Τώρα η ΑΕΚ κοιτάει πάλι το μέσα της

Ο Τάσος Τσατάλης για της ανάγκες της επόμενης μέρας, μιας σεζόν που άγγιξε την απόλυτη αγωνιστική αποτυχία

Όταν είσαι κάτω, πρέπει να είσαι αποφασισμένος κι έτοιμος να δεχτείς το βάρος των χτυπημάτων που σημαίνει αυτό. Ευτυχώς η ΑΕΚ διοικείται από κάποιον, που αυτό το βάρος ξέρει να το σηκώνει μια χαρά.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ, μετά από τρεις σερί σεζόν που κατάφερε τα πάντα, χθες και τυπικά ολοκλήρωσε μια απόλυτα αποτυχημένη, ούτε πρωτοφανές είναι, ούτε καθορίζει την μοίρα της.

Αποτυχημένη βέβαια μια σεζόν που η Ένωση έπαιξε στο Champions Leagueμετά από 12 χρόνια και μέσα σε 4,5 χρόνια ημερολογιακά, από τότε που έπαιζε στην Γ΄Εθνική. Ας είναι, οι τελευταίες εντυπώσεις μένουν.

Προσωπικά έχω πολλούς περισσότερους λόγους από τους περισσότερους που διαβάζουν εδώ (κι αυτό λόγω επαγγελματικής ιδιότητας) και να προβληματίζομαι και να απογοητεύομαι από κάποια πράγματα.

Ναι, είναι βαρύς ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ παρέδωσε τα σκήπτρα. Δεν παρέδωσε απλά τα σκήπτρα, παρέδωσε πνεύμα. Αυτή η εντύπωση μένει.

Τώρα λοιπόν, είμαστε κάτω και τις τρώμε. Ξεσαλώνουν οι αντίπαλοι. Την ώρα που γράφω, υπάρχουν blog σε ιστοσελίδες του ΟΣΦΠ, που πανηγυρίζουν γιατί «με δόξα και τιμή», έτσι ακριβώς το λένε, η ομάδα τους αποτελεί πάλι μέρος αυτού που περιγράφουν ως «νέο δίπολο».

Αυτό το ξεκίνησε η αρθρογραφία από πλευράς ΠΑΟΚ. Τα περί «δίπολου». Οπότε ένα συμπέρασμα βγαίνει. Για τους μεν πρώτους, η ΑΕΚ τους κατάντησε να λένε πως …με δόξα και τιμή, είναι δεύτεροι, αλλά και τους δύο μαζί, τους ενδιαφέρει το ίδιο, να τονίζουν πως έχουν βάλει από κάτω την ΑΕΚ. Προβάλλουν το «δίπολο» που στο μυαλό τους έχουν δημιουργήσει αυτοί, ως πλήγμα για την ΑΕΚ. Γιατί πολύ απλά η ΑΕΚ τους καίει.

Την ΑΕΚ βέβαια πρέπει να την καίνε τα δικά της. Προς το παρόν, όσο είναι κάτω, ούτε απαντήσεις μπορεί να δώσει, ούτε επιχειρήματα σοβαρά απέναντι στην προπαγάνδα. Είναι υποχρεωμένη να στραφεί στο εσωτερικό της

 

Στους δικούς της που ανησυχούν, με τον τρόπο που κύλησε η σεζόν, πονάνε με τον τρόπο που έκλεισε και πονάνε περισσότερο λόγω της ενισχυμένης ανησυχίας για το αύριο.

Αυτό που τους χαλάει και τους προβληματίζει, είναι πως η ΑΕΚ από το φθινόπωρο και μετά δεν έχει βγάλει αντίδραση.

Επειδή για μένα πάντα το ποδοσφαιρικό τμήμα και η συμπεριφορά του, είναι αντανάκλαση του πως κινείται και τι ψυχολογία δημιουργεί ο όλος μηχανισμός γύρω και πάνω από αυτό, θεωρώ ευνόητο αυτός ο κόσμος να ανησυχεί για συνολική έλλειψη αντίδρασης.

Για να λέμε την αλήθεια, είναι άλλωστε πολλά τα ζητήματα για τα οποία δικαιούσαι να ανησυχείς. Στοιχεία που είναι λάθος να τα συνδέουμε με τις ανάγκες που δημιουργεί ο ανταγωνισμός. Παραδοσιακά η ΑΕΚ το πώς ανταποκρίθηκε στο ανταγωνισμό, κρίθηκε από τις σταθερές τις δικές της πρώτιστα. Αυτές φαίνονται κλονισμένες από το φθινόπωρο και μετά.

Όταν αποκατασταθούν αυτές, τότε και μόνο τότε, θα είναι λογικό να μπούμε στην λογική του τι πρέπει να κάνουμε σε σχέση με τους άλλους. Έχουμε επιστρέψει σε αυτή την κατάσταση, να πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το εντός μας, ως αποτέλεσμα της κακά σχεδιασμένης φετινής σεζόν.

Ναι, χάθηκε μια ευκαιρία με το τέλος της περσινής σεζόν. Αλλά αυτές τις ευκαιρίες μια ΑΕΚ με τη διοικητική δυναμική που έχει, θα τις βρει πολλές φορές μπροστά της. Πολύ περισσότερο όταν είναι σε διαδικασία κατασκευής και οσονούπω ολοκλήρωσης των πιο κομβικών έργων υποδομής που χρειάζεται μια ομάδα.

Ωστόσο θα συμφωνήσουμε όλοι, πως αγωνιστικά άλλη τέτοια σεζόν δεν αντέχεται. Η ΑΕΚ έχει στόχο η επόμενη σεζόν, να είναι η τελευταία χωρίς το δικό της σπίτι. Ακόμη κι αν κι ένα μικρό κομμάτι της μεθεπόμενης προστεθεί, η κατάσταση είναι περίπου η ίδια. Είναι αντικειμενικά το ξεκίνημα της αντίστροφης μέτρησης για την δημιουργία της ομάδας που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά».

Η ομάδα αυτή, ενδεχομένως να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα ούτε του χρόνου, αλλά θα πρέπει να είναι ένα σύνολο που θα προκαλέσει πάλι το ενδιαφέρον, θα εμπνεύσει, θα τραβήξει τον κόσμο στο γήπεδο.

Και κατά την γνώμη μου, αν είναι σωστά δομημένη, με ποδοσφαιρική λογική, με τις ενδεχόμενες υπερβάσεις εκεί που είναι ανάγκη να γίνουν και να πιάνουν τόπο, τότε θα είναι και ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα.

Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα που αναδεικνύονται τον τελευταίο, ένα με ενάμισι χρόνο.

Με την κατάκτηση του τίτλου πέρσι, η ΑΕΚ έκλεισε έναν κύκλο χτισίματος που κορυφώθηκε στις μεταγραφικές περιόδους του Γενάρη και του καλοκαιριού του 2017. Δεν εξετάζω σε ποιο ποσοστό αυτό το χτίσιμο ήταν αποτέλεσμα πλάνου ή και συγκυρίων. Και δεν το εξετάζω γιατί πάντα συμβαίνουν και τα δύο για να έρθει καλό αποτέλεσμα.

Κι αν κάτι μας διδάσκει το μετά, είναι πως οι συγκυρίες έρχονται ευνοϊκά, όταν υπάρχει η βασική ποδοσφαιρική λογική και αυτοί που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Αντίθετα, από την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη του 2018 και μετά, δεν σε βοηθάνε ούτε οι συγκυρίες.

Σχεδιασμός επίσης, είναι και η σωστή εκτίμηση του δυναμικού που έχεις. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως το βασικό σχήμα αποτελεί σε μεγαλύτερο βαθμό από το επιτρεπτό για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, σε ποδοσφαιριστές που οι προσδοκίες ξεπερνούν τις δυνατότητες τους.

Είτε τις καθαρά αγωνιστικές, είτε τις ψυχολογικές. Προφανώς σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό για διάφορους λόγους να μην μπορεί να γίνει πλέον ειδικά στο περιβάλλον της ΑΕΚ.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις της πολυκοσμίας επίσης σε κάποιες θέσεις, που πρέπει …να αραιώσει, προς όφελος της ενίσχυσης σε άλλες που υπάρχει λειψανδρία.

Εδώ είτε περνάει κάποιος ένα βήμα πίσω στην ιεραρχία του ρόστερ ή κατά προτίμηση, παραχωρείται με όφελος για την ομάδα.

Όλα αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να εκτιμηθούν σωστά. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο αυτό που ευχόμαστε να το αντιμετωπίζουμε και ως πραγματικότητα. Ούτε να ανακαλύπτουμε επάρκεια εκεί που δεν υπάρχει.

Η ΑΕΚ φυσικά και πρέπει να εκτιμήσει την τωρινή της κατάσταση και να σχεδιάσει το επόμενο βήμα, με σκεπτικό που να προβλέπει και «τσιμπήματα» στο οικονομικό.

Αλλά για να έχεις πιθανότητες να πιάσει τόπο η οποιαδήποτε στρατηγική σου επιλογή, είναι κρίσιμο το ποιοι και πως θα την υπηρετήσουν.

54 Σχόλια

 1. ροστερ πρωταθλητισμου

  Ο τροπος και κυριως η ευκολια με την οποια διαλυθηκε η ομαδα του 2018 οχι μονο ως προς τα προσωπα αλλα και ως προς την δομη της, δειχνει καταρχην αγνωμοσυνη στους συντελεστες της επιτυχιας, μα κυριως οτι το πλανο του καλοκαιριου του 2017 ηταν περισσοτερο αποτελεσμα συγκυριων και οχι σχεδιασμου.
  Και το χειροτερο, αυτο που τρομαζει για το τι ερχεται το καλοκαιρι, δεν ειναι αυτο, αλλα η ελλειψη αυτογνωσιας και συνειδητοποιησης του ποιοι ειναι αυτοι στους οποιους παλι παει να στηριχτει και ποιοι ηταν οι πραγματικα κομβικοι συντελεστες του τιτλου. Υπαρχουν αρκετες φορες που με φαρδος δημιουργεις ομαδαρες, βλεπεις πχ την Βολφσμποργκ την μια χρονια να παιζει ημιτελικα CHL με μπαλαρα, να πουλαει και τα καρεκλακια και την επομενη να παλευει να σωσει την κατηγορια εχοντας επεδυσει ομως περισσοτερα στις μεταγραφες. Το θεμα στην ΑΕΚ ειναι οτι δεν ειχαν καν την συναισθηση να καταλαβουν το μεγεθος της τυχης, οτι δεν ειναι δυνατον να δημιουργεις ομαδα ανταγωνιστικη καθε χρονια απεναντι σε διπλασια μπατζετ και οτι αυτη η μιζερη οικονομικη πολιτικη που θα συνεχιζοταν θα επρεπε να τους εξωθησει να αρπαξουν απο τα μαλλια αυτην την τυχη και να μην την αφησουν να ξεγλιστρησει διαλυοντας το ροστερ της πρωταθλητριας.
  Και το βλεπει και τωρα καποιος που πανε να επιστρεψουν σπασμωδικα σε οτι χαθηκε γιατι δεν υπαρχει σχεδιο. Αλλα πλεον τα δεδομενα δεν ειναι ιδια, ο Βρανιες του 2017 δεν ειναι ο ιδιος με τον ταλαιπωρημενο με την προσωπικη του ζωη και εξοβελισμενο απο την εθνικη του Βρανιες του 2019, ο Χιμενεθ του 17 δεν ειναι ο ιδιος με τον αποτυχημενο Χιμενεθ της Λας Παλμας και τσαλακωμενο ακομα μια φορα απο μια τοπικη ομαδα της Θεσσαλονικης, η ΑΕΚ που ερχοταν με ψυχολογια ηδη απο το κυπελο του 16 δεν ειναι ιδια με την απογοητευμενη και χτυπημενη συνεχως ΑΕΚ απο τον περσινο Μαιο, οποτε τα φαινομενικα ιδια υλικα πιθανοτατα δεν θα δωσουνν ιδιο αποτελεσμα με δεδομενο οτι ο ανταγωνισμος δεν εμεινε στασιμος αλλα εκανε αλματα μπροστα. Αναζητειται νεο στρατηγικο πλανο με γρηγορα αποτελεσματα και αυτο επιτυγχανεται μονο μεσα απο μεγαλη επενδυση. Και εκει πεφτουμε σε τοιχο…

 2. Δημήτρης

  Ήρθε η ώρα με καθαρό μυαλό να γράψω κι εγώ τη μλ..ια μου για όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα και τον περίγυρό της. Αρχικά θα θέλα να αναφέρω ότι απευθύνομαι αποκλειστικά στους φιλάθλους που γράφουμε / διαβάζουμε σχόλια κ όχι στους δημοσιογράφους / ρεπόρτερ. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, όπως το ίδιο κάνουν κι οι ρεπόρτερ όλων των ομάδων, άλλος καλύτερα κ άλλος χειρότερα. Ό ς λόγος που γράφω σ’αυτό το σάιτ είναι γιατί διαβάζω σχόλια με επιχειρήματα και λογική και γίνεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Λοιπόν :

  1. Αυτά τα περί ντροπής, «3 χαμένοι τελικοί σε 3 τρια χρόνια απ το παοκάκι» είναι νομίζω τελείως λάθος. Είμαι 33, μεγάλωσα προφανώς με το να μην αντιλαμβάνομαι κανενός είδους αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ μέχρι τα 24-25 μου. Παρ’όλ αυτά το αν είναι μεγάλη ή μικρή ομάδα, αν έχει πολύ κόσμο ή ελαφριά φανέλα δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε. Την ομάδα την πήρε ένας Ρώσος κροίσος, στην οποία έχει ρίξει 120 εκατομμύρια ευρώ σε 7 χρόνια, έχει μόνιμα διπλάσιο έως τριπλάσιο μπάτζετ από μας, και μάλιστα έχοντας ξεκινήσει και νωρίτερα και από πολύ καλύτερη βάση. Πλήρωσε, τον κορόιδεψαν, έμαθε και έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα, που το λογικό είναι να μας κερδίζει πιο πολλές φορές απ’ότι προς το παρόν την κερδίζουμε εμείς. Σκεφτείτε τα δίπολα Παρί – Μαρσέιγ, Σίτι – Γιουνάιτεντ. Δε θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό οι μεν να κερδίζουν συνεχώς τους δε και τους τίτλους χωρίς να σχολιάζουμε για ντροπές και για φανέλες?

  2. Το παραπάνω επιχείρημα μας φέρνει στο «περιμέναμε από το Μελισσανίδη να βάλει λεφτά και να φτιάξει ομαδάρα και όχι να μας κάνει πλάκα ο ΠΑΟΚ». Δικαίωμα του καθενός να το πιστεύει αυτό, και να απογοητεύεται που ο Μελισσανίδης δε βάζει λεφτα. Ο Μελισσανίδης μπορεί εντέλει να μην έχει τόσο πολλά λεφτά ή να μη γουστάρει να βάζει λεφτά (όπως λένε ότι δεν έκανε και στην πρώτη του θητεία) ή να περιμένει το γήπεδο για να βάλει λεφτά: ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Εγώ το Μελισσανίδη δεν τον γουστάρω σαν στυλ και φιλοσοφία και το χω γράψει πολλάκις. Παρόλα αυτά χωρίς να βάλει φράγκο έχει πετύχει αρκετά πραγματάκια, που πριν 6 χρόνια φάνταζαν πάρα πολύ δύσκολο να συμβούν. Αν ειδικά βάλετε στην εξίσωση τις εναλλακτικές (τις ποιες?) τότε σίγουρα το πρόσημο της εποχής του είναι θετικό προς το παρόν. Ο Μελισσανίδης δεν είναι ο Θεός, κάνει λάθη, έχει εμμονές, παλαιομοδίτικες ιδέες για το ποδόσφαιρο κτλ. Όπως αντίστοιχα καλά και κακά έχουν οι ιδιοκτήτες των άλλων δύο. Εμείς αυτόν έχουμε, μ’αυτόν πορευόμαστε. Το ζήτημα είναι να προοδεύσουμε ποδοσφαιρικά μέσα από τα λάθη μας και νομίζω θα συμβεί όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες.

  3. Εμένα παιδιά αυτή η εσωστρέφεια και η κριτική που κάνουμε οι ΑΕΚτζήδες, η μίρλα και η γκρίνια, νομίζω ότι μας χαρακτηρίζει. Απ τη μία έχει το καλό ότι είμαστε σκεπτόμενοι και όχι «πρόβατα» και αυτό στηρίζει το επιχείρημα της διαφορετικότητας, από την άλλη μας κάνει να απομακρυνόμαστε από την ομάδα, που στις καλές και στις στραβές είναι η δικιά μας ομάδα. Μηχανισμοί προπαγάνδας υπάρχουν σε όλες τις ομάδες απ τους ρεπόρτερ που περνούν την εκάστοτε γραμμή της ΠΑΕ. Σ’εμάς απλά σε μεγάλο βαθμό δεν περνάει. Απ την άλλη απλά παραθέτω το εξής γεγονός. Ο οργανισμός ΠΑΟΚ, συσπειρώθηκε πίσω άπο μια απίστευτα επιθετική προπαγάνδα ότι αδικήθηκε, ότι τον κλέψαμε. Αυτό το ψέμα όμως βόηθησε πάρα πολύ την ομάδα να μη διαλυθεί και μέσα σένα 12 ημερολογιακούς μήνες να πάρει 3 τρόπαια. Τα παραδείγματα με τον Ολυμπιακό επίσης πολλά και τα αντιπαραδείγματα με τον Παναθηναικό επίσης. Δύσκολη η χρυσή τομή μεταξύ του σκεπτόμενου φιλάθλου και της διαρκούς εσωστρέφειας, ειδικά όταν στην Ελλάδα αγαπάμε τη νίκη περισσότερο απ την ομάδα.

  Μέσα από τα παραπάνω θέλω να πω ότι το σωστό είναι να μαστε κοντά στην ομάδα, με την κριτική μας, με τη γκρίνια μας και με τη διαφορετικότητα μας. Δεν έχουμε μπάτζετ και λεφτά γιατι φτιάχνουμε γήπεδο (ελπίζω), δεν έχουμε Πρόεδρο πατερούλη και δημοσιογράφους εισηγητές. Παρόλα αυτά είμαστε η μόνη ομάδα τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια π έχουμε πάρει πρωταθλήματα χωρίς να έχουμε τους καλύτερους παίχτες και τα πιο ακριβά ρόστερ. Το λογικό είναι να ρθουν καλύτερες μέρες στο μέλλον.

  • Όλοι αγαπάμε την ΑΕΚ (κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο) και πονάμε την ομάδα. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για αυτόν το σύλλογο και σε αυτήν την συνθήκη ΟΛΟΙ θα δεχθούν κριτική. Κανένας πάνω από την ΑΕΚ, τουλάχιστον για τον αγνό φίλαθλο.
   Δεν συμφωνώ με τα λεγόμενά σου:
   1) Πράγματι ο Σαββίδης έχει ρίξει πολύ περισσότερο χρήματα απ’ τον δικό μας. Οι λόγοι που δεν του έφερναν αποτελέσματα δεν με αφορούν (δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, του τα έτρωγαν, έχει μικρό ειδικό βάρος ο παοκ, είναι μερικές πιθανές απαντήσεις).
   Το γεγονός είναι όμως ότι μέχρι και πέρσι τέτοια εποχή ο παοκ δεν είχε καλύτερη ομάδα απ’ την ΑΕΚ (ενδεχομένως και όλες τις χρονιές -από τότε που επιστρέψαμε- θα μπορούσαμε να πούμε ότι πάνω κάτω οι ομάδες ήταν του ίδιου επιπέδου). Να δεχθώ ότι στον περσινό Β’ γύρο ο παοκ έδειξε περισσότερα πράγματα? (ακόμα και πιο ποιοτικός?) Να το δεχθώ. Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι πέρσι εμείς πάιζαμε Γιουρόπα και αυτοί ήταν στον καναπέ τους. Το χοντρό λοιπόν πρόβλημα είναι τι σκ@τ@ έγινε μέσα σ’ έναν χρόνο. Έχει αναλυθεί πολλάκις τι συνέβει μέσα σ’ έναν χρόνο, ποιος έχει τις ευθύνες και ποια η στάση της ΠΑΕ. Στα μάτια μου ήταν ειλημμένη η απόφαση να κατέβει ο πήχης της ομάδας και να κοπεί η δυναμική που απέκτησε πέρσι η ομάδα. Οι λόγοι είναι προφανώς οικονομικοί.
   2) Επικοινωνιακά δεχόμαστε μεγαλύτερο γλέντι απ’ ότι αγωνιστικά. Τρολο-σάιτς να κάνουν το άσπρο-μαύρο, επιθετικές ανακοινώσεις των αντιπάλων μένουν αναπάντητες, πας σε έναν τελικό όπου ο αντίπαλος έχει διπλάσιες προσκλήσεις (και μάλιστα μοιρασμένες σε καλόπαιδα) και την στιγμή που παραλαμβάνουν οι παίκτες τα μετάλλια του ηττημένου να τους ουρλιάζουν ότι είναι κλέφτες. Άκρα του τάφου σιωπή απ’ την ΠΑΕ. Λες και έχει πέσει λευκή πετσέτα πια.
   3) Δεν θυμάμαι ειλικρινά πόσα χειρουργεία έχουμε δεχθέι απ’ τον παοκ τα τελευταία χρόνια. Από κάτι ματς στην τούμπα που η μπάλα έβγαινε άουτ, από κάτι πέναλντι που δεν δίνονταν στον Σιμόες, από το γκολ ένα μέτρο οφσάιτ στον προπέρσινο τελικό, απ’ το φετινό χέρι του Σάκχοφ στο πρωτάθλημα ή από 2 αμφιλεγόμενες φάσεις στον φετινό τελικό για τις οποίες δεν βγάλαμε πάλι κιχ? Χρειάζεται να γράψω περισσότερα πάνω στο θέμα?
   4) Επικοινωνιακά το γηπεδικό έχει «ξεζουμιστεί» με κύρια υπεύθυνη την ΠΑΕ. Είναι αυτό που λέμε «μας το έχουν βγάλει από τη μύτη». Μετά από κάθε στραπάτσο βλέπουμε βιντεάκια από σωληνώσεις του γηπέδου. Μετά από κάθε απόπειρα κριτικής υπάρχει και η αντίστοιχη απόπειρα φίμωσης με το «ναι αλλά φτιάχνει γήπεδο» και κυνήγι μαγισσών με ΑΕΚόμετρα. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν εγγυάται ότι θα πέσουν λεφτά όταν γίνει το γήπεδο ή ότι θα σαρώνουμε τους τίτλους. Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά πιάνεται…
   5) Η ίδια διοίκηση μπήκε στη διαδικασία να αποπροσανατολίσει και να πουλήσει φύκια στον κόσμο. «Θα φέρω παικταράδες», «Παγκόσμια ΑΕΚ» και «Θα τους ειδοποιήσω», ψάχνουν να βρουν τον ιδιοκτήτη τους. Ή μήπως όχι ? Τα «δεν παίρνουμε παίκτες για να πάρουμε», «σεβαστείτε τους πρωταθλητές», «θα χαλάσουν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια» , δεν τα είπε ούτε ο Γιάννης απ’ το Ηράκλειο, ούτε ο Νίκος απ’ το Αιγάλεω, ούτε καν οι δημοσιογράφοι από μόνοι τους.

   Για να κλείσω (καθώς μπορώ να γράψω άλλα τόσα), δουλειά του κυρίου Μελισσανίδη είναι να κρατάει την ΑΕΚ ανταγωνιστική, να διεκδικεί τίτλους επί ίσοις όροις, να βάλει μια ομάδα στην Αγ. Σοφία αντάξια της ιστορίας της, να προστατεύει την ομάδα είτε διαιτητικά είτε επικοινωνιακά απέναντι στα κοράκια. Η εικόνα του κυρίου Μελισσανίδη είναι ότι το έχει παρατήσει τελείως και ας δεχτεί τουλάχιστον την κριτική απ’ τον κόσμο καθώς κανένας άλλος δεν του την ασκεί. Χειροκροτητής και συνένοχος σε τέτοιο ρεζιλίκι , προσωπικά, δεν θα γίνω πότε. Καθένας με τις επιλογές του !!

   • Δημήτρης

    Δε θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου με το να κάνεις κριτική! Και εγώ κάνω και θα συνεχίσω να κάνω και κυριώς όταν τα πράγματα πάνε καλά, όχι τώρα που είναι ηλίου φαεινότερο οτι τίποτα δε δούλεψε σωστά. Ελπίζω όμως να συμφωνούμε ότι δε γίνεσαι χειροκροτητής και συνένοχος αν πηγαίνεις στο γήπεδο (όσο σου επιτρέπει ο χρόνος και το πορτοφόλι σου και η διάθεσή σου).

    Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό πέρσι. Το περσινο θεωρώ είχε πολλές ευνοικές συγκυρίες για μας και πρέπει να τις αναγνωρίσουμε. Πρώτον, η ομάδα έκανε μια υπερβατική πορεία. Ο Βράνιες,, ο Λάζαρος, ο Λιβάγια ο Μπακάκης, ο Γκάλο έκαναν τις καλύτερες στη μεχρι τώρα καριέρα τους σεζον, οι πρώτοι 3 μάλιστα ήταν στοιχήματα που βγήκαν όλα, αυτό πρέπει να δεχτούμε ότι δεν είναι δεδομένο. Δεύτερον αυτό συνδυάστηκε με αγωνιστική ρέντα όταν τη χρειαζόμαστε (σε συνδυασμό βέβαια με το refuse to lose χαρακτήρα). Τρίτον, οι αντίπαλοί μας δεν ήταν καλοί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και έτσι το πρωτάθλημα πήγε σε λίγους πόντους. Αυτό αμφιβάλλω ότι θα ξανασυμβεί τα επόμενα χρόνια. Φέτος η δίοικηση αντι να διαβάσει σωστά τους λόγους της επιτυχίας, θέωρησε ότι μάλλον έχουμε το μαγικό ραβδάκι και θα παίρνουμε πάντα δανεικούς, η παίχτες απ τα αζήτητα και ΠΑΝΤΑ θα βγαίνουν Βρανιες και Λάζαροι. Η παντελής αποτυχία νομίζω ότι κάτι θα άφησε σα μάθημα. Κι αν σκεφτείς πως έχει πάει μέχρι τώρα μόνο μετά απο γερά χαστούκια παίρνει χαμπάρι η διοίκηση και κάτι κάνει. (Βλέπε 3αρα στη Γ Εθνική απο Νίκη Βόλου, 4αρα στο Καραισκάκη την πρώτη χρονιά, πρώτο εξάμηνο τοθ 2016-17 κτλ).

    Όσον αφορά το εξαωαγωνιστικό / επικοινωνιακό. Μακάρι να μην έχουμε ποτέ SDNA, μακάρι να μη βγάζουμε ποτε βοθροανακοινώσεις και μακάρι να μη γίνουμε ποτε Γκεμπελίσκοι για να προστατεύουμε την ομάδα μας και να μειώνουμε τους άλλους. Δε διαφωνώ βέβαια ότι χρειάζεται καλύτερη διαχείρηση επικοινωνιακά (γενικά επικοινωνιακά είμαστε πολύ χάλια) αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ότι οι αντίπαλοι -μην τους χαρακτηρίσω- φώναζαν τους παίχτες κλέφτες, μάλλον το λογικό έγινε, οι δικοι μας οπαδοί απ’την αλλη (ασε τη διοίκηση) που ήταν να τους χειροκροτήσουν ή να φωνάξουν ΑΕΚ? Κι όσο για τη διαιτησία, ένα είναι το χειρουργείο, το offside στο Βόλο, αυτό είναι το μόνο που το πήρε ετσιθελικά και φαινόταν απ την αρχή. Απ την άλλη, πέρσι μην ξεχνάς ότι πήραμε το πιο σημαντικό 50-50 σφύριγμα (γιατί αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολη φάση) της τελευταίας 10ετίας μέσα στην Τούμπα.

    Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σου 1000% με τα «θα φέρω παιχταράδες» κτλ και το θεωρώ ένα απ τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά λάθη του-, θέλει να το παίζει και άπλας και να το κάνει κ τζαμπα, κι αυτό έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στον κόσμο. Αλλά είπαμε αυτός είναι, το κάνει αυτό τώρα 6 χρόνια, απλά μη δίνεις σημασία και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει.

 3. κύριε τασο καλησπερα..σημερα 13/5 γραψατε ενα ωραιο κ σωστο αρθρο στο σαιτ του σπορ φμ που εξηγει πολλα..θα θελα μια κ τελειωσε η χρονια πλεον κ γνωριζουμε ολα τα γεγονοτα να πω 3 πραγματα..1ον η πιο ωραια φραση ειναι αυτη που ειπε απο το ΝΟΕΜΒΡΙΟ σ ενα αρθρο του ο αρναουτογλου στο σπορ 24 »το ποδοσφαιρο τα εδωσε στην ΑΕΚ ολα κι αυτη του το ανταπεδωσε κοροιδεύοντάς το»…τρομερη φραση… γι αυτα που εκανε ή μαλλον που δεν εκανε στις αγωνιστικες επενδυσεις..2ον το πρωτο κ μεγαλο λαθος του μελισσανιδη ειναι οτι ανανεωσε το συμβολαιο του μανταλου με τα συγκεκριμενα χρηματα με αποτελεσμα οταν κατακτηθηκε ο τιτλος καποιοι ποδοσφαιριστες που συμμετειχαν ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΑ στην κατακτηση (λαμπρο,μπακασετας,λαζαρος,σιμοες) να πιστευουν στη σκεψη τους οτι δικαιουνται τουλαχιστον τα ιδια χρηματα με εναν παικτη που συμμετειχε ελαχιστα στην κατακτηση του τιτλου..απο αυτο δημιουργηθηκαν οι πρωτες ρωγμες στα αποδυτηρια …2ον οπως αποδειχτηκε παλι απο τα γεγονοτα πειστηκε ο μελισσανιδης οτι για τη μη κατακτηση του κυπελλου ευθυνεται ο προπονητης κ τον αλλαξε με οτι ακολουθησε…αρα ο λογος οτι ηταν αρρωστη η μανα του ηταν απλως η αφορμη γιατι αν ειχε σοβαρο προβλημα πως ξεπεραστηκε τοσο γρηγορα..κ τελος ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ας εμπιστευτει τις μεταγραφες σ αυτον που του φερε το τιτλο μετα απο 24 χρονια να δουμε κ τι ποδοσφαιρο μπορει να παιξει με παικτες της επιλογης του κ να τον κρινουμε..ειναι δυνατον να το επετρεψε αυτο στον ελλεινο το μαρινο κ οχι σ αυτον που του φερε το πρωταθλημα ..ειναι τραγικο αυτο το πραγμα..

 4. Αυτό που είπες ότι νοιάζεσαι πιο πολύ για την ΑΕΚ ΚΑΙ λόγω επαγγελματικής ιδιότητας είναι αλήθεια.
  Αυτό που ζητάμε εμείς οι οπαδοί από εσάς είναι σωστή κριτική. Η οποία σε περιόδους σαν και την τωρινή θέλουμε να λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης στη διοίκηση της ΑΕΚ.
  Με το να μη πηγαίνει καλά η ομάδα η ΠΑΕ χάνει έσοδα από τα εισιτήρια, εμείς απογοητευομαστε και κάποιες φορές σταματάμε να ασχολούμαστε και το κυριότερο εσείς οι δημοσιογράφοι χάνετε κλικς από τα sites ,οι πωλήσεις εφημερίδων πέφτουν , οι ραδιοφωνικές εκπομπές δεν έχουν ακροαματικότητα.
  Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το ψέμα έχει κοντά ποδαρια.
  Όσοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα βλέπουν ανάποδα στο τέλος η πτώση κάνει μεγάλο κρότο.
  Και όχι, η είσοδος της ΑΕΚ στο Champion’s League δεν ήταν επιτυχία γιατί μετά από 2 μήνες η ομάδα ξεφτιλιστηκε 6 φορές σε 6 αγώνες.

 5. Σωτήρης_21

  Ο Μιαούλης (που δεν αποτελεί και «Αδυναμία» μου), γράφει σήμερα τα πράγματα όπως είναι σε άλλο σάιτ.
  Προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «λαικιστής» (μάλλον άλλα αφηγήματα πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν ως άκρως λαικιστικά). Ακριβώς αυτή είναι η πραγματικότητα, ακριβώς αυτός και ο «παλμός» του μέσου ΑΕΚτζή με αυτά που βλέπουν τα ματάκια του κυρίως φέτος (γενικά εξ αρχής θα έλεγα, με εξαίρεση το περσινό πρωτάθλημα που δυστυχώς έκλεισε με την ξεφτίλα του τελικού κυπέλλου).
  Η διοίκηση έσπειρε την ανυποληψία και χρειάζονται πολλά περισσότερα από βιντεάκια του γηπέδου ή ακόμα και απ’ το ίδιο το γήπεδο και τα προπονητικά, για να αντιστραφεί το «περίεργο» κλίμα που επικρατεί. Εάν θέλετε να βγάλουμε τα ΑΕΚόμετρα ας το κάνουμε αν και δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν (ούτε είναι μέτρο σύγκρισης) το ότι ήμουν κάτοχος διαρκείας από τη Γ’ Εθνική μέχρι πέρυσι, ούτε αυτά «διαφημίζονται».
  Η διοίκηση αυτή -με μαθηματική ακρίβεια- θα μείνει μόνη της μαζί με μια μικρή αυλή κλακαδόρων, εκτός πραγματικότητας και χωρίς λαϊκό έρεισμα.
  Η εικόνα του γηπέδου τα λέει όλα και έχω ξαναγράψει ότι δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν βλέπουμε άδεια καθίσματα και στο νέο γήπεδο με το καλημέρα.
  Το γράφω για να μην παρεξηγούμαι. Το περσινό πρωτάθλημα αποτελεί τεράστια επιτυχία και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Η σεζόν 18-19 αποτέλεσε απλά έναν τυφώνα που παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του. Όχι μόνο επειδή δεν πήγαμε καλά. Κυρίως για αυτά που «έδειξε» η διοίκηση: Τυχοδιωκτισμό, σπέκουλα, προπαγάνδα, ραμμένες τσέπες, κοροιδία, πλήρης αποσύνθεση σε συνθήκες «πολέμου» (αγωνιστικού και επικοινωνιακού), το ότι άφησε την ομάδα έρμαιο των ορέξεων του Ρώσου. Ακόμα και ο Μαρινάκης πήρε αυτό που ήθελε από εμάς, διασύροντας το κουφάρι μας μέσα στο τηγάνι.
  Για το τι μέλλει γενέσθαι στο σύλλογο , τόσο το καρπούζι όσο και το μαχαίρι ανήκουν στην ΠΑΕ. Δεν φανταζόμουν πότε στη ζωή μου ότι θα τολμούσα να πω ότι θα ήταν εύλογο να υποστηρίξω ότι δεν θα με χάλαγε να ψάξει ο μεγάλος για νέο επενδυτή με φρέσκες ιδέες που να μπορεί να προσφέρει οικονομικά στο σύλλογο. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή αποτελεί τεράστιο τεστ νεύρων και υπομονής, συμπεριλαμβανομένων και οικονομικών εξόδων (τη στιγμή που δεν το «φυσάω»). Οπότε για ένα μικρό διάστημα καλύτερα μακριά και αγαπημένοι παρά απο κοντά και καταθλιπτικοί. Θα περιμένω πάντως και τις κινησεις του καλοκαιριού καθώς και προστασία της ομάδας απ’ την ΠΑΕ, στον πόλεμο που βλέπουμε να γίνεται.

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΑΥΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ,ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

 7. νικος-αρρωστακι

  ο μιαου,ανεφερε πως αν μιλησεις θα τραβαμε τα μαλλια μας..
  μηπως αγαπητε Τασο,να μιλουσες ομως?το κλαμπ νοσει…η μονη ενδειξη στο εγεκφαλογραφημα ειναι η προσμονη του γηπεδου..
  ειλικρινα πιστευεις οτι με λυμπεροπουλους,δηματους και σια,υπαρχει φως?
  δεχομαι απολυτα – διοτι ρεπορτερ ειστε,επαγγελματιες και οι περισσοτεροι οικογενειαρχες..
  αλλα δεν δεχομαι οτι πιθανη »απασφραγιση»οσων ξεστομισε ο δον ντιεγκο ντε λα βεγκα,θα αποτελεσει προβλημα στο κλαμπ..
  ξερεις πολυ καλα οτι μιλαμε για τον απολυτο επικοινωνιολογο προπονητη,που αγεται και φερεται οπως φυσαει..κανενα κλαμπ δεν τον νοιαζει,ειναι ενας αλεφαντος αμπαλαρισμενος με ισπανικο περιτυλιγμα και περαν τουτου ουδεν!μονο την συμπεριφορα του να σου θυμισω στην υποθεση τζιμπουρ,φτανει για να καταλαβει καποιος με τι ανθρωπο εχουμε να κανουμε…
  απο την στιγμη που το κλαμπ εφτασε στο σημειο να χανει 3 στους 3 τελικους μεσα στο ΟΑΚΑ και να πηγαινουν οι παικτες να παρουν τα μεταλλια του ηττημενου ακουγοντας εν χορω το :κλεφτες,κλεφτες,εμενα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο καθε δικαιολογια..ειναι μαυρη στιγμη και ποναει οσο δεν φανταζεσαι..σε οποιαδηποτε θεση κι αν ημουν θα ειχα παραιτηθει την ιδια στιγμη χωρις επιστροφη…
  καλο θα ειναι να σκεφτεις Τασο καποια στιγμη εστω καμουφλαρισμενα,να γραψεις κι εσυ πολλα δεν ξερουμε…

 8. Εδώ δίπλα στην δουλειά μου έχει ένα μαγαζί πολυτελείας , και δραστηριοποιούνται κάτι γύφτοι που πουλάνε μεταχειρισμένα ρούχα. Παρ΄ όλη την «χλίδα» που υπάρχει η δουλειά δεν πάει καλά, η επιχείρηση βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι γύφτοι μέσα δεν ξέρουν τι να κάνουν για να ανέβει ο τζίρος. Αραιά και που τους επισκέπτεται και ο «βασιλιάς» τους και αντί να τους τραβήξει το αυτί μήπως και συνέλθουν αυτός κοιτάζει αν είναι καλά τα κουφώματα, τα τζάμια είναι διπλά κλπ. Ένας γύφτος μια φορά του είπε ότι πρέπει να πάρουμε καινούργιο εμπόρευμα, να είναι στην μόδα, και να αλλάξουμε και τους υπαλλήλους γιατί αυτοί εκτός από άσχετοι είναι και ψιλοβρώμικοι. Τσαντίστηκε ο «βασιλιάς» και τον έδιωξε από το τσαντίρι. Έλα όμως που τα πράγματα πήγανε χειρότερα κι άρχισε να μην πατάει πελάτης στο μαγαζί. Πήγε λοιπόν ο «βασιλιάς» στην χαρτορίχτρα του μαχαλά. Κοίταξε, του λέει αυτή, δεν χρειάζεται να είσαι μάντης. Πρώτα θα κάνεις συμφωνίες, θα φέρεις ελκυστικό εμπόρευμα, γιατί οι πελάτες σου έχουνε φύγει. Και μαγαζί χωρίς πελάτες είναι σαν κουφάρι πλοίου. Κι ας είναι η «Χριστίνα» του Ωνάση. Ζωή & ψυχή στα πράγματα δίνουν οι άνθρωποι. Κι αν ονειρεύεσαι μεγαλεία με τέτοιο εμπόρευμα είσαι γελασμένος. Η επιχείρησή σου εάν δεν είναι ανταγωνιστική δεν θα έχει έσοδα. Κι αυτά είναι που μετράνε. Τι θα έχεις στην ταμειακή σου στο τέλος της μέρας. Και δεν θα έχεις κέρδη εάν εξακολουθείς να θέλεις να πλασάρεις αυτά τα ρετάλια. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ. ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕΣ. Κι όταν θα αλλάξεις τακτική, θα τους προσέχεις, και θα τους σέβεσαι. Θα τους δίνεις και κάποια bonus, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα. Και τους άλλους τους δικούς μας τους γύφτους που πετάνε πέτρες και σου σπάνε τα τζάμια του μαγαζιού και στο κλείνουν, δεν θα τους ξαναβάλεις μέσα.
  Αυτά θα κάνεις, και στο τέλος που ξέρεις, αν τα πράγματα πάνε καλά και ΄κονομήσεις, να πας σ΄ ένα αισθητικό και από γύφτος που είσαι να σε κάνει λευκό.


 9. θα το περασετε αερα ,την στιγμη που ενας συναδελφος σας και φιλος σας καταγγελει οτι του ζητησαν με »ευγενικο» τροπο να σταματησει να ενοχλει?
  και καλα απο τον αλλο με το δικο του σανοσαιτ δεν περιμενω κατι…εσεις ?

 10. Η κατηφόρα της ΑΕΚ και το ότι δεν βγάζει αντίδραση δεν ξεκινάει από τον Σεπτέμβρη. Ξεκίνησε αγωνιστικά από τον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που κατέβηκε η ομάδα με κάτω τα χέρια… Διοικητικά ξεκίνησε με την μη αντίδραση σε όλα τα ψέματα μετά την μπούκα του Ιβάν στην Τούμπα, που δεν βγάλαμε μιλιά, και συνεχίστηκε με την «ήττα» τον Ιούνιο με τον Χριστοδουλόπουλο… Και με το ότι αφήσαμε όλο το χρόνο τον Κλαψάν να λέει ότι θέλει αναπάντητα…. Όσο για το καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, ο έχων τα ηνία της ομάδας μας, με τις κινήσεις που δεν έκανε το περασμένο καλοκαίρι, τους έδωσε δικαίωμα και να μιλάνε και να μας έχουν στην – Γιατί όσο και να μην μας αρέσει να το ακούμε, το να χάνεις τρεις σερί τελικούς κυπέλλου, είναι απαράδεκτο… Όταν τους χάνεις κι από τον ίδιο αντίπαλο, στη – σε έχει. Πελάτες μας πιάνουν, και για αυτό δεν φταίνε οι οπαδοί, αλλά καθαρά υπεύθυνη είναι η διοίκηση….

 11. Κ. ΜΙΑΟΥΛΗΣ ίσως o MONOΣ που λέει τα πράγματα με το όνομά τους

 12. 1. Κατ’ αρχήν πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι ντροπή για τον οργανισμό ΑΕΚ να χάνει έναν τίτλο – όποιος κι αν είναι αυτός – από μιά ομάδα επιπέδου πάοκ.
  2. Πρέπει ν’ απαντηθεί το ερώτημα, γιατί Ο Μελισσανίδης ξήλωσε πέρσι τον Μάιο το πουλόβερ που λέγεται ΑΕΚ?
  3. Πρέπει ν’ απαντηθεί το ερώτημα, γιατί ο Μελισσανίδης – εν όψει συμμετοχής στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ – αποιδυνάμωσε την ομάδα?
  4. Πρέπει ν’ απαντηθεί το ερώτημα, τι κέρδισε η ΑΕΚ από την συμπεριφορά του Μελισσανίδη – μεσούσης της περιόδου – να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στους τρείς (Σιμόες, Λαμπρόπουλο, Μπακασέτα)? Τι κέρδισε και τι έχασε η ΑΕΚ απ’ αυτή την συμπεριφορά?
  5. Γιατί τον Ιανουάριο του 2019, η μοναδική μεταγραφή ήταν μόνον ο Κρίστισιτς? Με ποιά κριτήρια επελέγη? Δεν υπήρχε κάτι ποιοτικότερο αυτού?
  6. Γιατί, όπως διαβάζουμε, η ΑΕΚ προβαίνει σε μεταγραφές επιπέδου Ντέλετιτς, Αθανασιάδη και ενός ποδοσφαιριστή από τον Εθνικό Πειραιώς? Αυτού του επιπέδου ποιότητας ποδοσφαιριστές της λείπουν?
  7. Να ερωτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, εάν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του διαιτητή του τελικού. Είναι ικανοποιημένη από την απόδοσή του?
  8. Να ερωτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, εάν είναι ικανοποιημένη από το μοίρασμα των προσκλήσεων στον τελικό από τη μεριά της ΕΠΟ. Είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε?
  9. Να ερωτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, εάν είναι ικανοποιημένη από την συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντι στην ΑΕΚ τα τελευταία 3 χρόνια? Είναι αλήθεια ικανοποιημένη από την συμπεριφορά της διαιτησίας?
  10. Να ερωτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, εάν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του ποδοσφαιριστή Οικονόμου, τον οποίο προσφάτως αγόρασε. Με αυτόν βασικό σέντερ μπακ θα πορευθεί και του χρόνου?
  10. Να ερωτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, εάν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του ποδοσφαιριστή Τσιγκρίνσκι, στον οποίο έχει πανάκριβο συμβόλαιο, εάν αναλογισθούμε τον χρόνο συμμετοχής του? Με αυτόν βασικό σέντερ μπακ θα πορευθεί και του χρόνου?
  11. Να μας εξηγήσει, επίσης η ΠΑΕ ΑΕΚ, ποια η σκοπιμότητα της απόκτησης του Γιαννιώτα. Τι προσδοκούσε από έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή?
  12. Γιατί αδυνατεί τόσα χρόνια ν’ αποκτήσει δύο ποιοτικούς εξτρέμ και καταφεύγει σε λύσεις τύπου Μπόγιε, ο οποίος ακόμη δεν γνωρίζει τα βασικά του ποδοσφαίρου?

  • Συμφωνώ σ ΟΛΑ αδελφέ.

  • ο διαιτητής του τελικού, θα σφύριζε ακούσιο ακόμα και το χέρι του Βιειρινία στην Λαμία!!!!!!! και με VAR !!!!!!!!!!! απαράδεκτος σε θέματα εφαρμογής κανονισμών… Η κάρτα που έδωσε στον Λιβάγια, στον τραυματισμό του Βαρέλα όταν έκανε κεφαλιά ψαράκι θα πρέπει να τον σταματήσει από το ποδόσφαιρο!!!!! να μην πούμε για το πέναλτι….. τελικά ούτε με VAR, δεν σφυράνε πέναλτι στον γαύρο του Βορρά

 13. Μακάρι να μετρούσε το γκολ του Βαρέλα.

 14. ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΤΑΛΗ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΑΟΣΜΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΑΓΕΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ……ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΑΕΚ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ .
  ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΡΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ.
  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΤΑΛΗ ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ – ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ.

 15. Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΙ ΕΔΩ ΧΤΕΣ .ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
  ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ Μ.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΒΗΣΙΜΟ

 16. Καμία ποδοσφαιρική »ανάσταση» και καμία αγωνιστική πρόοδος δεν πρόκειται να έρθει αν δε γίνουν σοβαρές επενδύσεις. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που λέμε φτάνει πια, τουλάχιστον οι κανονικοί ΑΕΚτζήδες και όχι τα τιγροτρόλ. Από χθες το βράδυ όλοι οι δημοσιογράφοι προσπαθείτε με τα χίλια ζόρια να παραδεχθείτε πως η ομάδα χρειάζεται σοβαρή και ποιοτική ενίσχυση, με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να μην ενοχληθεί ο Μεσσίας, σωτήρας, εθνάρχης. Όλοι εκτός από το Μιαούλη. Έγραψε ο άνθρωπος χθες ένα καρυδάτο σχόλιο εδώ, το οποίο φυσικά κόπηκε από τον Καζαντζόγλου, λέγοντας πράγματα τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Ακολούθησε σήμερα ένα άρθρο του στον sport-fm, με περιεχόμενο ενδεικτικό της αδιαφορίας και απάθειας από το μεγάλο αφεντικό. Σε άλλο άρθρο ο Αρναούτογλου, και αυτός στην μπούκα από το τιγράκι λόγω κριτικής, έγραψε ότι και φέτος το καλοκαίρι η ομάδα θα πάει σε λύσεις μεσαίου επιπέδου και κυρίως χαμηλού κόστους. Επομένως δεν καταλαβαίνω τη συντονισμένη προσπάθεια να μας πείσετε ότι η ΑΕΚ του χρόνου θα είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Με ποιους; Τους Ντέλετιτς, Σάκιτς, Αθανασιάδη και λοιπούς άχρηστους; Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ παλεύει να κρατήσει στο ρόστερ του τον Ολιβέιρα και έχει δώσει εντολή στους μάνατζερ για 3-4 βαριά συμβόλαια και ο Ολυμπιακός διαθέτει τον καλύτερο προπονητή και ψάχνεται να φέρει Μολέδο, Βαλμπουενά, Νασρί και Σκρτελ. Παράλληλα ο Άρης κινείται με μεθοδικότητα στην αγορά. Του χρόνου θα έχουμε πολύ σοβαρό ανταγωνιστή για την τρίτη θέση.

  Πάμε τώρα και στο γήπεδο. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο σύλλογος μετά από τόσα χρόνια θα αποκτήσει το δικό του γήπεδο, το δικό του »σπίτι». Τίτλους και διακρίσεις όμως δεν κερδίζουν τα τσιμέντα και τα μπετά, αλλά οι ποιοτικοί παίκτες. Και το Άνφιλντ ή το Μπερναμπέου να έχεις, αν παίζουν ο Μπακασέτας, ο Κλωναρίδης, ο Γιαννιώτας και ο Ντέλετιτς βούρτσες θα τρως. Έτσι είναι και σε όποιον αρέσει.

  Εκτός αυτού, πρωτίστως η διοίκηση και έπειτα όλοι οι δημοσιογράφοι έχετε την απαίτηση να είναι το ΟΑΚΑ γεμάτο και πονάτε αν ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή. Λογαριασμό θα σας δώσει ο κοσμάκης αν δε γουστάρει αυτό που βλέπει; Θα »πετάει» τα λεφτά του σε τέτοιες εποχές, για να δει αυτό το συνονθύλευμα; Θα »πετάει» τα λεφτά του, για να μπαίνουν αυτά στην τσέπη του Μελισσανίδη;

  ΥΓ: Τώρα εγώ θέλω τον Αδαμίδη. Πείτε το κλασικό αφήγημα.
  ΥΓ2: Με αυτόν τον προπονητή, που παίζει σα το Λεβαδειακό δεν πας πουθενά. Αλλά ξέχασα, συγγνώμη, για όλα φταίει ο τοξικός Ουζουνίδης.

 17. Το πρόβλημα της ομαδας μας ειναι οτι ο κυριος Μελισσανιδης εχει μεινει 30 χρονια πισω οπου με καλους Ελληνες και τον Μπαγιεβιτς στο παγκο επαιρνε τα πρωταθληματα (αφου ειχε παρει την ομαδα σχεδον ετοιμη απο τον κυριο Γεναρακη).προσθεσε καποιες δικες του μεταγραφες κασαπη,τσαρτα,κετσπαγια,κωστη και καναμε ομαδα που κενταγε για καποια χρονια..πλεον κακα τα ψεμματα 1ον δεν υπαρχει Μπαγιεβιτς καλος χρυσος ο Μανολο αλλα Ντουσκο δεν ειναι..2ον δεν υπαρχουν ποιοτικοι Ελληνες παιχτες 3ον οι μεταγραφες και οι αναναεωσεις συμβολαιων θελουν λεφτα και ο κυριος Μελισανιδης οταν ειναι ειναι δωσει εκει λεφτα βγαζει σπυρακια και 4ον ο κυριος Μελισσανιδης ειναι 70 χρονων δεν εχει την ιδια διψα πρωταθλητισμου με τοτε , πλεον εχει στο μυαλο του να αφησει εργο στην ομαδα γηπεδο προπονητικο για να μπορει στο αμεσο μελλον να γιγαντωσει.το θεμα ειναι οτι εμεις οι οπαδοι θελουμε τιτλους πορειες και καλες εμφανισεις και δεν βλεπουμε μια συνεχομενη ροη .η χρονια αυτη απο τη μια μας γεμισε τη χαρα toy champions leage απο την αλλη μας αδειασε απο την κακοποιηση του ποδοσφαιρου που ειχαμε σαν ομαδα.
  ενα πραγμα που με κανει να απορω ειναι τι ομαδα θα μπει στο καινουριο γηπεδο οταν ο κυριος Μελλισανιδης δεν δινει λεφτα για μεταγραφες για να φτιαξουμε ενα αξιοπρεπες ροστερ πρωταθλητισμου δηλαδη μονο με το γηπεδο θα ερχονται οι νικες???εκτος αν εχει σκοπο να παραδωσει την ομαδα ετοιμη με προικα….
  ευχομαι να γινουν οι καταλληλες κινησεις και να πανε ολα καλα!

  • Αλέξανδρος

   To μόνο αξιοπρεπές ρόστερ πρωταθλητισμού που έχουμε είναι ο Κωστής που σχολιάζει μες τα μαύρα τα μεσάνυχτα 😛

 18. Τασο ειναι κριμα που ο μελισσανιδης για 2ο τελικο δεν αντεδρασε στο κλιμα παοκ με τις προσκλησεις οπως στο βολο.επρεπε να παρει την ομαδα να φυγει.οπως οτι 1 χρονο μας λενε κλεφτες και ναζι και εμεις ειμαστε μονιμα ηπιοι.σκεψου νσ κεγανε τετοια στους γαυρους.γιατι δεν αντιδραει ο μελ αφου δεν ειναι θεμα λεφτων αυτο;

 19. -Ο εχθρός είναι εντός

  • Ισως ο μονος δημοσιογραφος – αυτο που πιστευει και που βλεπουν ολοι οι λογικοι φιλαθλοι της ομαδας..

 20. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡΤ ΦΜ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ….

 21. Τάσο να μιλήσουμε πλέον με αλήθειες και χωρίς δικαιολογίες? όλοι μας αυτά τα 4 χρόνια πάντα ψάχναμε μέσα μας μια δικαιολογία για να δικαιολογήσουμε το μίζερο πλάνο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ για να μην ξενερώσουμε αλλά πλέον δεν γίνεται να προχωρήσουμε με άλλες δικαιολογίες…αν για εσάς το μέτρο σύγκρισης είναι η ΑΕΚ του Αδαμίδη ( η χειρότερη ΑΕΚ της ιστορία της ) τότε είναι δικό σας πρόβλημα και δεν φταίμε εμείς οι οπαδοί αν στο μυαλό σας η ΑΕΚ έχει μικρύνει τόσο…αν το νομίζετε αυτό αφήστε της ΑΕΚ το ρεπορτάζ και πιάστε τα ρεπορτάζ του Ατρομήτου της Ξάνθης κλπ…σας ρωτάω ειλικρινά αυτά τα 4 χρόνια επί Μελισσανίδη έχετε νιώσει έστω και μια φορά μια ΑΕΚ που θα είναι φαβορί? έχετε νιώσει μια μεταγραφική περίοδο ότι είναι μεγάλη ομάδα? πέρασαν 4 χρόνια με ψέματα κάθε καλοκαίρι με φθηνούς δανεικούς και κενά στο ρόστερ..κάθε χρόνο ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και εμείς μένουμε κάθε 31 Αυγούστου με τα λιγότερα και με άρθρα του τύπου τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα ( αλήθεια και σήμερα αυτό δεν είπες στο πρωινό σου άρθρο? )..αν για εσάς με μια συμμετοχή στο τσου λου ( αρνητικό ρεκόρ βαθμός στην ιστορία της ) ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο νιώθετε ότι κάναμε κάτι μεγάλο τότε σας το ξανά λέω έχετε μικρύνει στο μυαλό σας πολύ την ΑΕΚ..ο κόσμος της ΑΕΚ δεν θα πάει στο γήπεδο επειδή θα παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αλλά θα πάει γιατί θα δει μια σοβαρή προσπάθεια το καλοκαίρι και όχι κοροϊδία…θα πάει γιατί θα δει ωραία μπάλα και όχι αυτό που βλέπει εδώ και 4 χρόνια…το ότι χρόνο με τον χρόνο ο κόσμος αφήνει την ομάδα αυτό δεν τους λέει κάτι στην ΠΑΕ? Το ότι μετά από ένα πρωτάθλημα ο κόσμος δεν ακολούθησε την ομάδα την επόμενη χρονιά αυτό δεν σας λέει τίποτα ή νομίζετε ότι με ένα πρωτάθλημα όλα είναι οκ? αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης και ήταν κάποιος άλλος ξένος και σε αυτά τα 4 χρόνια είχε 4 τελικούς όπου οι τρεις ήταν χαμένοι από τον ίδιο αντίπαλο αν κάθε χρόνο έκανε τις ίδιες μίζερες επιλογές στις μεταγραφές ( σταματήστε να λέτε ότι είναι λάθος προγραμματισμός γιατί είναι καθαρά επιλογής της διοίκησης αυτό που βλέπουμε τα καλοκαίρια) αν είχε ξοδέψεις σε 4 χρόνια 10 εκατομμύρια για μεταγραφές ( δηλαδή 5 εκατομμύρια περισσότερα από τον Ατρόμητο και καμία 40-60 εκατομμύρια λιγότερα από ΟΣΦΠ ΠΑΟΚ ) και αν τερμάτιζε 3 φορές με διάφορες 15+ από τον πρώτο θα τον είχατε βγάλει στην σέντρα με την κριτική σας..

  ΥΓ Εσείς οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ που είστε κοντά στην ομάδα κάνετε περισσότερο κακό με την κάλυψη…εδώ υπέρ ομάδες όπως Μπαρτσελόνα Ρεάλ Γιουνευτους κλπ και παίκτες όπως Μέσι Ρονάλντο δέχονται σκληρή κριτική και εσείς χαϊδεύετε τα αυτιά σε παίκτες και διοίκηση αλλά έτσι είναι ο ένας έχει μάθει να είναι πάντα ψηλά η ομάδα του και να έχει απαιτήσεις και ο άλλος ακολουθεί το μίζερο πλάνο της διοίκησης και βαράει και παλαμάκια.

  ΥΓ1 Τώρα σοβαρά είναι σκασμένος ο Μελισσανίδης και ακόμα δεν έχει πάρει τεχνικό διευθυντή και ακόμα δεν ψάχνει προπονητή? καμία δήλωση για το αύριο της ομάδα θα κάνει? βασικά νομίζω ότι μόνο αδιαφορία νιώθει για την ομάδα και ότι μόνο το γήπεδο τον ενδιαφέρει. Τουλάχιστον να βγει να μας το πει για να μην ασχολούμαστε με την ομάδα.

  • DanielBatistaR21

   Τα είπες όλα φίλε μου! Μπράβο σου.

   Αν μου επιτρέψεις, να προσθέσω και εγώ κάποια πράγματα που εδώ και χρόνια τριγυρίζουν στο μυαλό μου.

   – Γιατί οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ νομίζουν ότι είμαστε Γαύροι (Βορρα η Νότου δεν έχει σημασία τς ίδια είναι)
   – Γιατί οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ δεν κάνουν κριτική στην R21; (Μέχρι να φύγει ο Μητσιά ήμουν στην οικογένεια)
   – Γιατί οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ δεν κάνουν κριτική στον πρόεδρο και μας παραμυθιάζουν με τους μέτριους παίκτες που μας φέρνει; Ας μην έπαιρνε π.χ. τον Μπογε και να έπαιζε ο Γιόυσης. Δεν θέλει με ρίξει λεφτά στην ομάδα; Οκ. Τότε παίξε με πιτσιρικάδες!
   – Γιατί η R21 δεν κάνει ποτέ κριτική στον πρόεδρο; Γιατί κλέβουν πανό από αδελφεια που δεν γουστάρουν να πετάξουν μολότοφ σε συνδέσμους αλλόθρησκων;
   – Γιατί η δημοσιογράφοι της ΑΕΚ δεν γράφουν τι έγινε πέρυσι με τα εισιτήρια του τελικού;
   – Γιατί παίζει ο Μάνταλος ;
   – Γιατί έφυγε ο Μανολο;
   – Γιατί ήρθε ο Μαρίνος;
   – Γιατί επέστρεψε ο Μανολο;
   – Γιατί τόσο πόλεμο στον Ντέμη (δεν είμαι φαν του αλλά σέβομαι κάποια πράγματα που προσπάθησε να αλλάξει)
   – Γιατί έχουμε γεμίσει με παλαίμαχους
   – Γιατί το Μαρκετινκ, η επικοινωνία, το σαϊτ της ΠΑΕ, η φανέλα της capelli είναι για κλάματα
   – Γιατί δεν έχετε δώσει στην Αστυνομία τα στοιχεία του καραγκιόζη που πέταξε την μολότοφ;
   – Γιατί ξεχάσετε τις ρίζες μας;
   – Γιατί πουλάτε παραμύθια;

 22. Ποιοί και πώς θα την υπηρετήσουν… Η πιο εύστοχη φράση του άρθρου σας κύριε Τσαταλη… Και γιατί δε συνεχίζετε;;; Ο Μανολο Χιμενεθ πρέπει να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας μετά από όσα έχουν γίνει;;; Με 0 στα 3 απεναντι στα ορκ, ξεφτιλες από γαύρο, αρουλη και Κουγια και κακοποίηση ποδοσφαίρου;;; Γιατί δεν τολμάτε να τον αγγίξετε τον μάγο;;; Και ρωτάω εσάς κύριε Τσαταλη γιατί εκτιμαω την περσινή σας στάση επί του θέματος… Εννοείται ότι πρωτίστως φταίει η διοίκηση για όλα όσα έγιναν… Αλλά δεν γίνεται να μη λέει κανείς σας ξεκάθαρα τίποτα για τις ευθύνες αυτού του ανθρώπου, την ώρα που τον προηγούμενο τον είχατε ξεσκίσει για τα λάθη του… Και μάλιστα να κάνει σόου ξεφτιλιζοντας από μόνος του την ομάδα όποτε κάνει δηλώσεις…

  • Γιατί ρε φίλε φταίει σόνι και καλά και ο Μανόλο; Αν ήταν ο Γκουαρντιόλα θα τα έλεγες; Αλλά και ο Γκουαρντιόλα να ήταν, τι θα κατάφερνε; Μια ομάδα χωρίς εξτρέμ, χωρίς στόπερς, χωρίς βαρβάτο χαφ τι θα κατάφερνε; Ή θα κατέβαζε την ομάδα φουλ επιθετικά για να τη στολίζουνε με 4 και 5 γκολ; Κακοποίηση του ποδοσφαίρου γράφεις. Ναι, αν είχε δυο τουλάχιστον παίχτες σε κάθε θέση και 3 με 4 παιχταράδες που να κάνουν τη δισφορά και η ομάδα έπαιζε έτσι, ναι θα είχες δίκιο. Τώρα δεν έχεις. Και φυσικά ούτε ο Ουζουνίδης έφταιγε. Σε μια ομάδα που δεν είναι χτισμένη ορθολογικά, που υπολείπεται πέραν των παραπάνω σε σωματοδομή, ύψος και ταχύτητα κάνεις πειραματισμούς και αυτοί μια βγαίνουν δυο δεν βγαίνουν. Που ή ποια είναι η ευθύνη του προπονητή;

 23. Το γεγονός ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε έχει γίνει φανερό εδώ και καιρό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να γκρεμίσουμε τα πάντα και να απαξιωσουμε όλο το έμψυχο δυναμικό μας. Πρέπει να σκεφτούμε ότι το μεγάλο διακύβευμα που θα καθορίσει την πορεία της ΑΕΚ στο μέλλον είναι το γήπεδο. Το οποίο δεν γίνεται από Άραβες πετρέλαιαδες αλλά από το πείσμα και την αγάπη ενός ανθρώπου(που ίσως δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του επαγγελματικά). Που όμως είναι πανέξυπνος ώστε να θέλει να παραδώσει ένα έργο ζωής χωρίς να υποθηκευσει το μέλλον της ΑΕΚ. Γιαυτό και τα «μαξιλαράκια» που κάποιοι ειρωνευονται. Θεωρούμε αυτονόητη την έλλειψη οικονομικών προβλημάτων ξεχνώντας τι γινόταν πριν λίγα χρόνια. Εκτός αν περιμένουν ουρά οι μεγιστανες για να μας σώσουν. Σωστός προγραμματισμός και ψυχραιμία χρειάζεται και τα πόδια στη γη. Ξεκάθαρες αποφάσεις. Ποιόν θέλουμε προπονητή, ποιοι παίκτες έχουν να δώσουν πράγματα, σε ποια στελέχη θα βασιστούμε και γιατί? Δεν είμαστε πια η ΑΕΚ της μιζέριας. Θα βρούμε το δρόμο μας!

 24. Τζάμπα πανικοβάλλεις τους οπαδούς σας Τάσαρε.Αν αληθεύει ότι έκλεισες Ντέλετιτς και Κορνέζο,νομίζω πως εμείς και ο Ολυμπιακός θα πρέπει απλώς να συμβιβαστούμε με την δεύτερη θέση και ίσως με την απλή συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου.Η ψαλίδα από εσάς θα ανοίξει επικίνδυνα πολύ,απέναντι σε μια ΑΕΚ με τέτοιο ρόστερ.Καλά όταν γίνει το προπονητικό σας κέντρο και το γήπεδο σας δεν το συζητώ καν…Ως γνωστόν,τα μπετά και τα τσιμέντα παίζουν μπάλα(άλλωστε κι η Λάρισα με το που έκανε γήπεδο εκτοξεύθηκε ως γνωστόν κι ας μην είχε λεφτά,έτσι δεν είναι;) και επίσης δεν έχει καμία σημασία που ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν ήδη τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην χώρα.Όχι όχι,τα δικά σας μπετά θα παίζουν καλύτερη μπάλα.Άλλωστε έχετε ήδη τις καλύτερες ομάδες νέων της χώρας στις οποίες είστε πρωταθλητές σε όλες τις ηλικίες,σωστά;Άρα,συμπεραίνω πως τα καλύτερα είναι μπροστά σας όπως δήλωσε άλλωστε το παλικάρι που τόσο ευγενικά μας κουβαλάει το Κύπελλο κάθε χρόνο ίσα-ίσα για να μας το παραδώσει!!!

  • Εσυ πρέπει να σε έχει – πολύ κάποιος ΑΕΚΤΖΗΣ και να πονάει ακόμα η- δεν εξηγείται αλλιώς

  • Εσύ στ’ αυγά σου και στα κυβικά σου, που θα μιλήσεις για την ΑΕΚ. Είσαι ακόμη στο 1963!

  • Τσαταλη και λοιποι ΑΕΚτζηδες….Φανταστείτε που φτασαμε να μας κανει πλακα το παοκ…..Ο αιωνιος τεταρτοπεμπτος της Ελλαδας πατησε κορυφη μετα απο 350 χρονια και σου κανει πλακα…..Δεν σου κανει πλακα ο παραδοσιακός αντίπαλος σου, Παναθηναικος η Ολυμπιακος, αλλα το παοκ……Σε λιγο θα δουμε και κανεναν οπαδο του Ατρομητου εδω μεσα…..

  • Ακαδημιες ειχες αλλα – πηγαινε συυννεφο.Δεν τις ειδα πουθενα να γλιτωνετε τις 4αρες και τις 5αρες…Μεταξυ 5ης και 13ης θεσης ησουνα????Αληθεια που ειναι οι παικταραδες που βγαζουν οι ακαδημιες σας???Πουθενα ετσι δεν ειναι βρε πουθενα..
   Λεγεωνα των ξενων καταντησατε..Εξαγορασατε τα παντα και σας πουλησανε τα παντα για να παρετε ενα πρωταθλημα..
   Τραβα αραξε στα ελαχιστα κυβικα σου γιατι και εσυ γηπεδο θελεις αλλα ολως τυχαιως παλι δεν ξεκιναει..
   Το πορτοκαλι φαναρι μας εισαι απλυτε…

 25. Η ομαδα αυτη τη στιγμη βγαζει μια μιζερια μια ανικανοτητα απο πολλους σε βασικα θεματα…Αφημενη στο ελεος με μονη εννοια το γηπεδο.Δεν ειναι ετσι,χωρις ενα πλανο στο αγωνιστικο τμημα με ατομα που να εχουν γνωση δεν πας πουθενα ακομα και το Μπερναμπεου να φτιαξεις..Υστερουμε σε αγωνιστικο τμημα,σε επικοινωνια,σε μαρκετινκ,ακαδημιες,σε κεντρα αποφασεων μας κανουν οτι θελουν.Αυτη την ΑΕΚ ονειρευομασταν οταν εμπαινε ο Μελισανιδης…? Φετος μετα απο τετοια αποτυχημενη σεζον δεν εχει βγει ενας απο την διοικηση να μιλησει στον κοσμο,να δωσει ενα οραμα εστω για την επομενη χρονια,κατι τελοσπαντων….Και τελος απο τον τεχνικο διευθυντη ειναι ευχαριστημενοι στην διοικηση?Πραγματικα μια επιτυχημενη κινηση δεν εχει κανει,το απολυτο τιποτα.Τι πρεπει να γινει για να αποκτησουμε εναν σοβαρο τεχνικο διευθυντη με διασυνδεσεις μπας και φερουμε τουλαχιστον παιχτες οπως Γιοχανσον Μπαρμποσα κλπ…? Δεν διαθετουμε μπατζετ για παιχτες,δεν παιρνουμε και καποιον που να μπορει να βρει παιχτες φθηνους και καλους….Η απολυτη παρανοια….

  • Αλέξανδρος

   Με Γιόχανσον και Μπαρμπόσα δεν τερμάτιζες 20 βαθμούς απόσταση απο τον πρώτο?
   Οι απαιτήσεις της ΑΕΚ τους έχουν ξεπεράσει πια όλους αυτούς. Ελάχιστη διαφορά θα έκαναν σε σχέση με την σημερινή εικόνα.
   Ήρθε ένας Αραούχο και ανοίξανε τα ματάκια μας, και μαζί μ’αυτόν ανέβηκε όλη η ομάδα απο το κέντρο και μπροστά.
   Εδω τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ, τι να σου κάνουν οι Μπαρμπόσες

   • Σημερα παντως ουτε Γιοχανσον εχουμε ποιοτικα ουτε Μπαρμποσα.. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι και χωρις μεγαλα ποσα μπορεις να βρεις καλους παιχτες. Αρκει να εχεις τα κατάλληλα ατομα στις σωστες θεσεις και οχι παλαιμαχους που δεν εχουν ιδεα..

    • Αλέξανδρος

     Τώρα είμαστε στη φάση που πρέπει να πάμε ενα επίπεδο πιο πάνω και οχι απλά να βρούμε παίκτες ίδιου επιπέδου (και ας μην έχουμε ούτε καν τέτοιους σε κάποιες θέσεις).
     Και στο πιο πάνω επίπεδο απαιτούνται λεφτά.. δηλαδή οσο καλό scouting και να έχεις με το τσάμπα δύσκολα θα βγάλεις άκρη.

     • Εννοεί οτι πρεπει να μπουν λεφτα και μαλιστα αρκετα.. Αλλα επειδη ολοι ξερουμε οτι δεν πρόκειται να μπουν χρηματα για μεταγραφες τουλάχιστον ας στελεχ σουν σωστα την ομαδα με γνωστες του αντικειμενου, ωστε να μην εχουμε αλλη χρονια σαν την φετινη..

  • Μια χαρά διαθέτουμε αλλά – δεν θέλει να δίνει προμήθεια σε μάνατζερ ..Νομίζει ότι είμαστε στην δεκαετία του 90 ακόμα….

 26. ο ίδιος ο πρόεδρος η σας τα στέλνει με email και πατάτε μόνο το enter για να ανεβεί το κείμενο…Ρε εμείς δεν είμαστε γαύροι

 27. Νομιζω οτι το πιο σωστο αρθρο που εχει γραφτει τον τελευταιο καιρο απο ρεπορτερ της ΑΕΚ ειναι το σημερινο του Κωστα Μιαουλη.Πρεπει να κανετε τον κοπο να το διαβασετε.Νομιζω αξιζει τον κοπο

 28. Είναι ντροπή σας – καλά τα λέει ο Μιαούλης στον sport fm…και καλά τα λένε τα site των γαυρων 3 είμαστε και στην ανυποληψία πάλι χάρη στον ηγέτη σου που ξέρει να σηκώνει το βάρος αλλά μόνο στα λόγια όπως και τα παιχτακια της σειράς που μας φόρτωσε και εσείς τους κάνατε παιχταράδες

 29. Γιώργος 68

  Όλα τα λεφτά είναι εκεί που Αρχίσατε να γράφετε και να εξυμνείται τον εθνάρχη τον ευεργέτη το σωτήρα τον μεγιστάνα .Σας παρακαλώ ανεβάστε και καμιά φωτογραφία από κανα Πυλώνα από καμιά κερκίδα του νέου γηπέδου μας αλλά δυστυχώς ούτε η κερκίδα παίζει extreme ούτε ο πυλώνας στόπερ ούτε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά θα γίνει προπονητής , Μήπως το βάρος της ΑΕΚ το σηκώνει ο κόσμος αυτά τα χρόνια ;;;; Α ξέχασα πήραμε πρωτάθλημα επειδής έκανε – ο Τσετσένος και μπήκε με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο α ξέχασα και το άλλο πήγαμε σε τέσσερις τελικούς και στους τρεις φάγαμε συνεχόμενες – από τα Ορκ, με τα θα και τα αν και – αβγά δε βάφονται Ο σωτήρας έχει μείνει στη δεκαετία του 90, καληνύχτα σας

 30. Αλέξανδρος

  Απο χτες το βράδυ είναι έκδηλη η αμηχανία όλων στην ΑΕΚ. Διοίκησης και δημοσιογράφων. Κανείς δεν ήταν έτοιμος για 3/3 αποτυχίες στο κύπελλο. Όλοι είχαν ετοιμάσει τα αφηγήματά τους για το πόσο «δεν πρέπει να επηρεαστεί η ΑΕΚ απο την κατάκτηση του κυπέλλου», άσχετα αν βαθιά μέσα τους δεν θα τα πίστευαν. Δεν περίμεναν πως τελικά θα τους ήταν άχρηστα λόγω ήττας.
  Απο μέρους της ΠΑΕ καμία ανακοίνωση, καμία ανάληψη ευθύνης, κανένα ευχολόγιο έστω.. περιμένουν όλοι τον πρόεδρο ενω το πράγμα βράζει.
  Πάντως έχεις δίκιο όταν λες πως τα πάντα κρίθηκαν τον Οκτώβριο.
  Συγκεκριμένα τα πάντα άλλαξαν όταν έγινε το περιβόητο γεύμα του προέδρου στους δημοσιογράφους και την επομένη κυκλοφόρησαν όλες οι ατάκες του για τους παίκτες που δεν υπέγραφαν τα συμβόλαια, για τις αδυναμίες, για μέτριους και παικταράδες.
  Ήταν δε τόσο μεγάλο αυτογκόλ που θα διέλυε ακόμα και την πιο δεμένη οικογένεια.
  Στο καπάκι ήρθε και η τιμωρία με την αφαίρεση βαθμών και έδωσε μια και αποτελείωσε οτι είχε μείνει όρθιο.
  Απο «τα παιδιά» που ολο τα ψάχνουμε και τίποτα δε βρίσκουμε περιμένοντας στωϊκά την επόμενη τιμωρία μας. The rest is history.
  Πάντως σε όλον τον κόσμο συνηθίζεται μετά απο τόσο μεγάλες αποτυχίες να υπάρχουν αλλαγές.. παραιτήσεις, απολύσεις, κάτι ρε παιδί μου, κάποια αντίδραση που να δηλώνει πως «αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε..»

  • Αλέξανδρος

   Αφήνω αυτό εδώ χωρίς άλλα σχόλια..
   «..Η διοίκηση ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν θα γραφτεί ή θα ειπωθεί κάτι αρνητικό γι’ αυτήν και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να περιμένετε ποτέ κάποια ιδιαίτερη κριτική απέναντι της. Το πιο εύκολο είναι να σου μπει η ρετσινιά πως είσαι ξένος δάκτυλος ή σε κάποιες περιστάσεις έχουμε μπει και σε πιο πιεστικές διαδικασίες νουθεσίας των «άτακτων» που θ’ ασκήσουν κριτική. Αυτά και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, ειδικά για το τελευταίο θέμα.»

 31. Τάσο παντελώς άνευρα – τα 2 σημερινά σου άρθρα σε sport-fm και εδώ.Μου φαίνεται ότι αυτά που έγραψε τα ξημερώματα εδώ ο Μιαούλης,έχει κάνει σχεδόν το σύνολο των ρεπόρτερ της ΑΕΚ -.Καμία αναφορά,καμία εξειδίκευση σε κανένα απ’τα 2 άρθρα που έγραψες σήμερα…

  Υ.Γ Ο Τσακίρης μόνο κάτι ψέλλισε σήμερα αλλά κι αυτός το’ριξε στο γενικό,η διοίκηση και γελάσανε και τα τσιμέντα…

 32. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  «Σεβασμό στους πρωταθλητές»
  «Αξίζουν άλλη μία ευκαιρία»
  «Δεν αξιολογήθηκαν σωστά»
  «Έχουν κι άλλες δυνατότητες»
  «Δικά μας παιδιά είναι και καλοί χαρακτήρες»
  «Με κανά 2 έμπειρους δίπλα τους θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό»

  Αυτά θα διαβάζουμε όλο το καλοκαίρι για τον αμπαλοΜπακάκη, για τον παλαίμαχου Ιησού, για τον Οικονόμου της Β Ιταλίας, για τους Μανταλομπακασέτες, για τους Αλμπανογιαννιώτες, τους Κλωναρίδες και όλα τα παλτά του ρόστερ. Η κοροιδία θα συνεχιστεί. Λες και δεν ξέρουμε, λες και δεν ξέρουν εκεί στην ΠΑΕ ότι όλοι αυτοί οι μέτριοι/κακοί δεν κάνουν απλά για την ΑΕΚ. Τι να αξιολογηθεί δηλαδή;;; Μάτια έχουμε και τους βλέπουμε τόσα χρόνια, μάλλιασε η γλώσσα μας να τους βρίζουμε και πόνεσαν τα μάτια μας να τους βλέπουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *