Το πρωτάθλημα ζωής, η ΑΕΚ το πήρε όταν αποφάσισε να μπει ο Μελισσανίδης

Ο Τάσος Τσατάλης για τις ιστορικές στιγμές που ζούμε και για το πώς κάποια στιγμή, σιγουρεύτηκε πως θα τις ζήσουμε

Σήμερα κατάλαβα πως μπορεί από νομικής πλευράς ο ΠΑΟΚ να είχε χειρότερη απόδοση κι από τα τελευταία του πέντε ματς στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την ΑΕΚ, ωστόσο επικοινωνιακά μας είχε παγιδέψει.

Είχε καταφέρει για μια τόσο προφανή υπόθεση, να μας κρατάει ψυχολογικά «ομήρους», με την αμφιβολία μήπως και γίνει κανένα παλαβό, με όλα όσα ακούγονταν. Και συνέβαιναν, σε μεγάλο βαθμό.

Το κατάλαβα από το μέγεθος της ψυχολογικής απελευθέρωσης που ένιωσα στο άκουσμα της απόφασης.

Πέρασα κι εγώ μια όμορφη βραδιά στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, αλλά είναι αλήθεια πως υπήρχε κάτι που… με κρατούσε. Αυτή η αμφιβολία που έλεγα και πιο πάνω.

Να έχει μπει ο άλλος με το πιστόλι για να αλλάξει την απόφαση του διαιτητή και να σε έχουν τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου 45 μέρες να προσπαθείς να αποδείξεις πως δεν είσαι εσύ ο υπαίτιος. Περάσαμε μια σουρεαλιστική κατάσταση, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Βοήθησε όμως και σε κάποια πράγματα. Όπως είπα και την άλλη φορά εδώ, βοήθησε στο να μειωθεί ο βαθμός της αφέλειας του ΑΕΚτζή. Λειτούργησε συσπειρωτικά το μέγεθος της πρόκλησης. Εν τέλει, αυτό το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1994, αφήνει πίσω του ψυχολογικά ίχνη πολύ δυνατά.

Το κυριότερο είναι πως ήμασταν πεισμένοι για δύο πράγματα. Πρώτον για το απόλυτο δίκαιο της ΑΕΚ, που μόνο στην Γερμανία της εποχής του Χίτλερ θα μπορούσε να αμφισβητηθεί. Δεύτερον, για το ότι η ομάδα που είχε το δίκαιο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν και η καλύτερη ομάδα εντός των γηπέδων και το είχε αποδείξει με κάθε δυνατό τρόπο και σε κάθε δυνατή συνθήκη.

Νομίζω αυτά τα δύο στοιχεία έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στον φανατισμό με τον οποίο όλοι οι ΑΕΚτζήδες αντέδρασαν σε αυτή τη βρώμικη, την χυδαία πολλές φορές επίθεση. Που πήρε εκφράσεις ακραία προσβλητικές για τον σύλλογο και τον κόσμο της, που γίνονταν ακόμη πιο εξοργιστικές, αν σκεφτείς την προσωπικότητα και το επίπεδο κάποιων από τους φορείς τους.

Δεν θέλω να λέω «εμείς είμαστε έτσι…», αλλά ρε παιδιά, το επίπεδο παιδείας που συνόδευε τις πιο προσβλητικές από τις επιθέσεις που δέχτηκε η ΑΕΚ, ήταν θλιβερό.

Από σήμερα λοιπόν ζούμε κανονικά… την εφήμερη χαρά, αν και ο μοναδικός που μέχρι την ώρα που γράφω δεν έχει βγει να πει μια κουβέντα για την κατάκτηση του τίτλου, είναι ο εφευρέτης του όρου. Δεν πειράζει όμως. Έπαιξε κι αυτός σημαντικό ρόλο σε ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά τα 24 χρόνια, με τα υπέρ και τα κατά του, στο να υπάρχουν σημεία αναφοράς, για όσους παρ’ όλες τις δυσκολίες, επέμεναν να στηρίζουν την ΑΕΚ.

Άλλοι βέβαια, έκαναν πολύ περισσότερα. Ανέλαβαν ένα μεγάλο φορτίο στην πιο δύσκολη στιγμή της ΑΕΚ. Και η διαφορά ήταν πως αυτοί το έφεραν σε πέρας.

Δεν κατακρίνω κανέναν, πιστέψτε με. Όλοι όσοι προσπάθησαν στο παρελθόν ήθελαν να καταφέρουν το ίδιο. Αλλά η τελευταία πενταετία μας βοήθησε να καταλάβουμε πολύ καλά, πως άλλο το θέλω, άλλο το μπορώ. Το «μπορώ» το ζήσαμε μετά το 2013 και συνεχίζουμε να το ζούμε ακόμη.

Ανέλαβαν επίσης το φορτίο, να  καταφέρουν η ΑΕΚ από  το να συνεχίσει να υπάρχει μέσα από πρόσωπα – σημεία αναφοράς, να γίνει και πάλι η ίδια το σημείο αναφοράς. Κι αυτό ζούμε σήμερα, αυτό είναι το επίτευγμα του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια δεν είναι απλά και πάλι η πρωταθλήτρια Ελλάδας. Είναι το σημείο αναφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως σύνολο, ως ένας οργανισμός σε όλα του τα επίπεδα και με όλα τα πρόσωπα που τον αποτελούν.

Όλοι θέλουν να δώσουν απαντήσεις στην ΑΕΚ. Όλοι θέλουν να κάνουν… την ΑΕΚ να πονέσει. Κανείς δεν μιλάει για το «Χ» πρόσωπο από την ΑΕΚ αποκλειστικά. Όλοι μιλούν και ζηλεύουν την ΑΕΚ όλη. Αυτό που είναι σήμερα η ΑΕΚ. Θα γράψω τόσες φορές την λέξη ΑΕΚ, που θα με ζηλέψει ο Γιώργος Μίνος.

Το πρωτάθλημα για το οποίο όλοι σήμερα χαιρόμαστε, προσωπικά είχα αρχίσει να αισθάνομαι πως το κατακτά η ΑΕΚ, από τις αρχές του καλοκαιριού του 2013.

Υπάρχουν …πολλά πρωταθλήματα που κατακτήθηκαν μέσα σε αυτή την πενταετία, την χαρά για τα οποία την μοιράστηκαν μεταξύ τους πολύ λίγοι άνθρωποι.

Μπορεί το μαγικό 2018 να είναι η κορύφωση, να είναι η στιγμή που βγαίνουν όλα στον αφρό, που αυτοί οι τίτλοι αποτυπώνονται σε κούπες και φιέστες, αλλά κι αυτοί που θα μείνουν πάντα στην αφάνεια, έχουν την μεγάλη τους σημασία και οδήγησαν σε αυτό που ζούμε σήμερα.

Μεγάλες αγωνίες, μεγάλες παγίδες, μεγάλες δοκιμασίες, μεγάλα άγχη, που τα αντιμετώπισαν και τα διαχειρίστηκαν ελάχιστοι άνθρωποι, με σημείο αναφοράς και πρώτο τον ίδιο τον Μελισσανίδη.

Στιγμές που τα πάντα παίζονταν στην κόψη του ξυραφιού, κρίνονταν από τις ενέργειες και την ικανότητα ενός ή δύο ανθρώπων, ενώ οι πολλοί δεν έπαιρναν χαμπάρι κι ασκούσαν κριτική.

Σε ένα περιβάλλον απίστευτα ανταγωνιστικό, με δυνάμεις ισχυρές απέναντι στην προσπάθεια της ΑΕΚ να κυριαρχήσει ξανά. Με …ενέδρες παντού, με τίποτε να μην είναι όπως φαίνεται. Οι μεγάλες νίκες, οι τίτλοι που κατακτήθηκαν πρώτα σε αυτά τα μέτωπα, οδήγησαν και σε αυτούς που έρχονται σήμερα και τους βλέπουν και τους νιώθουν και τους πανηγυρίζουν όλοι.

Απλά η αλήθεια είναι μία. Απρίλη με Μάη του 2013, κρίθηκε η τύχη της ΑΕΚ. Από την απόφαση ενός και μόνο ανθρώπου, για το αν θα μπει ξανά στην διαδικασία ή όχι. Είναι τόσο ωμό όσο ακούγεται. Η ΑΕΚ απείχε μια… ανάσα, από το να περάσει σε καφενειακό επίπεδο για χρόνια, μετά την καταστροφή του υποβιβασμού.

Παρά τις τόσες ασυναρτησίες που έχουν ακουστεί, ποτέ δεν ήταν προφανές πως ο Μελισσανίδης θα έκανε την κίνηση. Ούτε για τον ίδιο, πολύ περισσότερο για τους γύρω του. Και οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά τις τραγικές στιγμές με τον Πανθρακικό και στο Περιστέρι.

Ακόμη και σήμερα, δεν είμαι σίγουρος αν ο Μελισσανίδης ήθελε να έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να νιώσει πως ήρθε η ώρα να μπει μπροστά. Γιατί ήξερε καλύτερα από τον καθένα, πως το έργο ήταν τιτάνιο. Από αυτά που ακόμη κι ανθρώπους σαν εκείνον, τους βάζουν σε σκέψεις για το αν μπορεί να το φέρει βόλτα. Και γι’ αυτό γελάω με τις αθλιότητες που έχουν γραφτεί κι έχουν ειπωθεί. Γιατί για γέλια είναι.

Αλλά ξέρετε κάτι; Ακόμη κι αλήθεια να είναι, ακόμη δηλαδή κι αν ο Μελισσανίδης είχε μεθοδεύσει την καταστροφή της ΑΕΚ κι όχι αυτοί που πραγματικά την έφεραν… Ακόμη κι έτσι, αν υπήρχε ένας άνθρωπος και μια προοπτική που να άξιζε τον κόπο να του πεις «προχώρα, αφού έτσι θέλεις κατέστρεψε τα πάντα κι ανέλαβε το χτίσιμο από την αρχή», αυτός θα ήταν.

Δυστυχώς όμως για τους γραφικούς, την καταστροφή της ΑΕΚ δεν την μεθόδευσε κανένας, αλλά την προκάλεσαν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι με τις τραγικές επιλογές και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις περιστάσεις που βρήκαν μπροστά τους.

Ειδικά τις εποχές που ήταν όλα υπέρ τους, όλα θετικά και θα μπορούσαν να κάνουν παπάδες. Γιατί τότε μπήκαν τα θεμέλια για την καταστροφή του 2013. Τότε μπήκε σε μια σειρά η καταστροφή και απλά ολοκληρώθηκε τον Απρίλη του 2013.

Μετά από αυτό, όλα εξελίχθηκαν και κρίθηκαν μέσα σε διάστημα πολύ λίγων ημερών, μέσα στο οποίο πάρθηκαν προσωπικές αποφάσεις, που αποδείχθηκαν οι κρισιμότερες στην νεώτερη ιστορία της ΑΕΚ.

Όλα παίζονταν σε μια κλωστή. Γιατί μέσα στην γενική θολούρα που δικαιολογημένα υπήρχε, ο Μελισσανίδης αποστασιοποιημένος ως τότε, είχε το καθαρό μυαλό να καταλάβει τι σήμαινε η απόφαση να εμπλακεί ξανά. Και πόσο μεγάλο ήταν το φορτίο που θα αναλάμβανε.

Μπορεί το μέγεθος της ΑΕΚ και το δικό του, να ήταν μεγάλες εγγυήσεις για το ξεκίνημα από τα κάτω, αλλά δεν εξασφάλιζαν τίποτε, δεδομένων των απαιτήσεων που υπήρχαν και του μεγάλου χάσματος που είχαν να καλύψουν ο ίδιος και η ΑΕΚ. Και που; Μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα ελεγχόμενο από το σύστημα του ΟΣΦΠ.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά τελικά την πήρε και το ευτύχημα για την ΑΕΚ, ήταν πως την πήρε αυτός που ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να φέρει αποτελέσματα τόσο γρήγορα. Να έχει δηλαδή την ΑΕΚ πρώτη δύναμη στην Ελλάδα σήμερα, Απρίλη του 2018 και με το νέο της γήπεδο να χτίζεται… εκεί που  δεν γινόταν.

32 Σχόλια

 1. παναγιωτης

  Τάσο καλησπέρα είμαι ο παναγιώτης που μιλάγαμε στον αγιασμό του γηπέδου του καλοκαίρι και είμασταν μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Ξενάκη στο πάρτυ της AEGEAN το καλοκαίρι του 2012 και τότε μάθαμε τις προθέσεις του Τίγρη για την ομάδα.Την ημέρα που πέσαμε δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και θα πρέπει να την θυμόμαστε όλοι μας για να εκτιμάμε που είμασταν και που βρεθήκαμε.Να ήμαστε μια γροθιά όπως παλιά και να στηρίζουμε την ομάδα με μεγαλύτερο πάθος όταν θα προκύπτουν δύσκολες στιγμές.Και τότε θα έρθουν κι άλλες περισσότερες επιτυχίες.Κερδίσαμε πανάξια το πρωτάθλημα και θα το πανηγυρίσουμε ακόμα πιο τρελά με τον Απόλλωνα όταν θα γίνει η απονομή του τροπαίου.
  Υ.Γ Τάσο μου αρέσουν οι δηλώσεις των παικτών για τον τελικό του κυπέλλου δείχνει ότι θα μπούν αποφασιστικά για να το πάρουν και να τους κλείσουν το στόμα με την προυπόθεση πάντα ότι θα κατέβουν τελικά να παίξουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ……………..????

 2. ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣ.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΠΑΟΚΙΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΠΟΓΑΝΔΑ …..ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΛΙΣΑΝ……
  ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 20000ΜΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ.
  ΠΑΛΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ 30000 ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΕΙ.

 3. Ανδριόπουλος

  Γεια σου κύριε Τσατάλη !
  Ημουνα 19 χρονών και πήρα τη πιο μεγάλη χαρά τη ζωής μου όταν η ΑΕΚάρα του Μπάγεβιτς
  έκανε το Πανελλήνιο να παραμιλά και πήρε το περασμένο πρωτάθλημα!
  Ειχα τους άλλους να μου μιλάνε για την ΑΕΚ !
  Με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στα μεγαλεία τους
  Και τώρα προσπαθώ να βρω κάτι να με κάνει χαρούμενο όταν παίρνουμε πρωτάθλημα με τον ένα
  να αυτοκτονεί και από τον άλλο να αφαιρούνται – 10 από την αρχή της περιόδου…..
  Ο Τίγρης με το Χιμένεθ ας πάνε και στον Πλούταρχο να τα σπάσουν……
  Ας ψάχνουμε και στη συνείδησή μας λίγο…

  • Προφανως Ανδριοπουλε ξεχνας οτι επρεπε να μασταν τουλαχιστον +6β οταν πηγαμε στην ερωτικη συμπρωτευουσα..Κατι οι κλοπες σε Λεωφορο-Γιαννενα-Απολλωνα-Λαρισσα..και στον αντιποδα ενα γκολ με την Λαμια..ενω ο ενας απ τους αλλους σπρωχτηκε σε 2παιχνιδια με τ Αστερα μεσα εξω,στη Νεα Σμυρνη..κι ο….αλλος τι να πρωτοθυμηθουμε..Το τρομερο διπλο της Ξανθης? το 0-2 του Ατρομητου που εγινε 1-1 στο ημιχρονο?Τις ακαταλαβιστικες αλλαγες του Πας μεσα στην Τουμπα?Το γκολ του Πλατανια?Το πεναλντυ στο Αγρινιο?Τα οφσαιτ του Πελκα?Τις 4!!!!ολες κι ολες καρτες του τσεκουριου Ματος?Τις μετακινησεις παντου χωρις τιμωρια?Το κερδισμα στα χαρτια της τιμωριας με γαυρο ενω χτυπησε προπονητη?Αληθεια ο Ιβιτς πως ειναι,περπατησε,αναπνεει κανονικα?Κι αυτο επειδη ο λαμπρος Σκουτερης μας ειπε οτι αλλο πραγμα η διακοπη,αλλο η μη εναρξη..χαχαχαχαχα Τις ζημιες στα Γιαννενα που τις πηραν τα…χαρτια?
   Αγορασμενο πρωταθλημα χασανε.Ενα πρωταθλημα που επρεπε να το χαμε παρει απο αρχες Μαρτη..
   Τωρα περι συνειδησης αν εννοεις,οτι προτιμουσες αλλο ενα διπλο στη Τουμπα,αντι για διακοπη στο 0-0..που μετατραπηκε στ αποδυτηρια 1 ωρα μετα σε 1-0…ναι κι εγω…Απλα εχω υπομονη μεχρι τον τελικο..

 4. ΜΕΓΑΛΕ ΤΙΓΡΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ…. ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ….

 5. stavros karakitsos

  Αυτή την περίοδο της ανείπωτης χαράς, θα έπρεπε να λείπουν τα περιπαιχτικά σχόλια για τον Ντέμη. Και αυτός κράτησε την ομάδα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη στην οποία κάποιοι έλεγαν ότι «όποιος ασχοληθεί τώρα με την ΑΕΚ, ή τρελός είναι ή μακακας…» Δεν κάνει κακό να υπάρχει ιστορική μνήμη. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με το άρθρο

  • Κανένα περιπαιχτικό σχόλιο stavros karakitsos. Νομίζω οι αναφορές είναι ευθείς και συγκεκριμένες.

   • stavros karakitsos

    Αυτό ακριβώς εννοώ. Υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο; Γιατί δε θυμηθήκατε και τις δηλώσεις του τίγρη την εποχή εκείνη; Με τα σωστά και τα λάθη του ο Ντέμης ήταν ο μόνος που μπήκε μπροστά

 6. γλιτσες που μας λεγατε γλυφτες του τιγρη…
  γειψτε τωρα τα ταταρια του που σας ξεβρακωσε…
  πρωταθλημα…πορεια ευρωπης…
  ΓΗΠΕΔΑΡΑ…
  ισοβιος προεδρος εγγυητης και ολοι μας διπλα του

 7. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΖΑΝΙΔΗΣ

  Ήμουν στους supporters.
  Στην τελευταία συνεδριαση (που έγινε πρόεδρος ο Δημητρέλος για 2η φορά ),
  δημιούργησα μεγάλη αναστάτωση (και τσακωμό)με μια ερώτηση και θέση που ανέπτυξα.
  Αν γνωρίζει κανείς από το προεδρείο ,αν υπάρχει πιθανότητα να μπει ξανά ο Μελισσανιδης;
  Γιατί είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ που μπορεί να αναστήσει την ΑΕΚ.Και ανέπτυξα τους λόγους.
  Αισθάνομαι δικαιωμένος,γιατι όπως είχα πει και ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ, ότι μόνο με ευφυείς ανθρώπους μπροστα μπορεί μια ομάδα ή μια χώρα να πάει μπροστά …

 8. κυριε τσαταλη ειναι πολυ ευστοχο το σχολιο σας,με μια παρατηρηση=αυτα γινοντουσαν οχι μονον αποα τον χιτλερ αλλα και απο τον σταλιν.μην ξεχναμε οτι οι κατσαπλιαδες του συριζα=τσιπας,δουρου πολακης κι ολα αυτα τα σταλινικα απολιθωματα μαζι με σαββιδη πουτιν προερχονται απο την ιδια μητρα,μπορει να αποδειχθηκαν ανικανοι ,αχρηστοι,απατεωνες,κολλημενοι αλλα στην προπαγανδα πανε καλα.

  • Παλουκι στους φασιστες

   • εσένα σε πείραξε που είπε και για τον Στάλιν? καλό παιδάκι αυτός ε? , μόνο 60 μύρια σκότωσε (οι περισσοτεροι χριστιανοι ). ήμαρτον ρε με κάτι μυαλά που κυκλοφορούν!

    • Δεν αμφισβητω ολοκληρωτικα καθεστωτα.αλλα δεν υπαρχει τιποτα που να συγκρινεται με τον φασισμο.Μπορεις να δεις τον ορισμο του Βικιπαιδεια πριν τα βαλεις ..κι εσυ..ολα στο πλεντερ που βολευει…
     Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική, αυταρχική και εθνικιστική πολιτική ιδεολογία που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.[1] Πρόκειται για εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς ναζιστές και άλλους, η οποία προτείνει έναν ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό. Αυτός είναι που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, «κατώτερα» έθνη και φυλές.

     Σήμερα οι όροι «φασισμός» και «φασίστας» χρησιμοποιούνται πολλές φορές για να χαρακτηρίσουν πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την αρχική έννοια του όρου. Έτσι προσδιορίζεται -λανθασμένα- ως «φασισμός» γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων. Η υπερβολική χρήση αυτού του δεύτερου ορισμού έχει εν μέρει υποκαταστήσει τον αρχικό ορισμό (ότι φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι).

     • ΑΝΤΙ-ΓΑΙΔΑΡΟΣ

      Ρε φιλε μας τα εχεις πρηξει καθε φορα με τα πολιτικα. Τι καθεσαι εδω; Αντε να αρθρογραφησεις στην Αυγη…

      • Αρα δεν σ ενοχλει η πολιτικη τοποθετηση,αλλιως αυτα θα τα γραφες σ αυτον που απαντησα..αλλα το περιεχομενο..
       Οπως και να χει εχω ενα ωραιο μερος να γραψω..οτι κι αν γραψεις..

     • τώρα εσύ η μας τρολαρεις στα ίσια η απλά τα έχεις χαμένα. αν χρειαζεσε βικιπέδια να σου πει τη είναι σωστό και τη όχι, άστο φίλε, δεν σώζεσε με τίποτα. για 60 μύρια νεκρούς μιλάμε και εσύ μιλάς για μπλέντερ, ήμαρτον. ούτε με 100 μνημόνια δεν βάζουμε μυαλό!

      • Εκατομμυρια κοσμος δεχεται αυτους τους ορισμους των λεξεων,,σε ολον τον πλανητη…Ενας φασιστας λοιπον,προσπαθει να εξομοιωσει διαφορα εγκληματα με τον φασισμο..Προφανως επειδη ντρεπεται και νοιωθει καλυτερα αν υπαρχουν κι αλλοι φασιστες..Κατι ειναι κι αυτο…
       Αυτο ομως δεν αλλαζει ουτε την αληθεια,ουτε τους ορισμους..Ειναι καθαρα επικοινωνιακα..οπως βολευουν.
       Τωρα αν εσυ θες να ξεφευγεις απ την ουσια και να γενικολογεις περι καλου και κακου..τι να πω..Το καλο και το κακο μας το μαθαινουν στον Σκαι..στο Παπαφειο..κι ετσι εγω που ειμαι μακρυα απ αυτα δεν το μαθα…

 9. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΙΓΡΑΡΕ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ …ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΓΗΠΕΔΟΟΟΟ ….!!!
  ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ….
  ΜΑΓΚΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ……ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΑΑΑ …..!!!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ……ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ …..!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ …..!!!!!

 10. Σήμερα είναι μέρα χαράς και συγχαρητηρίων αλλά μιας και το αναφέρεις θα ήθελα να σε ρωτήσω με κάθε ειλικρίνεια γιατί πραγματικά δεν ξέρω, γιατί ο Μελισσανίδης δεν μπήκε στην ΑΕΚ στις αρχές του 2011 όταν η ΠΑΕ φαινόταν πια ότι πήγαινε ολαταχώς για φούντο; Αν είχε εκδηλώσει τότε την προθεση να μπει θα ήταν τέτοια η πίεση από τον κόσμο που κανένας δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. Η ομάδα δεν θα είχε πέσει, ο Σκόκο θα ήταν ακόμα εδώ, τον Μανωλά θα τον είχαμε πουλήσει εμείς στη Ρόμα και η ΑΕΚ θα είχε βγει τουλάχιστον 2-3 φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είτε ως πρωταθλήτρια είτε ως δεύτερη οπότε και ο Μελ θα είχε ψιλορεφάρει το άνοιγμα που θα είχε κάνει στην αρχή.

  • πολλά »θα» τα θεωρείς σίγουρα , και μόνο σίγουρα δεν είναι φίλε . όλες οι αποφάσεις στην ζωή μας εξαρτουντε συνήθως από πολαπλούς παράγοντες, έτσι φαντάζομαι και γιατί ο Μελ δεν ανέλαβε νωρίτερα. το θέμα είναι να κιτάμε το σήμερα και τη καταφέραμε και όχι το »θα» και τη μπορούσε να γίνει , που ποτέ κανένας δεν θα ξέρει να πει με σιγουριά.

   • ΑΝΤΙ-ΓΑΙΔΑΡΟΣ

    Επισης ο Μελισσανιδης ειχε την ευχερεια τα 2 χρονια που παιζαμε στις μικρες κατηγοριες να ασχοληθει με τα 2 πιο σημαντικα θεματα της ομαδας, το γηπεδικο (πολεοδομια, διαμαχες με δημο, προσφυγες στο ΣΤΕ κτλ) και τη πτωση της κοκκινης χουντας (ΕΠΟ, διαιτητες κτλ). Ετσι κι αλλιως αγωνιστικα η ομαδα εκανε πλακα στη Β και Γ εθνικη.
    Ετσι οταν ανεβηκε στ σουπερ λιγκ το γηπεδο ειχε παρει τον δρομο του, ο γαυρος ειχε ηδη αρχισει να καταρρεει, η ομαδα μας ηταν η μοναδικη χωρις καθολου χρεη, ενω η βαση απο ποιοτικους παικτες ειχε ηδη δημιουργηθει (Μανταλος, Μπακακης, Γιοχανσον, Λαμπροπουλος κτλ.).
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο τιγρης ηταν ο μονος ανθρωπος που μπορουσε να σωσει την ΑΕΚ απο την ανυποληψια και να μεγαλουργησει εχοντας απεναντι κυβερνηση, περιφερεια, δημο, μαφια της ΕΠΟ, Μαρινακη και Σαββιδη. Τα εβαλε με θεους και δαιμονες για την ΑΕΚΑΡΑ και βγηκε νικητης.

    • έτσι ακριβώς , συμφωνώ.

    • ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

     @ ΑΝΤΙ-ΓΑΙΔΑΡΟΣ
     Το σχόλιο σου αποδίδει πλήρως την πραγματικότητα της ΑΕΚ από το 2013 και μετά. Αλλά και την στοχευμένη πολιτική που ακολούθησε ο Μελισσανίδης σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωγηπεδικό. ….. Και όμως όλη αυτή την πραγματικότητα που τόσο εύστοχα περιγράφεις διάφοροι τραχανάδες και σκουπιδοτενεκέδες, που παρίσταναν τους αεκτζήδες, την χλεύαζαν, την απαξίωναν και την λοιδωρούσαν. Με τον πιό χυδαίο, ανήθικο και αλητήριο τρόπο. Διότι χυδαίοι κι ανήθικοι οι ίδιοι νόμισαν ότι θα υπονομεύσουν στην συνείδηση του αγνού αεκτζή τον άνθρωπο που κατάφερε όλα τα παραπάνω. »Μας πουλάει σανό ο κάβουρας», »που πάμε με τους Μπακάκηδες και τους Λαμπρόπουλους;», »με ρόστερ β΄εθνικής πρωτάθλημα δεν παίρνουμε», »μας πουλάει σανό για το γήπεδο», »είναι γκάγκστερ και λαμόγιο που στήνει ματς της ΑΕΚ», »το έχει χαρίσει στον Σαββίδη» …. και άλλα τέτοια βρωμερά….σαν την βρωμερή και κομπλεξική θλιβερή ύπαρξη τους. Σήμερα που είμαστε πλέον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ. Σήμερα που χτίζεται ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ…….Οι πιό βρωμεροί από αυτούς έχουν εξαφανιστεί. Τρώνε το σανό τους και ψάχνουν κάτι να βρούνε για να αηδιάσουν γιατί είναι τόσο αηδιαστικοί που δεν μπορούν αλλιώς. Υπάρχουν και κάποιοι που ειρωνικά δήλωναν »διπλό στο τηγάνι, διπλό στην τούμπα» και σήμερα το παίζουν χαρούμενοι και »αεκάρες». Αν υπάρχει Θεός της ΑΕΚ θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόος όλα αυτά τα μιάσματα να μην έχουν δικαίωμα εισόδου σε γήπεδο που αγωνίζεται η ΑΕΚ……Όταν με το καλό έρθει και το κύπελλο και το τρίτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου θα υπενθυμίσω σε όλους ποιά είναι τα δίποδα αυτά που μόλυναν την ΑΕΚΑΡΑ και το σαιτ. Και τι ξέρναγαν τα τελευταία χρόνια.

  • Με 8μυρια ηταν δικη του,αλλα ηθελε να εκδικηθει..Και μονο που γραφει οτι ακομα κι αυτος να μεθοδευσε την πτωση,αρκει..Ετσι κι αλλιως δεν παθαμε αλτσχαιμερ..Απ το 70′ του αγωνα με τον Πανθρακικο καποιοι προσπαθουσαν να διακοψουν το παιχνιδι..Φτασαν μεχρι το σημαιακι του κορνερ,δεν ξερω αν υπαρχει ακομα το βιντεακι,μη γινει καμμια στραβη και κερδισουμε..Προφανως ο δημοσιογραφος θα χα την ιδια σιγουρια για την επιτυχια του Μελι κι οταν γυρισε,αυτη τη φορα οχι σαν δεξι χερι του Καρρα,αλλα σαν γενικος κουμανταδορος του Τροχανα..και μετα σαν προεδρος επι ΕΝΙΚ…Αλλα ποιος τα θυμαται αυτα…
   Τωρα εχουμε κουπα απ τον Μανολο..τον προπονητη των Αδαμιδηδων,οπως τον ειχε χαρακτηρισει..

   • STE72 καληνύχτα…

    • Ευχαριστω πολυ..επισης..

    • TAΣΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΩΡΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ χατζηχρηστου ανατολιωτακη δημητρελου αδαμιδη θανοπουλου και αλλων ωραιων τυπων που θα ειχαν εξαφανισει την ομαδα απο τον αθλητικο χαρτη της ελλαδας

 11. Πρωταθλημα ξανα

  Ο μπαοκ θα θεσει θεμα υποβιβασμου της ΑΕΚ λογω Μελισσανιδη και ΟΠΑΠ. Εχει τη δυναμη να μας δημιουργησει πραγματικο προβλημα;

  • Με τιποτα δεν μπορει να μας κανει θεμα ο μπαοκ!
   Ειμαστε απολυτα καλυμμενοι φιλε!

  • 3 χρόνια για αυτό το πράγμα έτρεχε ο ΟΣΦΠ την ΑΕΚ και εδώ και δύο χρόνια ( μπορεί και περισσότερο ) έχει βγει απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα…

   ΥΓ1 Ο ΠΑΟΚ είναι χορηγός του πρωταθλήματος όχι ο ΟΠΑΠ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *