Θα ανέβει «σκαλοπάτια» η ΑΕΚ για τον φορ

Ο Τάσος Τσατάλης για τα μεταγραφικά της Ένωσης και για τα εκπληκτικά που ακούμε και διαβάζουμε, γύρω από τον προπονητή της Μπράγκα

Οι δύο μεταγραφές που θέλει να κάνει η ΑΕΚ για να κλείσει τον βασικό κύκλο των κινήσεων της, το έχουμε πει πως είναι και οι πιο δύσκολες, αλλά και ταυτόχρονα καθοριστικές. Ο ένας βασικός ακραίος και ο φορ, δεν χρειάζεται να είσαι κάτοχος UEFA Pro, για να καταλάβεις πως σε μια ομάδα με την φιλοσοφία του Μιγκέλ Καρντόσο, είναι κομβικοί.

Το καλό είναι πως στην ΑΕΚ μπορούν να ψαχτούν γι’ αυτές τις κινήσεις, έχοντας κλείσει ήδη πολλά μέτωπα. Άρα αυτές τις μέρες το βάρος πέφτει εκεί αποκλειστικά. Ένα βάρος, που απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, πότε μετατοπίζεται προς την μία θέση, πότε προς την άλλη. Ανάλογα με την εξέλιξη στις επαφές, για τους στόχους που είναι σε προτεραιότητα.

Και οι δύο κινήσεις, ακόμη περισσότερο ίσως αυτή του φορ, σε οικονομικό επίπεδο θα είναι από τις υψηλότερες, που έχει κάνει η ΑΕΚ από το 2013 μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον σε επίπεδο συμβολαίων. Και λέω από τις υψηλότερες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο 1,5 χρόνος του Αραούχο στην Ένωση για παράδειγμα, κόστισε πάνω από 2 εκατομμύρια καθαρά. Ενώ πληρώθηκαν άλλα 2 εκατομμύρια περίπου για την απόκτηση του Λιβάγια. Ωστόσο, αν τελικά το φορ και παρά την εικόνα που είχαμε ως τώρα, έρθει με συμβόλαιο πάνω από 1 εκατομμύριο και ίσως κι αρκετά πάνω από αυτό, δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση, βάσει της εικόνας που έχω από το ρεπορτάζ τα τελευταία 24ωρα.

Εννοείται πως όταν πας να κινηθείς σε αυτό το επίπεδο, οι επιλογές σου γίνονται περισσότερες. Άρα μεγαλύτερη και η ανάγκη να βγάλεις το καλύτερο δυνατό και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, από αυτές στις οποίες καταλήγεις. Που σημαίνει, πως το μόνο που δεν χρειάζεται είναι πίεση. Ειδικά για τον φορ. Για τον ακραίο, τον ένα τουλάχιστον που κυνηγά η ΑΕΚ για να τον έχει όσο πιο νωρίς γίνεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, προφανώς και δεν πάει για το συμβόλαιο που θα διαθέσει στον φορ, αλλά και για εκεί, οι πιθανότητες να είναι στο επίπεδο των πιο ψηλών συμβολαίων που υπάρχουν ήδη και ίσως και λίγο περισσότερο, δεν είναι λίγες.

Περιθώρια ανοιχτά για προσθαφαιρέσεις

Απλά εδώ παίζεται κάπως. Γιατί μεταξύ των επιλογών, θα βρεις και παίκτες πιο έμπειρους με το βιογραφικό να «μιλάει» από μόνο του, άρα και αντίστοιχες οικονομικές απαιτήσεις. Αλλά θα βρεις και παίκτες που περισσότερο κρίνονται από τον προπονητή και τους ανθρώπους του σχεδιασμού, βάσει προοπτικής. Και μπορεί στο τέλος κάποιος από αυτούς να είναι η επιλογή. Όπως είπα και πριν, με τις δύο αυτές κινήσεις, όταν με το καλό ολοκληρωθούν, η ΑΕΚ θα έχει κλείσει τον βασικό κύκλο των μεταγραφών της. Αυτές δηλαδή που από την αρχή ήταν δεδομένο πως έπρεπε οπωσδήποτε να γίνουν.

Αλλά όπως σωστά είπε ο Καρντόσο, οι μεταγραφές τελειώνουν τον Αύγουστο, στις 31. Αυτό αφήνει τα περιθώρια ανοιχτά για προσθαφαιρέσεις, ανάλογα με την εικόνα που θα αποκομίσει ο προπονητής μέσα στην προετοιμασία. Υπάρχουν παίκτες, που είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής την σεζόν που τελείωσε κι άρα ο Καρντόσο είχε την ευκαιρία να αποκτήσει αρκετά ολοκληρωμένη άποψη από το υλικό που έχει δει. Υπάρχουν άλλοι με λιγότερο ή αρκετά λιγότερο χρόνο συμμετοχής, που δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να σχηματίσει το ίδιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Υπάρχουν παίκτες που θα του δείξουν πως μπορεί να ποντάρει πάνω τους κι άλλοι που ίσως όχι. Από αυτό που είπε ο προπονητής στην πρώτη της προετοιμασίας, καταλαβαίνω πως θέλει να κρατάει τις επιλογές του ανοιχτές. Κι αυτό είναι το σωστό.

Όσο λιγότεροι οι συμβιβασμοί που θα χρειαστεί να κάνει στην τελική σύνθεση του ρόστερ, τόσο πιο υγιείς οι βάσεις για την νέα προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ. Κι εκφράζεται με την επιλογή του. Άρα, υπομονή κι όχι εύκολα συμπεράσματα.

Θεοποιούν… τον Αμπελ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ

Αναμφίβολα οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, κυριάρχησαν τα τελευταία 24ωρα στην επικαιρότητα. Εξελίξεις απροσδόκητες και μάλλον χωρίς προηγούμενο σε ομάδα που υπήρξε τόσο πετυχημένη την σεζόν που τελείωσε.

Για τον Λουτσέσκου μάλλον είναι απλά τα πράγματα. Άρχισε να του μπαίνει ο Γκεόργκι, που προφανώς έχει πιστέψει ότι είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιρικός manager. Ο Ρουμάνος βρήκε το «μαξιλαράκι» της Αλ Χιλάλ, έκανε μια κουβέντα με τον μεγάλο Σαββίδη για να του ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τσακώθηκαν, έφυγε. Προφανώς χωρίς το «μαξιλαράκι» να ήταν περισσότερο συμβιβαστικός, αλλά σημασία είχε πως αυτό υπήρχε.

Το θέμα είναι πως στον ΠΑΟΚ θέλουν να δείξουν πως είναι σε θέση σε χρόνο «dt» να βρουν λύσεις που να μπορούν να πουλήσουν κι επικοινωνιακά και θα έχει ενδιαφέρον, τι θα προκύψει από αυτή την πρεμούρα. Συγκεκριμένα για την περίπτωση του Πορτογάλου Άμπελ Φερέιρα, που την στιγμή που γράφω το blog, φαίνεται να προχωράει για αντικαταστάτης του Λουτσέσκου, έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που επιχειρείται να παρουσιαστεί.

Πρόκειται για έναν από τους προπονητές αυτής της τελευταίας γενιάς στην Πορτογαλία, που έχουν κατά κάποιο τρόπο αρχίσει να δημιουργούν «σχολή». Από αυτούς που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, να συνδέονται αρκετά εύκολα με ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών ομάδων και βέβαια ένας από αυτούς είναι και ο Μιγκέλ Καρντόσο. Παρουσιάζεται ωστόσο ως κάτι ανώτερο ακόμη κι από τους συναδέλφους του στην Πόρτο, την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ. Η αλήθεια είναι πως μέχρι να προκύψει αυτό με τον ΠΑΟΚ, ο Φερέιρα, ετοιμαζόταν για την τρίτη του σεζόν με την Μπράγκα. Τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο. Την πήρε 5η την σεζόν 2016-2017, την έβγαλε δύο σερί σεζόν 4η, όπως είχε συμβεί και το 2014-2015 και το 2015-2016. Στα «συν» του, πως αύξησε την συγκομιδή των πόντων της ομάδας, σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Έμεινε στην 4η θέση βέβαια, αλλά την έφερε πιο κοντά – όχι πολύ βέβαια, αλλά περισσότερο από τα τρία προηγούμενα χρόνια- στους τρεις πρώτους στην βαθμολογία.

Τέλος πάντων, το σίγουρο είναι πως αν δεν πάει στον ΠΑΟΚ θα μείνει στην Μπράγκα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Είναι δηλαδή στην κατηγορία των προπονητών, που έρχονται στην Ελλάδα, από την ιβηρική χώρα. Το σημειώνω κι αυτό, γιατί αναφέρεται πως θα πάρει συμβόλαιο 2 εκατομμύρια τον χρόνο!

Κοιτάξτε, τίποτα δεν αποκλείω πάνω στην πρεμούρα που υπάρχει. Αλλά προπονητής που να έχει πραγματικό κασέ 2 εκατομμύρια, πλέον στην Ελλάδα δεν έρχεται. Δύσκολα πλέον έρχονται ακόμη και του 1 εκατομμυρίου. Εδώ και μια τριετία τουλάχιστον, οι προπονητές των τριών ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, σε μέσο όρο έχουν συμβόλαια 600-700 χιλιάρικα. Κι όταν λέω μέσο όρο δεν εννοώ πως ο ένας έχει με 300 χιλιάρικα κι ο άλλος με 1 εκατομμύριο. Όχι. Εννοώ πως περίπου τόσα κοστίζουν οι προπονητές τους και για τους τρεις.

Με τόσα ή όχι πολλά περισσότερα, έρχεται κανονικά να δουλέψει στην Ελλάδα και ο όποιος προπονητής της 4ης στην Πορτογαλία, Μπράγκα. Είναι ανέκδοτο τα 2 εκατομμύρια, πολύ περισσότερο αν ισχύουν. Αλλά εδώ υπήρξε σχόλιο, δημοσιογράφου μάλιστα, που έλεγε πως τον Φερέιρα θα τον έπαιρνε η Μπαρτσελόνα, αν έδιωχνε τον Βαλβέρδε. Δυο δρόμοι υπήρχαν τελικά για τον προπονητή της Μπράγκα αν έφευγε. Μπαρτσελόνα ή ΠΑΟΚ …

Δείτε επίσης

Ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα αντιπαλότητας με τον ΟΣΦΠ

Ο Τάσος Τσατάλης για την προσπάθεια που γίνεται να ασκηθεί πίεση στην ΑΕΚ, από πλευρές που αλλάζουν θέσεις και απόψεις σαν τα πουκάμισα

23 Σχόλια

 1. Το πιασαμε παλι δανεικος θα ερθει…

 2. εγώ γιατί νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να έρθει ένα καλό σεντερ-μπακ. Ο Τσιγκρισκι θα χάσει σίγουρα παιχνίδια λόγω τραυματισμών, ο Βράνιες θα χάσει σίγουρα πολλά παιχνίδια λόγω καρτών και οι Οικόνομου-Σβάρνας δεν φτάνουν αφού και αυτοί είναι πιθανόν να έχουν κάποιους τραυματισμούς και κάποιες τιμωρίες. 40 ή/και 50 παιχνίδια αν έχουμε και Ευρώπη με αυτούς του 4 σεντερ-μπακ δεν βγαίνουν.

 3. Ένας καλός επιθετικός που έχει ένα χρόνο συμβόλαιο είναι ο Αντριάν Νταλμάου της Χέρακλες. Πέρυσι σκόραρε 19 γκολ σε 30 παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι μόλις 25 χρονών και αν πουληθεί ο Μπάρκας, θα ήταν μια καλή επιλογή για τη θέση του φορ, με τα λεφτά της πώλησης.

 4. Θα ανέβει «σκαλοπάτια» η ΑΕΚ για τον φορ…….και καταλήγουμε να διαβάζουμε για παοκ και…….Φουρειρα!

 5. ΤΑΣΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΛΕΣ …!!
  ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ …!!
  ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΑΖΕΙ ….!!
  ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ …
  ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ …ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ….
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ …

 6. στελιος87

  Η αμάδα χρειάζεται 2 εξτρεμ και όχι 1!

 7. Φεύγει στη κόντρα η ΑΕΚ με τον Γκραντσίρ.. ελίσσεται υπέροχα και πασάρει.. ΓΚΟΛ.. 0-1 η Ένωση με σκόρερ τον Μπεργκ.

 8. Αλέξανδρος

  Απο την κριτική στην ΑΕΚ για την κακομοιριά και την τσιγκουνιά της, μη φτάσουμε να γίνουμε εμμονικοί παοκομανείς.
  Οτι αυτοί τα κάνουν ολα σωστά και εμείς ολα λάθος.
  Κάπου θέλει και λίγη λογική το πράμα.

 9. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 6 -ΕΞΗ-ΕΞΗ- ΕΚΑΤ. ΠΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΦΟΡ? ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ…

 10. ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ…-30 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΟΙ.

 11. Αλέξανδρος

  Ε ναι ρε παιδί μου.. αυτοί που δεν κατάλαβαν πως τον τελευταίο χρόνο ο Κλαψέσκου τους έκανε νερά και ξερογλειφόταν με ομάδες απο Τουρκία και Εμιράτα, είναι πιο οργανωμένοι απο την ΑΕΚ όπως και αν το δείς.
  Αυτοί που τον έβαζαν να φοράει μάσκα του αφεντικού και παρίσταναν πως είναι «οικογένεια» ενω ο γιός του μπαμπά έφερνε στα μούτρα του προπονητή όποιο σαπάκι γούσταρε. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε.
  Μόνο τα playmobil δεν του έφερνε στο γήπεδο για να τους βάλει ο Λουτσέσκου 11άδα.
  Αυτό το πράμα που όλοι φεύγουν τρέχοντας μόλις εξασφαλίσουν καβάντζα, αν μη τι άλλο δείχνει πως αυτοί είναι ανώτεροι απο την ΑΕΚ οργανωτικά.
  Επίσης αυτό που τους δάγκωσαν και πήραν 2 ετών προπονητή «ελπιδοφόρο» πληρώνοντας ρήτρα και συμβόλαιο 2μύρια/χρόνο στον ίδιο, αυτό κι αν δείχνει «οργάνωση». Στο μεταξύ ο νέος προπονητής μέχρι χτες το πρωϊ δεν πρέπει να ήξερε ούτε κατα που πέφτει η Θεσ/νίκη.
  Έτσι είναι οι οργανωμένες ομάδες. Ολα λύνονται εύκολα και όλοι σε συμπαθούν όταν ανοίγεις το μπλοκ των επιταγών.
  Οσο πληρώνεις τα περισσότερα όλοι θα σ’αγαπάνε.

  • Άλεξ, η φυγή του ρουμάνου είχε δρομολογηθεί από καιρό. Όπως και οι συζητήσεις με τον Φερέϊρα. Όλα κανονισμένα ήταν και τα λεφτά άλλαξαν χέρια. Τα υπόλοιπα είναι για τους κόλκες & τους αναγνώστες του sdna. Στα δικά μας τώρα. Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Ο Καρντόσο, προπονητικά, είναι «πουθενάς». Δεν έχει καμία διάκριση, και η προοπτική του στην ΑΕΚ ήταν μονόδρομος. Τα καλά λόγια δεν μου λένε τίποτα. Τα είχα ακούσει & με τον…..Μοράις από τους εδώ δημοσιογράφους. Ότι κάνει υποδομές, ότι είναι οργανωτικός, πρωτότυπος κλπ, και μετά από 2 μήνες έδινε χαρτάκια τους παίκτες να γράψουν σε ποια θέση θέλουν να παίζουν. Τα υπόλοιπα ότι και να λέμε, στο χορτάρι. Μακάρι να «βγει». Δεν χρειάζεται άγχος, να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, γιατί έχουν πονέσει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια, μια που όπως πιστεύουν οι περισσότεροι εδώ μέσα, 3οι θα είμαστε ελλείψει 4ου. Τώρα με ποιους θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι ένα θέμα. Στα μεταγραφικά , πώληση Μπακασέτα 700.000 €, αγορά Σιμάο 400.000 € , δύο τζάμπα και δύο δανεικοί ΧΩΡΙΣ ΟΨΙΟΝ. Βγάλαμε και 300.000 € (για το γήπεδο). Πάει καλά το σχέδιο του Λυμπερόπουλου.

   • Αλέξανδρος

    Δεν είχαν τίποτα οργανωμένο αγαπητέ. Κανείς δεν θα άφηνε τον προπονητή του με ολο το επιτελείο να φύγει τελευταία μέρα. Θα τον έδιωχναν τον Μάιο με πολλές ευχαριστίες.
    Έτσι δεν θα χρειαζόταν να δώσουν τόσα λεφτά για τον αντικαταστάτη αφού θα είχαν ολο το χρόνο για να ψάξουν.

    • Τον Μάϊο δεν μπορούσαν να τον διώξουν. Ήταν super πετυχημένος. Το πρόβλημα ήταν στον σχεδιασμό και την πρόκριση στους ομίλους του CL. Άλλα ήθελε αυτός. Και έφυγε. Άσε που είχε αγανακτήσει και με το παλιόπαιδο. Δεν τον διώξανε. Τον είχαν πάρει όμως χαμπάρι και είχαν έτοιμα τα «κονέ» τους. Μέχρι και μ΄ εκείνον τον καραφλό της Vidi είχαν μιλήσει. Υπάρχουν 1-2 δημοσιογράφοι στο metropolis που έλεγαν πριν καιρό ότι ο κλεφτοκοτάς δεν είναι και πολύ σίγουρος. Και σιγά τον προπονητή. Ο τίποτας πήγε στο πρωτάθλημα του τίποτα.
     Εάν δεν περάσουν στους ομίλους έχουν έτοιμες τις δικαιολογίες.
     Άσε που φεύγει κι ο άλλος σε 7 μέρες, και θα αλλάξουν πάλι οι συμμαχίες (των γλουτών).

     • Αλέξανδρος

      Τότε δεν θα του πρότειναν νεο συμβόλαιο για να μείνει.
      Ασε που δεν θα τον άφηναν μέχρι την τελευταία στιγμή να τα σχεδιάσει ολα και μετά να φύγει.
      Θα είχαν φέρει ηδη τον επόμενο όπως έκανε η ΑΕΚ.
      Τέλος πάντων.. περι ορέξεως κολοκυθόπιτα

 12. Φορ και εξτρέμ θα αποκτηθούν ΜΟΝΟ εάν υπάρξει πώληση δικού μας παίκτη πρώτα.Γι’αυτό και καθυστερούν και θα καθυστερήσουν αυτές οι 2 μεταγραφές,τα υπόλοιπα που γράφεις ότι δεν χρειάζεται πίεση για να γίνουν γρήγορα είναι για φιλάθλους άλλων σωματείων,λιμανίσιων…

 13. ποιός είσαι ρε?

  Δεν είμαι σίγουρος πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ στο τέλος των μεταγραφών.
  Ας περιμένουμε να δούμε. Δεν αποκλείω ούτε πώληση του Λιβάγια, ούτε την προσθήκη σέντερ μπακ, ούτε αν φύγει ο Γαλανό την προθήκη μέσου, ιδίως εάν ο προπονητής αποφανθεί ότι ο Σάμπα δεν μπορεί ακόμα να σηκώσει τη φανέλα.
  Έχουμε δρόμο ακόμα και πολλά θα κριθούν και από την πρόκριση ή μη στην Ευρώπη, όπως και από την πώληση ή όχι (εν τέλει) του Μπάρκα.
  Τα ποσά είναι παρακινδυνευμένα αυτή την εποχή. Οι καλοί ελεύθεροι ζητούν πολλά, πολλές καραμπόλες από μεταγραφές μεγάλων ομάδων δεν έχουν γίνει ακόμα και πολλές ομάδες από καλές αγορές δεν έχουν ακόμα καταλήξει στα ρόστερ τους.

 14. Ο Φερειρα μπορει να ναι και χειροτερος του Καρντοσο. Πχ αν τωρα ηταν ο Καρντοσο ελευθερος μπορει να αντικαθηστουσε τον Φερειρα και σ να θεωρουσαν στην Μπραγκα οτι βγηκαν και κερδισμενοι. Προσωπικα δεν εξεταζω την αξια γιατι οντως δεν ειναι οτι πηρε τη Μπραγκα απο 7η και την εφερε κοντα στην 3δα. Βεβαια διαβασα οτι βγηκε 2ος καλυτερος προποντης του πρωταθληματος, παροτι βγηκε 4ος. Αν ισχυει, κατι δειχνει. Εγω εξεταζω τον τροπο με τον οποιο κινηθηκε ο παοκ. Υπηρχε περιπτωση εμεις αν παθαιναμε κατι τετοιο να ειχαμε αυτα τα αντανακλαστικα? Ο παοκ ηθελε αυτον και πηγε να τον παρει παροτι δεν ηταν ελευθερος. Και δεν τον πηρε απο μια τυχαια ομαδα. Εμεις απο αυτους δε μπορεσαμε να παρουμε ουτε εναν παιχτη τον οποιο δενν υπολογιζαν. Αυτο κατι δειχνει για τηην αποσταση που εχουμε απο τον παοκ.
  Επισης, αν δεν κανω λαθος, και εσεις μας παρουσιασατε τον Καρντοσο σαν να ειχε πολυ καλυτερα αποτελεσματα απ οτι ειχε στην πραγματικοτητα. Αν καποιος δεν το χε ψαξει, θα νομιζε οτι πηρε την Ριο Αβε απο την ανυπαρξια και την εβγαλε 5η. Στην πραγματικοτητα με τον Καρντοσο πηρε 2 βαθμους παραπανω απ οσους ειχε παρει την προηγουμενη σεζον. Και εναν απο την προπροηγουμενη. Προφανως και θα εκανε καλη δουλεια, αλλα δεν ειναι οτι βελτιωσε τη Ριο Αβε οσο αφηνατε να εννοηθει.

  • Φίλε μου δεν το λένε οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ αυτό αλλά οι δημοσιογράφοι της Πορτογαλίας που σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά και η εικόνα της Ρίο Αβε που αρκετοί την έβαζαν ως δεύτερη ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο πίσω από την Πόρτο τώρα το αν πετύχει στην ΑΕΚ είναι άλλο θέμα.

   • Αν αυτα τα διαβασες στα πορτογαλικα μεσα αυτο παω πασο. Βεβαια κατι τετοια λεγανε και για τον Μαρτινς που επισης ηταν στη Ριο Αβε. Και τωρα λενε οτι ο Φερειρα ηταν ο 2ος καλυτερος πισω απ τον Κονσεισαο. Οπως και να χει παντως, εγω απο αυτα που διαβαζα, ειχα βγαλει συμπερασμα οτι την πηρε απο πολυ χαμηλα και την εβγαλε 5η. Και μετα που κοιταξα απο περιεργεια, ειδα οτι δεν ηταν ετσι τα πραγματα. Φυσικα εννοειται οτι η 5η θεση ηταν η ανωτερη που μπορουσε να παρει και ολα αυτα δεν τα λεω ως κατι αρνητικο για τον Καρντοσο . Αυτο που λεω εχει να κανει κυριως με την προ Καρντοσο εποχη της Ριο Αβε.
    Προσωπικα , τον πιστευω αρκετα οχι λογω Ριο Αβε αλλα λογω του συνολου των οσων εχω διαβασει. Ακομα και στις ομαδες που απετυχε, ειχε φτιαξει ομαδες που ειχαν την κατοχη. Αυτο αν το κανει στην ΑΕΚ, σιγουρα θα χει καλυτερα αποτελεσματα απ οτι με αυτες.

 15. Τον Φερέιρα τον ζήτησε η Ναντ αλλά δεν έδινε τα λεφτά της ρήτρας, όπως και φέτος στα ονόματα που ακούστηκαν για αντικαταστάτη του Βαλβέρδε ήταν και αυτό και γενικά σε αφιερώματα του ξένου τύπου για τους Πορτογάλους προπονητές πάντα συγκαταλέγεται μέσα στους καλύτερους. Δεν ξέρω αν θα πιάσει, η χημεία προπονητή ομάδας είναι πάντα ένα ζητημα αλλά ο παοκ έδειξε αντανακλαστικά

 16. ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ

  Aσε μας ρε Τσαταλη που η ΑΕΚ θα δωσει για τον φορ συμβολαιο 1 εκατομμυριο και μπορει και περισσοτερα…….Αφου οι ερυθρομαυροι κοπριτες πουβρωμιζουν εδω μεσα με την ανοχη ολων σας στο σαιτ ξερουν μιλανε με βεβαιοτητα για συμβολαια 200 και 300 χιλιαδων…….Δηλ δεν ξερουν οι κοπροι και ξερεις εσυ;

  • ΜΠΕ ΜΠΕ ΜΠΕ

   Ολα τα ξερουν τα παιδια αυτα και καλα κανουν που μας μορφωνουν. Αν δεν ηταν αυτοι, επειδη εμεις δεν διαβαζουμε τα εντυπα τους δεν θα μαθαιναμε οτι ειχε παρει καποιο Βελγο Εγγελς τον λεγαμε νομιζω με 7 μυρια, καινως χαρτια σπορο μαρουλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *