Τελευταία Νέα

Θα βρει τώρα τις λύσεις, μετά να «αγγίξει» και το πρόβλημα

Ο Τάσος Τσατάλης για την αντίφαση που πρέπει να ξεπεράσει η ΑΕΚ για να περνάει πιο ήρεμα μεταγραφικά καλοκαίρια…

Βολικό είναι μάλλον … να παίξεις τη μπάλα που αρέσει σε ένα κομμάτι του κόσμου, που δεν αισθάνεται και πολύ άνετα με το γεγονός πως η ΑΕΚ έγινε πάλι κανονική ΑΕΚ με τη συγκεκριμένη διοίκηση κι όχι με κάποια άλλη. Και περιμένουν στην γωνία για οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται πως δεν πάει καλά, για να βγάλουν αυτό που δεν μπορούν λόγω της γενικότερης κατάστασης.

Τι να πουν δηλαδή όταν η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια και φτιάχνει νέο γήπεδο; Περιμένουν καμιά καθυστέρηση στις μεταγραφές, καμιά κακή εμφάνιση σε φιλικό, για να βγάλουν ό,τι έχουν να βγάλουν και αναγκαστικά καταπιέζονται. .

Δεν θα κάνω λοιπόν ούτε σήμερα ρεσιτάλ … καταλογισμού ευθυνών. Γιατί θα κινδυνέψω άμεσα να ξεφτιλιστώ από τα γεγονότα. Και δεν βλέπω τον λόγο για κάτι τέτοιο.

Αισθάνομαι καλά όταν γυρνάω πίσω σε αυτά που έχω γράψει και αυτό το διάστημα, γιατί πιστεύω πως οτιδήποτε θεωρώ άξιο προβληματισμού το θίγω με τον τρόπο που πρέπει να θίγεται σε μια τέτοια περίοδο, που παίζεται το πως θα είναι η ΑΕΚ φέτος, χωρίς να βλέπω μπροστά μου… με ακρίβεια, καταστροφές, όλεθρους, φταίχτες κλπ.

Για μένα πάντα το ζήτημα είναι αν μπορείς να εντοπίσεις κάτι πολύ συγκεκριμένο που θεωρείς άξιο προβληματισμού, να το αναδείξεις και να πείσεις με τα επιχειρήματα σου, πως καλώς επέλεξες να το αναδείξεις. Αλλά να το αγγίξεις, με στόχο να το «φωτίσεις». Όχι για να ξεφωνήσεις και να ικανοποιήσεις τον κομπλεξισμό οποιουδήποτε.

Η ΑΕΚ θα κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται και οι παίκτες που θα έρθουν, θα παίξουν και θα βοηθήσουν κανονικότατα στις κρίσιμες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Αυγούστου.

Το αν η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της, θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες που πάντα καθορίζουν την τύχη σου στο ποδόσφαιρο.

Με τα δεδομένα της ΑΕΚ πάντα, που ως βάση, ως σκεπτικό είναι τα ίδια όλη την τελευταία πενταετία κι εξελίσσονται προσεκτικά και με μέτρο χρόνο με το χρόνο.

Το ότι οι μεταγραφές θα γίνουν και η ομάδα θα είναι έτοιμη ( έτσι δηλαδή όπως θα την θεωρεί στο μυαλό του ως έτοιμη ο προπονητής της )να διεκδικήσει στο έπακρο ό,τι μπορεί να διεκδικήσει τον Αύγουστο στην Ευρώπη και στη συνέχεια γενικά στη σεζόν, δεν θα σημαίνει πως θα έχουν γίνει όλα σωστά, όπως δεν σημαίνει τώρα ότι γίνονται όλα λάθος.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ σε κάθε μεταγραφικό «παράθυρο», στην ουσία έχουν πάντα την ίδια βάση. Θα ήταν βολικό και ωραίο να ισχύει η «καφενειακή» εξήγηση περί λύσης όλων των θεμάτων αν η ΠΑΕ ξόδευε ασύστολα ή αν ο τάδε ήταν καλύτερος και δεν είχαμε σε αυτή την θέση τον έτσι, αλλά τον αλλιώς.

Η όποια οικονομική υπέρβαση κάνει την διαφορά, όταν διαθέτεις επιλογές μελετημένες και το μόνο ζήτημα που έχεις να λύσεις, είναι το πόσο πιο… γαλαντόμος πρέπει να φανείς, για να τις ολοκληρώσεις.

Αλλά όταν οι επιλογές σου είναι μελετημένες, και προϊόντα συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς σε βάθος χρόνου, τότε κατά κανόνα δεν χρειάζεται να προσφύγεις σε οικονομικές υπερβάσεις για να τις κάνεις δικές σου. Αυτό το σκεπτικό πρέπει να είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ, που έχει μια συγκεκριμένη πολιτική στα οικονομικά και δίνει μεγάλη σημασία στις ισορροπίες.

Το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ στα μεταγραφικά κατά τη γνώμη μου, είναι πως αντιμετωπίζεται ο συγκεκριμένος τομέας, ως πιο απλός απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα έχει πέσει περισσότερο βάρος στο πόσο ικανό θεωρείται κάποιο στέλεχος σε καθαρά προσωπικό επίπεδο. Ναι, οι προσωπικές ικανότητες μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά μόνο συγκυριακά.

Αναδεικνύονται περισσότερο ή αντίστοιχα φαίνεται περισσότερο το πραγματικό έλλειμμα κάποιου, όταν καλείται να δουλέψει με κάτι που είναι συγκεκριμένα δομημένο, λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και έχει συγκεκριμένο στόχο.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να φτιάξει ένα σύστημα δουλειάς για όλο τον χρόνο, στον μεταγραφικό της σχεδιασμό, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που επιβάλλει η οικονομική της πολιτική. Πρέπει να μπολιαστεί με την ιδέα όλος ο οργανισμός, πως η μεταγραφική περίοδος δεν τελειώνει ποτέ, κρατάει 365 μέρες τον χρόνο και είναι το ίδιο κρίσιμος με την ενασχόληση με την πορεία της ομάδας μέσα στην σεζόν.

Η αποτελεσματικότητα στα μεταγραφικά, μιας ομάδας σαν την ΑΕΚ, που επαναλαμβάνω δίνει – και καλώς για μένα – τόση σημασία στην οικονομική ισορροπία, δεν μπορεί να εξαρτάται από την προσωπική ατζέντα οποιουδήποτε στελέχους. Ούτε να κρίνεται στο «αυτός κάνει, αυτός δεν κάνει».

Μπορεί να προέλθει μόνο αν η ομάδα ρίξει το βάρος που πρέπει να ρίξει στην οργάνωση της σε αυτόν τον τομέα και στην συστηματοποίηση της δουλειάς που πρέπει να γίνεται όλο τον χρόνο.

Όταν δουλέψει με συνείδηση του ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση κι όχι κάτι που αποφασίζεις να αγγίξεις όταν πλησιάζει η κάθε μεταγραφική περίοδος και μπορεί να το φέρει σε πέρας ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει καλή «ατζέντα» κι επαφές.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι αν θέλει να ξοδέψει ή όχι. Το πρόβλημα της είναι όποια οικονομική πολιτική και να έχει, να δουλέψει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχει μια σημαντική αντίφαση.

Το βάρος στην οικονομική ισορροπία, δεν μπορεί να συμβαδίζει με επιφανειακή προσέγγιση στην οργάνωση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Όσο υπάρχει αυτή η αντίφαση, η ομάδα λίγο – πολύ θα «μπουκώνει» μέσα στα μεταγραφικά «παράθυρα» και θα κρίνονται από την συγκυρία, πολλά περισσότερα απ’ όσα επιτρέπει το επίπεδο που κινείται πλέον αγωνιστικά.

Το περιβάλλον και τον τρόπο δουλειάς, δεν μπορεί να τα αλλάξει κανένα στέλεχος μεμονωμένα. Όσο βολικό και να είναι κατά καιρούς να προσωποποιούμε τις ευθύνες, μιλάμε για μια επιλογή στρατηγικής, που πρέπει να χαραχθεί και να στηριχθεί κεντρικά και το κάθε στέλεχος να κληθεί να την υπηρετήσει κι ανάλογα να κρίνεται.

Επαναλαμβάνω δεν λέω πως δεν παίζουν ρόλο οι προσωπικές ικανότητες. Φυσικά και παίζουν, φυσικά δίνουν λύσεις σε δύσκολες στιγμές ή αντίστοιχα μπορεί να τις κάνουν πιο δύσκολες. Πιο σημαντικό είναι όμως παραμένει το γενικότερο πλαίσιο.

34 Σχόλια

 1. Το χαπι για την πιεση μην ξεχασεις,θεια..

  • ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

   Oυστ -. Πες στον αγαπημενο σου να κανει καμμια αναρτηση στα social media για τον Βιερινια και την Λιβερπουλ …… Και παρε και το υποθετο μπας και ξεχασετε οτι σας φτυνει ολος ο κοσμος ……. Οχι μονο για την καταστροφη που φερατε …..Αυτη την ξεπερασαμε …… Αλλα για το ατελειωτο γλειψιμο και θρασος που σας κανει να μιλατε και για το »εργο» σας …… Και το μονο που βρηκατε να σχολιασετε για το προπονητικο τυπου »Μιλανελο» που θα ανηκει στην ΑΕΚΑΡΑ ειναι …….. η υστεροφημια ……. Ε λοιπον η δικια σας υστεροφημια ειναι εκει που της αξιζει …… Στον σκουπιδοτοπο του ΟΔΔΥ που θελατε να θαψετε την ΑΕΚ αρκει να βρισκεστε εσεις εκει που ανηκετε …….. – που βρωματε και ζεχνετε

 2. ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

  TA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ…………Σπυριά έβγαλε η γλώσσα της κάθε κοπριάς και των λοιπών ελεεινών του ντεμοτεχνείου. Σπυριά από τα σάλια που σας έφευγαν όταν εκδηλώνατε τη λύσσα σας για όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τους αληταράδες που διέλυσαν την ΑΕΚ. Που βίασαν την ιστορία, που ρουφιάνεψαν τον κόσμο, που έδιωξαν ολόκληρο Λάκη Νικολάου, που έκοψαν το γήπεδο στον θρύλο των θρύλων Μίμαρο, που γέμισαν τα επίσημα μοντέλες, αδερφάρες και κομμώτριες, που χρεοκόπησαν και υποβίβασαν την ΑΕΚ, που έβαλαν τον Φοίβο με νταηλίκι στο γήπεδο, που ήθελαν σκουπιδότοπο, που κατέστρεψαν την ερασιτεχνική, που πούλησαν τον Λαγό σε ομάδα του εξωτερικού αλλά αυτός συνέχισε να παίζει στην ΑΕΚ για μερικά χρόνια ακόμα, που φέσωσαν την ΑΕΚ με 80 χιλιάδες φανέλλες του Ριβάλντο που πετάχτηκαν στα σκουπίδια, που ακόμα και σήμερα μιλάνε για την »προσωπικότητα» του Βιερίνια………….Σκουπίδια της ιστορίας η τιμωρία σας είναι αυτή που ζούμε τώρα εμείς…….Πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρώπη, Αγιά Σοφιά, προπονητικό της ΑΕΚ……..ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ………Εσείς στην απέξω με αντικαταθλιπτικά και συντροφιά τις αλογόμυγες που κολάνε πάνω στις κοπριές του είδους σας……….

 3. Ανακοινωση απο χοντροτσατσους..Δεν υπαρχει χωρος για σκουπιδια..Βρηκαν ολα θεση πλαι στ αφεντικο.Ελεεινα σιχαματα δεν εβγαλε σπυρια η γλωσσα σας απ το γλυψιμο?

 4. ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

  ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ……. ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΟΥ……..ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ…….ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΘΩΡΗΚΤΟ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΑΕΚΑΡΑ………ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ…….ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕΣ ΑΠΕΙΛΗ……… ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ……………ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΡΕ……ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ………..ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΣΤΟΝ ΟΔΔΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ………Η ΝΦ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…………..

 5. Δεν είναι τόσο τα χρήματα το πρόβλημα (ως ένα ποσοστό), είναι η μέτρια στελέχωση των κρίσιμων θέσεων (μεταγραφές, ανανεώσεις) στην ΠΑΕ. Μπορεί να έχουμε ανθρώπους που νοιάζονται και λειτουργούν για το καλό της ομάδας άλλα έχουν συγκεκριμένες ικανότητες και προσόντα ίσως για άλλες θέσεις στο οργανόγραμμα. Επιπλέον πρέπει και η ΠΑΕ να ανοιχτεί προς τα γραφεία του εξωτερικού αφού όλες οι μεταγραφές περνάνε από εκεί….

  • Τα καλά στελέχη τα πληρώνεις. Κανείς δε δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. Οι καλές υπηρεσίες πληρώνονται.

 6. Είναι ένα θέμα να κατηγορείς όσους ανησυχούν ότι είναι Ντεμικοί. Με την ίδια λογική και όσοι τα βλέπουν όλα καλά, είναι οπαδοί του Μελ και όχι της ΑΕΚ;;; Όχι βέβαια, αυτό θα ήταν διχαστικό και επικίνδυνο. Είναι όμως άλλο θέμα να μην βλέπεις ότι ανησυχία εκφράζει το 80% όσων γράφουν εδώ και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι μαζί. Αλίμονο αν όλοι αυτοί ήταν νοσταλγοί άλλων διοικήσεων και όχι αυτής που πήρε κούπες και φτιάχνει γήπεδο και προπονητικό. Δουλειά των φιλάθλων είναι να στηρίζουν την ομάδα, όχι όμως και να εθελοτυφλούν σε μια καταστροφική ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ μεταγραφική περίοδο. Κι ενώ βλέπουν ότι το τέλος της ΒΑΣΙΚΗΣ προετοιμασίας την βρίσκει αποδυναμωμένη και με μεγάλες ελλείψεις σε σχέση με πέρσι. Φωνάξτε μαζί μας για να διορθωθούν τα λάθη και να κλειστούν οι τρύπες σε χαφ και επίθεση. Κι αφήστε τα διχαστικά διλήμματα ότι όποιος ανησυχεί για την μεταγραφική ανυδρία είναι οπαδός του Ντέμη ή δεν θέλει το καλό της ΑΕΚ. Όλοι ξέρουμε ότι καλύτερο από τον Μελ δεν θα βρούμε. Αλλά κι όλοι βλέπουμε ότι μέχρι τώρα τα μεταγραφικά δεν πάνε καλά.

 7. πολλα λογια για το τιποτα….
  απλα τα πραμματα :
  1. μπατζετ λιαν μικρουλι λογω γηπεδου
  2. μεταγραφες (εστω και αυτες οι φτηνες που θα γινουν ουτως ή αλλως)……λιαν καθυστερημενες…..μα εντελως λιαν…..
  3. σε καμια βδομαδα θα ψαχνουμε να συμαζεψουμε τα ασυμαζευτα με παικτες που θα ελθουν ασυνδετους και ισως απροπονητους…με την ΑΕΚ που σε λιγοτερο απο μηνα θα παιξει προκριματικα τσου/λου

 8. αυτο που εχω καταλαβει ….ειναι οτι πρεπει να διαθετειs ……καναλι ΜΕ ΤΟΠ ΜΑΝΑΝΤΖΕΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ….ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ……..ΤΕΛΟΣ.

 9. Ενα τσουβάλι – ενω ήθελες απλά να γράψεις αυτά που γνωρίζαμε πάντα, δηλαδή
  α) η ΑΕΚ δεν θέλει να ξοδέψει μεγάλα ποσά (προφανώς αυτό εννοείς όταν λες για ισορροπίες)
  β) υπάρχει όντως πρόβλημα με τα στελέχη που διαχειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με τους στόχους, πράγμα το οποίο θα αντιμετωπιστεί (με το καλό) απο Σεπτέμβριο αφού κλείσουν οι τρύπες όπως-όπως.
  Διότι αυτό το άρπα-κόλλα που γίνεται μόνο σχεδιασμό δε θυμίζει.
  Αυτό το μότο «η ΑΕΚ δε θα πάρει παίκτες μόνο για να πάρει» είναι για να το παπαγαλίζουν διάφοροι, αφού οι κινήσεις Μελισσανίδη την τελευταία εβδομάδα δείχνουν την αποτυχία σε οτι έχει σχεδιαστεί μέχρι στιγμής.
  Εχουν φύγει βασικά κομμάτια του παζλ και δεν έχει λυθεί κανένα απολύτως πρόβλημα – αντιθέτως στα περσινά προβλήματα προστέθηκαν κι άλλα τόσα.
  – Αφού δεν θες να μπείς στη διαδικασία «καταλογισμού ευθυνών» τότε ποιός ο λόγος που προχτές έγραψες το άρθρο για τον παίκτη που πρότεινε ο Λυμπερόπουλος «δεν ήρθε λόγω απόρριψης απο τον Ουζουνίδη»? Τί ήθελες να δείξεις μ’αυτό?
  – Οσο για τα πρόσωπα και τις ικανότητές τους, ο κόσμος έχει μέτρο σύγκρισης τις προηγούμενες χρονιές όπου με μικρότερο μπάτζετ τα προβλήματα λύνονταν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
  Τα υπόλοιπα είναι για να μη στεναχωριούνται τα φιλαράκια σου.

 10. ωραίο μου πλυντήριο

  Και γράφεις κύριε Τσαταλη:
  «Δεν θα κάνω λοιπόν ούτε σήμερα ρεσιτάλ … καταλογισμού ευθυνών. Γιατί θα κινδυνέψω άμεσα να ξεφτιλιστώ από τα γεγονότα. Και δεν βλέπω τον λόγο για κάτι τέτοιο.»
  Και «…Όχι για να ξεφωνήσεις και να ικανοποιήσεις τον κομπλεξισμό οποιουδήποτε.»

  Και ρωταω:
  Ειναι ολο αυτο μαθημα από το περσινο ξεφτιλικι με Χιμενεθ;

 11. Ανδριόπουλος

  ΤΣΑΤΑΛΗ ΩΡΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΥΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ
  Ο – ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ…..
  ΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ-ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
  ΔΕ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

 12. Αδιάφορος

  ΤΣΑΤΑΛΗ ΩΡΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΥΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ
  Ο -ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ…..
  ΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ-ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
  ΔΕ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

 13. Τοσο πολυ μελανι και τοσο πολυ βεθυστοχαστες εννοιες για πραγματα παρα πολυ απλα στην δομη και στην οργανωση μιας εταιρειας . Ειναι φανερη η παντελης ελλειψη σχεδιασμου απο την ΑΕΚ . Κανονικα με το τελος της σεζον θα πρεπει να υπαρχει ενα τσεκαρισμενο pool παικτων για ολες τις θεσεις , να διαμορφωνονται και να ολοκληρωνονται οι αναγκες και να αρχιζουν οι προσεγγισεις. Πραγματι πρεπει να υπαρχουν σοβαρες εναλλακτικες για καθε ποδοσφαιριστη . Δεν εχεις σοβαροτητα οταν λες « κτυπαω κατι πολυ μεγαλο στα χαφ αλλα εχω και την εναλλακτικη του Λουντ», γιατι γελανε και τα τσιμεντα. Επισης ολα αυτα θα πρεπει να ειναι προσαρμοσμενα στην πολιτικη που εχει επιλεξει και εξασκει η διοικηση . Εδω εκτος της ελλειψης σχεδιασμου , υπαρχει πολλα χρονια και ο κακος επικοινωνιακος σχεδιασμος . Ηταν και ειναι μεγαλη πληγη το θεμα Καιπερς !!! Ενα παιδαρελι αμφιβολου μελλοντος και αξιας ειχε το θρασος να μιλαει τοσο απαξιωτικα για την ομαδα μας ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Η υποθεση του παλαβοΛαζαρου εαν δεν ειναι ισχυρα δεμενη και την χασουμε θα ειναι αλλο ενα δυνατο πληγμα στο πρεστιζ της ομαδας . Πανω απ´ολα λοιπον χρειαζεται μια μελετημενη και ευελικτη πολιτικη απο πλευρας management , και η θεσπιση συγκεκριμενων διαδικασιων που πρεπει να ακολουθουνται απο τα αρμοδια στελεχη . Αν τα στελεχη δεν μπορουν να ακολουθησουν τις διαδικασιες τοτε θα πρεπει να παιρνουν την αγουσα …….προς τ´αποδυτηρια . Απλα και ξεκαθαρα !!!! Τωρα ομως μεσα απο αυτο το μπαχαλο που επικρατει , πρεπει κατι να γινει . Θα πρεπει να παρουμε τρεις τουλαχιστον παικτες σε αντικατασταση των 5 που χασαμε . Εμενα ο εργοδοτης μου οταν μου λεει θα πρεπει να γινει αυτο μεχρι τοτε , κοβω τον κωλο μου και το κανω. Εδω ή τα στελεχη δεν ακουνε την διοικηση ή διοικηση αγρον αγοραζει . Παντως να θελει ο Μελισαν και να κωλοβαραει ο Λυμπε σαν κομματακι δυσκολο μου ακουγεται!!!!!

 14. TheOldFamiliar21

  Για μένα τα λεφτά ποτέ δεν ήταν πραγματικό πρόβλημα. Κάθε υγιής ομάδα κινείται με ένα μέρος των εσόδων της και αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να βάλει έχει καλώς. Εγώ δεν είμαι ΑΕΚ για τα φράγκα που σκορπά ο πρόεδρας. Να μην καταντήσουμε και σαν τους γαύρους που πανηγύριζαν όταν πουλάγανε παίχτες 10 εκ. ή λέγανε «εμείς επενδύουμε» κατά την περίοδο των παχιών αγελάδων. ΟΜΩΣ! Το πρόβλημα εδώ φοβάμαι πως είναι πιο βαθύ και χειρότερο από τα λεφτά. Είναι έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού και κατ’ επέκταση επαγγελματισμού. Δεν ξέρω ποιός, ή τι φταίει, αλλά κάτι δεν γίνεται σωστά. Είναι τρομερή ανακολουθία να θες 3 παίχτες στην προετοιμασία, να το διατυμπανίζεις και να το φωνάζεις και στο τέλος να καταλήγεις με 0 παίχτες. Είναι παράλογο να βλέπεις μια υπόθεση να ναυαγεί (πόνσε) και οι εναλλακτικές που έχεις, να είναι «άντε πάλι από την αρχή»… Επίσης δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα που καθορίζει μια επιλογή ως λογική η παράλογη… Αν είναι έτσι ας πάρουμε επιθετικό την τελευταία μέρα των μεταγραφών, όπως πέρσι, αφού πήραμε πρωτάθλημα. Τα κακώς κείμενα τα διορθώνεις, δεν χαλαρώνεις επειδή «έλα μωρέ τώρα, όλα καλά πήγαν πέρσι».

  • Αρα και πάλι τα λεφτά είναι το πρόβλημα. Οτι και να κάνεις εκεί γυρίζεις πάντα.
   Διότι με καλύτερο μπάτζετ παίρνεις καλύτερα στελέχη που σου λύνουν τα χέρια και βρίσκεις παίκτες πρόθυμους να έρθουν και οχι μόνο στοιχήματα δανεικούς με ρήτρες στο θεό και παροπλισμένες παλιές δόξες που βολοδέρνουν ανα την Ευρώπη (και οχι μόνο)

 15. Βολικο ειναι μαλλον … ν αρχιζεις την ιστορια απο εκει βολευει.Φανταστειτε να μαθαινεις Ιστορια του Β΄Παγκ.σ εναν..εξωγηινο..και να την ξεκινας απ τον Απριλη του 45..οταν οι Ρωσοι μπηκαν στο Βερολινο,καρφωσαν τα κοκκινα λαβαρα μεσα στο σπιτακι των Ναζι και τα πανια με τις σβαστικες βοηθουσαν πλεον,μονο,στο wc..Ποσο ευκολα αλλαζουν ρολους οι καλοι με τους κακους..Ευτυχως δεν ξεχναμε την ιστορια και δεν εχω γνωρισει ουτε εναν,ουτε εναν,προφανως επειδη δεν υπαρχει σ αυτον τον πλανητη,που να φθονει,να ζηλευει,την τωρινη διοικηση για τις ..επιτυχιες της..Αλλα εχω γνωρισει πολλους,απ τους παααρα πολλους,που δεν ξεχναν πως διαλυθηκε η κανονικοτερη ΑΕΚ ολων των εποχων,για να φτιαχτει η σημερινη..κανονικη ΑΕΚ..Στα μεταγραφικα θ προσπαθησω ν φωτισω ,με τον τροπο που βλεπω το αρθρο,τα συμπερασματα που βγαζει οποιος το διαβαζει,με λιγα copy paste..
  .. όταν διαθέτεις επιλογές μελετημένες..
  .. όταν οι επιλογές σου είναι μελετημένες, και προϊόντα συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς σε βάθος χρόνου..
  .. αντιμετωπίζεται ο συγκεκριμένος τομέας, ως πιο απλός απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα..
  .. έχει ανάγκη να φτιάξει ένα σύστημα δουλειάς για όλο τον χρόνο..
  .. Όταν δουλέψει με συνείδηση του ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση..
  Oλ αυτα δεν τα λες και..επαινο γι αυτους που ασχολουνται με τις μεταγραφες..

  • Καλέ μου φίλε, αν θες μου απαντάς,

   ποια εννοείς »κανονικότερη ΑΕΚ όλων των εποχών»;
   Την ΑΕΚ του Πατριάρχη Λουκά Μπάρλου 1974 μέχρι να γίνει το επαγγελματικό πρωτάθλημα..;;
   Εποχή Μελ – Καρρά 1992-1995..;;
   Την ΑΕΚ Ντέμη 2004-08..;;

   Φιλικά σε ρωτάω και χωρίς ειρωνεία..
   Είμαι 28 ετών… κ απορώ πότε ήμασταν καλύτερα από τώρα…; Με βάση όσα θυμάμαι από προσωπικές εμπειρίες κι όχι όσα μου έχει πει ο πατέρας μου ή έχω διαβάσει…!!

   ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΙΣΣΣ!!!!

   • Μιας και το παράδειγμα με την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι πολύ καλό!!

    Απλά δεν καταλαβαίνω πότε…τα τελευταία 20 χρόνια…ήμαστε καλύτερα;;

   • Αν εννοεις την ομαδα,καθαρα ποδοσφαιρικα,πιστευω οτι αυτο που καναν τα παιδια περσυ με τον Μανολο,ειναι ο μεγαλυτερος αθλος που εχω δει..Οχι ωραιο ποδοσφαιρο..κι εκει θυμομαστε την ομαδα των 90ς με καποια υπερβολη..που επαιζε πιο θεαματικα..Δεν επαιρνε αποτελεσματα,συνηθως ειμασταν εκτος Ευρωπης Σεπτ..εκτος Κυπελλου νωρις νωρις..και στο πρωταθλημα κατα Μ.Ο ειχαμε πανω απο 10 ηττες-Χ..Βλεπαμε θεαμα,αλλα και οι μικρες ομαδες ηταν ψιλοκαφενεια..Τωρα δεν κερδιζεις ευκολα ουτε Γιαννενα,ουτε Λαμια..
    Η ΑΕΚ του 04 ξεκινησε κατι μοναδικο..Μπαιναν οι βασεις για πραγματικη αυτονομια,με ταυτοχρονη οικονομικη επαρκεια..Θα μπορουσα ν σου μιλαω για τ Ντεμη,τα οσα εβαλε,τα οσα εχασε,το οτι τα βαλε με τον μεγαλυτερο μιαφοζο θετοντας αυτον και τ οικογενεια του σε κινδυνο για την ΑΕΚ..και και και…Το θεμα ειναι η ΑΕΚ ομως,που εχασε μοναδικη ευκαιρεια να εχει ισοβια 4-5μυρια παραπανω καθε χρονο απ οσα εχει ή θα εχει,ακομα και με γεματη Φιλαδελφεια..Κι αυτο ηταν το μινιμουμ γιατι οπως ξερεις συνηθως τα λεφτα..γεννανε.Το τιμημα γι αυτο θα ηταν να χαθει η Φιλαδελφεια..καθολου μικρο,αλλα μικροτερο απ τα κερδη της ομαδας..Και η αρχη του τελους δεν ηταν ουτε το 12,ουτε το 08 οταν εφυγε..στην 5ετια..ο Ντεμης.Ηταν οταν ..περασε..στο πεταλο το συνθημα γηπεδο στη Ν Φ..Ασε ολα τα μπες βγες του μελι στην ΑΕΚ,ασε τι ελεγε το 04..γενικα ολη την ιστορια του.Ας μου εξηγησει καποιος με νουμερα..πως ειναι δυνατον καποιος,οχι επειδη το φερε η μοιρα αλλα σαν αντιπολιτευομενος.. να προτεινει γηπεδο με μη εσοδα για την ΑΕΚ..επειδη ενδιαφερεται για την ΑΕΚ!!!!
    Απλα θελει να μεινει στην Ιστορια και θα μεινει.Η ΑΕΚ ομως,που πιθανον θα χε10 χρονια πριν γηπεδο,εχασε..Εχασε την ευκαιρεια να χει μια ομαδα που παιχτες οπως ο Λιβαγια,ο Μανταλος,ο Σιμοες,θα φτυναν αιμα για να μπουν 11αδα…Σπιτι μας θα ναι το γηπεδο,εννοειται..και θα δουμε νικες,προκρισεις,τιτλους,οι παιχτες,εμεις,θα το χαρουμε..αλλα η ομαδα θα χει μονιμα μπατζετ Ουεφα..

    • Επειδή είμαι οπαδός που μεγάλωσα με τον Ντέμη ΕΙΔΩΛΟ και ενηλικιώθηκα με τον Ντέμη πρόεδρο… πράγματι τον έχω κι εγώ πολύ ψηλά..!! Και θεωρώ πολύ μεγάλο κρίμα το γεγονός ότι η προσπάθειά του κατέληξε άδοξα…
     Να σε ρωτήσω όμως κάτι…
     Θεωρείς ότι το ‘πλάνο’ του με ΑΕΚουπολη στον ΟΔΔΥ και γήπεδο αλά ‘Αλιαντζ Αρίνα’ θα έκανε την ΑΕΚ μεγαλύτερο κλαμπ απ’ό,τι η Αγιά Σοφιά;;
     Είμαστε τόσοι πολλοί οι ΑΕΚτζήδες που πάμε γήπεδο που θα συντηρούσαμε ένα γήπεδο 50-60.000 θεατών…;
     Με την οικονομική κατάσταση της χώρας έτσι όπως προδιαγράφεται για τα επόμενα, τουλάχιστον, 20 χρόνια…να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας….θα μπορούσε να συντηρηθεί μια τέτοια μπιζνα χωρίς να βάλει μέσα την ομάδα…;;

     Έχεις πάει μια βόλτα από το τηγάνι να δεις πόσα μαγαζιά είναι άδεια;; Να κάνεις μια σύγκριση τι γινόταν εκεί το 2004-05-06-07….κ τι γίνεται σήμερα…;; Και μιλάμε για τον γαύρο…που κακά τα ψέμματα…με κριτήριο το Μ.Ο εισιτηρίων, έχει περισσότερο κόσμο από μας….

     Δεν νομίζω ότι θα είχε διάρκεια όλο αυτό… Όσο κι αν το όραμα του Ντέμη ήταν εξαιρετικό… Δεν νομίζω ότι το άντεχε η ποδοσφαιρική κοινωνία της Ελλάδας…!!!

     Μακάρι η Αγιά Σοφιά να αποδειχθεί πολύ μικρή για τα επόμενα 20 χρόνια… Γιατί δεν μιλάω για τα πρώτα 3-4 χρόνια που θα έχει συνεχώς sold out γτ θα έρθουν όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι να τη δουν… Αλλά και μετά…που θα τη »συνηθίσουμε»!!! Μακάρι να σπάμε τα φράγματα των διαρκείας κάθε χρόνο…κ να έχουμε 32.000 μέσα κ άλλους τόσους…απέξω!!!! ΜΑΚΑΡΙ!!!

     Ο Μελ είτε από ματαιοδοξία, είτε από εγωισμό, είτε από καψούρα..είτε από ΑΓΑΠΗ…θα μείνει στην ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
     Μακάρι να έχεις δίκιο κ να χρειαστεί στο μέλλον κάποιος άλλος να κάνει ένα ΣΠΙΤΙ φιλοδοξιών Ντέμη για να μας χωρέσει όλους εμάς και τα εκατομμύρια των ΑΕΚτζήδων που θα δημιουργηθούν…καλά να είμαστε!!!

     Υ.Γ..Πάντως το 2005 ο λάος της ΑΕΚ (μέλη Ερασιτεχνικής) γύρισαν την πλάτη στον Μελ και στήριξαν το πλάνο Ντέμη…κ το αποτέλεσμα…2018 και το γήπεδο είναι στα μπετά..κι όχι στον ΟΔΔΥ αλλά στη Φιλαδέλφεια!! έχοντας γίνει ΑΕΚτζης στη Φιλαδέλφεια…τον πονάω τον χώρο….Αλλά και στην Αλεξανδρούπολη να μας πήγαινε ο Κοντός..εγώ μαζί του θα ήμουν!!!

     Δεν είμαι με τον Μελ… με τον Ντέμη… με τον Ντούσκο… Είμαι με τον Δικέφαλο!!!
     Και ποτέ δεν κατάλαβα γτ αυτό το ρημάδι το δεύτερο συνθετικό του ΟΝΟΜΑΤΟΣ μας (ΕΝΩΣΙΣ) είναι η »κάταρα» αυτού του Συλλόγου!!!

     Φιλικά και Αδελφικά!!!

     • Nα σου πω φιλε..Ενα γηπεδο 50-55χ οντως δε θα ταν συνεχεια γεματο,αλλα τα 7-8παιχνιδια τη χρονια που θα το γεμιζες..ευρωπαικα-ντερμπυ-πρεμιερες-φιεστες-κανα 2 στο κυπελλο..σου δινει 2μυρια συν καθαρα..Για τα εμπορικα εχεις δικιο λογω κρισης υπαρχει θεμα.Θα ηταν μια πολυ σοβαρη δουλεια,το να διαλεξεις που θα νοικιασεις τα διαθεσιμα τετραγωνικα.Ακομα και μεσα στην κριση υπαρχουν μεγαλα καταστηματα που δουλευουν,αρα το νοικι ειναι εγγυημενο..Στα παραπλευρα οφελη βαλε την επισκεψιμοτητα που θα ειχαν,αρα πιο πολλες πωλησεις της μπουτικ,ακομα κι απο μη ποδοσφαιροφιλους-ες,εστω για ενα δωρο για καποιον φιλο Αεκτζη.Βαλε ποσα μικρα παιδακια θα αποτυπωναν κιτρινομαυρες εικονες απτ ις βιτρινες,με οτι σημαινει αυτο..Αυτα φυσικα ειναι παραπλευρα,οχι τα κυρια,αλλα ολα παιζουν ρολο,ολα δινουν κατι..Το κυριο ειναι οτι η ομαδα θα αποπληρωνε νωριτερα την κατασκευαστικη ή θα επαιρνε απ την αρχη μερος των ενοικιων..Οπως κι αν το προυπολογισεις ειναι αλλα 2μυρια..Φανταζεσαι να ειχαμε διαθεσιμα αλλα 4 μυρια για το ροστερ?Μιλαμε οτι η 11αδα θα ηταν με παιχτες 800-900-εκατομμυριου..συν..
      Εννοειτε οτι δεν πρεπει να ειμαστε με κανεναν προεδρο,αλλα με την ΑΕΚ..Αλλα αν θελει καποιος να εξετασει τα κινητρα καποιου..δεν μου βγαζει με τιποτα Αεκοφροσυνη..η θεληση καποιου να δεσμευσει χωρις εσοδα την ομαδα.Οταν μαλιστα αυτος ο καποιος προτιμουσε την ομαδα στην Δ..γιατι απο κει την εσωσαν το 04..οι..τρελοι..η υποθεση γινεται βεβαιοτητα..
      Οσο για τη Φιλαδελφεια πολλοι απο μας εχουμε απιστευτες αναμνησεις,απ την σκεπαστη,απο ωραια μπαλα που ειδαμε..Προσωπικα,επι μελι,εχω παρει 2 φορες διαρκειας στην 3 κι εχω δει τα βιντεο του γηπεδου πανω απο 10 φορες..Αν δεν διαβαζα υμνους και διαστρεβλωση της αληθειας απο κανα 2 δημοσιογραφους και 2,3 σχολιαστες δε θ ασχολουμουν με τον μελι..
      Οταν δεν μου καθοταν καλα η επιστροφη Ντουσαν,δεν πηγαινα..Δεν υπηρχε περιπτωση να παω και να δημιουργησω θεμα στην ομαδα..
      Τσακωνομουν με Αεκτζηδες που θαβαν τον Ανεστη,ή τον Αιντα,ή τον Κλωνα,ή τον Μοραν..Αυτο εμαθα οτι ειναι ΑΕΚ,οχι σαλια για τον προεδρο σαν νεογαυροι,επαναλαμβανοντας οτι κοροιδευαμε στους γαυρους με τον κοκκαλη..
      Ακομα και τωρα,,φαντασιωνομαι εναν φοβερο και τρομεροΑλμπανη-Γιακου-Οικονομου..μια αναγεννηση Κλωνα,μεταγραφες που θα αφησουν Ιστορια..Προσπαθω να μαντεψω συστηματα,φοβαμαι για χιαστους..Ενας κανονικος οπαδος..Αλλα οπαδος ΑΕΚτζης,,ετσι οπως μαθαμε να ειμαστε απ την δυσκολη δεκαετια του 80..

 16. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ

  καλημερα,αυτο που βλεπω ειναι οτι τα μεγαλα μανατζερικα γραφεια(με συνεργαζομενους μανατζερισκους) κανουν παιχνιδι με τους καλους παικτες στις περισσοτερες ομαδες και οτι εχει περασει στην αγορα οτι η ΑΕΚ δεν δινει ποσοστα σε αυτους και παει μονη της σε παικτες και ομαδες(Καιπερς) και ισως εκει ειναι και το προβλημα που δεν μπορουμε να βρουμε φετος ευκολα παικτες που μας κανουν το παραπανω κλικ !
  Μακαρι να το βλεπω και να το εχω πιασει λαθος.
  Οταν καποτε εκανε αναφορα ο Νικολαιδης στο πως ηρθε ο Σκοκο ειπε οτι επρεπε να πληρωσουμε 10 γραφεια ,με αυτον τον παικτη ομως πεσανε τα τσιμεντα !

  • ΓΙΩΡΓΟΣ Μ

   οπως και να εχει παντως εξακολουθω να πιστειω οτι το γηπεδο και το παροπονητικο(δωρεα απο Μελισσαν) ειναι το καλητερο που μπορει να συμβει στην ομαδα ,ακομα και απο το να διατηρησεις τα σκηπτρα στο πρωταθλημα !

 17. Ο Μελισσσανιδης δεν εχει σοβαρους εχθρους στην ΑΕΚ. Ολοι αναγνωριζουν οτι συνεβαλε τα μεγιστα για να αναστηθει η ΑΕΚ, μαλλον αν δεν ηταν αυτος η ΑΕΚ που γνωριζαμε χρονια θα ειχε πεθανει. Οσοι κανουν κριτικη ειναι γιατι περιμενουν περισσοτερα απ’ αυτον και ξερουν οτι τα μπορει. Τους τη δινει η καβουροσυνη του που εχει τρυπησει το ταβανι.

 18. Εννοείς Τάσο ότι πρέπει να έχει ένα αρκετά καλά δικτυωμένο τμήμα σκάουτινγκ που θα ψάχνει για τους παίχτες που έχει ανάγκη η ομάδα -κι όχι μόνο- χωρίς να εξαρτάται από τις γνωριμίες που έχει ο κάθε τεχνικός διευθυντής με μάνατζερ από το εξωτερικό κυρίως.Δηλαδή να βρίσκει η ΑΕΚ τους παίχτες που θέλει χωρίς να περιμένει να της τους βρουν έτοιμους οι γνωριμίες του κάθε τεχνικού διευθυντή.

  Μια ομάδα εννοείται πρέπει να ψάχνει όλο τον χρόνο κι όχι μόνο όταν πλησιάζει η κάθε μεταγραφική περίοδος.Όπως πρέπει να έχει διαθέσιμες επιλογές για κάθε θέση άσχετα αν είναι άμεση προτεραιότητα.Για παράδειγμα στα μπακ η ΑΕΚ είναι υπερπλήρης και φαινομενικά δεν χρειαζόταν να έχει ψάξει για τη θέση αυτή.Μια ομάδα που είναι πολύ οργανωμένη στον τομέα του σκάουτινγκ θα είχε ψάξει για παίχτες και στις θέσεις που δεν υπάρχει ανάγκη.Για να είναι πανέτοιμη ακόμα κι αν προκύψει θέμα εκεί με ενδεχόμενη πώληση που προκύψει ξαφνικά μέσω μιας πρότασης που δεν γίνεται να αρνηθεί.

  Πρέπει να έχει διαθέσιμες επιλογές με δυο λόγια πριν υπάρξει ανάγκη για ψάξιμο.Ακόμα κι αν τελικά δεν χρειαστεί καθόλου.Όπως μια ομάδα που δεν ξοδεύει πολλά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της,πρέπει να έχει δυο φορές καλύτερο τμήμα σκάουτινγκ και γενικότερα μεταγραφικό επιτελείο όπως και ο διοικητικός ηγέτης να ξέρει καλύτερα τη μπάλα από τους αντίστοιχους των άλλων ομάδων (κάτι που συμβαίνει με Μελισσανίδη σε σχέση με Μαρινάκη και Σαββίδη).Έτσι θα καλύπτεται το οικονομικό μειονέκτημα.

  ΥΓ. Αυτό που αναφέρεις στη πρώτη σου παράγραφο,το αναφέρεις συχνά.Προφανώς αναφέρεσαι στους λεγόμενους »Ντεμικούς».Ακόμα μ’ αυτά ασχολούμαστε στην ΑΕΚ;Κι επειδή συχνά το αναφέρεις προφανώς αναφερόμενος για τα πεπραγμένα Ντέμη στη διοίκηση,προφανώς και δεν τα έκανε όλα λάθος ο Ντέμης.Όπως προφανώς και δεν τα κάνει όλα σωστά ο Μελισσανίδης.Σίγουρα ο Μελισσανίδης τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από Ντέμη και πιο δίκαιος κριτής είναι το αποτέλεσμα.Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν τα σωστά και τα λάθη κάποιου χωρίς εμπάθεια.Κι όλοι ΑΕΚ είμαστε.Αν κάποιος δεν χαίρεται στα σωστά και περιμένει τα λάθη επειδή είναι ο Μελισσανίδης στη διοίκηση,ας δει πόσο ΑΕΚ είναι.

  • Μα το θεμα Θαναση δεν ειναι οτι δεν αναγνωριζει καποιος τα υπερ ή τα κατα..Ειναι οτι καποιοι προσπαθουν να παραποιησουν την ιστορια μας και να εξαφανισουν απ την συλλογικη μνημη,τους πραγματικους λογους,τους κυριους υπευθυνους για το σαμποταρισμα της προσπαθειας του 04..Το νοιωθουν ομως οτι δεν πιανει αυτο,γι αυτο και επαναλαμβανονται συνεχως..
   Ξερεις ποσο θα θελα να ταν αλλιως η ιστορια..της τωρινης διοικησης..και να γραφα κι εγω για δεκα καλα πραγματα που εχουν συμβει τα τελευταια χρονια στην ομαδα? Ουτε η ιστορια αλλαζει ομως,ουτε σ αφηνουν να την κρατησεις απλα στο πισω μερος τ κεφαλιου..Ειδες πως αρχισε,ξανααρχισε το αρθρο..Φυσικα η επιγνωση του τι ειναι η τωρινη διοικηση και ποσο εχει αλλαξει την ιστορια μας,δεν μπορει να κανει κανεναν μας να μην χαιρεται με οποιαδηποτε επιτυχια της ΑΕΚ..Ας πανηγυριζουν οι παιχτες μας στο γηπεδο κι ας ειναι αυτη που ειναι η διοικηση μας..Αυτο δεν αλλαζει

 19. Ναι, ολοι εμεις που κανουμε κριτικη και θεωρουμε οτι η ομαδα εχει πεταξει λευκη πετσετα δεν πανηγυρισαμε το πρωταθλημα. Δεν ειμαστε ΑΕΚ. Βγαλτε το ΑΕΚομετρο να μετρησουμε αν θελετε. Ολα αυτα τα συναισθηματα θυμου, απογοητευσης κτλ απορρεουν απο τις υψηλες απαιτησεις που δημιουργησε το ιδιο πρωταθλημα που πανηγυρισαμε.

  Περι του καταλογισμου ευθυνων. Συγνωμη, αλλα αν δεν γινει τωρα, πότε; Δεν πρεπει να βρεθει ο υπευθυνος για την φετινη τραγωδια στις μεταγραφες;
  Συμφωνω στο οτι η κριτικη πρεπει να «φωτιζει» τα μελανα σημεια, αλλα εδω μιλαμε για καλυψη βασικης ελλειψης της ομαδας (Βρανιες) με ποδοσφαιριστη που εχει να αγωνιστει σοβαρα 2 χρονια. Για ποια ποδοσφαιρικα κριτηρια μιλαμε; Οταν ολοι ξερουν οτι επιλεχθηκε απο τις καλυτερες λυσεις που ακουγονταν επειδη ηταν δωρεαν (λαχειο με 1εκ ρητρα που αν βγει δινεται ευκολα) και με φθηνο συμβολαιο;
  Το θες και ποδοσφαιρικα; Η ΑΕΚ πουλησε εναν παικτη με 1μιση χρονο φουλ ποδοσφαιρου, καλων εμφανισεων στο Γιουροπα και πηρε εναν παικτη που δεν εκανε στον 13 και 15ο της Σερι Α, και στον 7ο της Σερι Β. Εδω νομιζω τελειωνει καθε συζητηση.

  Το προβλημα της ομαδας δεν ειναι η οικονομικη πολιτικη. Οπως ειδαμε, με αυτην την πολιτικη πηρε πρωταθλημα, με αυτην την πολιτικη τωρα κοντευει να χασει οποιες ελπιδες εχει για το επομενο.
  Το προβλημα ειναι η προσεγγιση αυτης της πολιτικης και η επικειμενη επεκταση της. Οταν σου λεει ο ιδιος ο ηγετης της ομαδας οτι δεν περιμενε αυτο το πρωταθλημα, βλεπεις πανω κατω τι επικειται. Δεν μασαμε κουτοχορτο.
  Τι εννοω οταν λεω προσεγγιση και επεκταση; Κατ’αρχην, στην αγορα υπαρχουν απειροι ελευθεροι παικτες που μπορουν να κανουν την διαφορα για την ΑΕΚ. Τετοιος ηταν ο Πουκι, ειναι ο Μοχταρ, ηταν και ο Ποτενσε. Η επεκταση αυτης της οικονομικης πολιτικης της ομαδας για φετος θα ηταν ενα μικρο ανοιγμα σε συμβολαια τετοιων ελευθερων παικτων-ονοματων οι οποιοι θα σου ανεβαζαν τις πιθανοτητες για εξοδο στο ΤσΛ. Συγνωμη αλλα αυτη ειναι η εννοια της «επενδυσης». Ενα μικρο ανοιγμα που αναλογως σου δημιουργει πιθανοτητες για μεγαλυτερο εσοδο
  Το δευτερο σκελος ειναι το σκαουτινγκ το οποιο μεχρι στιγμης ειναι ανυπαρκτο (τουλαχιστον εκτος Ελλαδας γιατι απο εδω πηραμε τον ελπιδοφορο Μαχαιρα). Ακουμε εδω και 1 χρονο για Μπαρμπαλια και Λαγωνικακη, και δεν ειδαμε εστω ΕΝΑΝ παικτη ο οποιος ακουστηκε σαν ονομα απο προταση σκαουτερ. Ε τι κανουν λοιπον αυτοι οι σκαουτερς; Απο την στιγμη που η πολιτικη της ομαδας ειναι αγοραζω φθηνα και δημιουργω υπεραξια, δεν θα επρεπε ηδη να εχουν αποκτηθει 2-3 μικροι παικτες οι οποιοι ειναι προτασεις των σκαουτ, με γνωμονα το ΑΝ βγουνε;

  Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η ομαδα εχει πεταξει λευκη πετσετα, τουλαχιστον στο ΤσΛ, και λιγοτερο στο Γιουροπα. Για πρωταθλημα δεν θα πω κατι γιατι τον Αυγουστο βγαινουν και πραγματικες ευκαιριες, και ισως εκει στοχευει η ομαδα.
  Καλα και τα προπονητηρια και τα γηπεδα, αλλα μετα ενα τετοιο πρωταθλημα κοντρα σε Θεους και δαιμωνες ο οπαδος βλεπει την ομαδα να αφηνεται στο ελεος της.

  • Να θυμίσουμε οτι σύγχρονα προπονητήρια και γήπεδα έχουν και οι αντίπαλοί μας. Είναι δηλαδή το αυτονόητο.
   Υπάρχει ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο αλλά κάπου να θυμόμαστε πως είμαστε η ΑΕΚ και οχι ο Πιερικός Ρυακίων.
   Για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ τέτοιες επενδύσεις είναι το αυτονόητο.
   Ακόμα και ο Νοτιάς που δεν ήξερε τι σχήμα έχει η μπάλα το πρώτο πράγμα που έφτιαξε ήταν το προπονητήριο των Σπάτων.
   Πόσο μάλλον ολόκληρος Μελισσανίδης.

 20. 3 Ερωτησεις Τασο.
  1)Η ΑΕΚ εχει κανει προταση για αγορα παιχτη ή μονο για δανεικους (με οψιον) ψαχνει? Αν ισχυει το 2ο, εκει εγκειταιτ ο προβλημα και δεν εχει νοημα να σκεφτομαστε τι μπορει να φταιει. Οι καλοι ελευθεροι εχουν πολλες προτασεις και γι αυτο , παροτι δεν πληρωνεις ομαδα. ισως ειναι πιο δυσκολες περιπτωσεις.
  2) Η κοινη λογικη δε λεει οτι αν εχεις καλες εναλλακτικες δεν περιμενεις τοσο καιρο εναν παιχτη μεχρι αυτος να δει αν μπορει να βρει αλλη προταση? Αν υπηρχαν εναλαλκτικες, ειναι δυνατον η ΑΕΚ να περιμενε τον Πονσε? Η ΑΕκ που διατυμπανιζει πως θα παιζουν σε αυτη οσοι το θελουν πραγματικα?
  2)Με τη σιουρη ανανεωση του Σιμοες τι γινεται? Αν δεν ανανεωσει ουτε κι αυτος, ελπιζω πια να καταλαβαουμε οτι κατι παει λαθος στην ΑΕΚ και οτι δε φταινει καθε φορα οι παιχτες. Αν τα ξαναπαμε καλα στην Ευρωπη χωρις να χει ανανεωσει ο Σιμοες,, δε νομιζω οτι θα υπαρχει περιπτωση να τον κρατησουμε. Η ΑΕΚ θα του δινει ενα Α ποσο και αο εξω θα βρισκει πολλα παραπανω.

  • ο σιμοες θα πουληθει, εεκτος και αν πουληθει πρωτα ο μπαρκας,ενας εκ των δυο φευγει

  • Πλάκα-πλάκα και οι ανανεώσεις πήγαν πίσω, μόνο ο Τσιγκρίνσκι ανακοινώθηκε.
   Λογικά θα τις προχωρήσουν τώρα που επιστρέφει η ομάδα απο την προετοιμασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *