ΥΓ: Ο Τάσος

Ο Κώστας Τσίλης γράφει ένα υστερόγραφο για τον Μπακασέτα

Η πραγματικότητα είναι, πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο «βλέπει» σε παίκτες μόνο επίθετα. Επίθετα που φυσικά και είναι συνδεδεμένα αριθμούς. Για πολλούς λόγους, που δεν είναι καν της στιγμής να αναλύσουμε, τα μικρά ονόματα σπανίζουν. Τις συντριπτικά περισσότερες φορές, αυτό είναι μια επιλογή των ίδιων των ποδοσφαιριστών, που παίζουν με τους κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο Μπακασέτας ανήκει στις εξαιρέσεις. Ήρθε στην ΑΕΚ ως Τάσος και φεύγει ως Τάσος. Και φυσικά θα συνεχίσει να είναι ο Τάσος. Συνειδητή επιλογή.

Αν βέβαια ήταν Μπακασέτας και όχι Τάσος, θα έτρεχε το καλοκαίρι του 2016 πίσω από τα εκατομμύρια που του κουνούσαν και ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ μετά από εκείνη την εντυπωσιακή σεζόν που είχε κάνει. Αν ήταν Μπακασέτας και όχι Τάσος, δεν θα πίεζε την ΑΕΚ να δώσει χρήματα στον Πανιώνιο για την μεταγραφή του, παρόλο που του είχαν κάνει τη ζωή πατίνι, αλλά θα περίμενε τον Γενάρη να φύγει ελεύθερος. Και αν βεβαίως ήταν Μπακασέτας και όχι Τάσος, θα είχε φροντίσει να μάθουν όλοι πως ως παιδάκι τον έπαιρνε ο νονός του από το χέρι και δεν έχανε ματς της ΑΕΚ. Θα έριχνε και ένα καβάλημα στην εξέδρα μετά από ένα γκολ και θα το έδενε το γλυκό. Αλλά είναι ο Τάσος και όχι ο Μπακασέτας.

Το «πειραματόζωο» Τάσος

Ο Τάσος από το πρώτο καλοκαίρι που ήρθε στην ΑΕΚ και μάλιστα ως το πιο καυτό μεταγραφικό όνομα από την ελληνική αγορά, χρειάστηκε να αλλάξει θέση μέσα στο γήπεδο. Να πάρει ρόλο που δεν τον είχε ούτε στην μπάλα που έπαιζε στο γυμνάσιο. Το έκανε χωρίς να παραπονεθεί ούτε το βράδυ στον καθρέφτη του. Ο Τάσος το δούλεψε για να προσαρμοστεί και κυρίως να ανταποκριθεί σ’ αυτόν το νέο ρόλο. Όχι για πάρτη του. Για να βοηθήσει την ομάδα.  Ο Τάσος απορρόφησε όλους τους κραδασμούς από την καραμούζα της εξέδρας που είχε ως στόχο το αγωνιστικό πείραμα (όταν αυτό δεν πετύχαινε), αλλά έπεφτε όλη πάνω στο «πειραματόζωο».

Ο Τάσος έβαζε πρώτα και πάνω απ’ όλα την ομάδα. Ο Τάσος έγινε ότι «αντί» χρειαζόταν κάθε φορά η ομάδα, για να μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στο γήπεδο. Ο αντί – Μάνταλος πρόπερσι, για να μπορέσει η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο αντί – Λάζαρος στην αρχή της περυσινής σεζόν, για να δώσει στην ΑΕΚ γκολ που της έλλειπαν. Στην Βουδαπέστη το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τους ομίλους του Τσου – Λου, με τον Ολυμπιακό το γκολ που έσωσε την παρτίδα ενός ντέρμπι.

Ο Τάσος μέσα σε μια σεζόν, έπαιξε συνολικά σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Ίσως και να αποτελεί ρεκόρ. Προφανώς και κανένας παίκτης στο πλανήτη δεν μπορεί να παίξει σε πέντε θέσεις. Και όσοι παίζουν σε πέντε θέσεις, δεν μπορούν να είναι καλοί σε καμία. Ίσως το ρεκόρ του Τάσου, είναι πως δεν υπάρχει ούτε μια φορά, ούτε ένα ματς, ούτε σε μια από τις πέντε διαφορετικές θέσεις, που να μην έδωσε και την ψυχή του για να είναι καλός.  Αλλά είπαμε, είναι ο Τάσος. Αν ήταν ο Μπακασέτας μπορεί να ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, ο οποιοσδήποτε Μπακασέτας, δηλαδή ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, το πρώτο που θα κοίταζε να διασφαλίσει, είναι το καλό ποδοσφαιρικό του προφίλ. Και θα έβρισκε τον τρόπο να μην το τσαλακώσει αυτό το προφίλ, προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε πολλούς και διαφορετικούς αγωνιστικούς ρόλους. Ενδεχομένως αυτός είναι και ο σωστός τρόπος, για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αλλά είπαμε, είναι ο Τάσος. Και βλέπει το ποδόσφαιρο λίγο διαφορετικά. Την ΑΕΚ λίγο διαφορετικά. Κυρίως την ΑΕΚ.

Διότι εκεί που πηγαίνει τώρα, ο Τάσος φυσικά και θα παραμείνει Τάσος. Αυτό δεν αλλάζει. Όμως θα είναι λίγο περισσότερο… Μπακασέτας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Διότι πλέον δεν θα παίζει στην ΑΕΚ. Αλλά όσο θα παραμένει Τάσος, δουλευταράς, συνεπής, ταπεινός, πειθαρχημένος, αποτελεσματικός στο γήπεδο, το ποδόσφαιρο θα τον δικαιώνει. Όποια φανέλα και αν φορά. Όσο για την ΑΕΚ, είναι δεδομένο πως δεν θα φέρει (γενικώς όχι για το κενό που θα αφήσει ο «Μπάκα»)από την μεταγραφική αγορά έναν… Τάσο. Θα φέρει σίγουρα… Μπακασέτα. Και εκτός από το να είναι καλός και ποιοτικός παίκτης, θα ελπίζει απλώς να είναι έστω και λίγο… Τάσος.

Δική του επιθυμία να φύγει

Βεβαίως κάπου εδώ θα πρέπει να έχουμε κάτι πολύ καθαρό. Το γεγονός πως ο Μπακασέτας φεύγει, οφείλεται κυρίως στην δική του επιθυμία να φύγει. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, κανένας Καρντόσο δεν έκανε καμία εισήγηση, πως δεν υπολογίζει τον παίκτη. Το ακριβώς αντίθετο, έστω και αν αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως βασική ενδεκάδα. Επίσης, ακριβώς επειδή ο Μπακασέτας είναι ο Τάσος, σίγουρα το κίνητρο για να φύγει, δεν ήταν για το καλύτερο συμβόλαιο των Τούρκων. Ξεκάθαρο. Επομένως η ΑΕΚ ως οργανισμός, θα πρέπει να βρει τους λόγους που ένας παίκτης σαν τον Τάσο, έφτασε στην πόρτα της εξόδου. Έναν απ’ αυτούς τον βρήκα σ’ ένα σχόλιο εδώ στο σάιτ, κάτω από το ρεπορτάζ για τον Μπακασέτα και την Αλάνιασπορ. «Να φύγει, να ξεβρομίσουν επιτέλους τα αποδυτήρια». Αυτά.

Πάντως επειδή διαχρονικά ισχύει πως οι παλιές αγάπες όταν δεν πάνε στον παράδεισο, λοξοδρομούν πάλι πίσω στην ΑΕΚ, είναι δεδομένο πως με τον Τάσο, στα ίδια μέρα θα ξαναβρεθούμε. Κρατάμε εκείνα τα δυο γκολ σ’ εκείνο το άγιο απόγευμα που η ΑΕΚ «κλείδωσε» το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και προχωράμε. Διότι η μπάλα (πρέπει να) κυλά προς τα μπροστά.

Δείτε επίσης

Τέρμα πια στις αυταπάτες

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει μια διαφορετική κουβέντα, με αφορμή το κουτσουρεμένο σύστημα VAR

53 Σχόλια

 1. Μανφρεντ

  Μάλλον έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από παλιά επειδή εμείς είμαστε λέω τώρα διαφορετικοί από τους άλλους δεν θα κάναμε ποτέ τέτοια κριτική σέ παίκτη τής ΑΕΚ και παίκτη πού φεύγει μάλιστα με τα καλα του καί τα κακά του καί δεδομένα ΑΕΚΤΖΗ.Δυστιχως μαζέψαμε σαν ομάδα περισσότερους από ότι αντέχουμε προπονητές, γυμναστές, δημοσιογράφος, προέδρους,, στατικολογους,και το κακό συναπάντημα!!!!!!

 2. Πολύ μελό και δεν βρίσκω και λόγο για τοση πικρία για την φυγή ενός μετρίου ποδοσφαιριστή.Ναι ίσως να έφυγε ενα πολύ καλό παιδί ενας φανατικός αεκτζης , ενας κύριος εντός και εκτός γηπέδου, ένας φιλότιμος αθλητής που ματωνε την φανέλα αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο ,και πως να το κάνουμε ρε συ Κωστα , σαν ποδοσφαιριστής είναι μέτριος.Θέλουμε καλύτερο.Τώρα αν θα πάρουμε αυτό ειναι άλλο κομμάτι πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς οι δυνατότητες του ηταν περιορισμένες.Έπαιξε σε πεντε Θέσεις και ηταν σε όλες μέτριος.Μου λες φια σημαντικά τερματα που πέτυχε και εγω μπορώ να σου πω για τον τελικό που ήταν ανύπαρκτος,πολύ απλά γιατί δεν μπορούσε.Και δεν μπορούσε γιατί δεν τους προλαβαίνει, σε ταχύτητα και εκρηξη.Πως να το κάνουμε δηλ ειναι αργος και βαρύς τρανταχτά μειονεκτήματα για το σύγχρονο ποδόσφαιρο.Πολυ ορθά λοιπόν αποφάσισε να φύγει γιατι πολύ απλα φέτος δεν θα ηταν βασικός. Και το γεγονός οτι ήρθε στην ΑΕΚ και δεν πήγε στους άλλους η παναγια τον φώτισε οπως λέει και μια ψυχή, γιατι σε αυτούς δεν θα έβλεπε εντεκάδα ούτε με το κιαλι οπότε το πιθανότερο θα ηταν να έπαιζε σε κανα Πανιώνιο τώρα.Καλη επιτυχία στην καριέρα του να έχει υγεία και οτι καλύτερο.Γιατην ΑΕΚ ποδοσφαιρικά δεν έκανε τελεία.

 3. Πάντως (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος), δεν είδα πουθενά στις δηλώσεις Τάσου, ένα «ευχαριστώ» για την ΑΕΚ…. Η ομάδα που του προσέφερε τόσα.
  Δηλαδή από τον Πονσε (ένα 22χρονο παιδί από την Αργεντινή που δεν είχε καμιά σχέση με ΑΕΚ) ακούσαμε και ένα «ευχαριστώ»…
  Ο Τασαρος ο ΑΕΚτζης… Ξεχάστηκε μάλλον…..

  • Αλέξανδρος

   Όπως είχε «ξεχαστεί» και τον χειμώνα και «ξαναθυμήθηκε» μετά απο κανα δίμηνο που δεν έβρισκε ομάδα.
   Δε βαριέσαι.. σημασία έχει το αποτέλεσμα

   • Ναι όντως…. Αλλά αυτή η ορχήστρα που παίζει το άσμα του μέγα ΑΕΚτζη κάπου το βρίσκω λίγο αντιφατικό.

 4. Ντροπή για τη χολή που βγαζετε για έναν παίχτη που ποτέ δεν έπαιξε στη φυσική του θέση και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε..
  Ντροπή… Όλοι ειδήμονες της μπάλας του ποδοσφαίρου…

  Τάσο σ ευχαριστούμε πολύ για όλα!!!

  • Αλέξανδρος

   Mε 300-400 χιλιάρικα στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε χρόνο, ούτε εσυ θα διαμαρτυρόσουν.
   Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι, δεν κάνουν ψυχικό που παίζουνε στην ΑΕΚ.
   Η δουλειά τους είναι να παίζουν όπου τους ζητήσει ο προπονητής. Γι’αυτό πληρώνονται.
   Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε δηλαδή.

 5. Prastos for ever

  Άντε να φεύγει και ο Μπάρκας να μπει κάνα φράγκο στο ταμείο

 6. νικος-αρρωστακι

  Ι τάσους….

 7. Ο….. Τάσος είναι ένας μέτριος παίκτης με ταβάνι ομάδες επιπέδου Ατρόμητος.
  Το ότι είναι ΑΕΚτζης, το ότι δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο δεν αναιρεί το πρώτο που ανέφερα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εμείς εδώ κρίνουμε τις αποδόσεις του στο γήπεδο όχι το πόσο καλό παιδί είναι, αυτό μπορούν να το κάνουν οι φίλοι του και κάποιοι δημοσιογράφοι…….
  Υγεία πάνω από όλα να έχει το παιδί και εύχομαι να κάνει πετυχημένη καριέρα, μακριά από την ΑΕΚ.
  Ελπίζω ο Τάσος να είναι μόνο η αρχή….. (και όχι δεν αναφέρομαι στον Μανταλο, ποιοτικά δεν έχει σχέση με Τάσο).
  Όπως έλεγε και μια ψυχή…. Vamos Bien

 8. Έχουν μείνει 4 σημαιάκια κόρνερ στο ΟΑΚΑ, μπορεί να τα ποιυλησει η διαχείριση και να φέρει στην θέση τους δανεικά σημαιάκια από Πορτογαλία, κερδίζοντας 2 ευρώ.

 9. Τάσο σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες στην ομάδα της καρδιάς σου.Καλή συνέχεια στην καριέρα σου και σε περιμένουμε,έστω και σαν φίλαθλο,στην »ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

 10. Είναι μερικές φορές που όταν δεν τραβάει η ομάδα όλοι σου φαίνονται κακοί και λίγοι. Φέτος ήταν μια τέτοια χρονιά, για πάρα πολλούς λόγους και κυρίως με ευθύνη της διοίκησης που άφησε την ομάδα γυμνή, πειραματίστηκε με έναν κακό προπονητή και τελικά έβαλε στον πάγο τρία παιδιά που αφού έφεραν ένα πρωτάθλημα ζήτησαν αυτό που πίστευαν ότι άξιζαν, δηλαδή καλύτερη αμοιβή. Και τότε η αντιμετώπιση της διοίκησης ήταν άδικη για τον Τάσο, όχι γιατί δεν τον ανανέωσε με τα χρήματα που ζητούσε, αλλά γιατί τον έβαλε στον πάγο εκβιαστικά λες και αυτός έφταιγε για την κακή απόδοση της ομάδας. Καλά έκανε και ανανέωσε τότε για να μη μείνει στο πάγο, και καλά κάνει και φεύγει τώρα. Τάσο σε ευχαριστούμε που έπαιξες σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου όποτε σου ζητήθηκε για το καλό της ομάδας, σε ευχαριστούμε για το πρωτάθλημα, σε ευχαριστούμε για το ήθος και την τεράστια αξιοπρέπεια που κράτησες σε μια ομάδα που συχνά σε αδίκησε. Αν πρέπει να διαλέξω έναν ποδοσφαιριστή που κουβαλάει το ήθος που πρέπει να έχει η ΑΕΚ, αυτός χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Καλή επιτυχία και υγεία στην συνέχεια της καριέρας σου και εύχομαι να σε ξαναδώ στα κιτρινόμαυρα.

  • Prastos for ever

   Το γεγονός ότι παίκτες που από μικρά παιδιά ήταν ΑΕΚ σαν τον Τάσο φεύγουν οικειοθελώς για μία μικρομεσαία ομάδα τής Τουρκίας πρέπει να μάς προβληματίσει. Κάτι δεν πάει καλά. Πέρυσι έδιωξαν τον Λαμπροπουλο και κράτησαν τον τραγικό cocic, έφυγε ο Λάζαρος και ήρθε ο Γιαννιωτας, έφυγε ο Galo και ήρθε ενα μπακ της σειράς από την τελευταία ομάδα της Πορτογαλίας. Μήπως κάτι δεν πάει καλά?

   • Όχι όλα καλά πάνε γιατί παίρνονται αποφάσεις με βάση την ποδοσφαιρική τους αξία, όχι αν είναι ΑΕΚ από μικρά παιδιά….
    Αλήθεια ο Λάζαρος, ο Λαμπρόπουλος και ο… Γκάλο ήταν ΑΕΚ από μικρά παιδιά;

 11. Σιγά μην στενοχωρηθώ που έφυγε ο Μπακασέτας. Καλόα παιδί, δε λέω, αλλά από ποιότητα πολύ λίγα πράγματα. Τον ευχαριστούμε για τη συνεισφορά του στην τριετή παρουσία του, αλλά ας πάει στην ευχή του Θεού. Μία-μία να φεύγουν οι μετριότητες.

 12. ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΡΕ!!!!

  ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ Ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ??????????

  • Πέστα, ρε φίλε. Σιγά τον Μπακασέτα δηλαδή. Ένα σουτ είχε. Κατά τα άλλα ήταν αργός, βαρύς, δεν είχε πάσα, δεν είχε διορατικότητα και κυρίως έπαιζε συνεχώς προτάσσοντας τα οπίσθια.

 13. α) Καλη συνεχεια στον αεκτζη παικταρα Μπακασετα και σιγουρα οχι αντιο. 25 χρονων ειναι ο παικτης, οποτε εις το επανιδειν…
  β) Κακη ειδηση η πωληση του (και μαλιστα για τετοιο ποσο…) αλλα προφανως το ζητησε ο ιδιος βλεποντας την ΑΕΚ να κυνηγα τρια δεκαρια (αν δεν εχω κανει καποιο λαθος ο Ζεραλδες ειναι δεκαρι, ο Κροβινοβιτς οκταροδεκαρι και ο Μαρτινς ξεκινα απο τα ακρα αλλα δεν ειναι εξτρεμ και συγκλινει ως δευτερος επιθετικος πισω απο τον φορ κορυφης…).
  γ) Ελπιζω ο Ζεραλδες που λογικα θα αντικαταστησει τον Μπακασετα να πιασει τις ιδιες εξαιρετικες επιδοσεις, ο Μπακασετας σε καθε τρια ματς ειχε ή γκολ ή ασιστ (σε 103 ματς 20 γκολ και 13 ασιστ).
  δ) Ευχομαι να μην γινει πωληση των αλλων δυο κορυφαιων παικτων του πρωταθληματικου ροστερ της ΑΕΚ (Μανταλου και Λιβαγια).
  ε) Ηθελα να μεινει ο Χιμενεθ αλλα αφου ηρθε ο Καρντοσο ευχομαι να βγει νεος Μπαγιεβιτς. Επισης ελπιζω οι Ζεραλδες και Μαρτινς να ερθουν και να αποδειχθουν παικταραδες αντιστοιχης αξιας με τους Μπακασετα, Μανταλο, Λιβαγια. Δεν κατανοω ομως τον σχεδιασμο του Καρντοσο. Οταν στον αξονα υπηρχαν ηδη οι Σιμοες, Κρστιτσιτς, Γαλανοπουλος, Μανταλος, Μπακασετας, Λιβαγια γινεται εισηγηση για τρεις παικτες αξονα; Τη στιγμη που η ΑΕΚ χρειαζεται πρωτιστως στοπερ (Βρανιες κι αλλον ενα αφου φευγει ο Τσοσιτς, υπαρχουν μονο οι Τσιγκρινσκι, Οικονομου, Σβαρνας…), εξτρεμ (κανονικα δυο, εχει μονο Αλμπανη και Ντελετιτς…) και ενα φορ (χρειαζοταν να μεινει ο Πονσε ή να ερθει ο Αραουχο, αρα χρειαζεται εναν αντιστοιχης αξιας, εχει μονο τον Γιακουμακη…).
  στ) Προτεραιοτητα προφανως δεν ειναι η προσθηκη λιγο καλυτερων παικτων απο τους τρεις πιο ποιοτικους του υπαρχοντος ροστερ, αυτο μπορει ιδεατα να επιδιωχθει αφου καλυφθουν τα υπαρκτα κενα στο ροστερ. Οσοι σχολιαστες-φιλαθλοι εγραφαν περσι οτι θελουν να φυγουν οι Μπακασετας, Μανταλος, Λιβαγια απο χθες πανηγυριζουν που πετυχαν τον πρωτο «στοχο». Ειναι οι πρωτοι που αν ο σχεδιασμος μεινει στα τρια δεκαρια στα τελη Σεπτεμβριου θα γραφουν οτι δε θα βλεπουν φετος τα ματς της ποδοσφαιρικης ΑΕΚ…

 14. Σωστά τα γράφεις Κώστα. Ένας παίχτης που τίμησε την φανέλα μας. Τον αγαπάμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να ξανασυνατηθούν οι δρόμοι μας.

 15. Δεν πειραζει κ. Τσιλη,υπαρχουν οι διαφορετικες αποψεις,καποιοι απο εμας βλεπουν μια κλικα στα αποδυτηρια η οποια αρχιζει (μακαρι) να σπαει.Και ξερετε ποιο ειναι το προβλημα;Οτι εσρις οι δημοσιογραφοι δεν εχετε καταλαβει ποτε οτι η υπερβολικη αγιογραφια,η αναγκη σωνει και ντε να βγαλουμε τον φιλο μας ποδοσφαιριστη ως αμοιρο ευθυνων σε οτιδηποτε,να σταθουμε σε 2(!) γκολ μεσα στη σεζον για να δειξουμε οτι ηταν σουπερ απαραιτητος και αδικημενος,ενω ΠΟΤΕ δεν εχουμε πει σε ΕΝΑ ματς οτι ηταν «κακος» (διαολε,μεχρι και ο Μεσι εχει υπαρξει κακος σε ελαχιστα ματς!),ολα αυτα τελικα εινσι που απωθουν τους φιλαθλους και τους φερνουν απεναντι στους ποδοσφαιριστες,ενδεχομενως και αδικα!Προσωπικα δε θα μου λειψει καθολου,ετσι κι αλλιως καταχρηστικα εμεινε τον Γεναρη γιατι δε βρηκε τιποτα αλλο μετα απο ψαξιμο 2 μηνων (βεβαια κουβεντα για αυτο,ετσι;;).Μανταλος,Λιβαγια,Σιμοες να παιρνουν σειρα!

 16. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ – ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ … ΑΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΕΚ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΟΥ , ΑΝ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ , ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ … Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΗΘΕΛΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ , ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ … ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΒΛΕΠΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΟΟΥΤΣΑΡΕΙ ΚΑΛΑ , ΑΛΛΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ … ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ … ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ !

  • Παντως και ο Μεσι να ρθει..καποιοι μετριολιγοι θα μεινουν..
   500χ δεν ειναι αξιοι ουτε στη μονοπολη να κερδισουν και το κυριοτερο?
   Δεν θα ακουσουν,διαβασουν για τους εαυτους τους,ποτέ κατι παρομοιο.
   Σα να περασαν και να μην ακουμπησαν ενα πραγμα..
   Μονο η βρωμια μενει,αλλα κι αυτη..ανοιγεις μισο λεπτο το παραθυρο..και μετα ουτε τη θυμασαι..

  • Φίλε, έχεις γράψει 5 προτάσεις με κεφαλαία (δεν ξέρεις πως μπαίνουν τα μικρά;) και έχεις γράψει και στις 5 λάθος. Αγαπημένε μου φίλε το ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ πυρηνική φυσική και πιο δυσνόητο ακόμη για τύπους με τις απόψεις σου.
   Επειδή λοιπόν δεν είσαι συναισθηματικός τύπος (Μάρθα Βούρτση κλπ) κι επειδή κι εγώ επίσης δεν είμαι θα σου πω μια σκληρή αλήθεια. Το μεγαλύτερο ελάττωμα του Τάσου είναι οτι δεν αντιμετώπιζε τέτοιους τύπους όπως πρέπει: Δηλαδή να γελάει κατάμουτρα μαζί τους και να φτύνει κάτω.
   Αγαπημένε μου φίλε όσα και να γράψεις όσα και να πεις, εκατομμύρια να μαζέψεις πίσω σου με τις ίδιες τραγικές απόψεις, πάλι δεν θα λέτε απολύτως τίποτα. Γιατί το μοντέρνο ποδόσφαιρο σας έχει ξεπεράσει. Δεν μπορείτε να το κατανοήσετε. Μπορεί και να πηγαίνετε στο γήπεδο και να μην καταλαβαίνετε καν ποιος παίζει καλά και ποιος όχι (ο Τάσος 9 στις 10 έπαιζε καλά). Εξάλλου ο πολύς κόσμος στο γήπεδο ρωτάει τραγελαφικά πράγματα όπως πχ: γιατί μαζεύονται όλοι μαζί στην μία πλευρά του γηπέδου όταν ο τερματοφύλακας εκτελεί ελεύθερο.
   Ναι λοιπόν ο Κόσμος θα γίνει καλύτερος όταν οι Τάσοι, αντιμετωπίζουν απόψεις με τέτοια άγνοια, ως αυτό που στην πραγματικότητα είναι: απολύτως τίποτα

 17. Ο Τάσος θεωρώ ότι υπήρξε υπόδειγμα ποδοσφαιριστη στη ΑΕΚ.
  Ότι και όσες δυνατότητες έχει πάντα τις έδινε για την ΑΕΚ. Πότε δε δημιούργησε πρόβλημα. Αθλητής με ήθος.
  Τίμησε τη φανέλα της ΑΕΚ.
  Καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου Τάσο.

 18. Aπ τη στιγμη που χτυπησε ο Πετρος,ηταν ο πολυτιμοτερος παιχτης.Χωρις αυτον πρωταθλημα δεν υπηρχε.Και γραφαν οι αμπαλοι οτι να,τωρα παιζει στην κανονικη του θεση!!
  Αλλα τι να λεμε,εδω βλεπαν τον Πονσε σαν Γιακουμακη,την δουλεια του Τασου θα εκτιμουσαν?
  Ευχη να χει υγεια,επιτυχιες και να βρει στην Τουρκια καλυτερο κοσμο απ αυτον που βρωμιζει τις κερκιδες μας..
  Ευχαριστουμε Τασο..

 19. Αλέξανδρος

  Πσυχούλα μου..

 20. Ωραίο άρθρο κ Τσίλη. Έστω κι αν δεν αναφέρει πώς του φέρθηκε η διοίκηση και εστιάζει μόνο
  στις -όντως τραγικές- αντιδράσεις των φιλάθλων. Για έναν παίχτη που έδωσε ότι μπορούσε.

  Καλή επιτυχία Τάσαρε, την αξίζεις και την δικαιούσαι. Και σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες.

 21. Στο ξενέρωμα του Τάσου, μήπως φταίει και η απαράδεκτη κίνηση της διοίκησης να πετάξει σαν σκουπίδι τρεις βασικούς της παίκτες επειδή δεν ανανέωναν με τους δικούς της όρους;
  Εγώ πάντως εκεί ήταν που θα έλεγα αι σιχτιρι.

  Όπως και να έχει ο Τάσος ήταν εξαιρετικά συμπαθής, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στα αποδυτηρια, έδινε ό,τι είχε και φεύγει σαν κύριος.

  Του εύχομαι υγεία και πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες

 22. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΨΥΧΗ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

 23. ποιός είσαι ρε?

  Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί?
  Τόσο κλάμα δεν έριξε ούτε η …Γκόλφω, όταν έφυγε ο δικός της Τάσος.

 24. Kitrinomavros Aetos

  Πολύ ωραίο και συγκινητικό άρθρο, που κρύβει αλήθειες.
  Κρατάω τα: »ο Τάσος έγινε ότι «αντί» χρειαζόταν κάθε φορά η ομάδα», »έπαιξε συνολικά σε πέντε διαφορετικές θέσεις», »δική του επιθυμία να φύγει» και »ξεβρομίσουν τα αποδυτήρια».
  Φράσεις κλειδιά, που φανερώνουν πολλά και με πολλούς αποδέκτες.
  Απ΄ό,τι επιβεβαιώνουν τα γεγονότα, ο ΤΑΣΟΣ ήρθε και έφυγε ΚΥΡΙΟΣ από την ΑΕΚ.
  Δυστυχώς το ότι η ομάδα νοσεί, μόνο κάποιος αφελής ή δογματικός δεν το καταλαβαίνει.
  Άλλοι δεν είναι κύριοι, όπως φυσικά υπάρχει και αποκλειστικός υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν (και δε συνεχίζω, βάζω τελεία).
  Τάσο, καλή επιτυχία στη ζωή σου, σε ό,τι κι αν κάνεις!

 25. Ωραίος αποχαιρετισμός, τον άξιζε ο Τάσος.
  Το μάθημα απ΄ολα αυτά είναι να μείνει στο παρελθόν η ΑΕΚ που αναγκάζεται να ζητήσει από τον κάθε Μπακασέτα να βγάλει το φίδι από την τρύπα σε 5 διαφορετικές θέσεις. Ο οπαδός πάντα οπαδός θα είναι και στην Ελλάδα χρειάζεται άντερα για να τον αντέχεις.

 26. Να φεύγει ο Τασαρος που σε κάθε ματς έπαιζε με ψυχή και να μένει ο παλαίμαχος μανταλος… Θλίψη…

 27. ΤΑΣΑΡΟΣ

 28. Γεια σου ρε Τάσαρε ψυχάρα! Για πάντα Α.Ε.Κάρα! Θα μας λείψεις και σε ευχαριστούμε για όλα! Γράφτηκες με χρύσα γράμματα στην ιστορία μας και σε περιμένουμε πίσω έστω και απλά σαν οπαδό! Σε ευχαριστούμε για όλα παιχταρά και σου εύχομαι τα καλύτερα! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ !!!

 29. Ωραιοι οι συναισθηματισμοι, αλλα ας δουμε την πραγματικοτητα. Ο Τασος ισως ειναι ο παιχτης που συμπαθουσα περισσοτερο μεσα στην ομαδα. Χαμηλου προφιλ, αλλα με προσωπικοτητα και με ηθος. Εδινε τα παντα και λειτουργουσε αρκετες φορες ηγετικα, σε αντιθεση με καποιους αλλους δηθεν ηγετες.
  Ωστοσο δυστυχως στο συχγρονο ποδοσφαιρο δε μπορεις να κανεις πολλα αν η θεση σου ειναι 2ος επιθετικος και δεν εχεις την ταχυτητα ωστε να μπορεις να παιξεις και στα πλαγια. Ο Καρντοσο με τις μεταγραφες που ζηταει, φαινεται οτι καλα καλα για βασικο δεν προοριζει καν τον Μανταλο που ειναι η φυσικη του θεση το 10ρι. Ο Μπακασετας εβλέπε οτι θα επαιζε λιγο και γι αυτο προτιμησε να φυγει. Για πολλα πραγματα η ΑΕΚ θα πρεπει να βρει τους λογους για τους οποιους συνεβησαν, αλλα οχι για το οτι θελησε να φυγει ο Μπακασετας. Η ΑΕΚ παει να ανεβει ενα επιπεδο παιζοντας συστηματα με ενα φορ, αρα λογικο ηταν να μην εχει θεση ο Μπακασετας. Αν η ΑΕΚ επαιζε 4-4-2, θα ειχε βασικο ρολο. Αλλα ο προπονητης πιθανοτατα θελει σε καθε θεση να βαζει παιχτες που να μπορουν να ανταποκριθουν στο 100%. Και καλα κανει.
  Ο Μπακασετας σχεδον ποτε δεν επαιξε στη θεση του και ειναι κριμα. Αλλα δυστυχως , χωρις να φταιει αυτος, λογικο ηταν να κριθει βασει της αποδοσης του στις θεσεις στις οποιες επαιξε. Φυσικα περυσι απ τον Γεναρη ανελαβε πρωταγωνιστικο ρολο. Φυσικα φετος στο Τσ.Λ. ισως ηταν απο τους ελαχιστους που διασωθηκαν ως ενα βαθμο. Αλλα ολα αυτα δεν εφταναν για να βρει μια σοβαρη προταση οσο ηταν ελευθερος. Και τωρα που χε συμβολαιο, απλα ηρθε μια προταση γυρω στο μυριο. Αυτα δειχνουν πολλα.
  Του ευχομαι καλη επιτυχια. Το αξιζει.

  • Η ΑΕΚ για να ανεβεί επίπεδο χρειάζεται ποδοσφαιριστές από το ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ…
   Τα υπόλοιπα τα ακούμε βερεσέ.
   Του χρόνου θα δίνουμε αγώνα να προσπεράσουμε βαθμολογικά Ατρόμητο, Άρη ακόμη και Πάο.

 30. Μπράβο Κώστα για όσα γράφεις!! Τα αξίζει ο Τάσος και με το παραπάνω! Και για τον λόγο που γράφεις, για τον οποίο μπορεί να ήθελε να φύγει συμφωνώ απόλυτα! Η αχαριστία στο μεγαλείο της! Το ίδιο έχουν κανει αυτοί οι άνθρωποι, που αυτοαποκαλουνται φίλοι της ΑΕΚ και για τον Μανταλο… Ο Τασος κακοποιηθηκε ποδοσφαιρικά από την ΑΕΚ, μην παίζοντας σχεδόν ποτέ στη θέση του, οπως και ο Μανταλος από εποχής Χιμενεθ και μετά… Και έφταιγαν αυτοί για κάποιους… Αλλά επειδή είμαστε κλασικά λαός της κωλοτουμπας, δε θα αργήσει η στιγμή που θα τους αναπολούν… Μπορεί να μην είναι άριστοι παίκτες, αλλά είναι χρήσιμοι παίκτες, διεθνείς Έλληνες, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ΑΕΚ και αξίζουν να φοράνε τη φανέλα της! Αν κάποιοι νομίζουν ότι το ελληνικο ποδόσφαιρο συγκαταλέγεται έστω στα μετρια της Ευρώπης και μπορούν εύκολα να έρθουν ξένοι καλοί παίκτες από το πρώτο-δεύτερο ράφι, ζουν σε εναν δικό τους κόσμο!! Τάσο, εις το επανιδειν! Ευχαριστούμε για όλα!

  • Η ΑΕΚ Η ΝΤΟΥ ΜΕ smith

   Αν μπει το χέρι στην τσέπη, θα έρθουν οι παιχταράδες. Αν η τσέπη έχει καβούρια, θα ανακηρύσσουμε παιχταρά όποιον ηλικιακά ή πολυτραυματία τελειωμένο φέρνουμε κάθε χρόνο.

 31. – Πολύ άνοστο το σανό μου σήμερα δεν τρώγεται με τιποτα.. να βάλω αλάτι?
  – Τελείωσε .. κάτσε να σου πω ότι ο Τάσος αρνήθηκε προτάσεις εκατομμυρίων από παοκ και οσφπ επειδή ήταν ΑΕΚΑΡΑ από τα γεννοφάσκια!!
  – Πω πω ευχαριστώ .. μια χαρά έγινε τώρα. Αμάσητο πάει..

  • έλα υπάρχουν τα πρωτοσέλιδα ολόκληρων εβδομάδων από τις εφημερίδες των γαύρων του Νότου και του Βορρά.
   Ένα απλό google search χρειαζόταν. 10 λεπτάκια δουλίτσα. Άλλο που οι οπαδοί τους μετά έκαναν πως ξέχασαν τα πρωτοσέλιδα.

   ΥΓ. Από κάποιον που έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αλλεργία στον σανό και όχι φανταστική

   • rompax7 και 4

    Και περιμενεις τωρα εσυ οι τενεκεδες σκατοψυχοι να ψαξουν μεσω google για να επιβεβαιωσουν αν ενα σχολιο ή ρεπορταζ ειναι αληθεια…….Καρφι δεν τους καιγεται αφου…….Την βρωμιτσα τους να κανουν ,πας και ξεδωσουν απο τα κομπλεξ και την μιζερη πραγματικοτητα του και η αληθεια μπορει να περιμενει για αλλη φορα…….

 32. Απλά είδε την κατάσταση που θα δημιουργηθεί σε λίγο στην ΑΕΚ, σκέφτηκε «πού να μπλέκω τώρα με προσφυγές για τα δεδουλευμένα» και πήρε την απόφαση να μας κουνήσει, κι αυτός, μαντήλι..

  • Υπαρχουν πολλοι επαγγελματιες κλοουν εδω μεσα……Εσυ σημερα ανακηρυχθηκες ο πλεον περιγελος ολων

 33. Εχω μια ερωτηση καθαρα ποδοσφαιρικη:
  Τα γκολ των Πονσε,Μπακασετα,Μπογιε μιας καο δεν θα παρουμε επιθετικο ποιος θα τα αντικαταστησει;
  Ο Μανταλος με το κολλητο του το Λιβαγια;
  Ουτε 5αδα θα δουμε αν δεν παρουμε φορ και εξτρεμ

  • Η ΑΕΚ Η ΝΤΟΥ ΜΕ smith

   Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Αλμπάνης, Ντέλετιτς είναι παιχταράδες παγκόσμιας κλάσης. Από 20 γκολ ο καθένας θα βάλουν.

 34. ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ! Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΕΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,Ο ΤΑΣΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ!

 35. Μπράβο ρε Κώστα τα λες όλα για ένα από τα καλύτερα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *