Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Ο Αυγενάκης… τα μαρτύρησε όλα: «Είχαμε συμφωνήσει εκλογές τον Ιούνιο στην ΕΠΟ, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε φθινόπωρο!»

Τα έριξε ξανά στην… κυβέρνηση ο Λευτέρης Αυγενάκης

1

Ο Λευτέρης Αυγενάκης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σχετικά με το ζήτημα των εκλογών στην ΕΠΟ που έχει γίνει αιτία να κοντραριστεί σχεδόν με τους πάντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Θέμα 104,6», ο υφυπουργός αθλητισμού παραδέχτηκε ότι υπήρχε συμφωνία για εκλογές στην ΕΠΟ το καλοκαίρι και είπε πως η μετάθεση τους για φθινόπωρο έγινε λόγω πανδημίας και μη έγκαιρης σύνταξης του «ποδοσφαιρικού μνημονίου».

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η μετάθεση των εκλογών αποτελεί κυβερνητική απόφαση και όχι δική του, ενώ δήλωσε ανοιχτός για συζητήσεις με την ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

«Πράγματι, είχαμε κάνει συναντήσεις το Γενάρη και είχαμε συμφωνήσει για εκλογές στην ΕΠΟ νωρίτερα, για τον Ιούνιο.

Ωστόσο όλα πήγαν πίσω, με την πανδημία και με το μνημόνιο, την ολιστική μελέτη, που δεν έφτασε ακόμα. Θα είναι έτοιμη στα μέσα του επόμενου μήνα απ’ ότι μας ενημέρωσαν από FIFA/UEFA. Την αναμένουμε. Αλλά όλα πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας.

Από την απάντηση της FIFA στην ΕΠΟ κρατώ την τελευταία παράγραφο. Και τους λέει συνεννοηθείτε με την κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και οργανωμένα.

Και να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση για εκλογές στις ομοσπονδίες το φθινόπωρο είναι κυβερνητική απόφαση, δεν είναι απόφαση του Αυγενάκη».

Για την περίπτωση που η ΕΠΟ κάνει εκλογές τον Ιούλιο και όχι το φθινόπωρο: «Τα διαβάζω, αλλά από το να τα διαβάζω μέχρι το να τα δούμε, έχουμε δρόμο ακόμα. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για ένα καλό ποδόσφαιρο δεν έχει παρά να καθίσει και να συνεννοηθούμε».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε, τέλος, ότι μελετά πρόταση άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων, σε ύψος που μπορεί να φτάσει τα 7 ή 8 χιλ. ευρώ.

Οταν ο Αυγενάκης τα έριξε στον… κορωνοϊό

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την προηγούμενη συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό όταν για ακόμα μια φορά είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα για την απόφασή του να μην τηρήσει τη συμφωνία για εκλογές στην ΕΠΟ τον Ιούνιο, ρίχνοντας τις ευθύνες στον… κορωνοϊό.

Ωστόσο, είχε λησμονήσει την επιστολή που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος  της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος επιτέθηκε στον Αυγενάκη για την απόφασή του να μεταφέρει τις εκλογές, λέγοντας πως κάνει αθέμιτη πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, αθετώντας τις αρχικές συμφωνίες.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα