Τέτοια «προίκα»

Ο Καρντόσο θα μπορεί να καυχιέται ότι στις 28 Μαΐου ανακοινώθηκε και πριν συμπληρωθεί δίμηνο, η ΑΕΚ ζει στους ρυθμούς του. Σε όλα τα επίπεδα.

Φτάνει τις 9 μεταγραφές η ΑΕΚ με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Στο καλοκαίρι της μεγάλης αλλαγής (της). Με νέα φιλοσοφία, νέα νοοτροπία, νέο προπονητή, νέα δεδομένα σε πολλά επίπεδα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να προσαρμοστεί σε όλα απαιτεί ο Μιγκέλ Καρντόσο. Δεν προσαρμόζεται ο Καρντόσο σε όσα διαθέτει η ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος… τραβά την ΑΕΚ προς τα πάνω, προς την εξέλιξη. Προς τον εκσυχρονισμό. Το τι θα δούμε ως αποτέλεσμα στο χορτάρι και στον πίνακα των αποτελεσμάτων, είναι μια κουβέντα εντελώς διαφορετική. Κανείς δεν είναι… Χορταρέας να προβλέψει το μέλλον. Ούτε εμείς, ούτε οι αμιγώς ειδικοί που ξέρουν τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στην ΑΕΚ στο 100%.

Αυτή η νέα ομάδα που μαθαίνει να κάνει εντελώς καινούργια πράγματα και προσπαθεί να τα κάνει στο γήπεδο, 8-15 Αυγούστου καλείται να πάρει μία σημαντική πρόκριση και 22-29 του ίδιου μήνα μια ακόμη πιο σημαντική. Είναι μεγάλος στόχος για το κλαμπ, το πρεστίζ και την νοοτροπία που πρέπει να περάσει στους παίκτες, η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Με νίκες και προκρίσεις γίνεσαι καλύτερος και προχωράς μπροστά. Αν δεν περάσει η ΑΕΚ δεν θα καταστραφεί. Ευτυχώς αυτές οι εποχές πέρασαν. Μακάρι ανεπιστρεπτί.

Τιμ και ρόστερ ολόδικό του

Ο Καρντόσο θα μπορεί να καυχιέται ότι στις 28 Μαΐου ανακοινώθηκε και πριν συμπληρωθεί δίμηνο, η ΑΕΚ ζει στους ρυθμούς του. Σε όλα τα επίπεδα. Ένα τεχνικό τιμ ολόδικό του. Ένα ρόστερ που φέρει την υπογραφή του και την σφραγίδα του. Παίκτες ήρθαν επειδή τους ήθελε πολύ, ακόμη και με όχι ευνοϊκό καθεστώς για το κλαμπ. Και η ΑΕΚ προχώρησε σε ακριβές αγορές που ποτέ της δεν είχε κάνει. Και δίνει μεγάλα συμβόλαια που ποτέ της δεν είχε δώσει ξανά. Σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Και ένας πολύ καλός στόπερ, όπως και ένας ακόμη εξτρέμ ίσως συμπληρώνουν ιδανικά το υπάρχον ρόστερ αν δεν προκύψει πώληση. Και μέχρι 31 Αυγούστου 1-2 μεταγραφές το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν.

Τέτοια «προίκα» δεν είχε ποτέ κανείς στην ΑΕΚ. Η διοίκηση επιτέλους το αποφάσισε. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δηλαδή. Με σταθερά βήματα, με την επιβίωση και λειτουργία της ΠΑΕ σε πρώτο πλάνο και την κατασκευή του γηπέδου πάντα… μπροστά από όλα, η ΑΕΚ βελτιώνεται πια σε όλα τα επίπεδα. Κάθε χρόνο ένα βήμα μπροστά. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ακόμη και για την θέση του τεχνικού διευθυντή, αποφασίστηκε να μην αγοραστεί ένας έτοιμος, αλλά να φτιάξει η ΑΕΚ έναν δικό της. Τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Από την αρχή. Με λάθη, με σωστά, με καλά και άσχημα. Και κρίνεται κάθε μήνα.

Οχι υπερβολές, αλλά περισσότερα από ποτέ

Μπορεί σίγουρα πολύ καλύτερα η διοίκηση σε πολλά επίπεδα. Αλλά εδώ τώρα ήδη παρέχει πολλά περισσότερα από ποτέ στον προπονητή της. Στον Καρντόσο για την ώρα. Οχι υπερβολές. Όσα μίνιμουμ απαιτούνται. Και η μπάλα περνά στον Πορτογάλο και τους παίκτες του πια. Για τα πρώτα ματς του Europa League. Μπορεί να μην είναι έτοιμη η ομάδα, ούτε καν στο 70-80% αυτού που θέλει ο Καρντόσο, αλλά πρέπει να πάρει την πρόκριση. Και για τον ίδιο η απαίτηση που έχει από τον εαυτό του και τους ποδοσφαιριστές του, είναι μεγαλύτερη από ότι ασκεί το κλαμπ στον ίδιο.

ΥΓ: Η συνθήκη της αλλαγής προπονητής ΠΑΟΚ και των σημαντικών κενών του, αλλά και της τεράστιας απουσίας του Φορτούνη στον Ολυμπιακό το πρώτο μισό της χρονιάς, είναι νωρίς για να αναλυθεί. Έχουμε δρόμο για το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη πάντως θα τους επηρεάσει.

Δείτε επίσης

Στο αντίθετο ρεύμα

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr το πόσο πρέπει να αλλάξει το πως σκέφτεται η ΑΕΚ ο Ιλια Ιβιτς

28 Σχόλια

 1. Στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη τρεις μεταγραφικές περιόδους είχαν μία κανονικότητα προς το καλύτερο.
  – Του 2015 παρά την φαρσοκωμωδία με Ιμπίσεβιτς, καθώς ήταν και η πρώτη χρονιά στην Σουπερλίγκ με λίγα έσοδα και έπιασαν πολλές μεταγραφές
  – Του 2017 όταν με Μαϊστόροβιτς υπήρξε καλή στόχευση παρότι δεν δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα
  – Του 2019 όταν με την παρουσία Καρντόσο και την καλή συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο καθώς και την μεγαλύτερη βοήθεια από πλευράς Μελισσανίδη υπήρξε μία καλή προσπάθεια που διορθώνει και ανορθογραφίες της περυσινής περιόδου

 2. Οικον. Γιώργος (πρώην Ντροπή!!!)

  Δεν θα πω κάτι διαφορετικό με τους περισσότερους λογικούς προλαλήσαντες εδώ κάτω ότι φέτος έγινε μια εξαιρετική προσπάθεια οργάνωσης και ενίσχυσης της ομάδας σε σχέση με τα περσινά χάλια.(τους τιγρολάγνους τους γράφω εκεί που δεν πιάνει η μελάνι).
  Σημαντικό μερίδιο για μένα έχει ο προπονητής που ήρθε και φυσικά ο Μελισσανίδης που φέτος (επιτέλους!!) έβαλε ορισμένα λεφτά για να ενισχυθεί η ομάδα. Όχι πολλά αλλά σαφώς περισσότερα από τις άλλες χρονιές (ξαναλέω για την ομάδα).
  Και επειδή και ο προπονητής εμένα προσωπικά μου αρέσει σε θέμα οργάνωσης, απαιτήσεων και λογικής (προπονητικά θα τον δούμε) πιστεύω ότι θα γίνουν σίγουρα 2 μεταγραφές ακόμα στόπερ και εξτρεμ – μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το λέει συνέχεια.
  Από κει και πέρα, το στοίχημα το μεγάλο είναι η λογική να υπερισχύσει και τις άλλες χρονιές. Δηλαδή, να διατηρηθεί ο βασικός κορμός. Και αν είναι να μην μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον, τουλάχιστον να μην φεύγει τζάμπα. (Για παράδειγμα, ήδη έμενα μου βρωμάει πολύ η υπόθεση Χουλτ που πάει να χαθεί και αυτός τσάμπα). Τους δύο γαύρους δεν ξέρω αν τους πιάνουμε σε επίπεδο αλλά πλέον δεν θα μπορεί να τους κατηγορήσει κανένας ότι είναι προκλητικά αδιάφοροι όπως άλλες χρονιές.
  Υ.Σ. Και αν, για να ανεβεί το επίπεδο της ομάδος, πρέπει να ρθουν καλοί παίκτες και επομένως να φάει πάγκο ο Μάνταλος εεε, ας γίνει ρε παιδιά. Δηλαδή ήμαρτον, ένα μήνα τώρα το λιβάνισμα από όλους τους δημοσιογράφους να μας αποδείξουν την χρησιμότητα και την σημαντικότητα αυτού του παίκτη. Αρέσει δεν αρέσει, η μοναδική χρονιά που ήταν παίκτης – ορόσημο για την ΑΕΚ, ήταν όταν παίζαμε στην Β’ εθνική.

 3. ποιός είσαι ρε?

  Το ότι θα φτάσουμε τις 10 μεταγραφές, δεν είναι προίκα. Είναι προσπάθεια να συμμαζέψουμε όπως όπως τα κουφά και ακατανόητα της περσινής χρονιάς. Όπου μια ομάδα πρωταθλήτρια στην ουσία διαλύθηκε, αντί να χτίσει στον κορμό που είχε και να εξελιχθεί.
  Η ομάδα θα είναι όπως πρέπει, όταν κάθε χρόνο θα χρειάζεται το ΠΟΛΥ 2-3 μεταγραφές (ανάλογα και ποιός θα φεύγει βέβαια για οποιοδήποτε λόγο). Έτσι χτίζονται οι ομάδες και έτσι εξελίσσονται.
  Όταν θέλεις (και κάνεις) πολλές μεταγραφές, ναι χαίρονται οι φίλαθλοι, όμως είναι ο λάθος δρόμος για την ομάδα.
  Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι ειδικά φέτος, δεν ήταν επιβεβλημένο να κλείσεις πολλές τρύπες από το περσινό σουρωτήρι.

 4. Η προσωπική μου άποψη για τον Μελισσανιδη ειναι τέτοια που θα υ τον Στσθη και τον esgle21 στα ματια καθε Παντελη πιο προεδρικούς κι απο τον 365 μέρες αγιογραφία του εθνάρχη . Εδώ όμως γράφουμε ως οπαδοί της ΑΕΚ. Ως οπαδός της ΑΕΚ τον κρινω τον διοικητικό ηγέτη και φέτος έγιναν πράγματα θετικά. Έγραψα νωρίτερα πως φέτος πιο πολύ απ όλους κρίνεται ο Μελισσανιδης και μέχρι στιγμής παίρνει το πιο μεγάλο credit. Μετα τα εύσημα αξίζουν στον Νικολα τον Λυμπεροπουλο που έφερε σε πέρας δύσκολες συμφωνίες.
  Τούτων δοθέντων απο εκεί που έλεγα πως δε θα πάρω διαρκείας μετά την χάλια μάζωξη στο μουσείο αυτοκινήτων, ανανέωσα την κάρτα μου γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται και τώρα συμφωνώ απόλυτα με τον Μητσο απο την Κατουνα που φωνάζει όλοι διαρκείας. Ναι είναι τσιγκουνης ο προεδρος, ναι έχει κάνει λάθη χοντρά, αυτά περί υποδομών τα ακούω βερεσέ γιατι αν υπήρχαν όντως υποδομές μετα απο 6 χρονια θα είχαμε παίκτες απο τις ακαδημίες, σταθερό κορμό και δε θ αλλάζαμε προπονητές σαν τα πουκάμισα.
  Φέτος όμως γίνεται προσπάθεια καλή, πράγματα που έχουν λογική, λεφτά δόθηκαν οποτε αν το να πάρουμε διαρκείας σημαίνει εναν καλο αμυντικο κι ενα εξτρεμ ή ενα 6 θεριο, τοτε ναι ρε παιδια, ολοι διαρκειας γιατι η ΑΕΚ ειναι πανω απ ολους και απέχουμε μολις 2-3 προσθηκες απο το να εχουνε ομαδα οου θα ανυπομονουμε να τη δουμε στο γηπεδο.
  Δε με νοιαζει αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα, δε με νοιάζουν οι κατραπακιες που με μαθηματική ακρίβεια θα έρθουν, θέλω να δω επιτέλους μια ομάδα που θα χτίζεται μεθοδικά και θα εχει ενα όραμα .

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   θενξ Μπαμπη…
   οι ηγετες ερχονται και φευγουν…
   εμεις ειμασταν και θα ειμαστε παντα εδω και παντα πλαι στην ομαδα μας την ΑΕΚΑΡΑ….τουλαχιστον οσο ειμαστε ζωντανοι.
   Ειτε ο ηγετης λεγεται Μπαρλος ειτε εχουμε σαν προεδρο αδαμιδηδες και σια../
   Και οπως ειπες το αιμα νερο δεν γινεται..!!!!

 5. Sakaflias(Tρικαλινός)

  ΠΡΟΙΚΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Κάθε χρόνο τα ίδια μας λέγατε από εποχής Μπογέ θυμάμαι χαρακτηριστικά να γράφετε ότι όσι έρθουν θα είναι στη λίστα του Μπογέ. Και είχε έρθει ένας Πέκχαρτ ενώ κυκλοφορούσε και το όνομα του Αγκμπονλαχόρ(σαν αστείο μάλλον). Και επί Χιμένεθ τα ίδια διαβάζαμε ενώ η πραγματικότητα διέψευδε(θυμίζω υπόθεση Τραούστασον). Και επί Μαρίνου διαβάζαμε ακόμη πιο ακραία ότι δηλαδή βλέπουν σε βίντεο ο ίδιος ο Μαρίνος και οι συνεργάτες του περιπτώσεις που έχουν προταθεί στην ΑΕΚ και δε τους εγκρίνουν γι αυτό αργούν οι μεταγραφές. Τα ίδια και τώρα ενώ ο προπονητής το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη επίσημη παρουσίασή του

  . Σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με ποδοσφαιριστές ξεχωριστά, λέω την άποψή μου στο κλαμπ. Είναι μια δουλειά που κάνουμε μεταξύ μας, το συζητήσαμε, για τους ποδοσφαιριστές από την Πορτογαλία θα πω ξανά ότι εμείς κοιτάμε αθλητικά προφίλ, όχι χρώμα, εθνικότητα και πρόσωπο. Θα ψάξουμε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν μπορέσουμε θα φέρουμε αυτόν τον παίκτη, με σεβασμό στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

  • Sakaflias(Tρικαλινός)

   Και για να μη μείνει η εντύπωση ότι αδικώ τη φετινή προσπάθεια, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ. Ενας μηνας εμεινε θα περασει, δε παλευεται χωρις αγωνιστικη δραση της ΑΕΚ. ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ. Ξενερα που τα δυο πρωτα ευρωπαικα παιχνιδια θα τα δουμε απο την τηλεοραση

 6. ΚΥΡΙΑΚΟΣ 46

  ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΔΙΝΕ 3ΕΚ. (2 Η ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ 1 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ)ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΕΡΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟ ΚΑΡΤΑΜΠΙΑ(27 ΕΤΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΕΥΡΩΠΗ Η ΑΕΚ,ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7-8 ΕΚ. ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΤΕΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΧΩΡΙΣ ..ΑΓΚΙΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΤΖΙΡΟΚΩΛΗΜΑΤΑ!!. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ,ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΔΑ Ο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.. ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ..

 7. Το ρόστερ εχει ελειψεις και σε καποιες θέσεις υπάρχουν ποδοσφαιριστες που δεν ειναι για μεγάλα πραγματα.Θα ηθελα τρεις μεταγραφες,στοπερ, 6αρι κ εξτρεμ κ αντι του Παουλίνιο εναν πιο ποιοτικο ποδοσφαιριστη,Και για τον Σιμάο έχω καποιες επιφυλάξεις

  • ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ,ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ?Η ΞΕΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..

 8. Ξέρεις κανείς;ποτέ πάει για υπογραφές ο Ολιβέιρα στα γραφεία της ΠΑΕ;

 9. ο ΠΑΟΚ και ο ΟΣΦΠ δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Η μεγάλη τους διαφορά από την ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα οφείλεται κυρίως στο ξεφούσκωμα και τα λάθη τα δικά μας. Στο επόμενο πρωτάθλημα που όλα δείχνουν ότι θα είναι και πιο καθαρό (λόγω κυβερνητικής αλλαγής) και πιο ανταγωνιστικό (λόγω μείωσης των ομάδων) ο ΠΑΟΚ κυρίως αλλά και ο ΟΣΦΠ θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Οι γαύροι γενικά δεν είναι συνηθισμένοι να κερδίζουν σε χρονιές που υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός. Μακάρι πάντως να προχωρήσουν στη Ευρώπη και για να μαζέψουν βαθμούς που όλους μας συμφέρει και για να κλατάρουν πιο γρήγορα.

 10. Αλέξανδρος

  Αυτό που απολαμβάνω το φετινό καλοκαίρι είναι πως στην ΑΕΚ επικρατεί η λογική.
  Όπου χρειάστηκε δόθηκαν 5 φράγκα παραπάνω, και βλέπεις πως σε όλες τις κινήσεις υπάρχει ένας μπούσουλας.
  Δεν ξέρω αν θα μας βγούνε ολα θετικά στο γήπεδο, αλλά η ομάδα προχωρά με σοβαρότητα και το δείχνει με πράξεις.
  Το γράψαμε απο την πρώτη μέρα που ήρθε αυτός ο προπονητής.

  • Η μόνη γραμμή που δεν έχει εξορθολογιστεί είναι η αμυντική. Βλέπεις ότι ήρθε ένα αστείο δεξί μπακ και στο κέντρο της άμυνας έχεις μόνο έναν αξιόπιστο, από άποψη αριθμού αγώνων.

 11. Ύμνος στην αυτού μεγαλειότητα του «ζάπλουτου» διαχειριστή των κεφαλαίων της ΑΕΚ.

 12. Απέθαντος

  Φέτος η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη. Το θέμα είναι αν είναι τόσο δυνατή ώστε να κοντράρει τους άλλους δύο.

  • πολύ σωστό αυτο που έγραψες αλλά αυτο που είπε ο Μαρινάκης: «Ό,τι και να γίνει, ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα» με προβληματίζει έντονα…

 13. petros πρωην (elante 2000mimis)

  1ον)…και ετσι πρεπει να γινεται σε ενα φυσιολογικο club…
  οι επιθυμιες του προπονητη …πραξη..(το δυνατον)..
  ωστε στο τελος της χρονιας..να μπορει να κριθει δικαια…
  2ον)..και η διοικηση πρεπει να πει απο την αρχη ..τους στοχους που θετει…(αλλο εμεις οι οπαδοι..που τα θελουμε ολα..αλλο τι εχει συζητηθει..στις κατ ιδιαν διαπραγματευσεις..πριν αρχισει η συνεργασια)…
  οχι οπως περισυ..που ειχε πει στον προπονητη ..»στοχος η εισοδος στο τσου-λου»..και μετα …δρομο..πριν την ωρα σου..γιατι δεν πηρες πρωταθλημα…
  3ον)…αν υποθεσουμε οτι παιρνει τον Μπογιε ..η ομαδα..(κανοντας την οποια υπερβαση..μιας και ειναι εκτος προγραμματος)…τοτε νομιζω ..
  οτι δεν θα ακολουθουν σε ποιοτητα τα αμυντικα χαφ μας… (εκτος αν γυρισει ο Σιμοες σε εμφανισεις των πρωτων 2 ετων στην ομαδα)
  4ον)…ενα ακομα Σεντερ Μπακ..ειναι «εκ των ων..ουκ ανευ»…ακομα και αριθμητικα αν το δουμε…
  5ον)…στα δεξια μπακ..ισως εχουμε θεματακι…(αν υποθεσουμε οτι ο Καρντοσο θελει μπακ ..τυπου Μπορμποκη)..εκτος αν δειξει πραγματα που κρυβει ο Παουλινιο…και με γνωμονα οτι ο Μπακακης..εκτος του τραυματισμου..δεν μπορει να υποστηριξει.τετοιου ειδους παιχνιδι
  αυτα..εν ολιγης χαχαχ

  • ποιός είσαι ρε?

   Συμφωνώ απολύτως. Με μια ένσταση. Ότι και να κάνει ο Σιμόες, δεν. Γιατί δεν έχει την τεχνική να κάνει παιχνίδι, πόσο μάλλον bild up επιθέσεις όπως θέλει ο προπονητής στο σύστημά του. Η μόνη περίπτωση εκεί είναι να έρθει χάφαρος (που δεν το βλέπω) ή να παίξει ο Γιούγκο αυτό που μπορεί (γιατί μπορεί και προκαλεί απορίες που δεν έχει ακόμα δείξει την αξία του). Όλη η ομάδα πρέπει να πέσει πάνω στο Γιούγκο να δει τι συμβαίνει. Όχι μόνο γιατί έχει αρκετά μεγάλο συμβόλαιο (700 μαζί με τα bons όπως γράφτηκε όταν ήρθε) και πληρώσαμε κιόλας γι’ αυτόν, αλλά φαίνεται ή ότι κάτι τρέχει με την ψυχολογία του ή με το γόνατό του.
   Από την άλλη, σε αυτή τη θέση, πρέπει η ομάδα να εμπιστευτεί και τον Σάμπα από φέτος. Παίκτης στο 6αρι (όπως δήλωσε και ίδιος) με ύψος 1,82, που παίζει με ψηλά το κεφάλι και έχει και την μπαλιά (ιδίως τη μακρινή), δεν υπάρχει στο ρόστερ και δείχνει να έχει το μεγαλύτερο ταβάνι από όλους τους κεντρικούς χαφ που έχουμε.
   Επίσης, όπως επισημαίνεις, τη μεγάλη ματσουκιά την κάναμε ήδη στο δεξί μπακ και δεν διορθώνεται. Ούτε μπορούμε να πάρουμε τρίτο και τον φορτωθήκαμε και για μια τριετία (λες και τον διεκδικούσε κανένας άλλος και θέλαμε να σιγουρέψουμε το ….κελεπούρι). Τελείως λάθος το σκεπτικό να φέρουμε Μπακάπ του Μπακάκ, ενώ έπρεπε να έρθει βασικός παίκτης για εκεί.

 14. Γη και ύδωρ για τον Μιγκέλ , ίσως είναι ο μοναδικός προπονητής που η Α.Ε.Κ δεν του χαλάει χατήρι . Αλλά από πλευράς του λάδι πολύ στο τηγάνι , αλλά από τηγανίτα τίποτα , γιατί όπως είδα τα φιλικά η ομάδα δεν έχει ούτε αρχή , ούτε τέλος και όπως λέει ο σοφός λαός μας η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται . Αν δεν φέρει αποτελέσματα βαθμολογικά , πιστεύω ότι δεν θα προλάβει την παρέλαση …!!!

  • Ενταξει εβγαλες το συμπέρασμα επειδη δεν επαιξε καλα στα φιλικα, που τα ποδια ειναι βαρια οι δοκιμές πολλες και η ομαδα επαιζε ενα τελειως διαφορετικο ποδόσφαιρο απο τα προηγούμενα χρονια.. Περιμενε να δεις τον παοκ και τον οσφπ πως θα ξεφουσκωσουν μεσα στη χρονια. Εκαναν οτι εμεις περυσι ελαφρια προετοιμασία με στοχο το champions-league.

   • Δεν αναφέρομαι στον τρόπο προπόνησης , αλλά το σύστημα που επιλέγει είναι τελείως ανορθόδοξο . Ποία μεγάλη ομάδα είδες να προσπαθεί να βγάλει επίθεση με τσίκη – τσίκη , πάσα – πάσα με τον τερματοφύλακα !! Τα γκολ που δεχθήκαμε στα φιλικά ήταν από λάθη της άμυνας επειδή δεχόταν πίεση . Αλλά και ο αργός τρόπος ανάπτυξης της ομάδας , δίνει την ευκαιρία να οργανώνεται ο αντίπαλος και να κλείνει τους διαδρόμους . Γιαυτό δεν μπορούσε να σκοράρει η Α.Ε.Κ στα φιλικά .. Πρέπει ο Καρντόσο να αλλάξει το σύστημα του , η πρέπει η διοίκηση να αλλάξει προπονητή . Η διαφωνία μου είναι στην ανάπτυξη της ομάδας ..!!!

  • Ένα από τα βασικότερα πράγματα που γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ότι οι ομάδες δεν κρίνονται από τα φιλικά. Τα φιλικά χρησιμεύουν για να γίνουν δοκιμές, να αξιολογηθούν πρακτικές και, ανάλογα με τη στιγμή που γίνονται, να αρχίσουν να μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι παίκτες. Αν δεν λάβουμε υπόψη τα πρώτα φιλικά, τα οποία γίνονται με τη μπυραρία της περιοχής που γίνεται η προετοιμασία, όταν αρχίζουν τα παιχνίδια με κανονικές ομάδες οι παίκτες εμφανίζονται βαρείς και η ομάδα αμοντάριστη. Αν οι παίκτες είναι σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση, σημαίνει ότι δεν έκαναν την προετοιμασία που έπρεπε και κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό σε σύντομο χρονικό διάστημα να εμφανίσουν μεγάλη αγωνιστική κάμψη. Αυτό περίπου έγινε στην περσινή ΑΕΚ. Μη βιάζεστε να βγαλετε συμπεράσματα μερικοί φίλοι και το σημαντικότερο: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

 15. Τζου 28η Οκτωβρίου

  Προετοιμαζονται οι συνθήκες για να φορτωθουν οι ευθύνες. Τέρμα ο Τζαμπαρίνι, by the way.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *