Τελευταία Νέα

Οι ψεύτες και το «Grexit»

Το παρασκήνιο για τον τελικό και η πανωλεθρία του συστήματος στο στόχαστρο του Τάσου Τσατάλη

Το …τερμάτισε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Μετά από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας του ποδοσφαίρου, επειδή ο Ολυμπιακός δεν θέλει να παίξει ο Σιδηρόπουλος με τους δικούς του βοηθούς και αναγκασμού της ανύπαρκτης ΕΠΟ – ΚΕΔ σε υπαναχώρηση από την συμφωνία με τον Κοντονή, έρχεται ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να μας πει πως «ας παίξει όποιος επόπτης θέλουν».

Γενικά είναι αξιοθαύμαστη η απελπισμένη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Ολυμπιακού και ΕΠΟ – μέσω κάποιων δυστυχώς γνωστών για τον προπαγανδιστικό τους ρόλο Μέσων και «συναδέλφων»- να κάνουν πάλι την μέρα – νύχτα, μόνο που δεν βγαίνει το παραμύθι με τίποτα.

Γιατί όπως όλα δείχνουν, η ΕΠΟ αναγκάζεται να συμμορφωθεί με όσα συμφώνησε με τον Κοντονή από τα τέλη Απριλίου; Και λέω «όπως όλα δείχνουν» επειδή μέχρι τελευταία στιγμή, ας είμαστε επιφυλακτικοί.

Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι πως η FIFA δεν παρέχει πλέον καμιά στήριξη στην ΕΠΟ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα περί Grexit, όπως πλασάρουν οι «πωλητές σανού». Αυτή η ιστορία τελείωσε. Όσο και αν επιμένουν να την χρησιμοποιούν οι ψεύτες. Σύντομα θα το μάθουν και από τους υποβολείς τους.

Στην επιστολή που έστειλε χθες Πέμπτη στην ΕΠΟ, ο Σταύρος Κοντονής και αποκαλύπτεται σήμερα στην «Εφημερίδα Των Συντακτών», τους ξεκαθαρίζει δύο πραγματα. Τελικός θα γίνει είτε με τον Σιδηρόπουλο και το τιμ του, είτε με ξένο διαιτητή αν επιμείνουν στην υπαναχώρηση τους από την συμφωνία.

Το δεύτερο, που είναι και το πιο σημαντικό, τους λέει καθαρά πως η Αστυνομία θεωρεί ότι οι λόγοι ασφαλείας για τους οποίους ανέβαλλε επίσημα τον τελικό το Σάββατο, ισχύουν ακόμη. Άρα αν ο τελικός δεν γίνει με το τιμ του Σιδηρόπουλου ή με ξένους διαιτητές, τότε θα υπάρξει νέα αναβολή για τους ίδιους λόγους ασφαλείας. Αυτό ήταν το μήνυμα του Κοντονή. Και προσέξτε και κάτι άλλο: Τους λέει πως ο λόγος που υπάρχει ανησυχία για επεισόδια «στον αστικό ιστό», είναι το κλίμα που δημιούργησε η αθέτηση της συμφωνίας για τους διαιτητές. Άρα αν ισχύσει η συμφωνία, τότε κατά τον υφυπουργό, θα ομαλοποιηθεί και το κλίμα.

Απέναντι σε όλα αυτά η προπαγάνδα της ΕΠΟ υποστήριζε μέχρι τώρα πως αν αναβάλλει ξανά τον τελικό ο Κοντονής, τότε θα επέμβει η FIFA για Grexit κλπ. Όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εδώ και μερικά 24ωρα ξέρουν από την FIFA στην ΕΠΟ, πως αν ο τελικός αναβληθεί εκ νέου για λόγους ασφαλείας, τότε αυτοί δεν μπορούν να παρέμβουν.

Αφού το ξέρει αυτό λοιπόν η ΕΠΟ, το ξέρει και ο Ολυμπιακός. Που έχει κρατήσει ήδη τους παίκτες του αναγκαστικά από την καλοκαιρινή τους άδεια εδώ και ένα 24ωρο και αν δεν γίνει ο τελικός και την εβδομάδα που έρχεται, τότε έχει σημαντικό πρόβλημα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, αναγκάζονται στην ουσία να δεχτούν την αρχική συμφωνία για το τιμ του Σιδηρόπουλου. Επειδή αν δεν το κάνουν, ο τελικός δεν θα γίνει ούτε την εβδομάδα που έρχεται και το ξέρουν.

Πρόκειται για μια τεράστια ήττα, τόσο του Ολυμπιακού που αναρωτιέται κανείς τι θα πει στους παίκτες του για τους λόγους που έχουν μείνει εδώ τόσες μέρες παραπάνω, αν ο τελικός γίνει όντως με το τιμ του Σιδηρόπουλου. Φυσικά και θα αναρωτιούνται γιατί δεν έγινε από την αρχή και μέσω της ΕΠΟ, επιχειρήθηκε να τιναχθεί στον αέρα λόγω των διαιτητών.

Όπως θα αναρωτιούνται σίγουρα, γιατί εφόσον η διοίκηση της ομάδας τους, πιστεύει ακλόνητα στην ανωτερότητα τους, θεώρησε σπουδαίο λόγο για να τιναχθεί στον αέρα το ματς στις 7 Μαΐου, το αν θα είναι βοηθός ο Αλεξέας αντί του Κωσταρά και αν θα είναι τέταρτος ο Τουμπακάρης αντί του Δημητριάδη.

Η μεγαλύτερη βέβαια ήττα, εφόσον επαναλαμβάνω επιβεβαιωθούν ως το τέλος οι εξελίξεις όπως διαφαίνονται από χθες, είναι της ΕΠΟ. Γιατί θα έχει αναγκαστεί να δεχθεί το τιμ του Σιδηρόπουλου, από την ίδια την FIFA πλέον. Γιατί θα τελειώνει και επίσημα και θα το έχει καταλάβει και ο πιο ανόητος, η ιστορία με την FIFA που θα έρχεται εδώ και θα επιβάλλει ότι θέλει η ΕΠΟ.

Βασικά έχει τελειώσει από πέρσι η ιστορία, αλλά δεν το έχουν πάρει χαμπάρι οι περισσότεροι. Θα το πάρουν τώρα όμως, από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η διαιτητική πεντάδα από την οποία υπαναχώρησε στις 5 Μαΐου η ΕΠΟ.

Μετά από αυτό και αφού υποθέσουμε πως πάμε ομαλά για τελικό την Τρίτη ή Τετάρτη, θα έχουμε και άλλα επεισόδια με επίκεντρο την ΕΠΟ. Πολύ «ζουμερά». Πάρα πολλά και για πάρα πολλούς. Εδώ θα είμαστε να τα αποκαλύψουμε και να τα αναλύσουμε….

Δείτε επίσης

Η μπάλα-ψυχολόγος και το καλοκαίρι της ΑΕΚ…

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την ΑΕΚ, αλλά και για το ρόλο της μπάλας στον πόλεμο της πανδημίας…