Κάθετος στο οικονομικό, αλλά δεν έριξε τον πήχη στο αγωνιστικό

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για το βασικό μήνυμα από όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Η αίσθηση που μένει, είναι πως ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήθελε να μιλήσει, αφορούσε τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής της ομάδας.

Χωρίς να είναι η πρώτη φορά που το κάνει, αυτή τη φορά ήταν τόσο ξεκάθαρος, κάθετος ως και ωμός, που η πολύ κουβέντα δεν ωφελεί μάλλον. Είναι άλλος να αιωρείται ένα ζήτημα και να ρωτάς γιατί δεν ανεβαίνει ο οικονομικός πήχης κι άλλος να είναι απόλυτα ξεκάθαρος το ποιος είναι αυτός. Ξεκάθαρο από το αφεντικό της ομάδας, δημόσια.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό ο Μελισσανίδης το έκανε παράλληλα με την ανάληψη ευθύνης για ομάδα που κάθε χρόνο θα κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είπε, αυτά είναι τα οικονομικά δεδομένα, οπότε μέχρι εκεί μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είπε πως η ΑΕΚ κάθε χρόνο θα κάνει πρωταθλητισμό. Ναι, δεν μπορεί να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, μια φορά συνέβη στην ιστορία της να το κάνει επί τρεις συνεχόμενες σεζόν και στις δύο εκείνος ήταν στα ηνία της, αλλά κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό.

Οπότε στην ουσία ο Δ. Μελισσανίδης μας είπε πως θα συνεχίσει να προσπαθεί για μια ΑΕΚ που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα, με τα δεδομένα που θεωρεί εκείνος σωστά. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο που η ΑΕΚ δεν θα καταφέρνει κατακτήσει η και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το λογικό είναι πως θα κρίνεται λίγο πολύ αποτυχημένη.

Ο καθένας με τα δεδομένα μπροστά του, μπορεί να σχηματίσει όποια άποψη θέλει. Το μονο σίγουρο είναι πως κανείς δεν κρύβει τα δεδομένα.

Αλλά το βάρος μεταφέρεται πλέον 100% στον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα κινηθεί μέσα σε αυτά τα δεδομένα.

Γιατί την στιγμή που σου ξεκαθαρίζεται πως η φιλοσοφία δεν αλλάζει, δικαιούσαι αν μη τι άλλο να περιμένεις πως η φιλοσοφία θα υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό έχει σημασία, γιατί πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που δόθηκε χθες. Δεν σημαίνει πως αλλάζουν οι στόχοι της ΑΕΚ, επειδή έχει αυτή την φιλοσοφία.

Δεν σημαίνει πως τα στελέχη της πρέπει να επαναπαυθούν στην όποια δικαιολογία μπορεί να δίνει η οικονομική πολιτική.

Αντίθετα, όλα τα στελέχη που δουλεύουν για λογαριασμό της ΑΕΚ ή πρόκειται να δουλέψουν, καλούνται να έχουν 100% την επίγνωση πως με λιγότερες πιθανώς ευκολίες σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό, καλούνται να πετύχουν ανάλογο ή περίπου ανάλογο αποτέλεσμα.

Και μη κολλάει κανείς σε ένα πρόσωπο. Όλοι όσοι δουλεύουν στην ΑΕΚ, σε οποιοδήποτε πόστο, πρέπει να έχουν αυτή την επίγνωση και να μη μένουν στους περιορισμούς που βάζει η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική.

Την ανταγωνιστική ομάδα και τον χαρακτήρα της, δεν τον δημιουργούν μόνο οι επιλογές στις μεταγραφές από τον τεχνικό διευθυντή για παράδειγμα. Αφορά όλη την ομάδα και τους ανθρώπους της.

Μετά από την κάθετη στάση που έβγαλε χθες, για μένα ο Δ. Μελισσανίδης αυτή την υποχρέωση έχει. Να έχει ένα μηχανισμό, με πλήρη επίγνωση και απόλυτα ψυχολογικά προσαρμοσμένο στην απαίτηση των υψηλών στόχων, με βάση την οικονομική πραγματικότητα της ομάδας.

Πιθανώς κάποιος να το θεωρεί άδικο, κάποιου άλλου ίσως να του ρίχνει την ψυχολογία. Φυσιολογικά είναι όλα αυτά. Αυτό που δεν θα είναι φυσιολογικό, είναι να μένεις για να υπηρετείς κάτι που μπορεί να μη σε εμπνέει ή να θεωρείς πως αδικεί τις δυνατότητες σου. Απλά πράγματα.

Ορθότατα ο Μελισσανίδης στάθηκε στις σημαντικές επιτυχίες της ΑΕΚ τα τελευταία 5-6 χρόνια. Τα εχουμε πει κι άλλες φορές. Στην πραγματικότητα, το γεγονός πως τις τρείς πρώτες σεζόν από την επιστροφή της, η Ένωση κάθε μία από αυτές πέτυχε από ένα τουλάχιστον σημαντικό στόχο εντός συνόρων και το συνδύασε και με συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και του Europa League, καθιστά αυτό το διάστημα, από τα πιο πετυχημένα στην ιστορία της.

Αγωνιστικά. Γιατί αν το συνδυάσεις με το θαύμα του γηπέδου και την συνολική επένδυση στις υποδομές, πάει στις κορυφαίες περιόδους της ιστορίας της, στην νεώτερη την κορυφαία μετά τα τρία σερί πρωταθλήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Αλλά… Το διάστημα αυτό πάσχει σε ένα σημείο, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου. Στο γεγονός πως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα μόνο, που τα βρίσκεις κυρίως στην σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα, έδωσε έμπνευση, άρεσε στον κόσμο.

Αυτό είναι η βασική «τρύπα», ίσως η μόνη, αλλά είπαμε, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου, αλλά και στο κίνητρο για να πάνε στο γήπεδο.

Κι αυτό το θέμα για μένα, έχει να κάνει κυρίως με την μόνιμη αστάθεια στο ζήτημα του προπονητή. Δεν ξέρω αν έχει υποτιμηθεί η σημασία του, αλλά αν έχει συμβεί αυτό, είναι λάθος. Για μια ομάδα με την οικονομική πολιτική της ΑΕΚ, το ζήτημα της επιλογής του προπονητή γίνεται ακόμη πιο σημαντικό.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως επίσης παρά τα οικονομικά δεδομένα, δεν μπορεί χρονικά να τραβάει πολύ η εικόνα μιας ΑΕΚ, που δεν παράγει κατά κανόνα ποδόσφαιρο κι έχει μόνιμα αμυντικογενή φιλοσοφία.

Το ζήτημα λοιπόν και στο θέμα του προπονητή και σε όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, είναι πως τα οικονομικά δεδομένα, απαγορεύουν στην ΑΕΚ, να μη δουλεύει σε δέκα φορές πιο υψηλούς ρυθμούς από τον ανταγωνισμό της και απαγορεύει επίσης το να μη δίνεται η σημασία που πρέπει, σε δομικά ζητήματα όπως αυτό του προπονητή.

Για το συγκεκριμένο που έχει ανοίξει τώρα, νομίζω πως άσχετα με το αν κάποιος θεωρεί τον Μανόλο Χιμένεθ τον κατάλληλο προπονητή ή όχι, σημασία έχει πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχουν σοβαροί δισταγμοί εντός ομάδας. Με πρώτο το αφεντικό, αλλά προφανώς δεν είναι ο μόνος.

Θα δυσκολευτώ λοιπόν να πιστέψω όποιον μου πει πως μετά από μια δημόσια μάλιστα παραδοχή αυτής της κατάστασης, μπορεί να συνεχιστεί μια συνεργασία σε υγιή βάση. Είναι μάλλον αφύσικο. Επαναλαμβάνω, ανεξάρτητα από την γνώμη του καθενός για την αξία του συγκεκριμένου προπονητή. Δεν μπαίνουμε καν σε αυτό. Καλώς ή κακώς, εκφράστηκε ξεκάθαρα διστακτικότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης στον απαραίτητο βαθμό. Ε, πως θα προχωρήσεις ομαλά έτσι;

Δείτε επίσης

Έτσι στηρίζεται η νέα προσπάθεια

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για τα δύο τρία βασικά που μοιάζουν απαραίτητα αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ

103 Σχόλια

 1. ΦΘΗΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

 2. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι.
  Ο Μελ ποτέ δεν έφτιαξε ομάδα ο ίδιος στην ΑΕΚ.
  Παρέλαβε από Γιδόπουλο, Γενεράκη μια έτοιμη ομάδα και ήδη πρωταθλήτρια το 1989.
  Τον Μπάγεβιτς δεν τον βρήκε αυτός, αλλά τον βρήκε στην ΑΕΚ.
  Ο Μελ, το ξαναγράφω, δεν έχει φτιάξει ποτέ ο ίδιος ομάδα.
  Προφανώς με αυτά που είπε, δεν μπορεί να φτιάξει ομάδα.
  Ας φτιάξει λοιπόν τον γήπεδο που μπορεί και ας φέρει έναν σοβαρό επενδυτή να κάνει επενδύσεις σε μια καθαρή και με δικιά της έδρα, ομάδα.
  Αρκεί αυτός ο επενδύτης να μην είναι κανένα ΣΟΕ κάποιου απίθανου Τροχανά.
  Αυτά για την ιστορία, γιατί, αρκετή αξία έχουν δώσει κάποιοι στον Μελισσανίδη.
  Ο ΜΕΛ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΜΑΔΑ.
  ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ, ΟΜΑΔΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.

 3. «Βγάζω 100, χαλάω 99.»
  Ο Μελ σίγουρα είναι επιχειρηματίας;
  Αυτή είναι λογική δημοσιουπαλληλάκου.
  Στις επιχειρήσεις πρέπει να επενδύεις.
  Νομίζω;;;

 4. η ομαδα χριαζεται επενδυτη!!!, μακαρι οταν τελιωσει το γηπεδο, να βρεθει καποιος που να θελει να επενδυσει στην ομαδα και να την κανει δυνατη ( αγωνιστηκα) για να εμπνευσει τον κοσμο…. με τον μελισσανιδη δεν βλεπω να τραβαει για πολυ ακομα , ο κοσμος εχει ξενερωσει

 5. Δεν θα περάσει ποτέ ξανά εφόσον καταφερεσαι προσβλητικά

 6. Το περσινό πρωτάθλημα και η είσοδος στο ΤΣΟΥΛΟΥ ήταν εκτός προγράμματος και δεν μπορεί ο Μελ να τα διαχειριστεί. Εάν δεν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα ακόμα θα ερχόμασταν, θα συναρμολογουσαμε το σκέπαστρο και όλα καλά. Τώρα που πήραμε το πρωτάθλημα έχουμε το θράσος να θέλουμε να το ξαναπάρουμε. Άκου κάτι απαιτήσεις που έχει ο κόσμος…

 7. ωραίο μου πλυντήριο

  Δεν καταλαβαίνει τίποτα είπε… αν μείνει με την αρκάδη τον δημητριάδη και τους σουβλακοφάγους ίσως πάρει χαμπάρι. Λέω ίσως, γιατί είναι τόσο ξεροκέφαλος που το πιο πιθανό είναι να μη χαμπαριάσει τίποτα.

  Τον πήχη δεν τον βάζει κανένας μελισσανίδης, τον πήχη τον βάζει το όνομα και η ιστορία της ομάδας.

 8. Ειναι φανερό πως μόλις τελειώσει το γηπεδο θα αποχωρήσει,εγω αυτό κατάλαβα

 9. ποιός είσαι ρε?

  Σε όλες τις εταιρείες υπάρχει και ο όρος ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Τέτοιες δεν έγιναν.
  Βγάζε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ την ομάδα στους ομίλους του τσου λου και μην ξοδεύεις ευρώ παραπάνω από τα έσοδά της.
  Με ουέφα και ΑΝ, τα λεφτά δεν φτάνουν και για την πίτα ολόκληρη και για τον σκύλο χορτάτο.
  Όλα τα άλλα να είχαμε να λέγαμε.
  Επίσης δεν θα χρώσταγε η ομάδα αν έβαζες πέντε φράγκα παραπάνω και τα έκανες μετά μετοχές.
  Απλά δικαιολογίες για να μην βάλεις.
  Ότι προσφέρεις προσφέρεις κακά τα ψέμματα. Όμως από ΕΣΕΝΑ περιμέναμε πολλά παραπάνω από μια διαχείριση.

  • Αλέξανδρος

   Αν ανέβαζε λίγο την ποιότητα του ρόστερ θα είχαμε καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει καλύτερη μπάλα, περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, περισσότερους βαθμούς, περισσότερες εισπράξεις, και το κυριότερο δεν θα έπεφτε η αξία των παικτών στα τάρταρα για να παρακαλάμε τώρα να μας φέρουν πρόταση άνω των 3μυρίων για τον Λιβάια.
   Δε μιλάμε τώρα να πάει και να φέρει τον Γκουντογκάν, έτσι? Απλά να κλείσει στοιχειωδώς 2-3 τρύπες της 11αδας.
   Τα λεφτά που θα ξόδευε θα τα έπαιρνε πίσω στο 10πλάσιο και απο πολλές πλευρές.

   • ποιός είσαι ρε?

    Μα όταν με τη στάση σου υπονομεύεις τα έσοδα, τι να σου κάνει μετά το έρμο το ταμείο?
    Το βγάζω 100 και ξοδεύω 99, είναι το άκρο άωτο της εσωστρέφειας. Όποια εταιρεία το έκανε, σταδιακά μίκρυνε.
    Αν δεν βγεις δυναμικά στην αγορά με ιδέες και επενδύσεις για να «ανοίξει» ο δρόμος των εσόδων, καληνύχτα και έφεξε.
    ΑΥΤΟΣ άλλωστε είναι ο λόγος που τα σούπερ μάρκετ έφαγαν τα μπακάλικα, όσο νοικοκύρηδες και να ήταν οι μπακάληδες, ξοδεύοντας 99 στα έσοδα 100.

  • Ο Μελισσανίδης δεν κάνει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτά που ειπαι όταν ανέλαβε το 2012.
   Θα ήμουνα ψεύτης αν πω ότι δεν με στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν βάζει από την τσέπη του λεφτά αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν θέλει να χάσει λεφτά για οποιονδήποτε λόγο. Ίσως οι άλλοι πρόεδροι να αγοράζουν εντυπώσεις και δημοφιλία χάνοντας λεφτά και πάλι ίσως έχουν άλλους λόγους που δεν έχει ο Μελισσανίδης
   Το ένα πρωτάθλημα το ένα κύπελλο οι τελικοί το ch.l ,μηδέν χρεη αλλά περισσότερο από όλα το γήπεδο το προπονητήριο τα γραφεία το νοικοκυριό στον ερασιτέχνη αλλά και η εναασχοληση του Αγγελόπουλου με το μπάσκετ δείχνουν ότι αυτήν την εξαετία ο οργανισμός ΑΕΚ έβαλε γερά θεμέλια!!!!!
   Γνώμη μου είναι ότι με τέτοια θεμέλια είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση ανθρώπου που να θέλει να συνεχίσει αυτήν την ιστορία μια αλλαγή καλή και για τον Μελισσανίδη που πέτυχε πάρα πολλά αλλά και για την ΑΕΚ
   Εμείς όμως που είμαστε εκεί βρέξει χιονίσει και με οποιονδήποτε πρόεδρο οφείλουμε στήριξη και υπομονή και ποτέ δεν ξέρεις ………

 10. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

  ΒΛΑΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΝ .
  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΥΜΟΣΥΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ!!
  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΘΑ ΘΑ. ΘΑ ΘΑ.
  ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΙΤΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ???
  ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ 40 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ , ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.
  ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΩΡΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΧΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΆΣΕΙ ΟΛΆ ΤΑ ΤΜΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ?
  ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΜΨΗΜΕΡΟΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ
  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!!
  Υ.Γ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟ. ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΜΕ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.
  ΒΑΡΕΛΑ , ΣΑΚΧΟΦ. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ;;;
  ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

  • Καλά μόνος σου τα έγραψες όλα αυτά? Είναι γεγονός ότι ο μόνος ίσως που θα τα κατάφερνε με το γήπεδο είναι ο «κλαμπ» και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην το αναγνωρίζει. Από λεφτά αν δεν κάνω λάθος έχει βάλει ο ίδιος 1 εκ. και τα υπόλοιπα η ΠΑΕ η περιφέρεια κάποιοι χορηγοί κλπ. Ας δούμε και τι θα κάνει με τις εισπράξεις της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ και ανάλογα μετά μπορεί να πρέπει να του κάνουμε και άγαλμα.
   Την αγορά των 40 στρεμμάτων την διαβάσαμε, την δωρεά την είδαμε?
   Την παραχώρηση του κτιρίου στην ερασιτεχνική επίσης το διαβάσαμε. Τους όρους παραχώρησης του ξέρουμε? Η ΔΩΡΕΑ από που προκύπτει?
   Ας κρατάμε μικρό καλάθι επί του παρόντος μέχρι να αρχίσουμε να χειροκροτούμε όταν, όσο και αν πρέπει.
   Κοίτα, δεν τα γράφω κακόπιστα αλλά κάποτε μου έχει τύχει να ενθουσιαστώ με έργα που δεν ήταν «μακέτο» αλλά να φρίξω με την «λυπητερή».

 11. Το προβλημα δεν ειναι το οτι δεν θελουμε τα εξοδα να ξεπερναν τα εσοδα..Το προβλημα ειναι τα εσοδα που εχουμε,γιατι και για πόσο…

 12. Απέθαντος

  Μας χόρτασαν τα λόγια σου, φτάνει! Άκουσα ότι κι ο Αστέρας Τρίπολης το πάει ίσα βάρκα ίσα πανιά… μια χαρά πορεία έχει στα αγωνιστικά, λαβράκια που και που φέρνει, γιατί να μην του μοιάσουμε; Τι τρίτος τι τέταρτος τι πέμπτος; Και αφού πρόεδρε φοβάσαι πως θα χαλάσει το κλίμα αν πληρωθεί το συμβόλαιο του Πόνσε και αρχίζουν να κλαψουρίζουν αυτοί που παίρνουν 200-300 χιλιάρικα, γιατί δεν τους διώχνεις να φέρεις πιο ακριβοπληρωμένους και καλύτερους παίκτες; Κι αν κατάφερες το πρωτάθλημα να μην τελειώνει από Νοέμβρη μήνα μπράβο σου! Η ΑΕΚ όμως από τον Οκτώβρη, με την ομάδα που έφτιαξες είναι εκτός στόχων. Υ.Γ. Και είναι μεγάλο το ΟΑΚΑ πρόεδρε, και τρεις χιλιάδες νοματαίοι φαίνονται λίγοι…πολύ λίγοι. Και κάπου εδώ ο κύκλος του τίγρη (που όμως δεν δείχνει τα δόντια του) κλείνει. Ευχαριστούμε κύριες διαχειριστά αλλά η ΑΕΚ φτιάχτηκε να είναι πρώτη, όχι τριτοτέταρτη…

 13. Κάθεται θα είμαστε κ εμείς στο οικονομικό, δε δίνουμε άλλα λεφτά για διαρκείας, εισιτήρια κτλ… Αλλά δεν κάνουμε καμία έκπτωση στο αγωνιστικό, οτιδήποτε εκτός απ διεκδίκηση πρωταθλήματος, θα θεωρείται αποτυχία..

 14. Κάτσε για να καταλάβω. Βγάζουμε 100 και ξοδεύουμε 99. Άντε λοιπόν να το δεχτώ. Του χρόνου, αν δεν περάσουμε σε όμιλο Europa και δεν πατήσει ψυχή στα ματς της χρονιάς, θα ξαναδούμε τι βγάλαμε και θα ξοδέψουμε ανάλογα; Δηλαδή, του αντί χρόνου στην Αγία Σοφιά θα παλεύουμε για τη σωτηρία;

 15. Αλέξανδρος

  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτό που η ΑΕΚ πήγε σε 3 τελικούς και συμμετείχε ως φτωχός συγγενής στην τελετή απονομής του κυπέλλου στον παοκ, αυτό θεωρείται επιτυχία?
  Μέχρι τώρα νόμιζα πως «επιτυχία» είναι να κατακτήσεις το κύπελλο και οχι να παλαμοκροτάς ενω το σηκώνει ο αντίπαλος που πριν το παιχνίδι σε φώναζε κλέφτη.

  • Σωστος..
   Μεγαλη καταντια για μια ομαδα που σε σχεδον 100 χρονια ιστοριας εχει παει σε τελικο 25 φορες να το πετυχει 4 χρονιες σερι, να κερδισει την μια απεναντι στον αιωνιο διορισμενο και να χασει αλλες δυο οριακα και με διαιτητικα λαθη εναντιον της..

   Σας εχει βαρεσει το πολυ FM στο κεφαλι και αντιλαμβανεστε ως επιτυχια αποκλειστικα και μονο την κατακτηση.
   Στον πραγματικο κοσμο υπαρχει και αντιπαλος, δεν υπαρχει save game πριν τα μεγαλα παιχνιδια και δεν ερχεται παντα το επιθυμητο αποτελεσμα.
   Τι να πει η Μπαρτσα, δλδ, με 3 χρονια σερι αποκλεισμους με 3-4αρες…

   • Αυτά τα περί επιτυχίας που μετριέται μόνο με τίτλους τα έγραφε ο Καζαντζόγλου προχθές, αυτό που μας βάρεσε στο κεφάλι είναι ότι από πέρσι το καλοκαίρι δεν περνάει μέρα που να μη βαράμε το κεφάλι μας με τη μια ακατανόητη απόφαση μετά την άλλη. Δε ζήτησε κανείς επιταγή για πρωτάθλημα κύπελλο κάθε χρόνο, λίγη μαμημένη ποδοσφαιρική λογική είναι το ζητούμενο. Ούτε καν ζητάμε από τον πρόεδρο να βάλει από τα δικά του αλλά ξέρω γω πρέπει να παίζουμε ΦΜ για να λέμε κάτι δεν πάει καλά σε μια ομάδα με Μάνταλο Μπακασέτα στα άκρα χωρίς εξτρέμ? Να μένει ο γητευτής των κοτσιδών με νέο συμβόλαιο και τώρα να μη μας κάνει? Να λέει ο περσινός προπονητής θέλω δύο και να παίρνει, ξέρεις τι πήρε. Στον αληθινό κόσμο κι όχι στο ΦΜ βλέπεις αυτήν την ΑΕΚ μ αυτή την οργάνωση να περνάει αέρα Αρη και Ατρόμητο?
    Εντάξει η σύγκριση με Μπάρτσα μαγεία. Πόσο αχάριστοι είμαστε που γκρινιάζουμε ρε αφού κι η Μπάρτσα έχει Μέσι κι εμείς Λιβάγια να ζητάει αλλαγή επειδή δε γούσταρε απόφαση διαιτητή, πόση αχαριστία που σαν άλλη Μπάρτσα κι εμείς παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν πήραμε τίποτα..

    • Ρε Μπαμπη, μαζι μιλαμε, αλλα χωρια καταλαβαινομαστε; Εκανα εγω συγκριση με Μπαρτσα; Παραλληλισμος λεγεται. Οσο ειναι για εμας αποτυχια η απωλεια του κυπελλου απο τον ΠΑΟΚ, αλλο τοσο και περισσοτερο ειναι για την Μπαρτσα οι σφαλιαρες που εχει φαει στο CL. Το καταλαβες τωρα, η πρεπει να το ζωγραφισω κιολας;
     Και, ασφαλως, συμφωνω μαζι σου ΠΛΗΡΩΣ στο οτι φετος εγιναν σημαντικα λαθη στην στρατηγικη της ομαδας, αλλα δεν εγραψε αυτο ο Αλεξανδρος.
     Ο Αλεξανδρος εγραψε οτι δεν πρεπει να θεωρειται επιτυχια η επιτευξη 4 σερι τελικων στο κυπελλο οταν τους 3 τους εχεις χασει.
     Ε, σε αυτο διαφωνω, τι να κανω! Μπαλα ειναι, ολα ειναι μεσα. Η περσινη παρουσια στον τελικο ηταν οντως αποτυχημενη, καθως δεν βγηκαμε καν στο γηπεδο.
     Το 17 και φετος ομως, πηγαμε απεναντι σε μια ομαδα ισης ποιοτητας και χασαμε στο γκολ, στον φοβικο προπονητη μας και στην διαιτησια που δεν την λες και φιλικη.
     Δλδ, χασαμε στις λεπτομερειες.
     Οταν λοιπον, σε 100 χρονια ιστοριας εχεις παει 25 φορες τελικο, το 4/4 για ομαδα που επεστρεψε απο την ολικη καταστροφη, δεν το λες αποτυχια!

   • Αλέξανδρος

    Εννοείται πως επιτυχία είναι μόνο η κατάκτηση του κυπέλλου.
    Σε τελικούς κυπέλλου έχουν φτάσει κατα καιρούς απίθανες ομάδες, ακόμα και ο Ατρόμητος.
    Όμως καμία δεν το έκανε σημαία. Μόνο τους νικητές θυμούνται.
    Είδες ποτέ τον γαύρο να χαίρεται που έφτασε στον τελικό όπου τελικά το πήρε η ΑΕΚ?
    (Τα υπόλοιπα για τη Μπάρτσα που στην Ισπανία κατεβάζει τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα σαν λουκούμια, ασχολίαστα)

    • Ειναι πολυ δυσκολο να επεξεργαστεις τον παραλληλισμο, ε; Αν για την ΑΕΚ με το σφιχτο μπατζετ, χωρις γηπεδο, χωρις οπαδους ειναι αποτυχια η απωλεια δυο τελικων κυπελλου απο ομαδα με οπαδους, φραγκα και τις απαραιτητες «βοηθειες», ποσο αποτυχια ειναι ο αποκλεισμος της Μπαρτσα του Καμπ Νου των 96000 θεσεων, του απεριοριστου μπατζετ, του καλυτερου παικτη στον κοσμο, της UEFAlona, να αποκλειεται απο ομαδες μισου μπατζετ και ενω εχει ριξει και 3-4αρες στα πρωτα παιχνιδια; Πως δεν εχουν ακομα κανει ομαδικο χαρακιρι ολοι, πως δεν τους εχουν παρει με τα γιαουρτια, πως δεν τους εχουν στειλει ταξι, πως δεν εχουν γινει βαρυγδουπες δηλωσεις στα forum περι «τερμα το διαρκειας απο φετος», κλπ, κλπ;;

     Ασφαλως δεν κανεις σημαια μια κουπα που δεν πηρες. Ομως, ενα σερι 4 τελικων κατι λεει. Ποσο μαλλον οταν στις περισσοτερες περιπτωσεις εχεις καθαρισει τον γαυρο για να φτασεις ως εκει.

     Ειναι ευκολο να παιρνεις φορα και να μηδενιζεις, το δυσκολο ειναι να βαζεις μετρο και να μιλας για την ουσια των πραγματων.

     • Αλέξανδρος

      Σε 3 τελικούς ενα γκολ έβαλες καημένε.. αυτό που έφαγε ο Γλύκος μέσα απο τα χέρια του απο σούτ του Λάζαρου.
      Ποιές λεπτομέρειες.. «Λεπτομέρεια» είναι 3 φορές ο ίδιος προπονητής? δεν είναι μέλος της ομάδας δηλαδή? ή μήπως στον φόρτωσαν με το ζόρι για να χάσεις τον τελικό?
      Μέσα σε 3 χρόνια ένας μικρομεσαίος σύλλογος όπως ο παοκ πήρε μαζεμένες όσες κούπες δεν είχε πάρει τα τελευταία 40 χρόνια. Και ακόμα ψάχνεις για δικαιολογίες?
      Απο την άλλη δε μου φαίνεται παράξενο.. εδω τις προάλλες μας έγραφες πως εμείς σκεφτόμαστε σαν «πελατάκια» ενω εσυ ο ρομαντικός είσαι υπεράνω.
      Είναι απολύτως λογικό να θριαμβολογείς επειδή πήγες στον τελικό κυπέλλου, όπως πήγαν κάποτε ο Ατρόμητος, η Λάρισα, ο Άρης τα χρόνια της παρακμής του και πολλές άλλες ομαδίτσες.
      Εμείς πάλι αδιαφορούμε για την απλή συμμετοχή. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι κούπες γιατί αυτό ήταν κάποτε το DNA της ΑΕΚ.
      Οσο για τους αποκλεισμούς της Μπάρτσα, άνοιξε τα πρωτοσέλιδα εκείνων των ημερών και θα καταλάβεις αν τους έκραξαν οι οπαδοί και οι εφημερίδες τους, και τι έγραφαν για αυτούς.
      Όταν δεν περνάνε «άβρεχτοι» ούτε παίκτες σαν τον Μέσι, περιμένεις να ανοίξουμε σαμπάνιες που χάσαμε 3 τελικούς απο την ίδια ομάδα και έχοντας τον ίδιο προπονητή.
      Εσυ βέβαια μπορείς να χαίρεσαι και να θριαμβολογείς, εννοείται.. δε θα πούμε στον καθένα μέχρι που θα φτάνουν οι απαιτήσεις του και τι θα θεωρεί ως «επιτυχία».

      • Για πες μας ρε Αλεξανδρε, ποτε ηταν στο DNA της ομαδας οι κουπες και μονο να το μαθω κι εγω.
       Δυο εποχες απολυτης ισχυος, με διαρκεια απο λιγα χρονια εχουμε ζησει ως ΑΕΚ.

       Ποτε ηταν η τελευταια σου κουπα, DNA μου, πριν την περυσινη και το κυπελλο του ’17;

       Η ομαδουλα της σειρας, ο ΠΑΟΚ, απο τι αφετηρια σε ανταγωνιζεται; Και μην μου απαντησεις λαλακιες για ιστορια κλπ.

       Μεγαλυτερη ιστορια εχει η Λιντς απο την Σιτυ, αλλα που ειναι τωρα η μια και που η αλλη. Ο ΠΑΟΚ εχει τον Σαββιδη να χωνει χρημα για δικους του λογους, εμεις δεν εχουμε αντιστοιχο.

       Εμενα δεν με ενοχλει αυτο, αλλα απο οτι βλεπω το 99% των ΑΕΚτζηδων που γραφουν σε αυτο το σαιτ εναν αντιστοιχο ονειρευονται, κι ας λενε τα παοκια προβατα, σανοφαγους, υπαλληλους κλπ

       Και, ναι, λεβεντη μου, ειμαι ρομαντικος και πιστευω οτι τις ομαδες τις κανει μεγαλες ΜΟΝΟ ο κοσμος τους και κανενας ευκαιριακος λεφτας που σπρωχνει μαρουλι.

       Ουτε θριαμβολογω, ουτε χαιρομαι με την φετινη εξελιξη, αλλα δεν θα μιλησω και για αποτυχια με βαση τον πραγματικο κοσμο.

       Αν εσυ γουσταρεις να κρινεις και να χαιρεσαι η να στενοχωριεσαι με βαση αυτα που φαντασιωνεσαι, θα περασεις καλα.

       • Αλέξανδρος

        Θεωρείς οτι δεν είναι στο DNA της ΑΕΚ το να κερδίζει κούπες, αφού δεν τις χρειάζεται γιατί «μεγάλη την κάνει ο κόσμος της και οχι οι διακρίσεις».
        Έχουμε άλλη αντίληψη περι πρωταθλητισμού, προφανώς.
        Το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό άθλημα και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αυστηρώς επαγγελματικό και έχει μετατραπεί σε χρυσωρυχείο για κάποιες ομάδες.
        Προφανώς εσένα σου αρκούν οι ρομαντικοί περίπατοι.
        Ε πέστα ρε πασά μου να μη χάνουμε την ωρα μας άδικα.

  • Αλέξανδρε δεν αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα success story υπαρκτό η ανύπαρκτο δεν έχει σημασία.Η επικοινωνία πάνω από όλα.Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουμε την λευκή πετσέτα που πετάει ο Μελ για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.Το μόνο που αλλάζει είναι ότι την οργή έχει αντικαταστήσει η θλίψη και οσονουπω η απάθεια.

  • Μικρασιάτης

   Συμφωνώ μαζί σου Αλέξανδρε. Το πρόβλημα είναι τι μέγεθος ορίζουμε ότι είναι η ΑΕΚ. Το να πας σε 4 τελικούς και να πάρεις τον ένα είναι επιτυχία για μέγεθος Ατρόμητου και Άρη . Το να χάσεις 3 τελικούς κυπέλλου από τον ίδιο αντίπαλο σαν μέγεθος ΑΕΚ είναι αποτυχία και κινδυνεύει να γίνει θεσμός!!!

 16. αν καποιος διαβασε προσεκτικα τις δηλωσεις μελ, θα δει οτι ειναι πολυ ενοχλημενος απο τις επαφες χιμενεθ με αραουχο, και αυτο θα φαει τον ισπανο, αν τον φαει τελικα

 17. Καληνύχτα σας. Καληνύχτα ΑΕΚΑΡΑ.
  Με αυτόν που μπλέξαμε δεν έχει μέλλον.
  Το μόνο που κάνει είναι να μας ξενερώνει συνεχώς. Κανένα όραμα, καμια προοπτική.
  Οποίος έχει κουράγιο ακολουθεί.
  Δυστυχώς μάλλον θα λιγοστεύουμε κάθε χρόνο.
  Εγώ πάντως μέχρι εδώ ήμουν. Δεν ξανασχολούμαι.

 18. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΗΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΝΟΜΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΤΑΝ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΟΥΤΕ Ο ΠΟΓΙΕΤ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΚΤΗ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑ.ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΗΤΑΝ 20Β ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ,ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

 19. Kitrinomavros Aetos

  Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απογοητευμένος και το αισθητήριό του αλάθητο. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί. Δυστυχώς οι επιλογές της διοίκησης, στη συνείδηση των φίλων της ομάδας, κάθε άλλο παρά τη δικαιώνουν.
  Η ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με την εποχή, τους στόχους και την μπάλα του Φάντρονκ, του Μπάρλου, του Θωμά, του Μπάγεβιτς, του Νικολα’ί’δη, του Σκόκο και του Ριβάλντο. Ο κόσμος της ΑΕΚ, άλλες προσδοκίες είχε από τον Μελισσανίδη: να βλέπει θεαματικό ποδόσφαιρο και μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Χωρίς ποιοτικό ρόστερ και όραμα (αυτή τη στιγμή τίποτε απ΄τα δύο δεν υπάρχει), κανένας στόχος δεν είναι εφικτός και ελάχιστοι μόνο θα ακολουθήσουν…

 20. Kεντάς..Λιγοι μπορουν να γραψουν ετσι..επικινδυνα καλος.
  Ανετα,ανετοτατα διδασκοταν σε σεμιναρια..Για μενα δεν εισαι δημοσιογραφος,εισαι καλλιτεχνης!
  Παιδια αυτο δεν ειναι αρθρο,ειναι τεχνη..
  Ξεκινα δειχνωντας μια..ψιλοταση αποστασιοποιησης,απ την οικ.πολιτικη της ομαδας..
  – Οπότε στην ουσία ο Δ. Μελισσανίδης μας είπε πως θα συνεχίσει να προσπαθεί για μια ΑΕΚ που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα, με τα δεδομένα που θεωρεί εκείνος σωστά. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο που η ΑΕΚ δεν θα καταφέρνει κατακτήσει η και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το λογικό είναι πως θα κρίνεται λίγο πολύ αποτυχημένη..
  Διαβαζωντας αυτο,βλεπεις καποιον που σου παρουσιαζεται σαν διακομιστης.Οι δυο πολοι ειμαστε εμεις και η διοικηση.
  Χτιζει φερεγγυοτητα,σχεση εμπιστοσυνης,αντικειμενικοτητας,μιας που απλα μεταφερει λεγομενα αλλου,,κι ετσι ο αναγνωστης γινεται πιο..δεκτικος.
  Η συνεχεια ομως δεν του διακομιστη,του προλογου του αρθρου..
  -Αυτό έχει σημασία, γιατί πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που δόθηκε χθες. Δεν σημαίνει πως αλλάζουν οι στόχοι της ΑΕΚ, επειδή έχει αυτή την φιλοσοφία.
  Αρχιζει και…αχνοφευγει η αντικειμενικοτητα,μιας που μιλαμε για προσωπικη ερμηνεια,ασχετα αν συμφωνει καποιος η οχι, μονο που καποιοι μπορει να χουν μεινει με την εντυπωση οτι διαβαζουν τον διακομιστη….
  Και ειναι τοσο καλος που,ταυτοχρονα με τα τωρινα,προετοιμαζει το μελλον..
  -Αυτό που δεν θα είναι φυσιολογικό, είναι να μένεις για να υπηρετείς κάτι που μπορεί να μη σε εμπνέει ή να θεωρείς πως αδικεί τις δυνατότητες σου. Απλά πράγματα.
  Οντας Τ.Τ..πολυ απλα.Τοσο απλα που αν δεν τα προσεξει καποιος ,μπορει να ..μπερδευτει.
  Παραδιδεις ερμαιο στις ορεξεις του κοσμου,τον καθε προπονητη,παιχτη μας.Ναι γραφεις οτι μαλλον!! θα χετε λιγοτερες..ανεσεις απ τους αναταγωνιστες σας..αλλα ολοι ξερουμε οτι αυτο που μενει,ειναι αυτο που μπαινει μετα το..αλλα.
  Και ειναι δικη σου ερμηνεια!δεν ειναι συνεντευξη..
  Το τι θα περασουν,θ ακουσουν ολη τη χρονια,ολες τις χρονιες ,οι παιχτες-προπονητες μας δεν σβηνει με μια δηθεν αναληψη,ανυπαρκτων ευθυνών,μηδενικου κοστους..
  Μια..τρυπουλα ειναι το προβλημα μας..Δεν παιζουμε μπαλα! Κατα τ αλλα μια χαρα..
  Αυτη Τ.Τ δεν ειναι τρυπουλα,ειναι η μαυρη τρυπα και συνηθως! σ ενα προβλημε κοιταμε να δουμε πως δημιουργηθηκε..Αλλα οχι..εμεις δεν το κανουμε! Θα παιξουμε μπαλα..Με τα ιδιο μπατζετ!!
  Αν οχι…γραψαμε ποιοι θα φταινε.Οι..νεαροι που δεν εχουν επιγνωση της..καταστασης,δεν δειχνουν ζηλο κι ενθουσιασμο και δεν φανταζονται τον εαυτο τους στην εταιρεια μας,μετα απο 2 χρονια..

  • Φίλε Στε 72 δε θα κράξω κανένα δημοσιογράφο σ αυτό το σάιτ που μας αφήνει να γράφουμε ελεύθερα και να είμαστε τελικά εμείς οι ίδιοι η μοναδική διαφορετική φωνή απέναντι στα yes sir. Είναι πολύ εύκολο να πετάξω ένα σουβλακοφάγοι αλλά μετά έρχεται εκείνη η ρημάδα η επίσκεψις του Λόγου που λέει εγώ τι θα έκανα απέναντι στον Μελισσανίδη αν τον είχα απέναντι μου με σάρκα και οστά και γνωρίζοντας πως η επαγγελματική μου υπόσταση εξαρτιέται από αυτόν, ποιά επαγγελματική αν θυμηθούμε τι έγραψε ο Μιαούλης εδώ και κατέβηκε εκτιμώ εγώ όχι για λογοκρισία αλλά για να τον προστατέψουν τα παιδιά του σάιτ. Από αυτή την άποψη το άρθρο του ΤΤ όπως και δύο που διάβασα στο άλλο σαιτ που γράφει λένε με εύσχημο τρόπο αυτό που λέμε όλοι, ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ. Καλά λέει βέβαια κι ότι όλοι είναι αναλώσιμοι μπροστά στην αρχή του Πατισαχ αλλά μήπως τον ΤΤ περιμένουμε για να το καταλάβουμε? Η μήπως αν γράψει διαφορετικά θα σταματήσουν να υποστηρίζουν κάποιοι τυφλά τον πρόεδρο γιατί ακόμα βλέπουν νοικοκυριό σ όλο αυτό το χάος? Οπως διάβασα και σ ένα σχόλιο ενός φίλου εδώ τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά σε προσωπικό εταιρίας που διάολε είναι εντέλει και κάτι παραπάνω από εταιρία δεν υπάρχει εκεί έξω όσο στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

   • Μπαμπη προσπαθω να μιλαω με επιχειρηματα,οχι αοριστα.Δικιο εχεις για το σαιτ γι αυτο κι εγω απ τη μερια μου προσπαθω ν ανταποδωσω,αν εχει καποια αξια,με καποια κλικ κατα διαστηματα.Η ανταποδοση πρεπει να ναι εμπρακτη οχι φιλολογικη.Και γενικα πανω κατω συμφωνουμε,αλλα ειναι διαφορετικο να ειναι μεταφορα καποιων λεγομενων..κι αλλο να ταυτιζεται.Και μαλιστα οχι απ την αρχη…στην πορεια.
    Οσων αφορα στις πιεσεις..τι να πω..κατανοητο σε πολυ μεγαλο βαθμο! αλλα το να διαμορφωνεις συνειδησεις,σκεπτικα,ειναι πολυ πιο πανω..και ειναι και το βασικο μου προβλημα.

    • Καλά κάνεις και λες όσα λες. Ποτέ δε χρησιμοποίησες τη χυδαία γλώσσα που συνήθως ανεβαίνει στο λαιμό πριν τη βουτήξουμε και λίγο στο μυαλό. Απλά μάλλον εγώ παραδέχομαι φωναχτά πως στη θέση του κάθε Τσατάλη μάλλον θα άλλαζα επάγγελμα για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο και τη συνείδηση μου εντάξει. Πάντως αν μιλάμε για διαμόρφωση συνείδησης και σκεπτικού το άρθρο που με τρόμαξε ήταν του Σταύρου με τον αποτυχημένο περσινό Ολυμπιακό που είναι όσο αποτυχημένος κι η φετινή ΑΕΚ γιατί δεν κέρδισε κανένας τους φέτος τίτλο, αυτό με έκανε να πω ήμαρτον ρε φίλε! Εδώ τουλάχιστον κάπου αχνοφέγγει η κριτική και προς το φέγγει είπαμε όλοι αναλώσιμοι αρκεί να μη ζητήσουμε από τον πρόεδρο.

 21. Παιδια μην ανησυχειτε δεν θα ριξει τον πηχη να παμε στο -33 απο τον παοκ, θα παραμεινουμε στο -23. Το βαρελι δεν εχει πατο δυστυχως.

 22. Και το δούλεμα συνεχίζεται! Και οι δημοσιογράφοι τουμπεκί! Αμφιβολίες για τον προπονητή αλλά δεν αποφασίζουμε να πάρουμε άλλον. Περιμένουμε να βρούμε έναν φθηνό που να μη ζητάει μεταγραφές. Και μόνιμα ως επιχείρημα το γήπεδο. Και οι γαύροι (Βορρά και Νότου) ονειρεύονται την 1η φορά που θα παίξουν στο νέο γήπεδο για να μας κερδίσουν (με ομάδα σαν τη φετινή το πιο πιθανό αυτό είναι)! Δε γίνονται θαύματα κάθε χρόνο. Αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις. Νόμος!

 23. Σταύρο-Λείπεις

  Μαγικό ταξίδι σε ερασιτεχνικό γ – β εθνική .
  3/4 χρονιές εκτός πρωταθλήματος από Νοέμβρη και -30.
  0 βαθμοί σε όμιλο Ευρώπης .
  3 ΣΕΡΙ χαμένοι τελικοί από ΠΑΟΚ.

  Και ο αθρογραφος λέει για την καλύτερη περίοδο στην ιστορία μας μετά την τριετία των 90s..
  Τρίζουν τα Κόκκαλα του θείου Λουκά με τις ασυναρτησίες που διαβάζουμε στην απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψουν τα αμάζευτα ..

  Διαφωνεί κανεις ότι η 11αδα Σταύρου Αδαμιδη παίρνει 3-0 για πλάκα το καφενείο του διαχειριστή του τωρινού ;
  Μήπως να γυρίσεις πίσω Σταύρο ;Να μας διαχειριστείς καλύτερα ;

 24. Κε Τσατάλη ρώτησε κανένας για τα λεφτά της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα 15 εκ € που έβαλε στο γήπεδο που είναι δικιάς του ιδιοκτησίας μέσω της Δικεφαλος ΑΕ, με ποιο δικαίωμα το έκανε; Με ποιο δικαίωμα δηλαδή παίρνει τα λεφτά απο τα έσοδα της ΠΑΕ απο ΟΥΕΦΑ, απο τα διαρκείας πριν 3 χρόνια και τα βάζει σε ΔΙΚΗ του προσωπική εταιρεία; Δηλαδή παίρνει ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ για να βγάλει ο ίδιος κέρδος; Περιμένω απάντηση επίσημη είτε απο εσάς είτε απο κάποιον στο site για το ποια ‘ηταν η απάντηση στο ερώτημα.

  • Πειραιας21

   To γηπεδο δεν ανηκει σε κανενα Μελισσανιδη και σε καμμια ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ. Το γηπεδο ανηκει στην ερασιτεχνικη. Η δε εκμεταλλευση του ανηκει στην ερασιτεχνικη κι αυτη και γι αυτο το λογο ακυρωθηκε η σχετικη συμβαση μεταξυ ερασιτεχνικης και ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. Αφου προυποθεση για την εκταμιευση των χρηματων της Περιφερειας ειναι η εκμεταλλευση να ανηκει στην ερασιτεχνικη με ορο επιστροφης των χρηματων εφοσον οποιοσδηποτε αλλος αναλαβει την εκμεταλλευση.

   • Ας πούμε ότι είναι έτσι. Πόσο κοστίζει να βγει να πει δε βάζω μια ούτε για γήπεδο ούτε για ομάδα, όλα με ίδια της ΑΕΚ κεφάλαια. Πόσος λιγότερος κόσμος θα ήταν απογοητευμένος σήμερα?

    • Πειραιας21

     Τα παιρνουμε με την σειρα. Για την ομαδα το εχει πει απο την πρωτη μερα που ανελαβε. Στην συνεντευξη τυπου στο Τατοι οταν μιλησε για ολα μολις ανελαβε. Για το γηπεδο ποιος το λεει οτι δεν εχει βαλει; Ολο αυτο το πραγμα δεν γινεται μονο με τα λεφτα της ευρωπης και της Περιφερειας ή τα 3 εκ ευρω απο τα διαρκειας της β΄και γ’ εθνικης. Θα βαλουν και καποια ατομα οπως πχ ο Σαραντιτης και ο Χατζηιωαννου. Ο ιδιος στην συνεντευξη για το γηπεδικο στην Αιγλη του Ζαπειου ειχε πει οτι θα βαλει 15 με 20 εκ δικα του.

   • Τελικα παιζει πολυ ΑΕΚ στον Πειραια,εκτος απ τα γνωστα γραφεια δλδ..
    Αρα μας λες..οτι το γηπεδο ειναι δωρο!Αν δεν παιρνει ευρω απ τα ταμεια,απ τις εισπραξεις,απο νοικια,ειναι δωρο!!
    Αρα η ΑΕΚ θα παιζει τσαμπα..και θα κραταει ολα τα εσοδα της!!
    Αρα οποιος πληρωσει το ΦΠΑ..καπου 15 μυρια..δεν θα το ρεφαρει ποτέ.Χωρις εισπραξεις πως να παρτσισεις τον προπληρωμενο φορο?
    Αρα αλλα 15εκ δωρο..και παμε στα 30? 40?Κι ουτε ενα πρωτοσελιδο δεν του καναν του ανθρωπου.Τωρα βεβαια θα μου πεις οτι για μισο εκ…του καναν πρωτοσελιδα..πως και δν του κανουν μετα απο ενα δωρο δεκαδων μυριων?
    Παραξενα νεα απο ενα μακρυνο αστρο λεγαν τα Κρινα..παραξενα νεα απ τον Πειραια μας φερνεις,λεω εγω..

 25. Σύμφωνο εν μέρη με τον Πρόεδρο. Αλλά το να δώσεις και κάνα φράγκο παραπάνω έτσι δώρο για κάνα δυο παιχταράδες στην ΑΕΚ μας για να δυναμώσει δεν θα ήτανε κακό…

 26. Πρόεδρε δεν θελω να σε τρομάξω αλλα επειδή εισαι και επιχειρηματίας και μάλιστα επιτυχημένος θελω να σου πω οτι για να μεγαλώσει μια εταιρεία πρεπει να επενδύσεις και χρήματα ώστε σταδιακά να αυξηθούν και τα κέρδη και να σου ξαναγυρίσουν πίσω τα λεφτά που έβαλες!!Αν ειναι να κάνουμε μόνο διαχείριση των εσόδων-εξόδων παίρνουμε και ένα καλο λογιστή και κάνει την δουλειά αλλα σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχει επιτυχίες η επιχείρηση να μειωθούν οι πελάτες άρα και τα έσοδα και σταδιακά να μικραίνει η επιχείρηση γιατί θα πρεπει να κάνει περικοπές για να βγαίνουν τα έξοδα .Αυτα τα γράφω γιατί βλέπω οτι η ομάδα μας αντιμετωπίζεται με καθαρά λογιστική νοοτροπία από την τωρινή διοίκηση και δεν βλέπω καμμία αντίδραση έστω και εγωιστικά απεναντι στους άθλους που μας βρίζουν εδώ και δυο χρονια και μας έχουν πάρει και 3 κύπελλα σερί τα 2απο αυτά με κλέψιμο!

 27. Το αγωνιστικο ειναι αρρηκτα συενδεδεμενο με το αγωνιστικο καθως πρεπειι να πληρωσεις για να παρεις παιχτες που θα κανουν το κατι παραπανω!!! Θα ξεχασουμε σε λιγο και αυτα που ξερουμε!!! 3 και ο κουκος θα ειναι του χρονου στο ΟΑΚΑ και αυτο θα ειναι δημιουργημα του προεδρου!!! Οπως καταφερε ο ιδιος αν μας συσπηρωσει ετσι και ο ιδιος καταφερε να μας ξενερωσει!!! Τα λεμε σε δυο χρονια στην Αγια Σοφια, οπωσ εσυ δεν δινεις λεφτα μεχρι τοτε ετσι θα κανω και εγω!!!

 28. Μικρασιάτης

  Ευτυχώς που δεν έριξες το πήχη. Έχεις ρήξει όμως πρόεδρε την αξιοπρέπεια μας. Νιώθω όπως και οι περισσότεροι όταν μας δουλεύεις κανονικά. Κατάφερες να μας απομακρύνεις. Είσαι υπό αμφισβήτηση. Μην κοιτάς τους αυλοκόλακες παλαμακιστες σου που τρέχουν για μία φωτογραφία στα αυτοκίνητα σου. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την εικόνα καφενείου που παρουσιάζετε.

 29. Μεγάλο δούλεμα…

 30. Εγώ δε βλέπω κάτι λάθος στη φιλοσοφία του.Το μόνο λάθος είναι ότι τις μεταγραφές θα τις κάνει ο τεχνικός δ/ντής.Δηλαδή ο Λυμπερόπουλος.Ο άνθρωπος δεν κάνει για τη δουλειά.Από την άλλη όλοι θα έπρεπε να θέλουμε υγιή την ΠΑΕ.Αντέχετε άλλη μια χρεοκοπία;Το γήπεδο δε σας αρκεί;Δεν είπε πουθενά ότι δε θα δώσει τα 20εκ για μεταγραφές.Αυτό που είπε είναι ότι δεν μπορεί να πληρώνει υψηλά συμβόλαια.Και σωστά σκέφτεται.Τώρα έχει το ταμείο κάποια λεφτά,αύριο θα τα έχει;Αν δεν τα έχει πώς θα πληρώνει έναν παίκτη π.χ 1εκ ευρώ/έτος;Δεν είναι μόνο η αγορά είναι και τα ετήσια έξοδα.

  Κάποιος έγραψε/απείλησε ότι θα του απαντήσει στα διαρκείας.Από τη μία θέλει μεγάλη ΑΕΚ και από την άλλη λέει ότι δε θα πάρει εισιτήριο.Δε γίνεται δουλειά έτσι.

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΓΙΔΙ ..???
   Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ 500 ΕΚΑΤ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ …
   ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ..
   ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ….
   ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΕΚ ΚΑΘΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ..ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ..ΟΠΩΣ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ..ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ …ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ
   ΚΟΥΠΕΣ ….
   ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΜΑ ΘΕΣ ΜΙΑ ΑΕΚ ΜΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΞΥΔΙ ΦΑΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ …
   ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ….
   ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ..
   ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ …ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ..?? ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΕΥΓΕΙ …
   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ …..???
   ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ …ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ..
   ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ..ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ …
   ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ..
   ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ ΣΒΑΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΝΕΖΟΥΣ ΦΑΤΗΝ ΕΣΥ ….ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ….
   ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ 8000 ..????
   ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ….ΕΛΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ …

   • Παπάρια χώνει ο Σαββίδης.Και θα δεις πόσο επενδυτής είναι ο Τσετσένος όταν θα έχει τελειώσει τις δουλειές του εδώ και θα τους παρατήσει.Ποιους παικταράδες ρε κόπανε (επειδή με είπες γίδι θα τα ακούσεις) έφερε ο Σαββίδης;Τον Βερμπλουμ που τεχνηέντως καθυστερούσε να απαντήσει διότι έψαχνε καλύτερη ομάδα ή τον Χατσερίδη;Επειδή του βγήκε ο Ζαμπά έκανε καμία μεγάλη επένδυση;Πόσο του κόστισε ο Ζαμπά;Αν δεν σου κάνει ο Μελισσανίδης πήγαινε να πάρεις εσύ την ΠΑΕ.Είτε σου αρέσει είτε όχι ο Μελισσανίδης πήρε ένα πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια που τόσοι άλλοι που πέρασαν και διαχειρίστηκαν πολλά εκατομμύρια δεν πήραν.Και το αποτέλεσμα είναι να χρεώσουν την ομάδα.Αν δε σου αρέσει το γήπεδο που φτιάχνει και θέλεις να σου φέρει κάποιον επώνυμο ετών 35 να πας στο α/δ να ανάψεις καπνογόνα,να μην πάρεις εισιτήριο στο νέο γήπεδο.Να παρακαλάς να μείνει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ,να βγαίνουν μερικοί αλήτες που αυτοαποκαλούνται οπαδοί να κάνουν επεισόδια να πληρώνει η ΑΕΚ πρόστιμα.Ότι μερικά τσογλάνια έκαναν κακό στην ΑΕΚ και στα οικονομικά της δεν το βλέπεις;Θέλεις να ξεπουλήσει την περιουσία του να είσαι εσύ ευχαριστημένος και να παίζουν μερικά τσογλάνια όπως στον Άγιαξ;2 αγωνιστικές στο Europa League κεκλεισμένων.Ποιος θα πληρώσει τη ζημία;Εσύ;

    Μας τα έχετε πρήξει μερικοί αγνώμονες.Σε βαθμό που πιστεύω ότι κάποιοι είστε γυφτοΠαοκτσιδες

    • ρε Stathis το μερικο τσογλάνι που θα έκαιγε ανθρώπους ζωντανούς το κυνήγησε ο πρόεδρος νομικά?Τόση ζημιά έκανε στην ομάδα.
     Τώρα επί της ουσίας αν σε χαλάει η κριτική και δεν την αντέχεις μπορεί το πρόβλημα να είναι όχι οι κρυφοπαοκτζήδες αλλά ότι είσαι φανεροραγιάς.
     Α και μη κάνοντας τίποτα εις βάρος του τσογλανίου ο πρόεδρος, στο καινούργιο γήπεδο η απόσταση θα είναι μικρότερη, δε θα κουραστεί το παιδί κι αφού έμεινε ατιμώρητο μπορεί και να τα καταφέρει το πουλάκι μου και να τους κάψει.

     • Εδώ δεν έκανε η ΕΛ.ΑΣ θα έκανε ο Μελισσανίδης;Κανονικά,αν θέλεις την άποψη μου,θα πρέπει να πει στην Original ή διώχνετε τα κωλόπαιδα ή άρουμε την αναγνώριση σας και δε θα ξαναμπείτε στο γήπεδο.Αυτό του το καταλογίζω.Όχι δεν είμαι Ραγιάς,αλλά όταν θυμάμαι ότι παίρναμε παίκτες που δεν είχαν όνομα και παίζαμε μπάλα,και παίρναμε τίτλους,τη στιγμή που οι άλλο έπαιρναν «ονόματα» αλλά έπαιρναν τ’αρχίδια τους,έχω εμπιστοσύνη στον Μελισσανίδη.Όταν η ΑΕΚ έπαιρνε «κάποιον Κασάπη» οι άλλοι έπαιρναν τον Γκώνια που θεωρούταν παικταράς.Όταν η ΑΕΚ έφερνε «κάποιον Σαβέβσκι» είδαμε τι έφερναν οι άλλοι και τι έγινε ο Τόνι.Και λοιπά και λοιπά.Μετά με τα λεφτά της Ουέφα έφεραν ονόματα.Η ΑΕΚ μια φορά έπαιξε τσ.λ πέρσι.Δεν έχει τα πολλά λεφτά και κανείς δε βάζει συνέχεια λεφτά στις ΠΑΕ.Εδώ ο Σαββίδης δεν θα κρατήσει το Βαρέλα,που υποτίθεται ότι βάζει λεφτά.Υποτίθεται…

      • Και γιατί να κάνει η ΕΛ.ΑΣ φίλε μου όταν δεν έκανε κάτι αυτός που έχει έννομο αλλα ακόμα περισσότερο συμφέρον? Δηλαδή στην περίπτωση του τύπου που ‘τραυμάτισε’ τον Ιβιτς ο Αλαφούζος γιατί δεν περίμενε την ΕΛ.ΑΣ?
       Εχω πάρει φόρα και μπορεί να γίνομαι κακός σήμερα, νίωθω άσχημα για το ραγιάς γιατί απαντάς κόσμια αλλά επί της ουσία φίλε το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν παίρνουμε τύπους που απίρνουν οι άλλοι παίρνουμε ότι να όπως να ναι τύπους που δεν παίρνουν ούτε οι Ατρόμητοι, το πρόβλημα είναι πως ειναι γελοίο να πηγαίνεις απέναντι στα θηρία και να μην ξέρεις ακόμα αν σου κάνει ο προπονητής, το πρόβλημα είναι το ψέμα θα βάλω 10 15 δικά μου με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το γήπεδο και τελικά αυτός που τα βάζει είναι η ομάδα. Πολλά περίεργα μαζεμένα φίλε για να πούμε αυτός είναι κι αμα μας αρέσει, δεν είναι ιδιοκτήτης, δεν είναι επενδυτής, δεν έχει μετοχές, διαχειριστής είναι και το μόνο που ζητάμε είναι λίγη σοβαρότητα. Αν εσύ βρίσκεις σοβαρό να βλέπουμε φωτογραφίες συλλογής αυτοκινήτων την ίδια ώρα που ζητείται ν αγοράσει διαρκείας κόσμος που δεν έχει ν αγοράσει ούτε μινιατούρα, πάω πάσο.
       Α αυτό με την original, πιστεύεις ότι δηλαδή δεν έχουν, πω να το πω, ένα modus vivendi μεταξύ τους? Μη μ ενοχλείς να μη σ ενοχλώ? Τώρα που ενοχλείται ο ένας και που ο άλλος είναι άλλη ιστορία αλλά εμένα με νοιάζει η ΑΕΚ κι αν μου διαφεύγει πως το τσογλάνι δεν κυνηγήθηκε νομικά από την ΠΑΕ είναι ακόμα ένα από τα πολλά περίεργα.

      • Ειστε τοσο χαζοι τιγροτρολλ που μονο να βαρατε παλαμακια σε καποιον που μας πηγε Γ εθνικη ξερετε να κανετε. Πραγματικα ειναι δυνατον ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΛ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ? ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΣΛ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ? ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ? ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ Η ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΤΣΛ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ, ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90+, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ? ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ, ΑΜΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΕΚΤΣΗΣ ΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.

    • Το πρωτάθλημα δεν το πήρε ο Μελισσανίδης. Το πρωτάθλημα το πήρε το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΚ και εξέθεσε τον Μελισσανίδη για να το αποδεχθεί εκ των υστέρων. Το παίζει τσάμπα μάγκας ο Μελισσανίδης με αυτό το πρωτάθλημα.

  • Σταύρο-Λείπεις

   Όλα καλά φίλε ..
   Γήπεδο ,μηδέν χρέη μικρομεσαία ομάδα ..
   ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Αττικης μας έκανε ο ευεργέτης .

   • Kitrinomavros Aetos

    Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, γι’ αυτό κάθε χρόνο απέχει όλο και περισσότερο από την ομάδα.
    Kρίμα, γιατί θα μπορούσαν να επιτευχθούν τόσα πολλά αγωνιστικά, χωρίς να δαπανηθούν υπερβολικά μεγάλα ποσά…

  • Η ομάδα σε κώμα και να πανηγυρίζουμε που δε βγάζει το λαστιχάκι?

 31. γεωργιος 66

  ΠΟΙΟΝ ΠΗΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΡΗΞΕΙ …ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ;;;;;;;ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕTE ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;;;;;;;;;ΚΑΛΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ- ΒΡΑΔΥΝΟ ΜΑΣΑΖΑΚΙ;;;;;;;; 🚌🚕🚗🚖🚍🚘🚔🚛🚓🚕🚗

 32. Σήμερα θα γράψω όπως έγγραφα στο προηγούμενο σάιτ που με διέγραψαν χωρίς λόγο χωρίς να προσβάλω κανέναν μέσα από την ΑΕΚ.

  Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο της Ελλάδας και ιδιαίτερα των μικρότερων ομάδων είναι στο χαμηλότερο βαθμό από κάθε άλλη φορά και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο να συγκριθεί με κανένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα…αυτό το λέω για να πω κάτι για το μπάτζετ της ΑΕΚ χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω πράγματα γιατί είμαι από αυτούς που λέει ότι πρέπει να ανέβει το μπάτζετ…η ΑΕΚ με αυτό το μπάτζετ που έχει με ένα σωστό προγραμματισμό θα έπρεπε να περνάει τρένο σχεδόν απ όλες τις μικρομεσαίες ομάδες κάτι που δεν γίνεται..τρανό παράδειγμα στο πόσο σημασία παίζει ο σωστός προγραμματισμός είναι η εποχή Ντέμη που την πρώτη χρόνια είχε χαμηλότερο μπάτζετ από την τωρινή ΑΕΚ και τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω την επόμενη σεζόν τερμάτισε πάλι τρεις βαθμούς πίσω από τον πρώτο με το μπάτζετ να είναι ελάχιστα πάνω την τρίτη χρονιά που
  αύξησε το μπάτζετ 4-5 εκατομμύρια τερμάτισε 9 βαθμούς πίσω και την τετάρτη χρόνια που είχε σχεδόν το ίδιο μπάτζετ και μόνο ένα μεγάλο συμβόλαιο ( Ριβάλντο ) τερμάτισε πρώτη και εκεί μιλάμε για έναν ΟΣΦΠ που είχε πολύ καλύτερη ομάδα από την σημερινή και
  αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ…Η ΑΕΚ με έναν σωστό προγραμματισμό με ανθρώπους που γνωρίζουν πως θα κάνουν μεταγραφές πως θα βρουν παίκτες και με έναν προπονητή που κάνει για το πλάνο και το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ΑΕΚ είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μην πέρναμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αλλά θα τερματίζαμε με διάφορες που θα έδειχναν ότι η ομάδα κάνει πραγματικό πρωταθλητισμο.

  ΥΓ Αυτό το κόλλημα που έχουν μερικοί με τον Χιμένεθ δεν μπορώ να το καταλάβω…δεν είπαμε ότι είναι κακός προπονητής αλλά δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ…πόσοι κορυφαίοι προπονητές δεν ταιριάζουν σε άλλες ομάδες? πιστεύει κανείς ότι με την νοοτροπία και το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα που προπονεί ο Χιμένεθ μπορεί να το αντέξει ο οπαδός το θέαμα αυτό ακόμα και αν τερματίζαμε 4 βαθμούς πίσω από τον πρώτο? η ΑΕΚ θέλει προπονητή που η νοοτροπία του θα είναι να παίζει με καθαρά εξτρέμ με οχτάρι που να δημιουργεί με επιθετικά μπακ..αυτή την ΑΕΚ μάθαμε ακόμα και αν τερματίζαμε πρώτη η τρίτη.

  ΥΓ1 Όλοι λέμε για τα λεφτά μαζί και εγώ όλοι λέμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τους παίκτες που ακούμε όπου οι περισσότεροι που είναι καλοί έχουν συμβόλαιο κάτω από 600 χιλιάδες αλλά ζητάνε πολλά οι ομάδες…και ρωτάω εγώ επί εποχή Ντέμη που έβρισκε τους παιχταράδες και ήταν φθηνοί και έκαναν πραγματικά την διαφορά μέσα στο γήπεδο ήταν δουλειά του τεχνικού διευθυντή? το πρόβλημα της ΑΕΚ εκτός το μπάτζετ είναι ότι δεν βρίσκει τέτοιους παίκτες που υπάρχουν παρά πολύ γιατί είναι τόσο αστείο το Ελληνικό ποδόσφαιρο που πλέον ο παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά άνετα.

  ΥΓ2 Μελισσανίδη η αγοράζεις ελεύθερους και ρίχνεις τα λεφτά στα συμβόλαια ή αγοράζεις και πληρώνεις και τα συμβόλαια ή είσαι μάγκας και έχεις τοπ σκάουτινγκ και τους πέρνεις και ξέρεις ότι θα σου κάνουν την διαφορά…άλλος δρόμος δεν υπάρχει επίσης καλό είναι να έρχεται ένας δανεικός αλλά μέχρι εκεί.

  ΜΟΝΟ ΑΕΚ

  • κοίτα φίλε, υπάρχουμε ανθρώποι εκεί έξω που μας διέγραψαν από τον καιρό της πετι σατο οποτε δεν πεφτω απο τα συννεφα.

  • Nai o Χιμενεθ είχε 4 τοπ εξτρέμ στη διαθεσή του και δυο αμυντικούς ογκόλιθους, και ενώ είχε εξασφαλισμένο το 0 πίσω λόγω των αμυντικών ογκόλιθων που διέθετε, επέμενε να παίζει με Μπακασέτα, Μπογιέ και Μάνταλο!!
   ΥΓ: όταν μια ομάδα στερείται αξιόλογων παιχτών δεν έχει ούτε ένα για δείγμα καλό εξτρεμ και διαθέται άμυνα χάρτινη,είτε λόγω παιχτών που βγάζουν τραυματισμούς, είτε παιχτων που δεν κάνουν, και γενικότερα έχει μια ομάδα με παίχτες αργούς και «κοντούς», με κακή σωματοδομή και ο Γκουαρντιόλα να ήτανε στην ΑΕΚ, κλειστά θα έ[αιζε, γιατί στα ανοιχτά θα πάθαινε φορτούνες. Δεν υποστηρίζω σόνι και καλά τον Χιμένεθ, αλλά γι αυτά που τον κατηγορείτε. Αν είχε μια κανονική ομάδα και η ομάδα δεν τράβαγε, ναι θα είχατε δίκιο. Η ομάδα μας όμως φέτος υστερούσε και του ΠΑΟΚ και του ΟΣΦΠ σε όλα. Αριθμό παιχτών, ποιότητα παιχτών, σωματοδομή, ταχύτητα, ύψος και βέβαια υστερούσε κατά πολύ σε μπάτζετ. Μάλλον αυτό το τελευταίο έφταιγε και φταίει και για τα υπόλοιπα.

 33. Αυτός ο ωμός ρεαλισμός που κατατέθηκε χθες έχει σκορπίσει απογοήτευση.. Με όσους μιλάω τα ίδια μου λένε. Και δεν είναι μόνο αυτός, είναι και η παραδοχή ότι με τα ίδια «καλα παιδιά» θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους γάβρους που θα έχουν πολλαπλάσιο μπάτζετ.
  Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται..
  Οπότε χαμηλώνουμε όλοι τη μπάλα, αποδεχόμαστε τη μοίρα μας, δεν πολυζοχαδιαζόμαστε και με την καζούρα και τα όσα συμβαίνουν και περνάμε ένα όμορφο καλοκαίρι.
  Μην πω και μια όμορφη σεζόν, να περιμένουμε όλοι μαζί το γήπεδο…
  Δεν πειράζει. Χρονιά είναι, θα περάσει. Καλό κουράγιο στους ήρωες που θα πηγαίνουν στο «Νταχάου».

 34. Τις απάντησες του ο Κ.Μελλισανιδης θα την πάρει στα διαρκείας που δεν θα ξεπεράσουν τις 7000(μην λέω και πολλά!).Φτάνει η κοροϊδία έσοδα-έξοδα αλλά 25-30εκ που πήγαν;Α Ναι για το γήπεδο το γήπεδο που είχε πει ότι θα το φτιάξει με προσωπικό δανεισμό εφόσον χρειαστεί ποτέ δεν είχε πει ότι θα βάλει χέρι στα λεφτά της ομάδας!Μας κούρασες

 35. Τάσομ, κι έσυ ξέρεις πως μ όλα αυτά και του χρόνου 3 θα είμαστε. Τάσο μ ,λες κι εσύ δειλά δειλά αυτό που σκέφτεται όποιος έχει ΙQ λίγο παραπάνω από μονοκύτταρο οργανισμό, δε γίνεται να λες θα είμαι ανταγωνιστικός και να μην παράγεις 10 φορές περισσότερη οργάνωση από τους άλλους που κάνουν ντε επίδειξη πλούτου, δε γίνεται Τάσο μ να λες δεν ξέρω αν μου κάνει ο προπονητής και να μην έχεις φέρει άλλον ΧΘΕΣ. Γιατί κάπου Τάσο μ δουλειά σου είναι και καταλαβαίνεις κι εσύ πως καλά κάνει ο πρόεδρος και κάνει ότι γουστάρει, καλά κάνει και λέει αυτά είναι κι όποιος γουστάρει αλλά δε γίνεται ταυτόχρονα λες θα είμαι ανταγωνιστικός με τέτοιους όρους ασόβαρης οργάνωσης και να παραμυθιάζεσαι ο ίδιος πρώτα πρώτα σα Γάλλος αριστοκράτης που έτρωγε τα φουα γκρα του ξέρω γω ενώ έξω ο κόσμος στερείται από τα βασικά για ν αγοράσει διαρκείας.

 36. H AEK Θεσσαλονίκη ξεκινήσει με σφεντόνες κ που από ΟΣΦΠ με πυριβολικα
  βαλμπουενα φέρνουν όχι κάποιον Ντιέγκο από την αζερια

 37. Πως κανει πρωταθλητισμο οταν 3 απο τις 4 σεζον η διαφορα απο τον 1ο ηταν πανω απο 20 βαθμους..?Κορυφαιες περιοδους στην ιστορια μας με 3 χαμενους τελικους απο τον παοκ?Που γιναμε η 1η ομαδα που τελειωσε στο champions league με 0 βαθμους?Που πηραμε πρωταθλημα που με δηλωση Μελλισανιδη το πηραμε επειδη μπηκε ο Σαββιδης στο γηπεδο με το οπλο..?

 38. το ειπε καθαρα τον ενδιαφερει μονο το γηπεδο και να ειναι καθαρη η ΠΑΕ!!! αρα πιθανοτατα την δινει μολις τελειωσει το προτζεκτ του γηπεδου…εκλεισε ο κυκλος του, αυτο θεωρει ο ιδιος μαλλον, Καλτσιδης is coming

 39. Από περυσι καταλάβαμε πως θα πηγαίνει από δω κ στο εξής το πρωτάθλημα
  Τι εννοώ; Όποιος κάνει 3 ήττες κ 2 ισοπαλίες πρωτάθλημα δεν παίρνει
  Η ΑΕΚ συνιπεστατη στις γκελες εκεί που λες είναι εύκολο ..ισοπαλία στην ΑΕΛ εκεί που θα περνάνε εύκολα οι άλλοι 2
  Με την δυναμωση των άλλων…πρωτάθλημα το απόλυτο 15 στ15 εντός ούτε Χ

 40. νικος-αρρωστακι

  αντε τωρα να βγουν οι γνωστοι αγνωστοι να μας πουν,πως ετσι και φυγει,μαυρο φιδι που μας εφαγε…
  δηλαδη αν δεν ειχαμε Μελ-αυτον τον Μελ που βλεπουμε,κι οχι αυτον που μπορει να ειναι-και ειχαμε πχ.τον ιδιοκτητη των καταστηματων Μουστακας,ποσο χειροτερα δηλ,θα πηγαιναμε,αφου η φιλοσοφια επιμενει να ειναι οτι βγαλαμε,δωσαμε?
  παπατζιλικι λεγεται εις την καθομιλουμενην…

 41. Μας έχετε πεθάνει στην παπάτζα. Να κάνουμε το ψάρι κρέας στους ιθαγενείς….
  Πρωταθλητισμός με μείον 25!!!
  Γιατί 3 στις 4 φορές κάπου εκεί ήταν η διαφορά.
  Ας το αντιμετωπίσετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Δείτε τα σχόλια όλων μας κάτω από αυτά που γράφετε.
  Δεν το έχετε καταλάβει ότι απευθύνεστε σε νοήμονες?

 42. ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ …
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ..ΑΛΛΑ …
  ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ …ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Γ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β …
  ΑΛΛΑ…. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ …
  ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ….
  ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ …
  ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ ..

 43. Σημασία έχει που έφαγαν και ήπιαν καλά οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ.Κατά τ’άλλα δεν μάθαμε και κάτι καινούριο.

 44. Πολλά λόγια κ. Τσατάλη. Δεν χρειάζονται τόσα.

  Πρωταθλητισμό δεν κάνεις στους -20 βαθμούς. Ούτε χάνοντας τρεις τελικούς σερί παίζοντας οικτρά και δεχόμενες πιστολιές.
  Δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο προπονητής, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος αν υπάρξει. Μοναδική περίπτωση. Έχει τελειώσει η σεζόν εδώ και πόσες εβδομάδες και βγήκε ο ιδιοκτήτης να πει ότι ακόμα το σκέφτεται για τον προπονητή.
  Και ποιος θα φέρει τον καινούριο; Το έντιμο παιδί; Ο… Γιάννης;
  Πείτε μου ΕΝΑ πράγμα στο οποίο υπερέχει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή από τους δύο γάβρους.
  Ομοιογένεια; Με ποιους; Τους δανεικούς; Προπονητή; Δεν ξέρουμε ποιον θα έχουμε.
  Ακαδημίες; Ο ανύπαρκτος ΠΑΟΚ έχει σαρώσει.
  Διαιτησία; Μας στήσανε μέχρι και το VAR.
  Τεχνικό διευθυντή; Ταλαντούχους νέους; Παίκτες που θα πουλήσουμε και θα βγάλουμε χρήματα;
  Οικονομικές δυνατότητες;
  Ένα γήπεδο χτίζουμε και αυτό μας απέμεινε για να παρηγοριόμαστε.

  Και μιλάμε για πρωταθλητισμό;

 45. Αλέξανδρος

  Τώρα πως θα συνδυαστούν αυτά τα δυο (χαμηλό μπάτζετ και πρωταθλητισμός), ένας θεός ξέρει..
  Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν τερματίζεις με 23 βαθμούς διαφορά απο τον πρώτο, αυτό δεν είναι «πρωταθλητισμός» αλλά «φιλική συμμετοχή»

  • νικος-αρρωστακι

   εγω παντως στο PS4 οταν θελω να παρω πρωταθλημα στην πρεμιερ με την λεστερ,εχω χαμηλο μπατζετ..με 2 σουβλακια,μια πατατες και μια κοκα κολα,το παιρνω 6-7 βαθμους διαφορα…

 46. Χθες μπηκε η ταφοπλακα στα ονειρα μεχρι και των πιο αισιοδοξων.
  Συμφωνεις η διαφωνεις με το πλανο Μελισσανιδη, το μονο σιγουρο ειναι οτι η ομαδα απο εδω και περα μονο θα μικραινει.
  Και εξηγουμαι:
  Πηραμε το πρωταθλημα σε μια χρονια που ο Ολυμπιακος ηταν ανυπαρκτος και ο ΠΑΟΚ σε μεταβατικο σταδιο (με τα οσα εγιναν στην χρονια).
  Στον ΠΑΟΚ για χ,ψ λογους επεσε χρημα, ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, θα γινουν και αλλες μεταγραφες, εχουν ακαδημιες, πλανο, καταρτισμενους ανθρωπους στο επιτελειο τους. Πηραν πρωταθλημα. Στον Ολυμπιακο κλεινουν παικτες οπως Βαλμπουενα, Σεμεδο, ενω ταυτοχρονα κρατανε Ποντενσε, Φορτουνη, Καμαρα κτλ
  Η ΑΕΚ απο την αλλη εχει 0 οραμα. Με παλαιμαχους σε ολα τα ποστα της, ιδιοκτητη με αναχρονισμενες αποψεις για το ποδοσφαιρο, ακαδημιες για τα σκυλια, και ενα οικονομικο πλανο σεβαστο, αλλα οχι αρκετο. Το μονο που σωζει την κατασταση ειναι το γηπεδο αλλα και αυτο δεν θα κατεβει στο χορτο να παιξει μπαλα.
  Χθες και ο πιο μη-μιζερος καταλαβε οτι η ομαδα εαν παρει ενα πρωταθλημα και κανα 2-3 κυπελλα την επομενη δεκαετια απο Ολυμπιακο και ΠΑΟΚ θα ειναι τυχερη.
  Λιαν συντομως θα γινουμε και η 4η ομαδα στην Ελλαδα. Θα αποτυπωθει στο γηπεδο αυτο βεβαια. Καλα μην μιλησω για το ΟΑΚΑ απο Σεπτεμβριο. Αν πηγαινουν 4-5 χιλιαδες θα πρεπει να ειναι ευχαριστημενοι στην διοικηση.

 47. Μας εκοψες την μπαλα…. ευτυχως κοντευεις 70 , οποτε λογικα θα πουλησεις συντομα…..

 48. Ας κάνει και κάτι σωστό και ας διώξει τον ψυχάκια.

 49. Η πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ο Μελ, προυποθέτει κύριοι να έχεις ένα επιτελείο ανθρώπων που να είναι ικανό να σου αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στο έργο τους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Δεν φτάνει να είσαι δουλευταράς ( Λυμπερόπουλος και σια), πρέπει να σου κόβει και να έχεις άκρες, κάτι στο οποίο εμείς έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Θα την βγάλουμε πάλι με παίχτες στοιχήματα απο μικρά πρωταθλήματα και θα προσευχόμαστε να μήν μας περάσει ο Άρης στην βαθμολογία, ο οποίος να σημειώσω πως έκανε αύξηση μπάτζετ( μπορεί η αύξηση να είναι μικρή, αλλά η πρόθεση είναι αυτή που μετράει).

 50. Ωραία. Αυτό που πρέπει να μας ικανοποιεί δηλαδή είναι η ομάδα να έχει οικονομική υγεία, ακόμη και αν βγαίνει δωδέκατη. Αυτή η καραμέλα με το οικονομικό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε τις εξελίξεις, αλλά ο Καρυπίδης ανακοίνωσε αύξηση στο μπάτζετ του ρούλη της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι όποιος θέλει, μπορεί. Ο δικός μας δε θέλει να αποχωριστεί τα λεφτά του και στα τέτοια του η ΑΕΚ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας κάνει το γήπεδο και μετά να πάει στην ευχή του Θεού.

 51. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Εσοδα εξοδα και 35 εκατομμυρια εξαφανισμενα. ΑΕΚ ανταγωνιστικη που κανει πρωταθλητισμο και τερματιζει στους -30 στις 3 απο τις 4 χρονιες. Τριλογια ξεφτιλας στο κυπελλο απο την μπαοκουλα και ρεκορ αποτυχιας στο Τσουλου με 0 βαθμους. Δεν γινεται ετσι κι αλλιως να κατεβει κι αλλο ο πηχης γιατι εχουμε πιασει πατο. Ευτυχως πλεον δεν τον πιστευει κανεις και ο κοσμος της ΑΕΚ θα κανει αυτο που πρεπει φετος. Ουτε ενα διαρκειας.

 52. Βασιλης21

  Καλά όλα αυτά αλλά πως γίνεται να είσαι ανταγωνιστικος όταν αρνείσαι να δώσεις στον Πονσε αυτά που αξίζει μόνο και μόνο για να μην έχουν προβλήματα τα αποδυτήρια (χαζή δικαιολογία)… Δηλαδή δεν τα αξίζει;;;Δηλαδή δεν αξίζει αυτός ο παίχτης να αγοραστεί ώστε να είναι μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον αν τυχόν πουληθεί ακριβά ;; πως γίνεται να σαι ανταγωνιστικος οταν δεν έχεις 2 σοβαρά εξτρεμ και βγάζεις όλη τη χρονιά με μανταλο και Μπακασετα που δεν είναι καν αυτή η θέση τους… Δεν γίνεται να σαι ανταγωνιστικος αν θεωρείς τον Οικονόμου αντάξιο του Βρανιες (δεν χρειάζεται καν να έχεις πτυχίο στη προπονητική, ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο βρανιες είναι χιλιόμετρα Μπροστά) και να κάνεις θρίλερ την απόκτηση του ενώ αυτός θέλει να έρθει σαν τρελός… Λυπάμαι αλλά εφόσον η ΑΕΚ θέλει να βρει παίχτες λαβράκια με λίγα χρήματα κάτι που έκανε ο Μαιστοροβιτς τότε αυτό δεν πρόκειται να γίνει διότι ο Λυμπεροπουλος δεν είναι Μαιστοροβιτς… Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τη πολιτική της ΑΕΚ… Τώρα αν ο μέλισσανιδης τον εμπιστεύεται παίρνει ρίσκο και θα φανεί η δούλεια του, εδώ θα μαστε…

 53. Εν γνώσει του η ΑΕΚ δεν κάνει πρωταθλητισμό με αυτά τα δεδομένα. Το πρωτάθλημα του 2018, το κατέκτησε ο Χιμένεθ με τους ποδοσφαιριστές του. Εκεί εκτέθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΚ και αποδέχθηκε τον τίτλο. Όσον αφορά στον Χιμένεθ, προφανώς δεν έχουν συμφωνήσει αφού κανείς δεν γνωρίζει από τους δύο πως θα διαμορφωθεί το δυναμικό της ΑΕΚ. Γνώμη μου είναι ότι ο Χιμένεθ εάν δει ποδοσφαιρικό δυναμικό μέτριας ποιότητας θα βρεί κάποια δικαιολογία, πχ ο παππούς του έπαθε εγκεφαλικό και θα μεταβεί στην Ισπανία.

 54. παντως με αυτην την οικονομικη και οχι μονο, πολιτικη , σε 4 χρονια στην Σουπερλιγκα μονο μια φορα ημασταν ανταγωνιστικοι ως προς τον πρωταθλητισμο…ολες τις αλλες χρονιες τερματισαμε με διαφορες χαωδεις απο τον πρωτο..
  αρα εχει αποτυχει 3 στις 4 χρονιες να σταθει ανταγωνιστικα…οχι να παρει τιτλο..αλλα να ειναι ανταγωνιστικος σε ουσιαστικο επιπεδο..ε, δεν το λες και καλο ποσοστο…
  κατι που δειχνει πως στην παε μπορει να εχουν επιγνωση των υψηλων απαιτησεων που παραδοσιακα εχει η ομαδα, αλλα προφανως δεν εχουν γνωση ή εχεγγυα να το πετυχουν…
  αν νομιζουν πως η συγκεκριμενη ομαδα εχει διαφορετικο ταβανι απο την 3η θεση τοτε πατανε γερα στα συννεφα ολοι τους ή απλα δεν θελουν να κακοκαρδισουν τον εγγυητη..

  • Απλα τα πραγματα, Τασο.

   Ο οπαδος στο Ελλαντα ειναι αντιστοιχης ποιοτητας με την μπαλα που βλεπει.

   Αγαπαει την ομαδα του ΜΟΝΟ οσο αυτη του ικανοποιει τα κενα που εχει στην ζωη του.

   Αγαπαει τον εαυτο του (και τον συνδεσμο του) περισσοτερο απο την ομαδα του.

   Θελει να τα εχει ολα, δινοντας οσο λιγοτερα γινεται.

   Θελει εναν προεδρο πατερουλη που θα του κανει ολα τα χατιρια χωρις ποτε να ζητησει τπτ απο αυτον.

   Θελει εναν λακαμα που θα χωνει φραγκα και θα μπαινει μεσα ασυστολα, ειτε ο ιδιος, ειτε η ομαδα.

   Και οταν τσαντιστει ο οπαδουλης και ριξει και 2-3-5 μολοτωφ και φαει και καμια καμπανα η ομαδα, ο λακαμας δεν πρεπει να κανει τπτ για αυτο. Αντε, ως καλος πατερουλης να κανει μια πατρικη επιπληξη, αλλα σε ηπιο τονο, μην τυχον και προσβληθει μετα κανεις και γινει επανασταση.

   Συνολικα, αν το δεις το θεμα, ο οπαδος στο Ελλαντα ειναι ΠΕΛΑΤΗΣ και τπτ περισσοτερο απο αυτο. Την σημαια και τα συμβολα τα εχει απο διπλα για να ντυνει με «ιδεολογια» και να δικαιολογει την φυση του.

   Και, εν τελει, αυτο δεν περιοριζεται μονο στο ποδοσφαιρο, αλλα επεκτεινεται και στον πελατη-πολιτη, οπως βλεπουμε σε καθε εκλογικη αναμετρηση εδω και 30-40-50-100 χρονια.

   υγ: πελατακια, οταν η «πιστη» πελατεια της ομαδας ειναι αυτοι οι 6-7000 που θα παρουν το διαρκειας τους ΟΠΩΣ και να ειναι η ομαδα, σε αυτη την πελατεια θα προσαρμοστει και το μπατζετ της ομαδας – και παλι καλα, γιατι ειδαμε απο πρωτο χερι τι γινεται οταν δεν συμβαινει αυτο

   υγ2: ομαδα πρωταθλητρια, με το γηπεδο να χτιζεται και προκριση σε ομιλους του CL και δεν εκοψε ουτε 10000 διαρκειας. την ιδια στιγμη που οι χορτασμενοι και ξενερωμενοι γαυροι μετα απο τραγικη σεζον εκοψαν 15000+.. Οχι παιχτη να φερει, να πουλησει και αυτους που ειχε επρεπε κανονικα.

 55. Για μιά ακόμη φορά παραδέχεται ότι είναι ένας διαχειριστής. Επενδύσεις γιόκ στην ΑΕΚ. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *