Εβαζες ό,τι σου έλειπε και σου έβγαζε … Μανόλο Χιμένεθ

Ο Τάσος Τσατάλης για την αλλαγή των δεδομένων στην ΑΕΚ και τις ελπίδες για κάτι καλύτερο ως το τέλος της σεζόν

Αν βάλεις κάτω τα ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ στο Περιστέρι, από το 2015-2016 που η Ένωση επέστρεψε στην Super League, μέχρι κι αυτό της Πέμπτης το βράδυ, σχεδόν ίδια είναι.

Κλειστά ματς, λίγες φάσεις, «under» του κερατά, που ποτέ δεν μπορείς να πεις πως η μια ομάδα ήταν αισθητά καλύτερη ή χειρότερη από την άλλη. Και ποτέ πάνω από δύο γκολ. Και ποτέ πάνω από ένα γκολ είτε για τον Ατρόμητο, είτε για την ΑΕΚ. Το 2015-2016 1-0 ο Ατρόμητος. Στον ημιτελικό κυπέλλου την ίδια σεζόν 1-1. Το 2016-2017 0-1 η ΑΕΚ και πέρσι 1-1. Φέτος 0-1.

Σκληρά ματς πάντα λοιπόν εκεί, σκληρός ο Ατρόμητος ειδικά στο γήπεδο του, σκληρή έπρεπε να είναι και η ΑΕΚ.

Και ήταν. Τώρα, ψέματα να μη λέμε, αν δεν είχε γίνει η αλλαγή στον πάγκο και συγκεκριμένα με τον Χιμένεθ, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα παρουσιαζόταν τουλάχιστον έτσι σκληρή η Ένωση.

Αυτό είναι ένα βασικό ζητούμενο από την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο και μάλιστα επαναλαμβάνω με τον συγκεκριμένο προπονητή. Με βάση ένα στοιχείο που έχει αποδείξει πως μπορεί να το δώσει.

Δεύτερο φυσιολογικό ζητούμενο, να πάρει πράγματα από παίκτες που πλέον ήταν φανερό πως ο Ουζουνίδης δεν μπορούσε να πάρει κάτι. Ο Χιμένεθ θα το παλέψει με τον Μπογέ, που καταλάβαμε και στο Περιστέρι πως δεν είναι δυνατό αυτός ο παίκτης να μην έχει καμιά ουσιαστική συνεισφορά ως τώρα φέτος, θα δώσει χώρο στον Αλμπάνη που αποδείχθηκε «X Factor» στο ματς, σίγουρα έχει στο μυαλό του και την προσπάθεια με τον Γιαννιώτα.

Να σημειώσω κάτι για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές. Έχουν χαρακτηριστικά που ο Χιμένεθ θέλει στις ομάδες του. Χαρακτηριστικά μιας κατηγορίας παικτών που για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ο Σεβιγιάνος δεν είχε στην προηγούμενη θητεία του. Συν το γεγονός πως έχει δείξει ότι δίνει βάρος στην αξιοποίηση των Ελλήνων.

Να θυμίσω εδώ, πως έδωσε τον πρώτο λόγο στον Μανωλά, παρά το γεγονός πως είχε φέρει ο ίδιος συμπατριώτη του στόπερ από την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ματέος.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολύ ανάλυση για το πόσα πράγματα είναι σε θέση να αλλάξει αυτή την στιγμή ο Χιμένεθ και είναι σε θέση να τα αλλάξει. Πράγματα που έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξουν για να ζωντανέψει πάλι λίγο η σεζόν για την ΑΕΚ. Και στην ψυχολογία και στην διαχείριση παικτών.

Δυστυχώς για τον Ουζουνίδη – θα το πω ξανά- ανεξάρτητα από το που πραγματικά φθάνουν οι δικές του ευθύνες, το σημείο απ’ όπου δεν υπάρχει επιστροφή για έναν προπονητή και μάλιστα Έλληνα, σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, ήταν ήδη πολύ πίσω. Και ο ίδιος, ακόμη κι αν αναγνώριζε στο μυαλό του ενδεχομένως τι είχε κάνει λάθος, δεν είχε πια το περιθώριο ουσιαστικά να το αλλάξει. Ήταν μάταιος κόπος.

Το πέρασμα του χρόνου, μας κάνει όλους σοφότερους. Έτσι, μπορούμε πλέον να δεχόμαστε το γεγονός πως το σκεπτικό της πρόσληψης Ουζουνίδη, που είχε να κάνει με την αλλαγή του χαρακτήρα της ομάδας σε πιο παραγωγικό μέσα στο γήπεδο, «τράκαρε» με την διαχείριση και τις επιλογές που έγιναν – ή δεν έγιναν – μεταγραφικά.

Αποτέλεσμα, σήμερα η ομάδα να έχει ανάγκη έναν προπονητή που να μπορεί να επενδύσει πρώτιστα σε άλλους τομείς, για να εξισορροπήσει τα μειονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό φέτος.

Στην ψυχολογία, στην σκληράδα, στην ένταση, ενδεχομένως όπου χρειαστεί στον τακτικό «κλεφτοπόλεμο». Ταυτόχρονα όμως και στην πίεση με τον σωστό τρόπο προς τους ποδοσφαιριστές, να βγάλουν το 100% κι ακόμη παραπάνω. Αν τα μαζέψεις όλα αυτά και τα βάλεις στο μίξερ, σου βγαίνει ένα πιάτο …που λέγεται Μανόλο Χιμένεθ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως δεν μπορεί στο μέλλον να περιμένει από τον συγκεκριμένο προπονητή και περισσότερα πράγματα, εφόσον έχει στα χέρια του όσα χρειάζονται. Και σε αυτόν και σε οποιονδήποτε άλλον. Όπως έγινε δηλαδή πέρσι, που είχε όσα χρειάζονταν. Και γι’ αυτόν τον κρίναμε και πολύ αυστηρά, δικαίως κατά τη γνώμη μου ακόμη και σήμερα.

Μη κοροϊδευόμαστε, στο ματς με τον ΠΑΟΚ υπήρξε ένα διάστημα από το 0-1 ως την αποβολή του Ζαμπά, που για πρώτη φορά στη ζωή μου με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, ένιωσα πως η ΑΕΚ είχε απέναντι της κάτι αισθητά ανώτερο.

Ποια ΑΕΚ όμως; Μια ΑΕΚ με δομικά κενά μεν, όχι όμως τόσα ώστε να δικαιολογούν τέτοια εικόνα. Ναι μεν ήταν μέχρις ενός σημείου η ΑΕΚ – αποτέλεσμα των επιλογών που έχουν γίνει από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αλλά ήταν και η ΑΕΚ – αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαχείρισης του δυναμικού της,  μετά από ένα σημείο.

Η ΑΕΚ είχε γίνει και μια ομάδα που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί πια,  ούτε τα δυνατά της στοιχεία. Ήταν σε καθίζηση και ψυχολογική κι από πλευράς διαχείρισης και ιδεών πλέον.  Κι αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Δεν ξέρω πόσο πιο θετικό χρώμα μπορεί να πάρει η σεζόν από δω και πέρα κι ως το τέλος της, αλλά είμαι σίγουρος πως όσο θετικό χρώμα είναι δυνατό να πάρει, θα το πάρει. Ή τουλάχιστον θα το αγγίξει. Έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα με την προηγούμενη κατάσταση, δεν έβλεπα ούτε καν να προσεγγίζει αυτή την δυνατότητα.

ΥΓ1: Μεγάλη σημασία, έχει και το κλίμα. Το χαμόγελο. Η αίσθηση της ενότητας που είχε καλλιεργήσει η ΑΕΚ πέρσι σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που χάθηκε στον δρόμο. Αντικαταστάθηκε από μια «flat» αίσθηση, ένα κλίμα λίγο – ή πολύ…- μίζερο.

Εξελίξεις φυσιολογικές, γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε το παρελθόν εντός ΑΕΚ, στο οποίο να σταθεί για να ηγηθεί σε μια ρεαλιστική προσπάθεια ανατροπής. Γιατί πάντα ο προπονητής έχει κεντρικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες.

Βέβαια η ιστορία μας έχει διδάξει πως ο Μανόλο έχει δυο όψεις σε αυτόν τον τομέα. Την μία πρέπει να την εκμεταλλευτείς γιατί μπορεί να δώσει σούπερ ώθηση στην ομάδα, την άλλη πρέπει να τη διαχειριστείς, για να σου κάνει όσο λιγότερη ζημιά γίνεται. Νομίζω πως στην ΑΕΚ πλέον έχουν την δυνατότητα να την διαχειριστούν.

ΥΓ2: Την «συνταγή» με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ την ξέρει και είναι πετυχημένη. Όμως θέλω να θυμίσω και κάτι άλλο. Πως βασικό στοιχείο της «συνταγής» εκείνης, ήταν κι ένας πετυχημένος μεταγραφικός σχεδιασμός και τον Γενάρη και το καλοκαίρι του 2017. Η ΑΕΚ για να στηρίξει την πετυχημένη «συνταγή» ή και οποιαδήποτε άλλη θα είχε επιλέξει να στηρίξει, πρέπει να βελτιώσει πολύ τις επιδόσεις της στον σχεδιασμό, σε σχέση με τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Δείτε επίσης

Τόσο κακή που προκαλεί αμηχανία

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για μια ΑΕΚ, που κάνει δύσκολο και τον απλό ποδοσφαιρικό σχολιασμό

22 Σχόλια

 1. ροστερ πρωταθλητισμου

  Αυτο που δειχνετε να μην καταλαβαινετε αρκετοι ειναι πως το βαρελι της αγωνιστικης αποτυχιας δεν εχει πατο. Παντα θα υπαρχει κατι χειροτερο απο αυτο που φανταζεσαι οτι δε μπορει να παει παρακατω.

  Ε δεν χρειαζεται να κατεβει κανεις στην τελευταια σκαλα του κακου για να ανακρουσει πρυμναν. Ο Μανολο είναι μια σανιδα σωτηριας τη δεδομενη στιγμη, δεν είναι μια επιλογη ορθολογισμου και δομησης μιας ομαδας πενταετιας, αλλα μια δοκιμασμενη συνταγη ενος καλου σουβλατζιδικου που όταν αποφασισε ξαφνικα να το γυρισει στις γκουρμεδιες αδειασαν τα τραπεζια.

  Κανεις δεν θα υπεγραφε για εξι μηνες, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι πιαστηκαμε απο τα μαλλια μας για να σωθουμε απο μια τραγικη αγωνιστικη πορεια..

  Κανεις δεν παραγνωριζει ουτε την κυρια ευθυνη της διοικησης που αφησε ξεβρακωτο τον Ουζουνιδη ουτε την δευτερευουσα ευθυνη της προθυμης δημοσιογραφικης εμπροσθοφυλακης της που αρχισε τις κ…τουμπες και που αντι να πιεσει για να αποφευχθει η προφανης αγωνιστικη ξεφτιλα που ερχοταν στο CHL, που κυριως κοστισε την απωλεια του πρωταθληματος ηδη από τον Νοεμβρη, μας ελεγε για κοτερα, συνειδητες επιλογες βεβαιης αναβαθμισης, πληρες ροστερ, ξεματιαστρες, βρωμερους οπαδους που περιμενουν να χαρουν με την αποτυχια της ομαδας για να δικαιωθουν και αλλα τετοια ωραια. Δεν υπαρχει αλλωστε μεγαλυτερη ομολογια της αποτυχιας από το να επιστρεφεις εκει που ησουνα πριν από εξι μηνες και από οπου εφυγες με προσωπικη συνειδητη επιλογη του ιδιοκτητη και απολυτη πεποιθηση του ότι η επιλογη αυτή θα παει την ΑΕΚ ενα σκαλι παρακατω. Ε γκρεμοτσακιστηκε στη σκαλα και επεστρεψε εκει που ηταν καλα. Τα πραγματα μιλανε από μονα τους, δεν εχεις να πεις και κατι, δεν χρειαζεται να κανει κανεις μεγαλυτερη κριτικη μετα από τετοια ομολογια προσωπικης αποτυχιας. Αλλα το ξαναλεω το πηγαδι δε θα εχει ποτε πατο, δεν χρειαζεται να δοκιμασεις τα ορια του πρεπει καποια στιγμη να επιστρεψεις εκει που ειδες λιγο φως εστω και αν αυτο δεν ηταν το ξεφωτο.

  Το αν θα μεινει και μετα το καλοκαιρι ειναι αλλης ταξεως ζητημα. Και αυτο πρεπει να το κρινει κανεις σε σχεση με το πως θα κινηθει η ΑΕΚ. Η επιλογη αυτη δειχνει οτι παλι θα κινηθουμε σε σφιχτο μπατζετ. Οχι φυσικα οπως φετος που διελυσε τα παντα και καταντησε την ΑΕΚ να παιζει με 13 παικτες, αλλα οτι δε θα δουμε ουτε του χρονου μια ΑΕΚ πληρη και ποιοτικη, αλλα μια ομαδα με οριακες συνθηκες απο τις οποιες θα προσπαθησει να παρει το μαξιμουμ. Ε σ’αυτην την ΑΕΚ εγω θελω διαχειριστη τον πετυχημενο για το ρολο αυτον κασκαντερ Μανολο.

  Κατά την γνωμη μου το γραφει πολύ σωστα σε ένα σχολιο του ο Γιωργος, χρονο κερδιζουμε για να συνεχιστει με οσο το δυνατον λιγοτερους κινδυνους απαξιωσης αυτή η πολιτικη της καρδιας και της ψυχης… μεχρι να τελειωσει το γηπεδο. Τοτε ολοι θα απαιτησουμε την εποχη της τσεπης και των εσοδων που θα πρεπει να μπουν στην ομαδα αλλιως θα τα παντελονιαζουν οποτε δεν θα εχουν θεση στην ΑΕΚ. Αλλα αυτος ο ενδιαμεσος χρονος να μας αφησει χιλιομετρα πισω από τον ανταγωνισμο, να αφησει το λιγοτερο μια βαση, να μην ειναι αναξιοποιητος ή ακομα χειροτερα καταστροφικος για την ομαδα και τον κοσμο της όπως φετος.

  • κι άλλες 6 παραγράφους να έγραφες το ίδιο απνευστί θα τις διάβαζα. Υπάρχουν σχόλια συνοπαδών που κάνουν τα δημοσιογραφικά άρθρα να μοιάζουν με εκθέσεις πεντάχρονου για το πόσο ωραία και καλή είναι η μαμά.

 2. Τι πρεμούρα είναι αυτή που έχουν κάποιοι με τον Μαουρίνιο…Το μόνο που κατάφερε ήταν η πρόκριση στην οποία έπαιξε με ομάδα μανολο Κ μόλις άρχισε να βάζει τα δικά του στο παιχνίδι της ομάδας είδαμε τα αποτελέσματα!! Μονότονο ποδόσφαιρο στατικό χωρίς τρεξίματα Κ πολύ προβλέψιμο ήταν αυτό που έπαιζε η ομάδα κ η ευθύνη είναι πρώτα του προπονητή την οποία δεν πήρε ποτέ κ ας έβλεπε ότι στη διάρκεια αγώνων έκανε λάθη. Η λογική του να μην έρχονται πλέον μασουντ μοραν κ χουλτ κ να σου βγαίνει ο ένας παρά να έρχεται μόνο ο κριστιτσιτς είναι σωστή απο τη διοίκηση κ ας φωνάζουν κάποιοι για παίχτες. Ο Μανολο είναι γνωστός σε όλους με τα καλά κ τα στραβά του κ θεωρώ το μεγαλύτερο του προσόν το ότι είναι απρόβλεπτος ακόμη κ τον ίδιο πρέπει να εκπλήσσει. Σύντομα θα δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι του Ουζουνιδη όταν με το ίδιο υλικό με Μανολο θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα

  • Αλέξανδρος

   Απο τα σχόλια δηλαδή εσυ κατάλαβες πως όλοι εμείς είμαστε «οπαδοί» του Ουζουνίδη.. μάλιστα.

 3. Το πολύ το Κυρ Ελέησον το βαριέται κι ο Παπάς…
  Ντάξ ρε σύντροφοι…
  Κι Εμείς, Ολοι Εμείς, Δικοί μας είμαστε…
  Πάντως, κι Εμείς είμασταν εδώ και πέρυσι…
  Κι Εμείς τους γνωρίζουμε Ολους τους Προπονητές μας…
  Εδώ είμασταν και Πέρυσι, και δεκάδες άλλα Πέρυσι…

  Και πάντως, ο ΚΥΡΙΟΣ κι Αξιοπρεπέστατος Κος δήθεν Μουτρωμένος,
  που μόλις Προχθές έφυγε,
  εάν έβλεπε τον Αγώνα στον Ατρόμητο, σίγουρα θα είχε φρίξει
  απο τα συνεχόμενα Γυρίσματα της Μπάλας ΠΙΣΩ…
  Συνεχόμενα Γυρίσματα της Μπάλας πίσω, με ποιά Μπαρτσελόνα παίζαμε σε λεβέντες…
  Γύρισμα της Μπάλας πίσω ;…Αυτό, απαγορεύονταν Αυστηρώς και δια Ροπάλου
  μέχρι Προχθές….
  Αφήστε ρε συντρόφια, κι Εμείς εδώ είμασταν και ξέρουμε και βλέπουμε…

  • Κι Εμείς, Ολοι Εμείς, Δικοί μας είμαστε…

   κι εμείς τον αγαπάμε τον μανώλη αλλά
   κι εμείς αγαπήσαμε αλλα δέν κάνουμε κι έτσι

 4. ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΩΛΟ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ SUPER ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΜΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΤΕ ?

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ (ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ)

  ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗ SUPER SUPER.

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣ

 5. Αλέξανδρος

  Άρθρα για σανοφάγους. Μέσα σε μια μέρα η ΑΕΚ λέει εμφανίστηκε «σκληρότερη» στο Περιστέρι και ο Μπογέ θύμιζε Μέσι. 😂
  (αλήθεια, τι έκανε ο Μπογέ που σας ενθουσίασε τόσο? το σούτ που έστειλε άουτ? γιατί πέρα απο αυτό δεν έδειξε κάτι άλλο)
  Όταν γίνεται αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο μιας ομάδας το πιο λογικό είναι μια αλλαγή ψυχολογίας εντός αποδυτηρίων, πράγμα απολύτως φυσιολογικό καθώς ακόμα και οι «παραγκωνισμένοι» παίκτες αισθάνονται πως θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να δείξουν κάτι.
  Αυτό δίνει κίνητρο σε όλους για επιπλέον προσπάθεια.
  Αλλά απο αυτό μέχρι τέτοια άρθρα μίκι-μάους είναι μεγάλη η απόσταση.
  Το έργο του Χιμένεθ θα αρχίσει να φαίνεται μετά απο 2-3 εβδομάδες τουτέστιν μετά απο 3-4 αγωνιστικές. Δεν είναι ρομπότ οι παίκτες.
  Το μεγάλο πλεονέκτημά του έναντι οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου είναι πως ξέρει την ομάδα καθώς δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες απο τότε που ήταν προπονητής της ΑΕΚ.
  Κάντε μας τη χάρη λοιπόν και μην μας υποτιμάτε τόσο.

  • Του Mπογιε το μονο που του λειπει ειναι η Αργεντινικη αλητεια που λατρεψαμε στους αλλους 3 (Νατσο,Σερχιο,Εκι)…Τιτικα θα τον ελεγε ο Αλεφαντος και θα χε δικιο…Γι αυτο δεν επιασε,ουτε προκειται να πιασει…
   Το μονο στο οποιο συντασσομαι με το αρθρο, ειναι το οτι ο Χιμενεθ, αποτελει τη μονη και τελευταια ευκαιρια να δουμε και να παρουμε πραγματα απο τον Γιαννιωτα…Δε με χαλασε οταν ηρθε, πιστευω εχει πραγματα να δωσει στην Ελλαδα τουλαχιστον,και δε φταιει αυτος ουτε που ο γαυρος τον δανειζε περα δωθε για να παιζει καποιος Σεμπα, ουτε που ηρθε χωρις προετοιμασια…Μακαρι να μπορεσει ο Ισπανος να τον ξεκλειδωσει,προς ωφελος μας θα ειναι…

   • Αλέξανδρος

    Το θέμα είναι ο πονηρός σκοπός του άρθρου.
    Η ουσία δεν είναι να μάθουμε τις αντικειμενικές αρετές των παικτων, ξέρουμε πως ο Μπογέ είναι παικταράς αλλά στην Ελλάδα το μόνο που κάνει σωστά είναι να παραγγέλνει πίτσες.
    Το νόημα του άρθρου ήταν «Ορίστε μάγκεsh, με τον Χιμένεθ η ομάδα μεταμορφώθηκε σε μια μέρα. Τι μεταγραφές και χαζά λέγατε»
    Και είμαι σίγουρος πως αυτό το αφήγημα θα παίζει ολο και περισσότερο οσο θα πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι.
    Φάτε και λίγο Πόνσε με ελπίδα Αραούχο, και θα την περνάμε ζάχαρη.

    • petros...πρωην..(elante 2000mimis)

     φιλε Αλεξανδρε…
     αν ριξεις μια ματια στα σχόλια κατω απο τετοια αρθρα…
     θα μετρησεις 9/10….να λενε ..μην ταιζεται σανο τον κοσμο….της ΑΕΚ..(ειτε ευθεως ..ειτε πλαγιως)..
     -αρα το 90%…του κοσμου…(σχετικο το νουμερο ..αλλα και ενδεικτικο…αν υποθεσουμε οτι εχουμε εδω μεσα μια ικανοποιητικη ταξη μεγεθους)..
     τους εχει παρει χαμπαρι ….(τους δημοσιογραφους που πουλανε σανο..στον κοσμο)…
     οποτε δεν.. κινδυνευουμε..(εμεις οι οπαδοι)…να χαρακτηριστουμε σανοφαγοι…γαυροι και τα σηναφη..
     -ετσι λοιπον, πιστευω δεν υπαρχει λογος ανησυχιας…για το τι θα φαμε εμεις και οι συνοπαδοι μας,
     -επομενως ας ασχολειθουμε ολοι..(λεω εγω τωρα)….
     με το καθαρα αγωνιστικο κομματι…και ας αφησουμε τους δημοσιογραφους να γραφουν οτι θελουν ……( οπως κι εμεις αλλωστε)….αφου ετσι κι αλλιως..ειμαστε ολοι ξυπνιοι..(η συντριπτικη πλειοψηφια τουλαχιστον)…και δεν μπορουν να μας ξεγελασουν…
     υγ..
     ποσο πιο ανετα διαβαζοσουν ..οταν ασχολιοσουν με το καθαρα αγωνιστικο…
     υγ1…
     αυτο που περιμενα εγω να δω ..(και ημουν σιγουρος οτι θα το δω απο την πρωτη μερα)…απο τον Χιμενεθ…..
     ειναι η ομαδα να σβηνει τα ματς..απο την αρχη εως το τελος…(ανεξαρτητου αντιπαλου..απουσιων..αναποδιων,..)
     και αυτο το ειδα….και προχθες..(γιατι οσο και αν δεν παιξαμε τιποτα ιδιαιτερο..μην που πεις οτι ανησυχισε κανεις εστω μια φορα..?)
     -το ασχημο ειναι οτι ο Χιμενεθ..ειτε με τον Πας..ειτε με τον ΜΠαοκ….το ιδιο συντηριτικη προσεγγιση εχει..μηδεν παθητικο..και ενα γκολ οι μπροστινοι θα βρουν….
     υγ2….
     φιλικα παντα…
     και καλο Σαββατοβραδο

 6. Γιώργος 66

  Για εναν ανυπερασπιστο ανθρωπο (Ουζ) που εφυγε σαν κυριος απο την πορτα που ανοιξε ο ιδιος και με το κεφαλι ψηλα, ειναι λυπηρο και αδικο να βλεπεις μια τετοια αντιμετωπιση.
  Ηρθε βλεπεις τωρα ο ‘θαυματοποιος του ενος απογευματος’ και ολα αλλαξαν στην ΑΕΚ. Η Διοικηση εχει παρει περιοδο χαριτος και ανοχης εως το καλοκαιρι, γιατι εχει ενα δυνατο χαρτι στα χερια της, που ξερει να χαιδευει τα αυτια του κοσμου. (Μεχρι κι οτι πηρε το αεροπλανο για Αθηνα την ωρα που εκλεινε με αλλη ομαδα ειπε ο αθεοφοβος ανεργος εδω και πολλους μηνες.)
  Ε αφου ηρθε ο Χιμενεθ ας το εκμεταλευτουμε αρχιζοντας πρωτα πρωτα απο ενα καλο λιβανισμα στον ιδιο, το οποιο εχει ξεκινησει σε πληρη αρμονια απο το συνολο των δημοσιογραφων της ομαδας, παράλληλα με την ισοπεδωση του ανθρωπου που μας εβαλε στ ομιλους του ΤΣ.Λ. μετα απο 12 χρονια.

  Εχουν γραφει Τέρατα αυτες τις 3 μερες.

  _Τ Τσαταλη ειδες λες μια ‘σκληραδα’ προχθες απεναντι στα αμφιροπα παιχνιδια με την χαλκηδωνα,,την οποια φυσικα προλαβε και προσεδωσε ο αγαπημενος σας Μανολο…
  Σου διεφυγε οτι το καλυτερο ματς τα 6-7 τελευταια χρονια ,οπου στην κυριολεξια ισοπεδωσαμε αυτο το παραρτημα το εκανες στον πρωτο γυρο , οπου το ημιχρονο επρεπε να ειναι 5-0 με Μαρινο..
  _Αισθανθηκες λες μεχρι την αποβολη του Ζαμπά , οτι εισαι το κατωτερο παιδι ενος θεου απεναντι στο παοκ.
  Ξεχασες Τ Τσαταλη οτι στο ενδιαμεσο διαστημα δεν μας δοθηκε ενα πεναλτυ με αποβολη, το οποιο θα εκρινε και τον αγωνα. Οπου μας συμφερει και θελουμε να προστατεψουμε (τελικος του Βολου) ο κοουτς ειναι αδικημενος -ασχετα με την οικτρη εμφανιση- ,ενω εδω ‘εχω αισθηματα κατωτεροτητας’ και οχι αδικιας. Το ιδιο ακριβως που εγινε και με τον βαζελο (καταφανεστατο πεναλτυ στον Λιβαγια), οπου ηταν σοκ η μεχρι τοτε πρωτη κακη εμφανιση της ομαδας(λες και απαγορευεται) και οχι οτι η ομαδα αδικηθηκε.
  _Γραφεις για μιζερο κλιμα με τον Μαρινο..
  Αυτος το δημιουργησε ή η ΠΑΕ που 31 Αυγ τον αφηνει γυμνο απο μεταγραφες (τις οποιες του εχει υποσχεθει), τον Νοεμβριο του καρατομει 3 παικτες βασικους στην 11αδα και τον Γεναρη του φερνει εναν ανετοιμο και διωχνει αλλους 3, αφηνοντας τον να παιζει Τεταρτη-Κυριακη με 13 παικτες ροστερ..;;;
  Η μιζερια ειναι του Μαρινου ή της ΠΑΕ, οταν δεχεται αδιαμαρτυρητα το (-3) σαν τιμωρια που τον πεταει στην ουσια εκτος τιτλου ;

  Οπως και χθες (Καπετανακος) βγηκα απ τα ρουχα μου με τις υπερβολες μιας αδικης προπαγανδας, που σκοπο εχει να καλμαρει την φετινη πικρα με τις παλινωδιες και την ανευ ορων παραδοση της διοικησης.
  Δεν τον ξερω καν τον Ουζ κι αν ανατρεξουμε στην προσληψη του , δεν θα δειτε ουτε ενα σχολιο δικο μου υπερ του..

  Δεν εχω στραφει ποτε εδω στο enwsi κατα των δημοσιογραφων , αλλα αυτα που λεγονται και γραφονται κατα του απερχομενου προπονητη , αγγιζουν τα ορια του γελοίου.

  Προσευχομαι να παρουμε οτι μενει απο την χρονια (κυπελο) με τον Ισπανο.
  Τον Ισπανο που μ εκανε ευτυχισμενο πρωταθλητη,..!

  Ελπιζω να μην καταφερει να διπλασιασει τα κυπελα που εχει στην πάμφτωχη τροπαιοθηκη της αυτη η μικρη ομαδα (παοκ), μεσα σε 3 διαδοχικα χρονια, δικης του διακυβερνησης απο τον παγκο..
  Ελπιζω να μην γραψει αυτος με τα μελανοτερα χρωματα μια τετοια κηλιδα για τον συλλογο.

  • Αλέξανδρος

   Αφού να φανταστείς ο Μανόλο ήταν έτοιμος να υπογράψει με τη νέα του ομάδα αλλά ευτυχώς τελείωσε το μελάνι στον parker και έτρεχαν να βρούνε ανταλλακτικό, και εκεί που περίμεναν τσάκ! τον πήρε τηλέφωνο η ΑΕΚ και είπε «sorry guys, I have to go to AEK».
   Και τα ακύρωσε ολα για να έρθει στην Αθήνα.
   Ηταν βλέπεις και η γυναίκα του Λιβάια που περίμενε με ανυπομονησία

  • Φίλε, Γιώργο 66, συγχαρητήρια για όσα έγραψες!! Μέχρι τώρα νόμιζα ότι μόνο εγώ τα υποστήριζα, γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς, πέραν του ότι σε κάποια τάχα αεκτζηδικα-δημοκρατικα σάιτ δε δημοσιεύουν καν αυτά με τα οποία διαφωνούν!! Μπράβο σου και πάλι!! Λυπάμαι και για τη στάση του Τσαταλη! Με έχει απογοητεύσει εδώ και κάποιους μήνες… Πίστευα ότι διέφερε από τη μαζα των ρεπορτερ της ΑΕΚ…

  • Πέστα, ρε φίλε, γιατί θα μας βγάλουν τρελούς εδώ μέσα.

  • Εγώ θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση (όσο αυτό είναι δυνατό μέσα απο τα γυαλιά της υποκειμενικότητας που φοράει ο καθένας μας φυσικά).
   Δεν είναι ένας «ανυπεράσπιστος» άνθρωπος ο Μαρίνος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος -ανάλογα με την κρίση του καθενός- πέτυχε ή δεν πέτυχε στο έργο που ανέλαβε σαν επαγγελματίας προτού όντως αποχωρήσει αξιοπρεπέστατα. Η διοίκηση του παρείχε συγκεκριμένα μέσα (κατά την άποψή μου επιεικώς ΑΝΕΠΑΡΚΗ). Το ερώτημα όμως είναι άν με βάση τα μέσα που είχε πέτυχε το καλύτερο δυνατό (Η δική μου άποψη είναι πως όχι). Η απόλυτη σύγκριση μεταξύ Μαρίνου και Μανόλο δεν είναι δυνατή γιατί δεν λειτούργησαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Μπορεί όμως ο καθένας να κάνει την εκτίμησή του με βάση την προηγούμενη θητεία του Μανόλο (με καλύτερες συνθήκες) και της θητείας του Μαρίνου. (Η δική μου εκτίμηση συμβαδίζει μαλλον με του αρθρογράφου ότι η ομάδα πέρισυ έδειχνε συμπαγέστερη και δυνατότερη -χωρίς να είναι υπερομάδα). Όμως μόνο η συνέχεια θα δείξει αν αυτή η ομάδα μπορεί να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα με την καθοδήγηση του Μανόλο ή όχι. Το αν έφυγε ο Μανόλο λόγω του γνωστού προβλήματος του ή αν είχε προτάσεις κλπ. μάλλον δεν θα το μάθουμε με βεβαιότητα, αλλά και δεν έχει ουσιώδη σημασία (για μένα τουλάχιστον). Μπορεί να είναι «ελιγμοί» ή όχι.
   ΄Οσο για τους αρθρογράφους μέριμνά τους είναι προφανώς να προσελκύουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Η είδηση, το σχόλιο, η γνώμη, διανθίζεται κατάλληλα (ή και άστοχα κάποιες φορές) προκειμένου να τύχει της προσοχής μας. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά στην κρίση του καθενός μας. (Προσωπικά προτιμώ περισσότερο «ζουμί» και λιγότερη «σάλτσα»).

   • Μανόλο Ουζούνεθ

    Οι αρθρογράφοι το μόνο που καταφέρνουν τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι να κερδίζουν χρόνο και να διαιωνίζουν μια αγωνιστική στασιμότητα της ομαδας. Το να εμπνέουν ή.να.πειθουν το χουν χάσει προ πολλού και δε βλέπω να τους αφορα κιολας.

 7. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, το 10αρι της Ναντια Κομανετσι στην Ολυμπιάδα του Μόντρεαλ φαίνεται υπερβολικό…

 8. θαυματοποιος δεν ειναι ο μανολο, και με το υπαρχον ροστερ μην περιμενει κανεις θαυματα, ΣΤΟΧΟς το κυπελλο, και η τριτη θεση,Εγω θα προσθεσω , και να μην χασουμε στο τηγανι, Αρκει να γινει σωστη αξιολογηση στο ροστερ και απο του χρονου βλεπουμε

 9. ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ Ο ΜΑΝΟΛΟ …..
  ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ….
  Ο ΟΠΑΔΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ …
  ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
  ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ …
  ΜΕ ΜΑΝΟΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΕΤΡΩΓΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ …ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ …
  ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ …ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ …ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ Χ
  ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ …..
  ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ..ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΣΑ ΣΤΟ 90 ΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΕΙ
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΕΙ …
  ΚΑΙ ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ ..ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ …..ΚΑΙ ..ΚΑΙ.. ΚΑΙ ….
  ΜΕ ΜΑΝΟΛΟ Η ΑΕΚ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ …ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΥΣΙ ..
  ΑΜΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΕΞΤΡΕΜ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ Ο ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΝΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ
  ΠΡΑΓΜΑΤΑ …..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ …
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ….
  ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ …

 10. Άρχισαν οι -τουμπες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *