Τέρμα πια στις αυταπάτες

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει μια διαφορετική κουβέντα, με αφορμή το κουτσουρεμένο σύστημα VAR

Έγινε εξαιρετικά μεγάλη συζήτηση μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για το γκολ του Μάνταλου που ακυρώθηκε ως οφσαιντ. Και που τελικά δεν υπήρχε κανένα οφσαίντ. Όλη αυτή η συζήτηση, πιθανότατα δεν θα είχε χρειαστεί να ανοίξει καθόλου, αν στον έλεγχο του VAR, υπήρχε το σωστό πλάνο που θα περιελάμβανε τον Λημνιό που καλύπτει τον σκόρερ αλλά και αν υπήρχε η γραμμή. Υποθέτω συμφωνούμε όλοι σ’ αυτό. Ακόμα και εκείνοι που πάνε να μας πείσουν πως με το νέο κούρεμα που είχε κάνει ο Λημνιός, δεν κάλυπτε τον Μάνταλο.

Διαβάζω επίσης πολύ προσεκτικά, την ανάλυση που έχουν κάνει όλες αυτές τις μέρες οι αρμόδιοι, για τους λόγους που δεν υπάρχει αυτή η γραμμή για τα οφσαίντ, στο πλάνο που τσεκάρει ο VAR. Οι άνθρωποι το είπαν ξεκάθαρα. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμογή, δεν μπήκε στο πακέτο που αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι η ομοσπονδία. Και δεν μπήκε φυσικά, για λόγους οικονομικούς. Με λίγα λόγια, αγοράσαμε το φτηνό πακέτο. Διότι αυτό που περιλαμβάνει την γραμμή του οφσαιντ, είναι ακόμα πιο ακριβό. Αυτό το πακέτο δε, που έχει και το goal line technology, το οποίο θα μας επέτρεπε να ξεκαθαρίσουμε με σιγουριά αν υπάρχει γκολ στην κεφαλιά του Γιακουμάκη, είναι ακόμα πιο ακριβό. Απλησίαστο.

Τι σημαίνει όλο αυτό; Μα το οριστικό τέλος στις αυταπάτες, πως μπορεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η δικαιοσύνη και η ισονομία, να είναι ξεκομμένες από το κέρδος και από τα φράγκα. Στην Αγγλία, που γύρω από το ποδόσφαιρο είναι στημένος ένας χορός εκατομμυρίων με χορηγούς, παραχορηγούς και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, υπάρχει και goal line technology αλλά και γραμμή οφσάιντ. Μάλιστα η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο οριζόντια, αλλά υπάρχει και μια ακόμα που είναι κάθετη και η οποία μπορεί να υπολογίζει με ακρίβεια, αν ο ώμος ενός ποδοσφαιριστή είναι έστω και χιλιοστά εκτεθειμένος.

Στην Ελλάδα που δεν υπάρχει ο αντίστοιχο χορός εκατομμυρίων, όχι μόνο δεν υπάρχει καν η οριζόντια γραμμή για το οφσαίντ, αλλά είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που αγοράσαμε ένα σύστημα VAR το οποίο έστω να έχει κάμερες. Διότι θα ήμασταν ικανοί να βάλουμε VAR και στο μόνιτορ να βλέπουν οι διαιτητής τις οντισιόν από το Next top Model. Όμως αυτό είναι το επαγγελματικό και άκρως εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Όποιος έχει φράγκα, έχει και το καλό VAR. Όλα γύρω από το ποδόσφαιρο, περιστρέφονται γύρω από τα φράγκα. Απ’ αυτά εξαρτώνται όλα.

Θα μου πείτε τώρα, τι να κάνουμε ρε Τσίλη, να γυρίσουμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα σας πω τι θα κάνετε. Ο καθένας σκέφτεται και επιλέγει όχι μόνο τι ποδόσφαιρο θέλει, αλλά συνολικά τι κοινωνία θέλει για τον ίδιο και για τα παιδιά του και για τους διπλανούς του. Απλώς θα πρέπει και να ξέρουμε αυτό που επιλέγουμε, τι ακριβώς είναι. Σ’ ένα ποδόσφαιρο μη εμπορευματοποιημένο και χωρίς χορηγούς, μάνατζερ και φράγκα, οι καλύτερες ομάδες δεν θα είναι πάντα οι οικονομικά πανίσχυρες, αλλά αυτές που θα τυγχάνει να βγάλουν ποδοσφαιρικά φυντάνια από τις ακαδημίες τους και τις γειτονιές τους. Και οι διαιτητές φυσικά και θα κάνουν ένα σωρό λάθη, αλλά από κανενός το μυαλό δεν θα περνάει πως αυτά έχουν δόλο και δεν είναι ανθρώπινα. Αφενός διότι κάθε φορά θα αδικείται ή θα ευνοείται μια διαφορετική ομάδα και αφετέρου διότι ο ευνοημένος δεν θα κυνηγάει τα φράγκα.

Από την άλλη μεριά, το ποδόσφαιρο το εμπορευματοποιημένο και το φουλ επαγγελματικό, μεταξύ άλλων, είναι και αυτό που βλέπουμε τώρα με την ιστορία του κουτσουρεμένου τεχνικά VAR. Κουβέντα, γκρίνια, αδικία και καμία ουσιαστική αλλαγή. Καμία. Χωρίς VAR, η ΑΕΚ έχασε ένα κύπελλο με γκολ οφσαιντ. Με VAR, η ΑΕΚ έχασε ένα κύπελλο με πνιγμένα δυο κύπελλα υπέρ της. Χωρίς VAR, η ΑΕΚ έχασε στην Τούμπα με πνιγμένο ένα πέναλτι. Με VAR, η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ με πνιγμένο ως οφσαιντ, ένα κανονικό γκολ. Καμία διαφορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν οι αυταπάτες, πως μπορεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να είναι διαφορετικό. Αυτό είναι.

Ή μάλλον και αυτό είναι. Όπως και είναι ένας πόλεμος συμφερόντων και κέρδους, ο οποίος μάλιστα γίνεται με «πυρηνικά όπλα». Και για να ξέρουμε και τι λέμε, κυρίως χάρη (και δεν γράφω «λόγω», διότι πάλι καλά) στη νοοτροπία που πάντα είχε ο οργανισμός της, η ΑΕΚ παραδοσιακά και διαχρονικά σ’ αυτόν τον πόλεμο πήγαινε με σφεντόνες. Και χωρίς να φτιάχνει λυκοσυμμαχίες. Αυτή είναι επίσης μια πραγματικότητα. Κάποιες φορές, της καθόντουσαν λίγο πιο εξελιγμένες και λίγο πιο αποτελεσματικές σφεντόνες. Ίσως και κανένα «οπλάκι». Και μ’ αυτά προσπαθούσε τουλάχιστον να υπερασπιστεί την περιοχή της και να περιορίσει τις σφαγές της. Κάποιες φορές το είχε καταφέρει και όταν συνδυαζόταν με ανταγωνιστική ομάδα, ερχόντουσαν και επιτυχίες. Όπως για παράδειγμα έγινε πριν από δυο χρόνια. Αλλά μέχρις εκεί.

Στα μάτια τα δικά μου, σ’ αυτό το φουλ εμπορευματοποιημένο και φουλ επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ακόμα και η τεχνολογία δεν θα προσφέρει ποτέ δικαιοσύνη και ο κανόνας θα είναι η επικράτηση των ισχυρών. Όποιος το βλέπει διαφορετικά, απλώς τρέφει αυταπάτες. Από εκεί και πέρα, φωνάζεις, παλεύεις, το πολεμάς, αλλά τόσο όσο για να μπεις ως εξαίρεση στον κανόνα. Και για να προλάβω κάποιους, η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση ως προς την διοικητική μορφή. Έχει έναν ισχυρό επιχειρηματία, που θα μπορούσε σ’ αυτόν τον πόλεμο που περιέγραψα, να βγάλει και αυτός τα… πυρηνικά. Όμως είναι ενταγμένος σ’ έναν οργανισμό, όπως αυτός της ΑΕΚ, που έχει συγκεκριμένη νοοτροπία. Που δεν θα σήκωνε να πάρει ένα κύπελλο με γκολ οφσαίντ και ένα κύπελλο με δυο πνιγμένα πέναλτι στον αντίπαλο. Θυμίζω άλλωστε, πως στην Γ’ εθνική, σε παιχνίδι που η ΑΕΚ κέρδισε με 5 ή 6-0, το αυτομαστίγωμα είχε πάει σύννεφο, επειδή ένα απ’ αυτά τα γκολ είχε προέλθει από ανύπαρκτο πέναλτι.

Δείτε επίσης

Τι θα γινόταν αν…

Λίγες ώρες πριν την Ριζούπολη, ο Κώστας Τσίλης κάνει σκέψεις για την... Ριζούπολη

58 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος

  Aυτό που κάποιοι πιστεύετε πως ο Μαρινάκης πληρώνει (για αρχή) 41μύρια για να αγοράσει την χρεωκοπημένη Nova και να ελέγχει τον Ατρόμητο, την Λαμία, την Λάρισα κλπ να το κοιτάξετε 😂😂😂
  Διότι όλους αυτούς μπορούσε να τους ελέγξει με άλλους τρόπους που θα του έβγαιναν και φθηνότερα.
  Επιχειρηματίας είναι ο Μαρινάκης, οχι περιπτεράς. Η ομάδα του στην Αγγλία πάει για άνοδο στην Premier.
  Έχουμε ιδέα τι σημαίνει αυτό απο οικονομικής άποψης?
  Στα δικά μας τώρα.. ο κάθε Μαρινάκης που αγοράζει την τάδε Nova εννοείται πως έχει συμφέρον να κρατήσει την ΑΕΚ τον ζέλα τον παοκ κλπ.
  ώστε να μην χάσει την πελατεία των καναλιών του.
  Αλλιώς θα βαρέσει κανόνι πιο δυνατό και απο αυτό που βάρεσε η forthnet πριν απο λίγα χρόνια.
  Ποιός θα πληρώνει Nova χωρίς τις μεγάλες ομάδες? τα Πανιωνάκια και οι Λαρισαίοι?
  Επομένως και καλά συμβόλαια θα τους προτείνει και αν δεν τα βρούνε υπάρχει και η Cocmote TV.
  Και στον ΟΠΑΠ είναι μέτοχος ο Μελισσανίδης και ο ΟΠΑΠ είναι χορηγός σε όλο τον αθλητισμό και σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
  Τι πάει να πει αυτό, πως τους ελέγχει η ΑΕΚ? Εδω ο Κόκκαλης ανέλαβε να φτιάξει την υπογειοποίηση του γηπέδου.
  Μπροστά σε τέτοιες μπίζνες οι ομάδες δε μετράνε. Αυτά είναι για να τσακώνεται η πλέμπα στα καφενεία.
  Το είχε πει άλλωστε και ο σχωρεμένος ο Βγενόπουλος: «εδω είμαστε να μιλήσουμε για μπίζνες, ο παναθηναϊκός είναι το χόμπι μας».

  • Πρωτον η νοτιγχαμ παει για ανοδο απο την 11 αγωνιστικη ενω ειναι 46 αγωνες εκει? Μπραβο που παρακολουθεις την ομαδα του προεδρου σου αλλα δνε θ μπει ουτε πλει οφ οπως περυσι
   Δευτερον αγοραζει ενα καναλι με 40 μυρρια και χαριζονται αλλα 350 που χρωσταει στις τραπεζες η νοβα
   Εγω θα ελεγα πρωτα να πληρωσει αυτα που ηδη χρωστα στις τραπεζες για το γηπεδο κοντα στα 40 μυρρια δηλαδη και οσον αφορα τη νοβα να εχει την καταληξη που ειχα και το μεγκα οταν χρωσταγε
   Δεν χαρισε κανεις στο μεγκα χρεη…. Σωστα?

   • Αλέξανδρος

    Αρα προτιμάς να κλείσει και η Forthnet και να μείνει κόσμος άνεργος όπως έγινε με το Mega, παρά να την πάρει ο Μαρινάκης η ο Παπαράκης και να συνεχίσει την λειτουργία του.
    Οι τράπεζες φαίνεται πως δεν κατέχουν τις φοβερές γνώσεις σου στα οικονομικά, και απο το τίποτα προτίμησαν να πάρουν 41 ψωροεκατομμύρια αφού βρέθηκε κάποιος να τα δώσει.
    Τα απλήρωτα δάνεια του Καραϊσκάκη είναι απο εταιρείες του Λαυρεντιάδη και του Κόκκαλη. Ο Μαρινάκης δεν έχει μετοχές.
    Ευχαριστούμε τον Βασιλάκη απο Καματερό, πάμε στον επόμενο ακροατή

  • Είσαι ολυμπιακος άρα ότι και να σου εξηγήσει ο καθένας δε θα καταλάβεις.
   Πήγαινε στα sites της ομάδας σου που σας φιμωνουν μην αφήνοντας σας τα περιθώρια για σχολια.

 2. Ακόμα να διαβάσουμε κάτι επίσημο από την ΠΑΕ για την Νόβα; Το γίνετε; Πολύ ησυχία έχει πεσει!

  • Πως να ακούσεις κατι επίσημο απο την ΑΕΚ,αφου ακόμα δεν εχει γίνει κατι επίσημο…?

   • δηλαδη ΔΕΝ θα φυγετε απο τη Νοβα. Οπως φωναζατε και λεγατε. Ναχαμε να λεγαμε δηλαδη.

    Λεγαμε για να πουμε. Βοηθησε και ο Theodoridis τοτε με τις μολοτοφ με τον Αγιαξ, οποτε, μενουμε ΝΟΒΑ.

    • Στο έχουνε πει εδώ πολλές φορές ότι είσαι λίγο χαζούλης, αλλά επιμένεις…

    • Το αν θα μείνει ή θα φύγει η ΠΑΕ ΑΕΚ θα το αποφασίσει με γνώμονα ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ συμφέρον και για κανέναν άλλον λόγο!!!

     Αν η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν με συμβόλαιο στο OPEN, χορηγό τη ΣΟΥΡΩΤΗ και έμενε στο Μακεδονία Παλλάς θα ήταν όλα ΟΚ σύμφωνα με τους γαύρους του Βορρά!!!!

     Είτε Κώστας Τσέλσι είτε Γιώργος Έβερτον είναι ένα και το αυτό…
     Είτε NOVA είτε OPEN το ίδιο…
     Είτε Ιβάν ο τρομερός είτε Υψηλάντης καμιά διαφορά…

     ΜΟΝΟ ΑΕΚ και ΜΟΝΟ για τα συμφέροντα μας …. Είτε μείνουμε …. είτε φύγουμε…

    • Ρε φίλε τι δουλειά έχεις στο οπαδικο site άλλης ομάδας?
     Συζήτηση θα ανοίξουμε?
     Πήγαινε στο sdna να κάνεις σχόλιο.

 3. Αχ μωρέ η αεκ επέλεξε να είναι κομπάρσος γτ δεν είναι σαν τους άλλους. Δλδ δεν βάζει λεφτά για να φέρει παίχτες όπως οι άλλοι και δεν βάζει λεφτά για να προστατευτεί παρασκηνιακα όπως οι άλλοι. Αχ μωρέ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΛΈΟΝ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΎΡΑ ΌΛΟ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΠΆΛΑ ΔΕΝ ΒΛΈΠΟΥΝ 15ΧΡΟΝΑ ΜΌΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΚ? ??? ΌΛΟΙ ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ ΤΙ ΠΑΊΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΈΧΟΥΜΕ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΈΟ ΓΉΠΕΔΟ ΓΤ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΟΜΠΆΡΣΟΣ ΑΕΚ ΕΊΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΜΕ ΕΞΑΊΡΕΣΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΆ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΟΎΤΕ ΚΑΤΆ ΔΙΆΝΟΙΑ ΟΎΤΕ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΦΟΒΆΜΑΙ ΟΎΤΕ ΘΑ ΞΑΝΆ ΥΠΆΡΞΕΙ ΜΕ μελισσανιδη

  • Κώστας Τσίλης

   Προφανώς και δεν περίμενα από κάποιους με την δική σου οπτική και λογική, να καταλάβουν το νόημα του άρθρου. Αλλά αν απ’ όλο αυτό, μπήκες στην διαδικασία να γράψεις περί κομπάρσου, τότε μια χαρά είναι η αποχή σου.

  • Όποιος δε γουστάρει σπιτάκι του και να αλλάξει κ ασχολία γιατί η ΑΕΚαρα μάλλον του προκαλεί προβλήματα υγείας.
   Αν δε σ’ αρέσει η κατάσταση μην ξανασχολεισαι.

 4. ροστερ πρωταθλητισμου

  Αχου μωρε ο βαριομοιρος εμπλεξε με την ΑΕΚ, αν ομως ηταν ιδιοκτητης του Μπαοκ ή του γάυρου θα τον ειχαν προμηθευσει με τα μπαζουκας που κρυβουν στις μπαρουταποθηκες στην Τουμπα και στην τρουμπα και θα ταν αλλιως, αλλα η ΑΕΚ της σφεντονας φταιει, η αορατος αρχη που τον φυλακισε στα κυβικα της, αλλως εκεινος ηταν για στρατηλατης.
  Τα πιστευεις αυτα που λες ή σου ειπαν να γράψεις ενα χιλιαρι λεξεις και το μπουμπουνησες?
  Αντι να τρωμε τοσο προλογο με την ατιμη την κενωνια που μονο με συναστρια δινει τιτλους στην ΑΕΚ μια στη χαση μια στη φεξη, γιατι δεν λες οτι η ΑΕΚ ειναι αδυναμη μπροστα στους αλλους απλα γιατι ετσι επιλεγουν αυτοι που την διοικουν? Αντι να μας λες οτι η ΑΕΚ ειναι ο Βασιλακης Καιλας που περιμενει να προκοψει με το κασελακι του στην εποχη της εμπορευματοποιησης, τοσο δυσκολο ειναι να πειτε πως η πρωταθλητρια ΑΕΚ ανεκοψε βιαια την εξελιξη της καταργωντας την ποδοσφαιρικη λογικη προσπαθωντας δυο συνεχομενες φορες να γινει κατι που για να το υποστηριξει πρεπει να ενισχυθει σοβαρα, κατι που αρνειται η διοικηση της, φτιαχνοντας μια καρικατουρα και κανοντας την πλεον ευαλωτη σε καθε διαιτητακο?

  Βραχο βραχοτον καημο μου, Καζαντζιδη reloaded παιζει το προγραμμα τρεις μερες τωρα, βαλτε λιγο Διονυσιου την αλλη βδομαδα αν στραβωσει ξανα.. Στο σταθμο του Μοναχου με πεταξε αχου η μαυρη μοιρα μου μανα κακομοιρα μου κτλ.

 5. Προς Απόστολο:

  Βρε Απόστολε… Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί με το θέμα και να μη γνωρίζει την ταρίφα των 50.000 ευρώ του Τεβεκέλη (υπάλληλου της ΠΑΕ σου), τα πολιτικά χατίρια με τις πλάτες της κυβέρνησης σε φυντάνια των Ενώσεων και όλα όσα γίνονται ακόμα και σήμερα; Ξέρεις πολύ καλά ότι η κάνουλα μια φορά ανοίγει και δεν κλείνει. Αυτός που χρηματίστηκε απλώνει το χέρι και ζητάει συνέχεια. Και τα ποσά που δίνονται δεν σταμάτησαν… Αλλιώς ξεκίνησε το όλο πράγμα, ως πραγματική συμμαχία και αλλιώς κατέληξε. Φυσιολογική εξέλιξη εν μέρει για όλες αυτές τις συμμαχίες χωρίς κοινά συμφέροντα, όπου επικρατεί αυτός που έχει να τα δώσει και όχι ο τσιγκούνης.

  Δεν έχετε καταλάβει όμως ότι ο χοντρός σας άφησε επίτηδες λάσκα από το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, να κάνετε τα χειρότερα, για να προχωρήσει στο δικό του σχέδιο με τη βοήθεια των έξω, δηλαδή να ξηλώσει ό,τι έχει στηθεί και να φτιάξει μια δική του, χειρότερη κατάσταση. Και γι’ αυτό σας έχει πιάσει τρόμος και έχετε ξαποστείλει δεκάδες τρολ να μπαίνουν στα site και να γράφουν για έρωτες της ΑΕΚ με τον χοντρό, για τη Nova, για τα δεινά που έρχονται κτλ. Είστε τόσο ηλίθιοι, που δεν μπορέσατε να κρατηθείτε και να κάνετε τα απλά τηρώντας κάποιες ισορροπίες. Τσακωθήκατε φωνάζοντας επί 2 χρόνια κλέφτες τους μοναδικούς που θα μπορούσαν να κρατήσουν τις ισορροπίες και τα θέλατε όλα δικά σας. Κι ο χοντρός έτριβε τα χέρια του. Δικό σας είναι το χρήμα, βέβαια, αλλά η ζωή θέλει και μέτρο, ειδικά όταν ξέρεις ότι αλλάζουν κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα οι… κυβερνήσεις. Τώρα περιμένετε να σας στηρίξει ποιος έτσι όπως τα κάνατε; Η ομάδα που δεν ήρθε καν ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση που μας έκανε ξεφτίλα στο πανελλήνιο, ενώ αν ήταν ο γάβρος θα ερχόταν για να υποστηρίξει να υποβιβαστείτε; Και τελικά ήρθε λόγω δικής σας ένστασης για να χάσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά επειδή μπούκαρε ο πρόεδρός σου; Την ομάδα που βρίζετε με τον ποιο χυδαίο τρόπο 2 χρόνια τώρα (κλέφτες, ντροπή της προσφυγιάς, χάρτινοι) και που προσλάβατε τον νο.1 δημοσιογράφο-υβριστή της για υπεύθυνο επικοινωνίας της, προκειμένου να της τα χώνει και επίσημα με εκφράσεις πεζοδρομίου;

  Ακόμα και η υπόθεση της Nova δείχνει ότι ο χοντρός με το που άλλαξε η κυβέρνηση σας έστησε μια τεράστια παγίδα, σας έφερε σε ακόμα χειρότερη θέση για το FFP, σας έχει φτιάξει και την κατάσταση για να αποχαιρετήσετε τον φαταουλισμό με την ΕΠΟ και κατά πώς λέγεται έχει και στοιχεία για να εκβιάσει και ανθρώπους που χρηματίστηκαν από εσάς. Και έρχονται πολύ χειρότερα. Μην σου κάνει εντύπωση αν ελεγχθεί φορολογικά σε λίγους μήνες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Που είναι ΑΝΕΛΕΓΧΤΗ όσα χρόνια είναι ο Ιβάν Σαββίδης μεγαλομέτοχος. Τι ωραίος κόσμος, αγγελικά πλασμένος… Και αν κουνηθείτε παραπάνω για την αλλαγή, θα έχει και FFP το μενού. Και τα ανετιλίκια δεν τα πιστεύει κανείς, ειδικά αν γίνει έλεγχος…

  Ένα σύμμαχο θα μπορούσατε να έχετε, αλλά τα πήρατε όλα με το που ανακαλύψατε ότι ο άλλος θα έβαζε τα κονέ και μόνο εσείς θα τα χώνατε… Έτσι όπως γίνανε τα πράγματα, ο Μελισσανίδης είναι ο κομπάρσος της υπόθεσης, μιας και στρατηγικά ούτε με τον Μαρινάκη μπορεί να πάει (τους χωρίζουν πολύ σοβαρότερα θέματα από τα αθλητικά), ούτε θεωρεί ότι κάνει κάτι και με τον Ιβάν εδώ και πάρα πολύ καιρό που το παιχνίδι είναι χαμένο. Η όλη πρεμούρα που σας έχει πιάσει, κι επειδή θεωρείτε ακίνδυνη την ΑΕΚ αγωνιστικά (σε σχέση με τον γαύρο) είναι να δείξετε ότι «υπάρχουν και χειρότερα», οπότε… καλό θα είναι να μην απομακρυνθεί το πρόβατο από το μαντρί. Μήνυμα ελήφθη. Και; Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι σ’ αυτή την κατάσταση θέλει άλλη προσέγγιση έστω και τώρα, σε όλα τα επίπεδα: τηλεοπτικά, ενώσεις κτλ, δηλαδή πραγματικές συμμαχίες και όχι λυκοσυμμαχίες. Έτσι όπως είναι τώρα, υπάρχει ένας που χώνει μαύρο χρήμα και τα τρώει όλα, ένας άλλος που τον δίνει στεγνά αυτό το διάστημα στους έξω για να τον ανατρέψει και να τα φάει αυτός κι ένας που κατέληξε κομπάρσος, να μην έχει τίποτα να χάσει και να ρίχνει όλο το βάρος στο μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει τώρα σωστά για να μείνει στην ιστορία: το γήπεδο.

  • Αυτό που μιλάς σαν κανονικός άνθρωπος και όχι με κραυγές του Ταρζάν σε δηλωμένο ΠΑΟΚτσή να το κοιτάξεις.
   Με έχουν καλομάθει οι άλλοι εδω μέσα στο στόλισμα και το κείμενο σου μου φαίνεται παράξενο.
   Στο προκείμενο.
   Σε αρκετά έχεις δίκιο. Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να σου απαντήσω γραμμή προς γραμμή θα σου πω το εξής.
   Το καλοκαίρι έρχονται εκλογές στην ΕΠΟ. Εκεί είναι όλο όλο το ζουμί….
   Ειναι δεδομένο πως με ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό στην πλάτη, με δεκάδες πληρωμένα ΜΜΕ (εφημερίδες, σάιτ, ραδιόφωνα, δημοσιοογράφοι ακροβολισμένοι σε όλα τα σάιτ), με πολύ χρήμα διαθέσιμο αλλά και με πάρα πολύ ισχυρές προσβάσεις στην ΟΥΕΦΑ, ο γαύρος θα επιδιώξει να την πάρει.
   Θεωρώ δεδομένο πως υπάρχουν φωνές εντός ΠΑΟΚ και εντός ΑΕΚ που θα προσπαθήσουν να τους βάλουν στο ίδιο τραπέζι.
   Θεωρώ επίσης δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα αποτύχει. Δε θα το επιτρέψουν οι δημοσιογράφοι και οι φανατικοί οπαδοί που απλώς βλέπουν το αύριο και όχι το μεθαύριο.
   Ο Σαββίδης έχει το μαρούλι, ο τίγρης έχει τις προσβάσεις και όμως να ξέρεις πως ο καθένας μόνος του δεν έχει καμία τύχη. Ειναι μαθηματικά βέβαιο πως με την έχθρα που υπάρχει η ΕΠΟ θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Και τότε…..ω ρε μάνα τότε θα γελάσει το κάθε παρδαλό κατσίκι.
   Στο θέμα της NOVA ο ΠΑΟΚ απο το καλοκαίρι ήξερε πως η γελοία πρόταση που του κατέθεσε ήταν αποτέλεσμα διαπραγματέυσεων με τον μελλοντικό (βασικά…τελειωμένο είναι) αγοραστή της. Και δε χρειαζόταν να κάνει ΚΑΝ πρόταση για να το μάθουμε. Η προσπάθειεα της NOVA με νομικίστικα τρικ και ημερομηνίες συμβολαίων να αποτρέψει την συμφωνία με την ΕΡΤ έδειχνε προς τα που πάει.
   Τωρα το θέμα είναι το εξής.
   Ο ΠΑΟΚ κουτσά στραβά με το PAOK TV θα την βολέψει.
   Τράβα να μαζέψεις αντιδράσεις απο ΠΑΟ και ΑΕΚ σε περίπτωση που αρχίσει η ροή χρήματος απο τον Μαρινάκη προς αυτούς μεσω της NOVA. Καλά….για τον Άρη δε το συζητάω…
   Για να μη το τραβάω…..εδώ που φτάσαμε το μονο που θα μπορούσε να αποτελέσει «ανάχωμα» στην λαίλαπα που έρχεται θα ήταν μια συμμαχία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
   Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για τους λόγους που ανέλυσα οποτε αναμένουμε το μοιραίο….
   Υ.Γ. Εσείς που ονειρεύεστε να μπείτε στην Αγία Σοφία και να πάρετε πρωτάθλημα …. μη σου πω τι θα πάρετε αν το καλοκαίρι ο γαύρος πάρει την ΕΠΟ… Αυτό για να μη νομίζετε πως το θέμα αγγίζει μονο τον ΠΑΟΚ.

   • Εμίλιο Μαραντωνόπουλος ντε λα Πένια

    AN μου πουν να διαλέξω ποιος θα έχει την ΕΠΟ (άρα και τη διαιτησία) μεταξύ του χονδρού και του κουμπουροφόρου ρωσοπράκτορα, προτιμώ τους γαύρους του νότου. Γιατί; Γιατί αυτούς τους έχουμε μάθει 20 χρόνια τώρα και δεν μας κάνουν πια εντύπωση. Εσάς; Τώρα σας μάθαμε (και μαζί όλη η Ελλάδα) και σας σιχαθήκαμε. Μέσα σε 3 χρόνια ξεπεράσατε σε αίσχη τους γαύρους του νότου σε όλους τους τομείς.

    • Αυτό το ξέρουμε Εμίλιε….
     Το ότι το λέτε πλέον ανοιχτά πως είστε έτοιμοι να συμμαχήσετε με τους γάυρους σας τιμάει….και ταυτόχρονα μας βρίσκει απολυτα σύμφωνους γιατί αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι θα κάνετε.
     ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ θα ήταν έκπληξη.
     Το ότι προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε είναι πάντως πολύ αστείο….να ξες…

    • Το οτι ακολουθουν τακτικες Ολυμπιακου,ναι όντως ακολουθουν.Το οτι τους εχουν ξεπερασει,αυτο ειναι μια εντελως αλλη ιστορια και φυσικα η απαντηση ειναι οχι δεν τους εχουν ξεπερασει.
     Μην κατσω και σου θυμίσω τα ΠΟΣΑ πρωταθλήματα εχασε η ΑΕΚ απο την παραγκα Κοκκαλη…Και δεν συμπεριλαμβανω το πρωτάθλημα του 2008. Δεν ειναι μονο τα πρωταθλήματα που μας πηραν, δεν ειναι μονο τα χρήματα που δεν πηγαν στην ΑΕΚ (ο πρωταθλητής επί σειρα ετων επαιζε απευθειας στο CL), ηταν και το γεγονος οτι το 2003 η ΑΕΚ έχασε την τεράστια δυναμη της….Εκει μετραγε αντιστροφα.Ναι οκ ειχαμε εναν -μην τον χαρακτηρίσω καλυτερα- Γρανιτσα,αλλα καποιος μεσολαβησε να αλλαξει ο φακελος των Ολυμπιακων αγωνων.

   • Εντωμεταξύ ρε Απόστολε παλεύεις για να πείσεις για ο,τιδήποτε περιφερειακό με γελοία επιχειρήματα (το πιο αυτονόητο απ όλα είναι οτι ο Μαρινάκης με την ΝΟΒΑ δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα σε ΑΕΚ και Παο γιατί έχουν κόσμο και πίεση και έσοδα, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να επηρεάσει τις μικρότερες ομάδες για να περιορίσει τα φιλικά που δίνετε εσείς) αλλά η ουσία των όσων λες είναι:
    «Ναι ρε παιδιά, είμαστε ολόιδιοι με τους γαύρους, έχουμε κάνει τα ίδια πράγματα ακριβώς με την παράγκα του γαύρου, είμαστε το ίδιο βρώμικοι με τους γαύρους αλλά τα έχουμε κάνει λιγότερα χρόνια από τους γαύρους, οπότε προτιμήστε την δικιά μας την παράγκα»
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ
    ΥΓ. Το πρωτάθλημα 2018 το ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ απέναντι σε 2 γαύρους που έκαναν τα πάντα παρασκηνιακά να μας το κλέψουν, κόντρα σε δικαστές παραρτήματα και διαιτητές

    • Οτι να ναι με κελεμπία φίλε….
     Ζήσε το όνειρο σου.
     Υ.Γ. Ούτε μπορείς να φανταστείς τι θα ακουστεί για όσες ομάδες μείνουν να τα παίρνουν απο Μαρινάκη.
     Στο λέω για να μη προετοιμάζεις τσάμπα απο τώρα τις δικαιολογίες για την κωλοτούμπα που προσωπικά αναμένω πως θα κάνετε ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ…
     Προς το παρόν βολευτείτε με το να κρύβεστε πίσω απο το δάκτυλο σας ότι δεν είναι ακόμα επίσημη η εξαγορά της ΝΟΒΑ…
     Τα άλλα περι γαύρου….απο το ένα αυτί μπαίνουν απο το άλλο βγαίνουν….να ξερεις….
     Οσο για το αντρικό του 2018…να το χαίρεσαι!

   • Νέστορας

    Τελικά, για την αδυναμία συμμαχίας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ποιος φταίει; Η ΑΕΚ;
    Μήπως φταίει κάπου κι ο ΠΑΟΚ;
    Και ρωτάει κάποιος που όταν τον ρωτούσαν τι ομάδα είσαι, έλεγε Δικέφαλος. Και δεύτερη ομάδα; Έλεγα δικέφαλος του βορρά.
    Και τώρα, μέσα σε δυο χρόνια έχω τον δικέφαλο του βορρά στην ίδια μοίρα με τον γαύρο, που τον σιχαίνομαι δεκαετίες, από τότε που παρακολουθώ ποδόσφαιρο.
    Αντί να συμμαχήσουν οι δυο δικέφαλοι εναντίον του καταστροφέα του ποδοσφαίρου (ανέκαθεν, όχι μόνο στη διάρκεια της τελευταίας παράγκας), οι παοκτζήδες εχουν αναγορεύσει σε εχθρό τους την ΑΕΚ.
    Τι καλύτερο θα περίμενε ο Μαρινάκης;

    • Εγώ είπα Νεστορα τι θα γίνει. Δεν είπα ποιος φταίει.
     Και εννοώ ποιος φταίει ΑΡΧΙΚΑ.
     Γιατί εδώ και 2-3 χρόνια εχουν γραφτεί χοντράδες εκατέρωθεν.
     Αλλά δεν έχει και σημασία….Απο το καλοκαίρι εκτός συγκλονιστικού απροοπτου το έγκλημα θα ολοκληρωθεί

    • Τι ποιος φατιει; Ειναι ξεκαθαρο. Αυτοι που πιστολιασαν το βαζελο στον ημιτελικο κυπελου και μετα την ΑΕΚ στον τελικο. Οχι μονο δαιτητικα αλλα και τον τροπο που διοργανωσαν τον τελικο κυπελου-ντροπη στο Βολο με τη συνδρομη της κυβερνησης. Οταν διαπιστωσαν την επομενη χρονια οτι η ΑΕΚ παει για πρωταθλημα εκαναν οργια εις βαρος της. Την αδικαολογητη τιμωρια Χιμενεθ, τους ψιθυρους απο τα παπαγαλακια τους περι ντοπαρισματος των παικτων της. Ολο αυτο ολοκληρωθηκε με την ντροπη που ζησαμε ξημερωματα κυριακης μεχρι αργα το βραδυ της ιδιας ημερας πριν και μετα το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Και μετα ολη αυτη την απιστευτη προπαγανδα εις νβαρος της ΑΕΚ. Ειναι αισχροι, πολυ πιο αισχροι απο τους γαυρους. Μεσα σε δυο χρονια εκαναν αδιανοητα πραγματα που δεν τολμησαν να σκεφτουν οι γαυροι. Ειναι κατι απιθανοι τυποι απο ρωσια που δεν εχουν κανενα ηθικο φραγμο σε συνδιασμο με το κομπλεξ που εκπεμπει διαχρονικα ο ΠΑΟΚ. Ο συνδιασμος νεοπλουτου κομπλεξικου πρωην φτωχου ειναι εκρηκτικος. Αν παραμεινει η παραγκα τους θα δουμε ακομα χειροτερα παραγματα απ’ αυτους. Να καταστραφουν αφου δεν ξερουν να κρατουν το λογο τους. Ο Μελισσανιδης σιγουρα ξερει καλυτερα απ’ ολους μας τι να κανει σ΄αυτη την ιστορια. Αλλα αποφασισει να παει μαζι με τους χυδαιους υβριστες της ΑΕΚ, θα καταληξει γδαρμενος και κρεμασμενος στα μπετα του νεου γηπεδου. Καμια συμπνοια μ’ αυτους που συμμαχησαν περσι στο σοφιτελ με τους γαυρους. Αφηστε να τους κατασπαραξουν αυτοι τους οποιους παντα θαυμαζαν και με την πρωτη ευκαιρια τους ξεπερασαν σε συμπεριφορες. Αφανισμο στο παοκακι της ρωσοτσετσενικης μαφιας.

     • Εχεις πολύ δηλητήριο μέσα σου φίλε.
      Να πας να το κοιτάξεις ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως οπαδός.
      Ο τρόπος που γράφεις εγγυάται πως έχεις πολύ πόνο να βιώσεις μπροστά σου.
      Αλλαξε πριν σε φάει ζωντανό αυτό που έχεις μέσα σου.
      Η φρασεολογία σου δε υποδηλώνει πάρα πολλά και για τον χαρακτήρα σου.
      Δε σου ξανααπαντάω σε κάτι γιατί είσαι πραγματικά ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

      • Η φρασεολογια μου ειναι η καταγραφη πραγματικων γεγονοτων. Αρρωστες ειναι η νοοτροπια σας και οι πρακτικες σας. Αδειασε μας τωρα τη γωνια πληρωμενο τρολακι και περιμενε καρτερικα να καταρευσει η παραγκα που εστησε η ρωσοτσετσενικη μαφια. Μετα ξερετε εσεις. Ποτε θα γλειφετε τον χοντρο ή τον εκαστοτε ισχυρο για να σας δινει δωρακια. Το κανατε αλλωστε με τον Κοκκαλη, τον Βγενοπουλο και το χοντρο πριν εμφανιστει ο ρωσοτσετσενος. Που θα μας πουλησεις πολιτιΖμο μπαΟΡΚ.

 6. Τσιλη απαντησε μου σε παρακαλω πολυ σε αυτη την ερωτηση ειτε σου φανει χαζη ειτε οχι… Οι διαιτητες στο ΒΑΡ γιατι δεν χρησιμοποιουν πλανα της NOVA τα οποια εχουν ΓΡΑΜΜΗ ΟΦΣΑΙΝΤ ??? Μηπως δεν μπορουν?? Μπα , απλα δεν θελουν!

 7. Κάποτε σε ένα σάιτ κάτι Μπαορκ από την Κάτω Μόρντορ μας είχανε πρήξει για το VAR.
  Η προπαγάνδα του γκεμπελικού Ποακτσίδικου συστήματος έλεγε πως είναι η λύση, είναι οι μόνοι που το ζητάνε και οι άλλοι απλά δεν το θέλουν για να ευνοούνται…
  Τους λέγαμε ότι τι VAR είναι λύση ή πρόβλημα ανάλογα με το πως εφαρμόζεται και ποιος το χειρίζεται… ακούγαμε τα μύρια όσα από πεντάευρους που προσφάτως εμφανίστηκαν και εδώ!!!
  Είναι το ίδιο μοτίβο με εκείνο για τις Β ομάδες που δεν τους αφήνουμε λέει να φτιάξουν για τους δανεικούς τους… για το λόγο αυτό γέμισαν την κατηγορία μέχρι και με δανεικούς προέδρους!!!
  Για το καλό του αθλήματος και του ευ αγωνίζεσθαι!!!
  Εδώ οι παραχαρακτες συμβόλων τα έβαλαν μέχρι και με τον 7λεπτο διαιτητή (του ανύπαρκτου πέναλτυ στο 96 στην Τρίπολη) εδώ θα κολλούσαν?
  Κώστα πραγματικά μην ασχολείσαι με τους σανοφάγους ιχθύες Βορρά και Νότου… δεν θα καταλάβουν γιατί δεν θέλουν ή δεν συμφέρει…
  Όσο για τον λαό της ΑΕΚ και ξέρει και καταλαβαίνει… και περιμένει να διορθώσει η ομάδα τα λάθη που έγιναν εδώ και 2 χρόνια για να βγει μπροστά και να τους ξεφωνίσει όπως τους αξίζει!!!

 8. Εμίλιο Μαραντωνόπουλος ντε λα Πένια

  Λίγο αφελής μου φαίνεσαι Κώστα. Η εφαρμογή με τη γραμμή του οφ-σάιντ δεν μπήκε στο πακέτο όχι για λόγους οικονομικούς, αλλά για να μπορούν αυτοί που χειρίζονται το VAR – κι ο διαιτητής καμικάζι – να βλέπουν ό,τι θέλουν. Αν υπήρχε η γραμμή θα ήταν κομματάκι δύσκολο. Σωστά;

  • 4 εκατομμύρια κοστίζει αυτή η απλή γραμμούλα….Δόθηκαν 13 εκατομμύρια για το VAR και χρειάζονται άλλα 4….
   Πραγματικά νούμερα. Οχι υποθέσεις.
   Να το πληρώσει η Σούπερ Λίγκ;;;;
   Οι περισσότερες ΠΑΕ κυνηγάνε το ευρώ με το τουφέκι. Ποιος θα τους αναγκάσει να δώσουν όλι μαζί 4 μύρια;;;;
   Εκτός αν παρακαλέσουμε πάλι την κυβέρνηση του κυρίου Μαρινάκη να βοηθήσει…

   • ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

    Γιατί δεν τα δίνει ο Γεωργιανός πρόεδρος σου;;; Μαύρες σακούλες 8 εκατομμυρίων μοίρασε στις Ενώσεις που αγόρασε για να τον βγάλουν πρόεδρος της ΕΠΟ. Ας δώσει άλλα 4 να μπει και η γραμμούλα.

    • Γεωργιανός είσαι και φαίνεσαι κατ αρχήν.
     Δε μου λες…σοβαρά τώρα. Όταν προσβάλεις τον Σαββίδη σου προκαλεί κάποια διέγερση και το κάνεις;;; Το ξέρεις ότι δε κουνιέται ούτε τρίχα του ότι και να τον αποκαλέσεις.
     Απλά έτσι για να ξέρεις.
     Στο ερώτημα σου θα σου πω ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τα δώσει αυτός.
     Και στην παρατηρηση σου για τις σακούλες θα σου πω ότι σήμερα έχεις την πλειοψηφία στην ΕΠΟ οποτε ξανασκέψου το πως μιλάς για την ΕΠΟ…
     Ετσι μας λέγατε μετά την εκλογή Λυσσάνδρου τουλάχιστον….Δε ξερω αν αλλαξε κάτι.
     Αλλα να σε πω….Είσαι και εσύ ένας απο αυτούς για τους οποιους ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο να πάρει την ΕΠΟ ένας Ολυμπιακό….έτσι για να σου φρεσκάρουν την μνήμη που το παίζεις μάγκας και το πληκτρολόγιο σου γέρνει απο τη μαγκια οποτε γραφεις.
     Ολα εν καιρώ όμως

   • Παοκουλη όπως γουστάρουμε θα μιλάμε γιαοποιιον γουστάρουμε στο οπαδικο site μας.
    Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ μέσα και οι συντάκτες του site θα έπρεπε να σας καθαρίσουν γιατί δεν απευθύνεται σε εσάς που βρήκατε πόρτα ανοιχτή και μπήκατε σαν τον κλεφτοκοτα που σας παράτησε στα κρύα του λουτρού.
    Εσύ επειδή επιμένεις να γράφεις θα σέβεσαι την ΑΕΚ τους ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ και τους δημοσιογράφους που σε αφήνουν να γράφεις την άποψη σου.
    Αν δε σαρεσει που βρίζουμε τον τσετσενο πιστολέρο τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία μπουγάτσα.

  • Κώστας Τσίλης

   Οι καμικάζι μπορούν να κάνουν πάντα ότι θέλουν. Με γραμμή ή χωρίς γραμμή. Είναι δεδομένο πως το θέμα ήταν οικονομικό. Αλλά έτσι κι αλλιώς και οι διαιτητές «καμικάζι», στο ίδιο σάπιο σύστημα υπάγονται και για να υπηρετήσουν αυτό το σύστημα γίνονται καμικάζι

 9. Φίλε Κώστα, το θέμα δεν ήταν οικονομικό…πήραν το var χωρίς γραμμή για να χουν ακόμα καλύτερο πεδίο δράσης οι εξαρτώμενοι χειριστές του…Είναι προφανές…Κ ετσι να αθωώνεται ο Σκουλας απ τον Κουκουλακη, ότι δήθεν έκανε ανθρώπινο λαθος λόγω έλλειψης γραμμής.. Κ όλα να κρίνονται στο περίπου Κ κατά βούληση!

 10. ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ
  Μπλα μπλα μπλα μπλα
  ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ
  Ενα άρθρο σεντόνι για τον πόνο σου με τον ΠΑΟΚ….
  Τώρα που θα πάρει και τη ΝΟΒΑ ο Μαρινάκης….εκεί να δείς πόσο θα ασχολείσαι με ΠΑΟΚ…
  ….
  Υ.Γ. Αν δεις καμιά γραμμή στο γκολ οφσάιτ του Μάνταλου έλα να μας πείς ότι ήταν καθαρό.
  Μέχρι τότε «κατα την προσωπική σου άποψη» ήταν καθαρό.
  Αυτή είναι η σωστή έκφραση….

  • Κώστας Τσίλης

   Αν απ’ όλο αυτό κατάλαβες πως ο πόνος μου είναι ο ΠΑΟΚ, μάλλον έχεις την εικόνα πως ξαφνικά έγινες το κέντρο της γης. Να το προσέξεις. Επίσης στο κείμενο προφανώς γράφω την άποψη μου. Την «προσωπική μου άποψη». Όπως και εσύ γράφεις την δική σου άποψη σε σχόλιο σ’ ένα σαιτ που η θεματολογία του αφορά κυρίως την ΑΕΚ. Κάτι που φανερώνει πως μάλλον ο δικός σου πόνος είναι η ΑΕΚ.

   • Βεβαίως είναι η προσωπική σου άποψη.
    Αλλά την εκφέρεις χωρίς να έχεις δει γραμμή.
    Το ματς Ρεαλ-Κλαμπ Μπριζ το είδες την προηγούμενη Τετάρτη;
    Δες το….
    Μπορεί να αλλάξεις άποψη για το τι βλέπει το μάτι σου και τι πραγματικά μπορεί να ισχύει.
    Οσο για αυτό που λέω για τον ΠΑΟΚ, έχεις δυο αναφορές στον ΠΑΟΚ αλλά ψάχνω να βρω μια αναφορά για το γαμώτο στο πεναλντι του Μπαραλες με τον γαύρο και δε βρίσκω κάτι…..
    Γι αυτό σου λέω πως το ζόρι σου ειναι ο ΠΑΟΚ ρε παιδί μου. Με αυτόν έχεις μανία…

    • Κώστας Τσίλης

     Όπως διαπίστωσες, οι αναφορές στον ΠΑΟΚ, είναι για ματς με την ΑΕΚ και όχι για κανένα άλλο ματς του ΠΑΟΚ. Για τα περί Μπαράλες στο γράφω.

     • Εγώ ξέρω πως ακόμα και έτσι στο Ελληνικό πρωτάθλημα πολλοί διαιτητές σώθηκαν επειδή το VAR τους διόρθωσε. Πολλές ομάδες ΔΕΝ αδικήθηκαν επειδή κάποιο VAR έκανε καλά τη δουλειά του.
      Το μονο πρόβλημα είναι τα οφσάιτ.
      Αυτό το ξέρα με απο την αρχή.
      Ας βρούνε τον τρόπο να φέρουν τις «γραμμές».
      Αλλά μέχρι τώρα το VAR έσωσε πολύ κόσμο.
      Και να σε πω και κάτι ακόμα…
      Προτιμώ ένα VAR που δεν είναι τέλειο απο το να αφήσω τα πάντα στον διαιτητή να μου τα κάνει άνω κάτω.

      • Όπως βλέπεις δεν χρειάζεται να τα αφήσεις όλα στον διαιτητή. Αν έχει όσα χρειάζεται, τα κάνει άνω κάτω άνετα. Πάντα υπέρ της σωστής πλευράς βέβαια.

  • Γιατι μας καλοπιανετε; Σας τελειωσε ο συριζα και δεν εχετε αλλη δυναμη; Ειπαμε, απο εδω και περα ο καθενας μονος του. Γαυρικες μεθοδους με την συνδρομη του συριζα ακολουθησατε, τωρα θα υποστειτε τις συνεπειες. Εχετε και μια ανοιγμα στην παε που δεν κλεινει με τιποτα. Ουτε ψυλλος στον κορφο σας…

   • Ο καθένας μονος του….
    Να πάτε μονοι σας φίλε.
    Μετά θα έρχεσαι να κλαίγεσαι «μπου μπου μπου…..πήρε ο γάυρος την ΕΠΟ….»
    Γιατί με ολοκληρη κυβέρνηση και όλο τον κρατικόμηχανισμό στην πλάτη του θα κάνει ΠΑΡΤΙ μαζί σας. Που θα πάτε μονοι σας.
    Αλλά το σέβομαι. Αυτό εινια και το σωστό.
    Και ποιες είναι οι γαύρικες μέθοδοι που μας βοήθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουμε;;;
    Για δώσε κανα παράδειγμα….Εχω όρεξη σήμερα.

    • Βαριεμαι να τα γραφω ειναι γνωστα. Ουτε ψυλλος στον κορφο σας. Με τετοιο ανοιγμα στην παε; Απαπαπαπα. Εμεις φτιαχνουμε το γηπεδο και ανοιγμενοι δεν ειμαστε στο αγωνιστικο ελως προνοητικοτητας και καβουριασης του Μελισσανιδη. Απο τα ξημερωματα της κυριακης μεχρι αργα το βραδυ εκεινης της μερας εγιναν τα μεγαλυτερα σκανδαλα στην ιστορια του ποδοσφαιρου. Που ειχατε το θρασος να μας πειτε και κλεφτες για μια φαση που ηταν οφσαιντ. Αντι να εκτιμησετε την ηπια σταση της ΑΕΚ μετα τη μπουκα με το οπλο βγηκατε και απο πανω. Ειδικα οταν εχουν προηγηθει τα οσα εγιναν στον Βολο εντος και εκτος αγωνιστικου χωρου. Ουτε οι γαυροι αυτα. Νομιζατε οτι ο συριζα θα ειναι αιωνια κυβερνηση και οτι θα ειστε παντιδυναμοι με τις πλατες του. Να παρακαλατε να μη δεν εχει αλλα συμφεροντα ο Σαββιδης και σας παρατησει. Ο Μελισσανιδης εχει πολλα κουσουρια αλλα ειναι ντομπρος. Αυτο δεν το εκτιμησε ο ρωσοτσετσενος και του την εφερε, οπως την εφερε και στον Αλαφουζο. Αποχαιρετα την παραγκα που εστησες.

     • Πω πω φίλε…Ολονών οι γυναίκες είναι οι ομορφότερες, ολονών οι μανάδες είναι οι καλύτερες, ολονων οι μεγαλομέτοχοι είναι οι πιο ντόμπροι….
      Οσο για το άνοιγμα στην ΠΑΕ μας μη σκας….Το πολύ πολύ να μη μπορέσουμε να φέρουμε παίκτες αν δε πουλήσουμε….Και οι υπάρχοντες παίκτες μια χαρα είναι.
      Και να σε πω και κάτι;;;;
      Αν μέχρι να βαρέσει κανόνι ο ΠΑΟΚ έχω πάρει κανα δυο ακόμα πρωταθλήματα….ε τι να κάνουμε….Κύκλος είναι η ζωή….Ας περάσω μια κοιλιά.

      • Εγω δεν ειπα οτι ο Μελισσανιδης ειναι αγιος. Αλλα σ’ αυτη την ιστορια αλλος εκανε τη μακακια πρωτος. Μια χαρα ειναι οι παικτες για το φετινο πρωταθλημα. Το καλοκαιρι να δουμε πως θα τα μπαλωσετε μετην ουεφα να καραδοκει. Ξερεις γιατι δεν παιζει ευρωπη η Μιλαν φετος;

       • Θα πουλήσουμε ρε φίλε. Τι θα κάνουμε…Θα θυσιάσουμε σα την Ιφιγένεια κάποιους παίκτες. Πρόχειρα πρόχειρα μου έρχεται ο Γιαννούλης και ο Λημνιος που πάνε καλά.
        Τι να κάνεις. Να τα βάψεις μαύρα απο τώρα;

      • Δεν ασχολούμαστε με την ομάδα σου. Ασχολούμαστε με την περίπτωσή σου. Εσο σωστός και ταπεινός. Ψύχραιμα. Πιες το γάλα σου και κάνε νάνι με τις αυταπάτες σου. Ψύχραιμα.

    • φανατικος κουτοχορτοφαγος

     Α, ωστε εχεις ορεξη, ε ? Το λοιπον, θα σου ικανοποιησω την ορεξη. Πες μας τοτε αυτο που μεχρι τωρα, σε κανενα απ ολα τα διχως νοημα, ουσια, αιτια κι αφορμη δηθεν σχολια σου εχεις αποφυγει να πεις οπως αποφευγει κι ο διαολος το λιβανι. Ηταν οφσαιτ το γκολ που εβαλες, ναι η οχι ? Επρεπε να πεσεις β εθνικη γι αυτα που εγιναν μετα, οπως θα γινοταν σε οποιαδηποτε χωρα της ευρωπης την αλλη μερα το πρωι ? Κι αντι γι αυτο, μειον 3 βαθμοι, οσους τιμωρηθηκε και η ΑΕΚ, μια ομαδα αντικειμενικα πολυ μεγαλυτερη του παοκ και σε τιτλους και σε ευρωπαικη ιστορια και σε φανελλα εν τελει, για επεισοδια εκτος γηπεδου ? Μια ζωη φιλικες σχεσεις ειχαμε εμεις οι δυο εδω και εβδομηντα χρονια, απο την ΑΕΚ Θεσσαλονικης προερχεσαι, και για ενα γκολ τριανταεφτα χιλιομετρα οφσαιτ κυνηγουσατε τον διαιτητη με μπραβους μεχρι τ αποδυτηρια για να σας το μετρησει και τα διαλυσατε ολα. Αφου εχεις ορεξη λοιπον, για πες μας να σε δουμε, οπως βλεπεις δε σε βριζω τουτη τη φορα αν και θα επρεπε, η παρουσια σου στο σαιτ ειναι οχι μονο αδικαιολογητη αλλα και προκλητικη.

     • Νικόλαος Β

      Τι τον ρωτάς τώρα. Εύκολη η απάντηση εκτός και αν είσαι μπαογκ. 3 ξένοι διαιτητές από μια έγκυρη ξένη διαιτητική ιστοσελίδα σχολιάζουν τη φάση:
      http://asktheref.com/Soccer%20Rules/Question/32296/
      Και οι 3 το δίνουν οφσάιντ. Λέτε να τους πλήρωσε ο «χουβαρντάς» ο Μελισσανίδης; Πράγματι η παρουσία του στο σάιτ είναι τουλάχιστον ύποπτη: Ο μπάογκ ζει τη καλύτερη περίοδο της ιστορίας του και αντί να μοιραστεί τη χαρά του με τους συνοπαδούς του (πχ στον πορτοκαλί βόθρο όσο γελοίοι και αν είναι, ή και κάπου αλλού) ξημεροβραδιάζεται εδώ πέρα σε μια ιστοσελίδα ΑΕΚτσήδικη. Ελπίζουμε τουλάχιστον να παίρνει καλό μεροκάματο. Δυστυχώς η ιστοσελίδα χάνει σε ποιότητα όταν το ίδιο άτομο – μη ΑΕΚτσής – ξημεροβραδιάζεται καθημερινά εδω πέρα λέγοντας τις ίδιες ανούσιες αρλούμπες οι οποίες έχουν απαντηθεί ή και αναιρεθεί επανειλημμένα.

     • Σαν ΠΑΟΚτσής θα σου πω ότι το γκολ δεν ήταν οφσαιτ.
      Σαν Απόστολος θα σου πω ότι έχω μιλήσει με εν ενεργεία διαιτητή που σφυρίζει κάθε Κυριακή στην Σουπερ Λίγκα και ούτε εκείνος μέχρι σήμερα είναι σίγουρος αν είναι οφσαιτ ή όχι. Αρα η προσωπική μου γνώμη περισσεύει.
      Γι αυτά που έγιναν μετά έπρεπε να τιμωρηθώ βαρύτερα αλλά σε καμιά περίπτωση με Β Εθνικές και άλλα χαζά που μονο στη σφαίρα της φαντασία σου υπάρχουν. Θα σας διαβάσει κανένας και θα νομίζει πως ο Σαββίδης μπούκαρε έβγαλε το όπλο και το κόλλησε στον κρόταφο του διαιτητή…..Εχετε κάνει το τόσο ….τόοοοοοσο. Ναι θα μπορούσε να αρπάξει παραπάνω ποινή ο ΠΑΟΚ. Αλλά το να λέτε για Β Εθνική γελιοποιεί το όποιο επιχείρημα σας.
      Και εχω επανηλλημένως πει ότι το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ το έχασε στο θέτραο του Γκαρσία. Όχι στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
      Βέβαια ακόμα θυμάμαι ένα άρθρο κυβερνητικού mainstream δημοσιογράφου σας (δε θυμάμαι το ονομα του γιατί εκείνη την εποχή γινοταν χαμός….) ο οποίος είχε τίτλο
      «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο ΠΑΟΚ» ή κάτι παρόμοιο.
      Ολοι αναγνωρίζατε ότι έκανε θέατρο ο Γκαρσία, όλοι αναγνωρίζατε ότι ο Ολυμπιακός έφυγε απο το γήπεδο χωρίς λόγο αλλά επειδή τα συμφέροντα σας πήγαιναν πλάι πλάι με του Ολυμπιακού τότε βάλατε και εσείς ένα λιθαράκι ώστε να χάσει το ματς στα χαρτιά για ένα….χαρτί….
      Αυτά.
      Εχεις άλλες ερωτήσεις;;;;

      • φανατικος κουτοχορτοφαγος

       Στο σαν παοκτζης θα σου πω οτι δεν ειναι οφσαιτ σταματησα να διαβαζω. Λυπησου την οποια νοημοσυνη διαθετεις και την οποια διαθετουμε εμεις και ασχολησου με κατι αλλο. Το ποδοσφαιρο δεν εισαι για σενα φιλε μου, τσαμπα σ εβριζα τοσο καιρο, απ οτι φαινεται σου ταιριαζουν περισσοτερο τα αθληματα που παιζονται με το χερι.

      • Τι ακριβως περιμενατε να κενει η ΑΕΚ για το ματς ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ; Να βγει στα καγκελα μαζι σας και να φωναζει να γινει το ματς; Πηρε θεση η ΑΕΚ για το ματς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ την προηγουμενη χρονια με το θεατρο του Ιβιτς; Η ΑΕΚ κρατησε ουδετερη σταση. Πως θα φαινοταν στον Νικο απο Φιλαδελφεια, τον Μακη απο Πατησια κλπ αν εβλεπε την ομαδα του να παιρνει θεση υπερ σας; Τι θα καταλαβαινε; Οτι η ΑΕΚ κανει τα θεληματα του ΠΑΟΚ κοντρα στα ιδια της τα συμφεροντα. Ειδικα οταν εχει προηγηθει η ντροπη σας στο Βολο. Ειστε αστειοι. Εσεις δεν θελατε συμμαχους αλλα υποτακτικους. Και να σου πω ρε παοκτση, που ηταν ο Σαββιδης πριν ανεβει ο Μελισσανιδης στην Α’ εθνικη; Τον ειχε στη φαπα ο χοντρος επι χρονια και γελαγε η χωρα μαζι του. Τα πραγματα αλλαξαν οταν ασχοληθηκε και ο Μελισσανιδης. Παρααλλαξαν ομως οταν κανατε αλλαξοκωλιες με το συριζα και θεωρησατε οτι ειναι ωρα να απαλλαγειτε απο τους συμμαχους σας. Θεωρησατε οτι επιτελους θα πραγματοποιηθει το ονειρο σας. Να γινετε γαυρος στη θεση του γαυρου. Πρωτα πιστολιασατε τον βαζελο και μετα την ΑΕΚ για ενα κυπελο. Μετα δεν υπηρχε επιστροφη. Ειμαι απο β. Ελλαδα αλλα μενω Αθηνα. Καταφερατε να γινετε σε μηδεν χρονο το ιδιο απεχθεις με τους γαυρους στα ματια ΑΕΚτζηδων και βαζελων.Οχι τοσο γιατι μας περασατε διαιτητικη πριονοκορδελα αλλα για το θρασος σας μετα να κανετε το ασπρο μαυρο. Οπως ακριβως εκαναν οι γαυροι που μας εκλεβαν και μετα μας λοιδωρουσαν κιολας.

      • Προσωπικα δε ξερω αν ηταν οφσαιντ. Στη θεση σας και εγω πιθανοτατα να διαμαρτυρομουν (οπως και οι περισσοτεροι αεκτζηδες). Για τη συγκεκριμενη φαση. Γιατι με αυτα που εγιναν μετα, προφανως και δε γινοταν να συνεχιστει το παιχνιδι. Οχι οτι ο Σαββιδης θα εβγαζε το οπλο, αλλα υπαρχει και ενα οριο. Ηδη αρκετα εχουμε ξεφτιλιστει στο εξωτερικο. Επισης, υπαρχει πριν γινει το κορνερ καθαρο φαουλ (αγκωννια Ματος) στον Λαμπροπουλο. Δλδ με var, μαλλον η τελικη αποφαη θα ηταν αυτο το επιθετικο φαουλ (αν δεν το χεις προσεξει, δες το).

      • Εμίλιο Μαραντωνόπουλος ντε λα Πένια

       Ο Γκαρσία δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αντιηγράψει τα καραγκιοζιλίκια του Ίβιτς με το φιλέ στο κεφάλι. Ξέχασες να το αναφέρεις.

    • ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

     Την ΕΠΟ την έχει ο Γεωργιανός σου εδώ και 3 χρόνια. Στην ΕΠΣ της πόλης μου έσκασε εκατοντάδες χιλιάρικα σε όλα τα μέλη της ΕΠΣ και καθάρισε τον πρόεδρο της ΕΠΣ (σε συμφωνία με τον Σύριζα) από κάτι κακουργήματα που είχε για υπεξαίρεση πολλών χρημάτων από το Δημόσιο ώστε να μην τον χάσει από πρόεδρο της ΕΠΣ. Το ίδιο έχει κάνει σε όλες τις ΕΠΣ που έχει υπό την επίβλεψη του. Έδωσε παντού πάρα πολλά λεφτά. Ο Γεωργιανός πρόεδρος σου είχε δώσει συνολικά τότε στις εκλογές περίπου 8 εκατομμύρια για όλες τις ενώσεις που έχει πάρει. Βέβαια αυτά τα ξέρετε και τα λέτε μεταξύ σας, αλλά παραέξω ντρέπεστε να τα πείτε και κάνετε τους Κινέζους. Μην αναφέρω τώρα και τα παραρτήματα που έχει αγοράσει ο Γεωργιανός πρόεδρος σου. Βρε πάρτο χαμπάρι Ολυμπιακός ήθελες να γίνεις μια ζωή και Ολυμπιακός έγινες για 2-3 χρόνια. Να την χάσεις την ΕΠΟ, τι μας νοιάζει; Δικιά μας είναι; Εσείς θα κλάψετε γιατί εσείς θα την χάσετε. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Είτε την έχετε εσείς, είτε την έχουν τα δίδυμα αδέρφια σας, για μας το ίδιο είναι.

  • Εσο σεμνός και ταπεινός. Ήρεμα. Δεν μεγάλωσες ακόμη. Θες κι άλλο γάλα για να μεγαλώσεις.

 11. Αχαχαχαχαχα. Γελασαμε με την καταληξη του πονηματος. Ειναι εμφανες οτι ο Μελισσανιδης εδω και καιρο ειναι σε αδυναμια. Τους λογους τους ξερει ο ιδιος. Για να μακιγιαρουμε τα πραγματα ομως ας τα ριξουμε στην διαφορετικοτητα της ΑΕΚ. Λες και οι ΑΕΚτζηδες απαιτουμε να ευνοουμαστε. Την ισονομια απαιτουμε αλλα δεν μπορουμε να την επιβαλουμε. Τα ιδια γραφατε και στην 20ετη παραγκα του γαυρου με αποτελεσμα να καταληξουμε εκει που καταληξαμε. Οτι ειμαστε διαφορετικοι. Αδυναμια υπαρχει και οχι ταχα μου επιλογη διαφορετικοτητας. Τελικα τα πραγματα στο παρασκηνιο ειναι χειροτερα απο οτι φανταζομουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *