Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Μπακογιάννη: “Ναι στο Βόρεια Μακεδονία”

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε λάθος να δώσει η ελληνική πλευρά τη Μακεδονική γλώσσα λέγοντας πως αυτά είναι η ρίζα του αλυτρωτισμού

0

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Βασίλη Σκουρή. Όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία με το Σκοπιανό, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ είπε: “Δεν έχω αλλάξει θέση στο Μακεδονικό, από το 2008. Ναι στο Βόρεια Μακεδονία”

Ωστόσο η κα. Μπακογιάννη άσκησε κριτική στον κ.Κοτζιά λέγοντας πως ήταν λάθος να παραχωρηθεί η εθνότητα “Μακεδόνας” και η μακεδονική γλώσσα, καθώς όπως σημείωσε σε αυτά τα σημεία βρίσκεται η ρίζα του αλυτρωτισμού, ο οποίος εκφράζεται και καταγράφεται με την λογική του ίλιντεν της μεγάλης Μακεδονίας και των σκόρπιων μακεδόνων που βρίσκονται σε ολόκληρη την Μακεδονική.

Ακόμη είπε πως αν η ΝΔ κληθεί να χειριστεί τη συμφωνία θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση στη βάση της σύνθετης ονομασίας και με επίκεντρο τον αλυτρωτισμό, καθώς όπως υπογράμμισε  “Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά”.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα