Προ(σ)κλήσεις

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για τον Σαββατιάτικο τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Και φτάνουμε σιγά-σιγά στον τελικό. Στο παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν σώζει μια χρονιά αν κερδίσει. Ξεκινάμε από αυτό. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος δεν συνιστά μια πετυχημένη χρονιά για την ΑΕΚ πια και δεν σταματούν οι απαιτήσεις τις για αλλαγές το καλοκαίρι και μεταγραφική ενίσχυση. Ξεπεράστηκαν πια αυτές οι εποχές.

Παράλληλα όμως οφείλει πρωτίστως για τον εαυτό της να κατακτήσει το τρόπαιο αυτό. Να κερδίσει τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ που δικαίως τερμάτισε πρώτος στην βαθμολογία, αν θέλουμε θα μιλήσουμε καθαρά ποδοσφαιρικά. Η διαφορά και το αήττητο είναι μια διαφορετική κουβέντα για όσους κατανοούν το ποδόσφαιρο στην πραγματικά του διάσταση.

Η ΑΕΚ λοιπόν καλείται να διαχειριστεί προς όφελος της την μεγάλη πρόκληση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι μεγάλη πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές και τον Μανόλο Χιμένεθ, για όσα άκουσαν για το περσινό πρωτάθλημα. Ο εγωισμός τους σαφώς και έχει πληγωθεί. Η προσωπικότητα ορισμένων έχει σπιλωθεί και έχουν όλο τον χρόνο και το χώρο στο Σαββατιάτικο τελικό να δώσουν απαντήσεις. Πρωτίστως για τους εαυτούς τους. Μην γελιόμαστε. Ο ποδοσφαιριστής πρώτα παίζει για την πάρτη του, μετά για όλα τα άλλα. Και τώρα απέναντι σε αυτόν τον ΠΑΟΚ που από πέρυσι έχει βαλθεί να δείχνει ασέβεια στην ΑΕΚ και τον κόσμο της, πρέπει να απαντήσουν. Ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντα…

Με απόφαση της κυβέρνησης αυτός ο τελικός δεν θα έχει κόσμο. Δεν θα έχει φιλάθλους. Το προϊόν δεν θα έχει πελάτες. Άρα δεν μιλάμε για προϊόν. Μιλάμε για μια γελοιότητα που μεγάλο χαμένο έχει το ποδόσφαιρο. Εικόνες με άδειες εξέδρες για τον μεγάλο τελικό και παίκτες να παίζουν μπροστά σε χιλιάδες άσπρα καρεκλάκια. Από 120 προσκλήσεις οι ομάδες, 600 η ΕΠΟ και 100 για τις οικογένειες των παικτών. Μιλάμε για απόφαση σταθμό στον ελληνικό αθλητισμό, για τον τελικό γιορτή, για το παιχνίδι που όλοι θα ήθελαν να δουν από κοντά αλλά έχουμε αρχές και αρμοδίους που δεν μπορούν να διαφυλάξουν την τάξη, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων όσων θα ήταν στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Και έτσι πέταξαν τον κόσμο έξω. Επόμενο βήμα να μην κάνουμε καν τους αγώνες.

ΥΓ: «Εδρα της ΑΕΚ το ΟΑΚΑ», κρατάμε τη δήλωση-μνημείο για τα ιστορικά ντοκουμέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η γελοιότητα σε όλο το μεγαλείο της.

Δείτε επίσης

Κύριε Μάκη μας κακομαθαίνετε

Η Βασίλισσα γύρισε θριαμβεύτρια από το αγαπημένο της πλέον νησί της Κρήτης και τα 2 Αοράκια, έχοντας στις αποσκευές της την τέταρτη κούπα σε 3 αγωνιστικές σεζόν