Ο Κρίστιτσιτς είναι λόγος να μην χαλαρώνεις

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για το κεφάλαιο της σημαντικής απουσίας του Νέναντ Κρίστιτσιτς

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς έπαιξε με την Γκόρνικ, έπαιξε και με την Τρεντσίν. Από δύο ημίχρονα. Από τις 12 Ιουλίου και μετά δεν τον έχουμε ξαναδεί. Δεν έπαιξε με Μακάμπι Νετάνια, Σταλ Στάλοβα, Βόλο και Λαμία. Στις προπονήσεις κάνει ειδικό πρόγραμμα. Ο Λάκης Νικολάου και οι συνεργάτες του βρίσκονται… πάνω από το γόνατο του. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση, χρίζει ειδικού προγράμματος. Δεν είναι θέμα να χαλαρώνει η ΑΕΚ. Τετάρτη έχουμε πρόβα τζενεράλε με την Μπασακσεχίρ και 8 Αυγούστου δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο Europa League. Και άπαντες αμφιβάλουν αν μπορεί να παίξει στην αρχή της χρονιάς. Στο πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο η περίπτωση Κρίστιτσιτς είχε και έχει σημαίνοντα ρόλο. Ο χαφ που κάνει τα πάντα, δίπλα στον πλέι μέικερ του άξονα. Αυτόν τον ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει ούτε ο Σιμόες, ούτε ο Γαλανόπουλος δίπλα στον Σιμάο. Κανείς στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι τύπου Κρίστιτσιτς.

Αλλάζει πλάνο ο Καρντόσο

Αν πρέπει να λείψει και τον Αύγουστο, θα προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα ο Μιγκέλ Καρντόσο. Θα παίξει με διαφορετικούς ρόλους στα χαφ. Αλλά δεν είναι το βασικό πλάνο που δουλεύει. Και όσοι ξέρουν από τέτοια προβλήματα με γόνατα, ξέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώνεις. Ο Σέρβος είναι 29, αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο, η ΑΕΚ πλήρωσε για να τον πάρει, αλλά ακόμη δεν έχει δει πράγματα από τον παίκτη. 18 ματς, 1.000 λεπτά μέτρησε πέρυσι με σποραδικές καλές εμφανίσεις που δεν δικαιολογούν το όνομα του. Στα σημαντικά ματς δεν φάνηκε. Ενα παιδί που παράλληλα είναι επαγγελματίας, έχει τρέλα με την οικογένεια του και δεν δίνει δικαιώματα. Πολύ έξω από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα από ξένους.

Και δεν είναι αυτό το μόνο σημαντικό πρόβλημα στην ΑΕΚ. Υπάρχει και ο Μπάρκας με το πρόβλημα που απέκτησε και είναι εκτός. Οριακά αν προλάβει το πρώτο επίσημο ματς, λένε οι εκτιμήσεις. Ο Βράνιες και ο Μάνταλος φαίνεται ότι στάθηκαν πιο τυχεροί και δεν απέκτησαν μεγαλύτερο πρόβλημα με τους κοιλιακούς και θλάση αντίστοιχα. Μακάρι να είναι έτσι. Το έντονο πρόγραμμα, η αυξημένη ένταση έχει και τις απώλειες της. Γράφει 27 Ιουλίου το ημερολόγιο και έχουμε ένα «γεμάτο» 10ημερο για το πρώτο επίσημο ματς. Ρυθμοί θα πέσουν, οι προπονήσεις γίνονται μονές και πιο μικρές σε διάρκεια, διότι από 8 Αυγούστου θα κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι για προκρίσεις και βαθμούς. Και ο Αύγουστο έχει ματς-φωτιά με απαιτήσεις: 8, 15, 22, 25 ή 26, 29, 31 ή 1/9.

Νέα ΑΕΚ στο μπάσκετ, πιο φιλόδοξη

Για το μπάσκετ υπάρχει δεδομένα σοκ όταν φεύγουν ξαφνικά και δίχως να τους διώξει η ομάδα δύο Ελληνες παίκτες με χρόνια στην ομάδα. Αναζήτησαν κάτι καλύτερο και είναι σεβαστό. Επαγγελματίες είναι και ψάχνουν καλύτερες συνθήκες και αμοιβές. Επίσης, η ΑΕΚ δεν θα χαθεί. Ευτυχώς θα γεμίσει με καλύτερους, που θα κάνουν την ΑΕΚ καλύτερη. Και μακάρι ότι δούμε στο παρκέ να είναι καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό σε Ελλάδα-Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι. Αυτή είναι η ευθύνη του Αγγελόπουλου και του Παπαθεοδώρου. Τα ονόματα που παίρνει η ΑΕΚ δείχνουν πάντως μια πιο φρέσκια ΑΕΚ, με φιλοδοξίες. Και ένα ενδιαφέρον project. Και ο αγωνιστικός στόχος της ΑΕΚ με απόφαση διοίκησης-προπονητή είναι: ελληνικός κορμός, να εδραιωθεί ως 3η δύναμη στο μπάσκετ για να πατήσει για το επόμενο βήμα (2η αν λείπει ο Ολυμπιακός) και στόχος το τρόπαιο στην Ευρώπη. Το πιο σημαντικό για το τέλος: Να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νέο κλειστό της ΑΕΚ. Αμεσα.

Δείτε επίσης

Για 25 λεπτά είδαμε την ΑΕΚ που θέλουμε

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει την εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ και την ενδεχόμενη αγωνιστική ανάσταση του Χρυσικόπουλου