Σφαγιάστηκε, αλλά δεν θα βγάλει λατέρνα

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την ΑΕΚ που θα πολεμήσει και δεν θα κλάψει, απέναντι σ’ αυτούς που την φοβούνται και (επιχειρούν να) την αποκεφαλίζουν

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν ξεκαθάρισαν τώρα. Ήταν από την αρχή. Απλώς τώρα έγιναν ακόμα περισσότερο. Η ΑΕΚ έχει σφαγιαστεί και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό πέρασαν άβρεχτοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Θεωρώ πως ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών. Ούτε όμως και η ΑΕΚ. Πλακώνονται και σπάνε έξω ή δίπλα ή παραδίπλα; Τους πιάνεις αυτούς που το κάνουν και χωρίς να τους καταστρέψεις την ζωή, τους τιμωρείς. Έναν ή δυο μήνες φυλακή. Τελεία. Αυτή είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Όχι η αφαίρεση του κόπου και του ιδρώτα των παικτών της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ούτε και δυο μέτρα και δυο σταθμά. Διότι τώρα αυτό συνέβη.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική που βρέθηκε να έχει φάει στο κεφάλι αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και δυο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Και δεν θέλω καν να μπω σε διαδικασία υποθετικών συζητήσεων. Αλλά ας έρθει κάποιος και να μου πει με σιγουριά και να με πείσει με επιχειρήματα, πως αν υπήρχε κόσμος στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο την προηγούμενη Κυριακή, θα ήταν ίδιο το αποτέλεσμα. Και στο κάτω – κάτω, γιατί να πιστέψω αυτόν που θα υποστηρίξει κάτι τέτοιο και όχι κάποιον άλλον που θα σκεφτεί πως εξαιτίας του κεκλεισμένων, έχασε η ΑΕΚ. Επομένως απ’ όλη αυτή την ιστορία, βρέθηκε με έξι χαμένους βαθμούς και όχι μόνο τρεις. Κάτι που προφανώς και συνιστά κατάφορη καταστρατήγηση της (όποιας) ισονομίας. Τελεία και παύλα.

Ωστόσο να ξέρετε κάτι. Παρά το σφάγιασμα και κυρίως την αδικία, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να βγάλει την λατέρνα, όπως έκαναν άλλοι. Δεν θα περιφέρει (την καθ’ όλα δίκαιη αγανάκτηση) σ’ όλα τα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας. Δεν θα μπει σε κανένα κρεσέντο κλάψας, ούτε σε κάθε ευκαιρία θα παρουσιάζει μια δική της βαθμολογία. Θα παλέψει και θα πολεμήσει μόνη της απέναντι σ’ όλους. Έτσι ακριβώς όπως έκανε όχι μόνο πέρυσι, όχι απλώς σε κάποιες χρονικές περιόδους κατά το παρελθόν, αλλά διαχρονικά και μόνιμα, από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε. Τον χαρακτήρα της αυτή η ομάδα, αλλά και ο κόσμος της, μέσα απ’ αυτή την διαδικασία τον έχει διαμορφώσει. Σε γνώριμα μονοπάτια βαδίζει. Ούτε θα κλάψει, ούτε πολύ περισσότερο θα περιφέρει την κλάψα της, ούτε καν θα βάλει αυτή την αδικία ως δικαιολογία. Όπως πρέπει.

Θυμίζω πως την περασμένη Παρασκευή πήγε ο Μελισσανίδης στα Σπάτα και μίλησε μέσα στα αποδυτήρια. «Θα έχουμε αποτύχει αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα. Με πρώτο εμένα» ήταν η ατάκα του, που έδινε και το στίγμα. Είχε ήδη φάει η ΑΕΚ στο κεφάλι την αφαίρεση των βαθμών. Δεν είχε βγει ακόμα η απόφαση του Ολυμπιακού για την Πάτρα, αλλά ήδη την είχε γλιτώσει μια φορά, όπως και ο ΠΑΟΚ. Επομένως ο Μελισσανίδης είχε την εικόνα. Θα μπορούσε να κάλλιστα, κάποια ατάκα τύπου «εμείς θα έπρεπε να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα φέτος, αλλά μας έχουν κλέψει βαθμούς». Άλλωστε υπάρχει ανάλογο παράδειγμα. Δεν το έκανε όμως.

Θυμίζω επίσης πως ο Ουζουνίδης, μετά το ματς που η ΑΕΚ έχασε από τον Ατρόμητο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, είπε πως «έχουμε μείνει πίσω, αλλά μην περιμένετε να τα παρατήσουμε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει, θα παλέψουμε μέχρι τέλους». Δεν έβαλε στο τραπέζι ούτε τους τρεις βαθμούς που αφαιρέθηκαν μόνο από την δική του ομάδα, ούτε ότι υποχρεώθηκε ετσιθελικά και άδικα να παίξει ένα τέτοιο ματς σε άδειο ΟΑΚΑ. Ούτε φυσικά άρχισε να βγάζει δικές του βαθμολογίες, ούτε και να κάνει ανιστόρητες και ντροπιαστικές πρώτα για τον ίδιο και μετά για την ομάδα δηλώσεις. Δεν είναι προπονητής που θα επέτρεπε στον εαυτό του να πέσει τόσο χαμηλά, ούτε φυσικά ήθελε να στείλει τέτοιου είδους μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του.

Η ΑΕΚ θα κάνει αυτό που είπε ο Ουζουνίδης και αυτό που περιμένει ο Μελισσανίδης. Θα το πολεμήσει και θα το παλέψει μέχρι τέλους. Θα λύσει τα αγωνιστικά της προβλήματα και θα προχωρήσει. Όμως απ’ όλη αυτή την ιστορία, υπάρχει και κάτι που θα πρέπει όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας. Όλη αυτή η σκανδαλώδης καταστρατήγηση της ισονομίας, έγινε για έναν απλό λόγο. Διότι την ΑΕΚ, την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, την φετινή ΑΕΚ, την φοβούνται. Γι αυτό και στην πρώτη ευκαιρία, της έριξαν στο κεφάλι εξοντωτική τιμωρία. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν την βλέπει, είτε είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος, είτε έχει τους λόγους του να γουστάρει περισσότερο την εσωστρέφεια από την πραγματικότητα. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει, πως η ΑΕΚ δεν έχει μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να λύσει.

51 Σχόλια

 1. Η ομάδα είναι 8 αγωνιστικούς βαθμούς πίσω από την κορυφή . Όλα τα γιατί, τα πως και τα διότι είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ . Και το μόνο που προσφέρουν αυτού του τύπου τα άρθρα είναι άλλοθι, δικαιολογίες και υπεκφυγές για να αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν .
  Ο κιτρινομαυρος τύπος παραείναι φιλικός χωρίς καμιά διάθεση κριτικής. Ούτε ένας δεν τολμάει να γράψει τα πράγματα με το όνομα τους .

 2. Σσσσσσ…. Κάντε λίγο ησυχία, ο οργανισμός ΑΕΚ κοιμάται… Δώσαμε τ δικαίωμα να μας γλεντάνε κ καλά κανουνε… Αφήσαμε την ομάδα γυμνή να παλεύει χωρίς χαφ, χωρίς στόπερ κατά διαστήματα λόγω τραυματισμών… Χωρίς επιθετικό στ τσαμπιονς λιγκ γτ ο πρόεδρος έκρινε ότι καλά είμαστε, στόχος επετεύχθη για τν χρονιά…. Μπήκαμε στους ομίλους, τρ άμα αφήσει η συμμαχία κάνα κοκαλάκι, π.χ κύπελο θα γλειψουμε κ εμείς… Τραγελαφικα πράγματα… Τρ για αυτούς οι οποίοι έκαναν τ επεισόδια, θα πω ότι επειδή ήμουν γήπεδο δεν έγινε κάτι τ σοβαρό….αλλα επειδή ξέραμε ότι μας περιμένουνε κ ότι θα μας τν φορεσουν στν πρώτη στραβη… Κ επειδή η διοίκηση μας τ πάει πολύ στ χαλαρά κ στ ευρωπαϊκό μοντέλο, ότι κ καλά εμείς δεν ασχολούμαστε… Δεν έπρεπε να δώσουμε τ παραμικρό δικαίωμα… Ερχόμαστε κάθε Κυριακή από επαρχία κ αυτή η απάθεια της διοίκησης σε όλα τ επίπεδα μας ξενερώνει….κ μετά απλά πετάνε τν καραμέλα τ γηπέδου, τ προπονητικού, κτλ…. Με αυτό νομίζουν λύνονται ολα

  • τα »τν, τ, κ, τρ» μας κούρασαν…. προσπάθησε να γράφεις ολόκληρες τις λέξεις

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ΑΝ δεν ξερεις καλα Ελληνικα…
   τουλαχιστον γραφτα αγγλικα…’η εστω σερβικά ή και αλβανικα….
   τ, τν,γτ…..τιντουταδω ????

 3. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  Σαφως και δεν δεν θα βγαλει κανεις λατερνα …ουτε στη διοικηση αλλα ουτε και στους οπαδους μας…
  Ασολτ ραηφλ θα βγαλουμε και μινιγκαν και σοτγκαν και αρπιτζιά (μεταφορικα ομιλωντες)..
  και οτι αλλο διαθετει ο λογος μας αλλα και το νομικο μας οπλοστασιο …
  Προσωπικα το εχω ηδη αρχισει σε οποιον γαβρο ή και νεογαβρο τολμησει να καυχηθει οτι ειναι πανω απο μενα στον βαθμολογικο πινακα..
  Με τους υγιεις οπαδους που ειναι και η πλειοψηφια των αντιπαλων μου δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως……
  ΛΑΤΕΡΝΑ οχι…….ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ με οτι εχουμε και δεν εχουμε..

 4. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

  ΡΕ ΤΣΙΛΗ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ!!ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗΣ!!Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΒΡΩΝ ΒΟΡΡΑ ΝΟΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!!ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!

 5. Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΙ!ΤΑ ΠΕΦΤΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΠΈΝΑΛΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΈΦΑΛΟ.ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΟΚ,ΚΙ ΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΛ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΈΤΟΣ ΛΟΓΩ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΎΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ,ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ,ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΊΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ Η ΠΕΡΣΙΝΉ ΧΡΟΝΙΆ.

 6. Άμπαλος θεά

  Ποιος φοβαται την αεκ μηπως ο ατρομητος;; Αρθρα του κ@@ου για χαζους .. Αν η ομαδα ηταν αυτη που επρεπε να ειναι κ ειχε πατησει χαμω παοκ και ολυμπιακο αντστοιχα θα χαριζε εκπτωτικα κουπονια βαθμων. Ας σοβαρευτουμε λοιπον παντοτε ο αδυναμος στερειται σεβασμου και τον εχουν του κλωτσου και του μπατσου αλλα σσσσς… φτιαχνουμε γηπεδο και ολα καλα!!!!

 7. Αλέξανδρος

  «την ΑΕΚ τη φοβούνται».
  Ωραία, τη φοβούνται. Και? τί κερδίζει απ’αυτό η ΑΕΚ? Είναι μια διαπίστωση. Μας δίνει βαθμούς? γλιτώνουμε τιμωρίες?
  Ωραίο το αφήγημα (για παιδάκια 6ης δημοτικού).. ρομαντικό, δε λεω.. αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι δια πάσαν νόσον.
  Απο την άλλη τη βολεύει την ΠΑΕ αυτό το αφήγημα του λεβέντη που τα βάζει με όλους (αλλά χάνει ηρωϊκά).
  Διαφορετικά θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί εδω και 3 χρόνια είναι μόνιμα στο ρόλο του ανίσχυρου ενω έχει πρόεδρο που μόνο ανίσχυρο δεν τον λες.
  Ας κάτσουμε λοιπόν να παριστάνουμε τα παλικάρια ενω οι άλλοι θα φάνε το χρήμα με οτι αυτό συνεπάγεται.
  Εμάς το πολύ να μας μείνει κανα μπεγλέρι να περνάμε την ωρα μας 😛

  • Αλέξανδρος

   Αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής στον κόσμο γενικά είναι πως όταν φοβάσαι κάποιον δεν τον πλησιάζεις, κρατάς αποστάσεις και κυρίως δεν τον ενοχλείς.
   Εφόσον μας «φοβούνται» και μας κάνουν ολα αυτά σκέφτομαι τι θα γινόταν αν δεν μας φοβόταν.
   Θα έπαιρνε ο Ατρόμητος μπέναλτ για φάουλ στη σέντρα του ΟΑΚΑ ξερωγώ?
   Δεν τη φοβούνται την ΑΕΚ. Δεν την υπολογίζουν κυρίως επειδή γνωρίζουν πως οτι και να γίνει δεν είναι δυνατή παρασκηνιακά λόγω €€€.
   Ο κάθε διαιτητάκος ο κάθε δικαστάκος και ο κάθε υπαλληλίσκος της ΕΠΟ δείχνουν απίστευτο θράσος και ασέβεια στην ΑΕΚ ενω τους άλλους δυο τους τρέμουν.
   Το πως και το γιατί ας το δει αυτός που έχει τα κουμάντα.

  • PapatangoCharlie

   Νταξ.. για ομαδα που ειναι μονιμα στον ρολο του ανισχυρου και εχει αντιπαλους δυο ομαδες πολλαπλασιου μπατζετ, δεν το λες και κακο 1 κυπελλακι, ενα πρωταθλημα, μια αξιοπρεπη πορεια στο europa και μια συμμετοχη σε ομιλους CL μεσα σε 3 χρονια.. (και ενω φτιαχνει και το καινουριο γηπεδο, επεκτεινει προπονητηριο, κλπ, κλπ).

   Βεβαια, ολοι οι μεγαλομανατζεραιοι, υπερεπενδυτες, γιγαντοπροπονηταδες που εχουν καψει ματια στο FM2018 θα τα ειχαν παει πολυ καλυτερα, οποτε εχουν το απλυτο και αναφαιρετο δικαιωμα στην ηδονη του να μπορουν να μπαινουν στο enwsi.gr και να αυτοικανοποιουνται κρινοντας και κατακρινοντας τα ανεπαρκη για αυτους πεπραγμενα.

   Α, παραλιγο να ξεχαστω 🙂 😛 😀

   • Αλέξανδρος

    Mη ξεχνάς πως μέχρι πέρυσι αυτόν που βάζει τα λεφτά τον είχες «σύμμαχο» και προσπαθούσατε μαζί να ρίξετε το χοντρό.
    Αυτός ο «σύμμαχός» σου λοιπόν πρόπερσι σου έκλεψε το κυπελλάκι εντελώς φιλικά και ποντιακά.
    Άλλαξαν τα κόζα.. ο Βρωμοκωλάρωφ άρχισε να μαθαίνει τα κατατόπια και τώρα πια δεν χρειάζεται την «τεχνογνωσία» σου.
    Πέρυσι έκανε κάτι χοντρό που δε γινόταν να κουκουλωθεί και το έχασε μέσα απ’τα χέρια του.
    Ακόμα και το κυπελλάκι αυτή τη στιγμή θα ήταν σαν πρωτάθλημα για εμάς.
    Φέτος που είναι και οι δυο απέναντί σου και είσαι αδύναμος αγωνιστικά θα δούμε τι θα πάρεις ?

    • PapatangoCharlie

     Παντα και οι δυο απεναντι σου ηταν, σιγα τον «συμμαχο» τον Ιβαν.

     Και τωρα, σιγα τους «συμμαχους».. Ευκαιριακες κολλεγιες ειναι αυτες και στην πρωτη στραβη που θα βρεθουν να διεκδικουν το ιδιο πραγμα και οι δυο θα διαλυθουν με συνοπτικες διαδικασιες.

     Οσο για τα κατατοπια που εχει αρχισει να μαθαινει ο Σαμπιντι, θα τα βλεπαμε αν δεν τους ειχε ανοιξει ο – ως τωρα, με χαρισμενες απο τους αντιπαλους νικες σε τουλαχιστον τρια παιχνιδια (ΑΕΚ, γαυρο, Αρη).

     Συγκυριακα ειναι ολα ως τωρα στο πρωταθλημα, και τα εχουμε ολοι αναγαγει σε αποτελεσμα μαγικων «ζωνων επιρροης» κλπ

     Η τιμωρια μας ηταν αυστηρη, αλλα οταν η συγκεκριμενη πρακτικη εχει γινει χουι εδω και χρονια, σχεδον σε καθε παιχνιδι να βγαινουν τα καλοπαιδα για να πλακωθουν με τα ΜΑΤ στο ημιχρονο, καποια στιγμη, εστω και στατιστικα, θα την πληρωναμε.

     Τωρα, το οτι οι αστυνομια καλυπτει συνεχεια τον μΠΑΟΚ, αυτο πιο πολυ με την κυβερνηση νομιζω σχετιζεται παρα με επιρροες του μΠΑΟΚ μεσα στο ποδοσφαιρο και συμμαχιες με τον χοντρο.

     Για τα μπαχαλα στην Πατρα, το λεω εδω και εβδομαδες, θα ηταν μεγαλη =- να τιμωρηθει για παπαριες ο γαυρος..

     • Αλέξανδρος

      Ολα μαζί είναι. Και η κυβέρνηση και οι δανεικοί και το χρήμα που μοίρασε στις ενώσεις.
      Δεν είπαμε πως έγινε φωτεινός παντογνώστης. Αλλά όποιος μοιράζει χρήμα ελέγχει την τράπουλα.
      Μέχρι πέρυσι χρειαζόταν το Know how του Μελισσανιδη. Αφού ο Μελισσανίδης δεν του έκανε τη χάρη να κουκουλώσουν τα γεγονότα με το πιστόλι τώρα τα έφτιαξε με τον χοντρό που ελέγχει το παραδικαστικό.
      Και θα δείς πως οσο τα εχουν καλά μεταξύ τους κανείς απο τους δυο δεν θα τιμωρηθεί για τίποτα.
      Ενω η ΑΕΚ αν δεν προσέχει θα συνεχίσει να τιμωρείται.

   • Αλέξανδρος

    **Eγώ το δικαίωμά μου το πλένω πάντως. Οι άλλοι δεν ξέρω αν τα αφήνουν άπλυτα ❤❤

 8. Ωραία και ρομαντική άποψη περί λατερνας….. Αλλά λέμε για τον Ουζουνιδη και τους παίκτες που δηλώνουν ότι δεν θα τα παρατήσουν αλλά δεν κάνουμε το ίδιο με την διοίκηση που τα έχει παρατήσει προ πολλού τώρα …. Και μιλάω προφανώς για το παρασκήνιο….
  Δηλαδή τι θα πρέπει να σκεφτεί ο παίκτης που κανονικά θα έπρεπε να ήταν στο – 3 αντί στο – 9….?? Τι να του πούμε; ή τι να πούμε στον κόσμο μας; Να μιλήσουμε για λατερνες;;; Μου θυμίζει την αιώνια ατάκα κατά την διάρκεια της χούντας Σωκράτη Κοκκαλη, «να φτιάξουμε ομάδα να νικάμε και τους διαιτητές»….. Ότι πιο ουτοπικό έχω ακούσει.

 9. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Η ΑΕΚ εκτός από την Σούπερ Λίγδα παίζει και στο Champions League, στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το ότι ο διαχειριστής της κακιάς ώρας άφησε την ομάδα γυμνή με μια ντουζίνα παίχτες β διαλογής να παίζει εκεί και να διασύρεται είναι το μεγαλύτερο φετινό έγκλημα. Οι μείων βαθμοί στην Σούπερ Λίγδα δεν πρόκειται να είναι η σανίδα σωτηρίας της διοίκησης Ηγετίδη στα φετινό έγκλημα κατά της ΑΕΚ και κατά του περήφανου κόσμου της από τον διαχειριστή.
  Τα μουσεία και τα αγάλματα δεν ενδιαφέρουν κανέναν οπαδό της ΑΕΚ κάτω των 50. Τα δάκρυα του διαχειριστή και ο λόγος του κάθε ηλικιωμένου για προσφυγιά, ιστορίες, χαμένες πατρίδες κλπ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Στο 2018 ζούμε και εμείς ποδόσφαιρο θέλουμε να δούμε και εκεί η διοίκηση του διαχειριστή έχει αποτύχει παταγωδώς σε κάθε μέτωπο. Και πως να μην αποτύχει όταν είσαι ο φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος; Πως να μην αποτύχεις όταν δεν επενδύεις στον προιόν σου; Από το θέαμα και τα αγωνιστικά αποτελέσματα αυτών τα 4 χρόνων στην Σούπερ Λίγκα μέχρι και στα εξωαγωνιστικά ο διαχειριστής έχει αποτύχει και με ένα τυχαίο πρωτάθλημα (το οποίο το παραδέχθηκε ο ίδιος και δεν το λέω εγώ) δεν μπορεί αυτός ο τεράστιος κόσμος να είναι ευχαριστημένος ειδικά μετά από 2 συνεχόμενες φάπες σε τελικούς από μια ομάδα που εμείς την δημιουργήσαμε και κανονικά θα έπρεπε να την ρίχνουμε 5 μέσα 5 έξω.
  ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΕΚ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΠΟΤΕ.

  • Κώστας Τσίλης

   Μιας και αναφέρεις το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, σου υπενθυμίζω πως περιμένω να μου γράψεις για πιο μεροκάματο μιλούσες σε σχόλιο σε προηγούμενο άρθρο μου.

   • ρομπα με κεφαλι γαυρου

    Δεν θα σου απαντησει ο ιδιος…Θα σου απαντησει για λογαριασμο του ο τιγρης με κεφαλι καβουρα ή ο αηδιασμενος ή ο σανο vegetarian ή ο δωσε σανο καραγα ή ο φυλακοβιος καβουρας ή ο crab ή ο μελισσανιδκος μεχρι δαγκανας κλπ

   • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

    Αφελες το ερωτημα σου μαηφρεντ Τσιλη !!!!
    Αληθεια τωρα, περιμενεις τα πληΡωμενα δυσωδη και βορβορωδη γαβροτρολλ να σε απαντησουν???
    Ημαρτον ρε Κωστή !!!…Μεγαλο αγορι εισαι (…με τα μισα μου χρονια βεβαια…)..
    Μονο και μονο που δεν τον κοβεις εισαι αξιος της μοιρας σου…
    Μου θυμιζετε εκει στο σαητ , τους συριζαιους που ξαμολανε στους δρομους τα ρουβικονια και μετα κλαιγονται…Μαλιστα οσον ουπω θα συγκατοικουμε και με τα δολοφόνια της 17νοεμβρη…
    Κωστα……μονο και μονο που σχολιαζεις τρολλοποσταρισμα του αρχιτρολλομιαο/νιαο……του δινεις και υποσταση αλλα και καταργεις και καθε εννοια ισονομιας για εμας τους υπολοιπους που σεβομαστε και εσας ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ…πΟΣΟ μαλλον οταν ασχολεισαι και μαζι του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Εδώ που τα λέμε Τσίλη, αυτά που γράφετε φέτος σχεδόν όλοι οι «δημοσιογράφοι» της ΑΕΚ μόνο κάφροι και λαδωμένοι τα γράφουν, όχι σοβαροί άνθρωποι που βλέπουν την πραγματικότητα.

    • Κώστας Τσίλης

     Αφού ρε γιγαντάκο είμαστε όλοι «δημοσιογράφοι» και κάφροι για λαδωμένοι, γιατί διαβάζεις; Μιας και είσαι σοβαρός άνθρωπος, ασχολήσου με την δική σου δουλίτσα που είναι είναι χωρίς εισαγωγικά ότι είναι, πήγαινε στο γηπεδάκι σου, αν δεν σου κάνει κόπο, δες την ομάδα σου, όποια και αν είναι αυτή, βρίσε να εκτονωθείς καθότι και γιγαντάκος όπως προείπα και κοιμήσου ήσυχος με την συνείδηση σου. Τόσο απλό. Και επίσης με την άποψη που έχεις, δεν βλέπω τον λόγο «για να τα λέμε», αφού ξεκινάς με το «εδώ που τα λέμε»

     • Πράγματι στην πρώτη ερώτηση έχεις απόλυτο δίκιο. Τι σας διαβάζουμε, σάμπως λέτε και καμιά αλήθεια; Έχεις δίκιο σε αυτό ζητάω συγνώμη.
      Όσο αφορά τα υπόλοιπα εννοείται η δουλειά μου είναι χωρίς εισαγωγικά γιατί είναι δουλειά που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και δεν ανατροφοδοτεί οπαδικούς κάφρους στην κοινωνία, εννοείται γυρνάω στην γυναίκα και το παιδί μου με ψηλά το κεφάλι παρότι τα βγάζουμε τσίμα – τσίμα, εννοείται από τότε που έκανα παιδί έχω κόψει το γήπεδο γιατί πλέον ωρίμασα και θέλω να γυρνάω στο σπίτι με την σωματική και ψυχολογική μου ακεραιότητα αμετάβλητη (έτσι και αλλιώς και να θέλω να πάω στο ΟΑΚΑ να δω την ΑΕΚ, δεν μπορώ γιατί κατοικώ επαρχία 7 ώρες μακριά και έχω τις υποχρεώσεις που προανέφερα) και εννοείται κοιμάμαι ήσυχος με την συνείδηση μου, ξέροντας ότι έκανα το καλύτερο δυνατό για το σπίτι μου, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου. Εκτός αν έχω κάνει εγώ το λάθος οπότε σε αυτήν την περίπτωση πράγματι δεν κοιμάμαι ήσυχος, μέχρι να ζητήσω συγνώμη και στη συνέχεια, να σκιστώ για να λύσω 100% το λάθος που έκανα. Και όχι να το αποφεύγω με δικαιολογίες όπως μερικοί – μερικοί στο χώρο σου που δεν έχετε ίχνος τσίπας.
      ΑΙΝΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΟΜΠΙ……
      ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ;;;; ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ… ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΚΑΛΟ……

      • Κώστας Τσίλης

       Ένα πράγμα μόνο. Όχι φυσικά για να σου απαντήσω εσένα που προφανώς δεν αξίζει τον κόπο, αλλά για να υπάρχει. Το γεγονός πως αγαπάμε την ΑΕΚ και την μπάλα, δεν σημαίνει πως κάνουμε κανένα χόμπι. Οι περισσότεροι από τους ρεπόρτερ ΑΕΚ δουλεύουν από το πρωί ίσα με το βράδυ, χωρίς Σαββατοκύριακα και τις περισσότερες φορές χωρίς αργίες, για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Οι πιο πολλοί τα φέρνουν τσίμα – τσιμα, κάποιοι άλλοι ούτε καν αυτό γιατί είναι απλήρωτοι για μήνες ή παίρνουν αστείους μισθούς. Κάποιοι δεν προλαβαίνουν να δουν καν τα παιδιά τους, γιατί γυρίζουν αργά το βράδυ στο σπίτι και έχουν κοιμηθεί. Κάποιοι ψάχνουν δανεικά για βενζίνη γιατί πρέπει να πάνε στο γήπεδο για να κάνουν την δουλειά τους. Κάποιοι το καλοκαίρι αφήνουν τα σπίτια τους 15 μέρες για να βρίσκονται στην προετοιμασία και να ακούνε και καραμούζα για όσα γράφουν και δεν γράφουν. Και μέσα σ’ όλα, έρχονται κάτι τύποι από τον καναπέ τους, να τολμούν να γράφουν περί τσίπας, επειδή απλώς διαφωνούν με απόψεις. Και για να μην το ανοίγω πολύ, όποιος θέλει να γίνει «μάγκας», όπως λες, ας κοπιάσει να δει την γλύκα. Όσο για σένα, με το καλό, στο καλό…

       • PapatangoCharlie

        Ελα, τωρα, Κωστα, που πας να μας πιασεις στο φιλοτιμο τωρα..

        Αφου ξερει ο chris τι λεει..

        Ολοι οι δημοσιογραφοι της ΑΕΚ εχετε κανει βιλες στην Μυκονο με αυτα που σας σταζει το αφεντικο για να τον γλυφετε..

        υγ: βρειτε εναν τροπο να καθαρισετε τα τρολ, ρε παιδια.. δεν αντεχεται αυτος ο καρκινος

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ουδεις διαλογος με τα αρρωστημενα τρολλ του σαητ…

  • γιωργος πατς21

   Αν δεν σε ενδιαφερουν τα μουσεια και τα γήπεδα ΜΗΝ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.Για το αγωνιστικο εδώ ειμαστε να το κρινουμε όπως καναμε και φετος,αν και εσυ νομιζω ότι θα βριζεις ότι και να γινει.

 10. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΘΥΜΑ ΠΑΟΚ Ή ΟΣΦΠ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ Η ΧΩΡΑ..ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ..ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ…ΤΙΓΡΗ ΣΕ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ…ΣΕ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ…

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   Ο παλιος ειν’ αλλιως…..Ετσι και ο κλασσικος NICKZEK77.. που βαρεθηκε να χυνει τονους ηλεκτρονικης μελανης για την ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΨΟΥΡΑ του και εχει αποκτησει καραμανλικη οψη …κανοντας 1 σχολιο αν 2-3 μηνες….και δεν εχει και αδικο……
   Παρομοιως περνω φασεις εγκαταλοιποντας το πληκτρολογιο για 3-4 μηνες ….ομως μετα επιστρεφω….ΔΗΜΗΤΡΙΟ…χαχαχααα
   Φιλαρακι νομιζω οτι εισαι στην πιατσα απο τοτε που ηλθε το ιντερνετ στην Ελλαδα…. n’est-ce pas?

   • ΝΑΙ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ!!!!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ..ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ..ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΡΕΣΤΑ..ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ SITE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΩΣ…

    • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

     Γραφε μωρε λιγο πιο συχνα…..
     Βαρεθηκα να βριζω τα τρολλ…
     Μου λειπει ο πραγματικος διαλογος…

 11. Για λατερνα δε ξερω, το θεμα ειναι να αφησει τη φτωχια και το φιλοτιμο…

 12. Δεν θα βγαλουμε λατερνα οχι γιατι δεν ειμαστε κλαψες αλλα γιατι ετσι χαλαει το παραμυθακι. Το οποιο ειναι αυτο του πανισχυρου και ατρωτου Μελισσανιδη. Ειμαστε γυμνοι αγωνιστικα, παρασκηνιακα, επικοινωνιακα. Σε ολα αυτα για να εισαι δυνατος πρεπει να ριξεις χρημα. Καποιες ιστοσελιδες στο fb διακινουσαν την ιστορια οτι ο Μπακασετας ειναι ντοπε. Το ανεβασε και ο Σταυρος Κολκας στη σελιδα του. Ο Μπακασετας δεν προσεφυγε νομικα. Κακως για μενα αλλα το εκανε. Η ΠΑΕ ομως τι εκανε; Προσεφυγε νομικα κατα αυτων; Οχι. Γιατι; Ανεχεται να συκοφαντειται ενα μελος της και δεν αντιδρα. Ο Σαββιδης εχει δηλωσει οτι ο Γραμμενος ειναι δικος του. Πρωτακουστο προεδρος ΠΑΕ να λεει οτι ελεγχει τον προεδρο της ΕΠΟ. Η ΑΕΚ τι εκανε γι’ αυτο; Το κατηγγειλε στη φιφα και στην ουεφα; Οχι. Γιατι; Τι φοβαται; Ανεχτηκε τον Κομινη που εγραψε ψεμματα στο Φ.Α. περσι με τον παοκ. Ολοι ειδαμε οτι ακυρωσε το γκολ και γι’ αυτο μπουκαρε ο Σαββιδης. Στο Φ.Α. εγραψε οτι θα κατακυρωνε το γκολ αλλα τον προλαβε η μπουκα του Σαββιδη. Μ’ αυτο ελαφυνε τη θεση του παοκ. Η ΑΕΚ γιατι δεν κατηγγειλε αυτο το ψεμμα; Μας εχουν πρηξει με το Θωμα Μητροπουλο αλλα η ΑΕΚ γιατι δεν λεει οτι το μισο Δ.Σ. του παοκ ειναι απο πρωην διαιτητες και τον γιο ενος προεδρου της ΕΠΟ την εποχη της κοκκινης παραγκας; Για τον Γκαγκατση και τον υιο του λεω. Γιατι η ΑΕΚ δεν σηκωνει αυτα τα θεματα; Για να τα σηκωσεις αυτα τα θεματα θα πρεπει να εχεις σοβαρη προσβαση σε ΜΜΕ. Δυστυχως εκει η ΑΕΚ ειναι ανυπαρκτη. Το σχετικα πιο αντικειμενικο σαιτ που ειναι το γκαζετα στο θεμα των επεισοδιων της θρυλοτας ουσιαστικα ταχθηκε με το μερος της. Αυτο το καταλαβαινες απο την αρθρογραφια που ανεβαινε. Στο θεμα των επεισοδιων της ΑΕΚ δεν πηρε καμια θεση.

 13. Ο Κύριος Μελισσανίδης εχει ρίξει το βάρος μόνο στο γήπεδο και τίποτε πάρα πάνω το ότι πήγε στο γήπεδο και τους είπε για πρωτάθλημα και αποτυχίες το ξέρει το ξέρετε και το ξέρουμε απο την αρχή ότι φέτος δεν θα πάρουμε απολύτως τίποτα..το κακό για μενα δεν είναι ότι δεν θα πάρει ξανα πρωτάθλημα η ομαδα μας τουλάχιστον μεχρι να μπούμε στο γήπεδο αλλά ότι η ομαδα είνια ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ απέναντι στους Γαύρους του Βορρά και του Νότου…

 14. Δηλαδη η ΑΕΚ – επεστρεψε;;;;; 😉 Γιατι αυτο το η αεκ – τελειωσε και επεσε η παραγκα μας λεγατε τοσο καιρο . Διοικηση ΑΔΑΜΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ;;

  • PapatangoCharlie

   Εσυ για Αδαμιδη το κοβεις το σκηνικο;
   Εχετε παρει φορα με την μιρλα και εχετε χασει καθε μετρο με τις λαλακιες που γραφετε..
   Για βουτα λιγο την γλωσσα σου στο μυαλο και θυμισου τι ηταν η ΑΕΚ επι Αδαμιδη

 15. Να απαντήσουμε όπως μόνο η ΑΕΚ μπορεί μέσα στο γήπεδο. Έχουμε τον καλύτερο προπονητή, τον καλύτερο κόσμο και πολύ καλους παίκτες. Να οργανωθεί ο καβουριας και να ξανα γινει τίγρης, να τελειώσει με τις ανανεώσεις των παικτών και να πάρει 2-3 καλούς παίκτες τον Δεκέμβρη. Να απαντήσουμε ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ μέσα στο γήπεδο. Να δωσει το σύνθημα ΤΩΡΑ ο Μελισανιδης.

 16. Η ΑΕΚ πλέον θυμίζει εξωαγωνιστικά εποχή Αδαμίδη, δυστυχώς…

 17. Τσίλη σε σέβομαι αν και σχεδόν πάντα διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν θα γίνουμε ούτε κλάψες εμείς οι οπαδοί ούτε θα μιλάμε για πόλεμο κλπ που έκαναν άλλοι και κοροϊδεύαμε…αν η ΑΕΚ θέλει να κάνει βήματα μπροστά θα πρέπει να κοιτάξει τα δικά της λάθη και να κάνουν αυτοκριτική μέσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το πλάνο που δεν υπήρχε φέτος επίσης όσο στημένη και αν είναι η ΕΠΟ αν εμείς οι ίδιοι δεν δώσουμε δικαιώματα τότε καμία τιμωρία δεν θα φάει η ΑΕΚ. Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ αν έχεις σοβαρή διοίκηση όπου έχει σοβαρό πλάνο χρονιές που σου πάνε όλα στραβά ( όπως εμάς φέτος ) μπορεί να σου κάνει καλό για του χρόνου αρκεί όπως είπα και παραπάνω να θέλει η διοίκηση.

  • Κώστας Τσίλης

   Πρώτον αυτό που γράφω είναι πως ούτε πρέπει, ούτε θα γίνει η ΑΕΚ κλάψα. Αυτό είναι το βασικό νόημα του άρθρου. Άρα συμφωνούμε. Όμως για τα δικαιώματα που λες, εδώ υπάρχει ζήτημα. Διότι η ΑΕΚ έδωσε δικαιώματα και τιμωρήθηκε και οι άλλοι έδωσαν τα ίδια και μεγαλύτερα δικαιώματα και πέρασαν άβρεχτοι

   • Μα αυτό λέω τσίλη και εγώ…από την στιγμή που ξέρεις το ρόλο της ΕΠΟ και των δικαστών το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην δώσεις ούτε ένα δικαίωμα ώστε να τους κάνεις την χάρη.

    • Νικόλαος Β

     Πάντα αυστηροί με τον ευατό μας (ΑΕΚ) εμείς η ΑΕΚτσήδες. Ενώ τα παοκάκια κάνουν του κόσμου τα αίσχη και ουρλιάζουν «μας κλέβουν μας κλέβουν». Διαφωνώ όμως με τον aekolee. Αν ο περιβάλλον χώρος του ΟΑΚΑ είναι 800 στέμματα (ενώ πχ Τούμπας είναι πολύ μικρότερος, και οι αστυνομικοί διευθυντές είναι ή παοκάκια ή οσφπ) τι να πρωτοελέγξει η ΠΑΕ… Ο νόμος που φτιάξαν ήταν φωτογραφική διάταξη για να τιμωρήσουν την ΑΕΚ. ΑΙΣΧΟΣ.

     • γιωργος πατς21

      Την πιο σωστη κουβεντα ειπες φιλε.Παντα ετσι εμεις και τα ακουμε και από πανω !!!!!!!!!

   • Ανωνυμος

    Tσιλη με αυτον που σου ειπε »θα κοπει το μεροκαματο» και ειπες οτι θα ασχοληθεις νομικα εκανες τιποτα ή το ειπες ετσι;

    • Κώστας Τσίλης

     Υπάρχουν πράγμα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Υποθέτω σε κάλυψα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *