Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Μητσοτάκης: Δεν «βλέπω» ξανά γενική καραντίνα – Δεν είναι της στιγμής οι αλλαγές στην κυβέρνηση

0

Ως την πιο δύσκολη στιγμή κατά τον ένα χρόνο διακυβέρνησης προσδιόρισε την απόφαση για το lockdown ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα επαναληφθεί η γενική καραντίνα και σημειώνοντας ότι δεν είναι η ώρα για ανασχηματισμό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η δυσκολότερη στιγμή του 12μηνου: Αναμφίβολα η δυσκολότερη ήταν η απόφαση να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο, όταν είχαμε πολλά δεδομένα να αντιληφθούμε το πρόβλημα»

«Όχι στις πρόωρες εκλογές»

Ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να προσφύγω σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτω για να κερδίσω τι; Όταν έχω τρία χρόνια, ισχυρή πλειοψηφία και απόθεμα εμπιστοσύνης να υλοποιήσω το πρόγραμμα μου».

Είπε επίσης ότι δεν είναι ώρα για ανασχηματισμό: «Ό,τι και να σας πω θα είναι παρεξηγήσιμο. Κάποια στιγμή θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση, δεν είναι της στιγμής να γίνουν αλλαγές και όταν φτάσει η στιγμή θα το μάθετε από εμένα».

Επίσης τόνισε ότι δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να επιβληθεί πάλι γενική καραντίνα.

Να αποπεμφθεί ο Παππάς

Υπάρχει θέμα με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις καταγγελίες για τον Νίκο Παππά σχολίασε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποπέμψει τον πάλαι ποτέ στενό του συνεργάτη.

«Οφείλει ο κ. Τσίπρας την εξήγηση και στους δικούς του υποστηρικτές. Περιμένω να ακούσω από τον κ. Τσίπρα. Η αποπομπή του κ. Παππά είναι μονόδρομος. Αλλά και πάλι αυτό αφορά τον κ. Τσίπρα. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η εσωτερική αυτοκάθαρση των κομμάτων αφορά και συνολικά τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Να ερευνήσει η Δικαιοσύνη τις καταγγελίες Καλογρίτσα
Για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα σχετικά με το «στήσιμο» του για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρωθυπουργός είπε πως το 2016 είχε μιλήσει και ο ίδιος στη Βουλή.

«Το 2016 επιχειρήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ χειραγώγηση των ΜΜΕ και πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες»

Δεν θα απαγορευτούν τα πανηγύρια

Αρνητικός στο να απαγορευτούν τα πανηγύρια αυτή τη στιγμή εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας «τα πανηγύρια μας έχουν προβληματίσει, δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι διαφορετικό από τις γενικές συστάσεις. Δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση να τα απαγορεύσουμε αυτή τη στιγμή. Αυξημένη επιτήρηση θα υπάρξει στο πώς διασκεδάζει ο κόσμος».

«Εχουμε διαφορές αλλά μιλάμε με τον Ερντογάν»

Για τη διαχείριση της κατάστασης στον Έβρο και το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν ο πρωθυπουργός είπε:«Είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε. Η επικοινωνία είχε διακοπεί, όχι με δική μου υπαιτιότητα.Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε.»

Σχετικά με το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν προέκυψε από την διαμεσολάβηση της Μέρκελ, αλλά υπήρχε πρόθεση από μέρους του για διάλογο και επίλυση. «Είχα ενημερώσει την καγκελάριο. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε διαιτητές.»

Στη συνέχεια είπε ότι έχει ορίσει ως προϋπόθεση για διάλογο να μην υπάρχει κλιμάκωση και ένταση από την πλευρά της Τουρκίας. «Έχουν αποκατασταθεί οι θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Και οι σύμβουλοι μας μπορούν να μιλάνε.»

Τόνισε, δε, ότι το μνημόνιο Τουρκίας – Σάρατζ είναι παράνομο και ότι η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της.

πηγή reader

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα