Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Νταμπίζας για μεταγραφές στον ΠΑΟ: «Αρμενάκας και τέλος»

0

Ο Πάνος Αρμενάκας θα είναι η μοναδική προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όπως τόνισε ο Νίκος Νταμπίζας κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου για το πρώτο μέρος της φετινής σεζόν στο «τριφύλλι».

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ υπογράμμισε πως ο ομογενής άσος αποκτήθηκε με συγκεκριμένη λογική, η οποία ταιριάζει στα «θέλω» που έχουν τεθεί από τον προπονητή και τον ίδιο, και η όποια ανάγκη παραστεί για ενίσχυση θα γίνει από την Ακαδημία του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Νταμπίζας

Αρχικά στην εισαγωγή του: «Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά, υγεία, καθαρό μυαλό και ισορροπία σε όλους τους τομείς. Οι περισσότεροι ήσασταν εδώ και πριν από 5 χρόνια και γνωρίζετε πως ως ομάδα θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τον κόσμο στην αρχή, τη μέση και στο τέλος της σεζόν. Για να επικοινωνήσουμε τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα και να ξέρει τι γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Για να καταλάβει πώς έχει προχωρήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει, να κάνουμε μία μίνι αποτίμηση και να κάνουμε κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα προς τα έξω.

Αυτό που ξεκινήσαμε τον Ιούνιο θεωρώ ότι το πρώτο δείγμα είναι θετικό. Υπάρχει μία διαφοροποίηση όσον αφορά τον προβληματισμό στο ξεκίνημα της χρονιάς, με την ιδιαιτερότητα που είχαμε ως πραγματικότητα. Αυτό έχει διαφοροποιηθεί. Έχει περάσει τελείως διαφορετική αίσθηση και εικόνα σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, τους παίκτες, εσάς και όλον τον οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός. Όλα ξεκινούν από το προπονητικό κέντρο και είναι μία κατάκτηση, αν και είναι νωρίς να το πούμε, ότι οφείλεται στους παίκτες, τους προπονητές και όλους όσους είναι στην ομάδα. Πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό που δουλεύει με ισορροπία, διάθεση και πάθος για αυτό που θέλει να πετύχει.

Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι κρίσεις γίνονται πάντα στο τέλος της χρονιάς, όταν και θα τελειώσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Έχουμε δύο ομάδες, μία εντός και μία εκτός γηπέδου, και περιμένουμε να κριθούμε άπαντες στο τέλος της χρονιάς. Αυτό ήταν το προσωπικό που ήθελα να περάσω από τη μίνι τοποθέτηση που έκανα».

Για τα τωρινά δεδομένα στον Παναθηναϊκό και πόσο επηρεάζει η οικονομική κατάσταση το πλάνο που έχει ξεκινήσει: «Η ουσία της κουβέντας της σημερινής είναι να αναλωθούμε περισσότερο στα αγωνιστικά και λιγότερο στα διοικητικά. Δεν πρέπει να μείνει στο κενό αυτό το ερώτημα. Αυτό που έχει ξεκινήσει να γίνεται στην αρχή της χρονιάς και δεν έχει προχωρήσει για κάποιους λόγους, δεν μας διαφοροποιεί τα δικά μας σχέδια. Το δικό μας πλάνο μένει σταθερό, δεν αλλάζει και αν υπάρξει κάτι που μπορεί να μας επηρεάσει δεν μπορώ να το σκεφτώ από τώρα. Πάντα ο προγραμματισμός γίνεται με το τι έχεις στα χέρια σου εκείνη τη στιγμή. Με βάση ό,τι ξεκινήσαμε στην αρχή της χρονιάς είναι διασφαλισμένα και δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τη λειτουργία μας σε σχέση με ό,τι ξεκινήσαμε τον Ιούνιο. Θέλουμε ο σύλλογος να επιστρέψει ο σύλλογος στην κανονικότητα μέσα και έξω από το γήπεδο. Εμείς δεν έχουμε κανένα εμπόδιο στη λειτουργία μας από αυτό που ξεκίνησε από την αρχή και εμάς δεν μας αφορά αυτό το κομμάτι ως ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για το μπάτζετ που υπάρχει μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή ή τι μπάτζετ θα ήθελε ο ίδιος για να κοιτάξει ψηλότερα: «Υπάρχουν πολλές απόψεις για το οικονομικό σκέλος μίας προσπάθειας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε και είναι καλό ο κόσμος να μην αποπροσανατολίζεται, είναι να πάμε ως στόχο στην κανονικότητα. Η κανονικότητα έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα μέσα στο γήπεδο και να έχεις ένα οικονομικό σκέλος να μπορείς να το υποστηρίξεις. Αυτό μπορείς να το μεταφράσεις με διάφορους τρόπους. Είναι επικίνδυνο να πούμε νούμερα για να θέσουμε στόχους. Ο σύλλογος πρέπει να επιστρέψει σε όλα τα επίπεδα εκεί που ήταν. Το πόσο θα πάρει αυτό και πόσα χρήματα θα χρειαστούν είναι υποκειμενικό στην κρίση του καθενός. Εγώ δεν θα κάνω ποτέ τέτοια περιγραφή. Ο προϋπολογισμός για το τμήμα είναι 3 εκατ. ευρώ, με τους φόρους μεγαλώνει λίγο παραπάνω. Για μένα είναι καλό να τονίζουμε συνέχεια την ισορροπία και πώς μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί ξανά. Υπάρχουν δύο τρόποι. Η ενασχόληση των ανθρώπων με τα γυμναστήρια. Ο καθένας μπορεί να πετύχει αποτελέσματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να φουσκώσεις. Δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα στο γυμναστήριο, με έναν υγιή τρόπο, ή να παραβιάσεις ορισμένα πράγματα με βοήθεια της επιστήμης ή της τεχνολογίας. Τι είναι πιο σημαντικό; Εμείς θέλουμε να χτίσουμε με τον πιο υγιή τρόπο που μπορεί να είναι πιο δύσκολος και θα μπορέσουμε να το στηρίξουμε καλύτερα στις απαιτήσεις και το βάρος των ευθυνών που έχει ο σύλλογος».

Για τα συμβόλαια που λήγουν και αν θα επηρεάσουν το ρόστερ: «Πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε μία ομάδα. Να υπάρχουν κατηγορίες συμβολαίων που δεν διαφοροποιούνται. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς, της προοπτικής και πολλά ακόμα πράγματα. Κάποια συμβόλαια προϋπήρχαν, αλλά εμείς θέλουμε να έχουμε ισορροπία. Στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχει μία σαφής αποτίμησης των παικτών, της προσφοράς του καθενός, τι έδωσε ο καθένας ανάλογα με το συμβόλαιό του. Στο τέλος θα γίνει μία γενική αξιολόγηση για να ξέρουμε όλα τα δεδομένα».

Για τα μεταγραφικά: «Υπάρχει μια μεταγραφολαγνεία. Είναι λογικό αυτό. Εσείς να γράφετε και ο κόσμος να περιμένει. Αυτό είναι στη χειρότερη λογική. Αν ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας, αν είναι υπαρκτά και αν κολλάει υποθετικά στην ομάδα. Το να γράφονται περιπτώσεις που δεν είναι κοντά στα δικά μας θέλω ή στη δική μας λογική, χωρίς να μειώσω κανένα από τα παιδιά που έχουν ακουστεί. Αυτοαναιρούνται από μόνα τους.

Δεν έχουν νόημα οι μεταγραφές, δεν χρειάζεται να κάνουμε μεταγραφές. Κάναμε μία προσθήκη με τον Αρμενάκα που είναι με συγκεκριμένη λογική και ταιριάζει σε συγκεκριμένη προοπτική. Η ενίσχυση έχει να κάνει με πολλούς τομείς εσωτερικά. Η βελτίωση δεν έρχεται μόνο από μία μεταγραφή, αλλά έρχεται από συνολική βελτίωση της ομάδας από τις συνθήκες της. Το μάτι της ομάδας είναι στραμμένο πάντα στην Ακαδημία και αν προκύψει κάποια ανάγκη και θα έχει κάποιο ποσοστό η Ακαδημία να το εξαργυρώσει. Αυτό είναι το ουσιαστικό και το λογικό, κάτι που αποδεικνύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν μπορούμε κάθε φορά να βγαίνουμε και να λέμε για διάφορα ονόματα.

Έχουμε ακούσει για Μαυροπάνο και Μπακασέτα. Εκείνο που θέλουμε είναι πως δεν θέλουμε να χρησιμοποιείται το όνομα του Παναθηναϊκού για οποιοδήποτε άλλο λόγο ή για διαπραγματεύσεις του παίκτη με άλλες ομάδες. Υπάρχουν ενδεχομένως παιδιά που μας ενδιαφέρουν, αλλά θέλουμε να υπάρχει μία ισορροπία και να μην εμφανίζεται ως αδυναμία η ομάδα να αποκτήσει έναν παίκτη. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι επαρκής, έχουμε κάνει αξιολόγηση με τον προπονητή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονίσουμε.

Όσον αφορά πιθανή πώληση, μπορεί να ειπωθεί κάτι και να μεταφραστεί με διαφορετικό τρόπο. Στην αρχή της χρονιάς υπήρχαν προτάσεις και τις δυο τις αρνηθήκαμε. Η εισήγηση μου ήταν αρνητική και έγινε αποδεκτή από την διοίκηση. Η κατεύθυνση που έχουμε διοικητικά είναι να μην υπάρξει καμία πώληση».

Για τις δεσμεύσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο: «Πριν ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, έγινε μια συζήτηση, μπήκαν κάποιες σταθερές. Έχουν τηρηθεί όσα είπαμε και θα υπάρχει συνέχεια. Υπάρχει ένας ορίζοντας τριετίας και έχουν τηρηθεί στο έπακρο όσα έχουμε πει».

Για το αν υπάρχει πρόθεση να ανέβουν κάποια παιδιά από την ακαδημία άμεσα: «Το ρόστερ μας είναι υπεράριθμο. Δώσαμε κάποια παιδιά δανεικούς και δεν πέτυχε. Ίσως μου αναλογεί και ένα μερίδιο ευθύνης. Στον μαγικό κόσμο της Football League δεν κατάφεραν να βρουν χρόνο. Ήταν μια αποτυχία το ότι δεν βρήκαν χρόνο. Πρέπει να είναι πιο ποιοτικός ο χρόνος της προπόνησης και λιγότερος ο αριθμός των παιδιών.

Πρέπει να τους βρούμε χρόνο. Υπάρχει πολύ κοντινή σχέση της πρώτης ομάδας με την ακαδημία, θα γίνει μια μίνι αποτίμηση και κάποια παιδιά που είναι εκτός συμβολαίων θα γίνει αλλαγή σε αυτό σύντομα. Θέλουμε να εντάξουμε και άλλα παιδιά από την ακαδημία. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από αυτή την διαδικασία».

Για το φινάλε της σεζόν και την τιμωρία από την UEFA: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Παρουσιάσαμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και από τον δύσκολο δρόμο. Για εμένα προσωπικά κάθε μέρα που περνάει πρέπει να υπάρχει μία διαρκής βελτίωση, ώστε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε βάλει τις βάσεις για να επανέλθει η ομάδα.

Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τώρα το αν θα μπορέσει η ομάδα αυτό τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να τον σβήσει, είναι καθαρά θέμα πολιτικής της UEFA και το πως μπορεί να τα διαχειριστεί. Μπορεί να δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο. Πιθανό να μην είναι δίκαιο; Εμείς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τέλος της χρονιάς να πάρουμε αυτό που ακριβώς μας αξίζει».

Για το ερχόμενο καλοκαίρι που δεν θα υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών, την άδεια και το πρότζεκτ: «Δεν θα αλλάξει αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Με τους περιορισμούς που είχαμε φέτος αναγκαστήκαμε να λειτουργήσουμε έτσι. Δεν ισχύει αυτό. Επιλέξαμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο, όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο. Δεν αναγκαστήκαμε.

Το 13’ το ρόστερ στο σύνολο του είχε δέκα ξένους και τα συμβόλαια τα περισσότερα ήταν από την ακαδημία. Θα μπορούσαμε να πάρουμε πολλούς Έλληνες Κ23 αλλά εμείς βασιστήκαμε στην ακαδημία. Το 13 υπήρχε επιλογή αλλά πάλι με συγκεκριμένα κριτήρια. Αν δούμε πρωταθλήματα που είναι κοντά σε εμάς, ομάδες που πρωταγωνιστούν όπως ο Άγιαξ, η Σταντάρ έχουν παίκτες από την ακαδημία. Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της ακαδημίας και είναι προτιμότερο να γίνει επένδυση στην ακαδημία, από το να δοθεί ένα συμβόλαιο. Θέλουμε να είμαστε πιο δυνατοί στην παραγωγή.

Οι μεταγραφές μπορούν να βοηθήσουν αλλά είναι πολύ σημαντικό να βελτιώσουμε τις συνθήκες στην ακαδημία. Για την άδεια, είναι ο δεύτερος αγώνας που γίνεται στα γραφεία. Εμείς προσπαθούμε να συνεισφέρουμε σε αυτή την μάχη, με τα αποτελέσματα που έχουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι μία διαρκής μάχης. Με βάση τα έσοδα, τα έξοδα και τα νούμερα που έρχονται, είναι ένα βιώσιμο πλάνο που αν υπάρχει συνέχεια, μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είναι κάτι, όμως, που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε».

Για το πλάνο της ακαδημίας και πιθανούς ξενώνες σε Κορωπί ή Παιανία: «Η ακαδημία με την πρώτη ομάδα είναι πάρα πολύ κοντά. Σε όλα. Επενδύουμε διαρκώς ακόμη και με την κατάσταση επικρατεί που δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Όσες εισηγήσεις έχουμε κάνει, έχουν γίνει αποδεκτές. Υπάρχει η πρόσληψη ενός ψυχολόγου, η διαχείριση από τα σόσιαλ, ο τρόπος λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό, όσον αφορά τον αρχιπροπονητή. Υπήρχε μια πιλοτικη συνεργασία με τον κύριο Φρέντμπεργκ που τελικά δεν θα συνεχιστεί. Αυτό είναι το ζήτημα που μας καίει.

Υπάρχουν προοπτικές για να λειτουργήσουμε στο καλύτερο επίπεδο. Από την αρχή της χρονιάς θα υπάρχουν και τα gps για την ακαδημία. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως παγκοσμίως το νούμερο είναι το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις για επιτυχίες στις ακαδημίες. Θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει ολοκληρωτική λειτουργία της ακαδημίας. Στο Κορωπί υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν παιδιά αλλά όχι στον αριθμό που θέλουμε. Αν μου λέγατε νούμερο 1 κομμάτι που χρειάζεται να επικεντρωθούμε είναι αυτό. Δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε.

Έχει γίνει μια συζήτηση για ολοκληρωτική παραχώρηση της Παιανίας αλλά δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε. Υπάρχει χώρος διπλα στο Κορωπί που έχει αγοραστεί και μπορεί να γίνει κάτι στο μέλλον εκεί αλλά από την στιγμή που έχουμε ξεκινήσει ένα πρότζεκτ που η καρδιά του είναι η ακαδημία, πρέπει να το βελτιώσουμε. Έχει πολλαπλή οφέλη, λειτουργεί ένα διαφορετικό δέσιμο. Χωρίς να είμαστε απόλυτοι και δογματικοί. Εκεί πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή μας».

Για το αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει την άδεια, ο Νταμπίζας θα μείνει ή όχι: «Υποθετικά μιλώντας θα έμενα. Είναι το ίδιο πράγμα που εγώ διάλεξα το καλοκαίρι και ο προπονητής. Δεν ξέρω κανέναν να ξεκινά έναν αγώνα και να μην θέλει να κερδίσει. Αν αυτό δεν γίνει στην πρώτη και γίνει στην δεύτερη, είναι μέρος του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι θα το πετύχουμε αυτό που πρέπει στο κομμάτι της αδειοδότησης».

Για το ενοχλεί ο Παναθηναϊκός και αν πρέπει να προστατευθεί εξωαγωνιστικά ο σύλλογος: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια δυναμική που δεν αλλάζει. Σίγουρα κάποια πράγματα μπορεί να αλλάζουν αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που είναι. Έχουμε επιλέξει να λειτουργήσουμε διαφορετικά από ότι συνηθίζεται στο κομμάτι της διαιτησίας. Δεν θέλουμε καμία προστασία. Μα καμία. Εμείς πρέπει να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα κόντρα σε όλες τις συνθήκες. Ο σύλλογος μπορεί να το παρερμηνεύσει εσωτερικό αυτό με την προστασία.

Εμείς έχουμε πει στο εσωτερικό μας να μην ασχολούμαστε με πράγματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Εμείς αυτό που κάνουμε ως σύλλογος είναι να λειτουργούμε με δίκαιο και επαγγελματικό τρόπο. Κάθε ομάδα το βλέπει διαφορετικά, το πως λειτουργεί. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ανακοινώσεις να βγάζουμε, ούτε προστασία να ζητάμε. Αν κάνουμε και νίκες κόντρα σε αποφάσεις, αυτές οι νίκες θα έχουν μεγαλύτερο βάρος. Γίνονται προσπάθειες με σωστό τρόπο, ώστε ο σύλλογος να έχει αυτό που του αρμόζει. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει ως μεγάλη ομάδα ούτε το 51 49, ούτε αυτό».

Για το αν υπάρχει προεργασία για το καλοκαίρι στο μεταγραφικό κομμάτι: «Να ξεκαθαρίσω κάτι. Τα συμβόλαια που ήρθαν φέτος είναι όλα τριετίας. Κάποια συμβόλαια βρήκαμε, κάποια λήγουν. Η αποτίμηση θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Σίγουρα κάποια πράγματα μελλοντικά μπορούν να γίνουν για παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Πάντα υπάρχει μια προεργασία αλλά είναι παρακινδυνευμένο να μπαίνεις σε μια διαδικασία τώρα. Γύρω στον Μάρτιο, Απρίλιο ίσως να έχεις καλύτερη εικόνα, καλύτερη κρίση. Εμείς θέλουμε να τηρούμε τους κανόνες. Καμία επαφή με παίκτη που έχει συμβόλαιο.

Εμείς αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι την προοπτική. Να φορέσουν την φανέλα και να βελτιωθούν. Διάφορα γράφονται, ξεκαθαρίζω πως εμείς δεν κινούμαστε κάτω από το τραπέζι. Μόνο νόμιμα. Με το γράμμα του νόμου. Ο κάθε Σιαμπάνης είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Αυτό που δεν είναι ωραίο είναι να μπαίνουν παράμετροι που δεν έχουν να κάνουν επαγγελματικά πλαίσια. Το αν είμαι εγώ φίλος με τον μάνατζερ του, δεν έχει καμία σχέση, ούτε μπορεί να αποτελεί κριτήριο για μία μελλοντική διαδικασία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την διοίκηση του ΠΑΟΚ υπήρχε άριστη συνεργασία με Κάτσε και Πούγγουρα. Δεν έχει καμία ουσία να αλλάξει αυτό. Θα το συνεχίσουμε».

Για το μπατζετ της ερχόμενης χρονιάς: «Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε αυτή την συζήτηση. Θέλουμε να φτιάξουμε τις συνιθήκες, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπει στην κανονικότητα. Αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι η ισορροπία και η σταθερότητα και πάντα να μαθαίνουμε από όσα έγιναν στο παρελθόν».

Για Κολοβέτσιο και Κουλιμπαλί: «Έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τον Δημήτρη και το ίδιο θα γίνει με τον Κουλιμπαλί. Θέλουμε να μείνουν και οι δύο. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στους βασικούς όρους. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες κατηγορίες, συγκεκριμένα νούμερα και έτσι θα συνεχίσουμε. Η πρόθεσή μας είναι συγκεκριμένη. Δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός για την προσφορά τους και θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε για περισσότερα χρόνια στην ομάδα».

Για το αν έχει αλλάξει ο Αλαφούζος σε σχέση με την πρώτη θητεία: «Δεν θέλω να μιλήσω, αυτό αφορά την δική του σκοπιά. Εισηγητικά ότι έχω ζητήσει, έχει υλοποιηθεί. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αυτό που ζω ως καθημερινότητα είναι αυτό που σας είπα πριν. Υπάρχει μια δέσμευση και υλοποιείται. Τώρα αν αυτό κρατήσει έξι μήνες, ένα χρόνο ή πέντε χρόνια, δεν μπορώ να το ξέρω».

Για τον Κάτσε: Θεωρώ ότι η καλύτερη απάντηση θα ήταν στο τέλος της χρονιάς. Υποθετικά μιλώντας, στο τέλος της χρονιάς θα έρθει η αξιολόγηση, θα μπορέσουμε να τα βάλουμε κάτω και θα αποφασιστεί αν μπορεί να γίνει κάποια κίνηση και ποια θα είναι τα δεδομένα. Είναι πολλοί παράμετροι που μπορούν να μπουν στο τραπέζι για μια αγορά. Δεν έχουμε δαπανήσει ποτέ χρήματα για παίκτη με εμένα σε αυτή την θέση, με τον Ατζαγκούν μόνο. Πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού: «Είχαμε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μας για να υποστηρίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε να παίξουμε. Ακούω για συστήματα αλλά τον όποιο σχηματισμό θέλεις να παίξεις, έχει να κάνει με την ταυτότητα που θες να παίξεις. Θέλαμε ισορροπία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει μέσα στην χρονιά σε αστάθμητους παράγοντες. Τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το κομμάτι, δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή να ελεχθεί, πάντα με βασικό συστατικό τον τρόπο που θέλουμε να παίξει το παιχνίδι.

Αυτό που κάνουμε και δείχνουμε είναι πως η ομάδα μπορεί να υπηρετήσει διάφορους σχηματισμούς αλλά με βασική φιλοσοφία για το πως θέλουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό αυτό που εισπράττουμε. Αποτελεί μεγάλο παράσημο το ότι υπάρχει αναγνώριση και εκτός των πυλών, για αυτή την υγεία που βγάζει η ομάδα. Όταν αυτό έρχεται από ανθρώπους που δεν είναι κοντά στον σύλλογο, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Το ψυχολογικό δέσιμο που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι και αυτό παράσημο. Αν κάποιος ήταν στο πρόσφατο τραπέζι, θα καταλάβαινε πολύ καλά τι θέλω να πω. Είναι ένας οργανισμός απίστευτα δεμένος και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη».

Για το αν οι επιτυχίες που φέρνουν αλλαγές στο στάτους παικτών, είναι κάτι που τον φοβίζει: «Θέλουμε να έχουμε ισορροπία στα συμβόλαια. Αν ένα παιδί μπορεί να διαφοροποιήσει αυτό που έχουμε ως λογική, είναι δικό του θέμα. Μπορείς ως παιδί να δεις την καριέρα σου με γνώμονα το πρόωρο κέρδος ή την προοπτική. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα δεν κινδυνεύουν από αυτό. Βιώνουν την εξέλιξη, την βελτίωση και την εμπιστοσύνη.

Τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες. Εμένα δεν με φοβίζει καθόλου. Υπάρχει μια διαδικασία και δεν θα διαφοροποιηθεί. Θέλουμε έναν σταθερό κορμό και ταυτόχρονα να παράγουμε παίκτες ή να επιλέγουμε παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα. Η Τότεναμ δεν έχει κάνει ούτε μία μεταγραφή. Είναι το ζωντανό παράδειγμα για το πως μια ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Είναι σημαντικό να έχεις σταθερότητα και να καταρριφθεί ο μύθος των μεταγραφών. Είναι μία πραγματικότητα οι μεταγραφές αλλά είναι ένα παράδειγμα το πως βελτιώνεσαι μέσα στα χρόνια».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα