Τίποτε άλλο δεν κρίνεται, εκτός από το αν η ΑΕΚ θα πάρει έναν τίτλο

Ο Τάσος Τσατάλης για το ότι το διάστημα που απομένει στην σεζόν, ανεξάρτητα από το κύπελλο, δεν μπορεί να κρίνει κάτι για πρόσωπα και καταστάσεις στην Ένωση

Ο καθένας μας έχει τις απόψεις του για τα αίτια της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο στην ΑΕΚ. Αλλά πιστεύω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε, πως δεν είμαστε σε μια φάση αυτή την στιγμή, που να δικαιολογούμαστε να βγάζουμε βαρύγδουπα συμπεράσματα ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε ματς.

Στην τελική ευθεία της σεζόν, δεν υπάρχουν πράγματα που κρίνονται πιστεύω. Ξέρουμε πλέον κατηγορηματικά πως είναι μια σεζόν που «χτίστηκε» λάθος. Το μόνο που κρίνεται, είναι αν παρόλα αυτά, η ΑΕΚ θα μπορέσει να πανηγυρίσει μια κατάκτηση τίτλου.

Ξέρουμε πως δεν δημιουργήθηκε τελικά μια ομάδα που μπορούσε να ανταποκριθεί στις πολύ υψηλές απαιτήσεις που έθετε η παρουσία και στο Champions League, μαζί με την υποχρέωση της υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας.

Ξέρουμε πως έγιναν συγκεκριμένα λάθη και στον σχεδιασμό και στην διαχείριση της ομάδας από την τεχνική ηγεσία. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη αγωνιστική πραγματικότητα, που είναι αυτή που βλέπουμε.

Και δεν θα είναι άλλη, αν η ΑΕΚ πάρει όλα τα ματς στο πρωτάθλημα που μένουν και κατακτήσει και το κύπελλο. Η ΑΕΚ θα παραμείνει μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς είχε τις δυνατότητες ως κορμός για καλύτερα πράγματα φέτος και οι παράγοντες που θα καθορίσουν αν θα το καταφέρει του χρόνου, είναι το πώς θα χτίσει την ισορροπία του ρόστερ της , πως θα προσθέσει ποιότητα και χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη για να αλλάξει το παιχνίδι της και πως θα «δέσει» το πράγμα ο προπονητής.

Το κύπελλο το έχουν κατακτήσει κατά καιρούς ομάδες πολύ κατώτερου ποιοτικού επιπέδου από την σημερινή ΑΕΚ. Η οποία παρά τις ατέλειες της, είναι σε επίπεδο που να της επιτρέπει να μιλάει για πιθανότητες κατάκτησης του φέτος. Έστω κι αν δεν είναι το φαβορί, με τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει επίσης στα ημιτελικά.

Επίσης, δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό να δεχόμαστε πως κρίνεται ο Χιμένεθ.

Αν μιλούσαμε για κάποια ομάδα στην οποία ο συγκεκριμένος προπονητής δουλεύει πρώτη φορά, μπορεί και να ίσχυε. Αλλά ειδικά στην ΑΕΚ το προφίλ του Μανόλο Χιμένεθ το ξέρουμε και το ξέρουν και οι διοικούντες την ομάδα απ ‘εξω κι ανακατωτά.

Είναι το τρίτο του πέρασμα από την ομάδα από το 2010 μέχρι σήμερα, το δεύτερο μέσα σε μια διετία. Όλα είναι γνωστά. Τα καλά και τα κακά του, αυτά που φαίνεται να μπορεί, αυτά που φαίνεται να μη μπορεί.

Αν μπορεί ο Χιμένεθ, με λίγο περισσότερη τύχη και με τα προβλήματα τραυματισμών, να βάλει σε μια τάξη την ομάδα στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος και στα (θέλω να ελπίζω) τρία του κυπέλλου, να δώσει κίνητρο, να βελτιώσει την ψυχολογία και να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα από αθλητικής πλευράς, νομίζω όλοι το ξέρουμε. Ξέρουμε πως μπορεί. Το έχει κάνει ξανά στην ΑΕΚ. Δεν λέω πως θα το καταφέρει σίγουρα, αλλά ξέρουμε πως μπορεί.

Έχουμε επίσης πληρέστατη την εικόνα για το πώς καθοδήγησε την ΑΕΚ σε μια σεζόν γεμάτη, πολύ απαιτητική, στην οποία στο τέλος η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ξέρουμε και ξέρουν και στην ομάδα τι μας άρεσε και τις δεν μας άρεσε, τι τους άρεσε και τι δεν τους άρεσε.

Για όσα έχουμε δει και ξέρουμε πως μπορεί να κάνει καλά, δεν περιμένουμε να μας αλλάξουν την εικόνα τα ματς που απομένουν. Το ίδιο και για όσα ξέρουμε – είτε το παραδεχόμαστε όλοι, είτε όχι- πως έχουμε δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί.

Είναι νομίζω προσβλητικό και για τον προπονητή και για την ομάδα, να λες πως εφόσον αποκλείσεις την Λαμία, περιμένεις ένα ματς, έναν τελικό, για να κρίνεις. Και δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο έχει ειπωθεί ποτέ από μέσα από την ΑΕΚ, ούτε πως πιστεύει και ο ίδιος ο Χιμένεθ ότι συμβαίνει.

Η ΑΕΚ τον Μάιο του 2016 πήρε ένα κύπελλο με προπονητή τον Στέλιο Μανωλά. Που αν και πιστοποιημένος επαγγελματίας προπονητής χρόνια, στην ουσία ποτέ δεν εξάσκησε το επάγγελμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις παλιότερα σύντομα περάσματα από Εθνική Ελπίδων και Νίκη Βόλου και τις δυο φορές ως υπηρεσιακός, για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα, στην ίδια σεζόν, το 2015-2016 με την ΑΕΚ.

Κι απέναντι του είχε τον Μάρκο Σίλβα που σήμερα είναι προπονητής στην Έβερτον. Και πήρε η ΑΕΚ το ματς, με πρωταγωνιστή τον Τζιμπούρ που δεν έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο από τότε.

Να μου πεις πως μπορεί να δημιουργήσει μια θετική αύρα ή αντίστοιχα αρνητική αν πάει σε τελικό και το χάσει η ΑΕΚ, να το δεχτώ ως ένα σημείο. Αλλά η αύρα δεν μπορεί να είναι κριτήριο.

Το «πακέτο» Μανόλο Χιμένεθ, είναι πολύ συγκεκριμένο και γνωστό στην ΑΕΚ. Η απόφαση είναι αν θέλεις να προχωρήσεις με αυτό ή όχι, όπως το ξέρεις και με την επίγνωση πως δεν αλλάζει από τα αποτελέσματα σε κάποια ματς και με μια ομάδα που επιπλέον δεν έχτισε ο ίδιος. Τον έφερες εδώ με το ίδιο σκεπτικό που τον είχες φέρει και τον Γενάρη του 2017.

Αντίθετα, έχεις εικόνα για τα υπέρ και τα κατά της σεζόν που έχτισε και διαχειρίστηκε ο ίδιος στο σύνολο της. Δεν είναι πριν καμιά δεκαετία. Μόλις πέρσι.

Τέλος, επειδή και το «κρίνεται» πολλές φορές απ’ ότι διαπιστώνω παρεξηγείται και σε σχέση με το ποιος κρίνει, ένα πράγμα ήταν, είναι και παραμένει ξεκάθαρο. Όταν μιλάμε για προπονητή, για θέμα προπονητή στην ΑΕΚ, ένας άνθρωπος κρίνει, ένας άνθρωπος αποφασίζει.

Άσχετα με το αν ακούει απόψεις και τις συζητά ή ακόμη κι αν ζητά εισηγήσεις για να τις λάβει υπόψη του, το ποιος θα είναι ο προπονητής της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που ειδικά για την περίπτωση του Χιμένεθ, είναι αστείο βέβαια και να συζητάμε ακόμη πως χρειάζεται εισήγηση για να τον βοηθήσει να δημιουργήσει ξεκάθαρη άποψη.

Νομίζω πως το πιο λογικό για την ομάδα και για τον Χιμένεθ, είναι να μπούμε στην τελική ευθεία μετά την διακοπή, με τα δύο ζητήματα, δηλαδή του τι θα κάνει η ομάδα μέχρι και το τελευταίο της παιχνίδι στην σεζόν και της θέσης του Μανόλο σε αυτή μελλοντικά, να έχουν διαχωριστεί στο μυαλό όλων.

Κι αυτό γίνεται μόνο εφόσον μέσα στην ΑΕΚ υπάρχει η επίγνωση πως το αν θες να προχωρήσεις με Χιμένεθ ή όχι, εξαρτάται από δύο πράγματα. Πρώτον από την εικόνα που έχεις ήδη πληρέστατη γι’ αυτόν.

Δεύτερον, από το αν θες να πας σε ένα αγωνιστικό πλάνο που θα έχει ανάγκη έναν προπονητή με τα δικά του χαρακτηριστικά. Δε νομίζω τελικά πως είναι πολύ περίπλοκο.

Δείτε επίσης

Ζουν ανάμεσα μας

Ο Ενωσίτης διάβασε τις δηλώσεις του Ηλία Ατματσίδη και θυμήθηκε...

72 Σχόλια

 1. Το τελευταιο αρθρο του κ Καζαντζογλου κλεινει αυτολεξει
  «Είπαμε: στην ΑΕΚ φέτος έγιναν όλα (ή σχεδόν όλα) λάθος και το ποδόσφαιρο την τιμώρησε. Όταν το σέβεσαι όμως – και η ΑΕΚ το πράττει – αυτό θα σου φέρει ξανά επιτυχίες.»
  Τωρα το παραδεχεται κ ο Υπ αριθμ 1 αγιογραφος του μελισσανιδη,οταν τα εγραφε πολυς κοσμος νωριτερα δεχθηκε πολεμο κ καφριλικια απο ΚΟΜΠΟΘΕΚΛΕΣ -ΚΑΘΟΥΡΕΣ-ΚΑΡΛΕΟΥΣΕΣ…
  Εγω να ρωτησω,για το καλοκαιρι που απ΄οτι φαινεται δεν αλλαζει τιποτα, θα γινει κατι???? θα αφησουμε να παει χαμενη κ η επομενη χρονια???θα κανει κανεις επιτελους ουσιαστικη κριτικη εγκαιρα ,μπας κ σωθει κατι????
  δεν το περιμενα με τιποτα οτι η εισοδος στο ΤΣΛ,που ηταν η χρυση ευκαιρια για αγωνιστικη ανασταση/ανακαμψη,θα την πεταξει ο ζαμπλουτος στα σκουπιδια….ακατανοητο,εγκληματικο κ απιστευτο πισωγυρισμα..καποιοι ομως γουσταρουν τις ξεφτιλες,ειδικα απο το γαυρο…δως τους τεσσαρα κ παρτους την ψυχη,για τον επενδυτη να μην πουμε κ ολα καλα…
  Η ΑΕΚ 3-4 θεση,σε κοντρα με ατρομητους-προοδευτικες κ ιωνικους,θα παρει τη ρεβανς του ο κροισος της Νικαιας,τον κοροϊδευαν οταν ειχε σχολη οδηγων…
  η ΑΕΚ σε κοντρα με καποιον ουαρντα….
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ ΡΕ???????????????????
  ΥΓ Ο Πανος Λουπος εγραψε 15/12
  ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Κ 3 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ» ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ????
  Μηπως εγιναν οι 3 μεταγραφες?Κριστιτς-Σιμοες-Μπακασετας ????
  ανικανοι-γελοιοι -νεκροθαφτες της ΑΕΚ…

  • Αλέξανδρος

   Κάθε φορά πεθαίνω μ’αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματά σου.
   χαχαχαχαχα

  • Ελα Τζουλια Μπανανα

   Tζουλια ρουφα τη μπανανα

   • Εσυ κομποθεκλα μπορει να γουσταρεις να ρουφας τεσσαρες απο τους γαυρους, εισαι ομως απο τις ελαχιστες σανοφαγες νυμφες που εχετε απομεινει στον αστερισμο των τιγροτρολ

    • Ελα Τζουλια Μπανανα

     Tζουλια δεν ειμαστε ολοι σαν – ρυπαρα μουτρα σου. Εδω πρωταθλημα παιρναμε περσυ και εσυ απο τη χαβουζα ξερναγες τα ιδια με φετος που πατωσαμε….Τρεχα να φας το σουβλακι σου – και αν ξερνας ακομα πιο πολλους εμμετους ολο και κανα κοκκλακαι παραπανω θα γλειψεις…….Δεν υπαρχει αεκτζης που να χαιρεται με ηττες…..Μονο εσυ και το συνοθυλευμα των εγκαθετων που εχουν παντρευτει – και βρωμιζυν εδω μεσα για να αποκτησουν εκτος απο τα σουβλακια και καποιο λογο υπαρξης……Τρεχα τωρα στην τρυπα σου…….Ο καραβαρελας δενχει ξυπνησει ακομα…….

  • γιωργος πατς21

   Αν μας ελεγες και το λογο!!!

   • ΚΑΤΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΤΟΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΣΟΣΙΤΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

  • Απο μια προχειρη αναζητηση που εκανα εχθες προεκυψε το εξης:

   1) Τα χρονοδιαγραμματα του δημοσιου παντα αναφερουν τον ΜΑΞΙΜΟΥΜ χρονο που μπορει να παρει το εργο.

   2) Περα απο αυτα, μεταξυ των κατασκευαστικων και των ενδιαφερομενων υπαρχουν ρητρες οι οποιες αποτρεπουν την εταιρια να το τραβηξει τοσο.

   3) Και κυριοτερο. Το τελος της Β φασης γινεται με την υποχρεωτικη συντηρηση του εργου για 15 εβδομαδες. Αυτο σημαινει οτι η κατασκευαστικη εταιρια αναλαμβανει να επιτηρει το εργο και να το συντηρει. Αυτο σημαινει οτι οποια εταιρια αναλαβει την Β’ φαση θα ειναι υπευθυνη για 15 εβδομαδες μετα την κατασκευη που κανει να επιτηρει τον χωρο

   4) Εχω την εντυπωση με βαση την λογικη μου οτι αυτο δεν συνεπαγεται οτι παγωνουν οι εργασιες στο υπολοιπο γηπεδο.

 2. Μα είναι δυνατόν να είμαστε ικανοποιημένοι με ενδεχόμενη παραμονή Χιμένεθ; Είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Όταν έφυγε ο Ουζουνίδης, αυτό που με φόβιζε ήταν η επιστροφή του Χιμένεθ. Μπορεί πολλοί να έβγαλαν χολή απέναντι στον Ουζουνίδη, ώστε να μην θίξουν το μεγάλο αφεντικό, αλλά με το Μαρίνο η ομάδα έπαιζε σχετικά ωραία μπαλίτσα. Λογικό ήταν όμως να πέσει η απόδοση μετά από κάποιο σημείο, αφού δεν είχε παίκτες. Και ενώ δεν είχε παίκτες, ο φωστήρας ο τίγρης έκοψε και τους τρεις. Μέχρι να έρθει αυτό το ντεφορμάρισμα βλέπαμε μία ΑΕΚ επιθετική, με αυτοματισμούς και όρεξη για θέαμα. Όταν μάλιστα ξεκουράστηκε η ομάδα τα Χριστούγεννα, το Γενάρη ανέβασε την απόδοσή της. Το μοναδικό λάθος του Ουζουνίδη ήταν ότι την 1η Σεπτεμβρίου δε βγήκε να ξεβρακώσει τον τίγρη και να παραιτηθεί. Ήρθε πάλι ο Χιμένεθ και είδαμε μία νίκη με πέναλτι που δεν ήταν στο Περιστέρι, μία νίκη απέναντι στον ΟΦΗ σε στυλ ΠΑΣ Γιάννινα (ταμπούρι και Άγιος ο Θεός), μία πανωλεθρία στο τηγάνι, μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον χειρότερο Παναθηνα’ι’κό των τελευταίων ετών, μία νίκη με το ζόρι απέναντι στον υποβιβασμένο Απόλλωνα και μία ξεφτίλα στον Παπαναστασιακό. Το μόνο θετικό ήταν η τριάρα επί του Ατρομήτου, που αν το καλοσκεφτεί κανείς δεν ήταν και κάνα κατόρθωμα, γιατί η Χαλκηδόνα έπρεπε να ψάξει τη νίκη, για να πάρει την πρόκριση και έτσι έπαιξε πολύ ανοιχτά. Βλέπουμε επίσης μία ομάδα που παίζει 3-5-2 είτε ο αντίπαλος λέγεται Ολυμπιακός είτε Απόλλωνας και ένα στυλ πιο αμυντικό και από του Πανιωνίου. Προσωπικά δε με νοιάζει το αν θα λέω έχω το καλύτερο παθητικό. Αυτό που με νοιάζει είναι να λέω έχω τραγικά άμυνα και απίστευτη επίθεση. Θέλω να τρώω πέντε και να βάζω έξι.

  • Και η καλύτερη Βραζιλία όλων των εποχών το 1982 ήθελε να τρώει 6 και να βάζει 7,αλλά αποκλείστηκε από χειρότερη ομάδα και έμεινε εκτός από τα προημιτελικά αν και φάνταζε το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης.Χωρίς άμυνα δεν κατακτούσες τίτλους ούτε το 1970,πόσο μάλλον το 2020 σχεδόν.

   • Μονόχνωτος

    Οποία θυμάσαι όμως φίλε μου; Επίσης άμυνα καλή είναι και να παίζεις εσύ κυρίως και ο άλλος να μην παίρνει ανάσα και να χάνει τον μπούσουλα. Δύσκολα πράγματα, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, κατά την άποψη μου, βέβαια. Περί ορεξεως…

  • νικος-αρρωστακι

   να σου πω ενα μπραβο αδερφε,πρωτον διοτι με βγαζεις απο τον κοπο να τα ξαναγραψω,και δευτερον διοτι εχεις απολυτο δικιο…

  • δε θα σχολιασω καν τα υπολοιπα…
   αλλα το τελευταιο σου σχολιο…να τρωω πεντε και να βαζω εξι…
   ουτε στην ουγκαντα δε θα υπαρχει ομαδα με τετοια συμπεριφορα…
   ααα…τιποτα στημενα στο ουζμπεκισταν ισως…μιλαμε για αστειοτητες φιλε κινκ

  • Μονόχνωτος

   Πες τα ξανά και ξανά.

  • Αρης ΑΕΚ απο παντα για παντα

   Μαλλον μας κανεις πλακα ή μαλλον εβλεπες μονο τα πρωτα ημιχρονα . Γιατι στο δευτερο συνηθως μεναμε απο δυναμεις γυρω στο εξηντα . Ακριβως το αντιθετο απο περσυ που τους σκαγαμε ολους . Επισης τους αυτοματισμους που τους ειχεσ δει . το μονο αυτοματο ηταν το σκασιμο στο εξηντα .

 3. Γιώργος 66

  Πιστευω πως το αρθρο (οπως και αλλα) μικραίνει την ΑΕΚ και εγκαθιδρυει στη συνειδηση του κοσμου την επικρατηση και την κυριαρχια των γεωργιανων επενδυτων στο ποδοσφαιρο.
  Οταν διαβαζεις πως δεν ειναι φαβορι η ΑΕΚ σε ημιτελικα κυπελου στα οποια δεν συμπεριλαμβανονται παο και οσφπ, τοτε κατι εχει συμβει.
  Το οτι φετος ο παοκ ειναι πιο σταθερος και παρουσιαζεται καλυτερος στο πρωταθλημα (μόνο) το κατανοώ.
  Απο ποτε ομως θεωρειται φαβορι σε τελικους (ενα ματς) μαζι μας, που γινονται μαλιστα εκτος Θεσ/νικης ακομα προσπαθω να το καταλαβω.
  Και τι ειναι αυτο το ‘δεν κρινεται τιποτα αλλο για φετος’ ..;;;
  Κρινεται ενας τιτλος και δεν θα κριθει κανενας..; Ειναι προσβολη λεει να κριθει απο αυτο το ματς ο Χιμενεθ;;;!!!
  Μονο εναντιον του Κάναντι κρινεται ο Ισπανος;
  Οσο για τον Ουζουνιδη και τη μπηχτη οτι..#Ξέρουμε πως έγιναν συγκεκριμένα λάθη και στον σχεδιασμό και στην διαχείριση της ομάδας από την τεχνική ηγεσία#., αν και εχει περασει καιρος , δεν ξεχναμε οτι ο Ουζουνιδης λιγες μερες πριν την εκπνοη των μεταγραφων, βγαινει και δηλωνει δημοσια οτι περιμενει τις 2 ποιοτικες προσθηκες, που χρειαζονται στην ομαδα.
  Το αδειασμα του απ τη διοικηση το μεταφραζουμε σε ‘λαθος σχεδιασμο΄;

  • νικος-αρρωστακι

   σωστοτατος οπως συνηθως…ειδικα αυτο με το οτι ο δον ντιεγκο ντε λα βεγκα κρινεται μονο απεναντι σε καναντι,με πεθανε..

  • ο μπαοκ φετος με παικτη λιγοτερο επι 70 λεπτα σε ματς πρωταθληματος που δεν καιγοταν γιατι το εχει κατακτησει, στην εδρα σου με κοσμο μονο δικο μας, με τον κλαρινο στο παγκο…πηρε ανετο χ που αναγκασε το προπονηταρα με την δηθεν ωραια μπαλιτσα και το δηθεν θεαμα (το οποιο τιμουσαν ζητημα 5-10 χιλ κοσμου σε καθε παιχνιδι) σε παραιτηση λογω αδυναμιας να βρει μια δικαιολογια για το γεγονος οτι η περυσινη ομαδα που ειχε μονο νικες και μολις μια ισοπαλια σε ντερμπι, αυτη με το μπαοκ στη τουμπα (με το μπαοκ επι 85 λεπτα στο οακα με παικτη παραπανω να τον πατας γιατι ετσι η κακουργα η ζωη ξεβρακωνει τους λιγους αν αναλογιστης οτι περυσι λερδισαμε με λιγοτερο ενω φετος με το ζορι ισοπαλια με παικτη παραπανω)…

 4. επιτελους ενα αρθρο απο εντος του σαιτ δημοσιογραφο που επαναφερει τα στανταρ που για πολλους μοιαζουν να εχουν διαλυθει…
  μπορει να πεις πολλα για καποιον…δε γουσταρεις τη φατσα του, δε γουσταρεις το ταπεραμεντο του κλπ κλπ αλλα οταν κανεις συγκρισεις επι πραγματικων δεδομενων που οπως βαθμοι, τιτλοι, ευρωπαικες προκρισεις, αποτελεσματα κλπ δε γινεται να εισαι υποκειμενικος… εκει δεν υπαρχει υποκειμενικοτητα του στυλ μου αρεσει ξανθια η γκομενα ή με γαλαζια ματια, μου αρεσει αδυνατη ή με πιασιματα κλπ…
  και στα αντικειμενικα σημεια νομιζω οτι η υπεροχη του χιμενεθ σε σχεση με ολους τους υπολοιπους ειναι αδιαμφισβητητη…
  τωρα το αν με αυτο το υλικο που ειχε μπορουσε να παιξει επιθετικα και να βαζει 4 γκολ χωρις να δεχεται κανενα, νομιζω οποισδηποτε ανθρωπος με στοιχειωδη ποδοσφαιρικη γνωση αντιλαμβανεται την απαντηση…
  οι ιδιοι παικτες που τερματιζαν 20 βαθμους πισω ολα αυτα τα χρονια (και βεβαβιως και φετος) περυσι με χιμενεθ πηραν πρωταθλημα…και δε χρειαζεται να πω κατι αλλο…
  τωρα σε οσους λενε οτι παιζει με αντεπιθεσεις στα μικρα παιχνιδια…ειναι εκτος πραγματικοτητας καθως αυτο ειναι ανεκδοτο…οταν παιζεις 24 με απολλωνες αθηνων και λεβαδιακους που ειναι 10 παικτες πισω απο τη σεντρα…πως γινεται να παιζεις αντεπιθεσεις? ειναι τουλαχιστον αστειο…
  οσο για τις προσαρμογες και τις διαφορες σοφικιστικες αποψεις που γραφονται…παρτε τη γιουβεντους, των 15 βαθμων διαφορα απο το δευτερο στην Ιταλια, με ροστερ ροναλντο ντιμπαλα κλπ…
  https://www.transfermarkt.com/juventus-turin/spielplan/verein/506
  3-5-2 με την 15η ουντινεζε και σκορ 4-1…τι γινεται? επαθε χιμενεθ ο …αλεγκρι? επαιξε αμυντικα? επαιξε με αντεπιθεσεις? ή προσαρμοζει συστηματα εναντι αντιπαλων οπως η σπαλ η κιεβο κλπ? γιατι και η γιουβεντους εχει παιξει 4-2-3-1, 4-4-2, 4-3-1-2, 3-5-2 κλπ…
  μας χαλαει το αφηγημα περι εμονικου τρελου ισπανου?
  ας προσεχατε…δειτε λιγο τι γινεται παραεξω και οχι στο μικροκοσμο του καναπε και της νοβα μια φορα τη βδομαδα με το πληκρολογιο ανα χειρας στο σαιτ για να κραξουμε απο την αναγνωση των εντεκαδων και απο τα πρωτα λεπτα του αγωνα εναν προπονητη

 5. Ωραίες θεωρίες χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα.Να αποφασίσει λέει η ΑΕΚ τι είδους χαρακτηριστικά επιθυμεί να έχει ο προπονητής της.Τα ξεχάσαμε τα συμβάντα του περισινού καλοκαιριού?Αυτός υποτίθεται δεν ήταν ο λόγος που άλλαξε ο Μανόλο?Για να πάμε δήθεν σε έναν προπονητή με επιθετικογενή φιλοσοφία?Ετσι δεν προέκυψε Μαρίνος τον οποίον έσπευσαν Τσατάλης και λοιποί να χειροκροτήσουν?Αφού ο Μαρίνος απέτυχε γιατί δεν πήγαμε σε διάδοχο της ίδιας φιλοσοφίας αλλά γυρίσαμε στα παλιά?Μήπως γιατί η μόνη φιλοσοφία είναι ένας πειθήνιος προπονητής που θα συμβιβάζεται με τα μαξιλαράκια και τους κουμπαράδες και θα δέχεται τους Γιαννιώτες,τους Ντέλετιτς,τους Αθανασιάδηδες και τους Μανιάδες.Αυτός είναι ο μόνος τύπος προπονητή που ταιριάζει στη σημερινή πραγματικότητα των κουμπαράδων και της υπερέντασης.Τα υπόλοιπα είναι για λαική κατανάλωση και για νάχουμε να γράφουμε.

 6. Μονόχνωτος

  Απλά τα πράγματα. Θες μια μικρογραφία της Ατλέτικο, η οποία αν βρει κανα αντίπαλο μπόσικο και οι μπροστά έχουν κέφια, μπορεί να βάλει τρία ξέρω γω, και αν όχι, θα σκαλώνει πλήρως με τους πάντες. Κοινώς σε νοιάζει μόνο να κερδάς και βλέπουμε, κρατάς Μανόλο. Θες μια ΑΕΚ που να παίζει μπάλα, όμορφη και ΑΕΚτζήδικη, το ψάχνεις και φέρνεις άλλον. Και τα δύο σενάρια θέλουν μεταγραφές, μη πανεράτες.
  Εγώ καταλαβαίνω ότι ο μεγάλος θέλει μάλλον, να δει μπάλα όπως παλιά, αλλά χωρίς να ξοδευτούμε, ούτε στο ελάχιστο. Πώτς για;

 7. Kανενα λαθος στον σχεδιασμο!Καποιος αποφασισε να μεινει το ροστερ στα περσυνα επιπεδα ή πιο συγκεκριμενα να πεσει απ τα 9εκ στα 8.5εκ κι ολ αυτα σε αντιθεση με την υποσχεση του οτι δεν θα παρει ευρω απ τα ταμεια της ομαδας για την ανεγερση του γηπεδου..Και τελικα οχι μονο πηρε,αλλα πηρε τοσα πολλα εκατομμυρια που τσακισαν σωματικα και ψυχικα ολους στα αποδυτηρια,παιχτες προπονητες,εριξε την αξια τους,μειωσε την αυτοπεποιθηση τους και προκαλεσε νεα οικονομικη αιμοραγια,ηδη,απ την φετινη χρονια με την μη προσελευση κοσμου αλλα και στην επομενη,αφου η ομαδα δεν καταφερε να τερματισει ουτε δευτερη..
  ΥΓ…και φυσικα οταν του χρονου ψαχνεις 6,7,8 παιχτες..που δεν θα πιασουν ολοι,αλλα κι οσοι πιασουν θα θελησουν χρονο,που σημαινει γκελες,αποκλεισμους,νεα οικ.αιμοραγια..κανενας δημοσιογραφος δεν θα θυμαται οτι ολα αυτα πρεπει να τα προσθεσει στην αποφαση του καλοκαιριου του 18…

  • Ακόμα; Πφφφφ.. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

   Αν δεν έχεις επιτυχία στο face to face, δοκίμασε μέσω chat.

   Μην το αφήνεις άλλο φίλε.. Και μην απελπίζεσαι..

   Κάποια θα βρεθεί..

  • δε ξερω απο που προκυπτει οτι το μπατζετ επεσε απο τα 9 στα 8,5 εκ.
   δε ξερω αν εχει καποιος προσβαση σε αυτα τα στοιχεια…οτι η ομαδα ειχε διπλασια εσοδα ειναι αναμφισβητητο αλλα δε ξερω πχ αν με αντικατασταση λαζαρου (280 χιλ) με μπογε (600 χιλ), βρανιες (240 χιλ) οικονομου (300 χιλ) αραουχο 600 χιλ) πονσε (600 χιλ) και με ανανεωσεις μπαρκα μπακασετα και σιμοες (ο πρωτος και ο δευτερος πηραν μικρη αυξηση ενω ο τριτος σχεδον διπλασιασε το συμβολαιο του) + κριστισιτς και τα λιγα χρηματα που δωθηκαν για αλμπανη το μπατζετ μειωθηκε

   • Τα χε βγαλει ακριβως μια εφημεριδα το καλοκαιρι,νομιζω η Live..

    • δε γνωριζω το δημοσιευμα, ουτε το τροπο υπολογισμου, ουτε το πως το καλοκαιρι πριν να ολοκληρωθουν οι μεταγραφες (ασε τις ανανεωσεις που ετσι και αλλιως εγιναν στη πορεια) μπορεις να κανεις …προβλεψη του μπατζετ

     • γιωργος πατς21

      15 μυρια ελεγε το δημοσίευμα φιλε…Δεν ξερω αν είναι ετσι αλλα αυτό ελεγε..

     • Hταν το συνολο των συμβολαιων 30 Αυγουστου..Τα καθαρα χρηματα των αποδυτηριων συγκρινομενα με το 17..
      Με εφοριες,υπαλληλους,νοικια κλπ πηγαινε νομιζω 15..Πριν κανα μηνα ο Σταυρος εγραψε οτι πηγε 21εκ!! το συνολικο μπατζετ..Μεγαλη ψαλιδα αναμεσα στα καθαρα και στα συνολικα..αλλα λογικα υπαρχει εξηγηση..

  • γιωργος πατς21

   Τη συμβαση με την περιφερεια τη διαβασες?Ειδες τελικα ποιος θα εκμεταλλευεται το γηπεδο?

   • Αλέξανδρος

    Αυτό διάβαζα τώρα. Τα όμορφα αφηγήματα όμορφα καίγονται.
    Ας περιμένουμε την σχετική ενημέρωση απο τον Σταύρο

    • Ποιο αφηγημα αλεκουκο?Αφηγημα ειναι το ενημερωτικο δελτιο της δικεφαλος?Συκοφαντια?Σκευωρια?Φαντασιωσεις?Υπαρχει αυτο δελτιο επισημα ή οχι?
     Αν δεν υπηρχε..ειναι το αφηγημα μου..Αν υπαρχει προσεχε μη βρασεις πολυ τ αυγουλακι και δεν μπορεις να το ρουφηξεις..
     ΥΓ.Ευτυχως που εγραψες…Θα ξεχναγα να παρω στοκο..

     • γιωργος πατς21

      Ρε φιλε δεν μπορουσε να ξεκινησει αλλιως γηπεδο χωρις μια τετοια συμβαση με την δικέφαλος…

   • Την διαβασες αλλα μπερδευεσε,ε?
    Γραψτε ρε καθαρα τη γνωμη σας,θαρρος δεν εχετε?Γραψε οτι η Κατασκευαστικη θα χαρισει 40εκ στην ΑΕΚ..κι οτι ολα τα εσοδα θα πηγαινουν στην ομαδα..
    Ο Καραμανος ειπε οτι αυτο που βγαζω συνεχεια..το ενημερωτικο δελτιο της Δικεφαλος..λυθηκε!Δεν ισχυει..
    Σουπερ! Αρα αν βαζει 20 η ΑΕΚ 20 η Περιφερεια..τα 40 που θα βαλει η Κατασκευαστικη ειναι δωρο..
    Αυτο δεν λετε?

    • Αλέξανδρος

     Μπάρμπα-Μπεν ας περιμένουμε το ρεπορτάζ του Σταύρου, και γω κατα τύχη το είδα.
     Ελπίζω μέχρι τότε να μην πάθεις τίποτα απο την αγωνία σου 🙂

     • Οοοοχι δεν περιμενεις αλεκουκο μου…Χαρακτηριζεις αφηγημα το Δελτιο!!γι αυτο σε γλενταω…
      ΥΓ.Τουλαχιστον απ οτι καταλαβα ..δεν το βρασες πολυ το αυγο..Αντε καλη ορεξη!

    • γιωργος πατς21

     ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ……….Μια χαρα καταλαβα τι λεει μην ανησυχεις…..Απλα δεν μπορω να δωσω εξηγηση για το μενος που εχεις και γιατι βγαζεις βιαστηκα συμπερασματα…Όταν σου λεμε καποιοι μην βιαζεασαι κατσε να τελειωσει με το καλο το γηπεδο και θα τα δουμε όλα εσυ βγαζεις μονο χολη…

     • Αλέξανδρος

      Ο μπάρμπα-Μπεν απο την πολλή σύγχιση γράφει απο δω, σχολιάζει απο κει, κάνει ορθογραφικά λάθη, έχει ανεβάσει πίεση 😂😂😂😂😂

     • Η αναγνωση δεν ειναι χολη..και η μονη πηγη μου ειναι το μοναδικο επισημο χαρτι που υπαρχει..Αυτος που ζηταει χρονο,παραταση,αυτος που λεει κατσε να δουμε,εσυ δηλαδη..μαλλον κατι δεν του αρεσει στα γραφομενα του Δελτιου..
      Ο αλεκουκος χαρακτηριζει αφηγημα εμμονικων!! την υπαρξη του..
      Δεν μπορω να κανω κατι για τις αναγνωστικες σας ικανοτητες..
      Ο Καραμανος ειπε οτι..εμεις,ακυρωσαμε την συμφωνια αντωνακη που εδινε την εκμεταλλευση στον μελι και την δινουμε στην ΑΕΚ,ετσι δεν ειναι?Αρα τα 40 που λειπουν ειναι δωρο!και η Κατασκευαστικη δεν θα βγαλει τιποτα απ το γηπεδο..Βγαινει καποιο αλλο συμπερασμα?
      Αρα… ή ο Καραμανος ειπε οτι ηθελε ν ακουσει το ακροατηριο του…και δεν επεκταθηκε σε λεπτομερειες που αναιρουν την ουσια τη δηλωσης του…οτι δηλαδη τα εσοδα θα ειναι της ΑΕΚ..και θελει φτ@σιμο..
      ή αυτα που ειπε ειναι αληθεια,ειναι το καλυτερο νεο για την ομαδα και ξαφνικα παιρνει ενα δωρο 40εκ χωρις να χει υποχρεωσεις απεναντι στην Κατασκευαστικη..
      Αν ισχυει το δευτερο,αναιρω το φτυσιμο και δινω ψηφο με ενα μεγαλο μπραβο..ενω για τον αγαπημενο σας μελι,αν εκανε δωρο 40εκ χωρις μελλοντικες απαιτησεις!! θα πω οτι ξεπληρωσε ολες τις αμαρτιες του στην ομαδα και κανενας δεν μπορει να πει,πλεον,κατι στραβο εναντιον του..
      Σαφες?

      • Αλέξανδρος

       Μπάρμπα το αφήγημα δεν είναι η σύμβαση της δικέφαλος με την ΕΡΑ, αλλά η θεωρία σου πως το γήπεδο θα καταστρέψει την ομάδα οικονομικά.
       Τώρα λοιπόν που δεν θα πάρει δάνειο και δεν θα υπάρχει σύμβαση με τη δικέφαλος αφού ουσιαστικά το γήπεδο το χρηματοδοτεί η περιφέρεια και θα’χει να κάνει αποκλειστικά με την ΕΡΑ, θα πρέπει να βρείς κάποιο άλλο αφήγημα.
       Όπως ας πούμε πως τα δέντρα που κόπηκαν άφησαν άστεγα 25 κοτσύφια και 823 σπάνια είδη καμπιών.
       Είμαι σίγουρος πως κάτι θα βρείς, αφού ως γνωστόν απο αφηγήματα δεν ξεμένεις ποτέ.

      • γιωργος πατς21

       Αστο ενταξει δεν ασχολουμε άλλο……..Όπως λεει και ο φιλος πανω κατι θα βρεις να πεις,καποιο αφηγημα…..Παστίλιες μην ξεχασεις να παρεις………………….

       • Ax γιωργακη μου..και που ασχολουμαι μαζι σου πολυ σου πεφτει..
        Καλα πιστευεις οτι θα χαλαλιζα εστω μια λεξη με τυπους σαν εσας,περαν της οθονης?
        Σαν τον αλεκουκο και την ευανθια..τους καλυτερους ιντερνετικους φιλους σου..?
        ΥΓ Επειδη σας ψιλοβαρεθηκα..περιμενω ακομα να δω ποιος εχει τ αντερα να γραψει στα ισα…οτι τα 40που λειπουν ειναι δωρο κι οτι τ αυριανα εσοδα θα πηγαινουν ολα στην ΑΕΚ..Εγω ,οχι επειδη μ ενδιαφερει η γνωμη σας,αλλα για να δειτε πως το μονο πραγμα που μπορειτε να κανετε καλα ειναι μερικα ζεστα αυγουλακια..εγραψα και πηρα θεση στις δηλωσεις Καραμανου..Εσεις ξεκαθαρα ποτέ…Δοκιμαστε λιγο με το ξεκοκοκοκαθαρα..
        ΥΓ2 Βρε αλεκουκο,,βρε αλεκουκο..τι προσπαθεις ν γραψεις με περισπουδαστο υφος αρλουμπιτσες,πασακα μου?
        Αφου,ξαφνικα..δεχεσαι την υπαρξη του δελτιου..τα σαφεστατα νουμερα που γραφει ,αυτο το οποιο επαναλαμβανω δεχεσαι!! δειχνουν ποια εσοδα μενουν για την ομαδα..αλεκουκο μου…Ελα κανε μια προσπαθεια κ ξεπερασε τον εαυτο σου..
        Υπαρκτο το δελτιο..αλλα αφηγημα η προσθεση των νουμερων του δελτιου?
        Δεν ψιχαλιζει αλεκοοοο..

        • γιωργος πατς21

         Ρε ποιος καραμανος πας καλα?Η συμβαση με την δικέφαλος ακυρωθηκε και η ερα εχει το δικαίωμα για μακροχρονια ενοικιαση μονο στην παε..Δεν εκανα τπτ φοβερο απλα διαβασα τη συμβαση της ερα με την περιφερεια…Δωρο θα είναι τα 40 μυρια,τι είναι ολοι σαν τον ντεμακο να κανει »κακη διαχειριση»..Δωρο αυτά,δωρο και το προπονητικο που αφησαν απληρωτο τα φιλαράκια σου………

        • ΟΔΔΥ ΦΟΙΒΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΑ

         Ναι αλλα το 2004………
         Ο Μελισσανιδης πριν παρουσιασει την μακετα ειχε φαει σκορδαλια….
         Την αμολησε λοιπον την ωρα της παρουσιασης και τα σκαγια πηρανε τον Ντεμαρο. Ο κοντος κοντυνε κι αλλο. Και αυξηθηκε το κομπλεξ. Και τα τσιρακια του ακομα να συνελθουν.
         Ολοι μαζι στον ΟΔΔΥ
         με Φοιβο και Βανδη.
         Και τα δεοντα στον Βειρινια που ειναι προσωπικοτητα.

 8. Το γηπεδο με το ζορι θα φτασει τις 30.000. Ετσι γραφει η συμβαση που υπεγραψε η ΑΕΚ με την Περιφερεια.

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   τρολλλ……………

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ……………τρολλλ……………

  • ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ , 33.000 ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ 30.000 ΕΓΙΝΕ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ , Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ , ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑΡΑ

  • γιωργος πατς21

   Mπορεις να μου πεις που το λεει αυτό η συμβαση γιατι δεν το βρηκα?

   • Εκει που γραφει αναλυτικα τι θα χρηματοδοτησει η περιφερεια. Γραφει σε καποιο σημειο καθισματα τυπου Α’ 27.300 περιπου. Καθισματα τυπου Β’ 1.800 περιπου. Καθισματα σουιτων 800 στο ενα επιπεδο, 300 στο δευτερο επιπεδο. Το 1.800 μπορει να ειναι και 1.600 γιατι δεν μπορεσα να διακρινω καθαρα αν γραφει 8 ή 6. Οι αριθμοι που γραφω ειναι στρογγυλοποιημενοι. Αλλιως ειναι 30-40 καθισματα πανω ή κατω.

    • Αλέξανδρος

     Λέει τι θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια.
     Οχι πόσα καθίσματα θα μπούνε συνολικά.

     • Ρε Αλεξανδρε, αυτη ειναι η β’ φαση που χρηματοδοτει αποκλειστικα η περιφερεια. Μεσα σ’αυτη τη φαση ειναι και τα καθισματα. Λες ν’ αφησει ενα κομματι του γηπεδου χωρις καθισματα και να βαλουμε τα επιπλεον μονοι μας; Κουλο μου ακουγεται. Ακομα και να μειωσουν ελαφρως το πλατος των καθισματων και να παιρνει μερικες εκατονταδες παραπανω παλι μεσω περιφερειας θα γινει. Θα πρεπει να γινει τροποποιηση της συμβασης στο συγκεκριμενο κομματι. Αυτη ειναι η μονη μου ελπιδα για να ανεβει καπως η χωριτηκοτητα.

      • γιωργος πατς21

       παντως εχεις δικιο 30.300 νομιζω βγαινουν οι αριθμοι που εχουν εκει.Τωρα αν μπορουν να μπουνε παραπανω καπως δεν ξερω…

      • γιωργος πατς21

       Nομιζω ότι δεν θα χρηματοδηθει 100% από την περιφερεια.Νομιζω για την β φαση χρειαζονται γυρω στα 25….με κάθε επιφυλαξη ..

 9. Δεν ξέρω αν ο χιμένεθ είναι ο καλύτερος προπονητής αλλά ξέρω ότι έχει πάρει 1 κλυπελλο και 1 πρωτάθλημα με την ομάδα συν μια πολύ καλή αήττητη παρουσία στην ευρώπη.αυτό δείχνει πως κολλάει πολύ με την ομάδα σε αντίθεση με προπονητές-ανέκδοτα τύπου κετσπάγια ουζουνίδη που τάχα ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα.για εμένα είναι αδιανόητο να συζητάμε αν θα συνεχίσει(όποτε εμπιστευτήκαμε μέτριο προς καλό ξένο προπονητή κάναμε καλή πορεία πχ σάντος φερέρ μανόλο).το θέμα είναι να γίνουν οι απαραίτητες μεταηραφές χωρίς εκπτώσεις πχ 1 πολύ καλό ακραίο και ντέλετιτς,1 πολύ καλό στόπερ και τους υπάρχοντες(θες 2).τέλος δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με την εώς τώρα εικόνα του κρίστιτσιτς οπότε θες και εκεί καλό χαφ.μην αποδομούμε ποιοτικούς παίχτες τύπου λιβάγια τσόσιτς μάντλου μπάρκα που πέρσι ήταν εξαιρετικοί

 10. Επειδη εσκασαν κατι δημοσιευματα για το γηπεδο που λενε οτι θα ειναι ετοιμο το 2021 και αν, μπορει καποιος που γνωριζει να μας πει αν ειναι υπαρκτο αυτο το σεναριο;

 11. Συμφωνώ κύριε Τσαταλη εν γένει με αυτά που λέτε για τον προπονητή. Δεν αναφέρατε όμως, τη δική σας ξεκάθαρη θέση, αν πιστεύετε ότι αυτός ο προπονητής πρέπει να χτίσει την ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο… Ο Μελισσανιδης θα πάρει την τελική απόφαση και ελπίζω να μην κάνει πάλι λάθος στο θέμα προπονητή… Ο Χιμενεθ είναι καλός για μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση και καλή αμυντική λειτουργία, η οποία θα έχει στόχο πρώτα το 0, δε θα παίρνει κανένα ρισκο και θα προσπαθεί προσαρμοσμένη στον αντίπαλο να κλέβει αποτελέσματα, χτυπώντας στην αντεπίθεση… Μια ομάδα που με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού θα παίρνει πιο εύκολα αποτελεσματα σε ντέρμπι απ’οτι σε αγώνες με υποδεεστερους αντιπάλους γιατί θα υστερεί σε δημιουργία… Αυτό θέλουμε από την ΑΕΚ ακόμα μια σεζόν;; Δεν το χορτασαμε το αυτό το ποδόσφαιρο;;; Κατά την άποψή μου, η ΑΕΚ πρέπει να πάει σε έναν προπονητή που θα της δώσει την επιθετική φιλοσοφία που της αρμόζει… Έναν προπονητή τύπου Μιλογεβιτς ή Ιβιτς για παράδειγμα… Και μιλάω καθαρά οσον αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία… Επιτέλους, πρέπει να μας ενδιαφέρει να δούμε και λίγο μπάλα και όχι μόνο το αποτέλεσμα… Κι αυτό δεν έχει απαραιτήτως σχέση με το μπάτζετ αλλά εξαρτάται στο μεγαλυτερο βαθμό από τον προπονητή…

  • Συμφωνώ μαζί σου για τον Ίβιτς (Μιλόγεβιτς ούτε για αστείο), διαφωνώ όμως στην τελευταία σου αναφορά περί μπάτζετ.Βεβαιως εάν θέλεις ποιοτικό και επιθετικο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχεις μεγάλο μπάτζετ… ή τουλάχιστον ακριβούς ποδοσφαιριστές, δηλαδή ακριβά συμβόλαια…
   Με μικρό μπάτζετ το περισσότερο που μπορεί να δεις είναι ένα ποδόσφαιρο που διακατέχεται από άγνοια κινδύνου όπως εκείνο που έπαιξαν οι Μπουρμποκρασαδες το ’05.
   Αλλιώς το περσινό ποδόσφαιρο αυτοθυσίας…
   Δε μπορώ να φανταστώ πως θα χτιστεί ομάδα επιθετικής φιλοσοφίας όταν μέχρι το 2023 θα πορευθούμε με Μάνταλο, Μπακασετα, Μπακακη, Σιμοες, έναν Λιβαγια που παίζει όποτε γουστάρει κι δε ξέρουμε τι μας γίνεται με σέντερ φορ…

 12. Αχαχαχαχαχαχχα. Εγιναν συγκεκριμενα λαθη στον σχεδιασμο και την διαχειριση της ομαδας απο την τεχνικη της ηγεσια. Αχαχαχχαχαχαχαχα. Δεν φταιει σε τιποτα ο Ηγετιδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *