Κάθε χρόνο η ΑΕΚ την πατάει εκεί με τον ίδιο τρόπο

Ο Τάσος Τσατάλης περιμένει το βράδυ της Κυριακής για να μετρηθεί η έκταση της ζημιάς και θυμάται πως η Ένωση την πατάει τρία χρόνια με τον ίδιο τρόπο

Τα ματς σαν αυτό που τελικά η ΑΕΚ την πάτησε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην Λάρισα, είναι σε διαφορετικά στάνταρ από αυτά που παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό ορίζεται από τον πρωτόγνωρο, ακόμη και για Ελλάδα αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείς να ξεφύγεις, το ματς πρέπει να το σχεδιάσεις και να το διεκδικήσεις με βάση αυτό το δεδομένο.

Ο ΟΣΦΠ κέρδισε φέτος στο όριο σε ένα κακό ματς, ο ΠΑΟΚ δυο σεζόν δεν κερδίζει επίσης. Τα σημειώνω αυτά, για να μην λέμε πως είναι κανένα μοναδικό φαινόμενο η δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ όμως αντιμετωπίζει κι έξτρα δυσκολίες εκεί, που συνεχώς αποδεικνύεται πως δεν μπορεί νς τις διαχειριστεί. Όλα τα τελευταία χρόνια τσιμπάει συνολικά, εντός κι εκτός ποδοσφαίρου στο κλίμα που δημιουργεί η διοίκηση της συγκεκριμένης ομάδας και η εικόνα είναι η ίδια. Νευρική η ΑΕΚ από το ξεκίνημα κι αυτό δεν αλλάζει σε όλη την διάρκεια των αγώνων.

Αυτό που κάνει η διοίκηση του Κούγια στα ματς με την ΑΕΚ, δεν έχει καμιά σχέση με την ομάδα της Λάρισας, δεν το ακολουθεί καν το κοινό της Λάρισας και στο γήπεδο πάνε κυρίως άνθρωποι που θέλουν να δουν την ΑΕΚ να παθαίνει ζημιά. Είναι ένα τσίρκο στην κυριολεξία, κάθε χρόνο με νέους πρωταγωνιστές. Φέτος στο πρόσωπο του Ουάρντα, βρήκαν και τον ιδανικό.

Αλλά όχι μόνο αυτός, όλοι συμμετέχουν. Με τις ίδιες συμπεριφορές. Με τα εντυπωσιακά πεσίματα, με τις προκλήσεις για κάρτες. Το μενού είναι το ίδιο. Και πάντα …το τρώει η ΑΕΚ.

Δυστυχώς η ΑΕΚ επιτρέπει πάντα να διαμορφώσουν αυτοί τις συνθήκες των αγώνων, δεν μπορεί ποτέ να ξεφύγει από αυτό.

Ακόμη και στα καλύτερα της, όπως πρόπερσι, όταν το αντίστοιχο 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που παραλίγο να την πετάξει εκτός πρωταθλήματος όσο κανένα άλλο, την σεζόν που τελικά πήρε τον τίτλο.

Θυμίζω πως την ζημιά εκεί η ΑΕΚ την διόρθωσε με την τεράστια νίκη στο Καραϊσκάκη, δυο αγωνιστικές μετά. Το βράδυ του αγώνα στην Λάρισα, μας είχε βρει όλους να μιλάμε για το πρωτάθλημα που χάθηκε …

Το λέω πάλι, με όλες αυτές τις προϋποθέσεις, δεν είναι εύκολο, ακριβώς όπως το είπε ο Κωστένογλου, να ξεφύγεις από συνθήκες που ευνοούν τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Το ίδιο έγινε και απόψε.

Όσο μπορείς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ τακτικά πόνταρε σε ένα δίδυμο Σιμόες – Γαλανόπουλου στο κέντρο, που εκτίμησε το τεχνικό τιμ υποθέτω, πως θα έδινε πλεονέκτημα σε παράγοντες που έρχονται στο προσκήνιο σε αυτές τις συνθήκες. Δεν έγινε αυτό.

Η Ένωση δεν βρήκε εκεί την ενέργεια που περίμενε, δεν βρήκε κλεψίματα που θα της έδιναν πολλές ευκαιρίες για πιο γρήγορες επιθέσεις στην κόντρα. Αντίθετα, τα περισσότερα στοιχεία που έδωσαν πλεονέκτημα, τα βρήκε στον ίδιο χώρο ο αντίπαλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι αυτοί οι παράγοντες που αναφέρουμε μαζί, οδήγησαν στο να χαθεί τελείως η μπάλα. Για να λέμε την αλήθεια χάθηκε η μπάλα. Σε τέτοιο βαθμό που μάλλον οδήγησε σε αμηχανία στην διαχείριση του ματς.

Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη αντίδραση και μάλιστα μετά τα μέσα του δεύτερου μέρους, έρχεται λόγω αναγκαστικής αλλαγής. Ενώ και μετά, πάλι μπέρδεμα και θολούρα έβγαινε. Ωστόσο για μένα ήταν φυσικό, αφού την ΑΕΚ την είχε «καταπιεί» η συγκεκριμένη μορφή, του συγκεκριμένου αγώνα, από το ξεκίνημα. Και είχε «καταπιεί» τους πάντες. Θυμίζω ξανά, όχι για να δικαιολογήσω τον οποιονδήποτε, αλλά γιατί έτσι είναι, πως στις ίδιες συνθήκες, ήταν ίδια τα συμπτώματα της διαχείρισης κι από Χιμένεθ κι από Ουζουνίδη.

Στις στιγμές, η ΑΕΚ στάθηκε και άτυχη και τυχερή μαζί. Τυχερή στις φάσεις που η Λάρισα πλησίασε στο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, άτυχη στο δοκάρι και στην φάση που διώχνει ο Μόρας στην γραμμή. Αλλά υπήρχε και μια φάση, αυτή με Λιβάγια και Ολιβέιρα στο τέλος του πρώτου μέρους, που νομίζω πως αν για ένα – δύο δευτερόλεπτα ο Κροάτης δεν φλέρταρε με την ιδέα να σουτάρει ο ίδιος και είχε περάσει πιο έγκαιρα και καλύτερα την μπάλα στον Πορτογάλο, υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την πιο προφανή ευκαιρία του ματς, βγαλμένη από ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς στα περισσότερα κόρνερ της Λάρισας, ήταν για να βάζεις πάλι τα κλάματα. Κι εδώ ερχόμαστε στην κατηγορία των πραγμάτων που κυνηγάνε αυτή την ομάδα ως αποτέλεσμα μιας περιόδου από τον Μάιο του 2018, ως και το τέλος του φετινού καλοκαιριού, που αποφασιστικής σημασία ποδοσφαιρικά στοιχεία για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, έχουν αγνοηθεί.

Διαιτησία. Η μη αποβολή του Κάτσε στο 14′ σε συνδυασμό με την μη χρήση του VAR στη συγκεκριμένη φάση, αλλά και η μη αποβολή του με δεύτερη κάρτα στην επανάληψη, ειδικά σε τέτοιο ματς είναι καθοριστικά στοιχεία. Δεν είναι ίδιο παιχνίδι με την Λάρισα να παίζει με δέκα από το 14΄. Κι όποιος μιλήσει για τον Βράνιες, από τις φάσεις που ο απαράδεκτος Ουάρντα προσπαθεί να εκμαιεύσει δεύτερη κάρτα, είναι ζήτημα αν υπάρχει …μισή που να μπορείς να ανοίξεις σοβαρή συζήτηση.

Πιστεύω πως ο Ζαχαριάδης στην Λάρισα και ο Σκουλάς στην Ριζούπολη, δεν βρέθηκαν τυχαία στο VAR σε αυτή την αγωνιστική. Είναι προφανές πως η ΚΕΔ έριξε μεγάλο βάρος στο να μην έχουν παράπονα μετά τα ματς η Λάρισα και η Ξάνθη. Τις οποίες δεν ξέρω τι μπορεί να τις συνδέει, αλλά σίγουρα και οι δύο έκαναν επιθετικές τοποθετήσεις για την διαιτησία μέσα στην εβδομάδα. Βέβαια ενδεχομένως δεν είναι μόνο αυτό που τις συνδέει …

Η ΑΕΚ πήγε στην Λάρισα ως στοχοποιημένη, με την προσπάθεια να γίνει η τρίχα τριχιά, για μια περίπτωση, των διαμαρτυριών στο ημίχρονο, που εμπίπτουν στις πιο ελαφριές προβλέψεις του πειθαρχικού κώδικα. Και σωστά κρίθηκαν έτσι. Αντί να πάει παραπονούμενη από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που πέτυχε τρία κανονικά γκολ και μέτρησαν τα δύο, έφτασε στην Λάρισα περίπου απολογούμενη …

Η έκταση της ζημιάς, θα φανεί το βράδυ της Κυριακής. Στο χειρότερο σενάριο, που δεν είναι απίθανο, θα είναι πολύ σοβαρή. Ενδεχομένως να είναι καθοριστική και για την συνέχεια, με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη τόσο κοντά. Έπαιζε αυτό το ενδεχόμενο ενόψει της 6ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να περιμένει τα ματς των άλλων δύο εξασφαλισμένη και με την ελπίδα για κάτι ακόμη καλύτερο. Αντίθετα, περιμένει με την αγωνία μην έρθει το χειρότερο.

Δείτε επίσης

Ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα αντιπαλότητας με τον ΟΣΦΠ

Ο Τάσος Τσατάλης για την προσπάθεια που γίνεται να ασκηθεί πίεση στην ΑΕΚ, από πλευρές που αλλάζουν θέσεις και απόψεις σαν τα πουκάμισα

50 Σχόλια

 1. Όλοι οι Αρθρογράφοι της ομαδας μας μαζί με τους γνωστούς μίζερους σανοφάγους και λάτρεις της μετριότητας αβανταδόρους τους , μας παραμυθιάζανε για το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων … και για πολύ καλές μεταγραφές ….
  Και φτάσαμε 5η αγωνιστική να αναπολούμε τον Γκάλο και τον Μπακασέτα …???

 2. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ;;, ΠΑΟΚ Ή ΟΣΦΠ ;;

  ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

 3. κύριε τάσο επειδη σε εχω σε εκτιμηση κ βλεπω οτι μετα την λαιλαπα καρντόσο που σε ειχε επηρεασει στα γραφομενα σου εχεις επανελθει με ωραια αρθρα θελω να σου πω οτι πιστευω πλεον ακραδαντα οτι η ΑΕΚ πρεπει να απαλλαχτει οσο το δυνατον γρηγοροτερα απο το μανταλο γιατι εχει γινει γαγγραινα που τη καταστρεφει..στο πρωταθλημα του 18 ηταν απων(τραυματιας)..επεστρεψε στο τελικο του 18 πηγε ακλαυτη η ΑΕΚ..φετος ως τωρα ενα ματς θυμομαστε ευχαριστα αυτο με τον αστερα..ποιος ελειπε?ο μανταλος..σ αυτο το ματς εκανε παπαδες ο αλμπανης στα αλλα που δε παιζει καλα να σταυρωσουμε τον αλμπανη αλλα για το μανταλο τιποτα..αυτα τα ματς στη λαρισα κερδιζονται απο τα στημενα..επειδη λοιπον τωρα ειμαστε του κλωτσου κ του μπατσου το στημενο δε θα ειναι πεναλτι..θα πρεπε ομως να ειναι ενα κορνερ ή ενα φαουλ οπως το 92-93 που πηγαμε πρωταθλητες σερνομασταν στο αλκαζαρ που ηταν δυσκολοτερη εδρα απο αυτο γηπεδο μειναμε με 10 μας επαιζε η λαρισα μονοτερμα κερδισαμε ενα φαουλ εξω απο τη περιοχη τασος μητροπουλος οβιδα 0-1 κ αντε γεια σας..οσο μεγαλη κινηση ηταν η αγορα του λιβάια με τοσα λιγα χρηματα τοσο για τα πανηγύρια ηταν οτι περσι ηρθε η μπρομιτς προσφερε 10εκ για το μανταλο τα 6 μπροστα κι αντι να τον δεσεις με κορδελα κ να τον δωσεις τον κρατησες γιατι δε προλαβαινες λεει να παρεις αντικαταστατη..κ προσφερε τοσα περυσι που ηταν κ πρωταθλητης που μειναμε απο τον οκτωβρη εκτος τιτλου..μεγαλη η προσφορα του δηλαδη..θελω να σε παρακαλεσω κ δε το ρωταω ειρωνικα ποιο μεγαλο ή δυσκολο ματς θυμασαι να το χει παρει ο μανταλος ως πρωταγωνιστης..το μοναδικο ματς που θυμαμαι ειναι ο τελικος κυπελλου του 16..αν απο τοτε εσυ θυμασαι καποιο αλλο πες μου μην τον αδικω

 4. Καθε χρονο τα ιδια. Τσουβαλια να αγορασει ο Ηγετιδης για το καραισκακη. Μαθημενος ειναι.

 5. Νοσταλγικός Αεκτζής

  Μια απλή ερώτηση στον Λυσάνδρου. Σαν διοργανώτρια αρχή, γιατί επιτρέπετε στον Κούγια να χρησιμοποιεί αυτό το χωράφι και να σας δουλεύει. Ασύδοτος είναι ο κοντό; Σας δουλεύει κύριοι της S.L και προσβάλει βάναυσα όλο ττο φίλαθλο κοινό. Στείλτε τον να παίζει στο γήπεδο των Φσρσάλων. Άντε μπράβο να τελειώνουμε με το γελοίο.

 6. Tο VAR φταιει..
  ισως και το BAR..
  και ο διαιτητης..
  και οι εποπτες..
  και οι αντιπαλοι..
  κι αντιπαλος κοσμος..
  και οι ανακοινωσεις των αλλων..
  και οι δημοσιογραφοι..Των αλλων..
  και το γκαζον..
  και ο Κετσπαγια..
  και ο Μοραις..
  και ο Καρντοσο..
  και ο Λυμπε..
  και ο Μανολο..
  και ο Μαρινος..
  κι ο Σιμοες με τον Γαλανο..
  και ο Κωστενογλου..
  και το κλιμα που φτιαχνουν επικοινωνιακα οι αλλοι.Γιατι κατα τ αλλα εμεις ειμαστε υπερανω..
  Τοσο υπερανω που θελουμε ενα 3σελιδο(εξωαγωνιστικο) καθε 2 μερες για ν αποδειξουμε οτι δεν ασχολουμαστε..

  Πφφ πολλα μαζευτηκαν ρε γμτ…
  Τελικα θα ταν καλυτερα να φταιγε μονο το μπατζετ που μας κανει 3ο φαβορι για πρωτια..κι αυτος που καταδικασε την ομαδα να ειναι 3η για τα επομενα 50χρονια..κατα κανονα.
  Βεβαια ειναι διαφορετικο να εισαι τριτος,οχι με 25β διαφορα,αλλα με 15 και στο σπιτι σου..

  ΥΓ Επισης ειναι δυσκολο να εισαι ΑΕΚ..Γιατι αν εισαι ΑΕΚ,βλεπεις καθαρα τις κοκκινες που δεν πηρε ο Βρανιες φετος(σφαλιαρα στον Ιγκλεσιας? στη Τριπολη σε καποιο κορνερ και μετα τον κραταγε ο Τσιγκρι,μ ενα μικρο ερωτηματικο γιατι δεν ειδα ριπλει..κι οτι απ το 35 επρεπε να χε αποβληθει στο Αγρινιο.Ψαλιδακι στο προσωπο και μετα τραβηγμα φανελας.)
  Αλλιως βλεπεις μονο των αλλων..μονο που αυτο δεν ειναι ΑΕΚ..

 7. Αλέξανδρος

  Άκου τώρα με τι καθόμαστε και ασχολούμαστε.. με την μαυρίλα του Κούγια λέει που επηρεάζει την ΑΕΚ με τα κόλπα του και δε μπορούμε να κάνουμε ούτε φάση επειδή το γήπεδο έχει λακούβες.
  Έχουμε να πάρουμε διπλό εκεί μέσα 3 χρόνια αλλά μας φταίνε τα πάντα εκτός απο την δεδομένη έλλειψη ποιότητας. Φέτος υπάρχει και ένδεια στο προπονητικό team. Μέχρι χτες φωνάζαμε που τους είχε μαζέψει όλους αυτούς στις ακαδημίες και τώρα ρε φίλε μας τους φόρτωσε στην πρώτη ομάδα και δεν ακούγεται κιχ. Aπίστευτα πράματα..
  Η ΑΕΚ εντός και εκτός γηπέδων είναι ανύπαρκτη, ανίσχυρη. Μας κάνουν οτι θέλουν στα VAR, μας ορίζουν όποιους διαιτητές θέλουν και μας κάνει ο Κούγιας περίγελο τρολάροντας ασύστολα χωρίς απάντηση, χωρίς αντίδραση απο πουθενά.
  Και το χειρότερο απ’όλα? βλέπεις αυτόν τον Τσιγκρίνσκι να αγκαλιάζει τον μεγαλύτερο υβριστή της ΑΕΚ, αυτόν που σε ολο το παιχνίδι έκανε θέατρο για να εκμαιεύσει κάρτες και τις προηγούμενες χρονιές μας έκανε κ@λοδάχτυλα στην κερκίδα και έβριζε την ΑΕΚ στα social media.
  Αυτόν εδω ο Τσιγκρίνσκι τον αγκάλιασε σαν loser ενω κανονικά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έπρεπε να του κάνουν ούτε την τυπική χειραψία.
  Pathetic. Εντός και εκτός γηπέδων, σε νοοτροπία, σε τσαμπουκά, στα πάντα.
  Γράψτε τώρα για τις λακούβες που είχαν νερά και πιτσιλίστηκε το σορτσάκι του Μάνταλου και δε μπορούσαν να κάνουν κοντρόλ το Μπακάκι και ο Σιμόες.
  Λες και στο ΟΑΚΑ που είναι χαλί όλοι αυτοί κάνουν κοντρόλ.

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   Ακουγα Αλεξ τον Τσαταλη χθες Σπορ φμ και ελεγε σαν κατι απολυτα φυσιολογικο οτι δεν πρεπει να εχουμε καθολου απαιτησεις απο τον Κωστενογλου γιατι δεν ειναι προπονητης επαγγελματιας αλλα προσπαθει να ξαναγινει τοωρα με την ΑΕΚ επαγγελματιας προπονητης. Και το εξηγει μετα για να το εμπεδωσουμε και εμεις οι βλακες και λεει πως αν ηταν επαγγελματιας και δεν ειχε κανει λαθη δε θα εφτανε να προπονει ακαδημιες ενω τωρα προσπαθει μεσω της ΑΕΚ να ξανασταθει.

   Ετσι ξερα και κυνικα.
   Δεν ειναι οτι δεν τα ξεραμε αυτα αλλα δεν πιστευα ποσο ωμα ελεχθη σαν να ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο μια διεκδικητρια του τιτλου _ στα χαρτια _ να εχει εναν προσπονητη που προσπαθει να ξαναγινει επαγγελματιας. Εμεις μιλαμε για το ωμεγα και δεν μπορουμε ουτε το αλφα να προφερουμε. Καπως ετσι ειναι η κατασταση, να σπρωχνουμε τις μερες και να ευχομαστε να λεμε καθε Δευτερα ευτυχως που δεν παθαμε και τιποτα που λεει και το ανεκδοτο..

   Και εχεις και αλλους να σου παιζουν με τα νευρα σου και να σου λενε πως η ΑΕΚ επιτελους αντλησε δυναμεις απο μεσα της, απο τα ασχετα τα παιδια της, και αυτο ηταν το μυστικο αφου επιτελους πορευεται στον δρομο των μεγαλων κλαμπ και ακολουθει τη Ρεαλ με τον Ζινταν και την Μπαρτσα με τον Πεπ… Απιθανα πραγματα που σε κανουν και αναρωτιεσαι μεχρι τι ειναι ικανοι να γραψουν και ποσες αντοχες χρειαζεσαι για αν μην σπασεις καποια φορα το ταμπλετ μ αυτα που βλεπεις με απυθμενο θρασος να γραφουν διαστρεβλωνοντας την πραγματικοτητα.

   • Αλέξανδρος

    Αν παρατήρησες όμως τα σημερινά γραπτά του γραμμιτζή της ΠΑΕ, το αφήγημα σιγά σιγά αλλάζει.. Διότι όλοι βλέπουν πως ο μήνας του μέλιτος τελείωσε και ο Λιβάια άρχισε να σκάει. Δεν τραβάει πια όπως πριν 1 μήνα.
    Υπο τον φόβο κάποιου ιδιαίτερα «άσχημου» αποτελέσματος στο Καραϊσκάκη, άρχισε να ψελλίζει κάτι σαν «ναι ρε παιδί μου, κακό το γήπεδο της ΑΕΛ αλλά, ολα κι ολα.. έγιναν και λάθη απο τον προπονητή..»
    Ετοιμάζονται να τον ρίξουν βορά στον όχλο.
    Δεν τον λυπάμαι όμως. Έχει τις ευθύνες του. Ούτε μπέμπης είναι ούτε τον έβαλαν εκεί με το ζόρι.
    Μουλάρι που δεν θα γίνει ποτέ άλογο ήταν και έτσι θα παραμείνει.
    Μόνο με τις δημόσιες σχέσεις κανείς δεν πήγε μακριά.
    Πονάνε τα μυαλά μας με τον κάθε αποτυχημένο που πειραματίζεται στο κεφάλι της ΑΕΚ.
    Οχι με δική του ευθύνη φυσικά, για να μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
    Άλλος πουλάει τρελίτσα και οι ΑΕΚτζήδες την αγοράζουν τοις μετρητοίς.
    Δεν ξεχνάμε τι γινόταν σε social media και sites όταν πήραμε το 2πλο στον Αστέρα.
    Τα τραβάει ο οργανισμός του ΑΕΚτζή τα χορταράκια.

   • Αλέξανδρος

    Και για τους παίκτες τα ίδια δε μας λένε?
    «Αν ήταν καλά στα μυαλά του, στην ΑΕΚ θα έπαιζε?»
    «Αν δεν τραυματιζόταν κάθε φορά που ξύνει την μασχάλη του, στην ΑΕΚ θα έπαιζε?»
    «Αν δεν ήταν λουφαδόρος και χαβαλές, στην ΑΕΚ θα έπαιζε?» ..και πάει λέγοντας.
    Έτσι είναι και ο κυρ-Νίκος.
    Αμα ήταν κανονικός προπονητής στην ηλικία του, θα τον έβαζαν υπεύθυνο ακαδημιών της ανοργάνωτης ΑΕΚ που έχει να βγάλει ταλέντο απο τον Γαλανόπουλο και μετά?
    Και θα του έβαζαν για βοηθούς τον Αλεξόπουλο και τον Ατματσίδη με τις σέλφις στην Αγιά Σοφιά?
    Φτήνια είναι η μαγική λέξη.

 8. Με πορδες αυγα δεν βαφονται…το ροστερ ειναι πολυ μετριο…ο παπαΝικολας ξερει ενα συστημα και παιζει με ολες τις ομαδες ετσι…σημερα που επρεπε να φτιαξει παιχνιδι, ειχε μεσα μονο Λιβαγια, Μανταλο και Ολοβειρα…ολοι οι αλλοι αμυντικογενεις!
  Ε ετσι δεν παιρνεις νικες σε δυσκολες εδρες και φυσικα η λεξη πρωταθλημα δεν υπαρχει! Κοροιδευομαστε;

 9. Η ΑΕΚ επικοινωνιακα είναι ανύπαρκτη. Αυτός ο ανεκδιήγητος ο Δηματος πρέπει να φύγει χθες. Ελεος πια. Κάθε αγωνιστική σφάζουν και βρίζουν την ΑΕΚ και οι προκλήσεις μένουν αναπάντητες. Σουτάρετε τον Δηματο επιτέλους

  • Αλέξανδρος

   Νομίζεις πως αν του δώσουν εντολή δε θα τα γράψει? ή μήπως μπορεί ο κάθε υπάλληλος να γράφει οτι θέλει χωρίς την άδεια του αφεντικού?
   Κακώς εστιάζουμε στον Δημάτο.

  • ποιός είσαι ρε?

   Ο Ανδρέας είναι το καλύτερο γραφείο τύπου παε. Το θέμα είναι ότι παράλληλα, έπρεπε να υπάρχουν και 1-2 άνθρωποι που θα εργαζόταν αποκλειστικά και μόνο με τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επίσημο γραφείο τύπου δεν θα μου άρεσε να είναι θέατρο σκιών, όπως συμβαίνει με άλλες παε.

 10. Το ότι έχουμε φθηνό ρόστερ πολύ χειρότερο από γαύρους νότου και βορρά και ελαφρώς καλύτερο από Ατρόμητους και Ξάνθες είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο εδώ μέσα από πολλούς φίλους. Όπως γνωστές είναι και οι ευθύνες για αυτό.
  Από εκεί και πέρα καλό είναι να βλέπουμε και κάποιες λεπτομέρειες που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά. Όπως γράφει το άρθρο η ΑΕΚ ξεκίνησε σε ένα γήπεδο-χωράφι που δεν γίνεται να παιχτεί τεχνικό ποδόσφαιρο με Σιμόες – Γαλανόπουλος ακριβώς γιατί αυτοί δεν είναι τεχνίτες. Φυσικά αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πόσο λάθος είναι αυτή η σκέψη. Οι συγκεκριμένοι όχι μόνο δεν ευνοήθηκαν αλλά τους πήραν αμπάριζα οι αντίπαλοι χαφ. Στις κακές αγωνιστικές συνθήκες αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο είναι οι άμπαλοι. Για του λόγου το αληθές θυμηθείτε οι παλιότεροι σε πόσα παιχνίδια σε χωράφια και βούρκους έκαναν πάρτυ και καθάριζαν μόνοι τους ο Τσάρτας, ο Μπατίστα, ο Σαβέβσκι…
  Πιστεύω πως με Κρίστισιτς, Σιμάο, Βέρντε στα χαφ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, θα κάναμε δηλαδή πιο πολλές φάσεις ώστε να βρούμε το ένα γκολ που θα έκανε τη διαφορά.

 11. Η ομάδα θέλει ακριβά υλικά και δεν τα έχει. Μια απ’ τα ίδια και φέτος. Αν περάσει ο γαύρος από Βικελίδης και μας κερδίσει στο τηγάνι πάμε στο -8 από Οκτώβρη μήνα. Να δω τι θα λέτε αν και φέτος είμαστε πάλι στο -15, -20 απ’ τον πρώτο. Κάθε χρόνο λέτε τα ίδια και τα ίδια. Βαρεθήκαμε να ακούμε δικαιολογίες αλλά να μη βλέπουμε ανταγωνιστική ΑΕΚ.

 12. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΑΚΟΣ

  Κε Τάσο θα πω τη γνώμη μου, συμφωνώντας 100% με όσα γράφετε.
  Τα παιγνίδια αυτά και σε τέτοιο γήπεδο κερδίζονται όταν έχεις 5-6 παίκτες ΔΙΑΦΟΡΑΣ. Εμείς έχουμε 2 (Λιβάϊα και Ολιβέϊρα -εκτος κλίματος). Οι γαύροι τους έχουν και γι’ αυτό κέρδισαν έστω και οριακά.
  Μην κοροϊδευόμαστε. Παίκτες όπως ο Ποντένσε, Βαλμπουενά και Γκιγιέρμε δεν έχουμε. Και εγώ προσωπικά όταν «ζηλέυω» περισσότερους από 1 παίκτη που έχει κάποιος ανταγωνιστής μας, τότε «ανησυχώ».
  Δεν έχουμε κακούς παίκτες. Απλά οι άλλοι έχουν αρκετούς καλύτερους από τους δικούς μας.
  Φυσικά κανένας δεν περιμένει Πρωτάθλημα. Αυτό που πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς σκέπτονταν, ήταν το να μπορέσουμε να κρατηθούμε κοντά στην κορυφή μέχρι τα Χριστούγεννα και τότε να γίνουν 3-4 προσθήκες πρώτης γραμμής (με ανάλογα ξεσκαρταρίσματα) για να είμαστε ανταγωνιστικοί και….τότε ΙΣΩΣ. Θα γίνει έτσι?? Μακάρι….
  Αλλά ας είμαστε και προσγειωμένοι. Το παιγνίδι που έρχεται σε 2 αγωνιστικές με τους γαύρους είναι πολύ πολύ επικίνδυνο για μεγαλοπρεπή κηδεία.
  ΥΣΤ1. Ο Κωστόνογλου είναι μια χαρά. Μην «προσπαθούν» πολλοί να του προσάψουν τα σοβαρότατα σφάλματα σχεδιασμού των 2 τελευταίων χρόνων. Αυτά τα τραγικά σφάλματα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα πληρώσουμε.
  ΥΣΤ2. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική η Διοίκηση κοστολογεί στο ελάχιστο τον Μπάρκα για πώληση στα 8 εκ. (??!!)

 13. Η ΑΕΚ, χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται και αποδυναμώνεται, υπό την στιβαρή ηγεσία του «ζάπλουτου» διαχειριστή των κεφαλαίων της. Φέτος, εάν ρίξουμε μια ματιά στο υλικό της ΑΕΚ, αυτό κυρίως που αγωνίζεται είναι κατά 95%, το ίδιο με αυτό της πρωταθληματικής χρονιάς. Πλην όμως είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με εκείνη την συμπαγή και ανίκητη ομάδα:
  1) φέτος, δεν υπάρχει Αραούχο. Αντ’ αυτού, αναμένουμε τον Ολιβάρες, μήπως και κάποτε…
  2) φέτος, δεν υπάρχει Χριστοδουλόπουλος της χρονιάς 2017 – 18. Δεν χρειάζεται να μιλήσω καν για Βέρντι, Αλμπάνη και Ντέλετιτς. Δεν τίθεται καν θέμα συγκρίσεως.
  3) Ο Μάνταλος εκείνης της περιόδου (Αύγουστος – τέλη Οκτωβρίου, οπότε και τραυματίστηκε), δεν έχει καμία σχέση με τον φετινό.
  4) Φυσικά, δεν αντικαταστάθηκε ποτέ ο Γιόχανσον. Η προσφορά του, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των Σιμάο και Κρίστισιτς.
  5) Ο Βράνιες, μετά από πολύμηνη αποχή από τα γήπεδα είναι χειρότερος του Βράνιες εκείνης της περιόδου.
  6) Με εξαίρεση τον Λιβάγια, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες εκείνης της περιόδου είναι ένα κλικ – τουλάχιστον – πιό κάτω σε προσφορά και αγωνιστική εξέλιξη (Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες και λοιποί)
  7) Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με προπονητή τον Καρντόσο και συνεχίζεται με τον Κωστένογλου. Τότε υπήρχε ο Χιμένεθ. Ουδέν σχόλιον…
  8) Ο βασικός αντίπαλος της ΑΕΚ, ο οσφπ, έχει εξελιχθεί από τότε, κάνοντας μεταγραφές ποιότητας και έχοντας έναν επαρκή προπονητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ακόμη και ο πάοκ, έχει εξελιχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη γι’ αυτή την αδύναμη ΑΕΚ.
  9) Δεν θα αναφερθώ σε διαιτησία, επο κλπ. Η αντιμετώπιση που είχε εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ, είναι ίδια με αυτή που έχει τώρα.
  Εμένα, μου μοιάζει η αντιμετώπιση που έχει η ομάδα από τη διοίκηση της διαχειριστικής αρχής του Μελισσανίδη, από αδιάφορη έως τέτοια που δείχνει σημάδια παντελούς ανικανότητας και ανεπάρκειας να τρέξει τα πράγματα. Να τρέξει τα πράγματα μιάς πρωταθληματικής ΑΕΚ ή έστω μιάς ΑΕΚ πρωταγωνίστριας που θα διεκδικήσει με αξιώσεις αυτά που της αναλογούν, δηλαδή το πρωτάθλημα και το κύπελλο,αλλά και μιά επιπέδου ΑΕΚ πορεία στην Ευρώπη.
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ήδη η ομάδα έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να έχει προκριθεί.
  Δυστυχώς, έχουμε μπροστά μας – όπως εγώ εκτιμώ – να δούμε αρκετά ακόμη.

  • φανατικος κουτοχορτοφαγος

   Ισως και τα 9 να ειναι σωστα, αλλα ξεχασες το 10 που ειναι κι αυτο που εκμηδενιζει τα προηγουμενα 9. Η ΑΕΚ φτιαχνει γηπεδο το οποιο εναι και το σημαντικοτερο. Και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος δε γινεται. Αν μετα το γηπεδο συνεχιστει η ιδια πολιτικη θα ειμαι μαζι σου και μαζι και μ ολους τους αλλους που τα θελουν ολα απο τωρα. Προς το παρον, ειμαστε μ αυτον που αν δεν ειχε ερθει πριν 6 χρονια στην ομαδα, ε, καταλαβαινεις… [ βλεπε παο ας πουμε.]

   • ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΑΚΟΣ

    Φίλε μεγάλο κεφάλαιο το Γήπεδο, αλλά θα σου πω που διαφωνώ 100% μαζί σου.
    1. Κανείς από εμάς (νομίζω) δεν είχε απαίτηση, αφού φτιάχνουμε γήπεδο, η Διοίκηση να «ξοδέψει» 20-30 εκ σε μεταγραφές.
    2. Η φυγή Χιμένεθ και το ακόλουθο «πρότζεκτ» Καρντόσο είχε σχέση με το γήπεδο??
    3. Το ότι 3 χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε άξιο και καλύτερο αντικαταστάτη του Γιόχανσον (1 παίκτη όχι 10) έχει να κάνει με το γήπεδο???
    4. Το ίδιο και για 1 (όχι 10) εξτρεμ διαφοράς.
    Γι’ αυτά φταίει το γήπεδο ή ότι ξοδεύει η Διοίκηση αυτά που ξοδεύει όπου νάναι και σε ό,τι νάναι?

    • φανατικος κουτοχορτοφαγος

     Οκ θα μπορουσαν ισως να ειχαν γινει καλυτερα πραγματα σε ορισμενους τομεις. Στους προπονητες εχουν γινει οντως λαθη, με κορυφαια τη φυγη Χιμενεθ αμεσως μετα το πρωταθλημα [ αυτο ακομα να το καταλαβω ] και την προσληψη του καρντοσο. Και η παραμονη του Κωστενογλου μαλλον λαθος θα αποβει στην πορεια, μακαρι να κανω λαθος. Απο κει κι υστερα για ολα μετραει το μπατζετ κι εκει ειναι που διαφωνω με οσους τα θελουν ολα τωρα. Διαφωνω πχ ριζικα μ αυτα που λεει πιο κατω ο ποιος εισαι ρε, εχει βαλει πολλα λεφτα ο Μελισσανιδης και θα ξαναβαλει, αλλα δε θελω τωρα να ξαναμπω στην πριζα γι αυτο το θεμα, δεν υπαρχει λογος. Δε προκειται να παρουμε το πρωταθλημα φετος, τα χουμε ξαναπει αυτα, τοχει παρει ηδη ο μαρινακης, οποτε τσαμπα παιδευομαστε. [μακαρι και σ αυτο να κανω λαθος.]

     • ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΑΚΟΣ

      Καταλαβαίνω όσα λές. Θα σου κάνω όμως μια υποθετική ερώτηση.
      Το μπάτζετ μας για μεταγραφές τα 2-3 τελευταία χρόνια είναι περίπου 10 εκ (+, -, κανα 2 εκ δεν παίζει ρόλο).
      Θα είμαστε τώρα ασύγκριτα καλύτεροι αν κάθε χρόνο αυτά τα 10 εκ «ξοδεύονταν» σε 2-3 βαρβάτες μεταγραφές κάθε φορά (αντί σε 10 μέτριας ποιότητας) ή όχι?
      Πιστεύω ότι θα είμαστε 100 φορές καλύτερα.
      Για να μην πω για Καρντόσο, Κετσπάγια κλπ. Που τους βρίσκουμε τρελαίνομαι…

      • φανατικος κουτοχορτοφαγος

       Χρηστο [εγω Γιωργος ] ο οποιοσδηποτε απο μας, κι εσυ κι εγω κι ολοι οι ΑΕΚτζηδες σχεδον ειναι σιγουρο οτι με την τρελλα που εχουμε θα καναμε αλλα. Να σου πω εγω τι θα εκανα αν ειχα τα λεφτα του Μελισσανιδη και την τρελλα που εχω για την ΑΕΚ ? Κατευθειαν χωρις δευτερη σκεψη 100.000.000 για μετοχες και μεταγραφες κι αλλα 100 καβατζα για τις δυσκολες. Κι ας μη ταπαιρνα ποτε πισω. Δηλαδη οι αλκοολικοι παιρνουν ποτε πισω τα λεφτα που δινουν για να πινουν ? Εμενα αυτο θα ηταν το αλκοολικι μου λοιπον, και μεσα σε τρια χρονια το φτηνοτερο συμβολαιο που θα ειχαμε θα ηταν 1.500.000 και ο χειροτερος παιχτης μας ο Λιβαγια. Θα ειχα 50 εταιρειες που θα μου εφερναν κερδος και μια που θα μου εφαιρνε χασουρα, ε και ? Θα γινοταν η ΑΕΚ διαστημοπλοιο ? Αυτο θα ηταν το κερδος μου. Δυστυχως αυτοι που παιρνουν τις ομαδες τα βλεπουν αλλιως. Αυτο που λεω λοιπον ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει στις λαλακιες που αραδιαζα πριν. Μεχρι στιγμης. Αν βρεθει καποιος αλλος καλυτερος, που θα προσεγγιζει περισσοτερο αυτες τις λαλακιες, μαζι του !

       • ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΑΚΟΣ

        ΧΑ χα…. 🙂 ωραίο το σχόλιο σου φίλε Γιώργο. Και εγώ τα ίδια θα έκανα… όμως δεν μιλάμε για εσένα και εμένα. Και πίστεψέ με δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μελισσαν. Ούτε με τον οικονομικό προγραμματισμό. Ούτε θέλω να φύγει. Ειλικρινά. Μακριά από εμάς αυτά. Τα ζήσαμε…. Δεν μπορεί βρε φίλε όμως να χωρέσει όμως το μυαλό μου τις χοντρο-μ@λ@κίες που έχουν κάνει τα 3 τελευταία χρόνια. Δεν καταλαβαίνω πως τις έκαναν….

        • Xρηστο το συνολο των αποδυτηριων(σε συμβολαια)ειναι γυρω στα 10εκ..οχι αυτα που δινονται για μεταγραφες.
         Συμφωνω με τη λογικη 1 παιχτης των 900 κι οχι 3 των 300χ,αλλα οταν σου λειπουν συνεχως 4,5 βασικοι(λογω μαξιλαριου) για να γινει αυτο πρεπει καποιος να βαλει λεφτα..
         Ο κοντοχωριανος φιλος του διαχειριστη μας,βαζει περιπου +10εκ καθε χρονο,γι αυτο τωρα φτασαν στα ορια του FFP.
         Το ιδιο κι ο μαριΝΔακης..Στις τελευταιες 4 χρονιες(ακομα και με Τ.Λ..μεσα!)αν τα θυμαμαι καλα εβαλε συνολικα +15εκ..
         Οταν λοιπον παμε με 20εκ μπατζετ(συνολικα εξοδα) και οι αλλοι 2 με 40-60…δε μιλαμε για μ@λκιες..αλλα για τη φυσικη εξελιξη των πραγματων(εκτος του θαυματος Μανολο).
         Μιλαμε για την πραγματικοτητα,το τωρα μας και το αυριο μας..μιας που το γηπεδο δεν θ αυξησει τα εσοδα μας.
         Απλα ειμαι περιεργος να δω τι θα πουν οσοι ειναι υπερμαχοι του εξοδα=εσοδα..αν σε λιγα χρονια ερθει καποιος και κανει αυξησεις κεφαλαιου(βαζει ρευστο δλδ).
         Λογικα θα γινουν εξαλλοι μαζι του,ετσι δεν ειναι?

   • ποιός είσαι ρε?

    Θα μπορούσα να συμφωνήσω ΕΑΝ δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.
    Όταν παρουσιάστηκε το γήπεδο, η χρηματοδότησή του, δεν περιείχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ από την ΠΑΕ.
    Και μέχρι τα περσινά χρήματα του τσου λου, η παε πράγματι δεν είχε δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ για το γήπεδο.
    ΟΥΤΕ από το φετινό ταμείο θα πάει έστω και ένα ευρώ στο γήπεδο. Τα χρήματα του τσου λου ήταν και extra άλλωστε στον προϋπολογισμό της ομάδας και δεν επηρέασαν το σχεδιασμό και το μπάτζετ της περσινής περιόδου (απόδειξη ότι μετά τους ομίλους, ήρθε ο ελεύθερος Γιαννιώτας), πόσο μάλλον της φετινής.
    Στο εξωτερικό, οι παε φτιάχνουν (κατά κανόνα) και τα γήπεδα από τον προϋπολογισμό τους και δάνεια και επιδοτήσεις. Εδώ γίνεται αλλιώς. Η παε, εκτός των extra χρημάτων του τσου λου, δεν έχει δώσου ούτε ένα ευρώ, ούτε και θα δώσει ώστε να την επηρεάζει στο ελάχιστο. Τον Μελ, δεν μου έρχεται (μόνο Ζαφειρόπουλο και Τροχανά έχω βρίσει), όμως με βάση τις δυνατότητές του, δεν είναι δυνατόν (εγώ τουλάχιστον) να είμαι ευχαριστημένος. Καθόλου μάλιστα.

    • φανατικος κουτοχορτοφαγος

     Δεν ειναι ετσι οπως τα γραφεις, το αν ο Μελισσανιδης εχει βαλει λεφτα εχει διευκρινιστει εδω και καιρο, παλι μ αυτα θ ασχολουμαστε ? Συμφωνω παντως με την τελευταια σου προταση, κι εγω περιμενα περισσοτερα στο αγωνιστικο κομμτι.

     • ποιός είσαι ρε?

      Ακριβώς έτσι είναι, όπως τα γράφω. Υπάρχει αναρτημένη η χρηματοδότηση του γηπέδου από το 2014 (εύκολα τη βρίσκεις στο google). Και πρόπερσι η παε δήλωσε 1,5 εκ κέρδη (πέρσι θα δούμε με το τσου λου).
      Δεν υπάρχει ΟYΤΕ ένα ευρώ κονδυλίου στον ισολογισμό της παε μέχρι και το καλοκαίρι του 2018 που να έχει πάει στο γήπεδο. Υπάρχουν αυτά αναρτημένα στη ΓΕΜΗ. Ούτε φυσικά φέτος με το φιάσκο της Ευρώπης θα πάει έστω ένα ευρώ στο γήπεδο (μπορεί να μπει και μέσα η ομάδα-παε).
      Όπως και να έχει, πρέπει κάτι να κάνει. Ο Οργανισμός πάσχει από τις ακαδημίες (φεύγει και ο Σαράντης) μέχρι και την πρώτη ομάδα και μέχρι και τα ΜΜΕ (κάθε είδους).
      Μην συγχέουμε τα κονδύλια του γηπέδου που μπαίνουν από τη Δικέφαλος (με εξαίρεση τα του τσου λου) και που βάσει της πολυετούς συμφωνίας (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ – ερα) θα τα πάρει (ο καθένας μέτοχος της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ) ΠΙΣΩ μέχρις ευρώ με το ταμείο της παε. Είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα.

      • φανατικος κουτοχορτοφαγος

       Ενταξει, οι δικες μου πληροφοριες αλλα λενε, μη τα χαλασουμε τωρα γι αυτο γιατι εδω ειναι η παροιμια που ταιριαζει για τον γαιδαρο που τους τον χαριζανε κι αυτοι κοιταγανε τα δοντια. Εσυ απλα λες οτι τα δοντια ειναι αδεια κι εγω οτι ειναι γεματα τροφη. Συντομα θα γνωριζουμε ποιοι εχουν δικιο και ποιοι οχι, το σιγουρο ειναι οτι χωρις Μελισσανιδη πλανητης ΑΕΚ δε θα υπηρχε, αυτο που θα υπηρχε θα ηταν ενας δορυφορος γεματος αρχαιους κρατηρες και παγωμενα ηφαιστεια, αντι για τη Γη θα ειχαμε τη Σεληνη. Σταματαω εδω γιατι πλεον κουραστηκα να λεω τα αυτονοητα.

       • ποιός είσαι ρε?

        Ο Μελ με τον Μπάρλο, είναι οι μεγαλύτεροι πρόεδροι στην ιστορία της ΑΕΚ. Μάλιστα, επειδή ο Μελ έχει ακόμα χρόνια μπροστά του, θα τον ξεπεράσει αφού είναι βέβαιο ότι προσεχώς θα πάρει και άλλα πρωταθλήματα, συν το γήπεδο και το προπονητικό. Μιλάμε για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γράφοντας και τα σωστά όταν γίνονται και τα λάθη και τις παραλείψεις. Κατά τη γνώμη μου, οφείλει να γίνει ο Μελ που έφερνε τον Κωστή και έφερνε Λύμπε και Οκα κ.λπ. Να δούμε αν θα γίνει μόλις τελειώσει το γήπεδο. Δεν είναι ο ίδιος αυτή την εποχή. Ίσως να τον απορροφά πολύ το γήπεδο. Θα δείξει.
        Εγώ καμιά φορά ειρωνεύομαι αλλά δεν τον βρίζω. Δεν θα βρίσω κάποιον που με έσωσε στη βάρκα αλλά είχε παξιμάδια να μου δώσει και όχι χαβιάρι.

   • Aπό τον Μάιο του 2018 (διάλυση εις τα εξ ων συνετέθη της πρωταθληματικής ΑΕΚ, επομένως και απόλυσης του Χιμένεθ), μεσολάβησαν έως σήμερα 16 μήνες. Εάν αφαιρέσουμε 3+3=6 μήνες αγωνιστικής απραξίας (λόγω καλοκαιριού), έχουμε δώδεκα (12) καθαρά αγωνιστικούς μήνες. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η ΑΕΚ άλλαξε τέσσερις προπονητές: Ουζουνίδης, μετά πάλι Χιμένεθ, Καρντόσο και αυτή την εποχή Κωστένογλου. Άρα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, ανά δύο μήνες αλλαγές προπονητή. Με ότι συνεπάγεται αυτό αγωνιστικά.
    Από την άλλη τι σχέση έχει αυτό με την κατασκευή του γηπέδου. Εμένα, μου φαίνεται ότι συμβαίνει ένα από τα εξής δύο:
    1) η διαχειριστική αρχή του «ζάπλουτου», δεν έχει την επάρκεια να τρέξει την ΑΕΚ.
    2) η διαχειριστική αρχή του «ζάπλουτου», δεν ενδιαφέρεται – για τους δικούς της λόγους – για την αγωνιστική εξέλιξη της ΑΕΚ. Αυτό πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο της ΑΕΚ, εφόσον συμβαίνει.
    Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να ισχυρισθεί ότι ισχύουν και τα δύο.

 14. Γιώργος 66

  Με το να τις’βρεχεις’ στον κοντό σε κάποιο καφέ της Γλυφάδας, δεν ικανοποιεί τον κόσμο μας. Ικανοποίηση θα υπάρχει όταν η πιο αμπαλη ομάδα του πρωταθλήματος θα τρώει 5 γκολ μέσα έξω.
  Όταν σχηματιζόταν το ροστερ και κάποιοι φωνάζαμε για την έλλειψη δύναμης και ύψους _κυρίως στο κέντρο _μας θεωρούσατε υπερβολικός.
  Έλεγα πως από τα 30 ματς θα υπάρξουν 5,6,7 που αναγκαστικά θα πάνε σ αυτά τα στοιχεία και σε τέτοιες καταστάσεις…
  Το συγκεκριμένο ματς είναι το χαρακτηριστικότερο.
  Κοινός νους και καλή διάθεση χρειάζεται για να τα διακρίνεις αυτά τα πράγματα

 15. κυριε τασο με μια φαση γκολ δεν βαζειs.αληθεια πωs ειναι δυνατον να βλεπετε ποιοτικη την ομαδα μαs?βρειτε ενα παικτη εκτοs λιβαγια που μπορει με τριπλα να περασει αντιπαλο οχι δυο και τρειs ενα μονο να μπει στην αντιπαλη περιοχη, ενα παικτη να πλαγιοκοπησει, απο τον κεντρο ενα ψηλο, ενα μπουκαδορο.οι αντιπαλοι σου διαθετουν πληθωρα αλλαγων μετρα τα φορ του ολυμπιακου τα εχτρεμ του.κυριε τασο προχθεs στο βελιγραδι ο τσιμικαs κανει ποδια σε αντιπαλο και συστημενη σεντρα εμειs ποσα χρονια εχουμε να δουμε κατι τετοιο στην ομαδα απο πλαγιο μπακ?τα λεμε με την αποπερατωση του γηπεδου μεχρι τοτε θα παιζουμε ζαριεs

 16. βασιλης ν.φ

  εχετε φουσκωσει ολους οτι παμε για πρωταθλημα και τετοια……η ομαδα υστεrει σε ροστερ και τεχνικο επιτελειο…..μια σημειωση ο αγωνιστικος χωρος πραγματι ηταν ντροπη αλλα αναλογιζομαι ο ουαρντα ο ποιο ποιοτικος παικτης μετα τον λιβαγια τον ειδατε να επηρεαζεται ??? ο κωστενογλου εβλεπε τον βρανιες στο οριο της κοκκινης και κυταγε απαθης….

  • ΓΙΩΡΓΟΣ Μ

   Αν δης ο Ουαρντα πηγαινε εκει που ηταν σταθερο το τερεν και ζητουσε μπαλα μονο και μονο για να παρει 2η κιτρινη ο κακος Βρανιες και κανενας Αεκτζης δεν λεει οτι παει για πρωταθλημα αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα γιατι βλεπει, ασε τι μπορει να γραφουν οι δημοσιογραφοι αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο

 17. ποιός είσαι ρε?

  Χρόνια τα λέμε αλλά ποιος ακούει? Και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, κοκοκο κάνουν.
  Τα ματς στην επαρχία θέλουν δύναμη, προσόντα και πολύ δυνατά στημένα. Και η μπάλα παίζεται πολύ στον αέρα.
  Το κέντρο μας ξέρετε ποιο ήταν σήμερα. Μάνταλος, Σιμόες και Γαλανόπουλος. Χειρότερο από αυτό της β’ εθνικής που είχε και Γιόχανσον.
  Και οι 3 μαζί έναν Κατσουράνη ή Ντιόπ δεν κάνουν, ακόμα και αν τους βάλεις τον έναν πάνω στον άλλο, χώρια ότι οι δύο δεν έχουν και μυρωδιά από το τόπι. Καληνύχτα και καλά κρασιά.
  Υ.Γ. Το έγραψα και πριν 15 μέρες, όταν όλοι εσείς παραμυθιάζατε τον κόσμο (και σιγά μη συνεχίσετε δηλαδή).
  Ξαναρωτάω: Για προπονητή ψάχνουμε?

 18. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Τα πάντα φταίνε εκτός από τους ούτε καν μέτριους «ποδοσφαιριστές» που απαρτίζουν το ρόστερ. Φταίει το γήπεδο, φταίει το δοκάρι, φταίνε οι διαιτητές, φταίει ο αέρας, φταίει η τύχη. Σύμφωνα με την «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία φταίνε οι πάντες και τα πάντα πλην του κύριου φτάιχτη που διοικεί χωρίς να έχει ούτε μια μετοχή στο όνομα του. Το ότι η ΑΕΚ παίζει από την Β Εθνική με τον Μάνταλο και τον Μπακάκη δεν μας λέει τίποτα. Το ότι οι άλλοι κάθε χρόνο ρίχνουν λεφτά και φέρνουν παίχτες ενώ η ΑΕΚ συνεχίζει με τους αναντικατάστατους Μάνταλους και Μπακάκηδες άνευ κριτικής δεν μας λέει τίποτα. Το ότι ο Μπακάκης είναι ο χειρότερος παίχτης της ΑΕΚ κάθε αγωνιστική και συνεχίζει βασικός δεν μας λέει τίποτα. Το ότι ο Μάνταλος παίζει καλά μόνο απέναντι στις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος δεν μας λέει τίποτα. Το ότι τα χαφ μας είναι όλα φθηνιάρικα άτεχνα, χωρίς δημιουργικές ικανότητες δεν μας λέει τίποτα. Το ότι η φθήνια τόσα χρόνια δεν μας επιτρέπει να βρούμε ούτε ένα αξιόλογο εξτρέμ επιπέδου ΑΕΚ δεν μας λέει τίποτα. Βρείτε μου έναν παίχτη που έχουν στο ρόστερ τους οι άλλοι από το 2015. Κανέναν. Η ΑΕΚ έχει 2 και μάλιστα βασικούς. Μάνταλο-Μπακάκη από την Β Εθνική. Κάθε χρόνο οι άλλοι ρίχνουν λεφτά για να ενισχύσουν το ρόστερ, η ΑΕΚ μαζεύει παλτά να πλαισιώσει τα αιώνια τοτέμ στο ρόστερ της που απαγορεύεται να βγούνε από την ενδεκάδα. Από τότε που ανέλαβε ο Κωστένογλου ο Μπακάκης έγινε αναντικατάστατος. Ποιος;;; Αυτός που κάνει κοντρόλ με το καλάμι και είναι κίνδυνος θάνατος στην άμυνα και ο καλύτερος παίχτης του αντιπάλου μας σε κάθε αγωνιστική. Δεν υπάρχει ΑΕΚ. Μιλάμε για ομάδα παρατημένη από την διοίκηση που την έχουν κάνει τσιφλίκι τους οι Μανταλομπακάκηδες.

  Άμα βγάλουμε από το ρόστερ τον Λιβάγια και τον Βράνιες, η ομάδα είναι δυναμικότητας Ατρομήτου. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, ο σανός τελείωσε. Η ΑΕΚ 70 λεπτά παιχνιδιού δεν είχε κάνει ούτε μία φάση. Ανικανότητα και έλειψη ποιότητας λέγεται αυτό. Ομάδα που προκαλεί θλίψη και παίζει με παιχτάκια Β Εθνικής. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να μένει στο απυρόβλητο ο μόνος φταίχτης της ομάδας.

  Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα στην Τρίπολη, νίκησε δύσκολα στο Αγρίνιο, γλύτωσε από διασυρμό στο ΟΑΚΑ από τον μπαοκ και μέχρι το 70 δεν είχε κάνει ούτε μία τελική εντός εστίας στην Λάρισα. Αυτή η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Όσοι είναι πάνω από 15 χρονών και νομίζουν ότι αυτή η ΑΕΚ έχει έστω και μία πιθανότητα να τερματίσει με διαφορά μικρότερη από 20 βαθμούς δεν ξέρουν τι σχήμα έχει η μπάλα.

  ΥΓ. Ο Κάτσε θα έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα, ο Μάνδαλος που τράβηξε τα μαλλιά του καρτούν θα έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα και ο Μπάρκας κάνει καθαρότατο πέναλντι. Καμία διαιτησία δεν φταίει λοιπόν, ίσα ίσα που άμα τα ζυγίσουμε καλά μια χαρά μας σφύριξε.

  ΥΓ 2. Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της αρχές Οκτωβρίου. Συγχαρητήρια στον κύριο υπεύθυνο εν ονομάτι Μελισσανίδη και σε όλους τους δημοσιογράφους. Αυτή είναι η ΑΕΚ σας. Αυτή την ΑΕΚ λιβανίζετε κάθε χρόνο, με μέτρια παιχτάκια Β Εθνικής και μπάτζετ επιπέδου Ατρομήτου. Αυτή η ΑΕΚ στον κόσμο της προκαλεί θλίψη που είναι εκτός πρωταθλήματος όπως κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο. Για τον Εθνάρχη και τους δημοσιογράφους είναι απλά Σάββατο, ξημερώματα κυριακής. Είπαμε ο σανός κρατάει μέχρι τον Οκτώβριο, μετά δεν μπορείτε να κρυφτείτε.

  ΥΓ 3. Πέρυσι -25, φέτος πάμε για -30 από ότι φαίνεται. Σε 2 αγωνιστικές παίζουμε μέσα στο τιγάνι, έρχεται διασυρμός. Είναι συνηθισμένη η ΑΕΚ του Μελισσανίδη να τρώει 3άρες και 4άρες μέσα στο τιγάνι. Η φθήνια δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ούτε να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Η ΑΕΚ έχει το 1/3 του μπάτζετ του μπαοκ και το 1/4 του μπάτζετ του γαύρου.

  ΥΓ 4. Τα λεφτά κάνουν τις ομάδες, όλα τα άλλα είναι για τους άμπαλους οι οποίοι είναι και η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων. Αν δεν κάνουν τα μπάτζετ τις ομάδες τότε ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί το παίρνει κάθε χρόνο η Μπάγερ το πρωτάθλημα, γιατί το παίρνει κάθε χρόνο η Παρί το πρωτάθλημα, γιατί το παίρνει κάθε χρόνο η Γιουβέντους το πρωτάθλημα, γιατί το παίρνει κάθε χρόνο η Σίτυ το πρωτάθλημα, γιατί το παίρνει κάθε χρόνο η Μπάρτσα το πρωτάθλημα. Οι ομάδες που αναφέρω δεν είναι τυχαίες καθώς στα πρωταθλήματα τους έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο (εκτός από Αγγλία και Ισπανία). Δεν παίζουν τα μπάτζετ λοιπόν μπάλα, αυτό είναι το παραμύθι της φθήνιας που θέλει την ΑΕΚ κομπάρσα.

  ΥΓ 5. Ο Κωστένογλου δεν είναι προπονητής, έχει βιογραφικό χειρότερο από όλους τους προπονητές της Σούπερ Λιγκ. Αλλά είπαμε, είναι φθηνός, δεν θα ζητήσει μεταγραφές, ότι πρέπει για την κομπάρσα ΑΕΚ της φθήνιας. Έρχεται και Ιανουάριος σε λίγο καιρό μην βρεθούμε με κανέναν σοβαρό προπονητή και ζητήσει μεταγραφές. Απαπαπα θα ανέβει η υπερένταση.

  ΥΓ 6. Από την επόμενη αγωνιστική 2.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ. Και πολύς είναι για αυτό το ας το πούμε «ΑΕΚ». Μέχρι και ο τελευταίος πιτσιρικάς που έχει πάει στην ζωή του μία φορά γήπεδο πιο πολλά λεφτά έχει δώσει στην ΑΕΚ από τον διαχειριστή.

  • ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ ΕΤΣΙ ????

  • Συμφωνώ απολύτως!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ Μ

   στο Υ.Γ 4 αυτοαναιρησαι διορθωσε το,μηπως στην Αγγλια και Ισπανια βλεπουν ποιο δημοκρατικα το ποδοσφαιρο και δεν παιζουν μπαλα τα μπατζετ και γι αυτο ειναι γεματα τα γηπεδα και τα οποια ειναι σαλονια αναψυχης θεατων κατι που δεν υπαρχει πουθενα αλλου?
   14/10ου εχω ψυχιατρο θες να ερθεις παρεα? για πολυ λισσαγμενο ατομο σε κοβω φιλαρακι !

   • Δεν αυτοαναιρειται καθολου. Δες που ειναι η Γιουναιντετ και η Αρσεναλ τα τελευταια χρονια που τους ξεφυγαν σε μπατζετ η Σιτυ, η Λιβερπουλ, η Τοτεναμ. Στη δε Ισπανια οι Μπαρτσελονα, Ατλετικο, Ρεαλ εχουν παρομοιο μπατζετ γι’ αυτο και ειναι μονιμα στις 3 πρωτες θεσεις με τεραστια διαφορα απο τους αλλους. Εμεις εχουμε το μισο μπατζετ σε σχεση με τους γαυροπαοκ. Πως θα σου φαινοταν ο Παναθηναικος που εχει το μισο μπατζετ σε σχεση με εμας να μας κοντραρε και να μας περνουσε στην βαθμολογια; Η’ ο Αρης, ο Ατρομητος;

  • Φυσικά και παίζουν τα μπατζετ φίλε μου. Κι εμένα δε μου αρέσει να έχουν καλύτερους παίκτες ο ΠΑΟΚ και ο ΟΣΦΠ, ομως ο Σαββιδης έριξε μια κατοστάρα στον ΠΑΟΚ που δε θα την πάρει ποτέ πίσω και ο Μαρινακης είχε εγγυημένο Τσάμπιονς Λιγκ για χρόνια, συν μερικές «περήφανες» πωλήσεις για 15-20 την κάθε μια, που ο Θεός μονο ξέρει πως έγιναν. Αν έχεις κανέναν τέτοιο να αναλάβει την ΑΕΚ φερτον. Αλλιώς με τα έσοδα που εχει η ομάδα, δεν ειναι δυνατόν να έχεις γήπεδο χωρίς χρέος και καλούς παίκτες μαζί. Η ομάδα αυτή τη στιγμή εχει μέτριο ρόστερ αλλά δεν εχει ούτε ένα ευρώ δανεισμό στο γήπεδο. Και πριν πεις ότι το γήπεδο χτίζεται με τα λεφτά της ΠΑΕ και της περιφέρειας, απλά δες ότι η ΠΑΕ βάζει 15εκ και η περιφέρεια δεν εχει βάλει ακόμα φράγκο και όταν βάλει θα ειναι 20εκ άρα σύνολο 35 που καλύπτουν το 40-50% του συνολικού κόστους. Ποιος θα βάλει το υπόλοιπο; Εσυ; Ξέρεις ποσα θα πληρώνει(και για ποσα χρόνια) η ομάδα αν δανειστεί 30-35; Αν υποθέσεις μια αποπληρωμή σε 10 χρόνια (αν βρεις τράπεζα να σου τα δώσει φυσικά) υπολόγισε σχεδόν ένα τάληρο ετησίως για κεφάλαιο και τόκους. Που ειναι 5 συμβόλαια παικταράδων.
   Δέν ειναι τόσο απλά τα πράγματα…άσε που παρασκηνιακά ο Μελισσανίδης ειναι πιο αδύναμος απο ποτέ. Ο ίδιος εχει τεράστια επιχειρηματικά θέματα να λύσει και κανένα σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοι του ειναι είτε πολιτικά πανίσχυροι (ΟΣΦΠ) είτε έχουν κάνει επενδύσεις σε ολη τη Βόρειο Ελλάδα και έχουν κάθε συμφέρον να διατηρουν ένα λαοφιλή σύλλογο ως πέσο πίεσης (ΠΑΟΚ)

   • Να σαι καλα φιλε και να γράφεις πιο συχνά γιατι ειχα αρχίσει να πιστεύω οτι η λοβοτομή ειναι κολλητική.

  • φανατικος MELOmakaronos

   Όλοι οι Αρθρογράφοι της ομαδας μας μαζί με τους γνωστούς μίζερους σανοφάγους και λάτρεις της μετριότητας αβανταδόρους τους , μας παραμυθιάζανε για το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων … και για πολύ καλές μεταγραφές ….
   Και φτάσαμε 5η αγωνιστική να αναπολούμε τον Γκάλο και τον Μπακασέτα …???

 19. Και μεις ο απλός κόσμος της ΑΕΚ Τάσο μου κάθε καλοκαίρι την πατάμε με τον ίδιο τρόπο… Περιμένουμε παίχτες και σοβαρό προπονητή και στο τέλος παίρνουμε… Δεν θα πω τι παίρνουμε
  🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🐑🐑🐑🐑🐑🐑

 20. Ποια ζημια μωρε; Κανενας δεν πιστευει στο πρωταθλημα. Δυο σερι ματς και η ΑΕΚ ηταν κομπαρσος. Και στα δυο ματς παρακαλουσαμε να τελειωσει για να μη χασουμε. Το προβλημα δεν ειναι τοσο τ’ αποτελεσματα αλλα οι εμφανισεις. Και στα δυο ματς ειμασταν χειροτεροι. Η ΑΕΚ εχει τρομερη ελλειψη ποιοτητας γιατι δεν μπαινουν λεφτα στην ομαδα. Οτι ακριβως κανει ο γαυρος στο μπασκετ που τους φταινε ολα τ΄αλλα εκτος απο αυτο που φταιει πραγματικα. Τα λεφτα. Λες για τα κορνερ της Λαρισσας και το συνεχομενο προβλημα που εχει η ΑΕΚ. Ας παρει ψηλους αθλητικους παικτες. Αλλα που να βρει τα λεφτα γι΄αυτα τα προσοντα. Αυυα κοστιζουν. Η ΑΕΚ συνεχιζει να συρρικνωνεται και να μεγαλωνει η αποσταση απο γαυρο και παοκ. Εκει θα παλευουμε με Ξανθες κλπ λοιμα για να μπουμε 5αδα. Οπως γινεται καθε χρονο επι Μελισσανιδη, πλην μιας χρονιας. Ο παοκ θελει την Ξανθη στα πλευ οφ γιατι ειναι παραρτηματα του. Για να υποφερουν οι αλλοι και αυτος να παρει 6 ποντους ξεκουραστα. Για αυτο εγιναν ολα αυτα σημερα με το βαζελο διαιτητικα.

 21. Άλλη μία χαμένη χρονιά. Κατά τα άλλα όταν μπούμε στο νέο γήπεδο θα «χάνουν από Δεκελείας». Η Τότεναμ που μας είχαν πρήξει τα τέτοια που δεν έκανε μεταγραφές λόγω του νέο γηπέδου, έφαγε εφτά….. στο νέο γήπεδο. Σήμερα έφαγε τρίμπαλο και πριν από δέκα μέρες αποκλείστηκε από ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Με νέο γήπεδο όλα αυτά.

  • Λογικά εμείς θα έχουμε τσιμέντα που θα τα έχουν ακουμπήσει Μεσι και Ρόναλντο και θα παίζουν αυτά μπάλα να ρίχνουν πεντάρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *