Στο αντίθετο ρεύμα

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr το πόσο πρέπει να αλλάξει το πως σκέφτεται η ΑΕΚ ο Ιλια Ιβιτς

Ο Ιλια Ιβιτς επέστρεψε στην ΑΕΚ. Για την αλήθεια επέστρεψε στην θέση του τεχνικού διευθυντή γενικότερα. Ηταν εκτός δουλειάς μετά τον Ολυμπιακό και δούλεψε ως μάνατζερ.

Τώρα επιστρέφει και μάλιστα σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κλαμπ. Κερδίζει χρόνο όμως σημαντικό ο Σέρβος. Γιατί ξέρει το κλαμπ και τον ξέρουν. Και υπάρχει διοίκηση. Αυτά εκτιμά ο Ιλια και πατά πιο γερά στα πόδια του. Διότι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα πράγματα που δεν είχε μάθει να κάνει η ΑΕΚ. Να δει τα κενά της ΑΕΚ, μαζί με τον προπονητή να διαπιστώσουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν, να πάει έξω, να δει παίκτες, να μιλήσει με κλαμπ, να διαπραγματευτεί από το μηδέν, να τα βρει στο οικονομικό, να διαχειριστεί το μπάτζετ, να φέρει τους κατάλληλους.

Η ΑΕΚ λειτουργούσε τόσο καιρό διαφορετικά και τώρα πρέπει να ξεμάθει. Και ο Ιβιτς πρέπει να το κάνει αυτό. Να μάθει και το κλαμπ να δει το ποδόσφαιρο διαφορετικά μετά από ένα διάστημα λανθασμένων επιλογών και συνταγών που δεν πέτυχαν.

Και ο Σέρβος καλείται να φέρει παίκτες που λείπουν από την τωρινή ομάδα. Όχι απλά να φέρει καλούς παίκτες. Όχι ένα ακόμη καλό δεξιοπόδαρο στόπερ, όχι ακόμη ένα καλό μεσοεπιθετικό με χαρακτηριστικά Μάνταλου, Ζεράλδες που θα… κουτουλάνε πάνω στον Λιβάια. Όχι ακόμη ένα μέσο με χαρακτηριστικά Σιμόες-Γαλανόπουλου, ενώ υπάρχει στο… περίμενε και ο Σαμπανάτζοβιτς, όχι έναν ακραίο που θα συγκλίνει όπως ο Αλμπάνης, αλλά έναν ακραίο… ακραίο.

Η δουλειά του Ιβιτς μέσα στη ΑΕΚ

Ο Ιβιτς παράλληλα είναι η κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος και πρέπει να διατηρεί ισορροπίες, να ξέρει τι γίνεται και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε κατάσταση και κακοτοπιά. Και ήδη έχει αντιμετωπίσει, με τις προκλήσεις να είναι καθημερινές. Αυτό απαιτεί χρόνο, παρουσία και συγκέντρωση. Και ο Ιλια πρέπει να είναι… παντού. Ειδικά τώρα που πλησιάζει ο Δεκέμβριος, ένας κρίσιμος μήνας για την πορεία της ΑΕΚ φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η ΑΕΚ είναι προσωποκεντρική στη διοίκηση, τώρα θα γίνει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και το θετικό είναι ότι αυτά τα δύο πρόσωπα είναι ψημένα, έχουν υπόσταση στην αγορά και ξέρουν το αντικείμενο. Ο Ιβιτς είναι η μεγάλη επένδυση της ΑΕΚ πριν μπει στο νέο γήπεδο. Και παράλληλα η μεγάλη αλλαγή της. Κόντρα στο ρεύμα, σε ότι έκανε το κλαμπ.

Δείτε επίσης

Δέκα και… νύχτωσε!

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ασχολείται με τα play offs…