Ετσι ξεμπλέκει η ΑΕΚ

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου επιχειρεί να λύσει το γόρδιο δεσμό, που έσφιξε από νωρίς γύρω από την ΑΕΚ

Μπλέξαμε. Δεν λέω κάτι νέο. Πριν βγει το καλοκαιράκι, ζόρισε πολύ το πράγμα. Δεν έχει νόημα να συζητάμε καν, εάν συνιστά αποτυχία ο διαφαινόμενος ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για τίποτε λιγότερο από πρωτάθλημα και κύπελλο, όπως έθεσε ως στόχους ο Μελισσανίδης.

Το καταλαβαίνει ο καθένας, βλέποντας την εικόνα της ΑΕΚ στα τρία πρώτα παιχνίδια της, ότι δεν πάει καλά το πράγμα. Αν και κάποιοι ίσως να μην το αντιλαμβάνονται, το πρωταρχικό ζήτημα αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Υπάρχουν πολλά που συνθέτουν το παζλ της προβληματικής εικόνας, αλλά το θέμα ξεκινά από τα αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Καρντόσο μου δείχνει πιο μπερδεμένος απ’ όλους. Στις πράξεις και τα λόγια του. Αυτήν την περίοδο, πονούν περισσότερο οι πράξεις. Εμφανίστηκε ως εκείνος που θα έκανε τη μετάβαση της ΑΕΚ σε ένα ποδόσφαιρο πιο θεαματικό και ελκυστικό. Στα πρώτα ματς, ότι καλό εμφανίζεται δημιουργικά βασικά από την ατομική ποιότητα που υπάρχει σε παίκτες της ΑΕΚ.

Αλλά δυσκολεύομαι να δω ομάδα με μικρές αποστάσεις στις γραμμές, καλύψεις, συντονισμένο τρόπο λειτουργίας σε άμυνα και επίθεση. Είναι σαφές, ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάνω στο πλάνο που θέλει ο Πορτογάλος, αλλά δεν έχει και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.

Στα μάτια μου είναι φανερά, πως η ομάδα στερείται έμπνευσης και σωστής ψυχολογικής προετοιμασίας. Είναι κωμικά όσα λέγονται περί σχίσματος και κλικών στα αποδυτήρια. Αρκεί να συνειδητοποιήσει κάποιος, πως ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ σε αυτά τα ματς είναι ο Λιβάγια, που σύμφωνα με τη θεωρία του…σκότους, δεν είναι ευχαριστημένος στην ομάδα.

Ο Καρντόσο βαρύνεται και με λάθος επιλογές παικτών και με ελλειμματικό διάβασμα του αντιπάλου. Ισως να μην έχει την πείρα που χρειάζεται ένας «ηλεκτρικός» πάγκος, όπως είναι αυτός της ΑΕΚ. Αλλά τα μεγάλα καράβια, έχουν και μεγάλες φουρτούνες. Ειδάλλως, θα ήταν καϊκάκια που δεν θα ξεμυτούσαν από τον Σαρωνικό.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήχησαν καλά στα αυτιά μου, όσα είπε ο Καρντόσο στη Nova. Απαντες γνωρίζουν πόσα έχει τραβήξει η ΑΕΚ: την κηλίδα του υποβιβασμού, τα χρόνια χωρίς τίτλο, την απόσταση της περυσινής σεζόν. Αλλά επειδή στην ΑΕΚ τα γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό επένδυσαν πάνω στη δουλειά του Καρντόσο και τον προίκισαν με τις σημαντικότερες προσθήκες των τελευταίων ετών, σχεδόν εν λευκώ.

Αρα, διαπιστώσεις που ενδεχομένως σε κάποιους να φαντάζουν ως δικαιολογίες, δεν μπορεί να μπαίνουν στην κουβέντα. Όπως επίσης, πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να εμφανιστεί ετεροχρονισμένα κάτι πολύ καλό. Στην ΑΕΚ το ζητούμενο είναι τα αποτελέσματα και αυτά πρέπει να έρθουν άμεσα. Ηδη, ξοδεύτηκε το κανονάκι της Ευρώπης.

Το θέμα σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, είναι πρώτιστα να παίρνει αποτελέσματα. Ακόμα και εάν στραβώνει ένα παιχνίδι και δεν έρχεται η επιβολή επί του αντιπάλου χάρη στην ποιότητα και τη διαφορά δουλειάς, να προκύπτει από το πάθος, την ατομική κλάση, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που ενυπάρχουν μέσα στο υλικό της ΑΕΚ.

Βέβαια, όπως προείπα, αυτά είναι λόγια. Που γίνονται αέρας και περνούν. Το θέμα είναι τα αποτελέσματα, η εικόνα της ομάδας. Αυτή ήταν που χτύπησε «καμπανάκι» ακόμα και μετά τη νίκη στη Ρουμανία. Δεν ήταν μόνο τα 15’ κακής απόδοσης που είπε ο Καρντόσο, αλλά το σύνολο της εικόνας. Η ΑΕΚ θέλει άμεσα να πάρει τα πάνω της, να δείξει πως η χρονιά δεν πάει στο βρόντο.

Εύλογα, στην ΑΕΚ έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Από τη μια, φαίνεται πως η ομάδα χρειάζεται άμεσα βελτίωση για να μη χάσει τα πάντα. Από την άλλη, είναι αντιποδοσφαιρικό να κρίνεις ένα ολόκληρο πρότζεκτ από τρία – έστω πολύ κακά – παιχνίδια. Ειδικά, αφού είναι πρότζεκτ που το πιστεύουν πολύ.

Η απάντηση για τη συνέχεια θα δοθεί από τον Καρντόσο και τους παίκτες του μέσα στο γήπεδο. Εάν δείξουν έμπρακτα, πως μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Υπάρχουν τρία ματς στη σειρά, όπου η ΑΕΚ θέλει δύο νίκες εντός συνόρων και μια τουλάχιστον αξιοπρεπή εμφάνιση στην Τουρκία.

Η ΑΕΚ οφείλει να αποφασίσει τι θέλει και πως θα φτάσει σε αυτό. Να σταθεί στον καθρέπτη και να κρίνει ποια ομάδα θέλει και πόσο είναι διατεθειμένη να ρισκάρει για να φτάσει στο στόχο της. Να εξηγήσει στον Καρντόσο ποια είναι τα ζητούμενα και να του καταστήσει σαφές, ότι απαιτούνται άμεσα αποτελέσματα. Τότε, θα έχει ξεμπλέξει με όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα.

Δείτε επίσης

Όλα σε θυμίζουν (ξανά)!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νέα αρχή που επιχειρεί η ΑΕΚ, ακουμπώντας στις βασικές αρχές της

113 Σχόλια

 1. Τα δικα μου ερωτήματα και ερωτηματικά ειναι τα εξής :
  Ας Πούμε ότι σήμερα το βράδυ τον διώχνουν … Ποιον θα φέρουν στην θέση του ?? Προσωρινό .. Η κάποιον Καταξιωμένο ξένο ??? και το Βασικότερο , Ποιος θα τον φέρει ??? Ο Λύμπε η ο Πρόεδρος ??? Ποιος θα τον επιλέξει ?? Ποιος θα τον πήσει να έρθει ?? τι Μπάτζετ θα του τάξουν …???
  Θα τον βοηθήσουν με 3 ΑΝΑΓΚΑΊΟΥΣ παίκτες …???
  Και αν ναι γιατί δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα …???
  Μαθενούμε ότι ο Καρντόσο ΖΗΤΆΕΙ στόπερ από 24 Ιουλίου …????
  Το γνωστό σενάριο γράφει ότι τον διώχνουμε μια μέρα πριν λήξουν οι μετέγραφές ….!!!!
  Και κάτι ακόμα διότι έχω ακούσει και διαβάσει της τελευταίες μέρες , ότι τον έχουμε στηρίξει (Διοίκηση ) όσο κανέναν άλλο προπονητή …??
  ΕΦΈΤΟΣ ΠΈΡΥΣΙ
  Ζεράλδες Μπακασέτας
  Verde Πόγιετ
  Σιμάο Άλεφ
  Ολιβέιρα Πόνσε
  Παουλίνιο Γκάλο

 2. Κε Καζαντζόγλου, απλά και καθαρά θα σας ρωτήσω γιατί δεν απαντάτε ευθέως:
  1. Χρειάζεται η ΑΕΚ ενίσχυση σε μπακ, χαφ και εξτρεμ;
  2. Θα πάρει παίχτες σε αυτές τις θέσεις;
  Τέλος, γράφετε: «επένδυσαν πάνω στη δουλειά του Καρντόσο και τον προίκισαν με τις σημαντικότερες προσθήκες των τελευταίων ετών, σχεδόν εν λευκώ».
  Οπότε και πάμε στο 3.
  Το μπάτζετ της ΑΕΚ πόσο είναι φέτος και πόσο ήταν πέρσι; Δε θέλω νούμερο, μου αρκεί να μου πείτε ποια είναι η διαφορά (αν υπάρχει…)

  Ευχαριστώ,

 3. φανατικος κουτοχορτοφαγος

  Κι εσυ, πως σε ειπαμε ? δια ? διον ? διο ? τρια ? τρια πουλακια καθονταν ? Οτι ναναι τελοςπαντων, σ εχω προσεξει εδω και καιρο, εχουμε καταλαβει ολοι οτι δεν εχεις σχεση με την ΑΕΚ, οποτε τραβα αγορι μου στο site της ομαδιτσας σου και κλαψε εκει.

 4. Εγώ ξέρω ότι αν έμενε ο Μανόλο και τον στήριζε ο Μελ τόσο πολύ όπως στήριξε τον Καρντόσο φέρνοντας όποιον παίκτη του ζήτησε, τώρα θα μιλάγαμε για επανάληψη του 2017-2018 στη χειρότερη.

  • Για να επαναληφθεί το 2017-18 πρέπει να επαμαλαβουν τη σεζόν 2017-18 κ οι άλλοι 2…Δε μιλάω καν για τα περιστατικά με το ρολό κ το πιστόλι αλλά ο ΠΑΟΚ τότε έχασε σχεδόν όλο τον α γύρο μέχρι να συνελθουν απ το Στανογεβιτς κ οι άλλοι θυμόμαστε σε τι κατάσταση ήταν… Ξέρουμε ότι η τωρινή εικόνα κ των δύο απέχει πολύ από τότε…Αρα αν εμείς επαναλαβουμε εκείνη τη σεζόν (δηλ να μη μπορούμε να κερδίσουμε τον ουραγο Απόλλωνα εντός ή να χάνουμε με κάτω τα χέρια στην Τρίπολη ας πούμε…), πάλι θα είμαστε αρκετά πίσω τους…
   ΥΓ Πείτε ότι ο Καρντοζο ειναι ένας μεγαλομανης εμμονικος που δε μπορεί να αξιολογησει το υλικό του…Αλλά όχι μέσα από αυτό να προσπαθούμε να πειστουμε ότι ο Μανολο είναι ο Ντιέγκο Σιμεονε…

  • Αλέξανδρος

   Το λάθος που κάνουμε είναι πως ασχολούμαστε μόνο με την ΑΕΚ και ξεχνάμε την πρόοδο που έκαναν οι αντίπαλοι αυτά τα 2 χρόνια.
   Και το κυριότερο οτι τώρα είναι πιο προσεκτικοί.
   Αήττητος το πήρε πέρυσι ο άλλος. Εμείς ακόμα να βρούμε ποιοί πέταξαν τις μολότοφ στο ΟΑΚΑ.

 5. Ο Καρντόσο δεν ήρθε μόνος του, κάποιοι τον έφεραν. Τον έφεραν με στόχο ένα νέο αγωνιστικό πρότζεκτ και μας είπαν «στήριξη και υπομονή»… Για να φέρουν τον Καρντόσο έδιωξαν τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην πρόσφατη ιστορία της ΑΕΚ. Γιατί ο Μανόλο μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένας κανονικός προπονητής που αφού συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να στήσει και να μοντάρει την ομάδα από το καλοκαίρι έφερε ένα πρωτάθλημα. Και το έφερε με μια ομάδα που δεν είχε ούτε το μεγαλύτερο budget στη Superleague ούτε τη διαιτητική εύνοια, και μάλιστα το έκανε ταυτόχρονα με μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μετά την αποτυχία του πειράματος με τον Μαρίνο, ο Μανόλο ήρθε και ξανασυμμάζεψε την ομάδα, η διοίκηση έκρινε το καλοκαίρι ο Ισπανός δεν έκανε για την ΑΕΚ και ότι έκανε ο Καρντόσο και αφού έδιωξε με εντελώς άκομψο και αντιεπαγγελματικό τρόπο τον Ισπανό έφερε τον Πορτογάλο για να παίξει «ποδόσφαιρο κυριαρχίας».

  Αρχικά, αυτό το πρότζεκτ σε μια ομάδα που η διοίκηση δεν έχει αποφασίσει να βάλει σοβαρά λεφτά και δεν έχει πέσει χρήμα για σοβαρές μεταγραφές εδώ και 2-3 χρόνια είναι ανέκδοτο… και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε από τη μέση και πίσω που δεν έχει ποιότητα η ομάδα και που δεν φρόντισε να πάρει παίχτες παρά το γεγονός ότι ξέρουμε ότι Τσίγκρι είναι μόνιμα τραυματίας και ο Σβάρνας, αν και φιλότιμος είναι ανεπαρκής για μεγάλα ματς. Για το τι έχει κάνει η ομάδα για να έχει κανονικό 8άρι και 6άρι δεν θα το συζητήσω καν, αν και εκεί υπάρχουν ελαφρυντικά γιατί και οι παίχτες που ήρθαν δεν βγήκαν. Αλλά όπως και να έχει, όταν δεν έχεις σκοπό να βάλεις λεφτά το να θες να παίξεις αυτό που θέλει να παίξει ο Καρντόσο είναι κακοποίηση της ποδοσφαιρικής λογικής.

  Η άλλη κακοποίηση της λογικής είναι ότι σε μια ομάδα με κοντούς, που δέχεται γκολ από στημένα για πλάκα εδώ και 3 χρόνια ενώ δεν σκοράρει από στημένα με τίποτα, αντί να έρθουν παίχτες για να δώσουν ύψος η ομάδα έγινε ακόμα πιο κοντή. Αυτό δεν είναι θέμα μόνο Χιμένεθ, Ουζουνίδη ή Καρντόσο, είναι πρόβλημα συνολικά του αγωνιστικού σχεδιασμού και μάλιστα διαχρονικό. Μάλιστα, αντί να το λύσει αυτό η διοίκηση φέρνοντας δύο ψηλούς παίχτες, ή έστω έναν για την άμυνα, από ότι φαίνεται κάθεται και περιμένει τις εξελίξεις με τον Καρντόσο, πράγμα που καταδικάζει και την ομάδα και τον οποιονδήποτε αναλάβει μετά τον Καρντόσο ο οποίος μπορεί να φύγει και απόψε…

  Η τρίτη κακοποίηση της λογικής είναι αυτό που γίνεται συστηματικά από κάποιους δημοσιογράφους οι οποίοι είτε δεν ασκούν κριτική σε πρόσωπα της διοίκησης και στις επιλογές τους είτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα μπαλώσουν (Σταύρο σε εξαιρώ). Είναι τρομερά δυσάρεστο ότι ενώ από πλευράς διοίκησης και Μελισσανίδη η διαχείριση της ομάδας και των παιχτών από πέρσι το καλοκαίρι σε πολλές περιπτώσεις είναι τραγική (ακόμα και σε ανθρώπινο επίπεδο πέρσι με την αποπομπή Μπακασέτα, Σιμόες, Λαμπρόπουλου) δεν υπάρχει καμία απολύτως κριτική.

  Η τέταρτη κακοποίηση της λογικής είναι ότι σε κάθε κριτική στη διοίκηση ακούμε τη δικαιολογία «ναι αλλά κάνει γήπεδο». Ναι το κάνει αλλά το κάνει κυρίως με τα χρήματα της περιφέρειας και τα χρήματα του Champion’s League. Και δεν λέω ότι δεν είναι μεγάλο εγχείρημα ένα γήπεδο, ή ότι το διαχειριστικό σκέλος του γηπέδου είναι απλό πράγμα, ή ότι η διοίκηση δεν έχει επενδύσει σε υποδομές γενικότερα. Αλλά δεν μπορεί το γήπεδο να γίνεται συνεχώς η δικαιολογία για να μην λέμε τα στραβά που βλέπουμε στην διαχείριση που γίνεται στο αγωνιστικό σκέλος.

  Κατά τα λοιπά, καλό είναι όταν λες κάτι να το πιστεύεις. Το «υπομονή και στήριξη» δεν νομίζω ότι το πίστεψε κανείς, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε οι δημοσιογράφοι και κυρίως ούτε η διοίκηση. Ο λόγος είναι απλός και δεν είναι τα κακά αποτελέσματα ούτε η κάκιστη αγωνιστική εικόνα. Είναι γιατί μέσα όλοι ξέρουμε καλά (και κυρίως η διοίκηση) ότι η ΑΕΚ έχει μείνει πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της και ότι τα χρήματα που πρέπει να δαπανηθούν για να τους πλησιάσει δεν είναι κανείς διατεθειμένος να τα βάλει. Γιατί οκ, μπορεί να μην παίζουν μπάλα τα λεφτά αλλά όταν οι ομάδες που είναι οι δύο βασικοί ανταγωνιστές σου έχουν ρόστερ με σχεδόν διπλάσια χρηματιστηριακή αξία από το δικό σου αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει κάτι για την ποιότητά τους. Και για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είναι κακό να μην βάζει λεφτά η διοίκηση και ότι βάζει ως προτεραιότητα το γήπεδο. Κακό είναι ότι δεν το λέει ευθέως, κακό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο με ρεαλισμό και προσπαθεί να πάει σε ένα πρότζεκτ που δεν γίνεται να δουλέψει με αμφίβολης ποιότητας προπονητές και παίχτες, κακό είναι ότι μετά το περσινό φιάσκο και ενώ δεν υπάρχει τίποτα που να πείθει ότι η ομάδα φέτος θα είναι ανταγωνιστική, η διοίκηση αντί να κρατάει χαμηλά τη μπάλα βγαίνει και λέει στον κόσμο της ομάδας ότι πάει για πρωτάθλημα… ταυτόχρονα με το «υπομονή και στήριξη»… Αυτά τα δύο δεν είναι απλά αντικρουόμενα, είναι η απόδειξη ότι στην διοίκηση είτε δεν ξέρουν και δεν έχουν αποφασίσει τί θέλουν να κάνουν, είτε απλά λένε για να λένε πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα το δεχτεί απλά επειδή το λέει η διοίκηση…

  ΥΓ: Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πόσο κόσμο θα έχει απόψε στο ΟΑΚΑ.

  • Αντρέας-Ρίο

   Οτι καλυτερο εχω διαβασει τις τελευταιες ημερες.

  • Οτι καλυτερο εχω διαβασει τις τελευταιες ημερες.

  • Aυτο ακριβως..Αλλαζεις προπονητη, τη μιση 11αδα.συστημα , πως ειναι δυνατον να περιμενεις αποτελεσματα,ειδικα απ τη στιγμη που αυτες οι αλλαγες δεν συνοδευονται απο μεγαλη αυξηση του μπατζετ?
   Ειτε ειναι ο καλυτερος ειτε ο χειροτερος προπονητης..
   Δεν θες αυξηση? θες αλλαγη συστηματος?θες να ανεβαζεις 5 πιτσιρικια καθε χρονο απ τις Ακαδημιες?Μαζι σου..αλλα πως βαζεις στοχο τους παιχτες σου,τους προπονητες,οταν πετας στον αερα ανεκδοτα περι τιτλου που απλα ικανοποιουν τ αυτια των οπαδων?
   Αρα ή εισαι ασχετος ή βολευεσαι μια χαρα με εξιλαστηρια θυματα..

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΊ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕς. ΤΑ ΠΕΣ ΟΛΑ ΑΠΛΑ ΣΤΑΡΑΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΜΠΡΑΒΟ

 6. φανατικος κουτοχορτοφαγος

  Οχι φιλε μου, αυτο βαραινει ΟΛΟΥΣ τους προηγουμενους …»ηγετες» εκτος απο τον σημερινο, και σ αυτο ειμαι απολυτος. Οι σημερινοι νεοι ειδαν την ΑΕΚ να παιρνει πρωταθλημα και να παιζει ΤΛ και να προσπαθει οσο μπορει με ομαδες κολοσσους, εν αντιθεσει με καποιους αλλους νεους που ειδαν τους διαφορους ψευτοσωτηρες να παραδινονται στην παραγκα και να διαλυουν οχι μονο το DNA της ομαδας αλλα και την ιδια την ομαδα. Αν δεν ηταν ο σημερινος διοικητικος ηγετης θα παιζαμε τωρα με την παναχαικη η θα βολοδερναμε καταχρεωμενοι στη μεση της βαθμολογιας με παιχτακια λεβαδειακου. Και μολις τελειωσει το γηπεδο θα ξαναδουμε την μεγαλη ΑΕΚ [ ισως και φετος να την ξαναδουμε, καντε υπομονη, μη μας ξεγραφετε ] και σου θυμιζω οτι την προηγουμενη τελευταια φορα που ειδαμε την μεγαλη ΑΕΚ ηταν παλι με ηγετη τον Μελισσανιδη.

 7. Αυτό που έγινε χθες στο Καραϊσκάκη με το VAR είναι μέγα σκάνδαλο και δεν βλέπω κάποιος να κάνει κάτι για να μην ξανασυμβεί. Όποιος είναι υπεύθυνος για την εξαπάτηση του διαιτητή πρέπει να τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό και λίγο λέω. Απόψε όλοι μέσα να στηρίξουμε τους παίκτες μας. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή και εμπιστοσύνη, δηλαδή ο Μελ θέλει να αποκλειστούμε από Ευρώπη και να βγούμε 5οι στο πρωτάθλημα?

 8. Kitrinomavros Aetos

  Όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι -δεν αναφέρομαι σε αυτούς του παρόντος site- που κάνουν λόγο για νίκη απόψε έστω με μισό μηδέν και συμβιβάζονται με τέτοιου είδους νοοτροπια, επηρεάζοντας τη συνείδηση του κόσμου, πώς ύστερα να μην τρως φάπες και να μη μικραίνει το μέγεθος της ομάδας…
  Ίδιον των μεγάλων ομάδων είναι ότι ποτέ δεν συμβιβάζονται, δεν αρκουνται σε τιποτα και πασχίζουν διαρκώς να γίνουν καλύτερες.
  Αυτές που απλως αποδέχονται τη μοίρα τους, δεν πεισμώνουν και δεν κάνουν άμεσα κάτι για να την αλλάξουν, είναι καταδικασμένες να μένουν στην αφάνεια και είναι συνυφασμενες με τα χειρότερα.
  Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει νερωσει πολλές φορές το κρασί της, με συνέπεια να έχει αλλοιωθεί το DNA της, μαζί με αυτό αρκετών -πλέον- νεαρών οπαδών της, που δε γνώρισαν ποτέ την πραγματικά μεγάλη ΑΕΚ.
  Και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς βαραίνει αποκλειστικά τον διοικητικό της ηγέτη.

 9. φανατικος κουτοχορτοφαγος

  Κανεις δε σε ειπε γιδι, φυσικα και εισαι ΑΕΚαρα αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω στα …υπολοιπα. Ακομα δεν αρχισε το πρωταθλημα, οποτε θα δουμε που θα τερματισουμε και κατα τη γνωμη μου εχουμε καλους παιχτες για τα σημερινα δεδομενα. Οντως με τους μαυροδημους δε καναμε τιποτα, αλλα με τον γιγαντα Μελισσανιδη εχουμε παρει 3 πρωταθληματα, ειμασταν οι πρωτοι που επαιξαν ΤΛ και σε λιγο καιρο ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ 46

   ΜΠΡΑΒΟ!!. ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΛΥΜΠΕ ΚΑΙ ΟΚΚΑ(ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ!!) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ …ΛΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ,ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ,ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!. ΟΛΟΙ ΑΕΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.

 10. φανατικος κουτοχορτοφαγος

  Μητσο ετσι ειναι ακριβως, μια ενσταση μονο γι αυτο που γραφεις για τα 15χρονα. Για το παιδι που μπορει να καταλαβει ορισμενα πραγματα συμφωνοι, καποιος πρεπει να του τα εξηγησει [ δυσκολο απο το ιντερνετ ] Στο 15χρονο ομως που το διαχειριζονται διαφοροι του στυλ αααααααααα ο εθναρχης φταιει απαπα το κακο μελισσανιντι ντεν βαζει λεφτα τα βουταει πωπω φυγκε ηγετιδη τι να του πω εγω η εσυ ? Σιγουρα ολα αυτα τα μπαζα ειναι μειοψηφια στον κοσμο της ΑΕΚ [ακομα ] αλλα μη ξεχνας οτι αυτος ο ανθρωπος ηθελε να μπει στην ΑΕΚ απο παλια, την εποχη της εξοχοτατης διακυβερνησης του Μεγα Σωτηρα Αγαθοεργους και Επιφανους Ντεμη του Α’ του Λαοφιλους Γηπεδοφτιαχτη, αλλα μια μειοψηφια μπαζων της εποχης εκεινης καταφερε να τον σταματησει. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ- ΤΡΟΛΛ- ΑΣΧΕΤΩΝ -ΝΤΕΜΟΛΑΓΝΩΝ -ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΩΝ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΑΝ. Φολα λοιπον και στο πουθενο15χρονο λεω εγω, για να μη γινει καποτε πουθενο30χρονο. Κανω λαθος ? Μπορει.

 11. Πώς να ξεμπλέξει όσο Σιμόες και Κρίστισιτς αγωνίζονται στο 20% των δυνατοτήτων τους; Όσο αγνοούνται οι Γαλανόπουλος, Σάμπα, Αλμπάνης, Ντέλετιτς; Όσο δεν παίρνουμε ένα ψηλό στόπερ κι ένα νταμάρι χαφ; Τα «να αλλάξει», «να συνειδητοποιήσει», «να σοβαρευτεί» είναι ευχολόγια και όχι πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις. Ακόμη κι ο Τσόσιτς μοιάζει καλύτερος του Σβάρνα, μη μιλήσω για Λαμπρόπουλο…

 12. φανατικος κουτοχορτοφαγος

  Κυριε Καζαντζογλου ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο εχετε στησει διαλογο μ ολους αυτους εδω μεσα. Τρολλακια ειναι 15χρονα, φταιει ο διαχειριστης, να φυγει ο προπονητης, κοροιδα οσοι πηρανε εισητηρια διαρκειας, χαθηκε η χρονια, αχρηστοι παιχτες, και δωστου ο εθναρχης και δωστου σεντονια αναλυσεων. Αλλοι παιδακια που μαθανε την ΑΕΚ στα γαριδακια και στη σουπερ κατερινα ειναι, αλλοι νοσταλγοι των ντεμηδων των κιντηδων των θανοπουλων των αδαμιδηδων, οπαδοι του κορνηλιου σιρχαουζ, του μαματζη και του τροχανα ειναι, αλλοι τρολ του γαυρου και του ΠουθενΑΟΚ ειναι και παει λεγοντας. Χανεις το χρονο σου συζητωντας με πουθεναδες.

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ΦΙΛΕ μου καλε,

   τα 15χρονα σωζονται με καλη διαθεση και διαλογο και υπομονη…
   Αυτα τα μυασματα δεν ειναι ουτε 15χρονα ουτε ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ γιατι δρουν μεθοδικα, ακουραστα και μεθοδευμενα…..
   Προφανως και ειναι τεραστιο λαθος των δημοσιογραφων εδω μεσα να συνομιλουν μαζι τους και να τους δινουν αξια.
   Απλα δεν δυνανται κατανοησουν οτι ετσι χαλουν την επαγγελματικη τους φημη….

 13. Είναι εντελώς παράλογο να απολυθεί προπονητής για 2 άσχημα παιχνίδια. Χάθηκε η Ευρώπη, αλλά το ρίσκο το έπαιρνε συνειδητά πριν από τρεις μήνες ο Μελισσανίδης. Αν του έπαιρναν ένα σέντερ μπακ ακόμη όπως ήθελε πιθανώς να μη βλέπαμε αυτή την άθλια εικόνα. Για μένα πρέπει να μείνει και να στηριχθεί, όχι μόνο στα λόγια.

 14. ΚΥΡΙΑΚΟΣ 46

  ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑ’Ι’ΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΟ’Ι’ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 12.000 ΧΙΛ. ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!. ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΟΡΑΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ο ΜΕΛΛ. ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!…

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ρε μηχανοβιε,
   αν εισαι οντως ΑΕΚΤΖΗΣ σε παρακαλω μη γραφεις τετοια πραματα σε ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ σαητ…

   ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ
   ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
   ΑΕΚ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ & ΑΕΚ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

   • ΚΥΡΙΑΚΟΣ 46

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΗΤΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ,ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΕΠΕ,ΜΑΥΡΟΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΙΚΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΝΤΙΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ..ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ!!. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΕΚ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΑΕΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΥΔΙΑ..

    • Άνεργος Scouter

     και όλα αυτά γίνονται γιατί η μεγαλύτερη οργάνωση μας κοιμάται όρθια αντί να κράζει.

     • Η οργάνωση για την οποία μιλάς φίλε μίλησε στο παιχνίδι με τον Αγιαξ….. Μακριά και αγαπημένοι…….

    • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

     ειπαμε αν ρε φιλε..
     δεν ειπα οτι δεν εισαι…
     αλλωστε δεν σε ξερω, 1η φορα γραφεις σε ενα σαητ κοσμοπολιτικο….
     Οκ δεχομαι και σεβομαι τη γνωμη σου….εκτος απο την ανοησια που προτρεπεις τον κοσμο να μην παρει διαρκειας.
     Αυτα για τον εαυτο σου ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ …

     ΥΓ. Οταν ο μιτσος εβλεπε Νεστορα και Μιμαρο και Γιουβαρλακια εσυ δεν ειχες γεννηθει….
     (και για οποιον αναρωτιεται….ο Γιουβαρλακιας ηταν ο Κωστας Νικολαιδης…)

   • παψτε να τροφοδοτητε με ψευδαισθησεις τον αφεντικο ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ .. ΝΑ ΞΥΠΝΣΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ .. ΚΑΡΩ ΣΑΚΚΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Τα ματάκια σου είδαν το πέναλτι του Αστέρα Ή το πλάνο ήταν μακρινό;

 15. Πολύ μπλα- μπλα , γνώμες , αναλύσεις από όλους με αποτέλεσμα μηδέν . Ο Καρντόσο δεν κάνει για την Α.Ε.Κ τέλος , δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβει κάποιος . Μία είναι η λύση , αλλαγή προπονητού άμεσα αν ήταν δυνατόν εχθές . Δεν μπορείς να αλλάξεις όλη την ομάδα , προπονητή όμως μπορείς και έπρεπε ήδη να είχε γίνει μετά από το τελευταίο φιλικό στην Πολωνία . Ο χρόνος κυλά εις βάρος της ομάδας , η Ευρώπη τέλος , ( εκτός αν η Παναγία Σουμελά έχει άλλη γνώμη ) . Κάθε καθυστέρηση θα κινδυνεύει το πρωτάθλημα και το κύπελλο ..!!

  • Θα κινδυνεύει το πρωτάθλημα κ το Κύπελλο, λέει ο άλλος…
   Να σαι καλά, μας έκανες κ γελάσαμε…

 16. Γιώργος 66

  Αρθρα , αναλυσεις , κειμενα ενα σορό, πουθενα ομως ενας τιτλος που να φανερωνει την πραγματικοτητα.
  Η οποια ειναι αδυσωπητη και σκληρη.
  Η χρονια εχει ηδη χαθει αφου στον βασικο (και μοναδικο) στοχο αποτυχαμε παταγωδως. Νομιζω δεν θελει να μπουμε σε λεπτομερειες το γεγονος αυτο.
  Απαιτουνται ριζικες κοσμογονικες αλλαγες στα παντα.
  Κανεναν δεν ενδιαφερει αν βγουμε στην 3η ή στην 6η θεση.
  Επαναφορα χρειαζεται στην κανονικοτητα , τον ορθολογισμο και τον ρεαλισμο.
  Η ΑΕΚ του Ιουνη του 2020 να ειναι γεματη υγεια και να πατα σε σταθερες βασεις.
  Την δουλεια και το γενικο ξεσκαρταρισμα που απαιτειται, ο κοσμος θα ττην εκτιμησει και θα την στηριξει..

  • Eμενα με ενδιαφέρει φίλε να παω γηπεδο κ να βλεπω την ομάδα να παιζει ωραια μπαλίτσα κ στο τέλος θα δούμε που θα τερματίσουμε μην τα μηδενιζετε όλα.Το ποδοσφαιρο ειναι διασκέδαση το ξεχνάτε μερικοι αυτο κ τα μπερδευετε στο κεφάλι σας

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   καλα τα γραφεις Γιωργος 66 …

 17. Αντι-Γαιδαρος

  Απαράδεκτο το κείμενο. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της ΑΕΚ.
  Δήθεν το πρόβλημα της ομάδας είναι ο προπονητής. Βγάζει εκτός ευθυνών τους παίκτες γιατι αλλιώς θα πρέπει να παραδεχτεί ότι το ρόστερ είναι γεμάτο φτηνούς και αμπαλους παίκτες, πολυτραυματιες και σαπακια.

  Η αλήθεια είναι ότι αυτός που είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος για την ομάδα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης για αυτό είναι ο πρώτος που πρέπει να απομακρυνθεί, πριν από τον προπονητή και τους παίκτες.

 18. ένα είναι το δίλημμα….. τι προτιμάμε? Καρντόσο + 3 μύρια € (σέντερ μπακ και χαφ), ή άλλος προπονητής με την τωρινή ομάδα του Καρντόσο?

  Και οι δυο λύσεις θα στοιχίσουν σχεδόν το ίδιο… με μεταγραφές σέντερ μπακ κι εξτρέμ και από την άλλη την αποζημίωση του Καρντόσο και του τεχνικού επιτελείου, το ποσό σχεδόν εξομοιώνεται κι έρχεται ίσα βάρκα ίσα πανιά…. Στη δεύτερη περίπτωση, αν προσθέσεις και το μισθό του νέου προπονητή, ανεβαίνει προς τα πάνω το ποσό, αλλά μάλλον θα είναι κάποιος δικός μας, εκ των έσω, που ήδη πληρώνεται από την ΠΑΕ…. μπορεί κανένας πάτερ Κωστένογλου που είναι στις ακαδημίες…

  Εγώ προσωπικά, παρόλα όσα έχουμε δει από την ομάδα και τον Καρντόσο, και μας έχουν πονέσει τα μάτια μας, προτιμώ την πρώτη περίπτωση…. δηλαδή Καρντόσο και δυο μεταγραφές….. με τον πάτερ,με αυτή την ομάδα (χωρίς μεταγραφές) δεν ξέρω αν θα πάμε καλύτερα από ότι τώρα….

 19. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Έχει πέσει σήμα από το μπακάλικο να πέσουν όλοι οι δημοσιογράφοι πάνω στο θέμα Καρντόσο για να καλύψουν τα μεγάλα κενά του ρόστερ που απαρτίζεται σε συντριπτική πλειοψηφία από μέτριους και ανύπαρκτους μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος και η μεταγραφική περίοδος. Η ομάδα δεν έχει ένα σέντερ μπακ να παίξει μαζί με τον Βράνιες, δεν έχει 2 βασικά χαφ που θα κουβαλάνε το κέντρο και δεν έχει αριστερό εξτρέμ γιατί πρέπει να παίζει βασικός το αγαπημένο τοτέμ του Εθνάρχη και των δημοσιογράφων.
  Παίζουμε με βασικό τον Σβάρνα, με βασικά ανύπαρκτα χαφ και βασικό αριστερό εξτρέμ τον Μάνταλο και οι δημοσιογράφοι μας λένε ότι το πρόβλημα είναι ο Καρντόσο. Ο Καρντόσο μπορεί να είναι χειρότερος και από τον Μοραίς, αλλά με αυτό το ρόστερ και το αστείο μπάτζετ του Εθνάρχη δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Ρίχνετε όλοι συντονισμένα στάχτη στα μάτια του κόσμου για να γλυτώσει τις μεταγραφές αυτός που τον πιάνει υπερένταση μόλις ακούει αυτή την λέξη. Ούτε που γράφτηκε η λέξη «μεταγραφές» τις τελευταίες ημέρες. Έχει πέσει σήμα από το μπακάλικο να μην ξεφύγει σε κανέναν τίποτα που δεν πρέπει για το φτωχό ρόστερ. Πάμε και στις μεταγραφές που πρότεινε/έκανε ο Καρντόσο.

  Ο Ολιβέιρα ήρθε ως ελεύθερος. Καλύτερο ελεύθερο επιθετικό δεν πρόκειται να έβρισκαν ούτε οι γαύροι βορρά και νότου που σπρώχνουν και περισσότερο χρήμα. Έδινε λεφτά ο Εθνάρχης σας για αγορά παίχτη και είπε ο Καρντόσο «όχι θέλω αυτόν που είναι ελεύθερος»;;; Ούτε μία στο εκατομμύριο.
  Ο Ζεράλδες από όσο έχουμε δει είναι μια χαρά παίχτης να παίζει σε κλειστές άμυνες και μια πολύ καλή επιλογή για αναπληρωματικός του βασικού Λιβάγια στην θέση 10 για να παίζει στα εκτός έδρας. Πολύ πιο δημιουργικός και τεχνίτης από τον Μάνδαλο στην θέση του και εννοείται 10 επίπεδα πάνω από τον αστείο Κλωναρίδη.
  Ο Παουλίνιο που σίγουρα δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Καρντόσο είναι αρκετά καλύτερος του λίγου Μπακάκη που τυχαίνει να είναι κι αυτός αγαπημένο παιδί του Εθνάρχη και των δημοσιογράφων. Βέβαια ξέχασαν οι δημοσιογράφοι ότι με συμβόλαιο επιπέδου Παναιτωλικού και πολύς μας είναι ο Παουλίνιο.
  Ο Σιμαό είναι μέτριος αλλά τουλάχιστον είναι κακονικός ποδοσφαιριστής και όχι ανύπαρκτος παλαίμαχος σαν τον Κρίστισις που τον λιβανίζετε από τον χειμώνα και τελικά σας βγήκε ξινό όλο το λιβάνισμα με αυτά που είδατε στα τελευταία ματς. Καλός κι αυτός απέναντι σε ομάδες που θα παίζουν κλειστά να δίνει λύσεις.

  Να μας πούνε λοιπόν οι «δημοσιογραφάρες» ποιοι θα ερχόταν αν δεν ήταν ο Καρντόσο;;; Ο Πέτερσον, ο Ραντόγια και ο Καρτάμπια;;; χαχαχαχαχαχα Με το μπάτζετ επιπέδου Παναιτωλικού που μας έχει ο Εθνάρχης οι μεταγραφές που έγιναν από τον Καρντόσο θα πρέπει να θεωρούνται υπερκαλές. Ότι δίνεις παίρνεις. ΦΤΑΝΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ.

  • Αλέξανδρος

   Ο Ολιβέιρα δεν ήταν ελεύθερος, πληρώθηκε η ομάδα του κανονικά.

  • Εξαιρετικά Αφιερωμένο στους αναγνώστες Λάτρεις του Σανο365
   Όπως Λένε Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ……

   ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ 25/08/2019 05:29 at 05:29
   Έχει πέσει σήμα από το μπακάλικο να πέσουν όλοι οι δημοσιογράφοι πάνω στο θέμα Καρντόσο για να καλύψουν τα μεγάλα κενά του ρόστερ που απαρτίζεται σε συντριπτική πλειοψηφία από μέτριους και ανύπαρκτους μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος και η μεταγραφική περίοδος. Η ομάδα δεν έχει ένα σέντερ μπακ να παίξει μαζί με τον Βράνιες, δεν έχει 2 βασικά χαφ που θα κουβαλάνε το κέντρο και δεν έχει αριστερό εξτρέμ γιατί πρέπει να παίζει βασικός το αγαπημένο τοτέμ του Εθνάρχη και των δημοσιογράφων.
   Παίζουμε με βασικό τον Σβάρνα, με βασικά ανύπαρκτα χαφ και βασικό αριστερό εξτρέμ τον Μάνταλο και οι δημοσιογράφοι μας λένε ότι το πρόβλημα είναι ο Καρντόσο. Ο Καρντόσο μπορεί να είναι χειρότερος και από τον Μοραίς, αλλά με αυτό το ρόστερ και το αστείο μπάτζετ του Εθνάρχη δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Ρίχνετε όλοι συντονισμένα στάχτη στα μάτια του κόσμου για να γλυτώσει τις μεταγραφές αυτός που τον πιάνει υπερένταση μόλις ακούει αυτή την λέξη. Ούτε που γράφτηκε η λέξη «μεταγραφές» τις τελευταίες ημέρες. Έχει πέσει σήμα από το μπακάλικο να μην ξεφύγει σε κανέναν τίποτα που δεν πρέπει για το φτωχό ρόστερ. Πάμε και στις μεταγραφές που πρότεινε/έκανε ο Καρντόσο.

   Ο Ολιβέιρα ήρθε ως ελεύθερος. Καλύτερο ελεύθερο επιθετικό δεν πρόκειται να έβρισκαν ούτε οι γαύροι βορρά και νότου που σπρώχνουν και περισσότερο χρήμα. Έδινε λεφτά ο Εθνάρχης σας για αγορά παίχτη και είπε ο Καρντόσο «όχι θέλω αυτόν που είναι ελεύθερος»;;; Ούτε μία στο εκατομμύριο.
   Ο Ζεράλδες από όσο έχουμε δει είναι μια χαρά παίχτης να παίζει σε κλειστές άμυνες και μια πολύ καλή επιλογή για αναπληρωματικός του βασικού Λιβάγια στην θέση 10 για να παίζει στα εκτός έδρας. Πολύ πιο δημιουργικός και τεχνίτης από τον Μάνδαλο στην θέση του και εννοείται 10 επίπεδα πάνω από τον αστείο Κλωναρίδη.
   Ο Παουλίνιο που σίγουρα δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Καρντόσο είναι αρκετά καλύτερος του λίγου Μπακάκη που τυχαίνει να είναι κι αυτός αγαπημένο παιδί του Εθνάρχη και των δημοσιογράφων. Βέβαια ξέχασαν οι δημοσιογράφοι ότι με συμβόλαιο επιπέδου Παναιτωλικού και πολύς μας είναι ο Παουλίνιο.
   Ο Σιμαό είναι μέτριος αλλά τουλάχιστον είναι κακονικός ποδοσφαιριστής και όχι ανύπαρκτος παλαίμαχος σαν τον Κρίστισις που τον λιβανίζετε από τον χειμώνα και τελικά σας βγήκε ξινό όλο το λιβάνισμα με αυτά που είδατε στα τελευταία ματς. Καλός κι αυτός απέναντι σε ομάδες που θα παίζουν κλειστά να δίνει λύσεις.

   Να μας πούνε λοιπόν οι «δημοσιογραφάρες» ποιοι θα ερχόταν αν δεν ήταν ο Καρντόσο;;; Ο Πέτερσον, ο Ραντόγια και ο Καρτάμπια;;; χαχαχαχαχαχα Με το μπάτζετ επιπέδου Παναιτωλικού που μας έχει ο Εθνάρχης οι μεταγραφές που έγιναν από τον Καρντόσο θα πρέπει να θεωρούνται υπερκαλές. Ότι δίνεις παίρνεις. ΦΤΑΝΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ.

  • αυτα που ζηταει δεν ειναι κατι που δεν εφαρμοζετε στις ομαδες που εχουν καλους παικτες και με φυσικη κατασταση ; εχουμε παικτες ναι οχι για πρωταθλητισμο αλλα για αξιοπρεπεη πορεια ναι αλλα γιατι δεν αντεχουν ; η απροπονητοι οπως περυσι η καμμενοι ειναι .. το θεμα ειναι αφου δεν υπαρχει αντοχη γιατι δεν παιζουν περισσοτεροι και γιατι δεν βοηθαει απο τον παγκο; αν ειναι να ερθει ελληνας ας μεινει αυτος λεω εγω .. με καμια μεταγραφη να βρει μικρους να του εξελιξει . ετσι και αλλιως η χρονια ειναι χαμενη.. να φερει ξενο θα ζητησει τον ουρανο με τα αστρα και ο αφεντικος θα παθει κριση.. αστον να φτιαξει το γηπεδο που κανενας αλλος δεν θα το εφτιαχνε και μετα με την παραδοση θα εχει φτασει τα 70 καιρος για συνταξη.. βλεπουμε τοτε το αιωνιο νοικοκυριο της αεκ .. εγω απο ελλαδα θα βλεπω γαυρους κακα τα ψεμματα αλλα αυτοι ξεχωριζουν και στην αναγκη εχουν και τις πλατες τους κουραστηκα με το ψεμα που μας ποτιζει το επιτελειο… αν μαθετε οτι ξηλωσαν το καρω σακκακι πειτε το ισως τοτε …

  • ομως τα ποδια δεν θα επρεπε να λυνοντε σιγα σιγα δεν εχει και αλλες λυσεις στον παγκο ; δεν υπαρχει εναλλακτικος τροπος παιχνιδιου αφου αυτο που ζηταει θελει ποδοσφαιριστες στο 80 κΑΙ ΒΑΛΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ .. ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 60 ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ; ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ;.. ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΑΡΚΕΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ .. ΑΛΛΑ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΞΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ . ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

 20. Στην ενδεχόμενη (ίσως βεβαιη, βέβαια μπάλα είναι) αποτυχία του Προφέσορα Καρντόσο είναι ήδη έτοιμη και γεματή γάργαρο νερό η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη διοίκηση. Η ΠΑΕ δεν ξέρει, δεν άκουσε. Και δεν μιλαω για το τι εστί Καρντόσο. Μιλάω για την ποιοτητα του ρόστερ (εδώ αρχίζουν τα ζόρια). Κάθε χρόνο ο προπονητής «πρέπει να αξιολογήσει το ρόστερ». Στο ίδιο τσουβάλι Λιβάια και Γιακουμάκης. Μπαίνουν; Εμ δεν μπαίνουν…
  Έχουμε βρει και το καινούργιο τωρα: «Ο πρόεδρος ανέλαβε την ευθύνη». Μπορείτε ρε παιδιά να μας εξηγήσετε που εδράζεται αυτή η ευθύνη; Είναι κάτι αφηρημένο;
  Έχουμε βρει όμως και το άλλο: «Μάλλον (δεν είμαστε και σίγουροι) υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης». Μάλλον είναι και λίγο βολικό να υπάρχει και ένα προβληματάκι στελεχωσης. Ειδικά όταν απομακρύνει την προσοχή απ το πραγματικό πρόβλημα της ΑΕΚ. Γάτα ο Πρόεδρος. Φυσικά, πρόβλημα στελέχωσης -και μάλιστα χοντρό- υπάρχει. Η κόκκινη γραμμή, το ταμπού μας είναι να παρουσιάσουμε το ζήτημα ολοκληρωμένα. Ποιο είναι το μπάτζετ της ΑΕΚ; Χρήματα για πρωταθλητισμό πέφτουν; Με τι χρήματα βγαίνουμε στην αγορά;
  «Η διοίκηση πραγματοποίησε όλες τις επιθυμίες του Κόουτς» διαβάζουμε στο άρθρο. Ο Καρντόσο με τι ποσό βγήκε όμως στην αγορά; Γιατί αυτό που είδαμε είναι ότι με κάτι ψίχουλα έφερε Παουλίνιο Σιμάο και για σεντερ μπακ «θα δούμε» Το ότι έφερε Ολιβέιρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι με ψίχουλα κλεισαμε δεξι μπακ και οκτάρι.
  Η πραγματική απάντηση είναι (όταν ζορίζουν οι ερωτήσεις) ότι το Μπος ξεκαθαρισε ότι δεν θα πέσει χρήμα και σε όποιον αρέσει. Μένει να δούμε σε ποιους αρεσει/θα αρέσει.

 21. ΑΕΚομανης

  η παπατζα
  της παπατζας
  την παπατζα
  – παπατζα

 22. Άνεργος Scouter

  ο Μιλοβάνοβιτς φταίει
  ο Μπάγιεβιτς φταιει
  ο δελλας φταιει
  ο μαιστοροβιτς φταίει
  ο Ουζουνίδης φταιει
  ο χιμένεθ φταίει
  ο Μπακασέτας φταιει
  ο Λυμπερόπουλος φταιει
  ο καρντόσο φταίει
  ο Λάζαρος φταίει
  ο Λαμπρόπουλος φταιει
  ο Μάνταλος φταέι
  ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

 23. Άνεργος Scouter

  Ήσουν κι εσύ στην AEGEAN;;
  ___ΠΕΙΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ______

 24. Με ενα τρίμπαλο αυριο κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι κ έχει ο Θεός.Μην περιμένετε κ μερικοι από εναν προπονητη να λύσει τα γνωστα λειτουργικά προβλήματα που έχει η ΠΑΕ τα τελευταία 5-6 χρόνια.

 25. Ουτε παικτες χρειαζεται η ομαδα, ουτε αλλαγη προπονητη. Ολα ειναι θεμα μιας ξεματιαστρας. Μια καλης ξεματιαστρας. Εγω θα πω στην μανα να ριξει ενα ξεματιασμα αυριο πρωι στην ομαδα. Θα το κανει ΤΖΑΜΠΑ. Μπορει να πιασει.

 26. Αν θελουν να δουν πραγματικα που μπορει να βγαλει αυτο το προτζεκτ, ας παρουν τουλαχιστον ενα χαφ υψηλου επιπεδου. Με Σιμοες, Σιμαο, Κριστισιτς και Γαλανοπουλο, ακομα και ο Κλοπ θα τα βρισκε σκουρα.

 27. ΚΩΣΤΑΣ2121

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ.

 28. Καταλαβαμε κυριε Σταυρο παμε μεχρι την διακοπη με καρντοσο και βλεπουμε.που ειναι αραγε ο προεδρος και δεν δινει στιγμα τωρα την δυσκολη στιγμη?αχ ξεχασε πηγε η αντιπροσωπια.περυσινη πρωταθλητρια ομαδα και φετος στα στοπερ παιζει με ενα δανεικο και το σβαρνα,μιλαμε για εκτοξευση.που εναι ο αντικαταστατης του γκαλο του λα/λου του αραουχο του βαργκας του γιοχανσον του λαζαρου του μπαρμποσα?τωρα ο βερντε κοστιζει λιγοτερα?καλο ξεμπερδεμα γιατι τα πραγματα του ποδοσφαιρου ειναι απλα.αλλα τα απλα εμεις δεν τα εφαρμοζουμε ειτε γιατι δεν μπορουμε οικονομικα ειτε απο ελειψη ικανου και αριθμητικου σκαουντινγκ.δυσκολη χρονια θα αναπολησουμε και τον αινταρεβιτς

 29. Κυκλοφορει νεα καραμελα αναμεσα μας τελευταια περι ευθυνων..Μετα απο ενα γρηγορο περασμα απ το χορταρι,απ τα αποδυτηρια,απ τον παγκο,πηγαμε στα γραφεια της ΠΑΕ..
  Κι εκει λιγοι ειναι….δημοσιοι υπαλληλοι..κοπροσκυλα κλπ κλπ..
  Ο αλλος ζει απ το χαρτζηλικι και για οολους τους υπολοιπους ειναι κριτης δικαστης και τελευταια ΚΑΙ αφεντικο..που ειναι και της μοδας..
  Απολυσεις δωστους..να μη νοιωθουν οι μονοι που ζουν απ τη συνταξη της γιαγιας..
  Κι ολοι αυτοι οι αχρηστοι..που φυσικα την αχρηστιλα τους την αναγνωρισαν πρωτ απ ολους οι…αετοι..εχουν μπει εκει απ τον μελι..
  Σε ΑΕ…Σε γραφεια οχι στο χορταρι που τα πραγματα ειναι ασαφη πολλες φορες..
  Λογικα στη AEGEAN ειναι πιο τυχερος με τους υπαλληλους που διαλεξε…
  Αρα ειναι πραγματικα ατυχος στην ΑΕΚ..ή δεν ενδιαφερεται και μοιραζει μισθους αδιαφορωντας για το αποτελεσμα..ή η μ@κια ειναι αστειρευτη..

  • Αλέξανδρος

   Με χαρτζηλίκια και επιδόματα ζείς εσύ γραφικέ θείο.
   Και μάλιστα στο εξωτερικό.
   Εγώ διευθύνω επιχείρηση και έχω άπλετο χρόνο για να μπινελικιάζω όλη μέρα στο internet.
   Άντε για κάνα περίπατο τώρα γιατί εκεί που είσαι δεν σε κόβω να έχεις πολλές επιλογές. Αν γνωρίζεις τη γλώσσα φυσικά.
   «Πέτρο» ε «Πέτρο» σαλιάρη 😂😂😂

   • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ κυριε διευθυντα κυριε διευθυντα!!!
    χαχααχαχαχαχααχαχαχαχααχαχαχαχαχαχ

    • Αλέξανδρος

     Έτσι μίζερε γραφικέ μπάρμπα, να φθονείς τους άλλους επειδή εσυ δεν έκανες τίποτα στη ζωή σου.
     Άντε για ύπνο τώρα.. και μη ξεχάσεις να γράψεις μερικές φορές «Πέτρο» σαν τη Μάρθα Καραγιάννη στη γνωστή ταινία 🙂

   • Τι να διευθυνεις ρε 2634556473897846 που ουτε για ν αλλαζεις ταμπελακια σε σουπερ μαρκετ εισαι..θα το φουνταρεις!
    Απο enwsi σε 365 κι απο twitter σε fb εισαι,,Ε ρε γελια…χαχαχαχαχ
    Αρχισε να μετραει εργατοωρες των υπαλληλων στα γραφεια της ΠΑΕ!!!! ο διευθυντης χαχαχαχχ
    -Τι κανετε κυριε αναμεσα 9 και 9.10? δεν ξαναπηγατε τουαλετα στις 8? Τι παραγετε επιτελους???
    Θα σου ετοιμαζουν το μεσημεριανο κυριε διευθυντα!!! χαχαχαχαχαχα
    Ο διευθυντης ο απλας!!!ο αλεκουκος..χαχαχαχαχαχαχα

    • Αλέξανδρος

     Μπάρμπα στη δικιά μου επιχείρηση κάθομαι όσες ώρες γουστάρω. Πονάς αλλά τι να κάνουμε, ας άνοιγες και εσυ μια για να κάθεσαι στην καρέκλα και να μην γλείφεις τους κακούς Ευρωπαίους για ενα μισθουλάκο.
     Κλάψε τώρα στη γωνιά σου.
     Και αύριο μη ξεχάσεις να χτυπήσεις κάρτα στην ώρα σου γιατί θα σε στείλουν πίσω και ούτε μεταφορική δε θα σε παίρνει για χαμάλη.
     Μίζερε τσομπάνη, κακομοίρη πουθενά 🙂

     • Κυριε διευθυντα κυριε διευθυντα..μπορειτε να διευθυνετε τα φρυδια μου γιατι το ενα τραβαει αριστερα και τ αλλο δεξια…
      Ε ρε γελια…

 30. Και πάλι καμία αναφορά στις πολύ σοβαρές ελλείψεις στο ροστερ της ομάδας.
  Καμία αναφορά στο γεγονός ότι στα play off του europa league οι Ολιβειρα και Βερντε ήταν εντελώς ανέτοιμοι αφού ήρθαν πολύ αργά στην ομάδα και στο γεγονός ότι η ομάδα έπαιζε με στόπερ το Σβάρνα.
  Δηλαδή πιστεύετε ότι θα υπήρχε τέτοια εμφάνιση εάν Ολιβειρα, Βερντε, ΒΑΣΙΚΌ στόπερ και ΒΑΣΙΚΌ 6αρι είχαν έρθει έγκαιρα στην ομάδα.?

  • Γιάννης Πατήσια 1989

   Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε. Γράφετε συνεχώς (οι δημοσιογράφοι) ότι στηρίχθηκε ο Καρντοσο και άλλες ιστορίες από την κρύπτη. Πλην Ολιβέιρα που έχει μεγάλο συμβολαιο, οι λοιποί που αποκτήθηκαν είναι παίχτες αξίας, που δείχνει ότι στηρίχθηκε; Έλεος δηλαδή. Έχει διαφορά το «στηρίζω τον προπονητή και κάνω μεταγραφές» με το «του φέρνω από ένα σαπακι σε κάθε θέση για να μην μιλάει ο κόσμος». Πότε θα μιλήσετε επιτέλους το αληθινό πρόβλημα της ΑΕΚ που είναι ότι πολύ απλά δεν μπορούμε να πάρουμε κανένα παίχτη γιατί είμαστε τόσο μάγκες εμείς που δεν μιλάμε με μανατζαραιους. Θα την πληρώσει σύντομα ο φαντασμένος Πορτογάλος με τον καλό μάνατζερ που του βρίσκει δουλεια όταν το μόνο που έχει να δείξει είναι υψηλά ποσοστά κατοχής (στην ΑΕΚ ούτε αυτό) και τριαροτεσσαρες. Θα την πληρώσει και ο Νικόλας που όσο καλός ποδοσφαιριστής ήταν, άλλο τόσο ΔΕΝ κάνει για τη θέση. Μετά να δω τι θα βρείτε να λέτε για να καλύπτετε τον mr τζάμπα όλα. Εγώ δεν έκανα υπομονή από την γ’ για αυτό το χάλι. ΕΛΕΟΣ. Μην ξανακουσω το ανέκδοτο ο πρόεδρος ξέρει μπάλα. Μπορεί το 1992 να ήξερε. Τώρα δεν ξέρω τι ξέρει και σίγουρα δεν θέλει να ακούει για επένδυση στην ΑΕΚ μέσω παιχτών.

  • Το ζήτημα είναι, ότι στην ΑΕΚ δεν εκτίμησαν πως χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση σε άμυνα και κέντρο

 31. νικος-αρρωστακι

  Για να μην έχει βγει ακόμη ο Δηματος να μας προσβάλλει,πάει να πει ότι γενικώς στην ΠΑΕ υπάρχει ακόμη πανικός…τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω καν…τα αδέρφια τα λένε τέλεια.. ειδικά ο Αλέξανδρος..

 32. ωραίο μου πλυντήριο

  αχαχαχαχαχαχα

  από πότε αποκαλείται ποδοσφαιρικό project, ο μπακάλικος τρόπος διαχείρισης μιας ποδοσφαιρικής παε; εγώ θα το έλεγα project μελισσανίδη, που καμία σχέση δεν έχει με τους ποδοσφαιρικούς στόχους της Α.Ε.Κ και συνοψίζεται στα εξής:

  1. Ιδιοκτησία των μετοχών της ΠΑΕ Α.Ε.Κ με μηδενικό κόστος
  2. Διαχείριση της ΠΑΕ με μηδενικό ρίσκο
  3. Κτίσιμο του γηπέδου με το ελάχιστο κόστος για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και μέσω επιδοτήσεων και τρέχοντων λειτουργικών εσόδων της ΠΑΕ.
  4. Διαχείριση του αθλητικού τμήματος με αναχρονιστικές μεθόδους και απουσία ποδοσφαιρικής λογικής.
  5. ¨Σχέσεις αγάπης¨ με το αργανωμένο οπαδικό κίνημα της Α.Ε.Κ
  6. ¨Σχέσεις στοργής¨ με το δημοσιογραφικό σύστημα.

  • ωραίο μου πλυντήριο

   Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι στόχος του project δεν είναι η αγωνιστική κυριαρχία της Α.Ε.Κ, αλλά η κυριαρχία του ονόματος του μελισσανίδη στην Α.Ε.Κ μέσω του γηπέδου, χωρίς την ανάληψη ελάχιστου επιχειρηματικού ρίσκου από τον επενδυτή, ο οποίος τελικά ούτε καν επενδύει αλλά διαχειρίζεται.

   • ροστερ πρωταθλητισμου

    Μα ουτε αυτο θα το πετυχει χωρις αγωνιστικη κυριαρχια παραλληλα, ή εστω χωρις μια πραγματικα ανταγωνιστικη ΑΕΚ. Ολοι λεγαμε «Νικος Γκουμας». Απο συνηθεια μαθαμε οτι ηταν καποιος προεδρος καπου στο 60 που ειχε δωσει τη τελευταια μορφη στο γηπεδο. Κυριαρχησε στην ιστορια της ΑΕΚ? Οχι. Μπαρλο λενε και κλαινε οσοι θυμουνται προφανως οχι μονο για την Σκεπαστη.
    Γι αυτο εχει μεγαλο ενδιαφερον πως θα εξελιχθει η ιστορια οταν το γηπεδο θα εχει τελειωσει και η ΠΑΕ δεν θα του ειναι πλεον χρησιμη ως χρηματοδοτης του γηπεδου.

    • ωραίο μου πλυντήριο

     Ο Νίκος Γκούμας κέρδισε την αθανασία του μέσω του γηπέδου, ο Μπαρλος μέσω της ομάδας. Ο μελισσανιδης έχει επιλέξει το πρώτο που έχει το λιγότερο κόστος και ρισκο, ενώ αυξάνει και την αξία των μετοχών που κάποια στιγμή θα πουλήσει.

  • Ισως το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει. Και τα 6 σημεία καρατσεκαρισμένα. Ενας αστερίσκος οι υποδομές. Που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδώσει καρπούς των οποίων δεν μπορεί να δει η δική μας ανυπαρξία μπροστά στο μέγεθος του οράματος και της γιγάντωσης βεβαίως βεβαίως.
   Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη είναι φραπές σκέτος αποτυχημένος.

  • Βλέπω, ότι έχεις όλη την τεχνογνωσία. Ετοιμος για να αναλάβεις δράση μολις απλώσεις την μπουγάδα

   • ωραίο μου πλυντήριο

    Όταν δεν μπορείς να αρθρώσεις έναν σοβαρό επιχείρημα που να προέρχεται από την πραγματικότητα και όχι τη μεταφυσική και το όραμα που πούλαγες αποδεικνυεται εφιαλτης, προκύπτει η αλανθαστη δημοσιογραφική υπεροχή του τυπου, «να αναλάβεις εσύ που σχολιάζεις και εχεις την τεχνογνωσια»…Την ίδια στιγμή που ο δημοσιογράφος σχολιάζει από αθλητές μέχρι τεχνικούς διευθυντές και απο πρωθυπουργους μεχρι αρχιτεκτονες…τους παντες δηλαδη εκτος απο τον Εναν… ειτε αυτος λεγεται Βαγγελας, ειτε Ιβαν, ειτε Τιγρης…

    • Μάλλον τα έχεις μπερδεμένα. Σχολιάζεις επί ενός άρθρου, που κατάφερα να ολοκληρώσω. Δεν πουλάω τίποτα, η δουλειά μου είναι διαφορετική. Εσύ αρνείσαι τα πάντα και πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου σχολιάζεις τα πάντα. Σχολιάζω όσα καταλαβαίνω, γιατί είναι μέρος της δουλειάς μου. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα

     • ωραίο μου πλυντήριο

      Κι ο Βούλγαρης έχει ένα θεματάκι με την ανωνυμία του διαδικτύου… ζορισαν τα πράγματα. Δεν πιστεύω να ανεβάζετε ανώνυμα άρθρα στο σάιτ!

      Θεωρείς ότι η άποψη σου διεκδικεί κάποιο αλαθητο ή κάποια ανωτερότητα λόγω του επαγγέλματος; Αν παρά την πρόσβαση που έχεις σε περισσότερες πληροφορίες, παρουσιάζεις καθε φορά μια ωραιοποιημενη κατάσταση δημιουργώντας προσδοκίες που διαψεύδονται από την πραγματικότητα, ειτε κάτι δεν καταλαβαινεις σωστά, ειτε κάτι άλλο συμβαίνει…

      • Κανένα ζόρι. Νομίζω, ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τη διαφορά κάποιου που υπογράφει με το ονοματεπώνυμο του και φέρει ευθύνη για όσα υποστηρίζει και κάποιον που καλύπτεται από την ανωνυμία του πληκτρολογίου. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ, ότι είμαι ανώτερος από κάποιους άλλους ή έχω το αλάθητο. Κρίνομαι από τον κόσμο καθημερινά και από όσους μου προσφέρουν δουλειά. Οπως φαίνεται, αρκετοί θεωρούν πως καταλαβαίνω σωστά

 33. Αν στην ΑΕΚ πιστεύουν το project, ας κρατήσουν τον Καρντοζο να το εφαρμόσει…Είναι αστείο να λέμε ότι θα χαθεί το πρωτάθλημα… Κανένα πρωτάθλημα δεν θα πάρουμε είτε μείνει είτε φύγει ο Καρντοζο, όπως δε θα παίρναμε κ αν έμενε ο Χιμενεθ με αυτό το ροστερ που έχουμε… Η διαφορά με τους άλλους δύο είναι μεγάλη κ φάνηκε κ στη βαθμολογία… Όταν ο άλλος έχει τριπλασιο ή πενταπλασιο μπατζετ, μια φορά θα γίνει της Λεστερ αλλά δε μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο… Εδώ κοντεψαμε να χάσουμε το περσινό που ο γαυρος ήταν ανύπαρκτος κ ο ΠΑΟΚ αυτοκαταστροφικος (πρόσληψη Στανογεβιτς στην αρχή που έχασαν μισό γύρο μέχρι να συνελθουν, ρολά στο Γκαρσία κ κουμπουρια μετά…) Ξεχνάμε ότι δε μπορουσαμε να κερδίσουμε τον Απόλλωνα κ τον Ατρόμητο σε must win ματς?
  Από την ώρα που πρωτάθλημα δεν παίρνουμε λοιπόν, σα σκέψη ήταν σωστή η αλλαγή σε κατι πιο ελκυστικό που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο… Το ζήτημα είναι αν ο Καρντοζο ειναι ο κατάλληλος να εφαρμόσει κατι τέτοιο κ οι παίχτες που έχουμε μπορούν να το κάνουν πράξη…Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι μάλλον αρνητική κ αν ο Καρντοζο δε μπορεί να το δει αυτό εξαιτίας της εμμονικης προσηλωσης στο όραμα του, τότε η απάντηση είναι αρνητική κ στο πρώτο ερώτημα…

  • Τον Αύγουστο δεν πήρε πρωτάθλημα κανείς. Αν μπορεί να το διεκδικήσει η ΑΕΚ με αυτό το ρόστερ; Βέβαια είναι η απάντηση. Αρκεί να δείξει άμεσα σημάδια ανάκαμψης

   • ροστερ πρωταθλητισμου

    «Βεβαια ειναι η απαντηση».
    -Μα πως, δυο εβαλαν οι Ρουμανοι, μετρησε το ενα και δεν πηραν πεναλτι, τρια οι Τουρκοι, εχασαν πεναλτι και αλλα τρια, 5 γκολ σε δυο ματς εντος εδρας, αμυνα σουρωτηρι, δεν εκτιμουν οτι χρειαζεται ενισχυση αμυνα και κεντρο, απο που προκυπτει αυτη η βεβαιοτητα?
    -Βεβαια ρε τι θες τωρα, ειπα βεβαια.
    -Α ενταξει τοτε, αυτη ειναι απαντηση.

    ..να ανακαμψει…
    -Δηλαδη να επανελθει απο που? Εμφανιστηκε κατι καλο καποια στιγμη και χαθηκε?
    -ΝΑΙ θα ανακαμψει, θα παιξει αυτο που επαιζε.
    -Ευτυχως, ησυχασα. Που εμφανιστηκε καλη ειπαμε? Ποτε επαιξε κατι καλο για να το εχουμε σαν μετρο ανακαμψης?
    -Πολλα ρωτας ρε, θα ανακαμψει ειπε τι θες τωρα, ετσι μου ειπε το ρεπορταζζ

 34. Διαφωνώ. Το πρωταρχικό ζήτημα δεν είναι η εικόνα της ομάδας. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι καταρχήν η ΠΑΕ. Υποτίθεται ότι ένας οργανισμός πρέπει να έχει μια καλή και αποδοτική οργάνωση για να λειτουργήσει. Συγχωρήστε με αλλά εγώ δεν βλέπω ούτε Διευθύνοντα Σύμβουλο, ούτε Τεχνικό Διευθυντή, ούτε Διευθυντή Επικοινωνίας που να λειτουργούν αποτελεσματικά. Όλοι προφανώς περιμένουν το νεύμα του Διαχειριστή ή να «το πάρει πάνω του». (Ο Δημάτος π.χ. μήπως περιμένει μπας και έρθει καμμιά «καλή» με Ξάνθη να μας κουνήσει το δάκτυλο? Δυστυχώς το γήπεδο είναι σε φάση που η πρόοδος δεν μπορεί να είναι εντυπωσιακή ώστε να μας «δείξει» τα σχετικά). Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ανθρώπους, που στο κάτω κάτω την «δουλίτσα» τους κάνουν, αλλά δυστυχώς έτσι δεν θα πάμε μπροστά. Ίσως πράγματι, όπως επεσημάνθηκε, να λείπει από το παρασκήνιο ο «βάτραχος» αλλά ακόμη και οι ισχυροί άνδρες χρειάζονται δίπλα τους ανθρώπους με γνώση και άποψη που να μην διστάζουν να αντιπαρατεθούν δημιουργικά.
  Τα λάθη και τα φιάσκα τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο δυστυχώς διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν είναι δικαιολογία ότι από συγκυρίες και απροσδόκητα βρεθήκαμε στην κορυφή. Αλίμονο αν θεωρήσουμε ότι δεν ανήκουμε εκεί και δεν την διεκδικούμε (με τα μέσα που μπορούμε να διαθέσουμε). Ο Καρντόσο προφανώς κάτι τέτοιο κατάλαβε από την «μελέτη» της ομάδας αλλά καλώς αναφέρεις ότι πρέπει να του καταστήσουμε σαφές ότι η ομάδα δεν είναι πιά στην Γ. Εθνική και ήδη αναγεννήθηκε από τις στάκτες της. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να παίξει η ομάδα όσο μπορεί και να κάνει τις προσαρμογές του χωρίς να είναι η ομάδα μας καφενείο. Μην με κράξετε αλλά θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από τον συμπατριώτη του Σάντος που σίγουρα είναι πιο καταξιωμένος αλλά και από τον ομόλογό του του γαύρου, που τον «χτίζει» βήμα-βήμα. Θα μου πεί κανείς αυτοί παίρνουν παίκτες, αλλά εμείς θα πρέπει να το καταφέρουμε σε ευθυγράμμιση με τις οδηγίες του διαχειριστή (παρά την – κατά την άποψή μου- απόλυτα λάθος προσέγγισή του και τα κατά συρροή λάθη του που -κατά την γνώμη μου πάντα- βλάπτουν τον σύλλογο και την προοπτική του).

  • Για όποιον δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, υπάρχει υπεύθυνος που κρίνει τη δουλειά τους. Για τον Δημάτο, είσαι τουλάχιστον άδικος. Δεν κατανοώ αυτό περί συγκυριών και απροσδόκητων που αναφέρεις

 35. Πως ξεμπλεκει Σταυρο ειναι ευκολο αλλα ταυτοχρονα και πολυ δυσκολο για 2 συγκεκριμενους λογους..ο ενας ειναι οτι ο Καρντοσο δεν φαινεται ο προπονητης που μπορει να παρεμβαινει με τις οποιες κινησεις του κατα τη διαρκεια ενος ματς, για να αλλαξει την εικονα του..οι επιλογες του ειναι τελειως χωρις λογικη συμφωνα με τα στοιχεια των παικτων..ο δευτερος εχει να κανει με τις μεταγραφες το οικονομικο και τον Μελ περισσοτερο και οχι με το Λυμπε..δεν θυμαμαι μεταγραφη εκτος απ τον Ιορδανο τωρα, που να μην εγινε σηριαλ μηνων..!! Που να μην ειχε παζαρι ατελειωτο, δοσεις, οψιον και χαμηλες προσφορες..θελεις ρε φιλε ενα παικτη, τον εχεις τσεκαρει και σου κανει..; ΠΑΡΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..!! ΕΛΕΟΣ..και επειδη πανω σ αυτο, ξημερωνει 25 Αυγουστου, και οι ελλειψεις ΒΑΣΙΚΟΥ στοπερ οπως και ΒΑΣΙΚΟΥ ψηλου, αμυντικου χαφ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τους γνωστους λογους, μιας αξιοπρεπης πορειας στους υπολοιπους στοχους της ομαδας..δεν βλεπω φως..

  • Για τον Καρντόσο δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Η εικόνα μέχρι τώρα είναι απογοητευτική, αλλά περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα. Για τις μεταγραφές, με αφήνει αδιάφορο αν γίνονται σίριαλ, πόσο κοστίζουν, απο που κατάγονται, αλλά μόνο το πως προσφέρουν μέσα στο γήπεδο

 36. Kitrinomavros Aetos

  Δυστυχώς η χρονιά τελείωσε για μας, πριν καλά-καλά αρχίσει. Όλα τα άλλα, περί φετινών -δήθεν-στόχων που έθεσε ο Μελισσανιδης, είναι όνειρα θερινής νυκτός.
  Όταν ο μεγάλος αποφασίσει να χώσει χρήματα για πραγματική ενίσχυση της ομάδας-κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω πως έχει διάθεση να κάνει- θα έρθουν και κανονικοί παίχτες και προπονητής.

 37. Παπαστοιτσης

  Η ομάδα νοσεί. Δεν έχει τις απαιτούμενες βοήθειες από την Διοίκηση. ΟΣΦΠ & ΠΑΟΚ είναι χιλιόμετρα μπροστά.Δεν τα βλέπουν ?

 38. Έχω διαβάσει ό,τι άρθρο και ό,τι σχόλιο έχει γραφεί από τότε που ήρθε ο Καρντόσο στην ομάδα μας μέχρι και τώρα. Φυσικά, έχω δει όλους τους αγώνες, φιλικούς και επίσημους, ό,τι βίντεο από την προετοιμασία βγήκε στον αέρα, έχω διαβάσει και όλες τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών, προπονητή και διοίκησης.
  Με βάση τον χαμό που έχει γίνει από το δεύτερο ημίχρονο με την Κραϊόβα και μετά, εγώ έχω να πω τα εξής:
  Μιλάμε για έναν προπονητή (με το επιτελείο του) ο οποίος έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του, μια πολύ συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία και πρόταση, στην οποία πιστεύει ακράδαντα, η οποία αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται ουσιαστικά από την Μπαρτσελόνα, την Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεταμ σε ένα βαθμό, και την οποία είχε αναλύσει εκτενέστατα στην διοίκηση πολύ πριν τον προσλάβουμε. Επίσης, είχε παρακολουθήσει την Α.Ε.Κ. και τους παίκτες της, οπότε θεωρώντας ότι μπορεί η φιλοσοφία του να εφαρμοστεί στην Α.Ε.Κ., σημαίνει ότι θεωρεί και τους παίκτες μας ικανούς να ανταπεξέλθουν, όχι φυσικά στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα κτλ, αλλά να ανταπεξέλθουν σε βαθμό που θα μας κάνει πολύ ελκυστικούς στο μάτι και ανταγωνιστικούς στους στόχους μας.
  Επίσης, η διοίκηση, η οποία συμφώνησε σε αυτό το πλάνο, κι απ’ ό,τι φάνηκε στις μεταγραφές, το στήριξε με πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της τρόπο, παίρνοντας όσους παίκτες ζήτησε ο προπονητής (έπεται και συνέχεια), ήξερε εκ των έσω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τότε παικτών μας, όχι μόνο τα ποδοσφαιρικά, αλλά κυρίως τα του χαρακτήρα τους, της εργατικότητάς τους και των ιδιοτροπιών τους. Άρα, είχε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σε σχέση με τον Καρντόσο, και συμφώνησε στην πρόσληψή του με την πίστη ότι το πλάνο του μπορεί να εφαρμοστεί στην Α.Ε.Κ.
  Ο προπονητής απ’ την αρχή της προετοιμασίας έχει δουλέψει όσο δεν είχε δουλέψει ποτέ κανένας άλλος προπονητής. Φαίνεται και είναι πολύ οργανωμένος, μεθοδικός, αναλύει κάθε λεπτομέρεια, και έχει φτάσει σε σημείο να δουλεύει με τους παίκτες ακόμα και τις στάσεις σώματος που πρέπει να έχει ο καθένας σε κάθε σημείο του παιχνιδιού. Συνεπώς, δουλειά ρίχνει πολλή, πιστεύει πολύ σε αυτό που κάνει, και είναι τιμή για τους παίκτες μας το γεγονός ότι ο προπονητής πιστεύει πραγματικά ότι μπορούν καταφέρουν να παίξουν αυτό που θέλει, το οποίο είναι κάτι πολύ δύσκολο, απαιτητικό και περίπλοκο σε σχέση με άλλα συμβατικά συστήματα ποδοσφαίρου.
  Οι παίκτες έχουν «ζοριστεί» πάρα πολύ από την αρχή της προετοιμασίας, άλλωστε το έχουν πει και οι ίδιοι, και επίσης έχουν μιλήσει όλοι με τα καλύτερα λόγια (στις αρχές της προετοιμασίας) τόσο για τον Καρντόσο όσο και για την φιλοσοφία του και το πόσο ελκυστικό ποδόσφαιρο αυτή θα παράγει. Η φιλοσοφία αυτή, και η προοπτική του να την φέρουν εις πέρας οι παίκτες, θα έχει ως αποτέλεσμα και την πολύ μεγάλη προσωπική και ατομική βελτίωσή τους ως ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο έχουν παραδεχθεί ήδη και αρκετοί παίκτες μας.
  Το πρόβλημα, βλέποντας και αναλύοντας τους αγώνες φάση-φάση, και επειδή δόξα τω Θεώ έχω δει πολύ ποδόσφαιρο στη ζωή μου, δεν είναι ο Καρντόσο, τουλάχιστον στον βαθμό που προσεγγίζεται το θέμα από τους οπαδούς. Το πρόβλημα βασικά αφορά τους παίκτες, και συγκεκριμένα είναι η έλλειψη θέλησης για προσπάθεια, η έλλειψη πάθους, έντασης, συγκέντρωσης και πίστης στο πλάνο και τις οδηγίες που δίνει ο Καρντόσο.
  Αυτό φυσικά δεν αφορά όλους τους παίκτες. Παραδείγματα είναι ο Λιβάγια και ο Μάνταλος, που πέρυσι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, και φέτος τρέχουν ακατάπαυστα και παίζουν πάρα πολύ καλά. Γιατί; Γιατί προφανώς και θέλουν να βελτιωθούν και πιστεύουν στο πλάνο του προπονητή τους. Αντιθέτως, βλέπουμε άλλους παλιούς μας παίκτες, όπως ο Σιμόες, ο Κρίστισιτς, ο Οικονόμου (ο οποίος είναι τόσο ντίβα που δεν καταδέχεται να παίξει αριστερό στόπερ), ο Μπάρκας, οι οποίοι εμφανώς δεν κάνουν τίποτα από αυτά που ζητάει ο προπονητής, είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί δεν προσπαθούν καν να το κάνουν. Φαίνεται αυτό από την έλλειψη όρεξης, πάθους, συγκέντρωσης, ενέργειας, ακόμα και από τις εκφράσεις τους την ώρα του αγώνα.
  Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι ακόμα ανέτοιμοι ή πολύ νέοι, όπως ο Λόπες, ο Βράνιες, ο Σαμπανάτζοβιτς (όσο τον έχουμε δει) και ο Σβάρνας, οι οποίοι όμως προσπαθούν πραγματικά και επίσης φαίνεται αυτό.
  Τέλος, υπάρχουν οι καινούργιοι παίκτες οι οποίοι προφανώς και γουστάρουν τον προπονητή και την φιλοσοφία του, προφανώς προσπαθούν (άλλωστε, ακόμα και για τον Ζεράλντες, ο οποίος έχει φάει γιούχα, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν τρέχει σαν σκυλί μέσα στο γήπεδο), αλλά ακόμα είναι νωρίς για να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα, ενώ άλλοι είναι και ανέτοιμοι, όπως ο Ολιβέϊρα και ο Βέρντε.
  Αυτοί οι καινούργοι παίκτες, που πρέπει να προσαρμοστούν για να προσφέρουν αυτά που μπορούν, χρειάζονται μία ομάδα συστρατευμένη, ενωμένη, με όμοια δίψα και κοινό στόχο να πετύχει και να εξελιχθεί. Αντιθέτως, έχουν βρεθεί σε μία ομάδα, στην οποία απ’ ό,τι μαθαίνουμε, υπάρχει μια κλίκα παικτών οι οποίοι ειρωνεύονται τον Καρντόσο, τις τακτικές του και την προσπάθειά του, και προφανώς προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να τον υπονομεύσουν δημιουργώντας εσωτερικό πρόβλημα στην ομάδα. Παραδόξως, ο Λιβάγια δεν είναι μέσα σε αυτούς. Κι αυτό κάτι θα πρέπει να λέει…..
  Πού καταλήγουμε; Στο ότι κάποιοι βολεμένοι παίκτες έχουν απότομα ξεμάθει από τα χούγια τους και τα θέλω τους, και καλούνται να δουλέψουν πραγματικά, έντονα, σε ευρωπαϊκά πλαίσια, και προφανώς δεν έχουν καμία όρεξη να το κάνουν. Γι’ αυτό και δεν πηδάνε σε κόρνερ, ή κάνουν λάθος πάσες στα δύο μέτρα, ή χάνουν την μπάλα και δεν κάνουν καν κίνηση να διορθώσουν το λάθος τους, ή δεν έχουν σωστή θέση μέσα στο γήπεδο. Και όλα αυτά τα λάθη θα είχαν τρομερές επιπτώσεις αγωνιστικά, σε οποιοδήποτε σύστημα, κι όχι μόνο σε αυτό του Καρντόσο.
  Είναι άλλο μία ομάδα να προσπαθεί και να φαίνεται αυτό, κι είναι άλλο να έχουμε την εικόνα αυτή που έχουμε στους δύο τελευταίους αγώνες, μίας ομάδας η οποία, αν εξαιρέσουμε τέσσερις – πέντε παίκτες, δεν δείχνει καμία όρεξη, διάθεση, ένταση, προσπάθεια, συγκέντρωση μέσα στο γήπεδο.
  Όταν οι μισοί παίκτες μέσα στο γήπεδο παίζουν έτσι, τότε δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε εικόνα σαν αυτή που είχαμε στα δύο τελευταία ματς, όπως επίσης δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τους υπόλοιπους που θέλουν να παίξουν. Μιλάμε για ομαδικό άθλημα, όχι ατομικό.
  Η ομάδα είναι άρρωστη λόγω κάποιων παικτών, κι όχι λόγω του Καρντόσο. Δεν μπορεί η Α.Ε.Κ. να άγεται και να φέρεται από τις διαθέσεις κάποιων παικτών, από τα χούγια τους, και να ανεβοκατεβάζουν αυτοί οι παίκτες μονίμως προπονητές και τεχνικά επιτελεία. Δεν μπορεί ξαφνικά να ξεχάσανε την όποια μπάλα ξέρουν, ούτε μπορεί ξαφνικά να μην μπορούν να τρέξουν, ειδικά από τη στιγμή που η προετοιμασία που έγινε ήταν υποδειγματική κατά κοινή ομολογία όλων όσων την παρακολούθησαν.
  Ο Μελισσανίδης και ο Λυμπερόπουλος λοιπόν, και γενικώς η διοίκηση, κάνανε μία επιλογή γιατί πιστεύανε πραγματικά και στον προπονητή και στους παίκτες, την στήριξαν ξοδεύοντας πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι άλλες χρονιές, και η εικόνα που βλέπουνε και βλέπουμε όλοι μας, είναι μία εικόνα αποσύνθεσης και νέκρας αγωνιστικής, η οποία δεν εξηγείται με φυσιολογικά αίτια. Κάτι άλλο συμβαίνει, και φωνάζει από παντού ότι είναι αυτά που αναφέρω παραπάνω. Ο Τσατάλης έγραψε κι ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει αντίστοιχα συμβάντα όταν είχαμε τον Φερέρ.
  Όσοι λοιπόν είναι τεμπέληδες, δημόσιοι υπάλληλοι στην ομάδα, μπορούν να βρουν προτάσεις και να σηκωθούν να φύγουν. Δεν φταίει ο Καρντόσο και η φιλοσοφία του που ο Σιμόες δεν πηδάει στα κόρνερ, ή που ο Μπάρκας δεν μπορεί να κάνει ξαφνικά πάσα στα πέντε μέτρα κτλ. Οι παίκτες φταίνε, και είναι καιρός κάποτε να βάλουμε και αυτούς στο στόχαστρο της κριτικής μας, και όχι μόνο τον εκάστοτε προπονητή και τη διοίκηση. Άλλωστε, θυμίζω ότι παίκτες όπως ο Κόντης, ο Μπούρμπος και ο Καμπάνταης μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας τις τακτικές Σάντος ή Φερέρ, και ήταν πολύ κατώτεροι ποιοτικά από τους σημερινούς μας παίκτες. Προσπάθεια θέλει, θέληση για εξέλιξη και δουλειά.
  Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι; Προσωπικά, θεωρώ ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Καρντόσο και την προσπάθειά του, τους καινούργιους παίκτες μας και φυσικά όσους από τους παλιούς δουλεύουν σωστά και πραγματικά. Πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι ξεκάθαρος, ειλικρινής και φαίνεται αυτό, φαίνεται ότι όσα λέει τα πιστεύει πραγματικά, κι ότι δεν ήρθε να για πάρει μίζες ή να βολέψει συμπατριώτες του. Επίσης, προφανώς και έχει γνώση του αντικειμένου, και το γεγονός ότι δεν έχει επιτυχίες ακόμα στο βιογραφικό του δεν λέει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, έχει πλήρη επίγνωση του σε ποιά ομάδα έχει έρθει, πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα, ποιά είναι η ιστορία της και οι στόχοι της διαχρονικά, και φυσικά ξέρει το πώς έχει η κατάσταση σήμερα.
  Καλά κάνει η διοίκηση και τον στηρίζει, και καλά θα κάνουμε κι εμείς ως οπαδοί, να αποβάλλουμε επιτέλους το κακό συνήθειο του να αντιδρούμε σπασμωδικά, και να κρίνουμε πάντα τους προπονητές. Είναι καιρός να εμπιστευτούμε τον προπονητή μας και να κάνουμε υπομονή, προκειμένου όταν μπούμε στον Ναό να έχουμε μία ομάδα όπως την θέλουμε. Μόνο στην Ελλάδα συζητάμε για αλλαγή προπονητή μετά από τρεις επίσημους αγώνες.
  Τέλος, θα πρέπει να παρθούν μέτρα εντός της ομάδας και να γίνουν έντονες συστάσεις σε όσους παίκτες προσπαθούν να φάνε τον προπονητή επειδή δεν θέλουν να χαλάσουν τη βολή τους. Όπως καλό θα ήταν αντί να δηληριάζουμε περισσότερο το κλίμα της ομάδας, όλα αυτά τα εκνευρισμένα και πικρόχολα σχόλιά μας να αφορούν πρωτίστως αυτά τα καλόπαιδα που μας ανάγκασαν να παίξουμε κεκλεισμένων τα δύο αυτά ματς. Λέω εγώ τώρα…..

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   αψογη αναλυση , αψογο σχολιο-αρθρο !!!
   χαρα στο κουραγιο σου…

  • ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ, ΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ . ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΠΕΡΥΣΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝ ΜΕΡΕΙ .. Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΔΙΚΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ . ΤΟ ΣΦΙΧΤΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΝΟ του αφεντικου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ του προπονητη ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ .. μεγαλος ανθρωπος ειναι ας βρει τον τροπο του με τους παικτες αν ειναι δικαιος θελω να πιστευω οτι θα τον στηριξουν οι περισσοτεροι για το δικο τους καλο βεβαια

 39. Στην ουσια να τον υποβαλλει σε βιντεοθεραπεια παλιων αγωνων μας,δλδ να ψιλοακυρωσει το προτζεκτ που τους παρουσιασε κι αυτο που στηριξαν..Μα αυτο θελει χρονο,ποιος δεν το ξερει?Ετοιμες ομαδες ειχαμ και τον πρωτο μηνα ποναγαν τα ματια μας,τουλαχιστον με καποιους παιχτες..
  Αρα εγκαταληφθηκε το σχεδιο Αυγ μηνα και ζηταμε αμεσα αποτελεσματα ..και Κυπελλο..και πρωταθλημα..
  Πως ειναι δυνατον ν ανεβαινει τοσο πολυ ο πηχης,την ωρα που αλλου παταμε κι αλλου βρισκομαστε?
  Αυτο δεν ειναι λυση,,ειναι σιγουρη καταδικη..Ενταξει το φοβομαστε οτι ισως ειναι ηδη καταδικασμενο..αλλα αυτο σιγουρα δεν ειναι λυση..

  • Ποιος είπε, ότι η ΑΕΚ δεν ζητά άμεσα αποτελέσματα; Δεν είχε πει ο Μελισσανίδης στην πρώτη πως βασικοί στόχοι είναι πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία; Δεν θα αλλάξει το dna της ΑΕΚ για να δικαιολογηθούν καταστάσεις

   • Μα δεν κολλαει..Πως να χεις αποτελεσματα με τοσες αλλαγες?Ο χειροτερος προπονητης μπορει να ειναι,αλλα η υπομονη που λεμε,ειναι ακριβως επειδη θα δεις στραπατσα..
    Για μενα η πρωτη στηριξη ειναι απ την ΠΑΕ,απ την καθε ΠΑΕ..αφαιρωντας πιεση απ τον προπονητη που θελει να τα φερει ολα πανω κατω..
    Αν δεν δινουν περιθωρια αυτοι τι θα δωσει ο κοσμος?Θα πεσουν να τους φανε ολους..
    Πες οτι προσπαθουε να κανουμε μια μεγαλη αλλαγη..θα χασουμε σε ανταγωνιστικοτητα,αλλα του χρονου θα δουμε κατι που θ αρεσει σε ολους..
    ή μπορει καποια στιγμη ν ακουσουμε οτι τελικα θ ανεβαζουμε τους 4 καλυτερους πιτσιρικαδες στην πρωτη ομαδα..με οποιοδηποτε τιμημα! αλλα ετσι θα κερδισουμε εκει,κι εκει και παραπερα..
    Μπορεις να βαλεις στοχο πρωταθλημα??Πρωτος εσυ τους καις..
    Δεν υποστηριζω τον Καρντοσο αλλα δεν βρισκω αλλη υγιη λυση στη σχεση ΠΑΕ-προπονητη-παιχτων-κοσμου..

 40. Παπαστοιτσης

  Η ομάδα είναι απαράδεκτη. Για άλλη μια χρονιά θεατές. Αν δεν βάλει λεφτά ο Πρόεδρος τα ίδια θα έχουμε. Σέντερ μπακ ψηλό αμυντικό χαφ και εξτρέμ. Τόσο δεν βλέπουν οι υπεύθυνοι. Άσχημα τους ήταν ο Γκαρσία ? Έλεος

 41. Αλέξανδρος

  Tι θα πει «να εξηγήσει». Ακόμα δεν του τα εξήγησαν?
  Για απλός αποθηκάριος να πας να δουλέψεις τον πρώτο καιρό έχουνε δίπλα σου έναν παλιό να σε επιβλέπει και να σε κατευθύνει.
  Καλά δεν το συζητώ όταν αναλάβεις θέση προϊσταμένου..εκεί είσαι κάτω απο μικροσκόπιο λόγω καθηκόντων, μέχρι να δούνε οτι στροφάρεις.
  Απορώ πως η ΑΕΚ εδω και 3 μήνες δεν είχε υπο στενή επίβλεψη τη δουλειά αυτού του ανθρώπου και τώρα τρέχουν «να εξηγήσουν».
  Τι κάνουν ολη μέρα εκεί στα Σπάτα κλεισμένοι στα γραφεία τους, ή στην ΠΑΕ.
  Παίκτες δεν αποχωρούν. Βαρίδια δεν ξεφορτωνόμαστε. Πωλήσεις δε γίνονται. Εκκρεμότητες δεν κλείνουν. Καμία, τίποτα. Ολα λιμνάζουν.
  Με τι ασχολούνται αυτοί οι άνθρωποι που τρέχουν την ΠΑΕ και ειδικά κάτι τεχνικοί διευθυντάδες, κάτι team managerz κλπ.
  Μεταγραφή έχουμε να κάνουμε ενα μήνα. Πως γεμίζουν τις ώρες τους. Πίνοντας καφέδες και χαζεύοντας στο internet?
  Ρωτώ καθαρά απο πρακτικής άποψης. Πως γεμίζουν τις «εργατοώρες» και τα συμβόλαια που τους πληρώνει η ΑΕΚ.
  Διότι εδω έχουμε την εικόνα ενός ανθρώπου σχεδόν απομονωμένου απο την διοίκηση, λες και ήρθε χτες απο άλλο πλανήτη και δεν ξέρει που βρίσκεται. Συζητά κανείς μαζί του? ή απλά αρκούνται να φορτωθεί τη λέζα και να βγάλουν την ουρά τους απ’έξω μέχρι να έρθει ο επόμενος?

  • νικος-αρρωστακι

   Πα,πα,πα… πολυβόλο είσαι….

   • Αλέξανδρος

    Μήπως τους έχει και δουλεύουν εποχικοί ρε παιδί μου. Απο 31 Μαϊου μέχρι 31 Ιουλίου και απο 30 Νοεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου ξερωγώ.
    Για να γλιτώνει η ΠΑΕ μισθούς

    • Απο 31ιουλιου μεχρι 31μαιου..μας δουλευουν και απο 31 μαιου μεχρι 31 ιουλιου μας κοροϊδεύουν

  • Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πάνω σε όσα αναφέρεις. Διαπιστώνω, ότι ο Καρντόσο δεν είχε απόλυτα ξεκάθαρο στο μυαλό του, ποιο ήταν το διακύβευμα για την ΑΕΚ στα ματς του Αυγούστου. Γι’ αυτό και εμφανίζεται τόσο χαοτική διαφορά στην εικόνα της ΑΕΚ συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Αρα, χρειάζεται περισσότερη σπουδή σε αυτό το κομμάτι

   • Αλέξανδρος

    Όταν ένας νέος και άπειρος προπονητής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε μια ομάδα που γνώριζε μόνο απο το internet, δεν θα έπρεπε να τον έχουν σε στενό μαρκάρισμα για κανα δίμηνο?
    Εσυ Σταύρο όταν παίρνεις έναν νεο υπάλληλο στα γραφεία δεν επιβλέπεις τη δουλειά τουλάχιστον τους πρώτους μήνες για να δείς τι καπνό φουμάρει?
    Πόσο μάλλον ο Καρντόσο που με την ανοχή της ΠΑΕ δημιούργησε γύρω του ενα Πορτογαλικό «μικροκλίμα» με τόσους συμπατριώτες που έφερε μαζί του.
    Όταν λεω «στενό μαρκάρισμα» εννοώ με την καλή έννοια ώστε να μπεί στο νόημα το συντομότερο.
    Αυτά ποιών ευθύνη ήταν ? Όσων κινούνται γύρω απο την ομάδα.
    Εξάλλου ο Μαϊστόροβιτς «κατηγορήθηκε» πως φεύγει γιατί δεν υπήρχε ικανοποιητική επικοινωνία μεταξύ ΠΑΕ-ποδοσφαιρικού τμήματος. Έτσι δε γράφατε?
    Εκτός αν περιμέναμε να πάει ο ίδιος ο Μελισσανίδης και να πίνει μαζί του κάθε μέρα τον πρωϊνό καφέ για να τον μπάσει στα κόλπα.
    Ο άνθρωπος φαίνεται πως είναι εντελώς εκτός κλίματος και στην ΠΑΕ μάλλον το πήραν χαμπάρι λίγο αργά.
    Προφανώς ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν την εικόνα που είδαμε.

 42. Μανος21ΑΕΚ1984

  Πραγματικά Σταύρο γράφεις ένα καλό άρθρο αλλά δεν λες και κάτι πως δηλαδή θα ξεμπλέξει….Η ομάδα χρειάζεται 3 τουλάχιστον ποιοτικές μεταγραφές στόπερ χαφ εξτρέμ για μένα …Έχει χρόνο ακόμα να το κάνει…. Την άφησαν ακόμα μία χρονιά χωρίς να ενισχυθεί εκεί που πονάει…ψάχνουμε χρόνια για χαφ για εξτρέμ…Υπαρχουν αλλά θέλει κάποια υπέρβαση ,αλλιως θα παίζουμε έτσι και χειρότερα…..Γιατί και προπονητή να αλλάξει τώρα δεν θα αλλάξουν τα πράγματα πολύ, χωρίς αυτές τις μεταγραφές…Και όσο αφορά το παιχνίδι μέσα στην τουρκια αν παίξει σαν ΑΕΚΑΡΑ μπορεί να περάσει και ας φαίνεται τώρα τρελό….

  • Αλέξανδρος

   Οχι, ενισχύθηκε η ΑΕΚ. Ειδικά στα χαφ πήρε παίκτες. Άλλο που δεν έπιασαν, ειδικά ο Κρίστιτσιτς που ήρθε τον Ιανουάριο μέσα σε κλίμα θριαμβολογίας.
   Το πρόβλημα τώρα είναι πως πρέπει να φύγουν 2-3 απο αυτούς και στη θέση τους να πάρουμε άλλους, αφού πρώτα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους υπάρχοντες, γιατί εδω πάνε ολοταχώς για κάψιμο Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς κλπ

  • Νομίζω, ότι δεν κατάλαβες το βασικό νόημα του κειμένου, που κατά τη γνώμη μου θα λύσει το ζήτημα της ΑΕΚ. Να αποφασίσει πρώτιστα, ποια ΑΕΚ θέλει, σε συνεννόηση με τον προπονητή. Διότι τώρα, εμφανίζονται διαφορετικές προσεγγίσεις και αρκετά αγωνιστικά λάθη

 43. Τώρα σοβαρά έγραψες ένα κατεβατό και στην ουσία δεν μας πως ξεμπλεκει η ΑΕΚ. Τεχνικό διευθυντή προπονητή και 4 μεταγραφές και μην ακούσω την λαλακια ότι δεν υπάρχει χρόνο. Όλα τα άλλα είναι λόγια του κ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *