Η μισή δουλειά έγινε!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ και τα ερωτήματα που απομένουν να απαντηθούν

Απλό δεν είναι. Εχοντας νωπές τις αναμνήσεις από το περυσινό καλοκαίρι, η ολοκλήρωση έξι (συν μίας – του εξτρέμ – που έρχεται πριν την Πολωνία) μεταγραφών πριν καν βγει ο Ιούνιος, είναι τεράστια πρόοδος. Οφείλω να πω μάλιστα, ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αποφασιστικότητα και την επίγνωση της πραγματικότητας που δείχνει πως έχει ο Καρντόσο.

Όταν πέρυσι η ΑΕΚ έχασε σημαντικό χρόνο σε περιπτώσεις που δεν ήταν οι ενδεδειγμένες ή σε άλλες που εξελίσσονταν ως ανέφικτες. Υπήρχαν περίοδοι, που φαινόταν, ότι η ΑΕΚ έκανε το όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Συζητούσε ξανά και ξανά, έψαχνε την…άσπρη μύγα, χάθηκαν παίκτες, χρόνος και οι επιλογές δεν ήταν καλές. Κυρίως έχω την αίσθηση, επειδή δεν είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του, τι ήθελε να κάνει και πως θα το έπραττε.

Τώρα που καταπιαστήκαμε με σχεδιασμούς, αξίζει να πούμε και κάτι σημαντικό. Κατά τη γνώμη μου, όση εμπιστοσύνη και αν συνοδεύει έναν προπονητή (όπως τώρα τον Καρντόσο), η ΑΕΚ πρέπει κάποια στιγμή να περάσει στο επόμενο λέβελ. Δηλαδή, να γίνει κλαμπ που θα έχει συγκεκριμένη στρατηγική, θα ξέρει πως θέλει να παίζει, ποια χαρακτηριστικά παικτών θα επιζητά, ποια φιλοσοφία θα κυριαρχεί.

Τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για τον καθένα. Διότι, θυμίζω, πως ακόμα και στο απόλυτα πετυχημένο μεταγραφικά καλοκαίρι του 2017, υπήρξε η παραφωνία με τον Τρίστασον. Ενας παίκτης που πίστευε η ομάδα, που επένδυσε πάνω του, αλλά ο προπονητής δεν τον γούσταρε και δεν τον πίστεψε ποτέ. Οι ομάδες ορίζουν το πρότζεκτ και οι προπονητές το υπηρετούν, σε όλες τις προηγμένες χώρες, πλην της ξεχωριστής Αγγλίας.

Μέχρι τότε, η ΑΕΚ φαίνεται φέτος πως έμαθε από τα λάθη της περυσινής χρονιάς. Ο Καρντόσο είναι το σημείο αναφοράς, με όποιο ρίσκο συνεπάγεται βέβαια ενδεχόμενη αποτυχία του. Γιατί σας θυμίζω πρόχειρα, πως κάποτε σημείο αναφοράς θεωρήθηκε ο Τουμπάκοβιτς, γέμισε η ΑΕΚ Σερβάκια – από τον Τσίριτς και τον Πέτριτς, ως τον Μπιέκοβιτς και τον Ματιάσεβιτς – και έπειτα ψάχναμε να βρούμε ποιος θα φύγει πρώτος.

Στα φρέσκα κουλούρια, όσα συνέβησαν αυτό το διάστημα, παρά το κλίμα αμφιβολίας και έντονης αμφισβήτησης, είναι αναμφίβολα προς τη θετική κατεύθυνση. Όταν ο στόχος είναι να έχει κλείσει ο βασικός μεταγραφικός σχεδιασμός πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία και φαίνεται, ότι αυτό θα συμβεί – με εξαίρεση τον φορ, αλλά εύλογα και χωρίς πανικό μέχρι να βρεθεί κάποια δυνατή λύση – τότε τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά.

Η μισή δουλειά, αυτή που αφορούσε τις γρήγορες κινήσεις με παίκτες που θα έχει υποδείξει ή εγκρίνει ο προπονητής, έγινε. Τώρα, μένει η άλλη μισή που χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Αφ’ ενός να μπουν τα τελευταία κομμάτια στο παζλ με παίκτες που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αφ’ ετέρου, να γίνει όλο αυτό το σύνολο, ομοιογενής ομάδα που θα παίζει σύμφωνα με όσα θέλει ο Καρντόσο.

Προφανώς και υπάρχουν ερωτηματικά για παίκτες που ελάχιστοι έχουν δει να αγωνίζονται. Ο Ζεράλδες, ο Σιμάο, ο Παουλίνιο, είναι παίκτες της επιλογής του Καρντόσο. Θεωρητικώς, εντάσσονται στο πλάνο που έχει στο μυαλό του και κρίνονται ως ικανότεροι όσων προϋπήρχαν, ώστε να το εφαρμόσουν. Αναμφίβολα, σε αυτούς τους παίκτες θα πέσει μεγάλο βάρος και πίεση, που δεν έχουν αισθανθεί ποτέ ξανά στην καριέρα τους.

Το μυστικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ομαδική δουλειά. Να μπορέσει ο Καρντόσο να βρει τις λύσεις για τη δημιουργία ομάδας, όπως συνέβη προ διετίας και απέτυχε πλήρως πέρυσι. Σας θυμίζω άλλωστε, ότι μπορεί να θυμάται με θετικό τρόπο ο καθένας από την περυσινή σεζόν – τις ευρωπαϊκές προκρίσεις δηλαδή – επιτεύχθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου με την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Όταν ο Ουζουνίδης επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα, να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και διαφορετικούς σχηματισμούς, η ΑΕΚ έχασε τη συνοχή της. Οσο καλοί και αν ήταν ατομικά ορισμένοι παίκτες, όπως ο Πόνσε επί παραδείγματι, το μείγμα χάλασε. Η συνταγή χάθηκε, η πορεία ήταν αποτυχημένη. Τώρα, η ΑΕΚ καλείται να χτιστεί από την αρχή. Φτιάχνοντας πρώτιστα το σύνολο που θα κάνει τη διαφορά.

Δείτε επίσης

«Αρρώστια» με τη νίκη!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει συμπεράσματα από την κουβέντα με τον Ιβιτς και αναφέρεται στην μπασκετική ΑΕΚ

31 Σχόλια

 1. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ.Ο ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΟ Ο ΖΕΡΑΛΔΕΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ Ο ΣΙΜΑΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΑΝ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΣΟΣΙΤΣ ΛΑΜΡΟΠΟΥΛΟΣ.ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ ΛΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝΕ.Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΦΟΡ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.ΑΣ ΒΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΠΟΙΗΣΗ.ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΡΑΥΡΟ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ.Ο ΠΑΟΚ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΠΗΡΕ ΜΙΧΑΙ ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΠΕΡ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ.

 2. Σταύρο, μετά από μια αποτυχημένη χρονιά, η μόνη επένδυση της ΠΑΕ ΑΕΚ για να διορθώσει τα χάλια της προηγούμενης σεζόν είναι το υπέρογκο ποσό των…. 400.000 ευρώ… Μιλάμε πάντως έως τώρα.
  ΜΙΑ μεταγραφή έχει κάνει η ΑΕΚ, όχι 5…. Αυτή του Σιμαο.
  Ο Ζεραλδες δανεικός και περαστικός, ο Βρανιες το ίδιο, δανεικός και περαστικός, Παουλινιο, Ντελετιτς και Αθανασιάδης ελεύθεροι..
  Το μεγάλο κρίμα για τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ είναι ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν δείχνει διάθεση να διεκδίκησει τα σκήπτρα του χρόνου από τους άλλους δύο.. Απλα περιμένει (σαν αγγαρεία) να περάσει ένας ακόμη χρόνος μέχρι να μπει η ομάδα στο νέο γήπεδο της και να υλοποιήσει τον μεγάλο και μοναδικό (καθώς φαίνεται) στόχο του Δ. Μελισσανιδη.
  Τώρα αν θα καταφέρει να διεκδίκησει κάτι του χρόνου από σπόντα, όπως έκανε την σεζόν 2017-18 είναι άλλο κομμάτι…
  Για να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω κριτική στους παίκτες που ήρθαν (ίσα ίσα ο Καρντοζο δείχνει μια ποδόσφαιρικη λογική) αλλά στον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί η διοίκηση.

  Υ. Γ Μου είχες απαντήσει για Ζεραλδες ότι η λογική λέει θα έρθει με μια βατή οψιον. Σωστά, όλοι μας άλλωστε αυτό περιμέναμε. Δυστυχώς όμως είδαμε άλλη μια φορά την διοίκηση να πηγαίνει ενάντια στην λογική. Λίγες εβδομάδες μετά αφού διαβάζαμε ότι δεν θα ξανά γίνουν τα ίδια λάθη όπως με Πονσε και επίσης στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα για να μπει στο νέο γήπεδο. Οπότε καταλαβαίνεις λογική η γκρίνια του κόσμου, λογικά τα περί σανο και λογική η άποψη ότι η ΑΕΚ ακολουθεί τακτικές Ατρομητου και Πανιωνίου.

 3. Υπομονη μεχρι τα φιλικα της Πολωνιας, που εγω φυσικα δεν την εχω,αλλα τι να κανω θα περιμενω.

 4. Επισης, περυσι ισως να αργησαν οι μεταγραφες επειδη ο Ουζουνιδης, άσχετα με την καταληξη που ειχε, ειχε μεγαλυτερες απαιτησεις. Ελεγε για Τσ.Λ. παω θελω παιχταραδες. Αν ηθελε Σιμαο, ισως να τον ειχε και απ τον Ιουνιο. Αν και διαβασαμε οτι περυσι η ομαδα του απέρριψε προταση ενος μυριου γι αυτον. Αν ισχύει αυτο, τοτε και να τον ηθελε ο Ουζουνιδης, η ΑΕΚ δεν υπηρχε περιπτωση να εδινε τοσα λεφτα. Εσω δεν έδινε 2 μυρια για παιχταράδες.

 5. Νομίζω ότι στην περίπτωση της ΑΕΚ ταιριάζει η σκηνή με τους Τομ Κρουζ και Κιούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.

 6. φανατικος κουτοχορτοφαγος

  ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΡΙΖΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 3 ΛΕΠΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΟΥΣΑΚΑ ΘΕΛΩ 3 ΩΡΕΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ? ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΙΑ ΡΑΦΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΛΕΚΑΜΕ Μ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ. ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ? ΕΧΕΙΣ ΚΡΟΒΙΝΟΒΙΤΣ ΡΕΓΙΕΣ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ? ΕΧΕΙΣ ΣΙΜΑΟ ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ, ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΦΡΑΓΚΙΔΗ. ΝΑΙ, ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ! ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ, ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΑΙΑΡ ΣΤΕΙΤ ΜΠΗΛΝΤΙΝΓΚ !

 7. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  Δεν αντέχω μακριά σου ούτε λεπτό και για πάρτη σου χιλιόμετρα μετρώ, η καρδιά μου όλο για σένανε χτυπά και φωνάζει Αεκάρα δυνατά, πιο δυνατά

  ΑΕΚ ολε ολε ολε ολε ολε, για πάρτη σου τρελαίνομαι δικέφαλε

  η καψούρα μου για τον δικέφαλο, δε μ’αφήνει και ακόμα τραγουδώ, σαν ουσία μες στο αίμα μου κυλά και μου έχει αρρωστήσει τα μυαλά….

 8. Μέτριος προπονητής και μέτριο υλικό, συνεπάγονται μέτρια αποτελέσματα. Δυστυχώς αυτή θα είναι η ΑΕΚ της ερχόμενης περιόδου.

 9. Άντε από δω ρε

  Τρεις μέρες τώρα γράφεται για το Σιμαο, πρωτοσέλιδα. Λες ρε πούστη μου και πήραμε τον Μεσι ή τον Ρόναλντ, έλεος πια. Δεν έχετε τίποτε άλλο? Τέτοια δημοσιότητα για έναν αναπληρωματικό τύπου Αινταρεβιτς δεν έχω ξαναδεί, τόσο ξεπεσμός πια.

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   τετοιες τρολλιες επιφερουν το αντιθετο αποτελεσμα απ αυτο που επιθυμεις…!!!!
   ΓΡΑΦΕ πιο ΕΞΥΠΝΑ….

 10. Αλέξανδρος

  Πάντως για το περιβόητο «ρόστερ των 20 παικτώνε» μέχρι στιγμής έφυγε μόνο ο Μπακασέτας και περιμένουμε να ανακοινωθούν τουλάχιστον άλλοι 4 παίκτες 😛

  • Αν πας στη βικιπαίδεια, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει καταγεγραμμένους 33 παίκτες. Αν έρθουν εξτρέμ και φορ πάμε στους 35. Να δω πότε θα φύγουν οι 12.

   • ποιός είσαι ρε?

    Άσε τι είπε ο προπονητής αρχικά και τι θα γίνει. Για παράδειγμα. υπάρχουν παίκτες στο κύπελλο που λόγω ηλικίας θα πρέπει να δηλωθούν (νομίζω και να παίξουν αλλά δεν είμαι σίγουρος). Θα δούμε αν επιμείνει στην άποψη αυτή. Κάποιοι επίσης μπορεί να μην φύγουν, αλλά να δοθούν δανεικοί.
    Πάντως, εδώ που τα λέμε, ένα γερό ξεσκαρτάρισμα το θέλει το ρόστερ, ενώ στα συμβόλαια μετράνε και αυτά που έχεις κάνει σε κάποιους πιτσιρικάδες που έτσι και αλλιώς δύσκολα υπολογίζονται στους 20 (+ 3 τερματοφύλακες).

 11. Καλημερα σε ολους, η ομαδα χρειαζεται οπωσδηποτε 2 εξτρεμ για βασικους,1 σεντερ μπακ και οπωσδηποτε βαρβατο σεντερ φορ .

 12. Παντως με Σιμαο και Παουλινιο καμμια μιση δουλεια δεν εχει γι ει. Ακομα χρειαζομαστε εξτρεμ αερατο και παικταρα και βεβαια ενα σεντερ φορ κλασεως Αραουχο η Πονσε ( σιγα μην) και για το κεντρο εγω επιμενω οτι θελουμε μια παικτουρα που να μιλαει στη μπαλλα . Αλλα αυτα θελουν χρηματα . Οπως κα χρηματα θελει και ενας παρτενερ του Βρανιες , γιατι εμενα ο Οικονομου δεν μου γεμιζει το ματι !!!

 13. Έξυπνα το πας να φταίει ο προπονητής σε περίπτωση αποτυχίας δεν γραφεία όμως μόνο ο ζεραλδες ήταν 1 επιλογη

 14. Μανος21ΑΕΚ1984

  Πραγματικά Σταύρο συμφωνώ ότι κάνουν μισές δουλειές…Δυστυχώς ήρθαν κάποιοι παίχτες που κατά την γνώμη μου δεν κάνουν την διαφορά,εκτός από βρανιες που τον ξέρουμε….Όσο για τις υπόλοιπες χρειαζόμαστε ακόμα ένα στόπερ για βασικό λόγο των τραυματισμών ο καλα κυκλοφορεί ελεύθερος…2 εξτρέμ και επιθετικό …Μακάρι να κάνουν την υπέρβαση σ αυτές τις μεταγραφές γιατί πάλι 3 με διαφορά θα είμαστε…

 15. Πέρσι δεν πήραμε παίκτες απλά για να λέμε ότι πήραμε.
  Φέτος πήραμε απλά για να πάρουμε.

 16. Όταν λέει ο Αρναουτογλου δημοσίως στο ραδιόφωνο ότι καλύτερα που ξανά ήρθε ο βρανιες γιατί σίγουρα θα παίρναμε κάποιον χειρότερο τότε καταλαβαίνεις πόσο αστείο είναι το σκαουτινγκ μας…

 17. Να μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν θα χουμε Λιβάγια που είναι τιμωρημένος. Να κάνουν κάνα αστείο να παίξουν με Γιακουμάκη (πάντως τουλάχιστον από ταχύτητα και οργάνωση καλά το πάμε φέτος, ανεξαρτήτως της ποιότητας που θα δούμε αν θα διαθέτουν ή όχι αυτοί που φέραμε).

 18. Ποια μισή δουλειά έγινε;
  Επειδή πήραμε παίχτες ότι να’ ναι ( Παουλίνιο-σιμαο) αρκεί να είναι φτηνοί η’ λαχεία τύπου Ζεραλδες ( χωρίς οψιον) και Βρανιες(τεράστιο ρίσκο λες και δεν υπήρχε άλλο στόπερ στον κόσμο )
  Αλλά που να πας με ΤΕΧΝΙΚΟ διευθυντή λυμπεροπουλο(παντελώς ακατάλληλος για την θέση)
  Και μην πουν ορισμένοι τώρα για μπατζετ και τέτοια γιατί και οι μαιστοροβιτς -μιλοβανοβιτς ίδιο μπατζετ είχαν αλλά έφεραν καλούς παιχτες

 19. Σταυρο καλησπερα. Θα ηθελα αν μπορεις να μου πεις αν εχεις σκεφτει τις συνεπειες με το θεμα τον δανεικων. Η ΑΕΚ πηρε τον Ζεραλδες ο οποιος, αν παιξει αναλογα με τα οσα ακουγονται, θα προκειται για εναν παιχτη που το κοστος του θα ειναι γυρω στα 10 μυρια. Σε αυτη την περιπτωση η ΑΕΚ θα εχει «εγκλωβιστει», γιατι του χρονου για να τον αντικαταστησει θα ειναι μονοδρομος η ευρεση νεου δανεικου. Γιατι προφανως δε θα αποκτησουμε ξαφνικα κανα τμημα σκαουτινγκ επιπεδου ωστε να βρουμε αναλογο παιχτη με λιγα χρηματα. Αυτοματα δλδ του χρονου με το τελος του πρωταθληματος η ΑΕΚ θα ειναι ποιοτικα 1-2 επιπεδα κατω. Γιατι αν οντως ειναι τετοιος παιχτης, θα ναι τεραστια η διαφορα που θα κανει.
  Πρεπει να σκεφτομαστε και την ομαδα της Αγιας Σοφιας. Και αυτο δεν το βγαζω απο μονος μου. Παντου αυτο διαβαζα. Και αντι να χτιζεται απο φετος, πηραμε εναν δανεικο που δε θα ναι τοτε στην ομαδα συν 2 παιχτες δεδομενα χαμηλης ποιοτητας. Συν τον Βρανιες που μη νομιζουμε οτι αν βγαλει ματια χωρις να δημιουργησει προβληματα, θα μας τον δωσει τζαμπα η Αντερλεχτ. Επισης παιχτης τεραστιας διαφορας στην αμυνα ο οποιος και αυτος δε θα ναι σιγουρος για του χρονου. Ναι θα πιεσει ο ιδιος, αλλα οπως η ΑΕΚ λεει οτι «σιγα μη δωσει πχ 1 μυριο για παιχτη που εχω πουλησει», ετσι και η Αντελεχτ θα πει «σιγα μη δωσω τζαμπα εναν παιχτη στην ομαδα απο την οποια τον αγορασα με 3.5 μυρια». Και ας τον χασουν καποια στιγμη ως ελευθερο. Εδω η ΑΕΚ προτιμησε να χασει τον Γιοχανσον ως ελευθερο απο το να τον πουλησει. Και θα χει θεμα η Αντερλεχτ να κανει κατι τετοιο ?
  Τελος, με τον Μαρτινς τι εγινε? Μηπως η ΑΕΚ λειτουργισε με τραγικο τροπο? Κατ αρχας σιγα τον ανταγωνισμο για τον Αλεφ ωστε να επρεπε να βιαστουν να συμφωνησουν στο 1 μυριο. Επισης, κανονας ειναι οτι δε γινεται να φερομαστε ετσι σε ομαδες. Δε γινεται να τους βαζεις σε διαδικασια να κανουν διαπραγματευσεις και μετα να τους ριχνεις ακυρο (το οτι και το 1 μυριο ηταν πολυ για τον Αλεφ ειναι αλλη συζητηση). Τωρα διαβαζα οτι δε στεκει το οτι ο προεδρος της Μπραγκα στραβωσε με αυτο το θεμα, γιατι αν ειχε στρεβωσει δε θα εμπαινε στη διαδικασια να διαπραγματευτει. Το να εκανε επιτηδες το ιδιο που του καναμε εμεις, δεν παιζει ως σεναριο? Προφανως ειχε θεμα με την ΑΕΚ και αυτο φανηκε και απο την καταληξη που ειχε ο παιχτης.
  Y.Σ: Φορ γκολτζη χωρις να «ματωσεις» δεν παιρνεις. Για να δουμε. Ελπιζω μονο να μην καταληξουμε να παιξουμε με Γιακουμακη στο 1ο παιχνιδι. Γιατι το εχουμε πληρωσει τα προηγουμενα καλοκαιρια το οτι δεν ειχαμε εναλλακτικη σε καποιες θεσεις επειδη καναμε τις μεταγραφες Ιουλιο ή επειδη περιμεναμε τον Αυγουστο.

 20. Πριν χρονια ερωτηθεις ο Tapie απαντησε για το ποιος κανει τις μεταγραφες στην ΟΜ : Εγω πληρωνω εγω κανω τις μεταγραφες κατα 70% το υπόλοιπο 30..ο εκαστοτε προπονητης ! Ειχε πει επισης οτι οι καλες μεταγραφες γίνονται….τον Φεβρουάριο..!!!! Εμεις χαιρόμαστε για ..μισες δουλειες…τελη Ιουνη

 21. ποιός είσαι ρε?

  Όντως η μισή δουλειά έγινε.
  Καλά έγινε όμως η μισή της …μισής δουλειάς.
  Δηλαδή οι Ζεράλδες και Βράνιες προφανώς είναι παίκτες εξαιρετικοί και η δουλειά έγινε καλά, όμως για τους Παουλίνιο (περισσότερο) και Σιμάο (κάπως λιγότερο), υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις.
  Δηλαδή αν αντί του Παουλίνιο φέρναμε έναν παίκτη με 7 ξέρω γω κατοστάρικα (μιλάω σαν αξία) και με 7-8 έναν μέσο, δηλαδή αν δίναμε γι’ αυτές τις θέσεις ένα εκ. παραπάνω από αυτά που δώσαμε, τι θα γινόταν? Θα έπεφτε έξω ή ο πρόεδρος ή θα πτωχεύαμε?
  Με 6-7 κατοστάρικα είχε φέρει ξέρω γω ο μπαοκ τον Μάτος, γιατί να μην βρούμε έναν αντίστοιχο? Τοοοοσο δύσκολο είναι απο 3 εκ. παίκτες που έχουν μείνει ελεύθεροι σε όλο τον πλανήτη?
  Τέλος πάντων, ότι έγινε. Ας κοιτάξουν να φέρουν μπροστά τουλάχιστον, δύο παίκτες πραγματικής διαφοράς και ένα ακόμα σέντερ μπακ.
  Και για να μην μουρμουράμε μόνο, το κέντρο φαίνεται ότι θα είναι καλύτερο από το περσινό, ενώ και η άμυνα έχει δυναμώσει με Βράνιες.
  Και στο κάτω κάτω, ας φέρουμε καλούς παίκτες και θα δέσουν, γιατί αν δεν είναι καλοί το πότε θα δέσουν ή πότε θα …λύσουν, δεν έχει καμία σημασία.

 22. To να κλειδωσουν 2 συστηματα για την ομαδα τα οποια θα ειναι αυτα που θα παιζουν οποιοι παιχτες και οποιοι προπονητες ερθουν(που θα τα παιζουν και οι μικρες μας ομαδες)ειναι ολοσωστο,δινει μονιμη ομοιογενεια και κανει οικονομια σε παιχτες που δεν θα κολλουσαν τοσο ευκολα.
  Το θεμα ειναι να καταληξουμε σε ποια..
  Επιθετικογενη που θα μας δινουν 3,4 4αρες κοντρα σε μικρους,θα φευγεις και 10 φορες απ το γηπεδο ικανοποιημενος απ το θεαμα,αλλα θα χεις προβλημα στην Ευρωπη..ή
  αμυντικογενη,ψιλοβαρετο αλλα με αρκετα ανεβασμενες πιθανοτητες να παρεις με την αμυνα 2,3 προκρισεις στην Ευρωπη,που χωρις τα εσοδα της..δεν υπαρχουμε..
  Ειναι σαν το διλημμα δανεικος αξιας 1,2 με συμβολαιο 600,μιας χρησης..ή
  αγορα παιχτη αξιας 600χ ,που προφανως θα ριξει την ποιοτητα ?
  Απλα καλο θα ταν να μην απαντησει..ενας..μονος του σ αυτα τα ερωτηματα.
  ΥΓ Αν τα εβγαζες σε γκαλοπ,θα διαλεγα αμυντικογενη,για τις πιθανοτητες πορειας στην Ευρωπη που θα φερει τα υπεραπαραιτητα εσοδα και 2 παιχταραδες δανεικους κι ας ειναι μιας χρησης,επειδη θα ναι η μονη περιπτωση να δουμε κατι..ξεχωριστο..

 23. καλησπερα..κυριε σταυρο το αναπαντητο ερωτημα ακομα που δε βρηκε εστω κ ενας απο σας το κουραγιο να ρωτησει το προεδρο οταν σας μαζεψε ειναι το εξης »προεδρε ποια ομαδα της ευρωπης εχει δημιουργησει αυτοκρατορια στη χωρα της με σφιχτη οικονομικη πολιτικη ?? »..να δουμε τι θα σας απαντουσε..προσωπικα δε νομιζω οτι υπαρχει καμια…εμεις θα το καταφερουμε ??..

 24. Άνεργος Scouter

  Έχει κλείσει ο Τρέχο και ένας Έλληνας εξτρέμ.. το 11 περιμενει να ντυθεί λάτιν..3εκατομμυρια το ντιλ για αγορά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *