Τελευταία Νέα

Σε άδεια εστία δεν χάνεις το γκολ…

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για την υπόθεση Χριστοδουλόπουλου που δεν πρέπει να γίνει… αυτογκόλ

Τα 2.500 αγωνιστικά λεπτά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου φέτος, θα μπορούσαν από μόνα τους να τον… φέρουν στα γραφεία της ΠΑΕ να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Και όχι για ένα χρόνο, αλλά για 2-3. Και με αποδοχές που θα ικανοποιούν απόλυτα τον άνθρωπο που πήρε την ΑΕΚ στα δύσκολα στην… πλάτη του.

Ένα φάουλ, μια ενέργεια, ένα σουτ, μια κεφαλιά. Πάντα κάτι έκανε ο Λάζαρος και άλλαζε την μοίρα του αγώνα.

Όλοι περίμεναν και περιμένουν από τα πόδια του πολλά. Περισσότερο από όλους ο Μανόλο Χιμένεθ που τον θυσίασε στο Κίεβο για να έχει η ΑΕΚ το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα. Και τώρα είναι… αγκαλιά με αυτό.

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ήρθε από την Ιταλία μετά από ένα κακό διάστημα. Αλλά ώριμος και συνειδητοποιημένος. Με οικογένεια πίσω του και γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και στην Εθνική.

Τα κατάφερε και τα δύο με εμφατικό τρόπο.

Ο ίδιος περίμενε και περιμένει την επιβράβευση. Και με νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο πια. Έφερε λεφτά, περιμένει λεφτά. Δεν εκβίασε όμως ποτέ, στο χορτάρι ήταν πάντα πρώτος και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα (βλέπε… Βράνιες). Θα έπρεπε η ΑΕΚ να τον έχει «φτιάξει» ήδη. Όχι με το συμβόλαιο των ονείρων του. Αλλά δείχνοντας του ότι αναγνωρίζει όλα αυτά που πέτυχε. Διότι ο Λάζαρος πέτυχε. Σε Super League, Κύπελλο και Ευρώπη πέτυχε.

Θαυμαστή σταθερότητα σε κάθε γήπεδο, εντός και εκτός γηπέδου. Ρεκόρ συμμετοχών (41), ρεκόρ γκολ (14) συν 4 ασίστ και ο άνθρωπος που έχει πάρει στην Ελλάδα νταμπλ, οδηγεί την ΑΕΚ σε μια τέτοια ιστορική επιτυχία για την ίδια. 40 χρόνια μετά!

Το ότι θα μείνει το θεωρώ πολύ πιθανό, για να μην πω σίγουρα.

Έστω και καθυστερημένα η ΑΕΚ θα τον καλέσει να υπογράψει (αν και έχει την οψιόν για το +1) ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020 ή 2021.

Όμως το ζήτημα είναι και η σχέση, η ψυχολογία. Η ΑΕΚ θέλει τον Λάζαρο καλά και… φτιαγμένο. Ο Λάζαρος θέλει η ΑΕΚ να του δείχνει ότι αναγνωρίζει όσα πρόσφερε. Για να συνεχίσει αυτό που είδαμε. Και αυτή η σχέση δεν πρέπει να χαλάσει. Διότι αν χαλάσει θα βγει και στο γήπεδο. Και η ΑΕΚ θα έχει… αστοχήσει. Σε μια περίπτωση που είχε… άδεια εστία για γκολ.

YΓ: Το ίδιο λάθος (με διαφορετικούς παραμέτρους) έγινε και με Γιόχανσον και με Ανέστη. Τους έκανε πρόταση, άρα τους ήθελε. Και δεν τους κράτησε.

Δείτε επίσης

Μαρτύρησαν μόνοι τους χωρίς… κσήλω

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την επικαιρότητα