Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Μπαράζ μιντιακών επιθέσεων από τον Μαρινάκη στον Μελισσανίδη

Ο Γκρανκάσας καταγράφει τον πόλεμο φθοράς που επιχειρούν από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ και στον διοικητικό ηγέτη της με αφορμή την Δραπετσώνα

9

Συνεχόμενες είναι πλέον τον τελευταίο καιρό οι «επιθέσεις» από το λιμάνι προς την ΑΕΚ και μετά τα αναληθή δημοσιεύματα για τον Μηνά Λυσάνδρου, σειρά πήραν τώρα αυτά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τα όσα γράφονται ξεφεύγουν από το ποδοσφαιρικό κάδρο που αποτελούσε αιτία αντιπαράθεσης και μεταφέρεται στο «επιχειρείν», με μια σειρά από άρθρα στα Μέσα που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κατά καιρούς, η «κόκκινη»… λάσπη έχει επαναληφθεί στο παρελθόν προς τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ και τώρα ο «πόλεμος» γίνεται με αφορμή την Δραπετσώνα.

«Κατακόκκινα» Μέσα εναντίον της ΑΕΚ

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψαν και έδειξαν, τόσο κάποιες ιστοσελίδες, όσο και το Mega που πλέον είναι… κατακόκκινο.

Πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα in.gr, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, γίνεται λόγος για «Προκλητική κρατική αδράνεια για την περιβαλλοντική “βόμβα” στη Δραπετσώνα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Δραπετσώνας αγωνίζονται για να απομακρυνθούν περιβαλλοντικά επιβαρυντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις από την περιοχή τους και να μετατραπεί ο χώρος των Λιπασμάτων σε κέντρο αναψυχής και πολιτισμού».

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα αφορούν τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την εταιρεία “Oil One” συμφερόντων του ηγέτη της ΑΕΚ, που εμφανίζεται να τις απέκτησε πριν από οχτώ χρόνια. Το άρθρο στο “Bήμα”, που ανήκει επίσης στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τίτλο: «Περιβαλλοντική “βόμβα” στη Δραπετσώνα – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους», επικαλείται καταγγελίες πολιτών που: «αντιμετωπίζουν σοβαρές ενοχλήσεις στα μάτια και το λαιμό από τους ρύπους, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές κωφεύουν, παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων».

«Έχουμε λιποθυμικά επεισόδια παιδιών, οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανοίξουν το παράθυρό στα σπίτια τους, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Ανεπίτρεπτο να ζούμε τέτοιες καταστάσεις εν έτει 2020. Να αποδοθούν άμεσα στον κόσμο τα στρέμματα στην περιοχή των Λιπασμάτων», ανέφερε στο «Mega» η αντιπεριφερειάρχης του Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, υποστήριξε πως: «Έχουμε αναγκαστεί μέχρι και να κλείσουμε σχολείο γιατί τα παιδιά δεν άντεχαν τις οσμές. Αυτή η κατάσταση είναι έγκλημα στην υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Συμμετοχή έχουν και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας με το μερίδιό του. Αυτοί πρέπει να επανορθώσουν».

Συνεχίζοντας στο άρθρο του “Βήματος” σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «1)Το 2012 οι εγκαταστάσεις αποκτώνται από την Οil Οne, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη. Από το 2012 και μετά «ξετυλίγεται» μία σειρά συμπτώσεων.

2)Τον Απρίλιο του 2014 με απόφαση του τότε Υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη το σχέδιο άλλαξε. Από περιοχή ανάπλασης μετατρέπεται σε περιοχή «μητροπολιτικής παρέμβασης».

3)Το 2018, υπό τον Γιώργο Σταθάκη ψηφίζεται ότι οι βιομηχανίες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για 20 χρόνια από την ημερομηνία μεταβολής της χρήσης γης με την οποία οι δραστηριότητες αυτές καθίστανται μη συμβατές. Δηλαδή ο χρόνος απομάκρυνσης πήγε στο 2035.

Στην τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου –Δραπετσώνας με τον γενικό γραμματέα του υπ. Περιβάλλοντος δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις από υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες. Όπως λένε, η Δραπετσώνα απέχει πολύ από τα προστατευμένα προάστια όπου κατοικούν».

Η συγκεκριμένη υπόθεση προστίθεται σωρευτικά σε ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων από τα Μέσα Μαρινάκη κατά του Μελισσανίδη. Δημοσιεύματα που ως επί το πλείστον δεν αφορούν το ποδόσφαιρο και αγγίζουν τις προσωπικές επιχειρήσεις των ποδοσφαιρικών «αντιπάλων».

Ο Γκρανκάσας

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα