Τον Γενάρη κυκλοφορούν Αραούχοι, αλλά και Μοράν

Τον Γενάρη κυκλοφορούν Αραούχοι, αλλά και Μοράν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι ευθύς εξ αρχής. Όταν μιλάμε για μεταγραφική ενίσχυση, στο μυαλό μου έχω ως βασική αρχή το όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά. Όσο ταχύτερα δηλαδή κλείνουν τα κενά που δεδομένα υπάρχουν στο ρόστερ, τόσο καλύτερα ρολάρει αγωνιστικά το πράγμα. Και αυτό ισχύει και για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και γι αυτή του Γενάρη. Θυμίζω, για παράδειγμα, πως ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ εμφανίστηκε τόσο δεμένη στην πρωταθληματική σεζόν, ήταν πως είχε ολοκληρώσει το 80% των μεταγραφών της, πριν τελειώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε.

Προφανώς και αντιλαμβάνομαι πως πλέον υπάρχουν δυσκολίες και ιδιαιτερότητες στην αγορά. Και μάλιστα ακόμα και για ομάδες που είναι διατεθειμένες να ρίξουν πολύ χρήμα. Πλέον οι ποδοσφαιριστές και οι ατζέντηδες παίζουν πολύ το παιχνίδι της υπομονής και του ροκανίσματος του χρόνου. Δεν μπορεί άλλωστε να είναι τυχαίο το γεγονός πως σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, μόνο η Ντόρτμουντ έχει ήδη προχωρήσει σε μεταγραφή, παρόλο που η αγορά έχει ανοίξει εδώ και τρεις μέρες. Υποθέτω πως υπάρχουν πολλές ομάδες, που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με την ΑΕΚ και που καίγονται να ενισχυθούν. Όπως για παράδειγμα η Άρσεναλ, η οποία προς το παρόν τσακώνεται με την Τότεναμ, ποια εκ των δυο θα μπορέσει να πάρει δανεικό τον Λεμάρ από την Ατλέτικο. Διότι η αλήθεια είναι πως μήνα Γενάρη, η φάση «δανεικός» παίζει πολύ. Και δικαιολογημένα.

Η ΑΕΚ πάντως, όσες φορές έχει κινηθεί γρήγορα στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, δεν έχει βγει χαμένη. Ήδη από τον Δεκέμβρη είχε αποκτηθεί ο Γιόχανσον και ενσωματώθηκε στην ομάδα στις αρχές του Γενάρη. Και είναι από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές που έχει κάνει η ΑΕΚ την τελευταία 20ετία. Ο Βράνιες επίσης αποκτήθηκε Δεκέμβρη και ήταν στα Σπάτα έτοιμος να πιάσει δουλειά από την 1η Γενάρη. Και όσες τρέλες και αν έχει κάνει ο Βόσνιος, στο ταμείο η ΑΕΚ είναι κερδισμένη απ’ αυτή την μεταγραφή. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά. Μην ξεχνάτε πως τον πούλησε κοντά στα 3,5 εκατομμύρια στην Άντερλεχτ.

Ακόμα και ο Μασούντ, είχε αποκτηθεί και είχε ενσωματωθεί νωρίς στην ομάδα και βοήθησε και αυτός σ’ εκείνη την πρωταθληματική σεζόν. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως ενώ τον Ιρανό όλοι μας θα πρέπει να τον θυμόμαστε για την δήλωση «παίρνω την φανέλα με το 24 για να σπάσω την κατάρα των 24 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα», τελικά έμεινε στην ιστορία για εκείνη την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο Κίεβο. Παρεμπιπτόντως σ’ εκείνο το ματς, η ΑΕΚ πήγε ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης στους «16», χάρη σ’ ένα γκολ που είχε πετύχει στο παιχνίδι της Αθήνας ο Αϊντάρεβιτς. Επίσης παίκτης που αποκτήθηκε σε χειμερινή μεταγραφική αγορά και μάλιστα νωρίς – νωρίς.

Και μπορεί κάποια στιγμή ο Σουηδοαλβανοκοσσοβάρος να είχε γίνει περίπου ποδοσφαιρικό ανέκδοτο στην ΑΕΚ, όμως η πραγματικότητα είναι πως η περίπτωσή του εμπίπτει στην αλλοπρόσαλλη μεταγραφική πολιτική που ακολουθούσε η ομάδα και την οποία ο Ίβιτς έχει ως παράδειγμα προς αποφυγή. Εννοώ πως η ΑΕΚ έπαιρνε παίκτες επειδή της γυάλιζαν και όχι επειδή είχαν αγωνιστικά χαρακτηριστικά τέτοια, που θα έκλειναν τα κενά που είχε. Και αναγκαστικά στην πορεία, τους άλλαζε θέση μέσα στο γήπεδο. Ο δύσμοιρος Αϊντάρεβιτς ποτέ δεν ήταν το χαφ, το οκτάρι που έψαχνε τότε η ΑΕΚ. Δεν μπορούσε να παίξει σ’ αυτή την θέση διότι, μεταξύ άλλων, ήταν και πολύ αργός. Και είχε γίνει ανέκδοτο. Δεκάρι και δεύτερος επιθετικός ήταν, αλλά σ’ αυτή την θέση η ΑΕΚ είχε ένα σωρό επιλογές και δεν θα χρειαζόταν άλλη. Αποτέλεσμα; Ο Αϊντάρεβιτς έφυγε από την ΑΕΚ ως αποτυχημένος και πήγε στη Σουηδία για να παίξει βασικός στην θέση του και να πάρει πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοια και πολλά ανάλογα, έχει δει ο Ίβιτς και το πρώτο που έχει πει είναι πως η ΑΕΚ θα φέρνει παίκτες που όχι μόνο θα είναι καλοί και με καλό βιογραφικό, αλλά θα έχουν και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα καλύπτουν τις ανάγκες που έχει η ομάδα. Αυτό σημαίνει πως αν το καλοκαίρι ήταν ο Ίβιτς, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να έπαιρνε τον Σιμάο. Διότι ο Πορτογάλος είναι δεκάρι και ήρθε για να καλύψει ανάγκες εξαρο-οκταριού. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Ούτε φυσικά επρόκειτο η ΑΕΚ να πάρει τον Ζεράλδες. Διότι για την θέση του Πορτογάλου η ΑΕΚ είχε και τον Λιβάγια, είχε και τον Μάνταλο. Είχε κυρίως τον Μπακασέτα, που σχεδόν ποτέ δεν έπαιξε σ’ αυτή την θέση στην ΑΕΚ και στην Τουρκία οργιάζει.

Ο Ίβιτς, επειδή έχει δει τι ακριβώς έχει γίνει στην ΑΕΚ και πόσο ακριβά έχει κοστίσει (αγωνιστικά και οικονομικά) όλο αυτό που έχει γίνει, ψάχνει όχι απλώς για να πάρει παίκτες, αλλά για να φέρει αυτό που λείπει. Επίσης ο Ίβιτς ξέρει πρώτος απ’ όλους, πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη να κλείσουν αγωνιστικά κενά. Αυτό ωστόσο δεν πρόκειται να τον βάλει σε διαδικασία να κάνει καμία απολύτως βιαστική κίνηση. Δεν λειτουργεί έτσι και το απέδειξε περίτρανα στο θέμα του προπονητή. Παρόλο που δεχόταν, κυρίως από τις καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί και από τα αγωνιστικά δεδομένα, αφόρητες πιέσεις για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Παρόλο που είχε στα χέρια του λύσεις που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει άμεσα, όπως για παράδειγμα ο Νίκολιτς. Ο Ίβιτς πήρε όσο χρόνο χρειαζόταν, προκειμένου να βρει και να φέρει αυτό που πλησίαζε περισσότερο, σ’ αυτό που ιδανικά είχε στο μυαλό του. Δεν το πέτυχε με τον Σλούτσκι, το κατάφερε με τον Καρέρα.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο Ίβιτς σκοπεύει να κινηθεί και με τις μεταγραφές. Υπάρχει η πίεση του χρόνου. Η ομάδα θέλει χαφ και στόπερ και εξτρεμ… χθες. Αυτή είναι η αλήθεια και ο Ίβιτς το ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Δεν πρόκειται όμως να κινηθεί βιαστικά και υπό πίεση. Θα πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να φέρει τους παίκτες που θέλει και που θεωρεί πως χρειάζεται η ομάδα. Δεν ξέρω αν όλο αυτό θα βγει σε καλό ή σε κακό. Δεν ξέρω αν θα τους βρει καν. Όμως δεδομένα, αυτή είναι η τακτική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει και ο Ίβιτς. Πάντως όταν τον Γενάρη του 2017 η ΑΕΚ πήρε τον χρόνο της για να καταφέρει τελικά να φέρει τον Αραούχο, δεν της βγήκε και σε κακό. Ο Ίβιτς ξέρει καλά πως παρά τις ιδιαιτερότητες της χειμερινής αγοράς, κυκλοφορούν και περιπτώσεις όπως αυτή του Αραούχο. Δηλαδή εξαιρετικές που αξίζει να πάρεις χρόνο για να τις παλέψεις. Όπως και ξέρει πως κυκλοφορούν περιπτώσεις όπως αυτή του Μοράν. Και ο Ίβιτς δεν πρόκειται να φορτώσει στην ΑΕΚ ένα συμβόλαιο στις 350χιλιάδες, με διάρκεια 3,5 χρόνων, μόνο και μόνο για να έρθει επιτέλους ένας ακόμα χαφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X