Υπομονή εναντίον πραγματικότητας

Ο Τάσος Τσατάλης σχολιάζει μια εντυπωσιακή δήλωση που είχε σήμερα τη σειρά της στο καθημερινό rotation του ΠΑΟΚ

Ο κ. Μπάμπης Αποστολίδης, είναι γνωστός νομικός με έδρα την Θεσσαλονίκη. Πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με συχνές παρουσίες σε ραδιόφωνο και τηλεόραση τελευταία, από τότε που ο ΠΑΟΚ πήγε το ενδιαφέρον από τους αγωνιστικούς χώρους στα δικαστήρια.

Σε μια σημερινή ραδιοφωνική του τοποθέτηση στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Αποστολίδης κλήθηκε να απαντήσει για το αν θεωρεί πως έχει ο κ. Σκουτέρης μια πιο θετική αντιμετώπιση προς τον ΠΑΟΚ, σε σχέση υποθέτω με την πρώτη εκδίκαση. Και το υποθέτω γιατί αν εννοείται πιο θετική στάση έτσι κι αλλιώς, τότε πρέπει μάλλον να προβληματιστούμε.

Αλλά υπάρχουν λόγοι έτσι κι αλλιώς να προβληματιστείς. Από την απάντηση του κ. Αποστολίδη.

«Έχει θετική στάση προς το πως έγιναν τα πράγματα. Προς την αντικειμενικότητα, όχι προς τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να κάνει υπομονή ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει μερίδιο ευθύνης».

Ναι, η παραπάνω ήταν η απάντηση του κ. Αποστολίδη και δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποιο σχόλιο. Σχόλιο θα όφειλαν να κάνουν αυτοί που τους αφορά και να σχολίαζαν τι πιστεύουν πως είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα ή … την έμπνευση σε παράγοντες πρώην ή νυν του ΠΑΟΚ, να κάνουν τέτοιες απίστευτες τοποθετήσεις.

Γιατί πρόκειται για μια απίστευτη τοποθέτηση. Ο κ. Αποστολίδης μας λέει πως πρέπει στον ΠΑΟΚ επειδή όπως και να το κάνουμε έχει ένα μερίδιο ευθύνης, να κάνουν υπομονή. Υπομονή για ποιο λόγο δεν μας λέει. Για πιο αποτέλεσμα

Το μόνο που μας λέει είναι πως αξίζει τον κόπο να κάνουν υπομονή, επειδή υπάρχει μια θετική διάθεση του κ. Σκουτέρη προς την αντικειμενικότητα και το πως έγιναν τα πράγματα. Όταν μιλάνε άνθρωποι από πλευράς ΠΑΟΚ για αντικειμενικότητα και πραγματικότητα, εννοείται πως μιλούν για την αντικειμενικότητα και την πραγματικότητα της πλευράς του ΠΑΟΚ. Απέναντι σε αυτά θεωρεί ο κ. Αποστολίδης πως έχει θετική διάθεση ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων και το λέει δημόσια με τόση ευκολία.

Αν θεωρούσε πως έχει θετική διάθεση προς την αντικειμενικότητα και την πραγματικότητα, έτσι όπως τα βλέπει η πλευρά της ΑΕΚ ή τέλος πάντων όποιος δεν συμμερίζεται τις απόψεις του ΠΑΟΚ, μάλλον δεν θα έκανε καν αναφορά.

Τι να κάνουμε; Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Γιατί όπως είπαμε και πριν λίγες μέρες, είναι η πραγματικότητα που αποτελεί το βασικό όπλο της ΑΕΚ κι αυτή ακόμη και κατά ομολογία του ίδιου του κ. Αποστολίδη, αποτελεί ένα πρόβλημα. Αυτός βέβαια θεωρεί πως με …υπομονή ξεπερνιέται κι αυτό, αν υπάρχει καλή θέληση, που την θεωρεί δεδομένη για λόγους που τους ξέρει μόνο ο ίδιος.

Αλλά εμείς θα πούμε πως ναι μεν η υπομονή είναι προτέρημα, ωστόσο δεν επιβραβεύεται πάντα. Ειδικά, όταν όσο μεγάλη και να είναι, ακόμη και «γαϊδουρινή», δεν μπορεί να ξεπεράσει την πραγματικότητα.

Είναι σαφές για όποιον έχει την υπομονή να διαβάζει τα πονήματα μου τις τελευταίες εβδομάδες, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπιαστώ με κάποιο άλλο θέμα, εκτός από το τι θα γίνει με την ένοπλη και βίαιη διακοπή του ματς της Τούμπας.

Αυτό δεν σημαίνει πως παράλληλα με αυτό το ζήτημα, που είναι το βασικό και το κεφαλαιώδες των ημερών, δεν υπάρχουν κι άλλα. Που όταν με το καλό τελειώσει αυτή η ιστορία με τον τρόπο που πρέπει να τελειώσει, θα τα έχουμε μπροστά μας σαν στοιχεία της συνολικής πραγματικότητας.

Αυτό δεν σημαίνει πως τότε θα «τρέξουν» όλα αυτά τα θέματα. Κάποια «τρέχουν» ήδη, όπως είναι αυτό με τον Λάζαρο.

Το ρεπορτάζ ως ρεπορτάζ, το πως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, λίγο πολύ έχει αποτυπωθεί σωστά και οι φίλοι της ΑΕΚ το έχουν υπόψη τους.

Προσωπικά, αν κι έχω υπόψη μου απόψεις κι από «πηγές» που πραγματικά εμπιστεύομαι πολύ απαισιόδοξες, θα αποφύγω στην παρούσα φάση να δηλώσω πως βλέπω να πηγαίνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση τα πράγματα. Σαφώς είναι σε μια αρνητική φάση.

Αλλά όσο ο Λάζαρος είναι παίκτης της ΑΕΚ κι όσο δεν έχει εκλείψει η δυνατότητα να συνεχίσει στην ΑΕΚ (που είμαι σίγουρος πως δεν έχει εκλείψει), δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε παιχνίδι προβλέψεων, ούτε σε διαδικασία δημιουργίας εντυπώσεων. Θετικών ή αρνητικών, για τον παίκτη ή την διοίκηση.

Ούτε πιστεύω πως είναι θέμα μόνο μιας πλευράς να κάνει εκείνο ή το άλλο, για να βρεθεί η άκρη. Είναι θέμα και των δύο πλευρών. Και οι δύο, χρειάζεται να αλλάξουν κάτι ως προς την στάση που έχουν μέχρι τώρα. Γιατί πιστεύω πως είναι προς το κοινό τους συμφέρον. Και η ΑΕΚ πρέπει να έχει τον Λάζαρο, αλλά και ο Λάζαρος …πρέπει να έχει την ΑΕΚ και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

19 Σχόλια

 1. ροστερ πρωταθλητισμου

  Γραφεται απο πολλους οτι η μαχη ο,τι και να γινει θα συνεχιστει στο διαιτητικο. Το ειπε μαλιστα και δικηγορος του παοκ.
  Ψεμα. Αυτο που πρεπει να προσεξουμε ειναι πως δεν υπαρχει σε καθε περιπτωση δικαιωμα προσφυγης κατα αποφασεων της επιτροπης εφεσεων στο διαιτητικο.

  Ο Ασβεστας το δημοσιευσε το σχετικο αρθρο του ΚΑΠ που αφορα τη δικαιοδοσια του διαιτητικου:

  «Προσφυγές κατά αποφάσεων της Επιτροπής Εφέσεων δύνανται να κατατεθούν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, εφόσον αφορούν:

  α) Ποινή διεξαγωγής αγώνων άνευ θεατών άνω των δύο (2) αγωνιστικών

  β) Ποινή διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο άνω των δύο (2) αγωνιστικών

  γ) Ποινή διεξαγωγής αγώνα σε συγκεκριμένο γήπεδο άνω των δύο (2) αγωνιστικών

  δ) Χρηματική ποινή άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ

  ε) ακύρωση αποτελέσματος αγώνα

  στ) επανάληψη αγώνα

  ζ) Ποινή αφαίρεσης βαθμών άνω των τριών (3) βαθμών

  η) Ποινή υποβιβασμού».

  Εδω δεν εχουμε αποτελεσμα αγωνα αλλα διακοπη, εχουμε αφαιρεση δυο βαθμων, τρεις κεκλεισμενων και προστιμο κατω των 100χιλ απο την πρωτοδικη. Αρα αν ο Σκουτερης δοκιμασει τιποτα περιεργο και μεταξυ των αλλων κεφαλαιων της αποφασης ριξει την ποινη των κεκλεισμενων απο τρεις σε δυο, η αποφαση του θα καταστει απροσβλητη και αρα τελεσιδικη και αν παει η ΑΕΚ στο διαιτητικο θα απορριφθει ως απαραδεκτη η προσφυγη της χωρις να συζητηθει οπως εγινε με τον οσφπ.
  Οποτε το νου μας μη μας τελειωσει απευθειας το λαμογιο απο την εφεσεων. Δεν το πιστευω οτι θα το τολμησει αλλα ποτε δεν ξερεις.

 2. sas parakalo polu min tous lete ork
  prosbaletai ta kakomoira ta ork pou einai sumpatheis.
  ta ork den mpoukaran pote…

 3. Αν ανοίξετε λίγο παραπάνω τα μάτια σας και δείτε τις αλλαγές τόσο των καταθέσεων παικτών και παραγόντων της ΑΕΚ όσο και της νομικής γραμμής της ομάδας σας πριν και μετά τη δημοσίευση των βίντεο ίσως να σας μπουν μερικές αμφιβολίες για το ποιός προσπαθεί να «κλέψει” ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά. Αν δεν σας φτάνει αυτό δείτε λίγο την πραγματική βαθμολογία και τους βαθμούς που έχουν κερδίσει οι ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο..

  • Στο γηπεδο σου ορκ ηρθε 0-0 σ αρεσει δεν σ αρεσει.Δρομο τωρα.Ειστε ανεπιθυμητοι γαυροι του Βορρα.
   Υ.γ Θα σαι παντα η ….υπηρετρια του Βορρα,παοκακι παντου θα προσκυνας.
   Υ.γ 1 Σας ριξανε στην προπαγανδα και γινατε κομπλεξικοι.

  • Το θέμα για τη FIFA , βρε κομπάρσε του Ελληνικού ποδοσφαίρου , δεν είναι ο βαθμος τρομοκράτησης των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.
   Το μεγάλο θέμα – πρόβλημα είναι η είσοδος – διακοπή του αγωνα από τον γκάνγκστερ πρόεδρο με τους μπράβους του.

  • Αγιασοφίτης

   Έχεις δεκαπέντε δικηγόρους που ασχολούνται με μία υπόθεση και έχεις διεκδικήσει σε δίκες ένα σωρό βαθμούς που δεν πήρες ποτέ στο γήπεδο, με αποκορύφωμα το κομμωτήριο του Βλάνταν.
   Τώρα μπαίνει ο πρόεδρος μέσα κρατώντας την πιστόλα νομίζοντας ότι είναι στο Ροστόφ και τολμάς να μιλήσεις για «χαρτιά”.
   Κανείς δεν σας κακολογεί στο τέλος όμως γιατί ο Ολιγάρχης ξέρει ακριβώς σε τι κοινό απευθύνεται Σε υπηκόους του με IQ 60…

  • Με τον Ολυμπιακό Πειραιώς έχετε στενές σχέσεις πάντα. Ρώτα και το Ζαγορ πως εξαργύρωσε τη στήριξη του στον Θρηνο σε όλα τα θέματα της ΕΠΟ. Ο Ζαγορακης είχε απειλήσει και τον Μήτρογλου προκειμένου να πάει στον ΠΑΟΚ, πως αν δε δεχόταν να έρθει δανεικός σε σας, θα έλεγε στον Σαντος να μην τον ξαναπάρει Εθνική. Είστε η ντροπή των οπαδών του πλανήτη κι έχω άπειρα γεγονότα να σου πω. Τράβα στο σάιτ του αφέντη σου τώρα κακομοίρη.

 4. thelo sobari apantisi opoios cserei.
  an o paok den timorithei gia tin eisboli sabbivi me to oplo uparxei dikastiko proigoumeno meta?rotao giati polu apla eimai kunigos katexo karabina browing a500 nomimi me xartia kai adeia kunigiou gia oli ti xora apo augousto eos flebari,
  an den timorithei o paok mporo na pairno ti karampina mou sto gipedo kai an den mou aresei i apofasi i to skor i kati na mpoukaro xoris na timoritho?

 5. Η ΑΕΚ πρεπει να κρατησει ολους τους Παιχτες της και κυριως τον ΑΡΑΟΥΧΟ…ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΕΞΤΡΕΜ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ…ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 6. Αφήστε να βγάλει απόφαση το δικαστήριο.Τρεις δικαστές ειναι και οχι ένας.Και τακτικοί δικαστές και οχι συνταξιούχοι.Στον έναν είχαμε εμπιστοσύνη και οχι στους τρεις???Οι δικαστές δικάζουν βάσει στοιχείων κατα την κρίση τους.Δεν αρέσει η απόφαση πας στην πενταμελή και τελειώνει το παραμύθι.Για τους αεκτηδες φταίει ο ΠΑΟΚ και για τους ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ φταίει η αεκ.Θα αποφασίσουν οι δικαστές και τέλος η γκρίνια.

  • Ουστ ρε ορκ που εχεις κεφαλαια τον μπαοκλαψα και μικρα την ΑΕΚ

  • ρε – παοκακι η ΑΕΚ γραφεται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ – και ξερεις γιατι ρε ανιστορητο ον γιατι μεσα απο αυτην την ΙΔΕΑ που λεγεται ΑΕΚ ξεπηδησατε εσεις.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΩςΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

  • Παντελής

   Δεν υπαρχει κανενας δικαστης σκουτερης μπαορκι. Ειναι γκανγκστερ οπαδος του ΜΠΑΟΡΚ και με αυτο το κριτηριο ”δικαζει”. Εκτελει κανονικα συμβολαιο . Σε οπαιδηποτε αλλη χωρα του κοσμου με κανονικους δικαστες θα εισασταν τωρα β εθνικη.

 7. Ο Λάζαρος δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής της ομάδας, που ήδη σχεδιάζει την ΑΕΚ του 2018-2019 σε στενή συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο, έχει διαφορετικές ιδέες ως προς την επιθετική ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ θα είναι πανίσχυρη τη νέα χρονιά. Υπομονή..

  Καλή συνέχεια στον Λάζαρο. Πρόσφερε πολλά φέτος, στο ιδανικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον που του πρόσφερε η ΑΕΚ, και του το αναγνωρίζουμε.

  • ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕΣ.ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ(ΟΧΙ Ο ΜΟΝΟΣ) ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ 80-100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙΣ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

 8. Σχετικά με τον Χριστοδουλόπουλο ο αρμοδιότερος νομίζω για να αποφασίσει είναι ο Χιμένεθ. Ο παίχτης στη φετινή ΑΕΚ που μπροστά δυσκολευόταν πολύ ξεχώρισε και βοήθησε πολύ. Σε μια ΑΕΚ όμως που θα ξεκινάει τη σεζόν ως πρωταθλήτρια και μεγάλο στόχο θα έχει την είσοδο στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ, την εκεί αξιοπρεπή παρουσία αν τα καταφέρει, και το παραγωγικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είναι πιθανό με 600 χιλιάρικα συμβόλαιο να βρεθούν καλύτεροι παίχτες από τον Λάζαρο – ανάλογα βέβαια και με το σχέδιο για την επιθετική ανάπτυξη που έχει στο μυαλό του ο Χιμένεθ.
  Πάντως εδώ που τα λέμε, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι αν όντως ο Χιμένεθ μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα που να παίζει γρήγορο και αποτελεσματικό επιθετικά ποδόσφαιρο.

 9. Το τι έχουν πει και δεν έχουν πει 7 εβδομάδες στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, ξεπερνάει οποιοδήποτε όριο λογικής. Ότι και να λέμε για τον Σκουτέρη, ότι και αν έκανε την προηγούμενη φορά, ακόμα και αν δεν έχει ερωτηθεί ως τι παρακολούθησε τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, είμαι βέβαιος ότι δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για να ελαφρύνει έστω την ποινή του ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον να τουμπάρει την απόφαση. Μιλάω για πολιτικές πιέσεις, επιρροές και όχι βάση των στοιχείων της δίκης, μιας και το σημείο 6 της ΑΕΚ, με το προηγούμενο από το CAS (Σερβία-Αλβανία), του κλείνει τη χαραμάδα, μαζί και την πόρτα κατάμουτρα.

  *** Το CAS, σε αντίθεση με την απόφαση της UEFA, έκρινε ότι δεν φταίει η Αλβανία που δεν συνεχίστηκε ο αγώνας, μετά την διακοπή του στο 41ο λεπτό λόγω επεισοδίων, αλλά η Σερβία, που δεν είχε πάρει επαρκή μέτρα ασφαλείας. Ο διαιτητής της συνάντησης, ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον, αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση, αλλά όταν τα πράγματα ηρέμησαν οι φιλοξενούμενοι, που είχαν εν τω μεταξύ αποσυρθεί στα αποδυτήρια, δεν δέχθηκαν να επανέλθουν και ο αγώνας διακόπηκε οριστικά. Οι Αλβανοί κρίθηκαν ένοχοι για το drone, αλλά το CAS εξήγησε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως αρνήθηκαν να συνεχίσουν το ματς και άρα υπαίτια για την διακοπή κρίθηκε η Σερβία.

 10. Αν τελικά το πρωτάθλημα καταλήξει στην ομάδα – ΔΕΚΟ της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο βρώμικο, το πιο διαπλεκόμενο και μακράν το πιο χάρτινο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι έχουν λυσσάξει να πάρουν οπωσδήποτε αυτόν τον τίτλο διότι (το έχω ξαναγράψει) έρχονται εκλογές. Στις εκλογές λοιπόν που έρχονται (θεωρώ φθινόπορο, Σεπτέμβρη – Οκτώβρη) πρώτο κόμμα θα βγει το κόμμα που, ως κυβέρνηση, θα κυνηγήσει τον Ιβάν ανελέητα μέχρι να τον διώξει απ την Ελλάδα. Θέλει λοιπόν να προλάβει να το πάρει πριν αλλάξει η κυβέρνηση. Επίσης, η κατάκτηση του τίτλου θα τον γιγαντώσει στον κόσμο της Β. Ελλάδας και θα είναι πιο δύσκολο να τον χτυπήσουν οι Μητσοτακομαρινάκηδες. Γι’ αυτό λοιπόν η πρεμούρα και η λύσσα τους να πάρουν το φετινό πρωτάθλημα, έστω και στα δικαστήρια, όσο είναι οι «δικοί τους” στην κυβέρνηση.
  Για τον Λάζαρο τώρα, πιστεύω πως με αυτά που πρόσφαιρε ο παίκτης φέτος είναι υπερβολή να είμαστε τυπολάτρες και να απαιτούμε να τιμήσει το +1 με 320 χιλ. Ούτε φυσικά θεωρώ πως πρέπει η ΑΕΚ να υποκύψει στην απαίτηση των 550 χιλ. ετησίως που ζητάει. Ο Τίγρης θα πρέπει να συνυπολογίσει πως τον συγκεκριμένο παίκτη τον θέλει ο κόσμος της ομάδας να μείνει. Ας μη δώσει το δικαίωμα στο μεγαλύτερο εργαστάσιο παραγωγής γενίτσαρων του ελληνικού ποδοσφαίρου να παράξει κι άλλο προιόν.

  Υ.Γ. Ο ευτραφής πρώην ΑΕΚτζής και νυν γαύρος αθλητικογράφος (ο γνωστός των ατζέντηδων ντε) έγραψε για αρπαγή Αραούχο από Ιβάν το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *