Ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί, αν γυρίσουμε στην εποχή του Νεάντερταλ

Ο Τάσος Τσατάλης για την αναμενόμενη απόφαση της εφέσεων και για το ποιοι οδήγησαν στην διακοπή του ματς της Τούμπας

Ξέρω πως σε πολλούς φίλους που μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν, προξενεί εντύπωση πως από προχθές στέκομαι τόσο πολύ στον Σκουτέρη κι εκφράζω ανησυχίες.

Στην πραγματικότητα εντύπωση θα έπρεπε όμως να προκαλεί το αντίθετο. Αφήνω έξω από την κουβέντα τους λόγους για τους οποίους ο συγκεκριμένος δικαστής έχει δεχθεί κριτική και είναι υπό πειθαρχικό έλεγχο. Δεν θα τους συζητήσω εδώ.

Το θέμα είναι ένα. Η ΑΕΚ έκανε αίτηση εξαίρεσης του επικαλούμενη πιθανότητα μεροληψίας. Μέσα στην εκδίκαση ορθά κοφτά Λυσσάνδρου και Ρίζου είπαν πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κρίση του.

Έχουμε λοιπόν την πλέον επίσημη επιβεβαίωση του ότι η ΑΕΚ δεν εμπιστεύεται την κρίση του. Δεν θα ήμουν λοιπόν αφελής αν δεν ανησυχούσα κι εγώ;

Βέβαια, πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Εξακολουθούμε να μιλάμε για μια υπόθεση απόλυτα ξεκάθαρη.

Διακόπτονται ή όχι τα παιχνίδια όταν πρόεδρος – ειδικά της γηπεδούχου- μπαίνει ένοπλος, με συνοδεία φουσκωτών,  στο γήπεδο, προσπαθεί να επιτεθεί στον διαιτητή, στην συνέχεια επιτίθεται στον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της αντιπάλου ομάδας και μετά πάει να επιτεθεί στον πάγκο της;

Την απάντηση μας την δίνει από την πρώτη στιγμή η κοινή λογική, η υποτυπώδης έννοια της έννομης τάξης, τα κεκτημένα του δυτικού πολιτισμού, η κυβέρνηση με την απόφαση να διακόψει το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτής της ενέργειας, η ECA με την άμεση αποβολή του ΠΑΟΚ από τις τάξεις της, η FIFA με την άμεση άφιξη στην Ελλάδα και την απαίτηση για αυστηρές τιμωρίες και κατόπιν την εισήγηση για Grexit.

Και πέρα από όλα αυτά, τα επίσημα στοιχεία του αγώνα, φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή,  η εκ νέου κατάθεση του διαιτητή και οι προβλέψεις του ποδοσφαιρικού πειθαρχικού κώδικα, για να αφήσουμε έξω… τους εξωγενείς παράγοντες που λένε και οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά πρέπει να υπερκεράσει η τριμελής επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αν θέλει να βγάλει λάδι τον ΠΑΟΚ. Πρέπει δηλαδή να υπερκεράσει τα πάντα. Μπορεί να το κάνει;

Μπορεί γι’ αυτό το γεγονός να φάει μικρότερη ποινή ο ΠΑΟΚ από ότι ο Παναθηναϊκός για το κουτάκι του Ίβιτς; Μπορεί γι’ αυτό το γεγονός να φάει μικρότερη ποινή ο ΠΑΟΚ από όση έφαγε για το ρολό στον Γκαρσία;

Η λογική και η ηθική λένε όχι. Είπαμε, η λογική και η ηθική. Μπορεί να το κάνει, αν πάμε στην λογική ενός άνευ προηγουμένου δικαστικού πραξικοπήματος, που θα επιτρέπει από δω και πέρα τις ένοπλες εισβολές παραγόντων στο γήπεδο, χωρίς κίνδυνο τιμωρίας για τις ομάδες τους. Αυτό θα θεσμοθετήσουν οι δικαστές που θα βγάλουν μια τέτοια απόφαση.

Κάτι που φυσικά θα αναδείξει την Ελλάδα παγκοσμίως όχι σε χώρα του νόμου των καρτέλ, αλλά σε χώρα που θα ισχύουν οι νόρμες ( και όχι οι νόμοι) της εποχής του ανθρώπου του Νεάντερταλ.

Επιπλέον να βάλουμε μερικά ακόμη πράγματα σε σειρά, γιατί δεν μπορείς να τα παίρνεις κι όλα στα αστεία.

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, είχαμε δύο ομάδες και τους αξιωματούχους τους και την διαιτητική τετράδα.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Κομίνη, Αλεξέα, Ποντίκη, Στυλιάρα. Από αυτούς τους τρεις παράγοντες, ποιοι ήταν εκείνοι που είχαν άμεση σχέση με την διακοπή του αγώνα;

Πρώτος ο ΠΑΟΚ. Γιατί ο πρόεδρος του Ιβάν Σαββίδης, είναι ο πρώτος που μπαίνει στο γήπεδο και επιδιώκει διακοπή του αγώνα με το κάλεσμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να αποχωρήσουν. Όταν αυτό δεν έγινε δεκτό από τον Βιεϊρίνια, τότε αποφασίζει να βγάλει το μπουφάν και να κάνει το ντου με το κουμπούρι στη ζώνη.

Δεύτεροι οι διαιτητές. Ο Κομίνης αποφασίζει και το καταγράφει και στο φύλλο αγώνα, πως δεν μπορούσε να συνεχιστεί το ματς με αυτές τις συνθήκες και αποχωρεί.

Ποιος από τους τρεις παράγοντες του ματς λοιπόν, δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση με την διακοπή; Η ΑΕΚ.

Πάει αυτό. Πάμε στην διαδικασία στα πειθαρχικά όργανα.

Για έναν περίεργο λόγο γίνεται λόγος μόνο για τον Κομίνη που δεν πήγε αυτοπροσώπως στην διαδικασία. Που δεν είχε και δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει, αφού είχε επιβεβαιώσει τρεις φορές το φύλλο αγώνα πριν από την πρώτη εκδίκαση και στην διάρκεια της, δέχθηκε να απαντήσει κι εγγράφως σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε. Όλες ερωτήσεις που προήλθαν στην πραγματικότητα από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί δεν έγινε λόγος και γιατί ο κ. Σκουτέρης δεν αναφέρθηκε σε αυτούς, όπως αναφέρθηκε στον Κομίνη, στους κ.κ Σαββίδη και Μίχελ, που επίσης αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και είναι κομβικά πρόσωπα της ιστορίας. Αυτούς δεν θα ήθελε να τους έχει μπροστά του;

Ο ΠΑΟΚ θεωρούσε τόσο σημαντική την παρουσία του Κομίνη, αλλά όχι των δύο παραγόντων του που τον έφεραν στην θέση που τον έφεραν;

Και ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό πρόσωπο από όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα που δέχτηκε να παραστεί σαν μάρτυρας, παρότι η ΑΕΚ δεν ήταν κατηγορούμενη, αλλά είχε παραστεί μόνο λόγος της ένστασης του ΠΑΟΚ; Ο Βασίλης Δημητριάδης.

Όλα αυτά για να ξέρουμε, ποιοι έχουν σχέση με την διακοπή και ποιοι έχουν έμπρακτα παίξει ρόλο θετικό και στην εξέλιξη της διαδικασίας.

ΥΓ1: Δεν με θεωρώ και τον πιο έξυπνο άνθρωπο στον κόσμο. Αλλά όχι και τόσο ηλίθιο για να αφιερώσω και μια σειρά έστω στο οπτικό υλικό που επικαλείται ο ΠΑΟΚ. Όταν αποφασίσω ότι όχι απλά δεν είμαι τόσο έξυπνος, αλλά είμαι και ηλίθιος, θα το κάνω.

ΥΓ2: Τους συναδέλφους του ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, αν μου επιτρέπεται, θα ήθελα να συμβουλεύσω να χρησιμοποιούν όποια επιχειρήματα θέλουν υπέρ της άποψης της δικής τους ομάδας μεν, να αποφεύγουν όμως να χαρακτηρίζουν τις απόψεις των άλλων δε. Όταν αποφασίζεις να υπερασπιστείς ντου με πιστόλια σε αγωνιστικούς χώρους, τότε έχε τουλάχιστον το φιλότιμο να μην σχολιάζεις την αντίθετη άποψη.

24 Σχόλια

 1. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΊ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΜΩς Η ΑΕΚ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΕΊ ΜΑ ΤΟΥς 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗς, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ?

  ΕΠΙΣΗς ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΉΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΊΛΑΘΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΟΥ ΟΦΣΑΙΤ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ. ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΟΤΙ ΚΟΜΙΝΗΣ ΠΑΡΑΣΎΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ) ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ
  ΚΡΕΣΠΟ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΚΟΛ.

 2. Οπαδος του ΠΑΟΚ με ηλικία 60 χρονια.Παρακαλω που ακριβώς στην ζωντανή μετάδοση του αγώνα απο την νόβα είδατε το πιστόλι???Εγω το είδα μια ώρα μετα στα διαφορά σάιτ.Τις δυο διαφορετικές δηλώσεις του κ Δημητριαδη τις γνωρίζεται??Τις δηλώσεις του Κονε τις γνωρίζεται??Περιμενω απαντήσεις.

  • Παντελής

   1.Το μάτς διεκόπη οριστικά και όχι προσωρινά εξαιτίας της εισβολής και της παρατεταμένης παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο των παραγόντων του Παοκ.
   2.Το αν φάνηκε σην ζωντανή μετάδοση το πιστόλι δεν έχει καμμιά σημασία.Το γεγονός δεν αλλάζει για το σοκ που προκαλεί η οπλοφορία έξαλλου παράγοντα εντός αγωνιστικού χώρου το παραδέχεται και ο Μαουρίτσιο.
   3.Το ότι κάποτε στην Τούμπα η ΑΕΚ βγήκε για να συνεχιστεί ο αγώνας ενώ πήγαν να κάψουν τον Σάχα δεν σημαίνει οτι θα γίνεται συνέχεια.Οτι και να δήλωσαν Δημητριάδης και Κονέ δεν αλλάζουν τα γεγονότα.
   4.Συνέχιση του αγώνα μετά 2 ώρες θα μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ αν ,όπως παλιά, ήθελε η ΑΕΚ να αθωώσει τον ΠΑΟΚ.Όταν ο αγώνας διεκόπη στο 0-0 ζητάτε απο την ΑΕΚ να βγεί και να αθωώσει τον ΠΑΟΚ παίζοντας 5 λεπτά με σκόρ 1-0?????Διότι αν δεν είχε εισβάλλει ο καλός άνθρωπος με την συνοδεία του το ματς θα είχε συνεχιστεί με εκτέλεση ελεύθερου και σκορ 0-0.
   5.Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατηγορούμενη βάσει στοιχείων απο τον αθλητικό δικαστή αλλά καλείται λόγω της ένστασης του ΠΑΟΚ.Επομένως δεν έχει καμμία ανάμιξη στην τιμωρία του ΠΑΟΚ που ΔΕΝ προέρχεται απο καταγγελία της ΑΕΚ αλλά απο την απόδοση ευθυνών βάσει των πραγματικών στοιχείων που εκτίμησε ο αθλητικός εισαγγελέας.

   • Ο καθένας τα βλέπει όπως τον συμφερει.Ο δικαστής,ο κ Σκουτέρης αυτός ο οποίος διώκεται,μεγάλο παραμύθι αυτο,θα βγάλει απόφαση,οχι αυτή που θελουν να επιβάλλουν κάποιοι,αλλά βάσει στοιχείων.

 3. Τον Προπονητή τους αυτή τη ΛΕΡΑ ο οποίος όπου σταθεί και βρεθεί βρίζει και κατηγορεί τους πάντες ότι του έκλεψαν το Πρωτάθλημα ποίος θα τον κάνει να σκάσει?

 4. Γιωργος 66

  Πιστευει κανείς ότι άν δεν υπήρχε πιστόλι σε κοινή θέα και διεθνή προβολή, θα είχαμε την οποιαδήποτε τύχη στα δικαστήρια..;;;
  Αν δηλαδή γινόταν ότι ακριβώς έγινε με μιχελ και ρωσοκαυκασιο , χωρίς να βγει το μπουφάν.
  Το ότι βγήκε το μπουφάν και το ειδε ολος ο πλανήτης , μας σώζει.
  Από αυτά που βλέπουμε να γίνονται στην δικαστική διαδικασία καταλαβαίνουμε και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.
  Μπορεί και να τιμωρουμασταν εμείς

 5. Λάμπρος Χατζ

  Τάσο θεωρώ δεδομένη την τιμωρία του ΠΑΟΚ.Αυτό που για πολλούς φαίνεται παράξενο είναι η δήλωση-ερώτηση του σκουτέρη προς τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ αν εμπιστεύονται την κρίση του.Εγώ πιστεύω πως αυτή η δήλωση λέεει πολλά & εννοώ ότι με τα γεγονότα & την τεκμηρίωση του Μηνά Λυσάνδρου ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση η ΑΕΚ από θύμα να γίνει θύτης οπότε ο σκουτέρης είναι δεδομένο να επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση & να έχει την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ.Είχαν γλυκαθεί με την πρωτοφανή απόφαση με τους γαύρους λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με μας να πάρουν πίσω τους 3 βαθμούς + τον κόσμο οπότε λένε πάλι κάτι θα κάνει ο σκουτέρης..αμ δε!!!δεύτερη φορά δεν έχει τον κ@λο τους να χτυπάνε κάτω,άσε που υπάρχει διακοπή με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ.Αυυτό που με εξοργίζει όμως είναι ότι δεν θέλουν να καταλάβουν την είσοδο του ρίνγκο με την πιστόλα!!Θα πηγαίνω & εγώ σε δημόσιο χώρο με οπλάκι αλλά δεν θα το βγάλω απλά θα το έχω πάνω μου!!!

 6. 1) Δεν υπαρχει CAS.Ειναι αναρμοδιο για τετοια ζητηματα.Μετα τον Σκουτερη υπαρχει Διαιτητικο και τελος.Στο CAS θα πηγαιναμε πχ με τον Ντιντακ, αν πηγαινε δικαστικα το περσινο νταβαντουρι με την κατηγορια της πλαστογραφιας.Και το 2008 το CAS δε «δικαιωσε τον ΟΣΦΠ» οπως λενε μετα απο τοσα χρονια οι νοτιογαυροι.Δηλωσε αναρμοδιο και δε δικασε.
  2) Δεν προβλεπεται απο πουθενα, επαναληψη αγωνα ο οποιος διακοπηκε για οποιονδηποτε λογο πλην καιρικων συνθηκων.
  3) Δεν προβλεπεται απο πουθενα τιμωρια της ΑΕΚ…Αυτα τα -10 που λενε, τα λενε για να μπορουν να το παιζουν αδικημενοι ακομα κι αν παρουν το πρωταθλημα με εντολη ΠτΔ.Οπως ηδη το κανουν μερικοι που λενε οτι δεν τους δικαιωσε ο Σκουτερης. (ζουν αναμεσα μας)
  4) Το οτι ο Σκουτερης θα καθαρογραφει με φανελα Γιασεμακη Γιασουμη, δε σημαινει οτι (απαραιτητα) θα χασει η ΑΕΚ το πρωταθλημα.
  5 και ασχετο) Ο πραγματικος πατος του Ελληνικου ποδοσφαιρου, φαινεται σε στιγμες ανυποπτες.Οταν ολος ο πλανητης εβλεπε Ρεαλ-Γιουβεντους και Μπαγερν-Σεβιλλη εμεις βλεπαμε Λυσσανδρου-Γκαγκατση και Ριζου-Σκουτερης…
  6) Χρονια πολλα σε ολους εμας, μιας και η ΑΕΚ μας ειναι αιωνια και αθανατη.

 7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ

  Δυστυχώς ετοιμάζεται σφαγή. Ενδείξεις: 1. Ο Σκουτέρης είναι λέει πρόθυμος να επικοινωνήσει με FIFA UEFA για να τους εξηγήσει … (προφανώς γιατί η απόφαση του θα είναι διαφορετική από το αναμενόμενο). 2. Η επιμονή του να καλέσει Κομίνη ενώ γνωρίζει ότι δεν θα έρθει. Η μη προσέλευση του για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πρακτικά βοηθάει τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να ελαφρύνει την ποινή του λόγο αμφιβολιών και να φορτωθούν όλα σε ένα ανίκανο διαιτητική που δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα αγώνα.. 3. Η πρωτοφανής καθυστέρηση είναι εσκεμμένη για να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση . Για όλα αυτά δεν φταίνε οι Νομικοί μας, αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί αφού το παιχνίδι είναι στημένο… Θα μου πείτε Grexit και τα λοιπά. Θυμηθείτε όμως το ή εμείς ή κανείς… δεν ειπώθηκε τυχαία… Πιστεύω ότι η υπόθεση θα πάει μέχρι CAS και εκεί τελικά θα δικαιωθούμε. Όμως το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει και εμείς δεν θα ξέρουμε ακόμα εάν θα είμαστε πρωταθλητές.

 8. Υποθετικα ας πουμε οτι αλλαζει η αποφαση και παιρνουμε το ματς αλλα τους δινει τους βαθμους πισω..στο διαιτητικο ας πουμε οτι παραμενει η αποφαση της εφεσεων..μπορει η ΑΕΚ να παει στο CAS και να ζητησει τον υποβιβασμο απο τα παοκια?..καταρχην θεωρω τεραστιο λαθος οτι δν ζητησαμε εμεις χθες στην εφεσεων να τιμωριθουν παραπανω..δλδ να χτυπαμε οτι θελουμε τον υποβιβασμο τους..επρεπε να το κανουμε σημαια κ να το χτυπαμε συνεχεια..επισης θεωρω λαθος οτι δν χτυπισαμε με το βιντεο του ιβιτς περσυ που τον δειχνει να μιλαει με τον Κωνσταντινιδη κ οτν βλεπει καμερα του λεει πεσε κατω κ κανε τον ψοφιο..βαση αυτου του βιντεο επρεπε να αθωωθει ο ΠΑΟ περσι?..γτ απο οτι φαινεται εκαναν θεατρο τα παοκακια..τεσπα δν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι..ειμαι σχεδον σιγουρος..ηδη πηγε πισω κ δν αλλαξε την αποφαση για το κεκλεισμενων με τον Πανιωνιο που παιζουν..επισης γνωμη μου ειναι οτι αφου ρωτησε τα παοκια αν τον εμπιστευονται υπερ μας ειναι..τεσπα εμεις τα ματια μας στον στοχο μας..νικες σε ολα τα ματς κ αστους να βελαζουν οι ενστασιακοι

  • Παντελής

   Δεν το κανουμε γιατι το αφηγημα ειναι οτι δεν κυνηγαμε καμια ομαδα στα δικαστηρια. Καλως η κακως. Απο την αλλη φιλε εγω δεν θελω τον υποβιβασμο του ΠΑΟΚ δηλαδη το μεγιστο της ποινης . Η κουλτουρα δικαιοσυνης στην ελλαδα εχει παιδαγωγικο χαρακτηρα και οχι εκδικητικο. Τωρα αν του χρονου το ξανακανουν τοτε ναι να φανε το μεγιστο . Απο την αλλη ο κομινης δηλωσε οτι δεν θεωρει ως απειλη αυτο που του ειπε ο μιχελς οποτε δινει επιχειρημα για να μην του ριξουν υποβιβασμο. .Τοτε που ειχανε πιασει τους δικους μας το 86 να δωροδοκουν στις σερρες φαγαμε -3 . Ο αναμαρτητως πρωτος το λιθο βαλλετω. Να μεινει ως εχει το πραμα να μην αλλξει ουτε τελεια και παμε παρακατω.

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   Οχι το CAS ειναι αναρμοδιο για τετοια θεματα. Και ο παοκ δεν πηγε πουθενα για το ματς με τον οσφπ.

   Προσφυγη στο CAS προβλεπεται αν εξανλτηθουν τα εγχωρια ενδικα μεσα. Αφου δεν ξεκινησε η ΑΕΚ με καταγγελια για να υποβιβαστει (που δεν μπορουσε και να το πετυχει) αλλα πηγε με προθεση την λιγοτερη δυνατη αντιπαραθεση και παρεστη μονο μετα την ενσταση του παοκ δε μπορει να παει απευθειας στο CAS (χωρια που και επι της ουσιας θα εκανε μια τρυπα στο νερο).

   Βιντεο απο αλλη υποθεση δεν θα εξεταζονταν καν. Μονο νομολογια να προσκομιστει που παλι δεν θα λαμβανοταν υποψιν γιατι εδω ειχαμε διωξη για απειλη και εισοδο αξιωματουχου που προκαλεσε διακοπη και οχι για ριψη αντικειμενου που προκαλεσε διακοπη. Αρα ασχετη νομολογια.

   Στην εφεση ισχυει η αρχη της μη χειροτερευσης της θεσης του κατηγορουμενου, δεν μπορουσε η ΑΕΚ να ζητησει μεγαλυτερη ποινη παρα μονο την απορριψη της εφεσης και την επικυρωση της πρωτοδικης.

   Μονη περιπτωση να υπηχε μεγαλυτερη ποινη ειναι πρωτον να εκανε η ΑΕΚ αντεφεση, ή δεύτερο ο ποδοσφαιρικος εισαγγελεας να εκανε εφεση (οπως εγινε με τον Χιμενεθ που απο 15 μερες πηγε 45).
   Το δευτερο δεν εγινε (δεν απορω γιατι…) και το πρωτο δε μπορουσε να το κανει η ΑΕΚ γιατι αφενος δεν ηταν κυρια διαδικος αλλα εκανε μονο παρεμβαση και αφετερου δεν ηταν ηττηθησα διαδικος (αφου δεν καταδικαστηκε σε κατι) οποτε δεν ειχε καν εννομο συμφερον για εφεση.

   Το επιτελειο της ΑΕΚ και ειδικα η Ριζου εχει κανει αψογη καθαρα νομικη δουλεια. Ελπιζουμε να μην μιλησουν οι μουγγοι και τρελαθουμε.

  • Παντελής

   φιλε αυτο το βιντεο πρπεπει απλως να το κοπαναμε στου μπαορκτσηδες στο αντικειμενικο που μιλανε για θεατρο των παιχτων της ΑΕΚ . Ειναι απλως για να ξεφτιλιζουμε την προπαγανδα τους. Δεν εχει αλλη χρησιμοτητα

 9. Κ Τσατάλη, αυτή η τοποθέτησή σας είναι όντως διαφωτιστική και ουσιώδης. Πρέπει επίσης να αναδεικνύετε συνεχώς μέχρι να τελειώσει αυτή η γελοιότητα, ποια είναι η πραγματική τιμωρία μιας ομάδας, βάσει ΚΑΠ, της οποίας αξιωματούχοι μπουκάρουν, ένοπλος ο ένας και μάλιστα ο πρόεδρος, και απειλούν ανοικτά τον διαιτητή, ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας, η οποία παραμένει στο γήπεδο, το τονίζω παραμένει, ενώ η γηπεδούχος με εντολή του ένοπλου προέδρου της πηγαίνει αποδυτήρια. Ποιος λοιπόν ευθύνεται αρχικά για τη διακοπή του αγώνα και κατά δεύτερο ποια η ποινή για την ομάδα. Είναι αυτή που της επιβλήθηκε πρωτόδικα; Δώστε μια ξεκάθαρη απάντηση επιτέλους και αυτήν να αναδεικνύετε συνέχεια. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται. Όλα τα άλλα είναι για να περνάμε την ώρα μας ομφαλοσκοπώντας. Και εν τέλει γιατί πέρυσι ο ΠΑΟ τιμωρήθηκε με την ίδια ακριβώς τιμωρία της φετινής πρωτόδικης απόφασης για τον ΠΑΟΚ; Εξομοιώνεται ο ψευτοτραυματισμός του Ίβιτς, με την ένοπλη μπούκα του Ρώσου, ο οποίος απειλούσε κιόλας με τη θέα του όπλου; Τέλος στο βίντεο τι φαίνεται; Ο ένοπλος μπουκάρει στα αποδυτήρια και προσπαθεί να πλησιάσει τον διαιτητή απειλητικά.

 10. Γιωργος 66

  Τους συναδέλφους σου αυτούς Τασο , θα πρεπε να τους αναζητησει εισαγγελέας.
  Για τη πολεμική ρητορική, για τους λόγους μίσους, για την εθνικοδιχαστικη ιδεολογία, για προτροπή εμφυλιοπολεμικου κλιματος και άλλα πολλά.
  Η ΕΣΗΕΑ γιατί δεν παρεμβαίνει,
  Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να τα πακετάρει ολα αυτα που συμβαίνουν και βιάζουν την λογική και την ηθική και να αναδείξει το θέμα προς δικαστική διερεύνηση ;
  Παρακολουθούμε απλά τις φοβερές αυτές προκλήσεις απο ολο το μηχανισμό τους

 11. ΤΑΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ…ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ…ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ CAS ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ??

 12. Αυτό το άρθρο ναι,είναι διαφωτιστικό των σκέψεων σας (σε αντίθεση με το προχθεσινο ).
  Overall θεωρώ ότι, αυτομαστιγωνομαστε συνέπεια της επικοινωνιακης καταιγίδας από βορρά μεριά.
  Δε βλέπω πως μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά ως προς την απόφαση και νομίζω ότι την ίδια έπαρση είχαν και στην υπόθεση Γκαρσία, την εξέλιξη της οποίας θα βρουν τώρα μπροστά τους.

 13. Σωστά και λογικά είναι Ολα αυτά που γράφετε…
  Απλώς εγώ δέν μπορώ να εφησυχάσω και να εμπιστευθώ Αυτούς
  που τόσο Αναίσχυντα καταπατούν κάθε Εννοια του Νόμου…
  Διαβάστε αυτά…

  http://www.thessnews.gr/article/82105/kalesma-tis-pae-paok-oloi-mazi-sto-syllalitirio-

  • Ρε φίλε τι τα ανεβάζεις συνέχεια αυτά? έχεις δει κανένα δικηγόρο που να έχει για πελάτη του έναν δολοφόνο η ληστή να τον κατηγορεί? λογικό είναι η μεριά του ΠΑΟΚ να κάνει το άσπρο μαύρο άλλωστε τόσα χρόνια αυτό έκαναν και τα κόκκινα σάιτ….

 14. Μόνο και μόνο που ασχολούνται μερικοί δημοσιογράφοι της ΑΕΚ και οπαδοί στο αν ακόμα πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει η ποινή αυτό δείχνει ότι επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ το πάει πολύ καλά από εκεί και πέρα ο δικαστής δεν μπορεί να βγάλει μια απόφαση όπως στο ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ που να λέει ναι μεν φταίει ο ΠΑΟΚ αλλά δεν θα φάει -3 τώρα η θα πρέπει να δικαίωση την ομάδα που ο πρόεδρος της μπήκε με όπλο και να ακυρώσει την έκθεση του διαιτητή του παρατηρητή και όλα αυτά που είδε ο πλανήτης ή να τιμωρήσει την ΑΕΚ που μετά από αυτά που έγιναν δεν βγήκε να παίξει χωρίς καν να έχει βγει ο διαιτητής επίσης η ΑΕΚ το 2015 έφαγε την ίδια τιμωρία επειδή 15 οπαδοί μπήκαν μέσα στο αγωνιστικό χώρο βγήκαν αμέσως αλλά ο ΟΣΦΠ δεν βγήκε να τελειώσει το παιχνίδι…

  ΥΓ1 Δικαίωση ΠΑΟΚ = επιτρέπω τους προέδρους να μπαίνουν με πιστόλια και να τιμωρείται ο φιλοξενούμενος

  ΥΓ2 Εκεί στον ΠΑΟΚ αφού είναι κουλέροχαρτο το φύλλο αγώνα του διαιτητή γιατί λέτε το παιχνίδι ότι είναι 1-0?

  ΥΓ3 Κουράσατε με τα ψέματα σας…σας σιχάθηκε όλη η Ελλάδα και αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμωρία σας…

  • Παντελής

   αδερφε να τιμωρησει την ΑΕΚ δεν γινεται . Πανω σε πιο κατηορητηριο θα μας καταδικασει?? Σε αυτο που δεν υπαρχει?? Ο ΠΑΟΚ μονο διωκεται δεν εχει σχηματιστε κανενα κατηγορητηριο εναντιον της ΑΕΚ . Η ενσταση του ΠΑΟΚ εχει απορριφτει και δεν υπαρχει εφεση στην ενσταση . Το μονο που μπορει να κανει ο σκουτερης ειναι να αθωωσει τον ΠΑΟΚ και να διαταξει μιας μορφης επαναληψη του αγωνα . Ειτε εξαρχης , ειτε τα πεντε λεπτα με οτι σκορ τον φωτισει ο θεος. Αλλα μαλλον αδυνατο μοιαζει.

   • ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΊ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΜΩς Η ΑΕΚ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΕΊ ΜΑ ΤΟΥς 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗς, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ?

    ΕΠΙΣΗς ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΉΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΊΛΑΘΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΟΥ ΟΦΣΑΙΤ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ. ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΟΤΙ ΚΟΜΙΝΗΣ ΠΑΡΑΣΎΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ) ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ
    ΚΡΕΣΠΟ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΚΟΛ.

    • Διοτι στον πιλιτισμενο ποδοσφαιρικα κοσμο, νοειται να υπαρχουν τεραστια διαιτητικα σφαλματα, ακομα και σφαγες διαιτητικες. Αυτο που δε νοειται ειναι να μπουκαρει ο προεδρος της, θεωρητικα, αδικηθεισας ομαδας ενοπλις και με συνοδεια μπραβων και να απειλει το διαιτητη και να διακοπτει το ματς. Φαντασου προχθες να μπουκαρε στο Ετιχαντ στη φαση του ακυρωθεντος γκολ, ενοπλος ο προεδρος της Σιτυ και να απειλουσε το διαιτητη και να διεκοπτε το ματς. Υπηρχε καμια περιοτωση να συνεχιστει μετα απο δυο ωρες ο αγωνας; Υπηρχε περιπτωση να εξεταζουν αν τρομαξαν πολυ η λθγο οι παιχτες της Λιβερπουλ; Υπηρχε περιπτωση να μη διακοπει σε βαρος της Σιτι το ματς; Υπηρχε περιοτωση να μην ξεσκιζε η ΟΥΕΦΑ τη Σιτι; Ρωτα τον εαυτο σου και απαντα ειλικρινα, αν μπορεις. Δεχομαι οτι ειναι δυσκολι να χωνεψεις τετοια εξελιξη, αλλα δεν σου φταιει κανεις αλλος εκτος απο τους δικους σου ανθρωπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *