Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Ο Αρειανός Μπουτάρης θέλει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, Αρη Βασιλόπουλε…

Στηρίζει ο Μπουτάρης το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

11

Την ώρα που ο Δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος είναι ο μεγαλύτερος «πολέμιος» της «Αγιάς Σοφιάς», του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και της επιστροφής της ομάδας στο… σπίτι της, ο Αρειανός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στηρίζει τον ΠΑΟΚ για την νέα Τούμπα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης τοποθετήθηκε για τα σχέδια του ΠΑΟΚ για την κατασκευή νέου γηπέδου στο χώρο που τώρα βρίσκεται το γήπεδο της Τούμπας, και εξήγησε τους λόγους που ο ίδιος θα είναι σύμμαχος στην όλη διαδικασία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο “Αθλητικό Metrpolis”:

Για το σχέδιο κατασκευής νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ: “Επειδή ξέρετε τους θεσμούς και δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό. Πριν από τόσο καιρό μας έδειξε τι θέλει να κάνει για να πάρει και τη γνώμη μας εάν θα πρέπει να γίνει εκτός Θεσσαλονίκης ή μέσα στην πόλη στη θέση του παλιού. Εγώ του είπα να μείνει εκεί. Τα σχέδια είναι φανταστικά, είναι πολύ καλό αυτό που θέλει να κάνει. Για να είμαστε πραγματικά σύγχρονοι άνθρωποι πρέπει να γκρεμίσει το γήπεδο και να προχωρήσει και τα σχέδια τα καινούργια, τα οποία είναι πάρα πολύ ωραία. Αυτό που θα πρέπει να κυνηγήσουμε όλοι μαζί είναι οι θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή διότι η έκταση αυτή ανήκει σε ένα μεγάλο ποσοστό στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Πρέπει να βοηθήσει το κράτος να τακτοποιηθούν κάποιες τέτοιες καταστάσεις. Να παραχωρηθεί η χρήση για να δημιουργηθούν χώροι πάρκινγκ γύρω από το γήπεδο”.

Για το τι τον εντυπωσίασε στα σχέδια του νέου γηπέδου: “Είναι ένα ευρωπαϊκού επιπέδου και αισθητικής γήπεδο. Είναι πάρα πολύ ωραίο και στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι κλειστό. Με εντυπωσίασε διότι έμοιαζε με εκείνο της Μπάγερν, της Τσέλσι, τα μεγάλα γήπεδα που βλέπουμε. Προφανώς δε θα το κάνει για 100.000 άτομα αλλά θα κάνει ένα γήπεδο για 30 με 40.000 άτομα και ας ελπίσουμε ότι θα το σεβαστούν όλοι”.

Για το εάν είναι πιθανό να υπάρξουν εμπόδια όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ: “Εκεί υπήρχε μια αντίδραση, μια αντιδικία. Εδώ δεν υπάρχουν αντιδικίες. Είναι καλοδεχούμενο ένα καλό γήπεδο. Πρέπει να γίνει αίτηση για οικοδομική άδεια, έπειτα η κατεδάφιση και η έναρξη των εργασιών και να προχωρήσει η διαδικασία”.

Τέλος, τόνισε: “Τα σχέδια μας τα δείξανε και εξαρχής τους προβλημάτισε εάν θα πρέπει να γίνει εξ ολοκλήρου ένα νέο γήπεδο ή να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες στο υπάρχουν. Πιστεύω ότι το υπάρχον είναι πάρα πολύ παλιό και σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης να πας τα γήπεδα είναι άλλο πράγμα πια. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το γήπεδο”.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα