Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την πραγματικότητα της ΑΕΚ, αλλά και για όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε…

Έμεινε μια εβδομάδα πριν από το πρώτο ραντεβού της ομάδας για τη νέα σεζόν και δώδεκα μέρες πριν από την αναχώρηση για την Πολωνία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή, είναι μεταγραφικά στο -4.

Δεν συζητιέται αυτό και κανείς δεν μπορεί να κάνει το άσπρο… μαύρο. Η ΑΕΚ που πήρε το πρωτάθλημα κι έκανε μια καταπληκτική πορεία την περασμένη σεζόν, σε τρία μέτωπα, είναι σήμερα αποδυναμωμένη, χωρίς τους Αραούχο, Γιόχανσον, τον παίκτη που προτίμησε τα λεφτά και τον ΟΣΦΠ και τον Βράνιες.

Τέσσερις περιπτώσεις που για καμία εξ’ αυτών, δεν μπορείς να πεις για παράδειγμα… «έλα μωρέ, ποιος Βράνιες». Είναι παίκτες κλάσης και οι τέσσερις που έφυγαν, γι’ αυτό και επιβάλλεται να είναι παίκτες κλάσης και αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό που δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη επεξήγηση.

Έχω την αίσθηση ότι η δυνατή κι αν θέλετε να το πούμε πιο ξερά, η ακριβή μεταγραφική κίνηση θα αφορά στον φορ, δηλαδή στον αντί-Αραούχο. Το θεωρώ λογικό και σωστό. Η μεγάλη επένδυση πρέπει να γίνει στο γκολ, πρέπει να γίνει στον πρώτο σκόρερ. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι για τις άλλες τρεις θέσεις στις οποίες η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση, υπάρχει η πολυτέλεια για ρίσκο και για εκπτώσεις.

Για παράδειγμα, ο Βράνιες θα πρέπει να αντικατασταθεί από αντί-Βράνιες. Και αντί-Βράνιες δεν μπορεί να είναι π.χ. ο Τζανετόπουλος. Ο Άνταμ θα πρέπει να παραμείνει ο πέμπτος στόπερ της ΑΕΚ, όπως ήταν πέρυσι, πίσω από τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς και Λαμπρόπουλο. Και μάλιστα, για να είμαστε δίκαιοι, θα μπορούσε να πάρει και κάποιες ευκαιρίες περισσότερες από τον Μανόλο αφού στο Μιλάνο ήταν εξαιρετικός δίπλα στον Βράνιες.

Ούτως ή άλλως, μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό ή για να ακριβολογούμε, μια πρωταθλήτρια ομάδα που δεδομένα θα κάνει πρωταθλητισμό και θα αγωνίζεται σε τρία μέτωπα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) θέλει πέντε κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ της.

Είναι στατιστικά αδύνατο να μην χτυπηθεί από τραυματισμούς, κανείς από τους πέντε. Ο Τσιγκρίνσκι, άλλωστε, είναι ευπαθής συν ότι βρίσκεται πια στα 32 του. Είδαμε, τι έγινε και με τον Τσόσιτς, που τον έχασε για μήνες η ΑΕΚ. Κατάφερε ωστόσο η ομάδα να τελειώσει τη σεζόν με μια αμυντική επίδοση που έγραψε ιστορία.

Για ποιο λόγο; Επειδή είχε τρία σέντερ μπακ μεγάλης κλάσης, τέταρτο τον Λαμπρόπουλο που το παλικάρι (φτου, φτου) έκανε άλλη μια εξαιρετική σεζόν, επιστρέφοντας το ίδιο δυνατός και από τη δεύτερη επέμβαση από τους χιαστούς και πέμπτο τον Τζανετόπουλο, που όποτε κλήθηκε, ανταποκρίθηκε.

Η ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν θα φύγει άλλος παίκτης, δεν θέλει πέντε μεταγραφές. Θεωρώ ότι έστω και μια παραπάνω από τις τέσσερις, θα είναι εντελώς αχρείαστη. Αλλά, αυτές οι τέσσερις που θα γίνουν, θα πρέπει αφενός να μην εμπεριέχουν το παραμικρό ρίσκο και αφετέρου να μην μπουν στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, σκέψεις του τύπου… «αφού έχουμε και τον τάδε ως λύση, ας πάρουμε απλά κάποιον ως εναλλακτική».

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί και τα σημαντικά κενά που άφησαν οι τέσσερις πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που έφυγαν να καλυφθούν από ισάξιους.

Η άλλη όψη του ίδιου ωστόσο νομίσματος αφού για την ΑΕΚ μιλάμε, είναι ότι πολύ ορθά η «Ένωση» πούλησε τον Βράνιες, με μια εξαιρετική οικονομική προσφορά για έναν παίκτη που αφενός του χρόνου έληγε το συμβόλαιό του και αφετέρου είχε πολύ μεγάλη πρόταση στα χέρια του από την Άντερλεχτ και είναι λογικό που ήθελε να φύγει.

Αυτό που έχει όμως τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο παίκτης παραχωρήθηκε με τους όρους που έθεσε και με τα «θέλω» που είχε η ΑΕΚ. Όταν πριν από μερικές εβδομάδες, η Άντερλεχτ κατέθεσε πρόταση στην ΑΕΚ, λίγο κάτω από τα 2,5 εκατομμύρια για την παραχώρηση του Βράνιες, έχοντας ως δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Βόσνιου με την «Ένωση» έληγε σε ένα χρόνο και πως ο ίδιος ο παίκτης είχε μια πολύ μεγάλη πρόταση στα χέρια του από τους Βέλγους, η «πιάτσα» αναρωτιόταν και συζητούσε… «Μα καλά, τι περιμένει ο Μελισσανίδης; Πακέτο τον κάνεις και τον δίνεις με… κορδέλα, με τέτοια πρόταση». Αυτό έλεγαν οι πάντες γύρω από την ΑΕΚ, αυτό συζητούσαμε και οι δημοσιογράφοι μεταξύ μας.

Οι μέρες περνούσαν, το θέμα Βράνιες είχε αρχίσει να κουράζει, αλλά η ΑΕΚ παραχώρησε τον παίκτη με τα χρήματα που επιθυμούσε, με τα μετρητά που επιθυμούσε και με όλους τους όρους που είχε θέσει η ίδια. Οι εκπρόσωποι του Βράνιες ήταν επί μέρες στην Αθήνα και ο Μελισσανίδης έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους συναντήσει, από τη στιγμή που ήταν καθαρά και ξάστερα, τα «θέλω» της ΑΕΚ.

Οι οπαδοί κάθε ομάδας, προφανώς και δεν είναι λογιστές για να έχουν ως πρωταρχικό τους μέλημα, τα πόσα λεφτά θα μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας τους από τις πωλήσεις και τα πόσα θα βγαίνουν από τα ταμεία για τις αγορές παικτών και τις ανανεώσεις. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάνε τα διδάγματα του όχι και πολύ μακρινού παρελθόντος.

Η διοίκηση κάθε ομάδας, οφείλει φυσικά να λειτουργεί και λογιστικά. Κι αυτό δεν χρειάζεται επεξήγηση. Και οι δημοσιογράφοι, οφείλουμε να καταγράφουμε τα πάντα και να μην αποκρύπτουμε τίποτα.

Να ασκούμε κριτική σε κάθε διοίκηση και να επισημαίνουμε για παράδειγμα, ότι έφυγαν τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής και επιβάλλεται να αναπληρωθούν από ισάξιους αντικαταστάτες, που δεν μπορεί παρά να είναι κι αυτοί, παίκτες πρώτης γραμμής.

Αλλά, να λέμε παράλληλα και μπράβο στη διοίκηση όταν σέβεται την ομάδα και να κάνουμε υπομονή γιατί τους όποιους παίκτες πρώτης γραμμής, οφείλει να τους φέρει με τους όρους που συμφέρουν την ΑΕΚ και όχι όλους τους άλλους. Και να επικροτούμε όταν το πετυχαίνει αυτό…

Το 2005, ο Ράφικ Τζιμπούρ είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού Αστέρα, που αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική. Ένα παιχνίδι του ιστορικού συλλόγου της Καισαριανής να έβλεπες, που προσωπικά είχα δει σχεδόν τότε όλα τα εντός έδρας, αντιλαμβανόσουν το πόσο παικταράς ήταν.

Πριν τελειώσει εκείνη η σεζόν, ο «τρομοκράτης» όπως τον μάθαμε αργότερα, προτάθηκε στην ΑΕΚ αντί του ποσού των 200.000 ευρώ! Η «Ένωση» είπε «όχι», τον Τζιμπούρ τον… τσίμπησε ο Ατρόμητος, εν συνεχεία πήγε στον Πανιώνιο και η ΑΕΚ τον πήρε δύο χρόνια από τότε που της προτάθηκε για να τον πάρει… τσάμπα, με 3.200.000 ευρώ! Και φυσικά, τον έχασε τρία χρόνια μετά, πάλι τσάμπα, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να τον κρατήσει, έχοντας φτάσει πια στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Τα γεγονότα «μιλάνε» από μόνα τους και δεν… σηκώνουν κάποιο σχόλιο, όπως το ίδιο ισχύει και για δεκάδες άλλες περιπτώσεις, μεταγραφικές και όχι μόνο, που συνέβαλλαν για να φτάσει η ΑΕΚ στην πτώχευση. Για να μην το… κουράζουμε, ήταν η εποχή που η ΑΕΚ έπαιρνε μεν παίκτες αλλά με όσα λεφτά ήθελαν οι άλλοι (παίκτες, ομάδες, μάνατζερ και λοιποί παρατρεχάμενοι). Και πούλαγε, πάλι με όσα λεφτά ήθελαν οι άλλοι.

Χρήματα που έφευγαν χωρίς παραστατικά, αναθέσεις έργων χωρίς μειοδοτικούς διαγωνισμούς, αμοιβές και μπόνους που ποτέ δεν είχαν συμφωνηθεί, ενοίκια για παίκτες σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι και πληρωμή για παίκτη που δεν ήρθε ποτέ στην ΑΕΚ! Αυτά και άλλα πολλά, είχε δείξει άλλωστε, ο διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2004-2008.

Μη θυμηθούμε συγκεκριμένα πράγματα και χαλάσουμε τις… καρδιές μας, αλλά οπωσδήποτε δεν πρέπει και να ξεχνάμε ποτέ, όσα οδήγησαν την ΑΕΚ στην πιο άσχημη σελίδα της ιστορίας της.

Εκείνη η ΑΕΚ ήταν μια εντελώς… άλλη ΑΕΚ, αφού ΑΕΚ κανονική είναι αυτή που υφίσταται εδώ και πέντε χρόνια, συγκεκριμένα από τότε που ξεκίνησε η αναγέννησή της. Είναι μια ΑΕΚ που έχει κάνει όλα αυτά τα άλματα προόδου που έχουμε δει σε όλα τα επίπεδα. Και τα έχει κάνει γιατί σέβεται την ιστορία της, σέβεται τον κόσμο της, αλλά σέβεται και τα ταμεία της.

Είναι μια ΑΕΚ που όταν πουλάει παίκτη, παίρνει όσα θέλει η ίδια προκειμένου να τον παραχωρήσει και όχι όσα θέλει ο παίκτης, οι εκπρόσωποί του και η ομάδα που επιθυμεί να τον αγοράσει. Είναι μια ΑΕΚ που όταν θέλει να αγοράσει κάποιον παίκτη, δίνει όσα θέλει η ίδια να δώσει, εκτιμώντας την αξία του και όχι όσα θέλουν οι άλλοι να… αρπάξουν. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγράφεται, είναι κάτι που οφείλουμε να μην το ξεχνάμε…

24 Σχόλια

 1. Ε όχι και 4 μεταγραφές, 2 καλές χρειάζονται. Ένας να παίζει για Τσίνο-Λάζαρο κι ένας για Βράνιες-Γιόχανσαον. Δεν είναι καιρός για έξοδα.

 2. Πέρα από την απαράδεκτη επίθεση στον Ντέμη έχω μια απλή απορία, αν έμεναν οι 4 που έφυγαν δε θα χρειαζόμασταν μετεγγραφές? Για να το θέσω διαφορετικά, πέρσι το Γενάρη δε χρειαζόμασταν ακόμα ένα εξτρέμ? Από που ως που τώρα με 4 μετεγγραφές είμαστε καλυμμένοι ρε παιδιά? Μου προκαλούν αηδία οι διάφοροι που σταυρώνουν το Μελισσανίδη και η απαξίωση για τα πάντα αλλά μην τρλλαθούμε κιόλας από το σκύψιμο. Επειδή στον κόσμο της ΑΕΚ δεν βλέπω τίποτα και παίζει μπάλα ένα ντεμέκ αριστερό εξτρέμ σ ένα ντεμέκ ουδέτερο σάιτ, καλό δεν είναι να μπει το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και να μάθουμε από κάποιον δικό μας δημοσιογράφο τι ισχύει όντως για τις περιπέτειες της εταιρίας του Μελισσανίδη στις ΗΠΑ και μια δεύτερη ερώτηση για το πως κατανέμονται τα έσοδα της ομάδας ώστε να πάψουν κι αυτοί που λένε πως χτίζει γήπεδο με τα λεφτά του ΟΥΕΦΑ, τις αποδεσμεύσεις, τις εμπορικές συμφωνίες κτλ κτλ.

 3. Ε όχι και 4 μεταγραφές, 2 καλές χρειάζονται. Ένας να παίζει για Τσίνο-Λάζαρο κι ένας για Βράνιες-Γιόχανσαον. Δεν είναι καιρός για έξοδα.

 4. Ναί, να γίνουν τέσσερις Μεταγραφές…
  Με μία όμως αυστηρή Προϋπόθεση…
  Οτι, η πρώτη εξ αυτών, θα είναι ο Αραούχο…

  Κι ύστερα, άς καλυφθούν και τα υπόλοιπα Κενά…

 5. χρειαζομασταν 2 εξτρεμ, επιθετικο, αμ.χαφ, πριν φυγουν οσοι εφυγαν..
  τωρα που εφυγαν ηδη 4 χρειαζομαστε απλα αντικαταστατες τους ?
  δεν μου βγαινουν τα κουκια…
  μονο οι αμυντικοι τραυματιζονται κε. δημοσιογραφε ? αν τραυματιστει το μοναδικο εξτρεμ που θα παρουμε τι γινεται ?
  αν τραυματιστει το μοναδικο σοβαρο αμ.χαφ που εχουμε τι γινεται ?
  θα εχουμε μια σεζον με 60 παιχνιδια…σε περιπτωση που σας διαφευγει..

  • αν τραυματιστεις εσυ την ωρα που μας εχεις σπασει τα αρχ@@@@@@@@@@@@@@@@δια τοτε να δουμε τι θα κανουμε .ΤΩΡΑ λιγο σοβαρα νεκρομαντη 1924 κανε λιγο υπομονη σε βλεπω γρηγορα να γερνας

 6. ο ξηλινος

  οπως υπαρχει ο παικτης που προτιμησε τα λευτα απο την ομαδα, ετσι υπαρχει κ ο παικτης που προτιμηθικαν τα λευτα απο αυτον! για να ειμαστε δικαιοι. δεν κατηγορω την διοικηση, μαγκια της κ τους χαιρομε που το κανανε!! κατα τα αλλα θα πρεπει καποτε να παψουμε να απαξιωνουμε τα παιδια που ιδροσαν την φανελα κ μας φτασανε ως εδω. ειναι καιρος να τους δωσουμε αυτο που κερδισανε με την αξια τους κ την προσπαθεια μεσα στο γηπεδο. γηιτι να παρουμε αλλον κ να αφησουμε τον τζανετοπουλο να καθαριζει παλη τον παγκο; εκτος κ αν σκοπος μας ειναι να τον καψουμε κ να τον πεταξουμε ετσι, χωρις καριερα. κ τελος ας μη γελιωμαστε. ετσι οπως ξεγιμνωθικε η αεκ φετος, θα κανουμε τουλαχιστω τρεια χρονια για να ξαναδουμε τετοια πορεοια. στον παγκο χασαμε παρα πολλη! εκτος κ αν πιστευεται οτι ο τωρονος ειναι καλητερος απο το μανωλο ποπυ εγω δεν το πιστευω

  • ξηλινε δεν εχουμε λεφτα και κατι αλλο η ΑΕΚ δεν ειναι ιδρυμα τι θα πει να τους δωσουμε….αν ο τζανετοπουλος αξιζει να παιζει θα παιζει αλλα δεν το παιδι δεν ειναι για ΑΕΚ

 7. Κατι καλο θα ακουσουμε αυριο παιδια!!! Ελαχιστη υπομονη ακομα…

 8. Ωραία τα έλεγες, μέχρι που έγραψες αυτό: «Η ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν θα φύγει άλλος παίκτης, δεν θέλει πέντε μεταγραφές. Θεωρώ ότι έστω και μια παραπάνω από τις τέσσερις, θα είναι εντελώς αχρείαστη.»

  Ούτε ο Πρόεδρος δεν μπορεί να το πιστεύει αυτό. Δηλαδή αρκεί να αντικαταστήσουμε Τσίνο, Λάζαρο, Βράνιες, Γιόχανσον? Και ποιός μας λέει ότι θα μας βγουν παιχταράδες και οι 4 καινούριοι? Με τον κόφτη μάλιστα που έχουμε για να μην δώσουμε πολλά? Αλλά ακόμη κι αν βγουν τεφαρίκια και οι 4 και αντικαταστήσουν επάξια αυτούς που έφυγαν, η περσινή ομάδα δεν ήθελε ενίσχυση? Ήταν εικόνα αυτή στον τελικό κυπέλλου που ήρθε το ΠΑΟΧάκι και μας νίκησε χαλαρά μέσα στο σπίτι μας?

  Επειδή δηλαδή ο Μελ δεν θέλει να ανοιχτεί, να μην βλέπουμε ότι γαύροι βορά και νότου ενισχύονται, ενώ εμείς μετράμε μόνο απώλειες? Τουλάχιστον 5-6 μεταγραφές από το πάνω ράφι θέλουμε, + Κονέ και Σιμόες να ανανεώσουν γρήγορα, μη μας βρει κι άλλη συμφορά.
  Πολλά τα λεφτά, το καταλαβαίνω. Αλλά αυτό δεν λύνεται με το να μας πείσετε ότι… «έστω και μια παραπάνω από τις τέσσερις, θα είναι εντελώς αχρείαστη.» 4 ακριβές θέλεις μόνο για να καλύψεις τα κενά. Αν μιλάμε για ενίσχυση και Τσου-Λου, θέλεις 6.

 9. Συμφωνώ με το περισσότερα σχόλια του άρθρου. Όμως, οι μεταγραφές που πρέπει να γίνουν είναι 5!!! Δηλαδή, 2 εξτρέμ, έναν φορ, έναν αμυντικό και ένα 8ρι. Οι 2 μεταγραφές(φορ, εξτερμ) πρέπει να κλείσουν μεχρι την προετοιμασίας, ώστε να δουλέψουμε σωστά για τα προκριματικά του C.L.

 10. ροστερ πρωταθλητισμου

  Πω πω συμπτωσεις, μολις μεγαλωσε λιγακι η γκρινια και η κριτικη γιατι εφυγαν 5 πυλωνες μεχρι στιγμης, περασε εναμισης μηνας απο το πρωταθλημα και 10 μερες πριν την προετοιμασια δεν κουνιεται ακομα φυλλο, τσουπ ξαφνικα ξεφυτρωσαν την ιδια μερα, απο την ιδια κατευθυνση αρθρα ιδιου περιεχομενου με την ιδια στοχευση που δεν συγκρινει την ομαδα με τον ανταγωνισμο αλλα την ΑΕΚ με λαθη της ΑΕΚ πριν απο 14 χρονια.. Και ενω κανεις δεν γκρινιαζει γιατι πουληθηκε καποιος παικτης με καλα λεφτα αλλα γιατι δεν αγοραζονται οι αντικαταστατες.. Ευτυχως που ειμαστε ΑΕΚ δηλαδη γιατι αλλιως θα λεγαμε τι λενε αυτοι ρε, παλι κυνηγημενοι αισθανονται στο μυαλο τους, πως προεκυψε αυτη η συγκριση σ’ αυτο το επιπεδο αφου κανεις δεν την εχει κανει, παει επεσε παλι καργα non paper που ουτε κομμα δεν αλλαξανε.
  Παλι καλα ομως που ειμαστε ΑΕΚ και δεν εχουμε τετοια ξεφτιλικια οποτε ειναι απλα συγκυριακο και τα μεγαλα πνευματα ετυχε και συνατηθηκαν.

 11. Αν γινουν μονο 4 μεταγραφες, η ΑΕΚ αποκλειεται να πετυχει τους στοχους της. Δε σημαινει οτι επειδη τα καταφερε περυσι, θα τα καταφερει και φετος να αντεξει ως το τελος χωρις πολλες εναλλακτικες λυσεις. Αν παρει μονο εναν φορ, θα εχουμε για 2η λυση τον Γιακουμακη ο οποιος σπανια κανει σωστο κοντρολ. Για καποιο λογο το χετε σιγουρο οτι θα γινει ενας σπουδαιος φορ, αλλα εγω δε βλεπω κατι τετοιο. Αν παρουμεν εναν φρο και χρειαστει να λειψει για καποιο λογο σε αρκετα ματς, θα καταστραφουμε. Ουτε ο Λιβαγια ειναι κλασσικος φορ και θα πρεπει σιγουρα να αποκτηθουν 2 φορ. Και αυτο το ξερουν στην ΠΑΕ και γι αυτο πηγαν να παρουν τον Καιπερς ο οποιος ομως απ οτι φαινεται δυσκολα θα αγωνιστει στην ΑΕΚ.
  Στα εξτρεμ, καθε σοβαρη ομαδα εχει τεσσερα. Εμεις τωρα εχουμε μονο Αλμπανη και Μπακασετα ο οποιος δε μπορει να αποδωσει σε αυτη τη θεση σε ολων των ειδων τα παιχνιδια. Αρα, και μονο αριθμητικα να τ σκεφτουμε, χρειαζομαστε αλλους 2 εξτρεμ.
  Αντι-Γιοχανσον που ειναι περισσοτερο 6ρι, λογικα θα ειναι ο Γαλανοπουλος. Αρα μαλλον θελουμε δύο 8ρια (ή ενα αν μεινει ο ΚΟνε). Λεω μαλλον γιατι πιθανον να χρησιμοποιηθει αρκετα εκει ο Μανταλος. Αλλα σε αυτη την περιπτωση θα χουμε θεμα στη θεση 10. Ο Λιβαγια για Ελλαδα ειναι πολυ καλος κα ι ως 10ρι, αλλα στα απαιτητικα ματς πρεπει 10ρι να παιζει ο Μανταλος που ειναι πολυ πιο κινητικος.
  Παντως κατι δεν παει καλα για να μην εχει γινει ακομα μεταγραφη. Δυστυχως δε βλεπω πολυ πιθανο να ειμαστεπληρεις στο 1ο επισημο ματς. Η ΑΕΚ ισως πλεον να κοιταζει και φορ για αμεση αγορα, αλλα γενικα κοιταζει ειτε ελευθερους ειτε παιχτες που δινονται δανεικοι με οψιον. Και το κακο ειναι πως οι καλοι ελευθεροι εχουν πολλες προτασεις (συν οτι δεν πολυβιαζονται), ενω ελαχιστες ομαδες δινουν αυτη την περιοδο τους παιχτες τους δανεικους με οψιον. Πρωτα κοιτανε να τους πουλησουν.

 12. Καλά είναι όλα αυτά που ακούμε το τελευταίο διάστημα για τα ταμεία και τα μεγάλα deal. Δεν μας λέτε όμως ότι για να συνεχίσουν να γεμίζουν τα ταμεία χρειάζεται μια ομάδα που να κερδίζει στην Ευρώπη, να παίρνει βαθμούς, να προχωράει γύρους. Όσα και να έχεις, αν δεν τα ανανεώνεις, γρήγορα θα τελειώσουν. Εδώ δείχνουν να τελειώνουν τα 25+ μύρια ετησίως επί 20 χρόνια του έξω από δω…Για πέστε μας λοιπόν, πώς θα γίνει τώρα μια ομάδα που θα πετύχει αυτά που θα γεμίζουν τα ταμεία; Και πότε θα ξαναδοθεί μια τέτοια ευκαιρία; Το χειρότερο, όταν πιέζεσαι να κάνεις σοβαρές κινήσεις, το λάθος ελλοχεύει. Και τότε αδειάζουν απότομα τα ταμεία. Για μένα η ευκαιρία έχει χαθεί. Και αυτό δεν είναι μεμψιμοιρία. Είναι ρεαλισμός. Και ας είμαι εγώ κακός αν κάνω λάθος. Μακάρι..

 13. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βρισκεται στο στοχαστρο ο Ντεμης. Προσφερει κατι αυτο; Ειναι αντιπαλο δεος του Ηγετιδη; Ουτε κατα διανοια. Γιατι τετοια συντονισμενη επιθεση σε εκεινη την εποχη; Τελος παντων. Ο Ηγετιδης να αφησει επιτελους την ακρατη καβουροσυνη και να ενισχυσει πραγματικα την ομαδα. Πρεπει να μπουμε σε ομιλους τουλαχιστον του γιουροπα. Στη χρονια που ερχεται θα εχουμε να αντιμετωπισουμε τη συμμαχια των 2 γαυρων. Αυτο μου δειχνει οτι ο ρωσος πρακτορας δεν εχει εκεινες τις δυναμεις για να προχωρησει μονος του. Γι’ αυτο χρειαζεται τις οποιες δυναμεις του Μαρινακη. Αυτο σημαινει μοιρασια αναμεσα τους. Προβλεπω να γινονται μαλλια κουβαρια οι δυο τους αν τελικα καταφερουν να παρουν τον ελεγχο της καταστασης. Ελπιζω και ευχομαι ο Ηγετιδης να καταφερει να τα βγαλει περα και με τους δυο.

 14. Μανος21ΑΕΚ1984

  Πάνο δεν είμαστε στο -4 που γράφεις αλλά στο -5….Η ομάδα μας χρειάζεται 2 εξτρέμ και όχι ένα που ακούγεται συνέχεια….

 15. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Λουπο ποτε θα κανουμε;;;

  Καλυπτεται την διοικηση μεσω της »Ωρας» και κανετε γαργαρα το οτι εχουμε φτασει 22 Ιουνη και ακομα τιποτα απο μεταγραφες. Βγαλατε ενα πρωτοσελιδο-ΝΤΡΟΠΗ για τη δημοσιογραφια προχτες μιλωντας για »μπαμ» στην επιθεση, κατι που δεν ειχε βαση και το κανατε απλα και μονο για να τσιμπησει ο κοσμος. Κριμα…

 16. Πάνο, τι γίνεται με τα μεταγραφικά;Θα κάνουμε καμιά μεταγραφή;Πολύ μεγάλη η αργοπορία που παρατηρείται.Ελπίζω οι παίκτες που θα φτάσουν να μας αποζημιώσουν.Έχεις καμιά ενημέρωση για Καρτάμπια,Μέντες,Ματσίς,Λεστιέν;Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *