Τελευταία Νέα

Αυτός αξίζει μια προσπάθεια ακόμα!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα περιμένει να συμβούν ανάμεσα σε ΑΕΚ και Σιμόες

Η ΑΕΚ είναι ζωντανός οργανισμός. Και ως τέτοιος, δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποφεύγει τα λάθη, δεν παύει ποτέ να ψάχνει τη βελτίωση, αναζητά συνεχώς το καλύτερο. Αδιάκοπη διαδικασία. Που είναι πάντα πολύ καλύτερο, να συμβαίνει υπό καθεστώς ηρεμίας, που σε μια ομάδα προσφέρουν οι νίκες. Εμφατικές εμφανίσεις, όπως αυτή της περασμένης Δευτέρας, μπορούν να φτιάξουν το κλίμα και να δουλευτούν καταστάσεις με ψυχραιμία. Είδατε ήδη τα ευεργετικά αποτελέσματα της επιστροφής του Μπακασέτα.

Οσο και αν κάποιος μπορεί να χλευάσει ή να αμφισβητήσει, ο Μπακασέτας είναι παίκτης διαφοράς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Καθοριστικός στην εύρυθμη λειτουργία της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Φάνηκε ξεκάθαρα, αφ’ ενός με τη σημαντικότατη συμβολή του στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ και αφ’ ετέρου, με τον ψυχισμό που προσέφερε στην ομάδα. Παίκτες σαν τον Τάσο είναι πολύτιμοι και δύσκολα αντικαθίστανται. Εάν κάποιος δεν είναι πεπεισμένος για την αγωνιστική του ικανότητα, αρκεί να αναλογιστεί πως ο Ουζουνίδης παίδευε τη μετατροπή του σχήματος σε όλο το διάστημα της διακοπής, αλλά το τόλμησε μόνο όταν είχε διαθέσιμο τον Μπακασέτα και την αγωνιστική ισορροπία που προσφέρει στην ομάδα.

Πέραν του Μπακασέτα, στη λειτουργία της ΑΕΚ των τελευταίων ετών υπήρξε άλλος παίκτης ακόμα πιο κομβικός, που δεν είναι άλλος από τον Σιμόες. Ισως η πιο έξυπνη μεταγραφή της ΑΕΚ από τη μέρα της επιστροφής, παιδί μάλαμα, καλός παίκτης, εξαιρετικός χαρακτήρας. Εγινε ένα με την ομάδα, κόλλησε με τους συμπαίκτες του, έδινε πάντα λύσεις. Εγινε κομμάτι της ΑΕΚ, υπήρξε καθοριστικός σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες.

Τις τελευταίες ημέρες, προκύπτουν από το ρεπορτάζ ενθαρρυντικά μηνύματα για πιθανή επαναπροσέγγιση. Κατά τη δική μου άποψη, αυτό θα ήταν το πιο ευχάριστο νέο των τελευταίων εβδομάδων. Γιατί παιδιά σαν τον Σιμόες έχουν γίνει κομμάτι της ΑΕΚ και εκτιμώ πως έχουν ακόμα να προσφέρουν. Στα 29 του, ο Σιμόες είναι έμπειρος και έτοιμος να αποτελέσει κομμάτι στη νέα εποχή της ΑΕΚ.

Μη λησμονείτε, πως ο Σιμόες δεν έχει έρθει σε ρήξη με την ΑΕΚ. Υπήρξε η επιθυμία για ένα πολύ καλό συμβόλαιο, η ΑΕΚ αξιολόγησε την υπόθεση με ένα ποσό, ίσως ο Πορτογάλος και το μανατζερικό περιβάλλον του να υπερεκτίμησαν όσα μπορούσαν να βρουν στην αγορά. Αλλά αυτά μικρή σημασία έχουν σε μια ανοιχτή διαπραγμάτευση. Εάν θέλουν, μπορούν να τα βρουν με τρόπο που θα αφήσει ικανοποιημένους άπαντες.

Σας έχω πει και άλλες φορές, πως δεν είναι δουλειά μου και δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει πόσα χρήματα πρέπει να δοθούν σε έναν παίκτη. Αυτό που μπορώ να δω, είναι πως με Σιμόες και Κρίστισιτς, η ΑΕΚ κάνει ένα φονικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Ισως ανώτερο και από αυτό των Σιμόες, Γιόχανσον που είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και ό,τι ποιοτικότερο υπήρξε στο αντίστοιχο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κρίστισιτς δείχνει πως είναι ό,τι λείπει από τον Σιμόες. Δηλαδή, δίπλα στο αδιάκοπο τρέξιμο, την επιθετική άμυνα, τη δυνατότητα του Πορτογάλου να παίρνει και να δίνει σωστά την μπάλα, εμφανίζεται ένας παίκτης που μπορεί να τη μεταφέρει σωστά. Ο Κρίστισιτς έρχεται με παραστάσεις και εικόνες που δείχνουν παίκτη εγκεφαλικό, που μπορεί να μοιράζει την μπάλα, να ανοίγει χώρους, να κάνει ακόμα και κάθετη κίνηση, στοιχεία που δεν έχει το παιχνίδι του Σιμόες.

Το συγκεκριμένο δίδυμο, μαζί με τους Γαλανόπουλο, Σαμπανάτζοβιτς, συνθέτουν εξαιρετική τετράδα με παρόν και μέλλον. Θεωρώ πως δίπλα σε αυτούς τους δύο, μπορούν να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι οι μικροί. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλάβετε και τον Αλεφ, εάν και εφόσον κριθεί πως πρέπει να μείνει (προσωπική άποψη, αμφίβολο με τα δεδομένα που τέθηκαν οικονομικά το περασμένο καλοκαίρι). Όπως απέδειξε περίτρανα η σεζόν, οι νέοι παίκτες κερδίζουν από τους έμπειρους και έτσι ζυμώνονται και βελτιώνονται.

Ο Σιμόες, μπορεί να είναι σημείο αναφοράς και στην επόμενη μέρα. Εκτιμώ πως είναι παίκτης που αξίζει να γίνει μια προσπάθεια ακόμα, δίχως πικρίες και φορτίσεις. Και πιστεύω πως θα έχει μόνο κέρδη για την ΑΕΚ, η πιθανότητα να τον κρατήσει στα «κιτρινόμαυρα» και για τα επόμενα χρόνια.

Υ.Γ.: Θα ήθελα πολύ να υπάρξει λύση και με τον Λαμπρόπουλο. Στα δικά μου μάτια, ο Λαμπρόπουλος είναι ό,τι πολυτιμότερο και σημαντικότερο έχει κάνει ποδοσφαιρικά η ΑΕΚ. Παίκτης που δεν νοούνταν βασικός ούτε στην ομάδα της Β’ Εθνικής και κατάφερε να εξελιχθεί τόσο πολύ δια μέσου της ΑΕΚ, που έφτασε να είναι βασικός στο Champions League και να χτυπήσει την πόρτα της Εθνικής. Υπάρχει ο Σβάρνας, πολλά είναι ανοιχτά για το μέλλον, αλλά παιδιά σαν τον Λαμπρόπουλο θα ήταν σημαντικό να είναι εδώ.

 

Δείτε επίσης

Η ΑΕΚ τώρα παίζει άμυνα, μετά ξεκινά επίθεση!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναδεικνύει γιατί η ΑΕΚ έχει ηρεμία στην εποχή της κρίσης και πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο ποδόσφαιρο