Να ζήσει μακριά από τα «φαντάσματα»

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει λογαριασμούς από τώρα για τη νέα ΑΕΚ και το γήπεδο

Εχοντας το – σχεδόν θλιβερό – προνόμιο να έχω δει μια ντουζίνα προετοιμασίες στην επαγγελματική ζωή μου, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον (ως αναγνώστης πλέον) τις ανταποκρίσεις του Κώστα από την Πολωνία. Σέβομαι τη δουλειά και τα μάτια όλων των συναδέλφων, αλλά στον Τσίλη έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γιατί είναι πάντα εγκρατής στους χαρακτηρισμούς και τις κρίσεις, αποφεύγει τις μεγαλοστομίες. Και με χαρά, διαπιστώνω πως σε όλη την – ιδιαίτερα πλούσια – θεματολογία που μας προσφέρεται καθημερινά από το Κίελτσε, φαίνεται πως στην ΑΕΚ υπάρχει απόλυτη επίγνωση της πραγματικότητας. Δηλαδή, ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν, ποιο είναι το καλοκαιρινό διακύβευμα με την πρόκριση και την ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά κυρίως με το κέρδος του χρόνου που θα έχει η ομάδα για να σταθεί στα πόδια της. Βλέπετε, μπορεί ο κορμός να έμεινε σε μεγάλο βαθμό ίδιος με την περυσινή σεζόν, αλλά προστέθηκαν νέα πρόσωπα που φιλοδοξούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτό που με προβληματίζει αφορά την ανταπόκριση που τυγχάνει αυτή η προσπάθεια από τον κόσμο. Εχουμε δύο πραγματικότητες: τη μία, την ενθουσιώδη με τις εντυπωσιακές πωλήσεις των καρτών διαρκείας και την άλλη, που συνδυάζεται κυρίως με χαμηλό πήχη για τις μεταγραφές και τις σκέψεις που εκφράζει ο καθένας για κάτι παραπάνω. Από τον κλασικό αγαπημένο όλων – απόλυτα δικαιολογημένα για να είμαστε δίκαιοι – Αραούχο, μέχρι τις επιπλέον προσθήκες που μπορεί να βλέπει/θέλει ο καθένας: άλλο εξτρέμ, άλλο μπακ, άλλο στόπερ, άλλος φορ, άλλο δεκάρι. Θεμιτό. Κάθε ομάδα, όσο σπουδαίους παίκτες και αν έχει, ψάχνει να βρει καλύτερους. Δεν βλέπω τίποτε κακό σε αυτό, αφήστε που μαθαίνω πως στην ΑΕΚ έχουν ανοιχτές κεραίες για σχεδόν όλες τις θέσεις από αυτές που συζητάμε αυτήν την εποχή. Ως εδώ όλα καλά. Το ζήτημα προκύπτει, όταν δεν εκτιμάς όσα έχεις.

Ανέφερα και σε πρότερα σχόλια, πως η διοίκηση έκανε αυτό που έπρεπε. Εγκαιρη και ποιοτική ενίσχυση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Καλύφθηκαν τα κενά, ήρθαν παίκτες με κοινό χαρακτηριστικό πως είναι νεαροί ηλικιακά και με μεγάλες φιλοδοξίες, προστέθηκαν χαρακτηριστικά που εξέλειπαν από το παιχνίδι της ΑΕΚ. Τώρα, πρέπει να γίνει το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της διαδικασίας, δηλαδή να μετατραπεί ένα σύνολο καλών παικτών σε εξαιρετική ομάδα με ταυτότητα και ξεχωριστό dna. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο εάν θυμηθούμε όσα συνέβησαν πέρυσι, με τα πολλά λάθη. Αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Ομάδα δεν γίνεται σε μια εβδομάδα, ούτε καν μέχρι τα πρώτα ματς του Champions League. Αλλά εκεί πρέπει να πάει μια ομάδα έτοιμη που θα παίξει για την πρόκριση και θα κερδίσει περισσότερο χρόνο για τη συνέχεια.

Ισως η πλέον άδικη συμπεριφορά και οι πιο σκληρές κρίσεις αφορούν τον Λιβάγια. Μου προξενεί εντύπωση, μολονότι και εγώ ανήκω σε εκείνους που μαγεύτηκαν από τον Αραούχο, πως θεωρείται παίκτης της σειράς ο Κροάτης. Προσέξτε: μιλάμε για έναν παίκτη που πέρυσι η Λας Πάλμας προτίμησε να κρατήσει – και δικαιώθηκε σε σημαντικό βαθμό από τις επιδόσεις του – αντί του Αραούχο. Πρόκειται για παίκτη που αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η προσαρμοστικότητα του, αν και ανάλογα – και χειρότερα – λεγόταν για τον Αργεντινό όταν πρωτόρθε στην Ελλάδα. Και βέβαια, είναι ένας παίκτης με σπάνιο ταλέντο, που έφτασε ως την τεράστια Ιντερ και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια.

Η δική μου ανάγνωση των όσων συμβαίνουν μου δείχνει έναν κόσμο που καθιστά πλέον συνείδηση πως κάτι λείπει. Ενδεχομένως αυτό να προκύψει. Αλλά δεν μπορεί να κρίνεται πως η ΑΕΚ έχει κενά από δυο φιλικά, που είχε μάλιστα αρκετά καλά επίπεδα απόδοσης. Εχει παίκτες, ακόμα ο Χιμένεθ δεν έχει προχωρήσει στο μοντάρισμα της ομάδας. Κάνει δοκιμές, βλέπει στοιχεία των παικτών του, ποιοι είναι πιο έτοιμοι σε αυτήν τη φάση. Παρά τη χρονική πίεση, αυτό είναι απολύτως αναγκαίο. Αλλωστε, όσο μεγάλη και αν είναι – που είναι – η σημασία των ευρωπαϊκών ματς στα τέλη του μήνα, για την ΑΕΚ η σεζόν θα είναι πολύ μακριά. Και θα κριθεί με πρόσημο, ανάλογα με την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και τη δυνατότητα επιστροφής στους ευρωπαΪκούς ομίλους.

Επιστρέφω στον κίνδυνο που διαβλέπω. Ανησυχώ μήπως αρχίζουμε να ζούμε με φαντάσματα. Τον Αραούχο και τις παλινωδίες της Λας Πάλμας, το αριστερό μπακ που θα μοιάζει στον Ντίντακ, έναν άλλο εξτρέμ για τη θέση του Πατίτο. Επαναλαμβάνω. Όλα αυτά μπορεί να είναι ανάγκες που θα προκύψουν και θα καλυφθούν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ πρέπει να ζει στην αναμονή τους. Εχει καλή ομάδα και αυτό πρέπει να αποτελεί συνείδηση, γιατί απλά αποτυπώνει την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ οφείλει να ζήσει, να μάθει, να προχωρήσει με αυτούς που έχει. Και είναι καλοί, ικανοί για να την οδηγήσουν πολύ ψηλά. Όι σύγχρονες ομάδες δεν απαρτίζονται από ρόστερ των 35-40 παικτών. Είναι ανεδαφικά και προβληματικά τέτοια σκηνικά. Για την ΑΕΚ το σημαντικό είναι να φτιάξουμε μια 25άδα έτοιμων παικτών – που την έχει σε μεγάλο βαθμό – τα οποία θα την οδηγούν στη συνέχεια.

Κλείνω με το θέμα του γηπέδου ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης. Είναι καιρός να τελειώνει ο οργανισμός ΑΕΚ από καταστάσεις προβληματικές, εμμονικές, που ζουν για να καταστρέφουν. Δεν μπορεί ένα τεράστιο έργο, βασισμένο στα πρότυπα της κατασκευής όλων των γηπέδων ανά την ευρωπαϊκη ήπειρο και βέβαια την Ελλάδα – αναφέρομαι στο περίφημο παραχωρητήριο στη «Δικέφαλος» – να ταλανίζεται από εμμονές. Βέβαια, με δεδομένο πως ορισμένα μυαλά (και συμφέροντα) δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η στρατηγική και η στάση της ΑΕΚ απέναντι στις εξελίξεις. Εκτιμώ πως αυτό θα είναι το κλειδί για να ξεμπλοκάρει τα πράγματα.

ΥΓ: Τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, τα χέρια που χειρίζονται την ενημέρωση σας είναι εξαιρετικά, οπότε είναι σημαντικές λίγες μέρες ξεκούρασης. Ελπίζω για όλους τα καλύτερα και σύντομα θα ανανεώσουμε ξανά την επικοινωνία μας.

51 Σχόλια

 1. Όσον αφορά το γήπεδο, ο Μελ πράγματι κάνει ότι μπορεί. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ο μόνος που το πίστεψε από την αρχή και το παλεύει με όποιο τρόπο είναι δυνατό. Απλά τα εμπόδια είναι πολλά. Όταν σε αυτά υπάρχουν ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών και άνθρωποι που απέκτησαν πληροφόρηση και πρόσβαση στο εσωτερικό της ΑΕΚ λόγω της ανυπαρξίας διοίκησης εδώ και πολλά χρόνια το έργο γίνεται δυσκολότερο.
  Υγ. Σταύρο είχαμε μία συζήτηση για τα σεντερ μπακ στο προηγούμενο άρθρο σου……. βάλε σιγά σιγά και το εξάρι και (να δαγκώσω την γλώσσα μου) το αριστερό μπακ (μην μιλάμε για Βινίσιους και τέτοια..). Από μέση και μπροστά είμαστε καλά, πέρυσι όμως την πρόκριση τη χάσαμε από την άμυνα…..λόγω λειψανδρίας.

 2. 1. Θα έπρεπε ο προπονητης να τελειωσει βαριδια περσινα.
  2. Υπαρχει εισηγηση του προπονητή που εγινε δεκτη;
  3. Υπαρχει άλλο αξιοπιστο (ή μη)6αρι στην ομαδα πλην του Σιμοες που και πέρυσι είχε τραυματισμους ;
  4. Θα τεθούν οι στόχοι της ομάδας απο την διοίκηση; Αποκλισμος για δεύτερη χρονιά απο την Ευρώπη τι θεωρείται;
  5. Δεν ανησυχεί κανένα η ευκολία με την οποία οι αντίπαλοι (έστω και στα φιλικά) διανυουν όλο το γηπεδο χωρίς να τους εμποδίζει κανείς και φτανουν στην περιοχή μας;
  Νομίζω ότι οι ρεπορτερ της ομάδας θα πρέπει να αφουγκραστουν τις αγωνίες των φιλαθλων και να σταματησουν την ασκηση μηδενικης κριτικης.

 3. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ, ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΦΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΕΙΑ. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ (του Σερχιο) ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!!!!!!

 4. ωραίο μου πλυντήριο

  Γιατί ρε Σταύρο πρέπει κάθε καλοκαίρι να διαβάζουμε το ίδιο κείμενο με μικρές παραλλαγές; Πώς γίνεται κάθε καλοκαίρι να σε ανησυχεί η ανταπόκριση του κόσμου, η γκρίνια του, η εσωστρέφεια; Δεν έχεις βαρεθεί να σε διαψεύδει κάθε φορά η πραγματικότητα; Πέρσι που ο κόσμος γκρίνιαζε το καλοκαίρι είχε άδικο ή μήπως έφταιγε η γκρίνια του γι αυτά που ακολούθησαν;

  Οι περισσότερος κόσμος χαιρέτησε τον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό και τη στήριξη του προπονητή και ο ίδιος κόσμος προβληματίζεται με ορισμένα στοιχεία που φαίνεται να λείπουν από την ομάδα, ενώ είναι λογικό και να απογοητεύετια από το διαφαινόμενο ναυάγιο αραούχο. Για αυτά εσύ δεν παίρνεις θέση, παρά μόνο σε προβληματίζει η στάση του κόσμου; Τη στιγμή μάλιστα που τα διαρκείας πάνε σούπερ όπως λένε; Με τι ασχολείσαι ρε φίλε;

  Τρία (3) είναι τα φαντάσματα που ζούμε και μας τρομάζουν και λέγονται ευρωπαϊκός αποκλεισμός, ¨αποκλεισμός¨ από το πρωτάθλημα και καθυστέρηση γηπέδου (δεν γράφω για ανησυχία για τυχόν εκμετάλλευση του γηπέδου εις βάρος του συλλόγου της Α.Ε.Κ μιας και αυτό απασχολεί ελάχιστους).

  • Αλέξανδρος

   Για τα διαρκείας εχω την εντύπωση πως σε πρώτη φάση ο κόσμος πάτησε φρένο ακόμα και στις ανανεώσεις.
   Δηλαδή τις 3 πρώτες μέρες είχαν γίνει 2.600 ανανεώσεις ενω μετά απο 10 μέρες το σύνολο των ανανεώσεων ήταν 3.000 δηλαδή μέσα σε 6 μέρες ανανέωσαν 400 άτομα ολα κι ολα.
   Τί μεσολάβησε σ’αυτό το διάστημα? η επίσημη άρνηση της Λας Πάλμας να στείλει ξανα τον Αραούχο δανεικό.
   Με λίγα λόγια, καταλάγιασε ο ενθουσιασμός που υπήρχε όταν ο κόσμος είχε κάτι να περιμένει.
   Σίγουρα αν είμαστε τυχεροί και πέσουμε σε σχετικά «βατό» αντίπαλο στα προκριματικά το ενδιαφέρον του κόσμου θα αναθερμανθεί, αλλά το δεκαήμερο που μας πέρασε έδωσε πολλά μηνύματα στην διοίκηση.
   «Δώσε μου το κάτι παραπάνω να ελπίζω για να έρθω στο γήπεδο»

   • ωραίο μου πλυντήριο

    ¨Δώσε αυτά που χρειάζεται η Α.Ε.Κ, υλικό που θα δημιουργεί προοπτική για τίτλους και ευρωπαϊκούς ομίλους για να έρθω στο γήπεδο¨ δεν είναι το κάτι παραπάνω αυτό, το κάτι παραπάνω θα ήταν να σπρώξει χρήμα άφθονο για να τα παίξει όλα για όλα για είσοδο σε c.l.

   • ωραίο μου πλυντήριο

    Επίσης ο Σταύρος βλέπει τις πωλήσεις των διαρκείας σαν εντυπωσιακές. Ποιον να πιστέψω εσένα ή τον Σταύρο. Εγώ πάντως με μελισσανίδη ιδιοκτήτη, με αχανές οακα και προοπτική c.l δεν ενθουσιάζομαι με 3.000 διαρκείας.

    • Αλέξανδρος

     Αυτά ήταν τα νούμερα που διέρρευσε η ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή ο γαύρος πχ έχει 7.000 ανανεώσεις. Ετσι για να έχουμε εικόνα και να κάνουμε συγκρίσεις 😊

 5. Προσωπικά δεν δίνω ποτέ σημασία στην προετοιμασία των ομάδων,στα αποτελέσματα των φιλικών και σε κάθε είδους συναφή ανάλυση.Επίσης είμαι καχύποπτος απέναντι σε ότι μεταδίδουν οι ρεπόρτερ που παρακολουθούν τέτοιες προετοιμασίες.Μονίμως εντυπωσιασμένοι από τις προετοιμασίες που βλέπουν,από τις τακτικές των προπονητών,από τη δουλειά που γίνεται.Δεν θυμάμαι ποτέ έστω και μία αρνητική κριτική από έναν έστω απεσταλμένο.Θυμάστε έστω και μία αρνητική κριτική πέρυσι για την προετοιμασία Τιμούρ?Όσο για τον εγκρατή κ Τσίλη να θυμίσω ότι κατά τη γνώμη του η ΑΕΚ έβγαζε φωτιές στο πρώτο φιλικό.
  Πιστεύω ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας με κοινή λογική υπάρχει ικανοποίηση για την μέχρι στιγμής ενίσχυση της ομάδας.Σωστός προγραμματισμός,δημιουργία ισορροπημένου ρόστερ,κάλυψη κενών σε θέσεις που εμφανώς πονούσαμε πέρυσι και λογική αύξηση του μπάτζετ.Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι,αφού πρώτα γίνουν και οι τελευταίες προσθήκες.
  Θεωρώ επίσης ανοησία τις όποιες κρίσεις για Λιβάγια ,Αραούχο κλπ.Αν η αξία του Λιβάγια είναι 2 μύρια αυτό οφείλεται στον προβληματικό χαρακτήρα του.Ας τον ενσωματώσει ομαλά ο Χιμένεθ και τότε θα δούμε τι και πόσο αξίζει.Δεν ξέρω πόσο αξίζει ο Αραούχο με επίσης προβληματικό χαρακτήρα.Σίγουρα κάτω αρκετά από 10 μύρια.
  Αναφορικά με το γήπεδο προσυπογράφω το άρθρο στο τμήμα αυτό.Ελπίζω να λήξει σύντομα η συριζική αθλιότητα στο θέμα αυτό με την έκδοση της αδείας.

 6. trikalinos aektzis

  Τ οτι η Λας προτιμησε να κρατησει Λιβαγια αντι Αραουχο δεν σημαινει πως ο Λιβαγια ηταν καλυτερος του Αραουχο κι αυτο αποδεικνυεται 1. Απο τις συνθηκες που ειχαν δημιουργηθει ( παραπτωματα Αραουχο ). 2. Απο το οτι η Λας δεν εβαλε οψιον αγορας στον Αραουχο αλλα φροντισε να » σπρωξει » με οψιον αγορας τον Λιβαγια.Ποιοτικως κατα την ταπεινη μου αποψη ο Αραουχο ειναι κατα πολυ ανωτερος του Λιβαγια κι αυτος ειναι ο λογος που στην παρουσα φαση ο τιγρης φρεναρε ακουγοντας την τιμη του Αραουχο με δεδομενες μαλιστα τις δηλωσεις του προεδρου της Λας πως ο Αραουχο δεν προκειται να παραχωρηθει ξανα δανεικος παρα μονο με πωληση…Ισως ο τιγρης περιμενει την εισοδο σε ευρωπαικους ομιλους ωστε να κανει την τελικη του » επιθεση αγορας » εφ οσον εξασφαλιστουν καποια εσοδα εκατομυριων.Πιστευω πως το θεμα Αραουχο παραμενει ανοιχτο περισσοτερο απο καθε αλλη φορα ομως ο τιγρης ακολουθει την δικη του τακτικη και ισως να κρατα και καποιον ασσο στο μανικι του για να προσθεσει στο τελος το πιο γλυκο κερασακι στην τουρτα των μεταγραφων…

 7. Γιωργος 66

  Φαντασματα ειναι αυτα που θα συντροφευουν τον Χιμενεθ, όσο ο ιδιος δεν ξεκαθαριζει την κατασταση μαζι τους.
  Τα φαντασματα αυτα θα γινουν ανοικτες πληγες και εστια μολυνσης.
  Μιλω για την περιπτωση Πατιτο, Αλμειδα.
  Πολυ κακως δεν πηρε την αποφαση ο Χιμενεθ, να ξεκαθαρισει προς τη Διοικηση οτι εγω μ αυτους τους δυο δεν προχωραω. Δεν τους υπολογιζω, βρειτε τα μαζι τους δεν ξερω τι θα κανετε, εγω δεν τους θελω.
  Μ αυτη την πολιτικη που ακολουθει,.. θα δουμε, ας ξεκινησουν προετοιμασια και βλεπουμε, τους δινω κι αλλη ευκαιρια κτλ, κτλ , νομιζω στο τελος αυτος θα ειναι εκτεθειμενος. Μεγα λαθος που δεν το ξεκοψε, οτι δεν υπολογιζονται.
  Ειναι φανερο πως κανουν τουρισμο στην ομαδα μας, πατωντας στα υψηλα συμβολαια τους.
  Φερνω στο μυαλο μου παραδειγματα προπονητων, που ξεκοψαν αποφασιστικα και με εναν απολυτο τροπο παρομοιες περιπτωσεις και καταστασεις, λεγοντας στην διοικηση τους το αυτονοητο. ‘Εγω αυτους δε τους υπολογιζω’.
  Ο Χιμενεθ με την καλη διαθεση που δειχνει, να παιρνει ‘επανω του’ τετοια θεματα, παιζει με τη φωτια. Θα το βρει μπροστα του και επειδη εχει μια αποτομη ιδιοσυγκρασια, θα τον αποσυντονισει.
  Δυο ποδοσφαιριστες που δεν εχουν να δωσουν τιποτα απολυτως , καθονται στο ροστερ.
  Μπερδευουν και απομακρυνουν την αναγκη για ξεκαθαρισμα.
  Ιδιως μετα και την ασχημη τροπη στο θεμα Αραουχο, επρεπε να ξερουμε οτι παμε σιγουρα για ακομα ενα καθαρο εξτρεμακι (εφοσων εχουμε 2,5) και ενα φορ (εχουμε μονο 2)

  • Αλέξανδρος

   Πάρα πολύ σωστή παρατήρηση. Η συνήθεια του Μανώλη «θέλω να τα’χω καλά με όλους» δημιουργεί θέματα που θα τα βρεί μπροστά του.
   Και οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είναι τυχαίοι, μπορούνε να σου κάνουν τα αποδυτήρια άνω-κάτω για πλάκα.
   Δεν ξέρω τι αποζημιώσεις θέλουν, αλλά κακώς που δεν τους σπρώχνει στην έξοδο και τους αφήνει να πουλάνε τρελίτσα.

   • Γιωργος 66

    Αυτο το… ‘ειμαι παντα προθυμος να λυνω προβληματα, συεργαζομαι με τη Διοικηση βοηθωντας την σε τετοια θεματα κ.ο.κ ‘ το ειχε και στην πρωτη του θητεια σε εμας, με τα γνωστα αποτελεσματα(αφου εκεινες οι διοικησεις ηταν , ..να μην πω καλυτερα) και φαινεται να το κουβαλαει πανω του λογω χαρακτηρα.
    Εδω ομως τωρα, επρεπε η δικη του αναμειξη να αρχιζει και να τελειωνει με ενα ξερο «Δεν τους υπολογιζω» προς μια σοβαρη -αυτη τη φορα – ΠΑΕ.
    Εξαλλου δεν ηταν δικες του αυτες οι 2 επιλογες.
    Άσε τις μαλαγανιές Εμμανουηλ, θα τα κανεις κουλουβάχατα στο τελος

    • Αλέξανδρος

     Στο μεταξύ οσο δεν τους διώχνει (ή τουλάχιστον οσο δεν δηλώνει πως δεν υπολογίζονται) η ομάδα είναι φυσικό πως δεν ψάχνει άλλους. Δηλαδή η ζημιά που γίνεται είναι διπλή.
     Απο τη μια έχεις δυο πολύ κακά παραδειγματα στο ρόστερ που παίρνουν ενα τσφάλι λεφτά και απο την άλλη εφόσον σου πιάνουν 2 θέσεις δεν ψάχνεις άλλους. Δε μπορεί να έχει 40 παίκτες.
     Για να έρθουν άλλοι πρέπει πρώτα κάποιοι να φύγουν.

   • Μα τους ομίλους, δεν τους θέλουμε για να έχουμε τα λεφτά να πάρουμε κάποιους, αλλά για να διώξουμε κάποιους!

  • Μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση με τους δύο όπως αναφέρεις.Αλλά δεν θεωρώ λάθος πως η ΑΕΚ τους δίνει ευκαιρία να δείξουν όσα μπορούν να κάνουν

   • Αλέξανδρος

    Τί να δείξουν βρε Σταύρο, είναι δυνατόν ακόμα να περιμένουν να δείξει πράγματα ο Αλμέιδα? 100 κιλά ποδοσφαιριστής?
    Ο δε Πατίτο σου έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του με τις δηλώσεις που έκανε. Πόσο πιο καθαρά να στο πει πως το μυαλό του δεν είναι στη μπάλα αλλά στα συμβόλαια?
    Δεν ξέρω αν έχει δίκιο η άδικο, αλλά η ουσία είναι πως δε μπορεί να σε βοηθήσει.

 8. ακομα δεν εχουμε δει την ομαδα, κτιζεται σιγα-σιγα.Ομως η αισθηση-διαισθηση που απεκομισα απο τα δυο φιλικα με αξιολογες ομαδες, και οχι καφενεια τυπου πογκον,ειναι οτι εχουμε καποια κενα,ιδιαιτερα αμυντικα.

 9. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΤΙ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ.ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΑΛΛΑ ΚΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ. ΘΕΛΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ -ΣΤΟΠΕΡ -ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΜΑΣΙΑ Ο ΤΖΑΝΕ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΑΙΝΤΑΡΕΒΙΤΣ- ΠΑΤΙΤΟΚΑΙ ΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ.ΟΙ ΔΗΜ/ΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΑΙΖΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΚ ΤΟΥΡΜΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΚΤΕΙ 10 ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ.

 10. Ο ιδιος ο Σερχιο ειπε πριν απο λιγες ημερες οτι θα κανει προετοιμασια με τη Λας Παλμας και θα δει.Αυτα που ειπε ο προεδρος τα ειπε για να προσγειωσει τον Σερχιο.Δεν λεω οτι μπορει να γυρισει αλλα μην το βγαζουμε και τελειως απο το μυαλο μας.Η Λας Παλμας ψαχνεται στην επιθεση και ο αλητης μας δεν νομιζω να αντεξει στα 25 του να καθεται στον παγκο της ισπανικης Κερκυρας.Εκτος και αν προοριζεται για βασικος…Εκει το πραγμα αλλαζει..Ιδωμεν..

  • Αλέξανδρος

   Δυστυχώς για εμάς, το κλίμα που βγαίνει απο εκεί είναι άλλο. Δηλαδή παίκτης και ομάδα είναι σε φάση «ξαναγύρισα» και προφανώς υπολογίζεται κανονικά. Μη βλέπουμε τα πράγματα όπως θέλουμε.
   Είναι προφανές πως παίρνει δεύτερη ευκαιρία. Το παράξενο θα’ταν να μην έπαιρνε. Τώρα αν στην πορεία πουληθεί αλλού, είναι ξεχωριστή υπόθεση.

 11. ρόστερ πρωταθλητισμού

  Τι να κανουμε οι συγκρισεις ειναι αναποφευκτες, δεν σημαινει αυτο οτι ζουμε με φαντασματα.Ευτυχως εθεσε τον πηχυ και γι’αυτο γινονται συγκρισεις. Και χωρις να υποτιμαται ο Λιβαγια, ο Αραουχο φαινεται σαφως μεγαλυτερης κλασης παικτης. Και αν προσθεσεις το γεγονος οτι ο Αραουχο εχει και πιο πληθωρικη προσφoρα στην επιθετικη λειτουργια, ενω ο Λιβαγια ειναι για την περιοχη κυριως και με δεδομενο οτι δεν τροφοδοτειται σωστα λογω των χαρακτηριστικων των χαφ που παιζουν πισω του, ολα αυτα ενισχυουν προς το παρον την εντυπωση οτι ειναι χειροτερος του Αραουχο.
  Ναι αλλα ΠΕΡΥΣΙ κριθηκε οτι ο Λιβαγια ειχε προβαδισμα απο τον Αραουχο. Ομως, ανεξαρτητα απο το αν αυτο εγινε για αγωνιστικους λογους, φετος ο ενας οπως γραφετε δοθηκε δανεικος και με προσιτη ρητρα, δλδ η Λας Παλμας παραχωρησε τα δικαιωματα του στην ευχερεια της ΑΕΚ, ενω ο αλλος οχι μονο δεν δινεται δανεικος με τετοια ρητρα αλλα δεν παραχωρειται καν. Οποτε για να μη θυμιζεις και τον μυθο με τον λαγο και την χελωνα, δεν εχει σημασια ποιος ειχε στην εκκινηση το προβαδισμα αλλα ποιος τερματισε πρωτος στο τελος.

  Δηλαδη θες να πεις οτι στην ΕΡΑ τωρα γινεται εκκαθαριση απο τους περιεγους ωστε να διαγραφουν απο μελη και σε ενδεχομενες δικαστικες περιπετειες ως προς το παραχωρητηριο να μην εχουν πλεον ως μη μελη εννομο συμφερον να προσβαλλουν κατι? Και ποιος αποκλειει δλδ να εμφανιστουν και να πληρωσουν κανονικα την συνδρομη τους? Ποιος μπορει να τους διαγραψει τοτε?

  • Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για την εξέλιξη που θα έχει ο καθένας τους.Απλά αναφέρω πως δεν είναι λογικό να θεωρείται παίκτης της σειράς ο Λιβαγια. Δεν θέλω να μπλέξω με νομικά για την ερασιτεχνική. Λέω πως πρέπει να ξεφύγει η ΑΕΚ από εμμονές

 12. Σταυρο οτι ειδους ανταποκριση και να προκυψει (θετικη ή αρνητικη) απο οποιον και να προκυψει (δημοσιογραφους ή οπαδους) μικρη σημασια εχει στις 10 Ιουλιου…Απο τη στιγμη που το μπατζετ δε μπορεις να πεις οτι εκτοξευτηκε λογικο ειναι οι περισσοτεροι να τηρουμε σταση αναμονης ωστε να δουμε τι ψαρια πιασαμε αναγνωριζοντας παραλληλα ποσο θετικο ειναι το γεγονος οτι εγιναν 7 μεταγραφες πριν το 1ο δεκαημερο του Ιουλιου…Απο κει και περα φυσικα δεν εχουμε τελειωσει και φυσικα λειπουν πραγματα…Για μενα πχ το βασικο που λειπει ειναι ενας ακομα χαφ ωστε να γινει πιο δημιουργικη η γραμμη πισω απ τον Μανταλο και να υπαρχουν περισσοτερες λυσεις στη συγκεκριμενη θεση…
  Τετοια φαντασματα παντα θα υπαρχουν…Το φαντασμα του Αραουχο θα χρειαστει πολλη δουλεια απο Λιβαγια και Γιακουμακη για να φυγει…Βασικα τι λεω,εδω το φαντασμα του Κασαπη πλανιεται 13 χρονια πανω απο τη θεση του αρ μπακ…
  Ομως τετοια φαντασματα ειναι για εσωτερικη καταναλωση…Τα πιο τρομακτικα φαντασματα ειναι αυτα που περιλαμβανουν ομαδιτσες να φευγουν με ευκολο Χ απο το ΟΑΚΑ,χρονιες να κλεινουν με απειροελαχιστες εκτος εδρας νικες και σεντερ φορ να γυρνανε απελπισμενα στο κεντρο μπας και ακουμπησουν τη μπαλα…Αυτα τα φαντασματα να ξορκισουμε φετος και μια χαρα θα ειμαστε…

 13. Αλέξανδρος

  Σταύρο ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’το δάχτυλό μας.
  Ο μόνος λόγος που η Λας Πάλμας έστειλε δανεικό τον Αραούχο αντί του Λιβάια, είναι τα μπλεξίματα με το ποτό που έφτασε μέχρι και σε καταδίκη απ’το δικαστήριο. Οχι λόγω αγωνιστικής αξίας.
  Κανείς δεν είπε πως είναι κακός παίκτης ο Λιβάια, το αντίθετο μάλλον. Όλοι περιμένουν να δούνε για να κρίνουν.
  Αλλά το γεγονός οτι τώρα που συνήλθε ο Αραούχο σου έστειλαν εδω το Λιβάια και μάλιστα με οψιόν αγοράς (σχετικά προσιτή) ενω για τον Αραούχο ούτε που το συζητούσαν, οπωσδήποτε κάτι σημαίνει για την αξία των δυο παικτών. Νομίζω πως δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα απο εμάς.
  Αλλά η ΑΕΚ δεν είναι Λας Πάλμας και έχει τα δικά της θέματα.
  Οπωσδήποτε κάποια μικρά συμπεράσματα βγήκαν απ’τα πρώτα φιλικά, αλλά σίγουρα έχουμε δρόμο ακόμα, οπότε ας μην κρίνουμε αρνητικά αλλά να μη τρελαινόμαστε και απο ενθουσιασμό.
  Τα συμπεράσματα εν καιρώ.

  • Έστειλε Livaja γιατί έχει 5 αγωνιστικές τιμωρία. Άλλωστε όταν έχεις ήδη 5 φορ κάποιον πρέπει να δώσεις συν την μπιζνα του προέδρου εκεί. Ο παίκτης με σωστή τροφοδότηση θα βάλει 20 γκολ με την ποιότητα που έχει. Οποίος παρακολουθεί La Liga ξέρει. Το θέμα είναι ποιος θα βγάζει τις assist😵

   • Γιωργος 21

    Εύστοχες οι παρατηρήσεις σου για μια ακόμα φορά elgrecogrande….

    Συνέχισε να παρακολουθείς από κόντα τις εξελίξεις στην Ισπανία, έχω την αίσθηση ότι πάλι κάτι θα μας απασχολήσει από εκεί..είτε Αραούχο είτε κάποιος άλλος….μένει να ξεκαθαριστούν τα θέματα Αλμέιδα – Πατίτο…δυσκολα θα μείνουν πάντως και οι δυο

    • Μακάρι αδελφέ! Έχει καλούς κ ελεύθερους παίκτες ακόμα κ από La Liga2 όμως εμάς μας μυρίζει κ μας ξυνίζει ότι δεν έχει όνομα. Λες κ τον Chino τον ξέρανε όλοι πριν…. Πάντως απ ότι καταλαβαίνω κ ο Μανολο κ ο Hitman ( Mαιστοροβιτς) βλέπουν κ ξέρουν τι χρειάζεται αρκεί να ικανοποιηθούν στο βαθμό που μπορεί η ομάδα. Κ εγώ κ ο geor θελουμε Ναvas αλλά…..

     • Γιωργος 21

      too good to be true φιλε με τετοιο μπατζετ….πρεπει να κανει μαγικο κονε ο Μανολο….μακαρι να γινοταν…..αλλα εστω και ο Αλβαρο Γκαρσια σουπερ θα ηταν . αν δεν ερχοταν ο Ναβας…

      αμφιβαλλω αν εχουν παρακολουθησει εστω τις καλυτερες φασεις ( δεν μιλαω για ολοκληρους αγωνες) όλοι αυτοι που γκρινιαζουν….συγκρινοντας τις μεταγραφες » σουπερ μαρκετ » by managers του Ολυμπιακου…( οπου σουπερ μαρκετ εννοω μπαινουν – βγαινουν – αλλαζουν διαρκως..)

      υ.γ Καλερι και Τολεδο που έκλεισε η Λας Παλμας ειναι θετικο….η κληρωση της Παρασκευης μπορει να ειναι κλειδι εξελιξεων σε συνδυασμο με την αδεια του γηπεδου….εικασιες ολα αυτα βεβαιως, αλλα δεν νομιζω να εχουν παρατησει τον Αραουχο….

   • Αλέξανδρος

    Ναι αλλά εκτός οτι στον έδωσε, σου έβαλε και (σχετικά λογική) ρήτρα για να μπορείς να τον αγοράσεις, πράγμα που δεν έγινε με Αραούχο. Ούτε 10εκατ. ρήτρα δεν δέχτηκαν να βάλουν τον Ιανουάριο.

    • Toν Chino Αλέξανδρε τον έχει αγοράσει 2,5Μ συν το συμβόλαιο γι αυτό δεν ήθελε τότε να βάλει ρήτρα που ουτος η άλλος δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε. Θέλει να βγάλει λεφτά από τον παίκτη. Τον Livaja τον πήρε ελεύθερο κ θα βγάλει 1.8Μ To μόνο που μας σώζει είνα ν αρχίσει τα μοχιτο ο Chino ν αρθεί τσάμπα 😎

     • Αλέξανδρος

      Νομίζω πως δε θα ξανακάνει το ίδιο λάθος, άσχετα που τον χλευάζουν ορισμένοι δημοσιογράφοι (κυκλοφορεί σχετικό gif στο twitter).
      Εξάλλου έχει καταδικαστεί ήδη μια φορά και είναι σοβαρά τα πράγματα

 14. Αλέξανδρος 21

  Σταύρο καλησπέρα. Κάθε χρόνο λέμε να μην δίνουμε σημασία στα φιλικά και κάθε χρόνο ασχολούμαστε με αυτά, πολύ παραπάνω από ότι πρέπει θαρρώ… Το μόνο που ήθελα να δω εγώ ήταν λίγο τα συστήματα που σκέφτεται ο κόουτς… Από ΄κεί και πέρα τι να δω Σταύρο;;; Τα πόδια των παιχτών είναι απίστευτα βαριά… Δεν μπορώ να κρίνω τα παιδιά που είναι λογικό να κάνουν λάθη, γιατί πολύ απλά τα πόδια δεν «ακούνε». Πέσαμε να φάμε τον Λόπεζ, επειδή έκανε λάθος στο γκολ της Καρπάτι και τον βγάλαμε άμπαλο… Στο ίδιο παιχνίδι ο Βράνιες έκανε πολύ πιο τραγικό λάθος σε επιστροφή της μπάλας στον Μπάρκα, αλλά έσωσε τελευταία στιγμή ο Μπάρκας… είναι κακός παίχτης ο Βράνιες;;; Επίσης είναι λογικό στο πίσω μέρος των παιχτών και του προπονητή να είναι και πιθανοί τραυματισμοί, όταν ειδικά οι αντίπαλοι χτυπούν στο ψαχνό…
  ΥΓ Σταύρο σκεφτόμουνα, με δεδομένο ότι ο Κλωναρίδης αποδίδει καλύτερα πίσω από το φορ, σε σχέση με τη θέση του εξτρέμ και με δεδομένη την όλη ιστορία του Πατίτο, μήπως θα έπρεπε η ομάδα να κινηθεί για ένα ακόμη εξτρέμ, καθώς ουσιαστικά πάλι μένουμε με τους Λάζαρο και Τρίστασον….
  ΥΓ1 Εννοείται ότι ο Αραούχο είναι μια υπόθεση που η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να εκμεταλλευτεί την όποια συγκυρία και να τον κάνει δικό της…

 15. Σταύρο καλησπέρα,
  Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ τέλος του μήνα θα παίξει ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της τα τελευταία πέντε χρόνια (με πρόκριση εξασφαλίζει ομίλους Γιουροπα και πάει χωρίς άγχος για το θαύμα του CL), μην αναφέρουμε τώρα οικονομικα έσοδα, πρεστίζ κτλ.. Περίμενα από την διοίκηση της ομάδας κάτι καλύτερο στις μεταγραφές. Οκ έφερε παίκτες εγκαίρως στις περισσότερες θέσεις που χρειαζομασταν (κάποιοι βέβαια δεν τους ξέρουμε και ευελπιστούμε να μας βγουν) αλλά παραβλεπουμε κάτι πολύ σημαντικό : η ΑΕΚ και φέτος απέτυχε σε ένα σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών. Εξηγώ : Μόνη της έβαλε δυο μεγάλους μεταγραφικους στόχους, τον Σκοκο και τον Αραουχο.. Αποτέλεσμα; 0/2… Και δεν συγκρίνω τους δύο αυτούς με τους παίκτες που ήρθαν. Ίσα ίσα ειδικά για Γιακουμακη πιστεύω το παιδί θα βγάλει μάτια φέτος. Αλλά οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες ήταν το κάτι παραπάνω για τον κόσμο της ΑΕΚ (για μένα πιο πολύ ο Αραουχο), και το χειρότερο η ίδια η ΑΕΚ τους έχρισε ως μεγάλους στόχους. Εκεί ήθελα τον Μελισσανιδη να κάνει το κάτι παραπάνω.

 16. Εγω αυτο υο καλοκαιρι εχω πει πολλα μπραβο στην ΠΑΕ. Ομως οπως ειναι υπερβολικοι οσοι βγαζουν αρνητικα συμπερασματα απο τωρα, ετσι υπερβολικοι εινδι και οσοι βγαζουν θετικα συμπερασματα. Αρα θα πρεπει να τα βαζουμε και με αυτους. Θυμαμαι και περυσι ρι διαβαχσμε. Παλι αισιοδοξα αρθρα.
  Προσωπικα φετος ειμαι αισιοδοξος. Βασει φυσιολογικα χαμηλου μπατζετ, η ομαδα κινηθηκε οπως επρεπε (λαθη παντα γινονται). Ομως ας περιμενουμε.
  Πχ ο Τριστασον φαινεται πολυ καλος. Ομως ειναι δεδομενο οτι στη Ραπιντ δεν επιασε και γι αυτο καλυτερα να μη βιαζομαστε. Ο Λιβαγια ριμαι αισιοδοξος οτι στην ΑΕΚ θα νιωσει σημαντικος και θα κανει διαφορα. Αλλα δεν πρεπει να παραβλεπουμε οτι δημιουργουσε προβλημα σε καθε του ομαδα απο τα 16 του χρονια. Ο Αραουχο προβλημα δημιουργησε μονο την περασμενη σεζον και αυτο δεν ηταν θεμα συμπεριφορας εντος ομαδας.
  Το πολυ θετικο ειναι πως η ΑΕΚ μπορει να ναι καλη ακομα και αν παιζει με Μανταλο, ,Κλωναριδη, Λαζαρο, και γιακουμακη.

 17. Σταύρο συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου.η ομάδα ειναι πολυ καλη.η ποιότητα ανέβηκε!!το χειρότερο απ ολα όμως ειναι οτι διαπίστωσα οτι οι φίλαθλοι μας άρχισαν να γκρινιάζουν με το που είδαν τις μεταγραφες του γαύρου.τοσο καιρό όλοι ηταν ενθουσιασμένοι και ξαφνικά άρχισαν τη μουρμούρα.αυτο για εμενα ειναι το χειρότερο.
  Υ.γ ευχομαι το Μάιο να ειμαςτε πρωταθλητές και οι γκρινιάρηδες να συνεχίσουν γιατι δεν το πήραμε με 20 βαθμούς διαφορα

  • Φιλε μου να ξερεις οτι καποιοι πληρωνονται για να τι κανουν αυτο (για να συμπαρασυρουν αλλους στην μουρμουρα) και στην ομαδα της π@@τιας και της καρι@@@ιας γνωριζουν πολυ καλα πως ο Τιγρης ειναι αυτος που ξεπαστρεψε την παραγκα της διορισμενης ομαδας του δημοσιου….

  • Υπήρχε πράγματι θετική διάθεση και ενθουσιασμός από πλευράς μας διότι υπήρχε η προοπτική να έρθει ΚΑΙ ο Αραούχο.Χωρίς τον…αλήτη μας υπάρχει ένα μούδιασμα,αυτή είναι η αλήθεια.Όχι ακόμα ξενέρωμα,αλλά μούδιασμα σίγουρα…

   • Αδελφέ οχι και να γκρινιάζουμε επειδη δεν ήρθε ο αραουχο.και εγω θα τον γούσταρα τρέλα και να κανει δίδυμο με λιβαγια αλλα θεωρώ οτι έχουμε πολυ καλο ρόστερ.μακαρι να κάνουμε άλλες 2 ποιοτικές προσθηκες(εξτρεμ και Σέντερ φορ) αλλα άλλο αυτο και άλλο να τα ισοπεδώνουμε ολα.φετος κάναμε γρήγορα τις προσθήκες μας και μαλιστα ειναι και ποιοτικές.οσο για το λιβαγια που κάποιοι τον ισοπεδώνουν θα σας πω οτι επειδη μου αρέσει πολυ το ισπανικό πρωτάθλημα ειναι απο τους παίχτες που είχα ξεχωρίσει.ο άνθρωπος ξέρει πολλα κιλά μπαλα και Μακαρι να το δείξει και σε εμας

    • Ο Λιβάγια τώρα έκλεισε μια βδομάδα προπόνησης και οι δύο μέρες ήταν αγώνες. Τι λέμε τώρα?

     • Σωστα, τα γκολ ο Λιβαγια θα τα βαλει…Το θεμα ειναι να φτανει η μπαλα ορθολογικα σε αυτον.Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα της ΑΕΚ. Το ειδαμε και στην προηγουμενη σεζον με τον Αραουχο, υπηρχαν πολλα παιχνιδια που η μπαλα δεν μπορουσε να φτασει σωστα στα ποδια του και αναλωνόταν σε ασκοπα τρεξιματα…Το μόνιμο σκηνικό περυσι της ΑΕΚ ειναι η μπαλα να μην μπορει μεσω του αξονα να φτασει στον Αραουχο (με καθετες μπαλιες) και πηγαινε συνεχως σον Γκαλο κ τον Ντινακ και δωσε σεντρες…λες και μπροστα ειχαμε τον Ζλαταν. Αυτο αν διορθωσει η ΑΕΚ και ο Χιμενεθ η ομαδα θα ειναι σουπερ.Για αυτο λεμε χρειαζεται ενα ΧΑΦ ποιοτικο με δημιουργικούς προσανατολισμούς…μεταβιβαση κοντινή-μακρυνη, ταχυτητα, μεταφορα παιχνιδιου.Γιοχανσον-Σιμοες-Αινταρεβιτς δεν μπορουν να το κανουν αυτο.

   • Νομίζω πώς το ακριβές είναι υπήρχε επιθυμία. Η προοπτική ήταν εξ αρχής ιδιαίτερα δύσκολη

  • Κάνει κάποιες καλές κινήσεις ο Ολυμπιακός, γιατί και εκεί κρίνονται πολλά το καλοκαίρι. Αλλά ακόμα και έτσι δεν θεωρώ πως η ΑΕΚ υπολείπεται

   • Συμφωνώ κ προσθέτω πως η ΑΕΚ έκανε το σωστό κ γέμισε το ρόστερ με αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειαζόταν, ποιότητα κ ταχύτητα κ προπαντώς με παίκτες που θέλουν ΑΕΚ κ όχι χρήματα. Ο Ολυμπιακός ναι μεν πήρε ,, ονόματα,, αλλά ταυτόχρονα κ παίκτες με ιδιαίτερουs έως προβληματικούς χαρακτήρες. Αν ψάξει κανείς θα βρει τι εννοώ. Άλλωστε ούτως η άλλος αν κ δεν ξόδεψε όπως άλλες χρονιές είναι η πλούσια ομάδα της Ελλάδας. Αν λυθεί το πρόβλημα με Αλμειδα κ Πατιτο κ πάρουμε ένα χάφ κ ένα εξτρέμ πιστεύω πως είμαστε πλήρεις. Το φορ μπορεί να πάρει μένει τέλος Αυγούστου. Το χάφ ομως κάνει μπαμ. Αν πάμε προκριματικά έτσι τουλάχιστον ας ρισκάρουμε με ρομβο δλδ Αστριντ λίγο πίσω από Livaja κ Κλωνα. Mε τις βοηθειεs των πλάγιων οποίος κ να παίξει 6αρι θα κόβει. Άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά η τροφοδότηση μπροστά. Πάντως αυτοί που δεν βλέπουν πως φέτος υπάρχει πλάνο κ μεθοδολογία ας δουν κάποιο άλλο σπορ. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν είναι ότι πρέπει κ μένει να το δείξουν ( κ θα το δείξουν πιστεύω ) στο γρασίδι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *