Τελευταία Νέα

Της ΑΕΚ τα παράλογα

Η ΑΕΚ έβαλε μπροστά για τη νέα χρονιά και ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναλύει τα δεδομένα

Σε αυτήν τη θέση, δεν βρίσκεται πρώτη φορά ο οργανισμός ΑΕΚ. Δυστυχώς, αρκετές φορές κατά το παρελθόν βρίσκεται στο ναδίρ, έπειτα από μια απογοητευτική χρονιά. Φέτος, ίσως να υπήρχε και ένα παραπάνω, δεδομένου ό,τι πέραν της απώλειας των δύο τίτλων, δεν υπήρξε και κάποιο σημείο αναφοράς σε όλη τη σεζόν. Το χειρότερο όμως, δεν είναι αυτό. Χειρότερο είναι ότι όσα εκτυλίσσονται και δίνουν στίγμα για το μέλλον, δεν φαίνεται να γεννούν ελπίδα.

Φαινόταν πως έπειτα από όσα συνέβησαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και κορυφώθηκαν στον τελικό του κυπέλλου, θα υπήρχαν κινήσεις που θα έδιναν άλλον αέρα. Υπήρχε η προσδοκία, ότι θα δινόταν το σύνθημα της αντεπίθεσης με κάποιες σημειολογικές και ουσιαστικές αλλαγές, που θα έκαναν τη διαφορά. Αντ’ αυτού, η ΑΕΚ δείχνει εγκλωβισμένη σε αδυναμίες και ζητήματα που είναι αμφίβολο κατά πόσον μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Το θετικό της χθεσινής μέρας, ήταν η εμφάνιση του Μελισσανίδη και η παρουσία του σε Σπάτα και ΠΑΕ. Για μια τόσο έντονα προσωποπαγή εταιρεία όπως η ΑΕΚ, υπήρχε κενό εξουσίας ωσότου αναλάβει δράση ο Μελισσανίδης. Η ανάληψη της ευθύνης αποτελεί αναμφίβολα μια κίνηση που μόνο κάποιος που αισθάνεται σίγουρος μπορεί να κάνει. Για όσα ακολούθησαν όμως, δεν είμαι διόλου βέβαιος πως είναι 100% σίγουρος και ο ίδιος.

Φαινόταν το προηγούμενο διάστημα, ότι ο Μελισσανίδης και πολλοί ακόμα γύρω από την ΑΕΚ, είχαν αμφιβολίες για την επιλογή του Χιμένεθ. Ενδεχομένως, εάν κρίνω και από την απόλυτη σιωπή της ΑΕΚ στην πρεμούρα που υπήρξε από την πλευρά του προπονητή να θεωρηθεί η χθεσινή συνάντηση ως επικύρωση της παραμονής του, να υπάρχουν ακόμα. Αρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος, η ΑΕΚ να προχωρά με μια επιλογή που δεν την πιστεύει απόλυτα, αλλά τη βολεύει ή ίσως να μην έχει άλλη διαθέσιμη.

Το θέμα προπονητή είναι άκρως κομβικό για την ΑΕΚ και συνιστά ένα ανοιχτό πρόβλημα στην εποχή Μελισσανίδη. Από την εποχή του Τουμπάκοβιτς ακόμα, αναζητείται απεγνωσμένα ο νέος Μπάγεβιτς. Το πρόβλημα στα δικά μου μάτια, ξεκινά από την αδυναμία της ΑΕΚ να ορίσει τις συντεταγμένες που θα πρέπει να υπηρετήσει ένας προπονητής. Δεν ξέρει δηλαδή που θέλει να πάει, ώστε να βρει και ποιος είναι αυτός που θα την οδηγήσει εκεί.

Κάποιοι λένε, ο καλός προπονητής κοστίζει και έχει απαιτήσεις. Εχετε την εντύπωση πως η ΑΕΚ έδωσε λίγα λεφτά στον Κετσπάγια, τον Ουζουνίδη ή πληρώνει με…ψίχουλα τον Χιμένεθ; Κάνετε λάθος. Το συμβόλαιο του Ισπανού πέρυσι, ήταν το υψηλότερο στη χώρα. Το ζήτημα δεν είναι το οικονομικό, ούτε ο Χιμένεθ είναι κάποιος «βολικός» όπως κάποιοι ενδεχομένως νομίζουν. Το θέμα είναι πως στην ΑΕΚ, δεν υπήρχαν οι εναλλακτικές επιλογές που θα έδιναν άμεσα την απάντηση στο ζήτημα του προπονητή.

Ελεγε κάποτε ο Νικολαϊδης, ότι από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα λεφτά που ξόδευαν οι άλλοι για μεταγραφές, θα έκανε το αντίστροφο: «Εκείνοι επενδύουν στους πολλούς, εμείς θα το κάνουμε στον έναν». Και το έκανε. Επί Νικολαϊδη, στην ΑΕΚ εργάστηκαν οι Σάντος και Φερέρ. Στην εποχή Νικολαϊδη, η ΑΕΚ συζήτησε σοβαρά με τον Βαλβέρδε και τον Πιελ. Με τα λεφτά των άλλων θα πει κάποιος. Με προπονητές που η ΑΕΚ δεν έφταναν τα πόδια της να ακουμπήσει και γι’ αυτό βρέθηκε χρεωμένη, θα πει άλλος. Δεν διαφωνώ. Αλλά οι κινήσεις έγιναν και τα αποτελέσματα ήταν ορατά.

Κατά τη γνώμη μου, το ζήτημα δεν είναι ο Χιμένεθ. Το θέμα της ΑΕΚ υπερβαίνει κατά πολύ τον Ισπανό και τον εκάστοτε προπονητή. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι καν το οικονομικό. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Σωστή κατά την άποψη μου. Για να την τηρήσεις και να δημιουργείς ανταγωνιστικό σύνολο, να επαναλάβεις τις επιτυχίες των περασμένων ετών, πρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Τον διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο από όσο καταναλώνουν οι άλλοι για τις μεταγραφές τους.

Η κατάσταση μου μοιάζει σαν τις διακοπές μας. Εάν έχεις λεφτά, πας και ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο στις σουίτες του Αστέρα, τα σκας και ανοίγουν οι πόρτες. Αν έχει περιορισμένο πορτοφόλι και δεν πας να πάρεις…διακοποδάνειο, τότε ψάχνεις από τώρα για ευκαιρίες και για περιόδους που δεν θεωρούνται ως τοπ της τουριστικής περιόδου. Να βρεις το δικό σου διάστημα, που θα σου δώσει δύναμη για τη συνέχεια.

Κάποιοι λένε πως δεν μπαίνουν λεφτά, το μπάτζετ είναι μικρό και άλλα πολλά εμπριμέ. Προσπαθήστε να κατανοήσετε, ότι δεν είναι αυτό το μείζον. Κανείς από τους παίκτες που υπάρχουν στην ΑΕΚ δεν παίζει τζάμπα. Δεν είναι παραπάνω από πέντε οι παίκτες του ρόστερ που αμείβονται με ποσό κάτω από 200.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι πως αξιοποιείς τα λεφτά που έχεις διαθέσιμα για μεταγραφές και κινήσεις.

Αναλογιστείτε μόνο μερικά από όσα συμβαίνουν γύρω μας το τελευταίο διάστημα. Η ΑΕΚ ξόδεψε πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ φέτος για τον Οικονόμου. Η ΑΕΚ συζητά με την Μπράγκα για να αποκτήσει τον Αλεφ έναντι 1 εκατ. ευρώ, με το συμβόλαιο του 1,2. Εχει αποκτήσει τον Σαμπανάτζοβιτς με μισό εκατ. ευρώ., ανανέωσε με τα ίδια χρήματα τον Σιμόες, θα ξοδέψει 1,6 για τον Κρίστισιτς, επιστρέφει ο Μοράν των 350.000 ευρώ. Μάνι μάνι, πάνω από 4 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογιστεί ο Γαλανόπουλος), για μια μεσαία γραμμή που δεν ξέρω πόσους καλύπτει για την επάρκεια της.

Τι πρέπει να γίνει στην ΑΕΚ κατά τη δική μου σκέψη; Να χαραχτεί στρατηγική και πλάνο για να πορευθεί στο μέλλον. Ποια ΑΕΚ θέλει να εμφανιστεί, τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει. Πρώτα αυτό. Μετά, αφού ο Μελισσανίδης εμπιστεύεται τον Λυμπερόπουλο, να το εφαρμόσει με τον κατάλληλο προπονητή και τους σωστούς παίκτες. Δεν μπορώ να ακούω συνεχώς την ίδια καραμέλα για το περιορισμένο μπάτζετ.

Ξέρω πως όταν δεν έχεις χρήματα να σκορπάς, πρέπει να κινείσαι πιο γρήγορα, πιο έξυπνα, πιο αποφασιστικά. Να φτιάχνεις ρόστερ που δεν θα έχει μέσα παίκτες που γεννούν αμφιβολίες, αλλά θα πηγαίνεις σε επιλογές ποδοσφαιριστών εργαλείων. Παικτών που θα καλύπτουν δύο και τρεις θέσεις μέσα στο γήπεδο, για να σου δημιουργήσουν λειτουργικό ρόστερ. Χρόνος υπάρχει. Αποφασιστικότητα, καθαρές κουβέντες, κρύο μυαλό χωρίς συναισθηματισμούς και πλάνο χρειάζεται. Ας δείξουν, ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

ΥΓ: Κάτι για τα σχόλια, ώστε να μην απαντώ σε κανέναν επί προσωπικού. Σας έχω πει κατά το παρελθόν, ότι θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα στην κριτική και την ελεύθερη έκφραση γνώμης. Προσπάθησα αρκετά για μεγάλο διάστημα, να ορίσω τους κανόνες μια πολιτισμένης συζήτησης. Κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν την απογοήτευση που προκάλεσε η πορεία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ φέτος και επιχείρησαν να δημιουργήσουν τοξικό περιβάλλον. Μηνύματα γεμάτα μίσος, προσβολές, που έβγαζαν κακία. Αυτό κακώς συνέβη και δεν πρόκειται να επιτρέψω να συμβεί περαιτέρω. Για να μην υπάρχουν απορίες και ερωτηματικά, είναι απόφαση που δεν αλλάζει, ότι πλέον κάθε σχόλιο που θα προσβάλει, θα χρησιμοποιεί ειρωνικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, δεν θα εμφανίζεται. Μπορείτε να πείτε ότι πιστεύετε, να διαφωνείτε κάθετα μαζί μου και με κάθε άλλον εδώ μέσα, αλλά αυτό θα συμβαίνει με κανόνες αξιοπρέπειας και σεβασμού. Ευχαριστώ.

111 Σχόλια

 1. το νεο Μπαγεβτις, η ΑΕΚ τον ειχε βρει το 2001… Ακουγε στο ονομα Φερναντο Σαντος… Ποτε ομως δεν του εδωσε ουτε το χωρο ουτε τα εργαλεια να κανει σωστη δουλεια…
  Ακομη και ο Ντεμης, παρασυρθηκε το 2006 μετα την ηττα στο κυπελλο στο Ηρακλειο… και αντι να κοιταξει με ποιους παικτες παιζαμε εμεις, τον χρεωσε και τον παραμερισε…
  η ουσια ειναι οτι ολοι οι προπονητες που αφησαν εργο στην ΑΕΚ ή που εφεραν τιτλους, ειχαν κανει εργο και αλλου… Τσακναντυ, Στανκοβτις, Φαντροκ, Τσικ, Μπαγεβιτς… Ειχαν χτισει ομαδες και πριν την ΑΕΚ…
  ο Μανολο πουθενα αλλου δεν στεριωσε… αρα το α εχουμε απαιτησεις να χτισει κατι, μετα απο παρουσια 3 χρονων στην ΑΕΚ ειναι ουτοπικο…
  Και μονο οι επιλογες του κατα καιρους σε παικτες που τους προτεινε αυτος πχ Μοραν, δειχνουν το επιπεδο της ομαδας που θα μπορουσε να φτιαξει…
  ΑΝ θελουμε να ειμαστε σε επιπεδο Ατρομητου, θα μεινουμε με τον Παθιακακη της Ισπανιας

 2. Υπαρχει η σοβαροτατη υποθεση οτι η ομαδα ηταν τοσο μα τοσο κακοπροπονημενη που δεν φταινε οι παικτες ειδικα αφου ειχαν και το τσουλου και αποτελειωθηκαν. Αλλα το σιγουρο ειναι οτι εφετος ειδικα δεν ειχαμε την επαρκεια των 2 αλλων σε υλικο πρωτης επιλογης ,παικτες 11 αδας δεν εχουμε .. Κακα τα ψεματα με λυσεις αναγκης παιζαμε εφετος . Και οι 2 που τερματησαν πανω απο εμας δινουν παρα πολλα λεφτα για να παρουν τιτλο που για να παρουν τα λεφτα τους και να εχουν βιωσιμο το μαγαζι θα πρεπει καθε χρονια να πανε ομιλους στο τσουλου ειδικα αυτο θα πρεπει να το κανει ο παοκ. Αυτος αν δεν τα καταφερει αλλες 2 χρονιες να μει σε ομιλους τσουλου θα εχει θεμα με τις μεταγραφες του πλεον. O ολυμπιακος εχει καβαντζα απο τοσα χρονια ασε που χρυσοπουλαει παικτακια για παικταραδες… αυτος εχει τις ακρες του .. εμεις ομως τοσα χρονια εχουμε μικρους να τους βαλουμε μεσα να παρουμε παικτες που να εχουν δυνατοτητα εξελιξης ; δεν το βλεπω τον γιακουμακη ο μαθητευομενος μαγος εδωσε εγκριση να τον στειλουν στον οφη τον αλμπανη τον χρησιμοποιησε λιγο ο μανολο αλλα τιποτα στην ουσια … δεν δυνατον παικτακια της σειρας οπως π.χ μκακασετα , μπακακη (τρεχει αλλα τελικες πασες δεν εχει αρα αμπαλος) οικονομου και κυριως αλεφ ( για εμενα αυτος ουτε τσαμπα αν ειναι αυτο που μπορει σε δυναμη και τρεξιμο) να τους αγοραζει . Nαι τωρα δεν θα καταρευσει αλλα πλεον ειναι μη ανταγωνιστικη 3 οι στην καλυτερη των περιπτωσεων θα καταληγουμε … για εμενα με αυτην την οικονομικη πολιτικη ο τωρινος προπονητης ειναι ενταξει με την εννοια οτι δεν ειναι πειραμα και ρισκο σαν τον ασημαντο τον περυσινο . Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ ειναι αυτος που ειναι για τον εναν η τον αλλο λογο δεν υπαρχει λογος να τον ανακατευουμε ειναι φαυλος κυκλος … αρα συμφιωληθητε με την προσπαθεια να παρουμε την τριτη θεση

 3. Σταυρο μια ερώτηση ρεπορταζιακη…..Μπορείς να μου πεις ποιο ηταν το μπατζετ της ΑΕΚ περυσι για μεταγραφές και ποιο θα ειναι φετος?

 4. Φυσικά και είναι οικονομικό το θέμα. Αν ανέβει το μπάτζετ στα επίπεδα των άλλων 2 (δεν ελπίζω
  βέβαια, υπόθεση εργασίας κάνουμε), τότε θα μετρήσει ποιος θα το διαχειριστεί σωστά, με έξυπνες
  επιλογές, καλύτερο προπονητή, ποδοσφαιρική λογική κλπ. Όσο μένει πολύ μικρότερο, ξεκινάμε με
  αυτονόητο χάντικαπ και θα θέλει τρελές υπερβάσεις (σαν την περσινή) και τύχη για να γλυτώσεις
  το -23 και -18, την 4άρα στο τηγάνι, τις 0 νίκες στα ντέρμπι και τα 3 συνεχόμενα χαμένα κύπελλα.

  Σχόλια: Δηλαδή εκτός από το συμπαθές οστρακόδερμο, θα κόβονται και τα σχόλια του τύπου:
  «Ουστ δυσώδες γαβροτρόλ του βοθρολίμανου» ή αυτά δεν προσβάλουν αρκετά για να κοπούν;

 5. γιωργος παπαδοπουλος

  Μια φορά κι έναν καιρό, ο κοντός είχε ένα πλάνο και ξεκίνησε σωστά και μετρημένα…ο κόσμος στήριξε το εγχείρημα που έτσι κι αλλοιώς δεν είχε προηγούμενο… είχε όμως ταβάνι γιατί εξωαγωνιστικά ήταν αλλοιώς τα πράγματα… δεν πήγαινε άσχημα παρά τα διαφωτιστικά χειρουργεία που είχε φάει η ομάδα στο γηπεδο και τους εκβιασμούς εξωγηπεδικα…μολις αλλαξε το πλανο χωρις να εχει υπαρξει εξωαγωνιστικη…μεριμνα… ειναι γνωστη η καταληξη… παρ ολα αυτα πολυς κοσμος δε βαζει μυαλο ακομα… ο συγκεκριμενος αν δεν εχει εγγυησεις εξωγηπεδικα, δε θα βαλει ουτε τον πυρετο του οπως ειπε ωραια ενας φιλος εδω…αλλα θελω να του γυρισει το ματι και να την κανει χωρις να ασχοληθει να πουλησει στη σωστη τιμη… πριν αλεκτωρ λαλησει θα κλαιτε με μαυρο δακρυ δικαιολογημενα μερικοι…

 6. Συμφωνώ 100% με την ανάλυση για τον προπονητή. Στην ΑΕΚ από εκεί ξεκινούσαν πάντα όλες οι επιτυχίες.
  Σε σχέση με την πολιτική δημοσιεύσεις των σχολίων έχω να πω συμμερίζομαι την άποψη του Σταύρου να κόβονται υβριστικά και γενικά τοξικά σχόλια. Τα ειρωνικά όμως είναι δύσκολη υπόθεση καθώς ενίοτε μέσω της ειρωνείας μπορεί μια κριτική να είναι πολύ διεισδυτική και εποικοδομητική. Η χρήση ειδικά της λεπτής ειρωνείας είναι τέχνη. Να θυμίσω όμως ότι δεν έχουν όλοι οι φίλαθλοι τις ίδιες ικανότητες χρήσης του γραπτού λόγου. Οπότε τι θα κάνεις θα περνάς τα σχόλια όσων είναι καλοί τεχνίτες και θα κόβεις τους ¨άτεχνους»; Είναι λίγο δύσκολες αυτές οι κρίσεις…

 7. Το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ είναι σε πρώτη φάση διοικητικό και όχι οικονομικό. Για λόγους οι οποίοι πιθανότατα είναι πολλοί (και εν πολλοίς άγνωστοι στους φιλάθλους) είναι εμφανές ότι η διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ πάσχει. Ο αλλοπρόσαλλος προγραμματισμός (της τελευταίας χρονιάς) νομίζω ότι έχει κοστίσει (και οικονομικά) πολύ περισσότερο από όσο εκτιμά η διοίκηση. Όχι μόνο λόγω χρημάτων που καταβλήθηκαν σε παίκτες που «πέρασαν και δεν ακούμπησαν» (σε κάποιο βαθμό κατανοητό) αλλά και -ίσως και σημαντικών- εσόδων τα οποία χάθηκαν ή θα χαθούν (εισιτήρια, χορηγίες, πιθανή πώληση παικτών ακόμη και έσοδα UEFA). Όπως και να το κάνουμε η τελική ευθύνη για την εικόνα ανήκει στον «διαχειριστή» (αφού δεν φαίνεται ο καθ΄ύλην αρμόδιος Διευθύνων Σύμβουλος να πολυανακατεύεται σε τέτοια θέματα). Απορία μου προξενεί το γεγονός ότι ενώ από την εποχή που ανέλαβε ο Μελισσανίδης οι κινήσεις ήταν επί χρόνια στην σωστή κατεύθυνση (διαρκής βαθμιαία αναβάθμιση της ομάδας) αυτό «στράβωσε». Ακόμη θα πρέπει να αναζητηθεί ο λόγος που οι περισσότεροι παίκτες από τους οποίους η ομάδα περιμένει κάτι παραπάνω (κυρίως Τσόσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια) ήταν φέτος αισθητά κατώτεροι του αναμενομένου. Ίσως να φταίνε απλά οι συγκυρίες. Για τον Μελισσανίδη έχω να πω ότι πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι μέχρι φέτος υπήρξε ένας καλός διαχειριστής και να του πιστώσουμε όσα κατάφερε η ΑΕΚ από την στιγμή που την ανέλαβε ξανά. Επίσης κατά την γνώμη μου κανείς άλλος δεν θα τα είχε καταφέρει με το θέμα του γηπέδου. Φέτος με την ομάδα δεν τα κατάφερε αρκετά καλά. Ας επλίσουμε ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Το αν και τι θα προσφέρει τελικά -πέραν από την αναμφισβήτητη ενασχόλησή του- σε οικονομικό επίπεδο (ή τι θα καρπωθεί από την ενασχόλησή του – το οποίο δεν είναι αθέμιτο) θα φανεί στο μέλλον.
  Για το ΥΓ του Σταύρου, θα ήθελα να σημειώσω ότι θεωρώ πολύ θετικό ότι η σελίδα δίνει βήμα στους φίλους της ΑΕΚ. Άσχετα με το τι θεωρεί κανείς σωστό ή λάθος ο προβληματισμός για τα θέματα της ΑΕΚ δείχνει ότι οι περισσότεροι αναγνώστες ασχολούνται και προβληματίζονται (άρα το κίνητρο των περισσοτέρων είναι η αγάπη για την ομάδα). Ελπίζω να γίνει -κατά το δυνατόν- ορθή χρήση της δυνατότητας των διαχειριστών να αξιολογήσουν τους σχολιάζοντες.

  • γιωργος παπαδοπουλος

   Συγχαρητήρια και για το σχόλιο και για το nickname… Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…
   Μένει να φανεί αν όλο αυτό ήταν αστοχία ή μέρος συμπεφωνημένου σχεδίου…

 8. Λοιπόν Σταύρο σήμερα κάτι θα μπορούσες να γράψεις για να αποφύγεις το κράξιμο αλλά το χάλασες με το «εμπριμέ».

  Προφανώς τεράστιο πρόβλημα είναι τα λεφτά καθώς η ομάδα βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού όλα τα χρόνια του Μελισσανίδη ως διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ. Το μόνιμο μότο ήταν «κι απ’την μύγα ξύγκι » και πλέον αυτή η πνιγηρή κατάσταση έφτασε στην ασφυξία. Δεν υπήρξε μεταγραφή ή ανανέωση στην οποία να μην μας βγούν τα συκώτια. Από το προηγούμενο καλοκαίρι εξερράγη η χύτρα απ΄την πολλή πίεση.
  Εξίσου τεράστιο πρόβλημα είναι η προσωπικότητα του Μελισσανίδη. ‘Ενας άνθρωπος όχι απλά με παλιακές αλλά εντελώς απαρχαιωμένες απόψεις για την οργάνωση ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ΑΕΚ δεν είναι μια απόλυτα προσωποπαγής εταιρεία (όπως συνηθίσατε οι ρεπόρτερ ΑΕΚ να μας λέτε), η ΑΕΚ δεν είναι καν εταιρεία αυτή την στιγμή. Η ΑΕΚ είναι μπακάλικο.
  Τρίτο πρόβλημα, είστε εσείς Σταύρο μου, που δικαιολογείτε αυτήν την κατάσταση της διοικητικής ανεπάρκειας και της εξωφρενικής υποστελέχωσης της ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καν δομή στην ΠΑΕ, ποιος να αναλάβει ευθύνες και ποιος να αναθέσει αρμοδιότητες, ποιος να παραιτηθεί και ποιος να προαχθεί λόγω του έργου του?
  Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία χειρότερη σχέση μεταξύ οπαδικής βάσης που θέλει να ενημερωθεί για την αγαπημένη της ομάδα και ρεπόρτερ που αρθρογραφούν για αυτήν, από την σχέση των ρεπόρτερ ΑΕΚ με τον κόσμο της ΑΕΚ τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ούτε είμαστε «γκρινιάρηδες» ούτε «βασκάναμε την ομάδα» , ναι φτάσαμε σε τέτοιο σημείο γελοιότητας φέτος στην ΠΑΕ και τον περίγυρό της.
  Προσπαθείτε να μας πείσετε όμως και επιμένετε, κάνετε επιθέσεις και ειρωνεύεστε δήθεν τον «αχάριστο κόσμο» ενώ στην πραγματικότητα κάνετε κακό στην ΑΕΚ.
  Μας λέτε «δεν αλλάζει ο άνθρωπος, έτσι είναι,αυτά είναι τα μυαλά του, δεχθείτε το» και στην πραγματικότητα μας λέτε να αφήσουμε την αγάπη μας να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο, ο τοίχος δεν θα υποχωρήσει, το κεφάλι της θα σπάσει. Μας λέτε δεν πειράζει να έχει μικρότερο μπάτζετ από τους δύο γαύρους (συμφωνώ) πρέπει να κάνει πιο έξυπνες κινήσεις.
  Μα δεν θα τις κάνει ποτέ όσο έχει αυτή την διοικητική ανοργανωσιά. Και μην βιαστείς να πεις για Γιόχανσον, Βράνιες, Αραούχο γιατί αυτές οι κινήσεις έγιναν χάρη σε προσωπικές ενέργειες ανθρώπων, όχι με οργανωμένο σκάουτινγκ. Ανθρώπων που επειδή μετά από λίγο καιρό τα έσπασαν με τον «ηγέτη» αποχώρησαν για χάρη των «ανθρώπων του Τίγρη» και σπεύσατε να τους βγάλετε άχρηστους ή προβληματικούς για να χαρεί ο «δύσκολος στις συνεργασίες» ηγέτης.
  Τέλος επειδή δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω, Σταύρο μου, από την στιγμή που υπάρχει διαχείρηση των χρημάτων της ΠΑΕ εξηγήστε μας λίγο για ποιόν λόγο απαιτείτε να μην υπάρχει κριτική στην όποια κακή διαχείριση της ΠΑΕ λες και βάζει τα δικά του χρήματα οπότε κάνει κουμάντο στην τσέπη του όπως γουστάρει? Καταλαβαίνετε το λογικό παράδοξο το οποίο είναι στον πυρήνα όλων των άρθρων σας?

  • Εγώ βλέπω διαφορετικά τα «προβλήματα» που παραθέτεις. Στέκομαι στο φινάλε. Τα έσοδα της ΠΑΕ, δημιουργήθηκαν από τη συγκεκριμένη διοίκηση. Αυτή έκανε ξανά την ΑΕΚ μαγαζί γωνία. Η διαχείριση, όπως αποδείχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Δημιουργείς έσοδα, φτιάχνεις ανάλογα τα έξοδα σου.

 9. Στην διοίκηση δεν υπάρχει πάθος,επιπροσθέτως δεν υπάρχει πληθώρα χρημάτων κ τέλος δεν υπάρχει τεχνογνωσία στα στελέχη εκτός από Λυσσάνδρου
  ΟΤΑΝ δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ από τα 3 δεν περιμένεις και πολλά/

  Εγώ αυτό βλέπω.Δεν μπορεί να σφάζουν στο γόνατο οι Βρωμεροι Ρωσορουμάνοι(για πολλοστή φορά) και εσύ να μην το γράφεις όυτε στην ανάλυση του αγώνα από το site της ΠΑΕ

  Εβγαλες κανενα τηλεδιαιτητή να πει εάν ήταν πέναλτι?
  ΟΧΙ.

  Το ποδόσφαιρο στην ΕΛλάδα το παρακολουθούν μόνο προβατοποιημένοι και αρρωστάκια
  Αυτόυς χωρίς προπαγάνδα ΔΕΝ τους κερδίζεις.
  65% να στην φτωχεεια τους ψήφιζσαν κ χόρευαν στο Συνταγμα κ οι άλλοι περιμένουν να τους σώσει το Μητσοτακέικο
  Πρέπει να λές εύπεπτα συνθηματα και να μιμιδίζεις σαν το αυτιστικό Ρώσικο πόκεμον για να μπορούν να σε κατανοησουν

 10. Αλέξανδρος

  Ο καθένας καταπιάνεται με ο,τι βολεύει το αφήγημά του.
  Αν πχ. ανάμεσα στους 100 σχολιαστές είναι και 2 άτομα που γράφουν υπερβολές και βλακείες, θα ασχοληθούν μ’αυτούς γιατί τι να πεις στους υπόλοιπους 98? δεν έχεις παρά να συμφωνήσεις μαζί τους σε πολλά και αυτό δε συμφέρει, επομένως τσουβαλιάζεις προκειμένου να απαξιώσεις όλα τα «ενοχλητικά» σχόλια.
  Άσχετα αν συμφωνείς η διαφωνείς, διότι βαθιά μέσα σου ξέρεις την αλήθεια.
  Λέει ο άλλος.. Δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα, αλλά να βρείς στελέχη για να σου βρίσκουν έξυπνες λύσεις.
  Τα καλά στελέχη, τους καλούς προπονητές των ακαδημιών κλπ δεν πρέπει να τους καλοπληρώσεις για να δουλέψουν για σένα. Έτσι δεν είναι? Ή μήπως έρχονται τσάμπα και τους πληρώνεις με φιλάκια?
  Βεβαίως πρέπει να τους πληρώσεις καλά. Και φυσικά να μην κάνεις τον δύσκολο όταν σου βρίσκουν ένα ταλέντο απο την τάδε χώρα για το οποίο πρέπει να δώσεις 300-400 χιλιάρικα και εσυ τα τσιγκουνεύεσαι (πχ. περίπτωση Λαϊφη και άλλες).
  Θα το κάνεις μια θα το κάνεις δυο, ο άλλος θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει όπως έφυγε ο Ματιάσεβιτς μετά απο ενα μήνα.
  Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο, δεν ασχολούνται με καρμοίρηδες. Αυτοί που απλά θέλουν ενα μισθουδάκο, δεν ενοχλούνται όση γιούχα και αν πέσει απο τον κόσμο. Πέφτει ο μισθός? ολα καλά. Όπως στο δημόσιο.
  Επομένως κύριοι, και πάλι το θέμα μας είναι τα λεφτά. Γι’αυτό κρατάς τον Λύμπε για να σου ψάχνει δανεικούς – περισσεύματα άλλων ομάδων, και γι’αυτό κρατάς τον Χιμένεθ για να σου βαφτίζει τον Κλωναρίδη δεξί μπακ στα 27 του μην τυχόν και ξοδέψεις 5 φράγκα για να βρείς απλά κάποιον καλύτερο του Μπακάκη, ενα νεώτερο Γκάλο έστω..
  Αν ήθελε να κάνει σοβαρές αλλαγές πρώτα απ’αυτούς τους δυο θα ξεκινούσε.
  Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι σε μια φάση που αρκετοί βολεύονται αν παραμείνει ως έχει. Ο καθένας για δικούς του λόγους και ο πρόεδρος για τους προφανείς. Στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται καμία ευθιξί και καμία διάθεση έστω για έναν μίνι-απολογισμό της χρονιάς. Απλά αφήνουν τον κόσμο να βράζει αναμασώντας Αραούχο και Βράνιες παρόλο που και για αυτά τα θέματα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Βολεύουν όμως την ΠΑΕ γι’αυτό και τα αφήνει να αιωρούνται.
  Τα υπόλοιπα είναι παρηγοριά στον άρρωστο και εμείς άρρωστοι δεν είμαστε ακόμα.

 11. Αφού λοιπόν επικροτείς τη λογική λιγότερα λεφτά αλλά περισσότερη δουλειά κάνοντας νωρίς προεργασία και ψάχνοντας ευκαιρίες ποια είναι η προεργασία του Λύμπε τον οποίο κρατάμε ως… επιτυχημένο; δεν θα έπρεπε ήδη από το Γενάρη να έχουμε βρει 2-3 καλούς παίχτες που θα μείνουν ελευθέροι τον Ιούνιο και να τους κλείσουμε όπως είχαμε κάνει παλιότερα πχ με Γιόχανσον και Σιμόες; Τον Οκτώβριο να δω τι θα λέτε, όλα στον Λύμπε και τον Μανόλο θα τα φορτώσετε και θα γράψετε και ένα γενικό ότι έχει και η δίοικηση ευθύνες και άντε πάλι από την αρχή. Όλες οι μεγάλες ομάδες στον κόσμο επενδύουν για να δρέψουν καρπούς εμείς όχι. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή ότι εμείς, ο Μελ δηλαδή είναι ο μεγαλύτερος μάγκας στον κόσμο (αν απαντούσες αυτό θα έγραφες χωρίς ντροπή) ή ότι δεν είμαστε μεγάλη ομάδα. Υπάρχει και το τρίτο βέβαια, είμαστε μεγάλη ομάδα αλλά οι διοικούντες της συμπεριφέρονται με μπακαλίστικη λογική μικρομάγαζου.

 12. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει με την ομάδα μας και το μπάτζετ του αγωνιστοκού τμήματος δεν έχει προηγούμενο. Ενδιαφερόμαστε υπερβολικά για πράγματα που μάλλον δεν θα έπρεπε.
  Παίζει το μπάτζετ ρόλο; Ναι, αλλά δεν είναι ο πρώτος παράγοντας, σε καμία περίπτωση.
  Παράδειγμα (από το transfermarkt, που μπορεί να μην είναι ακριβές, αλλά σε τάξη μεγέθους δίνει μια εικόνα αξίας παικτών):
  Η Ρεάλ έχει αξία τμήματος 965,30 mil. η Γιουβέντους 782,50 και αποκλείστηκαν και οι δύο από τον Άγιαξ των 420,10 mil.
  Η Γουέστ Χαμ έχει αξία 323 mil. (10η στην Πρέμιερ) και η Χόφενχαιμ 275 mil. (8η στη Μπουντεσλίγκα) και αν τις πετυχαίναμε στην Ευρώπη, θα λέγαμε κλήρωση στα μέτρα μας.

  Πάμε και στα δικά μας:
  AEK 39,15 mil., ΠΑΟΚ 63,75 mil., Ολυμπιακός 63,90 mil. Η διαφορά είναι περίπου 24,70 mil. ή αλλιώς οι άλλες ομάδες έχουν 63% μεγαλύτερης αξίας ομάδα. Όλες οι άλλες ομάδες κινούνται από 6,40 έως 17,75.
  Η διαφορά είναι τεράστια ποσοστιαία και δεν θα έπρεπε να είμαστε καν ανταγωνιστικοί. ΟΙ διαφορές όμως ήταν παρόμοιες καιπέρσυ και έστω και με υπέρβαση το πήραμε. Κια για φέτος και οι πιο απαισιόδοξοι μιλάνε για 5 ενδεκαδάτες μεταγραφές που και πάλι δεν καλύπτουν τα 25 εκ.

  Επιπλέον επειδή όλοι έχουν παλτά και μεταγραφές που δεν βγαίνουν, η πραγματική διαφορά ενεργών παικτών είναι πολύ μικρότερη. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει αξίες για: Ρέυ 1,25, Χατσρίδη 2,5, Βέρνμπλουμ 2,5, Καντουρί 2,5, παίκτες που δεν προσέφεραν. Κι εμείς έχουμε παλτά (Μοράν, Γιαννιώτας), αλλά προφανώς μιλάμε για πολύ μικρότερα συμβόλαια και αξία παικτών.

  Δεν θέλω να πω ότι το μπάτζετ δεν παίζει ρόλο, αλλά αν μας ενδιαφέρει να μην ξαναπεράσουμε ότι περάσαμε κι ότι περνάει τώρα ο ΠΑΟ, θα πρέπει να έχουμε άλλη λογική.

  Έξυπνες κινήσεις και ακαδημίες είναι η λύση, η δύσκολη λύση που απαιτεί χρόνο, κόπο και υπομονή. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα και όχι η οικονομική πολιτική. Φυσικά και χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, αλλά πως να δώσει χρήματα όταν δεν έχει εξασφαλίσει ανθρώπους να τα διαχειρστούν; Κι αυτό δική του ευθύνη είναι, αλλά είναι άλλο θέμα. Νομίζω ότι ο μοναδικός που είχε εξαιρετική απόδοση σαν ΤΔ ήταν ο Μιλοβάνοβιτς (επιτυχημένος ήταν κι ο Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ, ο γαύρος έχει μάτια σε Πορτογαλία και Γαλλία), όλοι οι άλλοι ήταν ακατάλληλοι. Στις Ακαδημίες η αποτυχία είναι προφανής, σκανάρισμα πιτσιρικάδων, ελεύθερων Ελλήνων, διαχείριση κάποιων φτηνών ταλέντων από άλλες χώρες δεν γίνεται.

  Για τον Μελ θα ήταν πολύ απλό να πει βάζω 10 -12 εκ. και παίρνω 3 παιχταράδες να πάνε κι ο κόσμος στα αεροδρόμιο να μην με πρήζουν. Δεν γίνεται όμως έτσι. Πρέπει επιτέλους να βρει ΤΔ με τεχνογνωσία και διασυνδέσεις και να έχει 4-5 στελέχη χωρίς να είναι βετεράνοι και να τους γουστάρει, απλά να κάνουν τη δουλειά.
  Πρέπει η κριτική να πάει αλλού γιατί με τα λεφτά (εκτός του ότι είναι άσκοπο) δεν έχει και αποτέλεσμα, παρά μόνο άμεσες εντυπώσεις. Αν ήταν διαφορετικά ο Ρώσος θα έπαιρνε πρωτάθλημα πολύ νωρίτερα, Έβαλε πάνω από 100 εκ. στην 5ετία.

  Να ενδιαφερθεί παραπάνω θέλω, να βρει ανθρώπους να τρέχουν την ομάδα και στα λεφτά απλά δεν θέλω μιζέρια και μία σταδιακή αύξηση του μπάτζετ χωρίς τρέλες. Αυτό πρέπει να ζητάμε. Η ΑΕΚ τα περισσότερα λεφτά που είδε στην ιστορία της τα είδε με την ENIC και είδαμε όλοι που κατέληξε.

  • Είτε συμφωνούμε είτε όχι όλοι αδέλφια δίπλα στην ΑΕΚΑΡΑ μας πάντα.Κανεις πάνω από την ομάδα αλλά παράλληλα και στήριξη σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα και μόνο που τρέχουν την καψούρα μας( με σωστά αλλά και πολλά λάθη) πρέπει να βρισκόμαστε με φωνή και με διαρκείας δίπλα τους.
   Υ.Γ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚΑΡΑΣ μας είναι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!!

 13. ΕΚ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

  Η καλόπιστη κριτική είναι ασφαλώς δεκτή αλλά πλέον είναι ολοφάνερο ότι πολλοί εξ αυτών γράφουν
  συστηματικά με χολή όταν η ΑΕΚ έχει προβλήματα. Στα δε καλά της κρύβονται. Είναι πλέον φανερό
  ότι δεν είναι αεκτζηδες αφού έχουν φτάσει στο σημείο να απαξιώνουν ακόμα και το γήπεδο!! Αυτοί είναι σίγουρα
  οπαδοί των 2 γνωστών ομάδων που όπως είπε και ο Σταύρος θέλουν να συντηρούν το άσχημο κλίμα που υπάρχει ήδη
  προς όφελος των ομάδων τους.Οι άλλοι που είναι Αεκτζηδες ξεχνούν τις επιτυχίες της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια και
  είναι απλά κλαψιάρηδες. Φαντάζομαι τι θα τραβάνε οι γυναίκες τους……

  • Εγώ πάλι λυπάμαι τα παιδιά όσων καταπίνουν τα πάντα για τι? Για μια τριτοτέταρτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα?

  • ποιός είσαι ρε?

   Το κλίμα είναι πολύ στραβό. Ότι και να γράφει ο καθένας και οι δημοσιογράφοι, δεν αλλάζει.
   Καλό είναι να το ξέρουν αυτό και οι δημοσιογράφοι.
   Μπορεί να αναστραφεί? Ναι.
   Από ποιόν και πως? Όλοι το ξέρουμε.
   Έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.
   Και ένα συγγνώμη από τον κόσμο δεν θα έβλαπτε.
   Ειδικά για κάποιους που είχαμε διαρκείας και μετά το Γενάρη δεν είχαμε κουράγιο να πάμε στο γήπεδο.
   Όποιος δεν κοιτάζει την ουσία αλλά εστιάζει στα τρολ, βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος.

 14. Απέθαντος

  Η λογοκρισία στα σχόλια σε κάνει υποψήφιο υπάλληλο τον 3 και 65 ευρώ… προφανώς και επειδή μας δίνετε βήμα ασκούμαι κριτική. Δεν υπάρχει κανείς που να χαίρεται όταν η ΑΕΚ πάει άσχημα, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί τώρα πια, δυσαρεστημένοι με την παρουσία του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Αυτή η δυσαρέσκεια πρέπει να καταγράφεται και να διαβιβάζεται αν είναι εφικτό, γιατί περισσότερο κακό από τον θυμό των φιλάθλων για τις εμφανίσεις της ομάδας, κάνει η αδιαφορία τους. Και ναι, τα λεφτά παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο σε μια ομάδα. Δεν μπορεί να λέμε ότι η ομάδα έχει ευρωστία οικονομική, και άρα μια λειτουργική ασφάλεια, και αυτό να μην αποδεικνύεται έμπρακτα. Για το τέλος αφήνω αυτό: Η ομάδα δεν έχει παίκτες που να αποτελούν σημείο αναφοράς, να λες πάω στο γήπεδο να δω τον σκόκο, τον Ντέμη, τον Μανωλά, κτλ… όλοι δείχνουν σε επίπεδο ικανοτήτων τριτοτέταρτοι…

  • Νικόλαος Β

   «Η ομάδα δεν έχει παίκτες που να αποτελούν σημείο αναφοράς.» Ακριβώς αυτό. Και στα χειρότερα της η ΑΕΚ είχε πχ Μαύρο, Μανωλά. Τώρα ούτε ένας. Και αν υπήρχε θα έφευγε ως προδότης επειδή θα ήθελε λεφτά.

   • Αλέξανδρος

    «Ναι αλλά τον Μπακασέτα τον αγαπάνε όλοι οι προπονητές. Τυχαίο? ε?»
    «Ναι αλλά ο Μάνταλος δεν παίζει στη θέση του και ζαλίστηκε»
    «Ναι αλλά ο Λιβάια ήταν πεσμένος ψυχολογικά λόγω της τιμωρίας του»
    «Ναι αλλά ……..»

    • ποιός είσαι ρε?

     Νικόλα, εσύ φαίνεσαι παλιός για να κάνεις αυτή την αναφορά. Πες μου ρε Νικόλα, αν όλοι αυτοί μαζί που έχουμε για παράδειγμα στο κέντρο ξέρουν έστω και το 50% της μπάλας από τον π.χ. (για να μην πάω σε μεγάλα ονόματα που τα ξέρει ο καθένας) Πιά ή ακόμα παλαιότερα τον Θώδη (Θ(ε)ώδη που έγραφε ο Κωνσταντουδάκης στο Δικέφαλο). Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις πολλά.

     • ΑΕΚΠΡΕΒΕΖΑ

      Aν επαιζε ο Πιας σημερα και ο Θωδης τα βρισιδια και οι καταρες που ακουνε οι Μανταλομπακασετομπακακηδες θα ηταν σχολικη εκδρομη μπροστα σε οσα θα ακουγαν αυτοι.

      • ποιός είσαι ρε?

       Ρώτα κανά παλιότερο. Ο Πιάς μόνος του ήταν όλο το κέντρο. Τροφοδοτούσε μόνος του και τους 4 μπροστά (Θωμά, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι και Δίντσικο) με μόνο δίπλα του τον Παυλάρα που μόνο έκοβε. Και η ΑΕΚ εκείνο το 6μηνο με τους 4 μπροστά έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Για Θώδη, αν δεν τον έχεις δει, ρώτα. Τι σχέση έχουν αυτοί με Μάνταλους και Μπακασέτες?

     • Νικόλαος Β

      Η κατάσταση με το ρόστερ της ΑΕΚ είναι χωρίς προηγούμενο. Έχουμε γεμίσει με παίκτες μετριότητες που σε μια ΑΕΚ πχ του 1996 ούτε για πάγκο δε θα κάνανε. Η ομάδα σε δύσκολα ματς δε μπορεί να κάνει ευκαιρίες, να κρατήσει μπάλα κτλ. Νομίζω όμως και πως οι οπαδοί μας (ίσως οι νεώτεροι) δε συνειδητοποιούν τη διαφορά με την ΑΕΚ πχ της δεκαετίας του 1990. Κάπου 20 μήνες πριν είχα πει σε άλλη ιστοσελίδα μακάρι να είχαμε έναν Τσιάρτα για τα στημένα τις πάσες και το γκολ και η πλειοψηφία των σχολιαστών (ΑΕΚτσήδες) μου εμφάνισε τον Μάνταλο ως ανώτερο, γέμισα με dislikes και φυσικά έφαγα και ban. Πολύ φοβάμαι πως πάμε για σμίκρυνση του μεγέθους ΑΕΚ με όλες τις τακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση. Μεγάλη ομάδα = Μεγάλοι παίκτες .+- Καλό το γήπεδο αλλά εκεί θα παίζεις μόνο τα μισά ματς και τα μπετά δε σκοράρουν. Και σε καμιά περίπτωση δε καταλαβαίνω το διαχωρισμό αγωνιστικό κομμάτι και γήπεδο. Η διοίκηση πρέπει να φροντίζει για όλα. Αν αποτύχει σε 1 μόνο τομέα τότε απλά είναι αποτυχημένη.

      • ποιός είσαι ρε?

       Ακριβώς έτσι.

      • Καταλάβαμε και ποια ιστοσελίδα σε έκοψε φίλε. Απλά να ξέρεις είναι τιμή που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα σε έκοψε κι όχι λόγος για στεναχώρια. Αποδεικνύει ότι είσαι σκεπτόμενος και όχι καθοδηγούμενος – πρόβατο.

  • Ζήτησα απο κάποιον να μην ασκεί κριτική; Είπα σε κάποιον να μην καταπιάνεται με ότι νομίζει πως είναι ζήτημα; Στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς απαιτώ, που ορισμένοι δεν τηρούσαν.

 15. Kitrinomavros Aetos

  To πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ΚΑΘΑΡΑ οικονομικό και ΜΟΝΟ.
  Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
  Δεν μπορείς να αγοράζεις ΦΤΗΝΑ και να πουλάς ΑΚΡΙΒΑ. Αυτός είναι ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: της προσφοράς και της ζήτησης, για ΟΛΑ τα πράγματα.
  Και όταν λέω πουλάς ακριβά, αναφέρομαι ΚΑΙ στη μεταφορική σημασία του ρήματος, π.χ.: να »πουλάς» τον Μπακασέτα για εξτρέμ ενώ δεν είναι, το Μάνταλο για ηγέτη ή παίχτη διαφοράς ενώ δεν είναι, τα συμβόλαια των 200 και των 400 χιλιάδων ευρώ για συμβόλαια που αντιστοιχούν σε αξία μεγάλων παιχτών, την αξία των 200 ή των 300 χιλιάδων να σου παίξει για 600 ή 900. Συνεπώς και μια ομάδα που απαρτίζεται από τέτοιους παίχτες, να λέγεται ΑΕΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ ΔΕΝ είναι. Να παίζει μπαλάρα και να σαρώνει τους τίτλους. Απλά ΔΕ γίνεται: Ο,ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ, αυτός είναι ο κανόνας.
  Είναι αυτό που ο κόσμος με απλά λόγια λέει: »παρουσιάζω τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ή ότι με »πορδές δε βάφονται αυγά».
  Απλά δε γίνεται, γιατί το ένα αντικρούει το άλλο. Αυτή η ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ή ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ -αν προτιμάτε- δημιουργεί το πρόβλημα και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
  Δεν μπορεί να βάζεις λίγα και να απαιτείς να πάρεις πολλά, σε ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμη και σε ένα τυχερό παιχνίδι, όσο υψηλό και να είναι το ποσοστό του κέρδους, αν τζογάρω 1 ευρώ, το πολύ 100 ευρώ να πάρω. Φτάνει; όταν προσβλέπω σε κέρδος 1000 ευρώ, ή οι ανταγωνιστές μου -στο ίδιο παιχνίδι- ποντάρουν 10; Απλά μαθηματικά είναι. Δεν μπορεί να ψάχνεις συνέχεια για παίχτες-λαχεία και με μπαλώματα ή αλχημείες να κάνεις ομάδα. Δε γίνεται. Και αν ποτέ το πετύχεις, ΜΙΑ ΦΟΡΑ μπορεί να συμβεί (βλ. περσινό ανέλπιστο πρωτάθλημα με την αυτοκτονική συμπεριφορά του Σαββίδη), αφού ΔΕΝ απαρτίζει κανόνα. Αυτό είναι το ΠΑΡΑΛΟΓΟ.
  Με τον »κλεφτοπόλεμο» ΔΕΝ πας μπροστά. Όσο η ομάδα ακολουθεί αυτή τη ΛΙΤΗ οικονομική πολιτική, μπορεί να μη χρωστάει πουθενά και σε κανέναν, όμως ΔΕΝ πρόκειται να μεγαλουργήσει και ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ δε θα δει άσπρη μέρα (αραία και πού, κάποιον τίτλο).
  Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθεί σε υπερβολικές δαπάνες ή σπατάλες, που θα την οδηγήσουν πάλι στην οικονομική της αφαίμαξη και τη χρεοκοπία. Άλλωστε με τον Μελισσανίδη στο τιμόνι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό. ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
  Απλά, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί ο κορμός της ομάδας πρέπει -κατά μέσον όρο- να απαρτίζεται από παίχτες αξίας 200-400 χιλιάδων ευρώ και όχι 600-800, αφού ΟΣΟ μεγαλώνει η ομάδα ΤΟΣΟ μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις της (και το αντίστροφο).

  Υ.Γ.: H φτήνια τρώει τον παρά, το είδαμε κι αυτό…

 16. Kitrinomavros Aetos

  To πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ΚΑΘΑΡΑ οικονομικό και ΜΟΝΟ.
  Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
  Δεν μπορείς να αγοράζεις ΦΤΗΝΑ και να πουλάς ΑΚΡΙΒΑ. Αυτός είναι ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: της προσφοράς και της ζήτησης, για ΟΛΑ τα πράγματα.
  Και όταν λέω πουλάς ακριβά, αναφέρομαι ΚΑΙ στη μεταφορική του σημασία του ρήματος, π.χ.: να »πουλάς» τον Μπακασέτα για εξτρέμ ενώ δεν είναι, το Μάνταλο για ηγέτη ή παίχτη διαφοράς ενώ δεν είναι, τα συμβόλαια των 200 και των 400 χιλιάδων ευρώ για συμβόλαια που αντιστοιχούν σε αξία μεγάλων παιχτών, την αξία των 200 ή των 300 χιλιάδων να σου παίξει για 600 ή 900. Συνεπώς και μια ομάδα που απαρτίζεται από τέτοιους παίχτες, να λέγεται ΑΕΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ ΔΕΝ είναι. Να παίζει μπαλάρα και να σαρώνει τους τίτλους. Απλά ΔΕ γίνεται: Ο,ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ, αυτός είναι ο κανόνας.
  Είναι αυτό που ο κόσμος με απλά λόγια λέει: »παρουσιάζω τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ή ότι με »πορδές δε βάφονται αυγά».
  Απλά δε γίνεται, γιατί το ένα αντικρούει το άλλο. Αυτή η ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ή ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ -αν προτιμάτε- δημιουργεί το πρόβλημα και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
  Δεν μπορεί να βάζεις λίγα και να απαιτείς να πάρεις πολλά, σε ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμη και σε ένα τυχερό παιχνίδι, όσο υψηλό και να είναι το ποσοστό του κέρδους, αν τζογάρω 1 ευρώ, το πολύ 100 ευρώ να πάρω. Φτάνει; όταν προσβλέπω σε κέρδος 1000 ευρώ, ή οι ανταγωνιστές μου -στο ίδιο παιχνίδι- ποντάρουν 10; Απλά μαθηματικά είναι. Δεν μπορεί να ψάχνεις συνέχεια για παίχτες-λαχεία και με μπαλώματα ή αλχημείες να κάνεις ομάδα. Δε γίνεται. Και αν ποτέ το πετύχεις, ΜΙΑ ΦΟΡΑ μπορεί να συμβεί (βλ. περσινό ανέλπιστο πρωτάθλημα με την αυτοκτονική συμπεριφορά του Σαββίδη), αφού ΔΕΝ απαρτίζει κανόνα.
  Με τον »κλεφτοπόλεμο» ΔΕΝ πας μπροστά. Όσο η ομάδα ακολουθεί αυτή τη ΛΙΤΗ οικονομική πολιτική, μπορεί να μη χρωστάει πουθενά και σε κανέναν, όμως ΔΕΝ πρόκειται να μεγαλουργήσει και ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ δε θα δει άσπρη μέρα (αραία και πού, κάποιον τίτλο).
  Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθεί σε υπερβολικές δαπάνες ή σπατάλες, που θα την οδηγήσουν πάλι στην οικονομική της αφαίμαξη και τη χρεοκοπία. Άλλωστε με τον Μελισσανίδη στο τιμόνι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό. ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
  Απλά, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί ο κορμός της ομάδας πρέπει -κατά μέσον όρο- να απαρτίζεται από παίχτες αξίας 200-400 χιλιάδων ευρώ και όχι 600-800, αφού ΟΣΟ μεγαλώνει η ομάδα ΤΟΣΟ μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις της (και το αντίστροφο).

  Υ.Γ.: H φτήνια τρώει τον παρά, το είδαμε κι αυτό…

 17. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ.ΑΠΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΟΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΒΡΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΕΡΛΕΧ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.ΦΕΤΟΣ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ.Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Η ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ.ΕΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.ΠΕΡΥΣΙ ΠΑΝΗΓΗΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ ΚΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΦΙΚΤΟ,ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ…ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΡ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΜΕ ΤΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΡΤΟ ΜΕ ΑΡΓΑ ΣΤΟΠΕΡ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΕΜ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΑΡΗ ΜΗΝΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΥΝΗΔΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΕΣΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΝΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΓΕΝΙΚΩΣ.ΟΙ ΑΛΟΙ ΔΥΟ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΟΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ.ΦΑΓΑΜΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΞΙΖΕΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ.ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ.ΞΕΡΩ ΓΙΝΟΝΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.ΕΞΕΛΙΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΑΝΕΛΗΜΕΝΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΒΡΑΝΙΕΣ ΑΡΑΟΥΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ.

  • Περί πολιτικής στις μεταγραφές, τα έχω αναλύσει. Για τα λάθη που συνέβησαν, δεν διαφωνώ σε τίποτα. Κακώς δεν υπήρχε δεύτερος φορ, κακώς δεν υπήρχε αριστερό μπακ. Λάθη, που ελπίζω να τα έχουν κατανοήσει και να μην επαναληφθούν

 18. ΕΑΝ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛ.ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ 365 ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ,ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ,ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΤΟ ΔΙΩΧΕΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΕΚΤΖΗΔΩΝ
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ SITE ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ

 19. Νομίζεις Σταύρο ότι δεν είναι οικονομικό το θέμα.Εννοείται πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα στελέχη για να φτιάξεις ομάδα αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό και οικονομικό.Τα πολλά λεφτά δεν είναι εγγύηση ότι θα φτιάξεις ομάδα,αλλά για να φτιάξεις χρειάζεται ένα καλό ποσό.Κι επειδή δεν παίζεις μόνος στο πρωτάθλημα,δεν φτάνει η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν να είναι απλά καλύτερη από φέτος.Πρέπει να είναι καλύτερη από τους ανταγωνιστές της.Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς μια καλή επένδυση.Εκτός αν πάει για πολλοστή φορά σε παίχτες-λαχεία και περιμένουμε να βγουν καλοί παίχτες.
  Πρώτα από όλα είναι ο προπονητής.Αρέσει ή δεν αρέσει ο Χιμένεθ,παίζει ή δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο,είναι αποτελεσματικός και το απέδειξε.Και είναι δύσκολο να βρεις καλύτερο προπονητή με 600 χιλιάδες και με συγκεκριμένο μπάτζετ για μεταγραφές.Αντίθετα ο Λύμπε δεν απέδειξε τίποτα ως τεχνικός διευθυντής και συνεχίζει στη θέση του.Το πόσο βολικός είναι ο Χιμένεθ,ουτε απαιτεί να έρθουν παίχτες που θα υποδείξει αυτός,ούτε απαιτεί σπατάλες.Υποδεικνύει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν και σαφώς ο τελευταίος λόγος για το αν εγκριθεί η απόκτηση ενός παίχτη επιβάλλεται να ανήκει στον Μανόλο.Αυτό έλειπε κιόλας.Ο προτελευταίος λόγος αν υποθέσουμε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Μελισσανίδης.

  • Kitrinomavros Aetos

   Tα κατάλληλα στελέχη:

   1. κοστίζουν πιο ακριβά.
   2. χρειάζονται μεγαλύτερο budget για να κινηθούν πιο ελεύθερα και να κλείσουν ποιοτικότερους παίχτες.

   Υ.Γ.: Συνήθως, ό,τι δίνεις παίρνεις. Απαράβατος κανόνας.

  • Πιστεύω, αποδείχθηκε πέρυσι, πως όταν έχεις καλά στελέχη και γίνεται σωστή δουλειά, με το κατάλληλο ποσό έρχονται και τα αποτελέσματα

   • Ρε Σταύρο μια και δυο χρονιές θα συμβεί.Δεν μπορεί να κάνεις μόνιμα πρωταθλητισμό έχοντας 15 και 20 εκατομμύρια λιγότερο μπάτζετ από ανταγωνιστή.Δεν πιέζετε καταστάσεις όμως όταν πρέπει.Το καλοκαίρι.Το να τα γράφετε τον Μάιο τι να το κάνω.Αλλάζει τίποτα;Γράψτε συνέχεια το καλοκαίρι που είναι οι μεταγραφές.

 20. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΟΥΤΕ Η ΑΕΚ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

  • Kitrinomavros Aetos

   Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
   Το καλοκαίρι εξασφαλίστηκαν 25 εκ. από τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του cl και από αυτά δε διατέθηκε τίποτε για την επιπλέον ενίσχυσή της, σε νευραλγικές θέσεις, με παίχτες διαφοράς.

 21. Μονόχνωτος

  Επίσης, και συγγνώμη από τους φανατικούς Χιμενεθικούς που επιμένω (ξέρω ότι ενοχλούνται, αλλά είναι βασικό θέμα), μας λες, μέσες άκρες, ότι ο προπονητής μένει με το «στανιό» γιατί που να ρισκάρεις τώρα και που να βρεις καλύτερο; Ή κάτι δεν κατάλαβα;

 22. νικος-αρρωστακι

  Κάποιοι λένε πως δεν μπαίνουν λεφτά, το μπάτζετ είναι μικρό και άλλα πολλά εμπριμέ. Προσπαθήστε να κατανοήσετε, ότι δεν είναι αυτό το μείζον. Κανείς από τους παίκτες που υπάρχουν στην ΑΕΚ δεν παίζει τζάμπα. Δεν είναι παραπάνω από πέντε οι παίκτες του ρόστερ που αμείβονται με ποσό κάτω από 200.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι πως αξιοποιείς τα λεφτά που έχεις διαθέσιμα για μεταγραφές και κινήσεις.

  αγαπητε Σταυρο,να δουμε λιγο περισσοτερο το συγκεκριμενο κομματι?χωρις ειρωνειες,οπως λες,αλλα λιγο πιο..ρεαλιστικα?βεβαια,περι ειρωνειων,θα μπορουσα να σταθω και μονο στην λεξη εμπριμε,που χαρακτηριζει ακρως ειρωνικα οσα λενε πολλοι ομοιδεατες,αλλα επι του παροντος το αφηνω…
  παμε λοιπον στην ταμπακιερα..θεωρεις οτι μετρωντας 5 ποδοσφαιριστες που αμειβονται με κατω απο 400 πεντακοσαρικα,ολοκληρωνεις την εικονα και αντιτασσεις επιχειρημα τρανταχτο?μπορεις να μου πεις λοιπον επακριβως,ποσοι ποδοσφαιριστες απο το συνολο της ομαδας αμειβονται με ποσα που να κυμαινονται στα ορια 250 χιλ με 450 χιλ?μηπως ομιλουμε για την συντριπτικη πλειοψηφια του ροστερ?παραλληλα μπορουμε να δουμε και τα αντιστοιχα ποσοστα των ροστερ των δυο βασικων αντιπαλων στο πρωταθλημα,σε τι υψη κυμαινονται?
  μπορουμε να δικαιολογησουμε το γεγονος οτι γεμιζουμε τη αγωνιστικη φαρετρα της ομαδας με μεσαια συμβολαια που συνολικα επι σειρα ετων μας αποδιδουν το τιποτα,αντι να κοιταξουμε για τις μισες εστω περιπτωσεις απο υψηλοτατο ραφι με μικροτερη πιθανοτητα αποτυχιας?διοτι βρε αδερφε,κουραστηκαμε να βλεπουμε παικτακια να γεμιζουν τα σπατα με συμβολαια των 300-350 χιλιαδων και δεν εχουμε προσπαθησει να βρουμε 4-5 παικτες(σε βασικες θεσεις σε ολες τις γραμμες)που να παιρνουν διπλασια μεν,αλλα με μεγαλυτερη πιθανοτητα προσφορας.αν αυτο συνδυαστει με τερματισμο αποκτησης συνεχως μεσαιων συμβολαιων,τοτε μια χαρα οικονομια κανεις σε πληροφορω..αν αντι 8-10 παικτες των 400 χιλιαδων αγορασεις 4 των 800 χιλιαδων,μια χαρα ομαδα εχεις και με οικονομικα χαρακτηριστικα εντος πλαισιου πολιτικης της παε..κι αν προσπαθησεις να μου αντιταξεις το γεγονος οτι η ομαδα χρειαζεται περισσοτερες λυσεις(σε αριθμο) για να βγαλει τη σεζον,μια χαρα θα σου αντιταξω το οτι θα μπορουσες εδω και χρονια να προωθεις παικτες φερελπιδες,που πλαι σε παικταραδες θα εβγαζαν περισσοτερο αποτελεσμα..δεν μπορω να καταλαβω πως αποφασισθηκε να καει εντελως πχ ο Γιουσης που τον ειδαμε ΜΙΑ μονο φορα στην Καλλιθεα στο κυπελο(και εβγαλε ματια για οποιον θυμαται) κι εκτοτε ΔΕΝ του δοθηκε ΚΑΜΜΙΑ αλλη ευκαιρια,απο το να προσπαθουμε να αποκτησουμε εναν παικτη(Αλεφ) που στην καλυτερη περιπτωση θα σου κανει 4-5 ματς ικανοποιητικα μαξιμουμ μεσα στη σεζον!!!ειλικρινα δεν αντιλαμβανομαι αυτες τις επιλογες..αλλα αφου λοιπον οι επιλογες αυτες βασιζονται σε αποφασεις οσων διοικουν,με τον ενα η αλλο τεχνικο τροπο,το ποδσφαιρικο τμημα,ας παμε λοιπον,μιας που ο κουβας δεν εχει πατο,σε αλλαγη αυτων των ανθρωπων..θα μου πεις κοστιζουν περισσοτερο απο λυμπεροπουλους,μπαρμπαλιαδες και σια..επομενως ομιλουμε ΞΑΝΑ για οικονομικο θεμα,αρα προς τι η αντιθεση σου-και αλλων πολλων δημοσιογραφων-προς τον κοσμο που θετει ως πρωτευον θεμα το οικονομικο?μηπως λοιπον το θεμα μας ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το οικονομικο και συζηταμε συνεχως δια της τεθλασμενης,μονο και μονο για βρει μαξιλαρακια η διοικηση?..δεν μπορει ενας ολοκληρος κοσμος,να θεωρει τον συμπαθη κατα τα αλλα,Κλωναριδη λιγο για αυτην την ομαδα,και αυτοι εκει μεσα να πασχιζουν να του βρουν θεση σωνει και ντε..κατι δεν στεκει..και φυσικα το δικαιωμα να σκεφτεται ο καθενας μας πως τον κραταμε γιατι ειναι φτηνος,το εχει δωσει η ιδια η διοικηση με χειρισμους απαραδεκτους..
  Κλεινοντας για να μην κουρασω,θα ηθελα να σταθω και λιγο στο ηθικο κομματι..
  αυτος ο προπονητης,αυτοι οι παικτες(λιγο πολυ οι ιδιοι)εχασαν 3 φορες τους τελικους,εμειναν-με εξαιρεση την περσινη σεζον-ετη φωτος πισω απο την κορυφη τα τελ.χρονια και εφτασαν-ακουσον ακουσον-να περνουν τα μεταλλια του ηττημενου ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ,με κεφαλια σκυμμενα ενω στον αερα κυριαρχουσε η ιαχη:ΚΛΕΦΤΕΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ…και συζηταμε ακομη για το τι πρεπει η δεν πρεπει να κανει ο Μελ?συζηταμε ακομη αν αξιζουν να μεινουν ολοι αυτοι στον οργανισμο που λεγεται ΑΕΚ?…
  Κι αν γιναμε ΑΕΚ μπορει να μην γιναμε για τους τιτλους,ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΓΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ..
  αν εσυ,εσεις,ο οποιοσδηποτε μπορει να συμβιβαστει σημερα,αυριο,μεθαυριο με ολους αυτους που περπατησαν κι ακουγαν ολα αυτα,και την επομενη στιγμη δεν ενοιωσαν τον αντρισμο να παραιτηθουν απο μονοι τους,δυστυχως λυπαμαι βαθυτατα,μα ολισθαινετε βαρυτατα..ετσι δεν φτιαχνεται κανενα λαμπερο αυριο,οσα σκεπαστρα κι αν τοποθετησεις..ετσι φτιαχνονται οι looser ομαδες στην ποδοσφαιρικη ιστορια…
  και κατι τελευταιο..μετα απο 6αρες,μετα απο διασυρμους,μετα απο κλεμμενα πρωταθληματα,συνθηματα για γενιες ολοκληρες,μετα κλαμματα μικρων παιδιων το βραδυ του Σαββατου και δυστυχως και του ιδιου μου 9χρονου γιου,ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΠΑΤΙΣΑΧ…ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΑΣ…ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..και να αφησει στην ακρη τα οικονομολογιστικα,του στυλ αν αγορασουμε ακριβα,θα χρεωθουμε…ας θυμηθει τα σολντ αουτ καποτε,τις ουρες στα ΑΕΚ SHOP,κι ας καταλαβει οτι για να εισπραξεις και να εισαι αυταρκης,θα πρεπει ο οπαδος να φευγει με αγαπη και χαμογελο..κι οχι non paper στα σαιτς για να μην ομιλει ουδεις..
  καληνυχτα ομαδα…καποτε θα πεταξεις ψηλα..

  • Kitrinomavros Aetos

   Eύγε Νίκο, τα είπες όλα.

  • Εξαιρετικό κείμενο. Μπράβο Νίκο.

  • Ποιος είσαι ρε?

   νικ, έγραψες σήμερα.

  • ΦΙΛΕ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ
   ΜΠΡΑΒΟ

  • γιωργος παπαδοπουλος

   ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ Ο ΜΠΑΡΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΝΕΤΑΙ… ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΑΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ… ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ… Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΚΑΝΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ…
   ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ: ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ/ΣΑΝΤΟΣ ΚΛΠ..Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ… ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ…

   • ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ «ΘΕΙΟΣ» ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ .
    ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΧΑΣΕ .ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΤΑΒΑΝΙ

    • γιωργος παπαδοπουλος

     Εννοω τον θειο στις κασετες του Ζουγκλα φίλε gemor… που τώρα πλακώνεται με τον mr Noor…

   • Τι να περιμένω φίλε μου για τους κλέφτες;
    Δεν έχω να περιμένω κι άλλο.
    Έναν ολόκληρο χρόνο από κρατικά κανάλια, από εκπομπές του Open, από τα πορτοκαλί site και συν αυτώ εφημερίδες κραυγάζουν με τις χειρότερες κατηγορίες για εμάς κι εμείς ακούμε.
    Και στο τέλος πάμε και σε εναν τελικό και συμβαίνει η απίστευτη ντροπή για 18 ποδοσφαιριστές που με σκυμμένα τα κεφάλια οι επίσημοι τους φωνάζουν κλεφτες.
    Καμία αντίδραση, καμία προστασία.
    Και όσο για τα επιχειρηματικά, δες τι έχει αγοράσει ο Ρώσος σε όλο αυτο το διάστημα και τι κεφάλαια έχει φέρει απο Ρωσία εισαγόμενα για να επικρατήσει εδώ και μην εθελοτυφλείς. Εδώ θα είναι. Και να ξέρεις ότι όσα προβλήματα και να αντιμετωπιζουν τετοιοι τυποι, τόσο περισσότερα κεφάλαια εισάγουν για να σβήνουν τις φωτιές εκεί που πρέπει.
    Αλλη υπομονή δεν έχει, όσοι ακόμα κοιμούνται παρακαλούνται να ξυπνήσουν.

   • νικος-αρρωστακι

    Προς Γιώργο Παπαδόπουλο
    Φιλτατε,αν και ξεκινάς προσβλητικά το σχόλιο σου,με το όσο και να κλαίς,θα σου απαντήσω προσπερνώντας το…άλλωστε δεν αξίζεις απάντηση επί του συγκεκριμένου,δίνει μεγαλύτερη έκταση στην προσβολή σου…
    Ομιλείς με το απλοϊκό:αν ο κάθε πρόεδρος ακούει τον κόσμο με τα δικά του λεφτά κλπ ..
    Ποια δικά του λεφτα?μας κοροϊδεύεις κατάμουτρα?εννοείς αυτά που ΔΕΝ έδωσε για απόκτηση μετοχών(ορίστε?παρακαλώ??)?
    Εννοείς αυτά που καρπώθηκε ως ΠΑΕ από τότε που πέσαμε?
    Διότι ξέρεις,μπορείς να μας προσβάλλεις όσο επιθυμείς,αλλά αριθμητική δόξα τω Θεό μάθαμε .δώσαμε δύο τενεκέδες λάδι στο δημοτικό και μάθαμε…λοιπόν?ποια λεφτά?μπορείς σε παρακαλώ να μας απαριθμησεις τα έσοδα της ΠΑΕ από την πρώτη ημέρα ανάληψης ηνιων του Μελ?επακριβώς όμως,διότι την κατάντια των αρδ που μετράνε το μπάτζετ με ΜΟΝΟ τα έξοδα και ΟΧΙ τα έσοδα,το ζήσαμε,το χορτάσαμε από τους αρδ..
    Εννοείς τα λεφτά από μεταγραφές που πουλήσαμε,χ θέματα από Γιουρόπα, Τσάμπιονς λιγκ,από που ακριβώς???
    Με το θέμα κλέφτες,εσύ που είσαι insider κατά πως φαίνεται,μπορείς να μας αποδείξεις ένα δράμι αξίας για την υπομονή που μας ζητάς με γραφικότητα?
    Πάμε και στη γαργαρα αδερφέ…τι εννοείς?τι συμπέρασμα προκύπτει λέγοντας ότι ο αρθρογράφος έγραψε ότι αναζητείται ο νέος Μπάγεβιτς?και??και ποιος σου είπε ότι αυτή η ανεύρεση συνάδει με φτύνεις,εξευτελιστικές νύχτες και ταπείνωση?σε ποιο σχολειό το γράφει αυτό να πάμε κι εμείς μαθητές να το σπουδάσουμε???
    Αμπελοφιλοσοφιες,αοριστίες, προσπάθεια υπεράσπισης χωρίς αποδείξεις,με ανεπιβεβαίωτες υποθέσεις μόνο και μόνο γιατί ενοχλουμαστε από ένα σχόλιο και πρέπει απλά να του την»πούμε»
    Για το συναίσθημα περι θείου Λουκά ουδέν σχολιον..αυτό έλειπε,να συζητηθεί κάτι τόσο τρυφερό με κάποιον που προσβάλλει οποιονδήποτε δεν γνωρίζει…

    • γιωργος παπαδοπουλος

     Καμμία προσβολή φίλε Νίκο, απλά απεικονίζει το ύφος του κειμένου σου… το οποίο συνεχίζεται και στη δευτερολογία σου δυστυχώς…
     Ακριβώς Νίκο, εννοώ αυτά που δεν έδωσε και που δε θα δώσει ΠΟΤΕ… Όσα έδωσε στο παρελθόν θα δώσει και τώρα.. απλά τότε υπήρχε έτοιμος ο Μπάγεβιτς ενώ τώρα δεν κράτησε πολύ λόγω και της υγείας του…Αυτό το σχολειό το γράφει και το να σπουδάσεις λίγο δεν είναι κακή ιδέα…
     Δε χρειάζεταιι να αποδείξω τιποτα για την υπομονη σε κάποιον ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ… το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική θα επρεπε να σου αρκει… αλλά έχουμε μάθει όλοι να κρινουμε ευκολα για να εκτονωθούμε… όσο για το αμπελοφιλοσοφος και γραφικος στα επιστρεφω καταμουτρα τωρα που γνωριστηκαμε πλεον…

   • ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΕΣΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ

    ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ «ΤΣΕΤΣΕΝΟ».

    ΜΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ. ΕΛΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΣΕΤΣΕΝΟ».

  • Γιώργος 66

   Νικο εισαι συγκινητικος.
   Δυστυχως η μετάλλαξη στην ομαδα μας πετυχε.
   Δεν μας σηκωνει πια το κυριαρχο κλιμα..

   • Kitrinomavros Aetos

    Aυτό στο οποίο αναφέρεσαι φίλε Γιώργο (μετάλλαξη), δυστυχώς είναι το χειρότερο και το πιο σοβαρό.
    Κατεβάζει χαμηλά τον πήχη, γαλουχεί και συρρικνώνει το μέγεθος της ομάδας.

   • νικος-αρρωστακι

    Γιώργο έχεις δίκιο και με πονάει πολύ αυτό ..δεν μας χωράει την τύχη μου μέσα…

  • Μπράβο Νίκο και όπως θα έλεγε και ο συμπαθής αντιπρόεδρος του Εδεσσαικού… αυτό ακριβώ και τίποτα άλλο lol.

  • Μπράβο σου Νίκο!!

  • Νικόλα διαβάζω σχόλια σου από τον καιρό που άλλαζες πάνες στον μικρό και τέτοια σεντόνια δε σ έκανε να γράψεις ούτε ο Αδαμίδης φίλε. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το γμτ, με τον Αδαμίδη ξέραμε ότι τόσο μπορεί γιατι μέχρι γιαουρτάδικο μπορεί ν ανοίξει. Με τούτον εδώ που έγινε μεγιστάνας χάρη στην ΑΕΚ, που πήρε μια ομάδα παρθένα από χρέη που κάποια εξ αυτών τα δημιούργησε ο ίδιος αυτό είναι ρε το ταβάνι μας? Ομάδα που έχει φτωχότερο ρόστερ από την ΑΕΚ του Αδαμίδη? Με υποδομές που όλο γίνονται εδώ και 6 χρόνια για να στελεχώνεται η εθνική κάτω των 17 με παιδάκια που παίζουν στους δύο γαύρους? Και να έχεις ακόμα ανθρώπους να βλέπουν σ όλο αυτό νοικοκυριό?

  • Νικόλα φίλε υπέροχο σχόλιο.
   Θα διαφωνήσω όμως σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ηθικής. Η ιαχή «Κλέφτες, Κλέφτες» από αυτούς που για τρίτη χρονιά σφάζουν στο γόνατο για να πάνε τελικό, και παίρνουν όλα τα εισιτήρια της ΕΠΟ, αποδεικνύοντας την αμαρτωλή σχέση τους με το παρασκήνιο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, τους Αθλητικούς Δικαστές και την ΚΕΔ, είναι τίτλος τιμής για όποιον είναι καθαρός.
   Αυτοί είναι οι γαύροι του Βορρά, αδερφέ, οι μόνοι στους οποίους αποδόθηκε ο όρος γαύροι χωρίς ειρωνεία από την φίλαθλη κοινή γνώμη, αυτοί έγιναν αυτό που δήθεν έφτυναν, ο μόνος λόγος που θα με έκανε σαν οπαδό της ΑΕΚ που συγκινήθηκε με αυτό που έγραψες, να απομακρυνθώ από την ΑΕΚ, θα ήταν αν γινόμασταν ποτέ τόσο βρώμικοι όσο οι γαύροι Βορρά και Νότου.
   Στα υπόλοιπα συμφωνώ μέχρι κεραίας

   • νικος-αρρωστακι

    Αδερφέ,το πώς τοποθετείς τους βόρειους, σχετικά με το κλέφτες,με βρίσκει φυσικά σύμφωνο..ξέρεις όμως ότι θεωρώ μέγιστη ντροπή να γίνεται όλο αυτό κι από την άλλη να βλέπω εικόνα ανέχειας!!!δεν διανοουμαι καν το γεγονός πως συνέβη στην Αθήνα,μέσα στο ΟΑΚΑ, παρουσία Μελ και τελικά δεν συνεβει απολύτως τίποτα!!!θα μπορούσες ρε φίλε ανθρώπινα,την επόμενη μέρα να πας στα Σπάτα για προπόνηση στη θέση τους?εγώ προσωπικά όχι…

  • Απορώ πως ορισμένοι ακόμα θεωρούν ως πρωταρχικό για την αξία ενός παίκτη το κόστος. Σας έλειψε ο Αλμέιδα του μισού εκατ. ευρώ; Ζηλέψατε τον Χατσερίντι του 1,5 εκατ. ευρώ; Φθονείτε τον Μιράλας των 2,5 εκατ. ευρώ. Προφανώς και είναι σημαντικό, αλλά δεν κρίνει αυτό την επιτυχία μιας μεταγραφής. Για τη μη αξιοποίηση νέων, συμφωνώ και εγώ. Πολλά λάθη, μηδενικός τρόπος αξιοποίησης έστω μέσω δανεισμών. Το μείζον για τη διατήρηση του υπάρχοντος στάτους, δεν είναι το οικονομικό, αλλά η θεώρηση που υπάρχει.

   • νικος-αρρωστακι

    Σταύρο,για κάθε Αλμέιδα,μιραλας κλπ που μου αναφέρεις,μπορώ να σου αραδιασω δεκάδες άλλα που στοιχίζουν τι ίδιο η και περισσότερο..αυτό τι σημαίνει?ότι θα ψωνίζουμε εσαεί από φτηνά ράφια για να μην την πατήσουμε όπως με Αλμέιδα?είναι αυτή ρεαλιστική προσέγγιση μεταγραφικού σχεδιασμου?προσπαθήστε να ανεβάζετε τον πήχη πρώτα εσείς οι δημοσιογράφοι διότι στο τέλος θα πέσει ο πήχης με τέτοιο κρότο που δεν το φανταζόμαστε…

   • Τσακάλι21

    Όχι Σταύρο ,ζηλέψαμε το Μαουρισο,το Βαρέλα ,τον Πριγιοβιτς,τον Αραουχο,τον Βρανιες και ένα καρό ακόμα παίχτες κοντά του εκατομμυρίου που κάνουν πλάκα σε Μάνταλους ,Μαριους και Βίκτωρες..Αυτα γιατί έχετε βαλθεί να μας τρελαίνετε πια..

 23. Η άποψή σου λοιπόν Σταύρο είναι ότι το μπάτζετ είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με το πλάνο και την φιλοσοφία που πρέπει να έχει η ομάδα. Η οικονομική πολιτική λες ότι σε βρίσκει σύμφωνο.
  ok, σεβαστή η άποψη. Λάθος κατ’ εμέ, αλλά σεβαστή.
  Μπορείς να μας δώσεις και κάποια παραδείγματα ομάδων που με αυτή την φιλοσοφία έκαναν πρωταθληματική πορεία στις χώρες τους?
  Ποια ομάδα με τέτοια ψαλίδα στα μπάτζετ κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό? Να χάνει έστω το πρωτάθλημα με 2-3-4 βαθμούς και όχι με 20 και 30 όπως εμείς?
  Γιατί αν δεν υπάρχουν παραδείγματα και θέλουμε να ανακαλύψουμε εμείς την Αμερική, ε τότε δουλευόμαστε και μεταξύ μας.

  • Επειδη θα σου πει ισως για την περσινη ΑΕΚ, να τον προλαβω και να του πω οτι το δυσκολοτερο ειναι να παραμεινεις στην κορυφη και οχι να φτασεις ως εκει. Επισης, περυσι ηταν κατωτεροι οι αντιπαλοι. Φετος ο οσφπ πηρε 5 βαθμους περισσοτερους απ οσους πηρε περυσι η ΑΕΚ.

   • Γι αυτό έγραψα στο σχόλιό μου για πορεία. Η μια χρονιά στις 2 δεκαετίες δεν είναι πορεία. Είναι κομήτης.

   • Μία,δύο και τρεις χρονιές να πάρεις πρωτάθλημα με αυτήν την τακτική μπορεί.Να κάνεις μόνιμα πρωταθλητισμό με το μπάτζετ της ομάδας να είναι μισό από τα μπάτζετ των αντιπάλων είναι πολύ δύσκολο να γίνει.Τα πολλά λεφτά δεν σου εγγυώνται καλή ομάδα όμως σου πολλαπλασιάζουν πολύ τις πιθανότητες να φτιάξεις καλή ομάδα.

  • Δεν χρειάζεται να αναζητήσω παραδείγματα σε άλλες χώρες. Αρκεί το παράδειγμα της περυσινής ΑΕΚ

 24. ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ

  ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΌΝ ΓΕΝΙΚΆ ΣΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΌΝΟ …. Η ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΔΕΝ ΚΌΣΤΙΣΕ ? ΘΥΜΊΖΩ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟΤΕΓΑΡΤΟ ΨΕΥΤΟΔΕΚΑΡΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ …. Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΉ ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΣΕ ? ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΑΝ ? …. Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΓ , Ο ΑΛΕΦ , Ο ΜΟΡΑΝ , Ο ΑΣΤΡΙΤ , Ο ΓΙΑΝΩΤΑΣ , Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ … ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΣΤΟΝ ΣΒΆΡΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΟΥΤΣΟ ? ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΡ ΚΑΙ ΜΟΡΑΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ? ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΊΝΕΙ ΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΆ ? ΑΥΤΆ ΕΝΟΧΛΟΎΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΊ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΊΑ ΕΠΙΠΈΔΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΑΠΌ ΠΑΙΔΆΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΏΣΟΥΝ ΠΌΤΕ !

  • Kitrinomavros Aetos

   Η φτήνια τρώει τον παρά: και το κεφάλαιό σου χαλάς και αποτέλεσμα δεν έχεις.

  • Προφανώς και κόστισαν και αναδεικνύουν αυτό που λέω. Ξοδεύονται λεφτά, το θέμα είναι για ποιους παίκτες. Οι παίκτες δεν άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν, επιλέχθηκαν από το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Η προετοιμασία δεν είναι ζήτημα. Στην Πολωνία θα πάει φέτος και ο Ολυμπιακός. Οσο για την αρθρογραφία, επιλέξτε εσείς ποιους θα διαβάζετε. Τόσο απλά

 25. Ποιος είσαι ρε?

  Το παράλογο είναι να μην ενισχύεις την ομάδα με παίκτες κλάσεις και προσωπικότητας και να νομίζεις ότι θα πας καλά.
  Το θέμα του Τ.Δ. και του προπονητή έπεται ή και προηγείται ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας.

  • Δεν μπορεί να έπεται ο αρχηγός και να είναι σημαντικά τα εργαλεία. Ο τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να χαράξει πολιτική, να επιλέξει παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και άλλα πολλά που δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ

 26. Φυσικά και είναι θέμα χρημάτων Κε Καζαντζογλου.
  Η ΑΕΚ έπαιξε ένα πρωτάθλημα χωρίς εξτρεμ. Γίνεται αλήθεια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χωρίς εξτρεμ.? Γιατί όμως. Δεν διαπραγματευτηκαν πέρυσι με εξτρεμ.? Γιατί δεν πήραν ένα έστω.? Αν δεν μπορούσαν γιατί διαπραγματευτηκαν με τους συγκεκριμένους εξτρεμ.? Περίμεναν να ρίξουν την τιμή.? Και αλήθεια πόσο να ρίξουν την τιμή.? Ας πήγαιναν σε ποιο φθηνούς αν ήθελαν. Αλλά οι πιο φθηνοί μήπως δε θα έπαιζαν καν λόγω έλλειψης ποιότητας.? Αλήθεια πιστεύετε ακόμα ότι δεν είναι θέμα χρημάτων.?

 27. Σταυρο οταν παιρνεις καθε χρονο δανεικους με οψιον, δεν ειναι οικονομικο το θεμα? Θα το δεχομουν αν μου ελεγες οτι τους παιρνει προκειμενου να εχει τη δυνατοτητα να τους δοκιμασει και μετα να ειναι διατεθειμενη να πληρωσει τη ρητρα. Αλλα πριν ειχε Αραουχο χωρις οψιον επειδη προφανως δε μπρουσε να αγορασει φορ επιπεδου. Για τον ιδιο λογο τωρα ειχε Πονσε με οψιον που δε μπορει να ενεργοποιησει. Ναι αγορασε Λιβαγια και Οικονομου, αλλα αυτο δεν αναιρει αυτα που ανεφερα.

 28. Αλέξανδρος

  Εγω νομίζω πως επειδή ο πρόεδρος πήγε στα Σπάτα χωρίς τα γυαλιά του, τους είδε όλους πετυχημένους.
  Διαφορετικά δε μπορεί να εξηγηθεί γιατί οι «μεγάλες αλλαγές» που προανήγγειλε τελικά θα είναι ο Τσόσιτς ο Γκάλο και ο Γιαννιώτας, άντε και κανένας Γιαννούτσος.
  Πάει να πει πως αυτοί οι τρείς-τέσσερις έφταιγαν για τα χάλια της ομάδας, αρα να τους διώξουμε να ησυχάσουμε και οι υπόλοιποι να συνεχίσουν το έργο τους.
  Συν τους Βράνιες+Αραούχο φυσικά, αφού πρώτα τα βρούμε μαζί τους στο οικονομικό το οποίο όπως είπαμε δεν είναι πρόβλημα.

 29. Τοτε,στα πλαισια της αξιοπρεπειας και του σεβασμου προς εμας,θα πρεπει να κοβονται και αρθρα που προσβαλουν την νοημοσυνη μας.
  Τον Μαρτιο πχ ο Σ.Β εγραψε οτι το γηπεδο ειναι δωρο μελι,αφου δεν θα παρει ευρω απ τα εσοδα του..Χωρις να επεκταθω στις ειρωνιες που συνοδευαν την ..αποκαλυψη..δε βρισκεις ενα τετοιο τερατωδες ψεμα,μειωτικο και προσβλητικο εναντιον μας?
  Ασε το τι σημαινει,γενικοτερα,ο επηρρεασμος του κοσμου απο δημοσιογραφους,που ειναι το νουμερο ενα προβλημα μας,γενικα.Δεν το παω καν τοσο βαθια.
  Οπως σχηματιζεις εικονα για τον καθενα και τα κινητρα του,απ τα σχολια μας..το ιδιο κανουμε διαβαζωντας τα αρθρα.Δεν διαβαζουμε,μονο,καποιες λεξεις καποιες σειρες..Ολοκληρωνουμε στο μυαλο μας το τι ειναι αυτος που γραφει..
  Εκτος αν το προβλημα δεν ειναι πρωτιστως η αντιμετωπιση σας,η αντιμετωπιση των παιχτων-προπονητων μας,αλλα της διοικησης.
  ΥΓ.Τις πιο πολλες φορες βρισκω τα σχολια πολυ πολυ προσβλητικα εναντιον σας,με ασχημες εκφρασεις.την ωρα που γραφεται τη γνωμη σας,που ακομα κι ειναι στο χειροτερο σεναριο μια γνωμη..κατευθυνομενη,στα πλαισια της υποκειμενικοτητας δεν μπορεις να επιτεθεις ετσι.Πολλες φορες απορω με τι κουραγιο να κατσει να γραψει καποιος απο σας ενα αρθρο.
  Στο τι συνεβει ομως στο παρελθον και στο τι γραφουν καποια χαρτια για το μελλον..δεν υπαρχει καμμια υποκειμενικοτητα.Εκει Σταυρο ή θα επιτεθεις με επιχειρηματα ή θα προσπαθησεις να κανεις χιουμορ μεσω της ειρωνιας..
  ΥΓ2.Οταν θα ξαναδιαβασω μια τετοια ειδηση,σαν του Μαρτιου,θα βαλω απο κατω ενα Πουλιτζερ.Θα κοπει λογω ειρωνιας?

  • Είσαι ελεύθερος, να επιλέξεις εσύ την ανάγνωση άρθρων που δεν προσβάλουν τη νοημοσύνη σου. Εμείς επιλέγουμε κάποιους συνεργάτες, που γράφουν ελεύθερα την άποψη τους. Μοναδικός κανόνας είναι ο καθένας εκ των σχολιαστών, να γράφει ό,τι πιστεύει.Επειδή υπήρχαν τερατώδη σχόλια και ορισμένοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την ελευθερία άποψης, γι’ αυτό περιορίζεται η κατάσταση. Εάν θέλεις, ακολουθείς

 30. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟ….ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  ΣΤΟ SITE ΙΣΧΥΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ, «ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ……»
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ-ΠΡΟΣΒΟΛΗ-ΕΙΡΩΝΙΑ.ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ
  Φ Ι Λ Ο Ι ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ.

 31. ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ 3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ…

 32. Εμπριμέ είναι πως το μπατζετ δεν παίζει ρόλο Σταύρο…όσο και να προσπαθείτε δεν θα καταφέρετε να μας πείσετε…πείτε πως η ΑΕΚ με αυτή την διοίκηση μέχρι εκει μπορεί να φτάσει και δεν πρόκειται να γίνει κάτι άλλο και στον ορίζοντα δεν υπάρχει καποιος αλλος. Οι γαυροι βορρά και νότου ξεφεύγουν επενδύουν πολύ μεγαλύτερα ποσα στην ομάδα τους και εμείς συζητάμε πως το οικονομικό δεν είναι βασικό. Εάν συνεχίσουμε με την ίδια οικονομική πολιτική τότε πολύ φοβάμαι πως του χρόνου θα είμαστε ένα αουτσάιντερ ενώ οι άλλοι δυο τα μεγάλα φαβορί…στο ενδιάμεσο θα διώξουμε τον Λυμπεροπουλο και τον Χιμένεθ θα τους χρεώσουμε μεγάλο μέρος της αποτυχίας και πάμε παρακάτω.

  • Μέχρι που μπορεί να φτάσει; Μέχρι το πρωτάθλημα. Το δέχομαι. Μέχρι το Champions League. Το δέχομαι. Δεν θυμάμαι πολλές περιόδους ιστορικά της ΑΕΚ που να μην υπολείπονταν των αντιπάλων της στο οικονομικό. Αλλά έβρισκε λύσεις, όταν δούλευε σωστά και μεθοδικά.

   • Δεν ζητάω να επενδύσει η διοίκηση μεγαλύτερα ποσα από τους δυο…όμως πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση αν θέλει να τους ανταγωνιστεί. Δεν θέλω πρωτάθλημα κάθε χρόνο και δεν ξεχνώ το περσινό μετά από 24 χρονια αλλά θα μπορούσε η διοίκηση να επενδύσει ένα μέρος από τα λεφτά του champions league σε δυο ποδοσφαιριστές αξίας πιστεύοντας πως η εξέλιξη και η κατάληξη της χρονιάς θα ήταν διαφορετική

 33. δηλαδη για να καταλαβω ο νεος μπαγεβιτς στα χαρακτηριστικα του θα πρεπει να περιλαμβανει και ιδια εθνικοτητα?
  αν δεν εκανε ο προπονητης που μετα απο 25 σχεδον χρονια σε εκανε πρωταθλητη, με μικροτερο μπατζετ απο τους συνδιεκδικητες, χωρις εξτρεμ αφου κακα τα ψεματα σου ζηταει 2 εξτρεμ φετος και με τους ιδιους επαιζε και περυσι (πλην λαζαρου), με ατυχιες τραυματισμων (γιοχανσον, μανταλος, μπαρκας κλπ), με ταυτοχρονη πορεια στην ευρωπη, με αποδεκτο ποδοσφαιρο, με καλο κλιμα παρα τους δυστροπους χαρακτηρες (βρανιες, αραουχο, λιβαγια) και ενος παικτη βαρομετρο που 2 μηνες πριν τη ληξη του πρωταθληματος ειχε συμφωνησει να παει σε ανταγωνιστη σου (λαζαρος), διχως να εχει επι της ουσιας το πρωτο λογο στις μεταγραφες (δουλεια μαιστοροβιτς ηταν τοτε, αν και για μενα καλως συμβαινει το να υπαρχει υπευθυνος για τις μεταγραφες σε συνεργασια βεβαιως με το προπονητη)…αν δεν εκανε αυτος ο προπονητης λοιπον, ποια χαρακτηριστικα ειναι εκεινα που θα πεισουν τη διοικηση οτι βρηκε το καταλληλο προσωπο που θα του προτεινει μακροπνοο σχεδιο? ειναι καποιος φτασμενος τυπου φερερ? ειναι τυπου μιτσελ που ειναι ανεργος 2-3 χρονια και θελει και 1 εκ συμβολαιο? ο χεμεθ που γραφαμε 2 καλοκαιρια για να ριχνει τη μια ομαδα μετα την αλλη απο τη πριμερα στη β ισπανιας? ο ουζουνιδης με εικονα αποσυνθεσης παρομοιας με την εποχη μοραις? πρεπει να ειναι πρωην ποδοσφαιριστης της ομαδας οπως ο μπαγεβιτς? να θελει να δουλευει με μεταγραφες μονο απο Ελλαδα Κυπρο και πρωην Γιουγκοσλαβια? χαμηλου κοστους κλπ? μετα απο ολα αυτα τα υπαρχει περιπτωση να βρεθει νεος μπαγεβιτς τη δεδομενη στιγμη και στις σημερινες συνθηκες που επικρατουν στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο?

  • Kitrinomavros Aetos

   Απλά τα πράγματα: νηστικό αρκούδι δε χορεύει.
   Το Μουρίνιο να έχεις, αν δεν έχει εργαλεία στα χέρια του (παίχτες), δε θα σου κάνει τίποτα.
   Πόσο μάλλον ο Χιμένεθ. Απλώς παραμένει στην ομάδα γιατί τη γνωρίζει καλά και είναι συγκαταβατικός.
   Όμως κάθε μέρα δεν είναι του A’ι’-Γιαννιού…
   Ξέρουν ότι αν τον διώξουν, σε αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να βρεθεί καλύτερος ή καταλληλότερος.
   Και αν βρεθεί, θα ζητήσει παίχτες. Αλλά και παίχτες να μη ζητήσει, δε θα γνωρίζει καλά την ομάδα, ούτε θα μπορέσει να διαχειριστεί τα αποδυτήρια όπως ο Μανόλο. Κρατήστε το τελευταίο, γιατί σημαίνει ότι και τη νέα σεζόν με τον ίδιο κορμό θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα.
   Όμως, όπως ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, έτσι και ομάδα που έχει μάθει να χάνει, την αλλάζεις.
   ‘Οσον αφορά το Χιμένεθ (παρόλο που θα προτιμούσα κάποιον άφθαρτο και επιθετικογενή προπονητή) μια χαρά μπορεί να ξαναπάρει πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αρκεί να του δώσεις τα κατάλληλα εργαλεία.
   Απλώς με ΛΙΓΟ ΑΠ’ ΟΛΑ (συγκαταβατικός-μάγος προπονητής, μικρό budget, άρα φτηνοί και κατά τον πλείστον μέτριοι παίχτες που να δίνουν το 150% των δυνατοτήτων τους) ΔΕ γίνεται.
   Αυτό προσπαθεί εδώ και καιρό ο Μελισσανίδης να κάνει, αλλά ΔΕΝ του βγαίνει.
   Πώς να του βγει άλλωστε, αν δεν μπει ΠΙΟ βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν έρθουν ΕΣΤΩ κάποιοι παίχτες που να κάνουν τη διαφορά και ν’ ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα…
   Πέρυσι η ΑΕΚ, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη διαφαινόμενη είσοδο στους ομίλους του cl, ψήλωσε αρκετά.
   Oπότε και οι απαιτήσεις όλων αυξήθηκαν. Αυτό είδε ο πρόεδρος, το ζύγισε και αντί τελικά το καλοκαίρι να την ενισχύσει, την »κούρεψε».
   Για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Για να κερδίσει χρόνο και χρήμα ενόψει της ανέγερσης του γηπέδου.
   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ όμως για φέτος, παραμένει ένα: εάν τελικά ο Μελισσανίδης, μετά την ΕΝΤΟΝΗ δυσφορία του κόσμου και ενόψει Αγια-Σοφιάς, θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή όχι.
   Κυριακή, κοντή γιορτή…

  • Το ζήτημα προφανώς δεν αφορά την εθνικότητα. Το κλαμπ, οφείλει να ορίζει τη στρατηγική. Που θέλει να πάει και πως θα φτάσει εκεί. Επειτα, να βρει εκείνους που θα οδηγήσουν. Η ΑΕΚ έκρινε πως πέρυσι θα ήταν βήμα εξέλιξης με τον Ουζουνίδη, με παταγώδη αποτυχία όπως αποδείχθηκε.

 34. ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΚΥΜΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ(ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ)ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΤΕ…

 35. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

  KAIROS HTAN STAYRO.
  ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥ , ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΑΙΤ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ.
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΑΙΤ!!!!!

 36. Καλημερα Σταυρο. Καλη ομαδα με περιορισμενο μπατζετ μπορει να φτιαχτει μονο με ανεπτυγεμνο τμημα σκαουτινγκ ή πουλωντας παιχτες οταν εχει τη ευκαιρια. Η ΑΕΚ ουτε τμημα σκαουτινγκ εχει (ο Μπαρμπαλιας τι κανει) ουτε πουλησε οταν επρεπε. Τωρα και να πουλησει, θα ειναι αργα αφου τα εσοδα θα ειναι ελαχιστα σε σχεση με οσα θα ηταν περυσι.
  Δε θες να ξοδευεις πολλα χρηματα? Οκ κατανοητο. Ομως ΠΟΥΛΑ. Πριν 3-4 χρονια διαβαζαμε οτι αορριφθηκε προταση 4 μυρια για Σιμοες. Αντι να εκμεταλλευτουμε τη συγκυρια (Πογιετ στη Μπετις) και να τον πουλησουμε, καναμε τους δυσκολους.

 37. Πρώτα από όλα συμφωνώ απόλυτα με την απόφασή σου για τα σχόλια. Καιρός ήταν.Με καποιους εδω μεσα που στην τελική δεν ξέρουμε και τι καπνό φουμάρουν η κατάσταση είχε καταντήσει αηδία. Άλλο πράγμα η κριτική και άλλο οι προσβολές και οι βρισιές. Κατά τα άλλα και εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω με ποιο τρόπο ο Μελισσανίδης θα αλλάξει τα πάντα χωρίς στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα. Μακάρι να τα καταφέρει αλλά δεν το πολυπιστεύω. Όσον αφορά αυτό που έγραψες για τους παίκτες εργαλεία που μπορούν να προσφέρουν σε περισσότερες από μία θέσεις εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα. Από τέτοιους παίκτες χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια. Παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά άλλα όλα μέτρια. Είναι και ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η ομάδα δεν θεωρώ ότι έχει πια την πολυτέλεια για να πάρει τόσα ρίσκα και να συνεχίσει τα πειράματα.

  • Μάλλον δεν κατανοήσες ακριβώς τι εννοώ. Δεν αναφέρομαι σε παίκτες στοιχήματα, αλλά παίκτες με ποιότητα που μπορούν να καλύψουν δύο ρόλους μέσα στο γήπεδο. Εναν Κατσουράνη για παράδειγμα, να παίζει στόπερ, εξάρι και οκτάρι ανάλογα με τις ανάγκες

 38. Μονόχνωτος

  Στις πρώτες παραγράφους ήμουν εν πολλοίς σύμφωνος, μετά έχω την κλασική διαφωνία περί μπάτζετ κτλ. Θα το πω ξανά, αν και κατάντησε βαρετό. Ελάχιστοι ζητούν να ξοδευτουν υπέρογκα ποσά. Και σίγουρα όχι από την τσέπη κανενός, εφόσον η ίδια η ομάδα δημιούργησε πλεονάσματα. Αλλά στην ΑΕΚ πήγαμε στο άλλο άκρο. Πάμε παρακάτω.

  Το μόνο πράγμα στο οποίο πιστεύω ότι ο μεγάλος έχει δίκιο (αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η οπτική του) είναι στο ότι θέλει να δει την ΑΕΚ να παίζει μπάλα. Καλή, ωραία μπάλα. Άρα έχει ενδοιασμούς για τον Μανόλο και καλώς. Εκεί που και πάλι εγκλωβίζεται, κατά την γνώμη μου και αν ισχύουν όλες οι παραπάνω υποθέσεις που κάνω ξαναλέω, είναι (και επανερχόμαστε στο πρώτο κομμάτι) ότι ο καλός προπονητής θέλει φράγκα. Παραπάνω από τον Μανόλο. Το οικονομικό είναι πάντα θέμα κι εκεί είναι η δομική μας διαφωνία Σταύρο. Και επιβεβαιώνεται αυτό. Ειδικά φέτος. Δεν το βλέπεις έτσι, δεν το δέχεσαι, οκ. Ας επιβεβαιωθείς εσύ, αν και δεν βλέπω το πως.

  Υ.Γ.: Για τεχνικό διευθυντή και τα συναφή δεν αναφέρομαι καν. Κι αυτός, για να είναι καλός, θέλει μισθό ψηλό.

 39. Ήταν καιρός να μπουν κάποιοι κανόνες εδώ μέσα Σταύρο. Πλην λίγους μήνες στο είχα επισημάνει ξανά. Δε γίνεται το ΜΟΝΟ ενημερωτικό site της ΑΕΚ, το μόνο αμιγώς δημοσιογραφικό site (το 365 ακολουθεί τους άλλους και μπορεί να μείνει με μια ανάρτηση από το πρωί μέχρι το βράδυ) να υπονομεύει τον εαυτό του και να έχει γεμίσει με ανθρώπους που στάζουν χολή και μίσος αντιΑΕΚτζήδικο. Δε γίνεται να δέχεστε τόση μισαλλοδοξία, τέτοια βάρβαρη προσβολή όποιου διανοηθεί να πει τη λέξη Μελισσανίδης. Έχει καταντήσει αφόρητο να διαβάζεις τα σχόλια. Προσβολές, ύβρεις, ειρωνίες. Είναι κρίμα για τον κόπο σας.

  • γεωργιος 66

   ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ,ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗ;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!

   • Εχθρος δεν ειναι. Οπως δεν ειμαι κι εγω εχθρος πιυ εχω αλλη αποψη και την εκφραζω χωρις να προσβαλλω.

   • @γεωργιος 66 Ο Αντώνης σου περιγράφει ακριβώς το αντίθετο. Περίεργο μού φαίνεται που το παρεξήγησες τόσο.

 40. Άλλο ένα άρθρο που μας λέει ότι δεν φταίει η οικονομική πολιτική της ΑΕΚ, αλλά το πως ξοδεύονται τα λευτα. Οκ ας το δεχτούμε.

  Τότε για ποιον λόγο δεν παίρνει βασικό δεξί μπακ και μένει με Μπακακη και Κλωναριδη αλλαγή; είναι πλάνο ομάδας πρωταθλητισμου αυτό τώρα;

  Για ποιον λόγο ότι όνομα ακουγεται που έχει ψηλες απαιτήσεις ξέρουμε από πριν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει; (και δεν έρχεται φυσικά)

  Για ποιον λόγο δεν έδιωξε Μοράν αινταρεβιτς το καλοκαίρι και τους επέβαλλε στον ουζουνιδη;

  Τζάμπα προσπαθείτε να μας πείσετε. 3 μεταγραφικές περιόδους τωρα φαίνεται ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ΠΡΏΤΑ οικονομικό και μετά όλα τα άλλα.

  Φυσικά δεν διαφωνεί κάνεις λογικός ότι υπό τέτοιες συνθήκες επενδύεις παραπάνω σε προπονητές, τδ, σκαουτερς μπας και φέρεις κάνα λαβράκι και σου βγει.
  Στην αεκ από την άλλη έχουμε γεμίσει παλαιμαχους και το χειρότερο είναι ότι αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει.

  ΘΛΙΨΙΣ

  • Προφανώς και το ζήτημα είναι οικονομικό.
   Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το ότι βγαίνουν άρθρα κατά το οποία τα προβλήματα της ομάδας δεν είναι οικονομικά ενώ όλος ο κόσμος βλέπει τις συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού που βιώνει η ομάδα. Δεν έχει αγοραστεί από το 2015 ούτε ένας σοβαρός επιθετικός. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τη ρήτρα του Πόνσε. Η ομάδα «αρνήθηκε» να ενισχυθεί όχι μόνο το καλοκαίρι (που όπως είπες «πληρώναμε Μοράν και Αστρίτ») αλλά και το Γενάρη ενώ διεκδικούσαμε κούπα που χάσαμε εν τέλει με κάτω τα χέρια.
   Όλος αυτός ο παραλογισμός περί «διατάραξης αποδυτηρίων», «σεβασμός στους πρωταθλητές» κλπ, είχαν ως μόνο σκοπό στο να μην επεκταθούν τα έξοδα , την ίδια στιγμή που είχε γιγάντωση εσόδων.
   Δεν νομίζω ότι πείθετε και κανένας ότι το πρόβλημα στην ΑΕΚ δεν είναι οικονομικό. Απλά βαπτίζεται ως «πολιτική της ομάδας».
   Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι δεν ζήτησε και κανένας τίποτα οικονομικές τρέλες.
   Σίγουρα πάντως στην ομάδα υπάρχει και πρόβλημα στο που τα δίνει. Δεν φαίνεται να υπάρχει και σοβαρός σχεδιασμός…

  • γεωργιος 66

   ΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ .ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ Panagiotis 21 ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!

  • Μην μπερδεύεις τα πράγματα. Δεν είπε κανείς πως η ΑΕΚ δεν θα πάρει δεξί μπακ. Είπε, ότι θα δοκιμαστεί ο Κλωναρίδης σε αυτόν το ρόλο, υπάρχει σκέψη για τον Βασιλαντωνόπουλο. Αλλά δεν έχει βασικό μπακ, έχοντας το μπακ της Εθνικής; Δεν έδιωξαν Μοράν και Αϊντάρεβιτς, γιατί έκαναν λανθασμένη εκτίμηση, ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, γράφω αυτό που πιστεύω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *