Τόσο κακή που προκαλεί αμηχανία

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για μια ΑΕΚ, που κάνει δύσκολο και τον απλό ποδοσφαιρικό σχολιασμό

Συνηθίζουμε να μιλάμε σε περιπτώσεις σαν την αποψινή στο ΟΑΚΑ, για «καμπανάκια» και τα λοιπά. Ειδικά τόσο νωρίς μέσα στην νέα σεζόν.

Νομίζω όμως πως αυτό που είδαμε ανήμερα της Παναγίας από την ΑΕΚ απέναντι στους Ρουμάνους της Κραϊόβα, δεν αρκεί να το περιγράψεις έτσι. Είναι μια εικόνα που προκαλεί αμηχανία.

Ήταν τόσο άσχημο, τόσο κακό, τόσο εκνευριστικό και τόσο απογοητευτικό αυτό που είδαμε, που είναι δύσκολο και να το σχολιάσεις. Επιπλέον, με την αντίδραση του Λιβάγια στην αλλαγή του και το σχόλιο του Καρντόσο αμέσως μετά το τέλος του ματς στην κάμερα της Nova,δημιουργούνται κι άλλες ιστορίες. Παίρνει προεκτάσεις το πράγμα, ανησυχητικές.

Είναι σε μεταβατικό στάδιο αλλά… παραπάει

Πρώτα απ’ όλα πάμε στα πρακτικά. Η ΑΕΚ προκρίθηκε αλλά δεν κέρδισε κι αυτό είναι μερικώς αποτυχία. Ωστόσο το μέγεθος της κακής της εικόνας είναι τέτοιο, που έχοντας και στο μυαλό σου το διάστημα μετά το 1-1, λες πως η απόλυτη αποτυχία ήταν ίσως πολύ πιο κοντά απ’ όσο φανταζόμαστε, ακόμη και τώρα που έχουμε δει το ματς.

Προσωπικά με βρίσκει απόλυτα απροετοίμαστο αυτή η εικόνα. Έχω απόλυτη συνειδητοποίηση για το μεταβατικό στάδιο που βρίσκεται η ομάδα, την υπομονή και την εύνοια και των συγκυριών που θα χρειαστεί σε πρώτη φάση, αλλά αυτό που είδαμε παραπάει.

Φυσικά ξεπερνάει και την λογική σε κάποια φάση γιατί υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα που στο γήπεδο δεν υπήρχε τίποτε από πλευράς ΑΕΚ, εκτός από τους Βράνιες (χωρίς να είναι καν στην καλύτερη του εμφάνιση) και τον Λόπες. Μετά τον Μάνταλο του πρώτου ημιχρόνου και μάλλον και τον Ολιβέιρα που σου έδειχνε πως τον αδικούσε αυτό που συνέβαινε στο γήπεδο με την υπόλοιπη ομάδα.

Εδώ δεν έχει τόσο σημασία να σταθούμε στην κουβέντα για τις κινήσεις που όλοι πάνω κάτω θεωρούν πως η ομάδα χρειάζεται και ειδικά του στόπερ. Γιατί μιλάμε για μια εικόνα που σε κάποιον που βλέπει πρώτη φορά την ΑΕΚ, οδηγεί στην σκέψη πως πρόκειται για μια ομάδα που πρέπει να είναι σε φάση αναζήτησης, έξι επτά βασικών.

Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει. Οπότε πρέπει να πούμε πως χωρίς Τσιγκρίνσκι είναι αστείο και να μιλάμε για το αν χρειάζεται μεταγραφή δίπλα από τον Βράνιες και δεύτερον, πως με τον Κρίστιτσιτς έτσι, υπάρχει σοβαρό θέμα και στο κέντρο.

Σε αυτά τα δύο στέκομαι, γιατί αν πιστέψεις πως ο Ζεράλδες και ο Βέρντε είναι αυτό που είδαμε στα δύο πρώτα επίσημα ματς, τότε καλύτερα να μη το συζητάμε καν … Προς το παρόν τουλάχιστον θα πω πως δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα τους, ούτε καν στο ελάχιστο.

Οπωσδήποτε για μια τέτοια εικόνα, δεν μπορεί παρά να υπάρχει ευθύνη και του προπονητή. Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες, στις οποίες προστίθεται και το άδειο ΟΑΚΑ σε συνδυασμό με τον πιθανό εφησυχασμό από το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά η εικόνα με βάση και τον αντίπαλο ήταν με μια λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Όσον αφορά το θέμα του Λιβάγια, θέλει πολύ προσοχή. Πάει να δημιουργηθεί ένας αρνητισμός με έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, που τυγχάνει να είναι όμως μάλλον ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας.

Η εικόνα της ΑΕΚ δημιουργεί εκνευρισμό

Το δικαίωμα του προπονητή να διαχειριστεί την ομάδα όπως θέλει είναι αδιαπραγμάτευτο βέβαια. Θα περιοριστώ να πω πως αντικειμενικά, με βάση την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο (γιατί στο σημείο που έγινε η αλλαγή, η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει 8-9 παίκτες), δεν έβγαζε και πολύ δικαιοσύνη η απόφαση παραμονής του Ζεράλδες στο γήπεδο. Ωστόσο ο Λιβάγια είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί. Και ο προπονητής υποχρεωμένος να μη το πάει στα άκρα…

Γενικά ήταν τόσο κακή η εικόνα και δημιουργεί τέτοιο εκνευρισμό, που καλύτερα είναι να μη πεις πάρα πολλά. Θα μείνω στα δύο βασικά. Πρώτον πως δεν τίθεται θέμα για την ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας και δεύτερον πως με τους χαφ που έχει ομάδα, όπως τους βλέπουμε ως τώρα, η λύση με το νυν δυναμικό, ίσως κρύβεται σε τακτικές αλλαγές.

Η Τραμπζονσπόρ είναι σε μια βδομάδα μόνο, αλλά με την αποψινή εικόνα και τα παρελκόμενα, μοιάζει πολύ μακριά ακόμη…

Δείτε επίσης

Στο αντίθετο ρεύμα

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr το πόσο πρέπει να αλλάξει το πως σκέφτεται η ΑΕΚ ο Ιλια Ιβιτς

111 Σχόλια

 1. Μονο αληθειες ρε!!!

  Πληροφοριες αναφερουν οτι η γνωστη γαλακτοβιομηχανια αυξανει την παραγωγη γιαουρτιων κ ανοιγει υποκαταστημα στη λεωφορο Κυμης.

 2. Κώστας Κ.

  Τί να γράψει κανείς μετά από αυτά που έχουμε δει συνολικά μέχρι τώρα για την ομάδα….Οπωσδήποτε με αποκορύφωμα το χθεσινό, όμως στην πραγματικότητα το πράγμα φαίνεται καιρό τώρα. Σταθερά και συνεχόμενα. Πίστωση χρόνου νοείται όταν βλέπει κανείς προοδευτική βελτίωση, όχι προοδευτική χειροτέρευση. Η υπομονή είναι αρετή όταν υπάρχει ελπίδα, όταν βλέπεις τουλάχιστον προσπάθεια. Η μόνη προσπάθεια που εγώ βλέπω είναι η συστηματική προσπάθεια αποδόμησης του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου της ομάδας και του μοναδικού που παίζει μπάλα. Εξάλλου οι δύο «παλιοί» Λιβάγια και Μάνταλος πήρανε το ματς στη Ρουμανία. Αν η εικόνα ήταν λίγο καλύτερη της χθεσινής, αυτό δεν σημαίνει ότι και εκείνη δεν ήταν τραγική. Η πραγματικότητα αδέλφια και κύριοι της ΠΑΕ είναι δυστυχώς αμείλικτη. Ο Καρντόσο και Πορτογαλική του παροικία (που κοντεύει να καταντήσει αποικία) όχι μόνον έχουν αποτύχει οικτρά, αλλά μάς προκαλούν ανενδοίαστα με την προσβολή του κοινού περί δικαίου αισθήματος ο πρώτος και την αδιαφορία τους οι δεύτεροι (αποτελούντες την παροικία). Και καλά ο Παουλίνιο, κάθε λογικός άνθρωπος καταλάβαινε ότι θα έβγαινε παλτό από τα λίγα, εκείνο το ανέκδοτο ο Ζεράλντες που διαβάζαμε ότι «κεντούσε» και άλλες τέτοιες μακακίες. Αυτός και αν είναι προκλητικός. Ο δε Σιμάο σε τι είναι καλύτερος από το Γαλανόπουλο; Άντε στη μία κάπως πιο μακρινή μπαλιά – στη μία από 10 όμως. Δυστυχώς έχει παραδώσει πνεύμα και ο Σιμόες που ήλπιζα εδώ θα συνερχόταν κάποτε και θα γινόταν αυτός που ξέραμε στο δίδυμο με το Γιόχανσον. Είναι προφανές ότι ο Καρντόσο δεν έπρεπε κάν να έρθει. Στοίχημα σε αποτυχημένους βάζεις μόνο όταν είσαι τυχοδιώκτης-σπεκουλαδόρος. Το μάθημα του Μοράις δεν το πήραμε. Το αποτέλεσμα όμως δεν μπορεί να είναι άλλο. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, κάθε μέρα που περνάει με την ομάδα και τα αποδυτήρια ρημαδιό θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Σπίτι του ….χθές και ό,τι γίνει. Τουλάχιστον να (περι)σωθούν οι 3-4 «παλιοί», γιατί για ομάδα είναι αστείο να μιλάμε.

 3. με,το.στοιχιμα.κατι.δεν.πιγεναι.καλα.1,60.εδινε.60.τοισ.εκατο.κερδοσ

 4. Γιώργος 66

  Δεν ξερω αν καταλαβα καλα , αλλα ο Καρντοσο ξερει μονο ενα συστημα ποδοσφαιρου.
  Αυτο που πολυδιαφημιστηκε σε εμας και βρηκε προσφορο εδαφος στα πονεμενα μυαλά και μάτια του καθε Ενωσιτη. Στην Γαλλια και την Ισπανια που το επαιξε , τον εδιωξαν κλωτσηδον αλλα…………..
  Οπως ολοι καταλαβαν πλεον (καπως αργα), θα εχουμε πολλους διασυρμους απο εδω και στο εξης, με την φαντασμαγορικά ανισόρροπη αναπτυξη του ροστερ μας, καλο θα ηταν αν δεν ΄παραιτησουν΄τον Καρντοσο, να του κανουν καποια εντατικα. Να δει βιντεο και να μαθει (γιατι προφανως δε θα το κατεχει) το συστημα 3-5-2 που το φορεσε αρκετες φορες αυτη η ομαδα.
  Μαζι μ αυτο αν πιασει και κατ ιδιαν τον Κροατη να τον μαλακωσει λιγο λεγοντας του οτι ειναι ο σταρ κτλ,…και αν πεταξει τελειως τον Σιμοες απο την 11αδα βαζοντας βασικο απο δω και στο εξης στο 6 τον Γαλανό, ισως μας λυπηθει ο θεος ..
  Μεταγραφες δεν βλεπω να γινονται οποτε ας κανουμε το σταυρο μας μιας και μας βοηθησε χθες η Παναγια ελπίζοντας να το κανει και με τους τουρκους
  Μπας και μπαλωσουμε τιποτα

  • Αλέξανδρος

   Πιστεύω πως ο προπονητής έχει λάθος προσέγγιση απο την αρχή. Ανέλαβε ενα ρόστερ που δεν κουμπώνει στα σχέδιά του και το ήξερε πριν έρθει στην ΑΕΚ. Του πήραν τους παίκτες που πρότεινε ο ίδιος, ακόμα και αν κάποιοι δεν ήταν όλοι οι πρώτες επιλογές.
   Ήταν όμως ΟΛΟΙ δικές του εισηγήσεις. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι και οι τρίτοι στόχοι-εναλλακτικές.
   Το έξυπνο θα ήταν να μπάσει την ομάδα με πιο ομαλό τρόπο στα σχέδιά του. Δηλαδή πρώτα να προκριθεί με τον κορμό όπως είχε μάθει να παίζει, με τον καθένα στη θέση που ξέρει καλύτερα και σταδιακά να αλλάξει πράγματα αφού πρώτα θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη των παικτών και του κόσμου. Έτσι θα είχαν ενσωματωθεί ευκολότερα και οι νέοι παίκτες. Και οι ίδιοι ψάχνονται σε μια ομάδα που ψάχνεται γενικότερα.
   Εαν προκρινόταν στο Europa (που το ελπίζω) κανείς δεν θα γκρίνιαζε για τη μπάλα που (δεν) παίζει η ομάδα.
   Είχαμε κανένα πρόβλημα που δεν παίξαμε θεαματικά στο Εuropa? Τις νίκες θυμόμαστε μόνο.
   Όπως τα έκανε ο Καρντόσο, αν η ομάδα αποκλειστεί όλοι θα πέσουν πάνω του.
   Ακόμα και αν τον κρατήσει μετά απ’αυτό ο άνθρωπος θα κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα, για να μην πω πως κάθεται ηδη.
   Δηλαδή όταν παω να παίξω με τον τάδε Τούρκο δεν θα απλώσω την ομάδα να παίξει με πασούλες λες και εχω Μέσι και Μπουσκέτς.
   Θα παίξω μαζεμένα για να φυλάξω τον πόλο μου. Δεν διακρίνω αυτό το ένστικτο αυτοσυντήρησης, και οι δηλώσεις του δείχνουν οτι έχασε τα αποδυτήρια με το καλημέρα.
   Προέχει η επιβίωση. Όταν καίγεται το σπίτι μου δεν θα κάτσω να βάψω τα κάγκελα του μπαλκονιού. Πρώτα θα κοιτάξω να σβήσω την φωτιά.
   Ελπίζω οι υπεύθυνοι να του έδωσαν να καταλάβει. Αμα δεν κάνουν ούτε αυτό, ποια είναι η δουλειά τους εκεί μέσα? Κάτι τεχνικοί διευθυντάδες κάτι team managerz κλπ τι τους έχουμε, για να ραντίζουν τα δοκάρια?

  • εγω πιστευω οτι το σπυρι πρπει να σπασει τωρα και να διασυρθουμε και αυτος να απομακρυνθει για τον απλο λογο οτι εχει χασει τα αποδυτηρια .. καρφωθηκε μονος του.. σιγα μην δεν του δωσανε 5 ημερη του λιβαια να ηρεμησει αφου του κλωτσαγε μπαλες .. ηρθε τον βαζει αλλαγη του παιρνει μαζι με τον μανταλο την προκριση .. τον ξανακανει αλλαγη ενω δεν αυτος ο χειροτερος του παικτης ο κριστιτς ειναι και ο επι 3 συνεχομενα παιχνιδια συμπατριωτης .. δειξε ισονομια .. το πολυ το κυριε ελεησον το βαριετε και ο παπας η αυτος η ο αλλος λιβαια ξεκιναει και μονο αν ζητησει αλλαγη μονος του βγαινει και αν βρει θεση στον δανεικο και του προσφερει ας τον βαλει ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ

 5. ροστερ πρωταθλητισμου

  Καλες οι διαπιστωσεις, οσο και να κρυβατε τα χαλια ηδη απο την προετοιμασια κρατωντας την ανασα σας μεχρι την 31 Αυγουστου πλεον τα ειδαν και οι τυφλοι.
  Πραξεις θελουμε τωρα.
  Οταν ειδε τα χαλια του Βολου βγηκε απο τη νιρβανα του, κινηθηκε και εσωσε τη χρονια απο Βατερλω.
  Τωρα που ειδε τα χαλια του ΟΑΚΑ θα κουνηθει λιγο να γινει κατι ή ειναι γραμμενο να το ζησουμε φετος το Βατερλω?

  • Αλέξανδρος

   Ας ελπίσουμε πως ολα αυτά θα λειτουργήσουν σαν καμπανάκι για τη συνέχεια και θα δούμε κάτι έστω και λίγο συμμαζεμένο

   • ποιός είσαι ρε?

    Και επιπλέον, τα του Βόλου τα διόρθωσε με 3 μεν μεταγραφές αλλά χαμηλού κόστους. Τώρα θέλει αρκετά παραπάνω. Οπότε θα επενδύσει στην …υπομονή, με την προσδοκία να γίνει κανά θαύμα. Σέντερ μπακ θα πάρει, αλλά χαφ, μόνο με θαύμα.

    • Αλέξανδρος

     Η λογική λέει πως η ομάδα θα βγάλει αντίδραση. Πάντα έτσι γίνεται μετά απο άσχημες εμφανίσεις

     • Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα , εκτός από μερικά παλτά που μας φόρτωσε ο Καρντόσο . Το μήνυμα των ποδοσφαιριστών είναι να φύγει ο Καρντόσο . Όσο θα είναι στον πάγκο της ομάδας οι παίκτες θα παίζουν μόνο για πάρτι τους και όχι για την ομάδα ….

    • ροστερ πρωταθλητισμου

     Να κανει οτι επιβαλλουν οι διαπιστωσεις.
     Αν ειναι μονο ενας για μεταγραφη, χαφ να παρει αλλιως θα χει τραγωδια φετος.

 6. ποιός είσαι ρε?

  Αν δεν κάτσει ο πρόεδρος να ασχοληθεί να διορθώσει πράγματα, αντίο ζωή.
  Ποτέ η ομάδα δεν είχε τέτοια χάλια τέτοια εποχή. Ποτέ νέος προπονητής δεν είχε τόσο γρήγορα τόσα θέματα στα αποδυτήρια.
  Και δεν είναι μακριά και η ώρα που θα του την πέσουν και οι Έλληνες. Ο Μάνταλος μετά την αλλαγή Λιβάγια, άρχισε να περπατάει στο ματς (εκτός την ασίστ στο Βέρντενόκιο, από το Πινόκιο) και άμα συνεχίσει πάγκο ο Μπακάκης θα έχουμε και συνέχεια.
  Ας λάβει τα μέτρα του, γιατί δεν θα χάσεις μόνο τα 10 της ουέφα φέτος, αλλά αν δεν πάρεις βαθμούς και στους ομίλους, θα χάσεις και άλλα 10 του χρόνου, αφού πάλι θα ξεκινήσεις από τους αδύναμους και δεν ξέρεις με ποιό δυνατό θα πέσεις.
  Δεν είναι αστεία αυτά, μιλάμε για βαθμούς και χρήμα και την ιστορική διαδρομή της ομάδας. Αλλιώς πάμε όσα πάνε και όσα έρθουν.
  Και επιπλέον αν δεν περάσουμε τους τούρκους, θα δώσουμε και ΟΛΟ το χρήμα της ουεφα που είναι για τη χώρα (13 εκ) στον παοκ (δεν μοιραστούμε δηλαδή αυτά τα λεφτά). Και ζημιά θα πάθουμε και τον πράκτορα θα ενισχύσουμε.
  Μερικοί κοιμούνται με τα τσαρούχια. Δεν βλέπουν τι παίζεται. Οκ. Κοιμηθείτε μακάρια……, δεν τρέχει και τίποτα…….

 7. Τσατάλη,το «ΠΡΟΤΖΕΚΤ» που σας(τους ρεπόρτερ)πιπίλισε ο διαχειριστής για να μας το πλασάρετε,λίγοι το αποδέχθηκαν. Ήταν τόσο κακοφτιαχμένο εξαρχής και τέτοια η περσινή ταλαιπωρία που τραβήξαμε εξαιτίας του μυρωδιά διαχειριστή και του 3 πουλάκια κάθονταν τεχνικού διευθυντή,που φυσιολογικά δεν περπάτησε στον κόσμο.

  Τον προπονητή,αυτόν τον απίθανο τύπο που πέτυχε σε κάποια Ρίο Μάρε,μας τον έφεραν για αντικαταστάτη του πρωταθληματικού μας προπονητή.Αυτού ντε που ο διαχειριστής δεν του στάθηκε ΟΥΤΕ μία φορά,δεν τον πίστεψε καμία απ’τις 2 φορές που σύρθηκε απ’την αμπαλοσύνη του να τον φέρει.

  Και κάτι τελευταίο(αν και έχω πολλά να γράψω αλλά τα’χουμε γράψει όταν έπρεπε),ο μύθος της μπαλαδόφατσας Μελισσανίδη καταρρέει πλέον με πάταγο.Αυτό που έγραφα απ’την επιστροφή μας στη Σούπα Ληγκ μέχρι και χθες,τώρα το ανακαλύπτει όλος ο ανοικτόμυαλος λαός,ότι ο διαχειριστής είναι άμπαλος και μυρωδιάς.Τον έχει ξεπεράσει ο χρόνος και μόνο τα υπόγεια γνωρίζει καλά,αυτά στα οποία δυστυχώς συνεχίζει να κινείται ολόκληρη η χώρα…

 8. Επειδή χθες το πρωί έθαψα το Μάνταλο και το βράδυ ήταν ο καλύτερος, κατάλαβα ότι καλύτερα θα ήταν να σταματήσουμε την οποιαδήποτε κριτική στην ομάδα γιατί 1ον δεν έχουμε τις εσωτερικές απαραίτητες πληροφορίες και 2ον δε τους ενδιαφέρει η άποψη μας.
  Η λεζα κακό στα νεύρα μας κάνει.
  Αν πετύχουν θα γίνουν ήρωες και θα κονομησουν συμβόλαια πριμ κλπ αν αποτύχουν κάποιοι θα απολυθούν και κάποιοι άλλοι θα παίζουν μόνοι τους μπάλα στο άδειο ΟΑΚΑ.
  Ήδη η ΠΑΕ ΑΕΚ χάνει τη ροή που αυξήθηκε στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

  • Αλέξανδρος

   Δε χρειάζονται «εσωτερικές πληροφορίες» για να σχολιάσουμε αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο. Διότι εμάς αυτό μας ενδιαφέρει και οχι τα εσωτερικά της ομάδας.
   Όπως είδες σήμερα την ίδια κριτική έκαναν όλοι οι δημοσιογράφοι στην αρθρογραφία τους στις εφημερίδες, στα sites και στο ράδιο.

   • Ισχύει φίλε μου, αλλά το 99% είναι εξωφθαλμες παρατηρήσεις που όλοι βλέπουμε.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειαμαστε αμυντικό χαφ τύπου Ντιοπ ένα σέντερ μπακ τύπου Δέλλα και ότι ακραίοι επιθετικοί πρέπει να παίζουν τα εξτρέμ όπως Αλμπάνης Βερντε όσο καλοί ή μέτριοι είναι κ όχι ο Μανταλος και ο Ζεραλδες.
    Επίσης εξωφθαμο είναι κ το γεγονός ότι τα αποδυτήρια σε λίγο καιρό θα χωρίστουν σε κλίνες μη διαχειρησιμες από προπονητή χωρίς προσωπικότητα.
    Ότι και να πούμε τα ξέρουν καλύτερα από εμάς εντός της ομάδας.
    Ας κόψουν τον λοκο τους να βρουν άκρη…

 9. ΔΕν ξέρω τι λέτε εσείς, εγω βλέπω ότι η απουσία του Μπακάκη απο την αμυντική γραμμή είναι εμφανής, είτε ως δεξί μπάκ, είτε ως αριστερό στόπερ.

 10. Για κοιτάξτε με ποια άμυνα περάσαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ Όλοι αυτοί είναι εδώ , γιατί δεν τους εμπιστεύεται , μήπως θέλει να μας πεί ότι δημιουργεί την δική του ομάδα.

 11. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, χωρίς καλλωπισμούς. Η ομάδα δεν έχει αμυντικό χαφ και κάθε χρόνο κάνει και ένα βήμα πίσω. Αν δεν μας έκανε ο Αλεφ που είχε ύψος και βοηθούσε στα στημένα και στην πρώτη μπάλα,να συμφωνήσω. Με ποιον όμως τον αντικαταστησαμε?? Εκεί που έχει γίνει όμως λάθος είναι καταρχήν στο θέμα προπονητή. Όταν θέλεις να πας σε ένα άλλο επίπεδο επιλέγεις προσεκτικά κάποιον που έχει τα εχέγγυα βάση βιογραφικού να σε πάει εκεί. Εμείς επιλέξαμε κάποιον που στην καλύτερη είναι αβέβαιο στοίχημα. Ακούσαμε ωραία λόγια για μια ομάδα με κατοχή και ποδόσφαιρο κυριαρχίας λες και είμαστε ξαφνικά η Μπαρτσελονα. Ξεχάσαμε ξαφνικά ότι χρειαζόμαστε εξτρεμ. Δεν μας έκανε ο Πετερσον που πήγε Αγγλία και ανακαλύψαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται λέει με γρήγορους ακραίους αλλά με αλλού τύπου. Όταν το έκανε ο Μανολο φωνάζαμε όμως και ζητούσαμε εξτρεμ όπως και ο ίδιος άλλωστε. Η ανάγκη για στόπερ δεν μπαίνει καν σε συζήτηση. Ενώ όσον αφορά το Λιβαγια, ο άνθρωπος έχει χίλια δίκια με αυτά που βλέπει και πολύ ψύχραιμος είναι μέχρι τώρα. Κακός σχεδιασμός λοιπόν στην επιλογή παικτών και δεν είναι σωστό κάθε προπονητής που έρχεται να ανατρέπει όλη την προεργασία για να φέρνει μόνο δικούς του. Μόνο αν είναι χρονια στην ομάδα. Πρέπει εσείς οι δημοσιογράφοι να λέτε τα πράγματα από την αρχή όπως είναι χωρίς ωραιοποιησεις. Επειδή κ. Τσαταλη σας εκτιμώ σαν δημοσιογράφο θα ήθελα μια τοποθέτηση έστω γενική για όλα αυτά.

 12. trikalinos aektzis

  Μου κάνει εντύπωση που με την πρώτη κάκιστη ομολογουμένως εμφάνιση της ομάδος βγήκαν οι νοσταλγοί του Μανόλο όπως τα σαλιγκάρια μετά την βροχή για να εκθιασουν τον προπονητή ο οποίος παραμένει άνεργος ( γιατί άραγε ; ) !!! Τον προπονητή των χαμένων τελικών … Τον προπονητή της μοναδικής εντός έδρας ήττας από την Λάρισα του υποβιβασμού … Τον προπονητή που στην καλύτερη σεζόν του στην ομάδα αντί να καθαρίσει το πρωτάθλημα στην Τρίπολη νωρίς νωρίς έβαλε Ολυμπιακό και Παοκ στο κόλπο …. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων πως ο Καρντόσο δεν πρέπει να κριθεί για τις επιλογές του . Όμως που πάνε ήθελα να ξέρω τα τόσα άρθρα και σχόλια εδώ μέσα πως η φετινή ΑΕΚ θα χρειαστεί πίστωση χρόνου ;

  • Ολα οσα γραφεις για αυτον ειναι κριτικη της πλακας… Ηττα απο τη λαρισα? Χαχαχα σε τι μας στοιχησε αδερφε? Ενα αδιαφορο ματς που ξεκουραζε… Τρεις τελικους που οι 2 χαθηκαν ετσι οπψς χαθηκαν και ο αλλος ηταν απο τα μπουζουκια του πρωταθληματος… Αλλα για να παιξεις τελικο πρεπει να πας… Και δυστηχως οταν φερνεις χ με κισσαμικο μαλλον δυσκολα θα απεκλιες λαμια και ατρομητο…
   Στα μεγαλα ολα ησουν μεσα με μαμολο… Με αινταρεβιτς μασουντ αντι των υραυματιων μανταλου γιοχανσον και τσοσιτς γιακουμακη γαλανοπουλο που τωρα περισευουν… Οποιος δε μπορει να καταλαβει οτι μια ηττα σε αδιαφορο ματς με καποιον τελευταιο δε μπορει να συγκριθει με ευρωπαικο αποκλεισμο απο τη πιο ευκολη κληρωση που μπορουσε να σου τυχει σε 2 φασεις πρικριματικων,μαλλον αδικα παρακολουθει ποδοσφαιρο και σπαταλα χρονο

 13. Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στα αποδυτήρια. Έχει δημιουργηθεί πορτογαλική κλίκα, κάτι που αποδεικνύεται από την εμπάθεια στο πρόσωπο του Λιβάγια και την εμμονή με τον άθλιο Ζεράλδες. Θα ήθελα εδώ να πω κάποια πράγματα για το Λιβάγια. Κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να ενοχληθεί, γιατί δεν παίζει, αλλά το να μη δώσεις χέρι στο συμπαίκτη είναι η μεγαλύτερη ασέβεια. Είχε όλα τα δίκαια του κόσμου, που βγήκε ο ίδιος και όχι ο Ζεράλδες, αλλά τους συμπαίκτες σου τους σέβεσαι.
  Τον αγώνα δεν τον είδα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς φωστήρας, για να καταλάβει ότι υπάρχει θέμα. Λάθος πάσες, χαλαρότητα, υποτίμηση ήταν μόνο κάποια τα αρνητικά στοιχεία που διέκρινα. Πάλι καλά που ο Μάνταλος, τον οποίο έχω κακολογήσει αρκετές φορές, δείχνει να έχει βρει την φόρμα και κυρίως τη διάθεση να βοηθήσει και να συνεισφέρει. Εκτός αυτού όσο ήταν ο Λιβάγια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τον αρχηγό και τον Ολιβέιρα κρατούσαν συνεχώς απασχολημένους τους αμυντικούς της Κραιόβα και δεν τους επέτρεπαν να ανεβούν. Ο Ζεράλδες για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε ότι στηρίζεται στην αιώνια ασυλία που έχει από τον προπονητή και έκανε ό,τι γούσταρε. Δεν καταλαβαίνω γιατί να παίζει ένας παίκτης ο οποίος ούτε στην ΑΕΚ θα μείνει, ούτε καλή εικόνα έχει, παρά μόνο μπλαζέ υφάκι.
  Το μοναδικό θετικό, αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο, είναι ότι εκτίσαμε αναίμακτα την ποινή. Επίσης η πρόκριση είναι σημαντική.
  Με τέτοιες εμφανίσεις, όχι μόνο δε θα μπούμε στους ομίλους, αλλά κινδυνεύουμε και με διασυρμό από τους Τούρκους. Η Τράμπζονσπορ είναι μία πιο ποιοτική ομάδα από την ΑΕΚ ( Σέρλοτ, Μίκελ, Περέιρα κάποιοι από τους καλούς), έδειξε μέταλλο απέναντι στην πιο έμπειρη Σπάρτα Πράγας, ενώ διαθέτει μία καυτή έδρα. Από την άλλη την ακολουθεί το σύνδρομο των τουρκικών ομάδων στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα την περνούσαν, η ΑΕΚ μάλλον δύσκολα.
  Μετράει πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο κόσμος, για να στηρίξει την ομάδα. Αν είχε έστω 12-13 χιλιάδες χθες, θα κερδίζαμε. Η απουσία του κόσμου για μένα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος απέναντι στην Τράμπζονσπορ. Σε αυτό το σημείο κάνω μία παύση και ευχαριστώ την original 21.
  Μέσα σε μία εβδομάδα δεν μπορούν να διορθωθούν πολλά πράγματα. Ίσως αυτή η τραγική εμφάνιση χθες να λειτούργησε σαν καμπανάκι και να αφύπνισε τους παίκτες, ίσως και όχι. Στα δύο ματς με τους Τούρκους παίζεται η μισή χρονιά. Να κάτσουν κάτω όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι και να λύσουν τα θέματα που προβληματίζουν. Αυτό πρέπει να γίνει.

 14. Έχουμε έναν εργολάβο για πρόεδρο…εναν υπάλληλο υπουργείου τεχνικό διευθυντή …και έναν καθηγητή πανεπιστημίου προπονητη…όταν ξαναγίνει πρόεδρος και τα αλλάξει όλα ίσως γεννηθεί ελπίδα.τιποτα άλλο!

 15. 1. Δυστυχώς δεν τραβάει το σύστημα
  2. Η πάπια και οι δύο τρελοί έπεξαν μόνο
  3. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή από τους παίχτες
  4. Πράγματι η φυγή Μπάγεβιτς άφησε μεγάλο κενό
  5. Νομίζω πως τελείωσε χτες το θέμα μεταγραφής Μπάρκα
  6. Δύσκολα με Τούρκους
  7. Υπάρχει θέμα αποδυτηρίων

 16. ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ, Ο ΜΟΡΑΙΣ Β ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ , Ο ΒΕΡΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ , Ο ΖΕΡΑΛΔΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ , Ο ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΓΤ ΒΓΑΖΕΙ 3 ΑΣΙΣΤ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ , Ο ΣΙΜΟΕΣ ΧΑΛΙΑ Ο ΣΙΜΑΟ ΧΑΛΙΑ ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ Η ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ . ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ;;;
  ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ;;;

 17. Βλέπεις δηλαδή να αποτυγχάνει ο Γκουαρδιόλα Τσατάλη?Γιατί έτσι μας τον πλασάρατε….

 18. ο συγκεκριμένος έκανε μπαμ από μακριά ότι δεν μπορεί το έδειχνε άλλωστε και το βιογραφικό του…αλλά μας πείραζε ο Χιμένεθ…θα παίξουμε μπαλάρα τώρα…θα έχουμε κατοχή…θα…θα..θα…μας έβαλε στα δίχτυα η…Κραιόβα…θα….θα…θα…κ συνεχίζεται με ..πορδές να βάφεται αυγά….γράψτε κ καμιά αλήθεια ρε παιδιά….ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!!!

  • Θεωρείς πως Προπονητής με 3 σερί χαμένους τελικούς κυπέλλου από τον παοκ μπορεί να μένει στην ΑΕΚ με τα καλά του(2018 πρωτάθλημα) και τα κακά του (2011 εξάρα).. Ασχέτως που μπορεί και ο αντικαταστάτης/ες να μη βγουν.
   Εκτός και αν από τις συνεχόμενες κατραπακιές ξεχνάμε τις αμέσως προηγούμενες(τρίτος σερι χαμενος τελικος κυπελλου απο παοκ 3 μηνες πριν).

   • Καλα για το πρωταθλημα γελαει ο κοσμος, κανετε μεγαλο λαθος που του το πιστωνετε.

    • εγώ ξέρω ότι πήρε διπλάρα μέσα στο Καραισκάκη κ ισοπαλία μέσα στην Τούμπα κ με ευρωπαϊκά ματς ανάμεσα σε αυτά τα ματς…τώρα αν θεωρείς…πίστωση…το γκολ οφσάιντ…τι να πω….αστείο…

   • η διοίκηση δεν τον προστάτεψε στους 2 από τους 3 μην το αναλύσουμε εδώ…επίσης σου πήρε το πρωτάθλημα μέσα στην Τουμπα και στο Καραϊσκάκη….σου πήρε την έξοδο στο cl μέσω playoff μέσα στην Τουμπα….+ ότι έκανε στην Ευρώπη + που σε έσωσε απ την ξεφτίλα της μη εξόδου στην Ευρώπη όταν τα golden boys της ΑΕΚ σου έφερναν τον κάθε αποτυχημένο μόνο κ μόνο γιατί έφερνε τα νερά κάποτε στον Μουρίνιο.. κ με ένα ρόστερ υποφερτά καλό και χωρίς βάθος…που αναγκαζόνταν να κρατήσει τον μοναδικό του εξτρεμ….στον πάγκο για να έχει έναν παίχτη που άλλαζε τις ισορροπίες ξεκούραστο γιατί η ομάδα είχε 0 βάθος…κ μην ξεχνας..1 χρονιά έστησε ο ίδιος την ομάδα από την αρχή…κ έκανε τα ΠΑΝΤΑ!!Να θυμάσαι…η φιλοσοφία του Τίγρη είναι καλός…προπονητής…κ ρόστερ φθηνότερο των υπολοίπων που θα ανεβαίνει με τον προπονητή…αν ο προπονητής αποτυγχάνει…θα παλεύεις για την Ευρώπη…..τόσο απλά!!

   • Οχι ρε φιλε δεν ειναι ο καλυτερος προπονητης της Ευρωπης και ξενερωνα να βλεπω την ομαδα μονο με 3 επιθετικους.
    Αλλα εφτιαξε καταπληκτικο κλιμα,ειχε τις λιγοτερες λυσεις,απο Μαρινο Καρντοσο,ειδαμε τι ΑΕΚ ειχε οταν επρεπε να ξεκουρασει βασικους στην Τριπολη..
    Μου κανει εντυπωση που ξεχνατε πως παιζαμε πριν τους τραυματισμους,με Μπρυζ,με γαυρο..
    Δεν ειναι της ωρας η κουβεντα για Μανολο,ουτε λεω κατι εις βαρος των Μαρινο-Καρντοσο.
    Αλλα δεν στηριχτηκε,ουτε εμεινε,ουτε τα εσοδα που αυτος εφερε..επιστρεψαν στ αποδυτηρια.
    Παρτου απο 2 βασικους σε 2 σερι μεταγραφικες(οχι λαχεια με τη μεθοδο της ρωσικης ρουλετας)..κι αν δεν ανεβασει λιγο το θεαμα,τοτε το ξανασυζηταμε.
    Παλι το ιδιο θα παιζε πιθανοτατα..αλλα και μονο που θα ειχε αλλα 3,4εκ στ αποδυτηρια η ποιοτητα του παιχνιδιου θ ανεβαινε αυτοματως..

    • Νικόλαος Β

     Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου όπως και με τον bladerunner21. Εντάξει διώξαμε τον Μανόλο κακήν κακώς χωρίς καμία στήριξη πέρσι, όσο για τους 3 τελικούς οι 2 ήταν από διαιτησία αλλά εμείς είμαστε πάντα large και δε λέμε τίποτε γι αυτά, αλλά ας έβρισκε κάποιον καλύτερο του και όχι τον Μοραϊς Β. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά η χρονιά μοιάζει χαμένη. Το κλίμα στην ομάδα δε δείχνει να είναι καλό. Καλή μας τύχη.

    • Μανολο τελος οτι πιο λογικο περασε οτι πιο τιμιο με το υπαρχον υλικο επαιρνε σταχτες και εκανε οτι μπορουσε οχι για θεαμα βεβαια .. τετοιο δεν γινετε με αυτο το υλικο αλλα για κατι αξιομαχο αγωνιστικο . ΝΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ;.. εκανε ενα λαθος προτεινε παικτη αχρηστο ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ μονος του εξω .. το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ισονομιας οπως και να εχει ο λιβαια ακομα και περυσι στην κακοπροπονημενη αεκ το παλευε και εφετος στο πρωτο παιχνιδι σου εδωσε λυσεις οταν φερνεις αλλο 10 και σωνει και καλα θα παιξει εκεινος ενω μεχρι τωρα ειναι παλτο ε ναι παιδια καλα εκανε .. ειναι καλο για την αεκ να σπασει το σπυρι τωρα .. εκανε και εφερε τον κριστιτς εκανε υπομονη 1 ημιχρονο ξανα ειναι επικινδυνος εξω .. να σφιξουν κ….. .. παγκο … και αν δικαια βγουν εξω αυτοι που πρεπει θα παρουν το μυνημα ολοι ΜΑ ΟΛΟΙ .. οχι πορτογαλλικα να μιλας για να παιζεις, μπαλικα να μιλας.. ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ οτι και να μιλας

 19. Λευτέρης

  Το χειρότερο είναι ότι τσαταλη προσπαθούσες μετά το 1ο ματς να μας πείσεις ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση που μπορούσε να κάνει η ομάδα τηρουμένων των αναλογιών του 1ο επίσημου αγώνα ενώ δεν βλεπομασταν και κερδίσαμε λόγω ποιότητας Λιβαγια σε ασίστ και γκολ και γενικότερα το ποιό ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει βελτίωση σε κανένα ματς μέχρι τώρα και οι εμμονές του προπονητή αντηχούν και στα αποδυτήρια

 20. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

  ΟΥΤΕ ΧΙΜΕΝΕΘ ΟΥΤΕ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ,ΜΙΛΟΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΔΩ ΑΛΛΑ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!!ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ!!ΑΕΚ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ!!ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!!ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!!ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΤΟΣΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΟΡΑΪΣ ΦΤΑΝΕΙ!Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΠΕΤΕΡΣΟΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΦΕΤΜΑΤΖΙΔΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

 21. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  Αη και γ@……τε όλοι μαζί πρόεδρος, προπονητής, και παίκτες… εκτός από πάπια, Βρανιες και Λιβαγια

  • ποιός είσαι ρε?

   Και ο Λόπεζ καλός ήταν και είναι ο μόνος με δικαιολογία αφού έρχεται από πολύμηνο τραυματισμό, ενώ και ο Λιβάγια (πολύ καλός στο α’ ημίχρονο) δεν ήταν άσχημος. Από εκεί και πέρα το χάος.

   • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

    OK, μισό μπινελίκι για Λοπεζ… Λιβα και πάπια τους αφησα εκτός οχετου….

    • ποιός είσαι ρε?

     Οκ Μήτσο μου. Είναι φυσικό τέτοιες ώρες να παίρνει και περισσότερους απ’ ότι πρέπει η μπάλα, αν και για μένα παίρνει λιγότερους. Γιατί κάποιοι για να έρθουν πήραν το οκ από κάπου και κάποιος τους είδε κιόλας ή όφειλε να τους δει. Οκ.

  • πατρίδα μην στεναχωριέσαι…ΑΕΚ είμαστε έχουμε συνηθίσει πια!!

  • Μητσο τουλαχιστον να ειναι ο κοσμος στο υψος του..Ολοι στα νευρα ειμαστε,θα τα χωσουμε σημερα κι απο αυριο παλι η ομαδα θα μπει πανω απ ολα..Και η ομαδα θελει στηριξη..

 22. Κι ας υποθέσουμε πως βάζει λεφτά ο Μελ κι έρχεται στην ομάδα ο Μέσι !!!!!!!
  Πιστεύετε πως ο Καρντόσο θα βγάλει έξω τον Ζεράλδες για να παίξει ο Μέσι στην θέση του?????

  Ο άνθρωπος δείχνει εμμονή … τα αποδυτήρια τα έχει χάσει από την προετοιμασία σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν για τις μπάλες που του κλώτσαγε ο Λιβάγια….

  Δεν είναι συμπεριφορά αυτή προς τον προπονητή, αλλά ούτε και του προπονητή προς τον παίκτη. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στις επιλογές του, αλλά και λάθος να κάνει ο προπονητής, μια δυο τρεις φορές θα το διορθώσει…. οι παίκτες βλέπουν και την προπόνηση και μπορούν να κρίνουν και αυτοί με τα ίδια τους τα μάτια αν αυτός που τους αντικαθιστά ή τους παίρνει την θέση αξίζει να παίζει….

 23. Προσωπικα με βρισκει προετοιμασμενο αυτη η εικονα γιατι δεν γραφω οτι μου λενε οι αλλοι να γραψω αλλα οτι βλεπουνε τα ματακια μου και οτι λεει η λογικη.

  • ποιός είσαι ρε?

   Ένα ντε. Η ομάδα σε όλα τα φιλικά φάνηκε και αναιμική στο γκολ και με τρύπες μεσοαμυντικά και αμυντικά.
   Δεν είδαμε κάτι άλλο σε συνέχεια των φιλικών. Ούτε κάτι άλλο σε συνέχεια του πρώτου αγώνα. Δεν είναι μόνο ότι δεν έφεραν τους παίκτες που πρέπει, αλλά ούτε και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που με το πείσμα και την αγωνιστικότητά τους θα καλύψουν μια κακή μέρα. Η κακή μέρα μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα, το να μην λυσσάξεις όμως μέσα στο γήπεδο, είναι θέμα νοοτροπίας που ξεχωρίζει το νικητή από τον looser. Και μέχρι πριν μερικά χρόνια οι Πορτογάλοι θεωρούνταν οι μεγαλύτεροι looser της Ευρώπης (για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή). Τϊγρη πρόεδρο με γατάκια παίκτες? Κάτι λάθος γίνεται.

   • ο μαρτινς που περυσι εφτιαχνε την ομαδα ειναι κοτα ; … οχι απλα ουτοπιστες δεν γινετε να φτιαξουν ομαδα .. αξιομαχο συνολο μας νοιαζει.. η εστω εμενα καποιον που να ειναι ισος για ολους να τους εχει αξιομαχους και να παιρνει οτι μπορει απο αυτους και αν γινετε και καμια γιομα οταν πιεζομαστε ε και .. δεν το φαμε κιολας

 24. Για τους νεους παιχτες εγω δινω κι αλλο χρονο..Και νεος και σε ασυνδετη ομαδα,δεν ειναι ευκολο.
  Θα κανω και με Καρντοσο τον συνηγορο του διαβολου..Εχουμε διαβασει απειρες φορες οτι ενας παιχτης φορμαρεται με παιχνιδια,ειναι αναγκαιο κακο για την ομαδα..Ας δεχτω οτι και η αλλαγη Λιβαγια εγινε για να παρουν κι αλλοι χρονο,μιας που ο Μαρκο ειναι στανταρακι..
  Εκει ομως που εχουμε θεματαρα ειναι στο 8….γιατι ο Κριστιτιτς ειναι πλεον 8μηνες στην ομαδα..Και σ αυτο το συστημα που παιζουμε το 8αρι εχει μια σημασια παραπανω απ το 6αρι μας..
  Ισως θα ταν μια λυση,προσωρινη αλλα λυση,να παρακαλαγε τον Κονε να ρθει δανεικος να μας ξαναξελασπωσει…

 25. Αλέξανδρος

  Αυτή τη φορά θα διαφωνήσω με πολλούς φίλους.
  Η ομάδα δε χρειάζεται άλλες 10 μεταγραφές για το πρωτάθλημα και για να αποκλείσει τους Τούρκους.
  Πέρυσι ο άλλος με την ομάδα αποδυναμωμένη αλλά στρωμένη απο τον Χιμένεθ και χωρίς χαφ κάνοντας αστεία προετοιμασία κατάφερε και πέρασε τόσα προκριματικά και μπήκαμε σε όμιλο CL με ομάδες πιο δύσκολες απο κάποια Κραϊόβα.
  Τον πρώτο και μεγάλο στόχο της χρονιάς τον κατάφερε με έναν σχεδόν έτοιμο κορμό και χωρίς σοβαρές μεταγραφές.
  Στην πορεία βέβαια μας βγήκε η ελλιπής προετοιμασία και οι μεταγραφές που δεν έγιναν, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
  Φέτος κουτσά-στραβά η ομάδα ενισχύθηκε. Ναι, συμφωνώ πως θέλει ακόμα έναν σέντερ μπακ και εναν χαφ (τύπου Ντιόπ) αλλά ρε σύντροφοι αυτό που είδαμε δεν αφορούσε μόνο το πρόβλημα των δυο θέσεων.
  Επιθετικά είδατε τίποτα καλό εκτός απο κάποιες προσωπικές προσπάθειες?
  Είναι τυχαίο που στα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια βγάζουν τα κάστανα απο τη φωτιά οι πάλιουρες Μάνταλος και Λιβάια κάνοντας αυτό που είχαν μάθει δηλαδή να συνδυάζονται και να βρίσκονται με κλειστά μάτια?
  Είδατε να υπάρχει καμιά συνοχή στην ομάδα σε άμυνα κέντρο και επίθεση? Είδατε κανα συνδυασμό της προκοπής, κάτι οργανωμένο που δεν κατέληξε σε λάθος πάσες και αντεπίθεση του αντιπάλου?
  Κανένας παίκτης δε μπορεί να βρεί συμπαίκτη του, οχι μόνο ο Σιμόες. Είναι λες και έδωσαν ραντεβού 11 άτομα να παίξουν μαζί για πρώτη φορά για να περάσει η ωρα.
  Και με Χιμένεθ δεν είχαμε χαφ αλλά όλες οι γραμμές ήταν τακτοποιημένες. Απλά υπήρχαν παιχνίδια που το πρόβλημα στα χαφ το έβρισκες μπροστά σου. Εκεί το καταλάβαινες και έλεγες «αν είχαμε πάρει ενα χαφ..». Αλλά πέρα απο αυτό η ομάδα δεν ήταν σκορποχώρι.
  Ακόμα και με Ουζουνίδη μέχρι να παραδώσουν πνεύμα κάτι προσπαθούσαν να παίξουν, υπήρχε ένας μπούσουλας.
  Εδω και 2 μήνες αυτή η ομάδα τι ακριβώς δουλεύει? μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος?
  Και ενα πολύ σημαντικό θέμα: φάνηκε απο την πρώτη μέρα οτι στα αποδυτήρια δεν υπάρχει αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
  Υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια εις βάρος της ομάδας στην τελική.
  Αν χάσεις τα αποδυτήρια απο Αύγουστο μήνα, είσαι καταδικασμένος.
  Νομίζω πως ο πρόεδρος με τον προπονητή πρέπει να κάνουν μια συζήτηση εξω απο τα δόντια, και αν δε βρεθεί άκρη να αναλάβει δράση ο Μελ.
  Καλές οι φωτογραφίες και τα σχέδια επι χάρτου αλλά εδω άλλα λέμε και άλλα βλέπουμε.
  Και δεν είναι το θέμα μας η ισοπαλία, αν και χρειαζόμασταν τους βαθμούς. Το θέμα είναι πως αυτή η ομάδα δεν βελτιώνεται με τίποτα, για να μην πω χειροτερεύει οσο μπαίνει στη μέση η κούραση.

  • Αλέξανδρος

   **φαντάζομαι πως με τη χτεσινή εμφάνιση του Μπάρκα οι managerz έκαναν ουρά εξω απ’τα αποδυτήρια με τα μπλοκ των επιταγών ανοιχτά περιμένοντας να τους γράψουμε τι ποσό θέλουμε για να τον πουλήσουμε.

   • Γιώργος 66

    Οταν εγραφα παρτε τα (σχεδον) 5 και δωστε τον Μπαρκα με κορδελα και φιλήστε και τα χερια των Μονπελιάνων, καποιοι γελουσαν Αλεξ..
    Αυτος ο Μπαρκας δεν θα γλιτωσει ποτε απο τις γκαφες.
    Με τα λεφτα αυτα θα καθαριζες τους κοπρους του Αυγεια (την διμοιρια των ανυπαρκτων κοντων στα χαφ) και θα εφτιαχνες ομαδα.
    Ο Μελ πιστευω πως μ αυτον τρελαθηκε και του πηγε η πιεση 28.
    Τον ειδε να τρωει αυτο το γκολ και να κανει εκεινες τις μ@λ@κιουλες ανά τριλεπτο και θυμηθηκε τα 8-10 που περιμενει…

    • Αλέξανδρος

     Ίσως σε κάποια φάση να πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απαιτήσεις μας προς το ρεαλιστικότερο, προκειμένου να έχουμε πιο άμεσα (και χειροπιαστά) κέρδη.
     Γιατί μέχρι τώρα δεν προκύπτει κάποιο εύκολο θύμα.
     Eκτός αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς οι προπονητές/πρόεδρο/ΤΔ της εξέδρας 😛

  • Αλεξ ειναι κομβικο ενα καλό 6αρι, η ομάδα δεν κλέβει μπαλες και παιζει συνεχεια σεταρισμενο παιχνίδι.Δεν μπορεις να παραγεις φάσεις αν ξεκινας συνεχεια την αναπτυξη απο τον τερματοφύλακα,Η ανησυχία μου είναι πως τα νέα αποκτήματα δεν δειχνουν ποδοσφαιριστες διαφοράς κ επειδή ειναι επιλογες καθαρα προπονητη εχουμε μεγάλο θέμα

   • Αλέξανδρος

    Ναι ρε Γιώργο. Εδω και 6 χρόνια ψάχνουμε αυτόν τον χάφαρο κλπ κλπ. Γνωστά αυτά.
    Αλλά η ομάδα ήταν μαζεμένη, δεν παρουσίαζε αυτό το τσίρκο.
    Εδω λέμε πως δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αν συνεχίσει το ίδιο βιολί προβλέπεται σύντομα να πέφτει ξύλο στα αποδυτήρια.

    • Και λέγε λέγε...

     Αντε πασσα μου εγω σου λεω ερχεται αυτος ο χαφ τυπου Κατσουρανη σου λεω εγω οχι Ντιοπ(ο οποιος Ντιοπ μεχρι τα Χριστουγεννα τοτε απορουσαμε αν πηραμε τον ιδιο η κανενα διδυμο αεδρφο του) και; Θα σωσει τη χρονια παμε για πρωταθλημα απεναντι σε αυτο τον παοκ και ολυμπιακο; Η αυξανουμε τις πιθανοτητες για πενταδα που σημειωτεον με τον παο φετος ενισχυμενο και με τον αρη τον χθεσινο…
     ΥΓ. Ενας χαφ τυπου Κατσουρανη κοστινει 3-5 μύρια.

     • Αλέξανδρος

      Ακριβώς αυτό λεω και εγω στο «σεντόνι» πιο πάνω. Η ομάδα είναι σε τέτοια φάση που ένας ή δυο κούκοι δε φέρνουν την άνοιξη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που όντως θα έκαναν διαφορά.
      Φυσικά και πρέπει να αποκτηθούν αλλά αυτή τη στιγμή το πρόβλημά μας είναι πολύ μεγαλύτερο.
      Όλες οι γραμμές έχουνε πρόβλημα.

  • Δημητρης

   Ετσι φιλος συμφωνω απολυτα βλεπεις μπαλα

 26. Τοσο ασχημο τοσο κακο τοσο εκνευριστικο τοσο απογοητευτικο αυτο που ειδαμε. Τοσο προσβλητικο θα ελεγα, και τοσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ειμασται τυχεροι που το παιχνιδι με την Τρα\σπορ θα γινει κεκλεισμενων, με μια τετοια ακομα εμφανιση ο κοσμος θα μπει ΜΕΣΑ.

 27. Φερνουμε προπονητη χωρις σοβαρο βιογραφικο ✔
  Τον παρουσιαζουμε ως σοβαρο προπονητη με ξεκαθαρο πλανο ✔
  Φερνουμε παιχτακια της σειρας με την υπογραφη του κακιστου προπονητη ✔
  Δημιουργειται κλικα μεταξυ πορτογαλων και ειναι βασικοι και αναντικαταστατοι ✔
  Λεει 1-2 ποδοσφαιρικες αμπελοφιλοσοφιες ο προπονητης για να συγκινησει τον κοσμο ✔
  Τσιμπανε τα προβατα και παιρνουν διαρκειας ✔
  Θα πονεσουν τα ματια μας φετος ✔
  Θα γινουμε αλλη μια φορα πανελλαδικως ρεζιλι ✔
  Τα καβουρια δε σταματανε ✔
  Θα τερματισουμε 3η θεση και πανω ❌
  Θα βγαλει ο προπονητης παρελαση ❌
  Θα κερδισουμε κανα ντερμπυ ❌
  Θα φερουμε πισω Χιμενεθ;; ❌ ο ανθρωπος δεν ειναι μαζοχας

 28. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΜΠΑΛΟΙ,ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΜΖΟΣΠΟΡ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΘΑ ΚΥΤΤΑΞΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ…

 29. Και δεν υπάρχει καμία αμηχανία!! παίρνεις κεφάλια κύριε Μελισσανίδη και πρώτα το δικό σου.αποφασισε τα χρήματα που θα τρέξεις την ομάδα δώσε σε κάποιον τα κλειδιά .να κάνει σωστό σχεδιασμό.Εσυ βάλε ένα κίτρινο καπέλο και ασχολησου μόνο με το γήπεδο!τα υπόλοιπα να ‘χαμε να λεγα με!προφανώς να θες να σου τα χώνει όλο το γήπεδο όπως αυτόν που καθοσούν χθες!! αλλιώς θα κοροϊδεύει τον Λυμπε κάθε τσαρλατάνος (καρντοσο Μοράις κλπ.)και οι χρονιές θα χάνονται!

 30. Μονο το Δελλα μη μας φερεις το Σεπτεμβρη παλι πισω… Καταλαβα8νω οτι εχεις κομπλεξ με το Μανολο, δε θες αλλος να παιρνει τα ευσημα, οπως ο κοκκαλης εδιωξε βαλβερδε με την αμιμητη ατακα περι μπαρτσελονα, αλλα ψαξε στο τρανσφερμαρκτ ποιοι εχουν τουλαχιστον 5-10 χρονια εμπειριας χωρις να εχουν ποσοστο νικων 1 στα 10 ματς… Ελεος με τους μοραες και αυτον τον καραφλα μιζαδωροπορτογαλο που πριν το πρωτο ματς ζητησε 6 μηνες για να παρουσιασει την ομαδα που θελει και χθες αφησε ζεραλδες και ολιβειρα 90 λεπτα βγαζοντας λιβαγια… Καληνυχτα κυριε καρντοσο

 31. Όσοι πήρατε διάρκειας πηγαίνετε τα στα Σπάτα αυτοί φέτος θα πεθάνουν πολύ κόσμο!!Ο τύπος στον πάγκο ΆΓΝΟΙΑ! είμαι 48 χρόνων βλέπω την ΑΕΚ από το 1980 δεν το έχω ξαναδεί αυτό!πέρα του Δημητριάδη και κάποιον άλλων στην ομάδα ελάχιστων δεν γνωρίζει κανείς πρωταθλητισμό.και ο κύριος Μελισσανίδης προσβάλλει για ακόμη μια φορά τον οργανισμό ΑΕΚ μετά το υποβιβασμό! είπαμε υπομονή στα φιλικά υπομονή στην μετριότητα μέχρι τώρα.αλλα το χθεσινό δεν έχει προηγούμενο!!σεβάστηκε την ομάδα και σωστε ότι σώζεται!υ.γ.με σέντερ φορ τον Γιακουμάκη αυτοί χθες το ρεζιλικι θα γραφόταν και στον πίνακα!υ.γ2 αυτόν που βάζει από την άλλη πλευρά ο καρντοσο για να δίνει οδηγίες γιατι δεν τον έστειλε να ξυπνήσει από δεξιά τον παουλινιο και τους υπόλοιπους..καλό κουράγιο μας εύχομαι! γιατί μάλλον δεν θα αλλάξει ΤΊΠΟΤΑ!

 32. Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στον οργανισμό να αποφασίσουν για το μέλλον της ΑΕΚ ποδοσφαιρικά.

  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοτσάνα από το επαναλαμβανόμενο «ο Μελισαννίδης ξέρει μπάλα». Ο Μελισαννίδης λοιπόν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Αδυνατεί να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα του 2020.

  Την ομάδα την έτρεξαν σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένα (βγάζοντας από την μύγα ξύγκι) οι κάτωθι: α) Ντούσαν Μπάγιεβιτς β) Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς γ)Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Με όλους αυτούς τσακώθηκε, καθώς και με 6-7 παίκτες δημιουργώντας τοξικό περιβάλλον στην ομάδα, γιατί δεν αντέχει να του φέρνουν αντιρρήσεις στα γεροντίστικα που λέει. Χαρακτηριστική η εικόνα με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη χθες, τον οποίο τον είχε ξεπεράσει το ποδόσφαιρο ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 90 (δεν μιλάω για παράγκα, για ποδοσφαιρική αντίληψη μιλάω). Με τέτοιους μπαρμπάδες του αρέσει να μιλάει για μπάλα.

  Για τον Λύμπε, είμαι σίγουρος ότι προσπαθεί αλλά με δεμένα τα χέρια (αντιδημοφιλής άποψη αλλά η αλήθεια). Υπάρχει στην ομάδα ένα θέατρο Σκιών με διάφορους που θέλουν απλά να χαιδεύουν τα αυτιά του Μελισσανίδη και να θάβουν τους υπόλοιπους. Η ΑΕΚ χρειάζεται αθλητικό διευθυντή χθές! Να έχει μπάτζετ συγκεκριμένο και γνώση της αγοράς. Αυτός να συνεργάζεται με τον Τεχνικό Διευθυντή και τον προπονητή. Επιστροφή Ντούσαν Μπάγιεβιτς στην ομάδα άμεσα! Ο-Ρ-Γ-Α-Ν-Ο-Γ-Ρ-Α-Μ-Μ-Α

  Πάμε τώρα σε σας τους ρεπόρτερ ΑΕΚ. Ούτε ένας από εσάς δεν έχει την παραμικρή μυρωδιά από Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Δεν μπορείτε να κρίνετε ποδοσφαιρικά κανέναν παίκτη που έρχεται στην ΑΕΚ και απλά γράφετε διθυράμβους για να εκτεθείτε λίγο αργότερα.

  Για τον Κρίστισιτς τα έγραφα όταν τον φέραμε. Η εικόνα του στο Τσάμπιονς Λίγκ ήταν πολύ χειρότερη από αυτά που γράφατε. Ο Ερυθρός Αστέρας τσίμπησε 6αρα και 4αρα εύκολα εκτός έδρας (με μεγαθήρια μεν αλλά στο χαλαρό) ενώ έκανε 1 νίκη και μια ισοπαλία στην καυτή έδρα του στις οποίες κοιμήθηκε ο Θεός. Σε όλα αυτά τα ματς ο Κρίστισιτς φαινόταν αργός και αδύναμος σωματικά. Ο Γιόβισιτς ήταν όλο το κέντρο του Αστέρα. Τι διαβάζαμε από σας? Ο Καλύτερος παίκτης του Τσάμπιονς Λίγκ!

  Ζεράλντες: Μιαμιση χρονιά στην Ρίο Άβε με πίεση όχι απλά μηδέν, κάτω απ΄το μηδέν. Τον πήρε η Σπόρτινγκ με συμβόλαιο 150.000 Ευρώ και αν. Δεν έπαιξε ποτέ και δανείζεται συνεχώς. Καλός μάνατζερ, οι Πορτογάλοι αλληλοφτιάχνονται κιόλας, πήγε Άιντραχτ που έχει σχέση με πορτογαλική αγορά μάνατζερ, δεν ακούμπησε μπάλα. Τι μας γράφατε? ότι του έβαλαν ρήτρα 8 εκ ευρώ, όχι οτι δεν έπαιξε καθόλου σε ένα δυναμικό αθλητικά πρωτάθλημα. Μας γράφατε οτι η Σπόρτινγκ στηρίζεται πάνω του για να βάζει τέτοιες ρήτρες. Η αλήθεια είναι οτι η Σπόρτινγκ έχει άλλα 30 τέτοια ποδοσφαιρικά πρότζεκτ. Σε 3 χρόνια με αυτά τα μυαλά θα παίζει Σάντα Κλάρα και θα παρακαλάει για μεταγραφή στον Παναιτωλικό.

  Μπα: Πως γίνεται εγώ να τον έχω δεί σε 30 ματς κι εσείς σε κανένα ή μόνο χάιλαιτς? Πολύ ψηλός και γρήγορος για το ύψος του αλλά αδύνατο πολύ σκαρί και κυρίως πνευματικά (μυαλό δηλαδή) δεν το έχει. Μιλάμε για την επιτομή της αστάθειας. Πολλά τα ερωτηματικά από Πόρτο που ξεπετάχτηκε (αυτός έπαιξε τουλάχιστον) ως ο επόμενος μεγάλος αμυντικός, σε συνεχείς δανεισμούς Φενερμπαχτσε (μην τσιμπάτε μανατζερικό μονοπάτι πορτογάλων) μέχρι και Μόναχο 1860 β’ Εθνικής Γερμανίας που με μπάτζετ Μπουντεσλίγκα και προπονητή τον κλόουν του Ολυμπιακού που μας έκανε χειρονομίες (και αυτός Φενερμπαχτσέ πριν) και παιχταράδες την έριξαν Γ’ Εθνική !!!

  Νέλσον Ολιβέιρα: Κι αυτός κάποτε ελπιδοφόρος, εξαφανίστηκε μετά και κρατήθηκε ζωντανή η καριέρα του και τα λεφτά χάρη στο μανατζερικό γραφείο που ανήκε. Περιμένω να δω γιατί δείχνει τουλάχιστον να προσπαθεί. Είναι απλός εργάτης και δυνατός. Παίρνει 1,2 εκ όμως για αυτά τα όχι και πολλά…

  Βέρντε: Άγνωστος επί της ουσίας. Ο Ιταλός Μέσσι παρουσιάστηκε.

  Καρντόσο: Ναι έχει καλύτερο όνομα στην αγορά από Χιμένεθ. Αυτή η προτίμηση στους Πορτογάλους όμως έναντι όλων των άλλων (που αλλού ακούστηκε οι ξένοι μιας ομάδας να είναι 5-6 από την ίδια χώρα? Με το σταφ 15 Πορτογάλοι στην καθημερινότητα της ομάδας, ο ορισμός της κλίκας) δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και ηγετικότητας. Πάει να το φάει το κεφάλι του πριν την παρέλαση

  Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά έσκασα χθες

 33. Η ομάδα θέλει ένα Μολεδο για πίσω, έναν Ραντογια στα χαφ καθώς επίσης και έναν Νιανγκ, δύο εξτρέμ τύπου Τρεχο και Καρταμπια, συν τον Αραουχο.

  6 παίκτες δλδ για φέτος και του χρόνου παίρνεις και δύο παιχταράδες για πλάγια μπακ και άλλον έναν για κεντρικό μπακ.
  Του χρόνου επίσης πρέπει να στείλεις τον Μπάρκα και να πάρεις έναν καλο Ιταλό τερματοφυλακα

  Διώχνεις Λιβάγια, Κλωναριδη, Κρίστισιτς, Σιμαο, Οικονόμου, Μοραν, Τσοσιτς.

  Βρίσκεις και έναν προπονητή σαν τον Μπιέλσα, έναν τεχνικό διευθυντή σαν τον Ιβιτς και δίνεις τα κλειδιά στον Ντεμη να τρέξει την ομάδα με βάση τα έσοδα – έξοδα.

  15 εκατομμύρια για όλα τα παραπάνω.
  Δεν είναι πολλά για μεγιστανες

 34. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κανεις σε αποδυτήρια ειναι να δωσεις την εντύπωση οτι καποιοι παικτες παίζουν με βύσμα. Αυτη τη στιγμη ο Ζεραλδες ειναι σε αυτήν την κατηγορία. Μπορει να ειναι ντεφορμέ, μπορει να μην του βγαίνει το συστημα, αλλα ειναι ο χειρότερος του γηπέδου. Οταν λοιπόν παίζει σε μια θεση που μπορει να καλύψει και ο Λιβαγια -ο οποιος την περασμένη αγωνιστική πηρε το ματς μόνος του- δεν αφήνεις τον Πορτογάλο μεσα για να βγει ο Κροάτης. Πας φιρι φιρι να διαλύσεις την ομαδα.
  Κατα τα αλλα:
  1. Θα γραφω μεχρι να βγαλει ο ήλιος κερατα οτι ο Παουλινιο ειναι παλτό. Βρίστε οσο θελετε. Τον πήρανε χαμπάρι οι Ρουμάνοι και έκαναν το 60% των επιθέσεων απο την πλευρά του. Μετριότατος αμυντικά, τεχνικά ελάχιστος, αν σας αρεσει η ταχύτητα βάλτε τον να τρεξει στίβο μαζι με τον Μπακακη. Και ναι οι Ματος, Ομάρ, Γιαννουλης κλπ ειναι καλύτεροι για όποιον ξέρει μπάλα.
  2. Ο σχεδιασμός στα κεντρικά χαφ ειναι λαθος. Η ομαδα ειναι κοντή, αδύναμη και αργή εκεί. Δεν μπορει να τα εχεις ολα, αλλα κατι απο τα τρία πρεπει να διορθωθεί. Εγω θα έπαιρνα ενα παίκτη στο στυλ του Εσιτι να κανει τη δουλεια του Σιμοες.
  3. Μην πυροβολείτε το Βερντε. Εχει καλύτερα τελειωματα απο αυτα που είδαμε, θα στρώσει. Απλα χωρις physical χαφ πρεπει να μαρκάρει και χάνεται. Νομιζω χτες μπορούσε να βγαλει Ζεραλδες, να φέρει Μάνταλο στη θεση του και να παιξει με Αλμπάνη (δε θυμαμαι αν ηταν στην αποστολή οποτε αν κανω λαθος ζήτω συγγνωμη)
  4. Ο Σβάρνας ειναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια. Ο δεύτερος μετα τον Ουκρανό. Ομως οι τοποθετήσεις του στην περιοχή ειναι απελπιστικά κακές. Παλι έχασε ολες τις φασεις κοντα στη μικρή περιοχή.
  5. Η ομαδα μπροστα δεν ειναι κακή αλλα στο Ελληνικό πρωταθλημα δεν πας πουθενα αν τρως 2 γκολ πίσω και προσπαθείς να βάλεις τρία. Θα τερματίσει στη μέση του πίνακα. Επισης θα χάσεις με μεγαλα σκορ απο ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ
  6. Το ματς με τους Τούρκους προβλέπεται ακατάλληλο για ανήλικους.

  Εχω μια μικρή ελπίδα να εχει πέσει βαριά η -οντως εξαντλητική- προετοιμασία στους παικτες και γι αυτο βλεπουμε αυτη την απαίσια εικόνα…Μακαρι να ειναι ετσι…Υπομονη

  • Αν και δεν συμφωνώ σε όλα, σε ευχαριστώ γιατί διαβάζω επιτέλους μια συγκροτημένη άποψη, χωρίς υπερβολές. Πες μου όμως κάτι: Που βασίζεσαι και γράφεις ότι ο Verde θα στρώσει; Με έχει σχεδόν απελπίσει με τις ενέργιές του.

 35. Αμηχανία….Εδώ δεν μιλάμε πλέον για αμηχανία.

  Είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί το πολύ στης 6η 7η αγωνιστική…Μας χαιρετάει ο Καρντόσο γιατί δεν . Τπτ δεν είναι τυχαίο.

  Κατά τα άλλα….θες 5-6 βασικούς για να κοντράρεις παοκακια και γαυράκια.

  Ζεράλδες εφυγες.
  Κρισιτσις εφυγες
  Βέρντε έφυγες….(Δεν είναι μονο ότι χάνει τις ευκαιρίες που ΔΕΝ χάνονται ούτε απο ερασιτέχνη. Στην δεύτερη πιάνει φανέλα τερματοφύλακα χωρίς λόγο και δείχνει εκνευρισμό και αντιεπαγγελματισμο)

  Προφανώς ο Τίγρης δεν θα πάρει παίκτες…θα γίνουμε φέτος χειρότερη ξεφτίλα και πάει και αυτή η χρονιά.

  Κατά τα άλλα όλο το καλοκαίρι άμυνα δεν τους έδειξε; Τα χαφ είναι σαν να μην υπάρχουν.

  Πάρτε διαρκείας ολοι :p

 36. Απέθαντος

  Καλημέρα! Βλέπω πολλά χρόνια την ομάδα, τόσο κακή αμυντική λειτουργία (χωρίς να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης οι αμυντικοί) δεν έχω δει. Μοιάζει να παίζει ένα σύστημα αλάνας. Όσα φάμε και όσα βάλουμε. Με την διαφορά ότι με τις δύσκολες ομάδες θα τρώμε πολλά και με τις εύκολες θα βάζουμε πολλά. Αυτό θέλουμε;

 37. Από τότε που αποχώρησε ο Μπάγεβιτς η ομάδα έχει πάρει την κατρακύλα. Και όχι μόνο. Είναι άρρωστη, έχει γάγγραινα και αρχίζει να σαπίζει.
  Η μυρωδιά απλώθηκε στο άδειο ΟΑΚΑ.

 38. Η ιστορία πάντα διδάσκει τα μέλλοντα να συμβούν. Από το 1988 έως το 1992 η ΑΕΚ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα: το 1988 (κλοπή από την τότε κυβέρνηση), το 1989 και το 1992. Τότε έρχεται το δίδυμο Μελισσανίδη – Καρρά και με αυτούς κατακτά ακόμη δύο το 1993 και το 1994. Πως όμως συνέβη αυτό; Οταν ήρθαν στα πράγματα της ΑΕΚ αυτοί οι δύο βρήκαν μία ΑΕΚ στρωμένη, ήδη πρωταθλήτρια με τον κορυφαίο της εποχής προπονητή, με αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφιαριστές, αλλά και με ρολίστες οι οποίοι είχαν κάνει ένα συμπαγές και ποιοτικό ως ομάδα σύνολο, το οποίο έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Τι έκανε το δίδυμο μετά από αυτό; Ξεπούλησε την ΑΕΚ στον Τροχανά με τη γνωστή εξέλιξη. Το 1999, αν δεν κάνω λάθος, από την τότε ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, νετμεντ, καλείται και διορίζεται ο τωρινός «ζάπλουτος» διαχειριστής των κεφαλαίων της ΑΕΚ – τότε ακόμη δεν ήταν «ζάπλουτος» – για να τρέξει τα πράγματα της ΑΕΚ. Ολοι θυμόμαστε το περίφημο ταξίδι στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, το οποίο σκαρφίστηκε ο τωρινός «ζάπλουτος» διαχειριστής των κεφαλαίων της ΑΕΚ, το οποίο – εκτός των άλλων – στόχο είχε τον προπονητή Τουμπάκοβιτς και κάποιους ποδοσφαιριστές της παρτιζάν βελιγραδίου. Ολοι, επίσης, θυμόμαστε πως εντός ολίγου χρονικού διαστήματος έφυγαν νύχτα οι Τουμπάκοβιττς, Τσίριτς, Μπιέκοβιτς και λοιποί. Η επόμενη ενασχόληση του με την ΑΕΚ, είναι αυτή της περιόδου 2013 έως σήμερα. Ας δούμε τι συνέβη στο διάστημα αυτό. Η ΑΕΚ κατέκτησε ένα κύπελλο και ένα πρωτάθλημα. Ειδικά για το πρωτάθλημα, πρέπει να πούμε ότι η κατάκτησή του οφείλεται στον προπονητή Χιμένεθ και τους ποδοσφαιριστές του και μόνον σ’ αυτούς, οι οποίοι ενάντια σε θεούς και δαίμονες (επο, αθλητική δικαιοσύνη, κυβέρνηση, αντίπαλες ομάδες μέχρι και όπλα) η ΑΕΚ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα στο οποίο – αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία – εάν δεν είχε απέναντί της τη διοίκηση της ΑΕΚ (λέγε με «ζάπλουτο» διαχειριστή των κεφαλαίων της ΑΕΚ), είχε απέναντι σ’αυτό το εγχείρημα μιά ουδετερότητα και απάθεια σ’ αυτό που συνέβαινε από την διοίκηση της ΑΕΚ. Άλλωστε παραδέχθηκε ο ίδιος ο τωρινός «ζάπλουτος» διαχειριστής των κεφαλαίων της ΑΕΚ, ότι ήταν κάτι που προέκυψε ως μη αναμενόμενο και επί πλέον φρόντισε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος να διαλύσει την πρωταθληματική ΑΕΚ διώχνοντας όλα τα ατού της (Χιμένεθ, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο, Κονέ, Βράνιες, Γιόχανσον) τους οποίους δεν αντικατέστησε επάξια ή δεν τους αντικατέστησε καθόλου. Τώρα λίγους μήνες πριν την επιστροφή της ΑΕΚ στα πατρώα εδάφη της Ν. Φιλαδέλφειας και αφού ολοκληρώθηκε η φάση της διάλυσης της ΑΕΚ με την υπόθεση των τριών (Σιμόες, …), επιχειρεί να ξαναφτιάξει την ΑΕΚ έχοντας προπονητή τον Καρντόσο. Όποιος κι αν διαβάσει το βιογραφικό του συγκεκριμένου ανθρώπου θα δει ότι είχε πορεία κυρίως ως προπονητής ακαδημιών και δύο προπονητικές πανωλεθρίες κυριολεκτικά σε Γαλλία και Ισπανία. Και δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά εμπιστεύεται πέραν των προπονητικών του χαρακτηριστικών και τι προτάσεις που αυτός κάνει για τις μεταγραφές. Αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε τώρα και αυτό που θα δούμε οσονούπω. Ο τωρινός «ζάπλουτος» διαχειριστής των κεφαλαίων της ΑΕΚ, δεν έχει καταλάβει τα εξής πράγματα: 1) ότι η κατασκευή γηπέδου δεν είναι από μόνη της αναγκαία και ικανή συνθήκη για να έχεις καλή ομάδα, 2) ότι το γήπεδο μπορεί να το φτιάξει η ΑΕΚ χωρίς να βάλει από την τσέπη του ο ίδιος ούτε ευρώ, αλλά ανταγωνιστική ομάδα χωρίς επενδύσεις δεν γίνεται, 3) ότι η εξέλιξη και η προόδος στο αγωνιστικό κομμάτι μιάς ομάδας είναι απείρως δυσκολότερη από την κατασκευή γηπέδου, αφού εδώ υπάρχει ο ανταγωνισμός και η συνεχής εξέλιξη των πραγμάτων, δηλαδή ομάδων, τρόπου που παίζεται το ποδόσφαιρο κ.ο.κ. 4) ότι εάν δεν μπορείς επί 6 χρόνια να βγάλεις έναν προπονητή αξιόλογο, το πράγμα δείχνει ανικανότητα 5) ότι εάν δεν μπορείς επί 6 χρόνια να αναδείξεις έναν τεχνικό διευθυντή, το πράγμα δείχνει ανικανότητα και σκουριασμένα μυαλά αλλά και εμμονές καταστροφικές και 6) ότι εύκολα καταστρέφεις πολύ δυσκολότερα το κτίζεις.

  • ΑΕΚΙΩΑΝΝΙΝΑ

   Καρφωθηκες αηδιασμενε, μιαου, σανο κλπ. Για αυτο κανε ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ, βουτα στη λιμνη να σου περασει και μετα αρχισε να κανεις μιαου μιαου και να βρωμιζεις εδω μεσα σαν ΑΕΚΚΑΒΑΛΑ………

   • Σε κάθε κοινωνικό σύνολο, υπάρχουν οι λεγόμενοι χρήσιμοι ηλίθιοι…

    • ΑΕΚΙΩΑΝΝΙΝΑ

     Μια φορα που ειπες και κατι σωστο…..Αυτοι που χρησιμοποιουν ατομα του ειδους σου γνωριζουν καλυτερα απο ολους την σημασια των »χρησιμων ηλιθιων»…..Αλλα αν εισαι τοσο λιγος ετσι ωστε να βγαινεις και να το παραδεχεσαι τοτε θα θυμωσουν και θα κοπει το ψιχουλο…….

     • 1) μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις…
      2) μάθε παιδί μου γράμματα.

      • ΑΕΚΙΩΑΝΝΙΝΑ

       Για χρησιμος ηλιθιος δεν κανεις καλα τη δουλεια σου….Θα παρουν χαμπαρι οτι εισαι απλως ηλιθιος, θα κοπει το φιλοδωρημα και η λιγουρα δεν θα εχει τελος.

  • Τόσες πολλές ανοησίες και ανακρίβειες σε ένα κείμενο είχα καιρό να διαβάσω. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς κατά. Αν φίλε μου είσαι ΑΕΚ, τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Αν πάλι δεν είσαι, γιατί δεν ασχολείσαι με την ομάδα σου;

 39. Ήδη αυτή τη στιγμή, πρωί Παρασκευής, θα έπρεπε να είχαν κλείσει ΒΑΣΙΚΌ στόπερ και αμυντικό χαφ και να απομένει να κλείσει και εξτρεμ, αν φυσικά η διοίκηση θέλει να πάει η ομάδα σε ομίλους και θέλει πρωταθλητισμο.
  Αν δε θέλει ομίλους και δε θέλει πρωταθλητισμο, μια χαρά είμαστε (θεωρώ ότι τουλάχιστον η 4η θέση είναι δεδομένη).

  • Αλέξανδρος

   Τώρα είναι αργά. Στις 16 Αυγούστου όσους παίκτες και να πάρεις με την ίδια 11αδα θα πας και ότι γίνει. Δε μπορείς να ρίξεις σε τέτοιο αγώνα παίκτη 5 ημερών.

  • ΑΕΚΠΡΕΒΕΖΑ

   Για να παει σε ομιλους και τον Μεσι να φερει ο Μεσι δεν θα προλαβει να παιξει……Το ιδιο θα συμβει και με τον Μπα και οποιον αλλο ερθει….Το θεμα ειναι να αφησει τις εγκληματικες εμμονες ο Καρντοσο που ηδη εχει διαταραξει το κλιμα εντος της ομαδας με την εμπαθεια που βγαζει πλεον για τον Λιβαγια και την ακατανοητη ευνοια στον Ζεραλδες που αυτο τον καιρο δεν ειναι στα καλα του. Οταν μας ζητησαν να κανουμε υπομονη στις στραβες και στα λαθη γιατι αλλαζει το αγωνιστικο μοντελο της ομαδας δεν μας ζητησαν να αποδεχθουμε οτι για την αλλαγη αυτη θα υπαρξουν αδικιες στην διαχειριση του ροστερ. Ο Καρντοσο ηρθε για να βοηθησει την ΑΕΚ και στηριχθηκε οσο κανενας προπονητης της μεχρι τωρα……Δεν ηρθε για να αναστησει καριερες παικτων που εφερε αυτος με καθε τροπο και καθε κοστος……

 40. Τάσο, χαίρομαι που επανήλθες και δεν χαϊδεύεις αυτιά, γιατί αυτό έκανες στο πρώτο ματς. Ακόμα νωρίς είναι, αλλά τα σημάδια είναι ανησυχητικά.
  Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι για να πάει καλά μια ομάδα χρειάζεται αγωνιστικό σχεδιασμό και φιλοσοφία, καλή οργάνωση παιχνιδιού και ρόστερ. Ρόστερ έχουμε, και με τις δύο τρύπες στο στόπερ και στο έξι δεν θα έπρεπε να μιλάμε για παίκτες με αυτό τον αντίπαλο.

  Εδώ έχουμε καθαρά θέμα οργάνωσης, χημείας, συντονισμού, ίσως και ομαδικής αλληλεγύης, όλα θέματα που έρχονται από την προπόνηση. Σίγουρα δεν πρέπει να φύγει ο προπονητής σήμερα, όπως λένε κάποιοι, σίγουρα η λύση δεν είναι να πάρουμε άλλους παίκτες. Εκτός από δύο κενά, το ρόστερ είναι καλό. Θα δούμε αν κάποιοις δεν κάνει, αλλά η ανθρωποφαγία εδώ μέσα είναι άνευ προηγουμένου.

  Ο Καρντόσο όμως πρέπει να καταλάβει τι τον περιμένει, γιατί αν είχε κόσμο το ματς χθες η γιοιύχα που θα έτρωγε θα ήταν μεγάλη. Περιμένουμε υπομονετικά να βγει η επιλογή προπονητή βασικά, με τα πρώτα δείγματα να είναι άσχημα.

 41. Τζου 27η Οκτωβρίου, διακοπές σε λίγο τέλος.

  Πρέπει να καταλάβετε, ότι η ομάδα τώρα στήνεται. Αυτό απαιτεί υπομονή και επιμονή. Είναι αξίες αδιαπραγματευτες. Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που εγκαταλείπουμε. Υπομονή αδελφια. Υπομονη. Και Μπάμπη Τεννε για τα δύσκολα.

 42. Μάλλον ανήμερα της Παναγίας είσαστε ,ένα μέρη, οι δημοσιογράφοι αυτό που εμείς λέμε από τον Ιούνιο! Θαύμα θαύμα! Λοιπόν για να μην παίζουμε με τις λέξεις και για να μην χαρακτηριζόμαστε ,όσοι φωνάζουμε για τα αυτονόητα , τρολ και μιρλες:
  – ο Καρντοσο αυτος είναι ,δεν είναι προπονητής έχει δίπλωμα καθηγητή προπονητικής. Καμία μα καμία σχέση το ένα με το άλλο και για αυτό στις τελευταίες 2 ομάδες του έφυγε σε 10 αγώνες. Έφυγε για την εικόνα που είχαν οι ομάδες του σχεδόν ανάλογο με το χθεσινό. Απλά εκεί ήταν λίγο καλύτερο γιατί είχε καλύτερο ρόστερ.
  – από το 6 και πίσω είμαστε για τα πανηγυρια….ή καλύτερα θελουμε τουλάχιστον 3 προσθήκες παιχτών για να βγει η χρονια,
  – ο Λιβαγια είναι περίεργος και ιδιόρρυθμος, κανεις μας δεν ξεχνάει πως μας άφησε περσυ γυμνούς στην Ευρώπη χωρίς λόγο, αλλά χθες είχε απόλυτο δίκαιο πως να το κάνουμε.
  – Αν ο Ζεραλδες και ο Βερντε είναι οι παίχτες που αφήνουν στον πάγκο Αλμπάνη , Λιβαγια τότε μάλλον εγώ είμαι εξωγήινος… στήριξη και υπομονή αλλά και ο πάγκος καλός είναι να παίξουν αυτοί που αξίζουν
  – Μακάρι ο Μάνταλος να είναι αναγεννημένος , προσωπικά έχω πολλές επιφυλάξεις , αλλά μην τρελαθούμε με ομάδα επιπέδου Βόλου και Λάρισας παίζαμε μην το κάνουμε θέμα….
  – Η επιλογή προπονητή επι εποχής Μελισσανίδη είναι για αν γελάς… Πογιετ , που μετά ξηλώθηκε πριν τον τελικό γιατί ζήτησε μπατζετ, Κετσπάγια και μετά Μοραις, Χιμένεθ που μόλις πήρε πρωτάθλημα τον ξήλωσαν όπως και φέτος γιατί είχε άποψη, και Ουζουνιδης…. Δεν είναι στραβός ο γιαλός εμείς μάλλον στραβά αρμενίζουμε…
  – Ο Λυμπεροπουλος συνεχίζω να λέω ότι δεν φταει γιατί άλλος τον κρατάει εκεί και αλωνίζει. Έτσι είναι το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει! Άσε που δεν έκανε αυτός φέτος τις μεταγραφές εκτός Αθαναδιαδη και Ντελισιτς.

  Αυτά (ελπίζω να βγάλετε το σχόλιο αυτή την φορά) , η ΑΕΚ δυστυχώς θέλει υπομονή ( δεν υπάρχει δικαιολογημένα) , στήριξη ( υπάρχει ένα μέρη αλλά στις 2 3 πρώτες στραβές που δεν θα αργήσουν να έρθουν θα πέσει γιούχα) και όραμα ( που η δοιηκηση το έχει αποποίηση μόνη της με τα τραγελαφικά που κάνει)..
  Άρα πάρτε πολύ νερό μαζί έχουμε μεγάλη και δύσκολη έρημο τον χειμώνα….

 43. Χρρτς.. Σχρουφφ.. Κρττςς.. Κρουττςς.. Σκρστςς.. Χρουφτςς..

  -τρώει πατατάκια στη τοποθεσία Το σπίτι μου.

 44. Κριστιτιτς απλά τουρίστας…πέρασε την αρρώστια του ο άνθρωπος, έπαιξε Καλή μπάλα μέχρι πέρυσι κ Τώρα έχει κλαταρει, μάλλον για πάντα…το ότι έκανε ένα μήνα διακοπές στα χιόνια πέρυσι το χειμώνα είναι ενδεικτικό…
  Βερντε, μετά από αυτό που έκανε στο 90, πρέπει να παίξει μετά από ένα μήνα τουλάχιστον…τι κλαιει; Μακάρι να μη βγει Πλατελας…
  Κέντρο μη αθλητικό, τρώει κόντρες…
  Ολιβειρα έχει ποιότητα…Πρέπει να συνυπάρξει με Λιβαγια κ αυτό γίνεται μόνο με 3 5 2…σε οποιαδήποτε άλλη διάταξη δε χωράνε κ οι δυο , κ να αποδίδουν…Λιβαγια δεν είναι χαφ ούτε εξτρέμ
  Ζεραλδες φλύαρος κ σίγουρα όχι για ακραίος…πάγκο επειγόντως..
  Δύο στόπερ κ χαφ σκύλος επειγόντως…κινδυνεύουμε με βαριά σκορ με καλούς αντιπάλους!
  Το χειρότερο είναι ότι ο Καρντοσο φαίνεται κολλημένος με το σύστημα, σε αντίθεση με Μανολο που το προσαρμοζε ανάλογα με το πώς πήγαινε το ματς κ τον αντιπαλο

 45. Σταμάτης

  Τραγικά πράγματα!
  Όλα είναι ευθύνη του προπονητή. Οι ρουμάνοι πήραν πρέφα τον Παουλίνιο από δεξιά και έκαναν πάρτι. Αυτός δεν έκανε τίποτα σωστό.
  Αντί του Μπακάκη μπροστά του, έβαλε το Βέρντε!!
  Σε όλο το παιχνίδι δεν υπήρχε κέντρο. Ο Γαλανόπουλος μπήκε στο τέλος. Ο Ζεράλδες έμεινε σε όλο το ματς!! Ο επιτελικός που προώθησε μόνο δυο φορές τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.
  Μας περιμένει πολύ δύσκολη σαιζόν.
  Κρίμα.

 46. Η αλήθεια είναι αυτό που ψιθυριζεις σε μια παράγραφο:
  «Πρόκειται για μια ομάδα που πρέπει να είναι σε αναζήτηση έξι επτά βασικών»…
  Βεβαίως το αναιρεις αμέσως μετά, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά, έστω κ έτσι το είπες…
  Όλα τα υπόλοιπα είναι για να κοροιδευομαστε μεταξύ μας και να βγαίνει το μεροκάματο…

  • Το μονο προβλημα ειναι οι πειναλες που δεν εχουν μεροκαματο και προσπαθουν να λαθροβιωσουν για ενα 20ευρο συκοφαντωντας, θαβοντας καθε καλο και μεγιστοποιωντας καθε αρνητικο……Αυτοι ειναι η μεγαλυτερη βρωμα και χολερα.

 47. Επιστροφή στο διαρκείας γίνεται; Ξέρει κάποιος να μου πει; Το έχει κάνει κάποιος; Έστω και τα μισά χρήματα να επιστραφούν. Αν γνωρίζει κάποιος ας το γράψει, μέχρι τέλος του μήνα. Ευχαριστώ.

  • Δεν γίνεται φίλε. Αυτό που γίνεται είναι να βάλουμε όλοι μυαλό και να μην καταπίνουμε αμασητο ό,τι μας σερβίρουν.
   Τα ρέστα από αυτούς που μας φλομωσαν πως πχ ο Βέρντε είναι παικταράς.
   Ή ΑΕΚ πρέπει να παίρνει παίκτες που είναι πρωταγωνιστές στη Ρόμα, όχι παίκτες που δεν είναι άξιοι να έχουν έστω 5-10 συμμετοχές σε αυτή.

 48. Τάσο καλημέρα.. Φίλε συμφωνώ μαζί σου και να προσθέσω και εγώ ότι βλέπω ότι οι παίχτες σαν να δείχνουν ανέτοιμοι ακόμα και όπως επίσης πιστεύω γιαυτό το μαύρο χαλί ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ότι όταν έβαλε το γκολ ο Μανταλος μετά το γκολ έκλεισαν τους διακόπτες οι παίχτες μας παρά χαλαρωσανε… ***Αυτο που πρέπει να γίνει επείγον τώρα που είναι πολύ νωρίς να πάει ο Πρόεδρος στα Σπάτα και να τους ταρακουνήσει. Φοράτε μια βαριά φανέλα μίας μεγάλης ομάδας όπως η ΑΕΚ και είστε υποχρεωμένοι να δίνετε το 100% στον κάθε αγώνα και όχι αυτά τα καραγκιοζιλικια που κάνατε που δίνατε δικαιώματα και θάρρος σε αυτούς τους χωριάτες τους Ρουμάνους που είπαν ότι έπρεπε να μας βάλουν 4 γκολ……..

  • Αλέξανδρος

   Ποιούς να ταρακουνήσει τους 5-6 Πορτογάλους που ήρθαν πριν από 1 μήνα?
   Έτσι κάνουν οι σύγχρονες ομάδες? Πάει ο πρόεδρος και τους «ταρακουνάει» μετά από κάθε στραβή?

 49. Γενικό σιωπητηριο βλέπω για το κακώς ακυρωθεν γκολ των Ρουμάνων και για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους.

  • stavros karakitsos

   Κύριε εσείς κοιτάξτε τα όργια που κάνατε ΚΑΙ στον τελικό του κυπέλλου και μην ασχολείστε μαζί μας. Εμείς κάνουμε αυτοκριτική. Εσείς;

   • Θανάσης Καλαμάτα

    παοκτζής, οφιτζής ή οπαδός της καλαμάτας, δεν έχει άδικο ο Γιώργος: εγώ προσωπικά, σαν μεγαλύτερος ΑΕΚτζής, δεν θα ήθελα ο γιος μου που πασχίζω να του περάσω ΑΕΚτζήδικα ιδανικά να μαθαίνει από τους συμμαθητές του αυτά που δεν του λένε τα ΑΕΚτζήδικα site. Δεν είμαστε γαύροι και θα πρέπει να είμαστε απέναντι σε όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν. Και δεν μιλώ για τα παιδιά στο εδώ site.

 50. Τάσο χαίρομαι που σήμερα παίρνεις μια παντελονάτη θέση για την κατάσταση της ομάδας, γιατί τόσο καιρό, όσοι μιλάμε για άμεση ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης είμαστε γραφικοί, γαύροι, τρολ, κλπ, κλπ.

  Η απόσταση που έχουμε να καλύψουμε από τους δύο ανταγωνιστές μας είναι πολύ μεγάλη και (αν φυσικά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην συμβιβαστούμε με μια κατάσταση ΠΑΟ-Αλαφούζου) υπάρχει ακόμα ο χρόνος να γίνουν σοβαρές κινήσεις.

  Συμφωνώ ότι δεν γίνεται να κρίνουμε τους Ζεράλδες-Βέρντε-Ολιβέιρα από τα δύο πρώτα ματς. Αντίστοιχα όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Μάνταλος είναι «αναγεννημένος», «ηγέτης» ή αναντικατάστατος για την ομάδα, γιατί μπορεί να έχει συμβάλλει περισσότερο από τους υπόλοιπους στην πρόκριση, αλλά επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα σκαμπανευάσματα και την κακή εικόνα ολόκληρης της περσινής σεζόν. Είναι λοιπόν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ενίσχυση και μεσοεπιθετικά, με έναν ακόμα καθαρόαιμο, σύγχρονο εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, καθώς επίσης και με έναν αναπληρωματικό αλλά ικανό καθαρόαιμο επιθετικό, ως αντικαταστάτη του Γιακουμάκη.

  Ωστόσο, το τεράστιο κενό της ομάδας εντοπίζεται από τα χαφ και πίσω.
  Δεν είναι απαραίτητα λάθος οι ιδέες του προπονητή για την ανάπτυξη της ομάδας. Πολλές επιτυχημένες ομάδες ακολουθούν την ίδια τακτική, την ίδια ποδοσφαιρική λογική, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όμως το υλικό που διαθέτει η ΑΕΚ σε αυτές τις θέσεις δεν ενδείκνυται ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για αυτό το στυλ παιχνιδιού.

  Κανένα από τα στόπερ πλην του (δυστυχώς γυάλινου) Τσιγκρίνσκι, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης. Ούτε καν ο Βράνιες, ο οποίος είναι ένας φανταστικός αμυντικός που δεν θα έπαιζε ποτέ στην Ελλάδα αν δεν ήταν τελείως παλαβός, δεν είναι αυτό το στυλ παίκτη. Οι Οικονόμου-Σβάρνας δεν μπορούν να μπουν καν στην εξίσωση για ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω.

  Και εδώ θέλει μεγάλη σκέψη το θέμα του Μπα. Μπορεί να έχει καλή τεχνική κατάρτιση, όμως αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την τακτική αντίληψη (τύπου Τσιγκρίνσκι) που απαιτείται για να λειτουργήσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν νέο, υγιή και δυνατό Τσιγκρίνσκι.

  Στα χαφ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Οι δύο εκ των τεσσάρων (Σιμόες-Γαλανόπουλος) είναι καθαρά αμυντικογενείς παίκτες και φαίνεται να μην μπορούν καθόλου να ανταπεξέλθουν στο σύστημα. Ο Σιμάο είναι ίσως θετικός οργανωτικά, αλλά κάνει πολλά λάθη και «ξηλώνεται» στην άμυνα, αφήνοντας την ομάδα εκτεθιμένη. Ο μόνος που θεωρητικά έχει τις ικανότητες να παίξει το παιχνίδι του Καρντόσο είναι ο Κρίστισιτσς, ο οποίος όμως μοιάζει ολοκληρωτικά εκτός τόπου και χρόνου.

  Πιστεύω ότι εδώ απαιτούνται ριζικές αλλαγές, ακόμα και με πωλήσεις παικτών για να έρθουν άλλοι, καταλληλότεροι με βάση την ποδοσφαιρική λογική της ομάδας. Ίσως ο Γαλανόπουλος είναι μια καλή προοπτική που μπορεί να φέρει και έσοδα για την απαραίτητη ενίσχυση της ομάδας σε αυτή τη θέση.

  Απαιτούνται άμεσες, σωστές και αποφασιστικές κινήσεις, που μάλλον ο Λύμπε (όσο και αν τον αγαπώ σαν προσωπικότητα της ΑΕΚ) δεν είναι αρκετά ικανός να κάνει. Θα πρέπει η διοίκηση να αναλάβει δράση, εκτός εάν έντιμα αποδεχτεί πως πάμε για next year με το νέο γήπεδο.

  Διαφορετικά το μενού έχει Μπα, Μανόλο τον Οκτώβρη, ξύλο πίσω και ό,τι κάτσει μπροστά, για το 1-0 στην καλύτερη.

 51. Συμπιλίδης

  Η ομάδα θέλει ποιοτικό εξάρι δύο χρόνια τώρα.
  Ο Κρίστιτσιτς αφενός ΔΕΝ είναι εξάρι (οκταροέξαρο είναι) αφετέρου φαίνεται ανεπαρκής, με εικόνα πρώην ποδοσφαιριστή απ τον Γενάρη. Η ομάδα έκανε μια ακριβή κίνηση για τα δεδομένα της και δεν της βγήκε. Αρχικά υπολόγισε ως βασικά εξάρια τους Γαλανό-Σιμόες και προσέθεσε παίκτη με καλύτερη τεχνική στο κέντρο (λογική σκέψη). Τη σούπα χάλασε αφενός ο Σιμόες που έπεσε επίπεδο (κυρίως αθλητικά και βιολογικά καθώς τεχνικά χαρακτηριστικά ποτε δεν είχε) και αφετέρου η ίδια η κατάσταση του Σέρβου που είναι αποκρουστική 7 μήνες τώρα. Ούτε ο Γαλανό είναι κανά τέρας ταχύτητας αλλά με ό,τι βλέπουμε είναι για βασικός (η ΑΕΚ θέλει για βασικό αυτή τη στιγμή καλύτερο του Κώστα, ο οποίος όμως έχει μέλλον)
  Λάθος για μένα είναι και η προσθήκη σε αυτό το κέντρο, του αργού και μη αθλητικού Σιμάο. Γυρνάς στον πάγκο να βρεις κεντρικό χαφ να τρέξει, να κλωτσήσει, να κυνηγήσει και βλέπεις τον…Ανέλ (ασ τον δοκιμάσει έστω).
  Αν βάλει ο Καρντόσο τρείς στο κέντρο πρέπει να βγει παίκτης από μπροστά που ήδη γίνεται η μάχη του Δράμαλη. Το 3-5-2 θα το τολμήσει ο Κόουτς?
  Κάτι τελευταίο, ο Ζεράλδες δεν ξέρω τι και πως αλλά 1) μοιάζει να παίζει λίγο για την πάρτη του, 2) στο δίλημμα Ζεράλδες-Μάρκο, επιλέγεις ΠΑΝΤΑ τον δεύτερο γιατί είναι περιουσιακό σου στοιχείο (και μάλιστα το μεγαλύτερο), 3) αμφιβάλλω αν εξαρχής χρειαζόμασταν τέτοιο παίκτη, σε αυτή τη θέση ενώ φαίνεται να υπάρχει πολυκοσμία και μπέρδεμα. Μακάρι να παιξει το παιδί πάντως καθώς τεχνική έχει.
  Στο δια ταύτα. Επίπεδο ανεβαίνεις με ποιοτικό σεντερμπακ αλλά κυρίως με ποιοτικό εξάρι. Η δευτερη τρύπα δεν κλείνεται με τίποτα δεν πα να χτυπιόμαστε κάτω. Χρόνος πάντως για κίνηση υπάρχει…

 52. Τυχερός είμαι που δεν το είδα λόγω της ημέρας. Το γεγονός ότι αναγκάστηκε να κατέβει ο Μελισσανίδης για Γαλλικά στον Λυμπερόπουλο τα λέει όλα. Πιο οξυδερκής απ όλους μας είναι κι αυτό που είδε είναι δικαίωση μάλλον του eagle και του Στάθη και του μιαου. Το χειρότερο μαντάτο είναι η φάση με τον Λιβάγια γιατί δείχνει αποδυτήρια που κι η Μπαρτσελόνα να είσαι σε ποιότητα δεν πας πουθενά. Ελπίζω να μην πληρώσουμε την αλαζονία για επιθετικό ποδόσφαιρο με κακοσχηματισμένο φτωχό ρόστερ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αν ήμουν δημοσιογράφος αυτό θα ρωτούσα μόνο, γιατί επιμένεις ρε πρόεδρε να τα βάζεις με τους ανεμόμυλους? Τον επόνσε η ψυχή μου σήμερα.

 53. σεντερ μπακ ψηλο,χαφ ψηλο εξαρι,αριστερο εξτρεμ και αλλαγη προπονητη,αλλιως με αυτον τον καραφλα θα γελασουμε πολυ

 54. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Μία είναι λύση αλλά απαγορεύεται να πείτε την μαγική λέξη «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ» από το πάνω ράφι γιατί θα στεναχωρεθεί ο Μεγιστάνας. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από το να γίνουν μεταγραφές από το πάνω ράφι (σέντερ μπακ, χαφ, εξτρέμ) και όχι παλτά τύπου Μπα που τους παρουσιάζετε ως παιχταράδες και δεν είναι ούτε καν μέτριοι. Επίσης πρέπει να φύγουν όλοι οι παλαίμαχοι και όσοι πιάνουν τσάμπα χώρο στο ρόστερ.

  • Φίλε το πρόβλημα είναι πιο πολύπλοκο.Είναι και το ποιοι θα κάνουν αυτές οι μεταγραφές. Γιατί και λεφτά να δώσεις αν τις επιλογές της κάνει η ομάδα λύμπε τότε κλάφτα χαράλαμπε. Είναι αρκετά πολύπλοκο το πρόβλημα της ομάδας.

 55. Ο Ζεραλδες εχει κανει καμια καλη σεζον περα απο μια με τη Ριο Αβε? Ο Βερντε εχει κανει καμια καλη σεζον ρκτος απο μια στη Β Ιταλιας? Δε μιλαω για γεματη σεζον. Για καλη λεω. Γιατι περυσι παρα τα στατιστικά, νομιζω δεν εκανε κατι το ιδιαιτετο, ενω στη Σεριε Α εχει περιπου τα στατιστικα που ειχε και ο Φετφατζιδης.
  Επισης τα κλαματα στο τελος δειχνουν πως δε γινεται η ομαδα να στηρίζεται σε τετοιον παιχτη. Οκ εχασε 2 ευκαιριες αλλα δε κοστισαν. Ενας παιχτγς που εχει αυτη την αντιδραση, δυσκολα τα βγαζει περα στα πιο δυσκολα.

 56. ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΦΩΝΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΕΚΤΖΗΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ -ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΞΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ?ΕΙΣΑΙ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΤΟ -30 ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΑΠΕΣ…ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΑΙ…

 57. Μανος21ΑΕΚ1984

  Τάσο πολύ απλά αν δεν γίνουν μεταγραφές 11αδας ποιοτικές, στόπερ χαφ και εξτρέμ δηλαδή να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη δυστυχώς δεν θα βλέπετε η ομάδα….Υπάρχει χρόνος να γίνουν……..

 58. Τα πράγματα είναι απλά. Είχαμε έναν προπονητή που ήταν αποδεδειγμένα νικητής, τον Μανολο, και η διοίκηση δεν τον εμπιστεύθηκε με 2-3 μεταγραφες. Τον έδιωξε και πήρε στην θέση του έναν τύπο απίθανο που δεν έχει τότε μισή επιτυχία στο παλμαρέ του, και του πήρε ο,τι παίκτες ήθελε, δημιουργώντας μια ομάδα σούργελο, χωρίς αρχή και τέλος. Ολα αυτά ειβαι ευθύνη τουΛυμπε που δεν ήθελε τον Μανολο από την μέρα που επέστρεψε στην ομάδα, και για κάποιο λόγο που κανείς δεν θα καταλάβει ποτε μας φόρτωσε έναν τύπο που έχει απολυθεί καληνύχτα κακώς όπου έχει πάει. Και μάλλον θα απολυθεί κι από κας σε 1 μήνα, αφήνοντας κας να ψαχνουμε να βρουμε τι θα κάνουμε με μια ολοκληρη παροικία άσχετων Πορτογάλων που του πήραμε.

 59. Αλέξανδρος

  Όχι αμηχανία. Αγωνία προκαλεί για όσα έρχονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *