Ουδείς με καπαρωμένη θέση, αλλά…

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει κουβέντα για βασική ενδεκάδα, για Λιβάγια και Ζεράλδες και για διαχείριση από τον Καρντόσο

Η εικόνα της AEK συνολικά στο ματς με την Κραϊόβα στη Ρουμάνια, δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση, απ’ αυτή που πρόκειται να δείχνει μέσα στη σεζόν. Ή τουλάχιστον αυτό προσδοκά πρώτος ο Καρντόσο. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, με παίκτες κλειδιά όπως ο Βέρντε και ο Ολιβέιρα που ακόμα είναι ανέτοιμοι και κυρίως μ’ ένα αγωνιστικό μοντέλο που η ομάδα αποκλείεται να το εφαρμόζει ολόσωστα πριν τον Οκτώβρη – Νοέμβρη. Μέχρι τότε, το στοίχημα είναι να μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Όπως δηλαδή έκανε στη Ρουμανία. Κατά τα άλλα, όποιος περίμενε πως στις 8 Αυγούστου η ΑΕΚ θα έκρυβε την μπάλα, ας πάει καλύτερα για ψάρεμα, που είναι και της μόδας.

Ωστόσο αυτό που αναδείχθηκε στο ματς με την Κραϊόβα, είναι ένα ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει την ΑΕΚ, καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Και θα το βρίσκει ο Καρντόσο μπροστά του, κάθε φορά που θα χρειάζεται να φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο για ένα επίσημο παιχνίδι. Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσουν να χωρέσουν στην τετράδα της επίθεσης, ο Ολιβέιρα, ο Λιβάγια, ο Ζεράλδες, ο Μάνταλος και ο Βέρντε, όταν όλοι τους θα είναι καλά και πανέτοιμοι. Αυτοί σε πρώτο βαθμό, διότι είναι νομοτελειακό πως θέσει θα διεκδικεί και ο Κλωναρίδης και ο Αλμπάνης. Άλλωστε με τον «Κλώνα» ήδη έγινε την Πέμπτη στην Ρουμανία.

Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα από δυο – τρεις βασικές αρχές. Η πρώτη είναι πως όλες οι μεγάλες ομάδες, που έχουν υψηλούς στόχους, δεν είναι δυνατόν να έχουν μόνο έντεκα ποιοτικούς παίκτες. Με μια δυνατή ενδεκάδα μόνο, δεν πας πουθενά. Θα πρέπει να έχει την δυνατότητα ο προπονητής, να φέρνει ποιοτικούς παίκτες και από τον πάγκο. Αυτό σημαίνει πως ποδοσφαιριστές ενδεκαδάτοι, δεν θα ξεκινούν στην ενδεκάδα. Και θα πρέπει να συμβιβαστούν μ’ αυτή την ιδέα πρώτα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Σ’ αυτό, θα πρέπει φυσικά να βοηθήσει και η διαχείριση που θα κάνει ο προπονητής. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά οι μεγάλες ομάδες, έχουν και μεγάλα ζόρια στην διαχείριση του υλικού. Πάμε παρακάτω.

Μια δεύτερη βασική αρχή, είναι κανείς ποδοσφαιριστής, όποιος και αν είναι αυτός, δεν έχει καπαρωμένη την θέση του στην βασική ενδεκάδα. Την θέση δεν την κερδίζει ούτε το όνομα, ούτε η σχέση με τον κόσμο της ομάδας, ούτε η παλαιότητα, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Την κερδίζει η φόρμα, η εικόνα στον καθρέφτη του γηπέδου, σε συνδυασμό πάντα με την προσωπικότητα. Προφανώς και σ’ όλο αυτό υπάρχει ένα… αλλά. Ένα έγραψα; Λάθος. Περισσότερα από ένα «αλλά».

Δεδομένα ο προπονητής πρέπει να τους βλέπει όλους με τον ίδιο τρόπο μέσα στα αποδυτήρια, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτό δεν ίσχυε ούτε όταν η Ρεάλ είχε φτιάξει τους περιβόητους Γκαλάκτικος. Για να φτάσουμε και στο δια ταύτα,  την ΑΕΚ δεν την… παίρνει να μην έχει στην ενδεκάδα της τον Λιβάγια. Χιλιοειπωμένο αλλά πραγματικό. Δεν θα σταθώ στο ένα γκολ και την μια ασίστ που έδωσε στην Κραϊόβα, που ήταν επί της ουσίας όλο το αποτέλεσμα. Θυμηθείτε συνολικά όσα έκανε ο Λιβάγια, από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο. Υπάρχουν φάσεις που είναι ένας ή ακόμα και δυο Ρουμάνοι, κρεμασμένοι πάνω από την φανέλα του Κροάτη και προσπαθούν μάταια να του πάρουν την μπάλα.

Ένας φίλος και εκδότης γνωστού κιτρινόμαυρου εντύπου με τίτλο που έκανε έξαλλους τους εν ζωή Μπιτλς, έλεγε πως ένας παίκτης σαν τον Λιβάγια πρέπει να μένει στον πάγκο μόνο όταν ο ίδιος νιώθει πως αυτό που έφαγε τον παραφούσκωσε ή δεν είναι σε ψυχολογικό μουντ. Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα, καθώς επιμένω πως η βασική αρχή μιας (οποιασδήποτε) ομάδας, είναι πως ουδείς έχει την θέση του στην ενδεκάδα καπαρωμένη. Αλλά δεν μπορώ να πω, ότι έχει και πολύ άδικο. Ο Λιβάγια είναι μέσα στην τριάδα των πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν δεν είχε τις παραξενιές του, το έχουμε χιλιοπεί, δεν θα είχε έρθει ποτέ από τα μέρη μας, ίσως ούτε και στα βαθιά ποδοσφαιρικά του γεράματα.

Ο Λιβάγια πρέπει να βρίσκεται στην ενδεκάδα. Δίπλα, πίσω, πλάι από τον επιθετικό. Αλλά στην ενδεκάδα. Όταν θα λείπει ο Ολιβέιρα, θα είναι στην κορυφή. Ακόμα και αν δεν του αρέσει. Η ΑΕΚ είναι πάνω από τα χούγια οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή. Όταν θα είναι έτοιμος για βασικός ο Ολιβέιρα, αν έχει πίσω του τον Λιβάγια, η ΑΕΚ στην επίθεση θα κάνει παπάδες. Και ας χρειάζεται για να συμβεί αυτό, να βρει ο Καρντόσο έναν ρόλο στο γήπεδο για τον Ζεράλδες. Με την περίπτωση του Πορτογάλου χαφ, πάμε στο δεύτερο «αλλά» της αρχής πως κανείς δεν έχει καπαρωμένη την θέση του στην ενδεκάδα.

Ο Καρντόσο έχει δείξει μέχρι τώρα, πως ο Ζεράλδες είναι ένα εξάρτημα, το οποίο δεν θα λείπει ποτέ από την μηχανή του. Στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ, ο Πορτογάλος έπαιξε σχεδόν 90 λεπτά. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Κραϊόβα, έβγαλε ολόκληρο το ματς. Και στα δυο παιχνίδια, ο Ζεράλδες δεν ήταν καλός. Για την ακρίβεια στην Ρουμανία, ήταν κακός. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως ο Πορτογάλος δεν είναι ένας χαρισματικός χαφ, που μπορεί να είναι ο μαέστρος που θα δίνει τον ρυθμό στην ομάδα. Όμως όταν είναι κακός, θα πρέπει να μένει στον πάγκο. Απλό και προφανές.

Το ζήτημα με την περίπτωση του Ζεράλδες στα ματς με την Μπασακσεχίρ και την Κραϊόβα, ήταν πως τόσο οι Τούρκοι, όσο και οι Ρουμάνοι, ήταν πολύ διαβασμένοι. Κάθε φορά που ο Πορτογάλος χαφ έπαιρνε την μπάλα, έβρισκε μπροστά του έναν ή δυο ή ακόμα και τρεις αντιπάλους. Κάθε φορά. Ο Ζεράλδες εγκλωβιζόταν και η ομάδα βραχυκύκλωνε. Και βραχυκύκλωνε ακριβώς γιατί ο Πορτογάλος έχει κομβικό ρόλο στην εφαρμογή του αγωνιστικού μοντέλου. Επομένως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να απελευθερώνεται ο Ζεράλδες. Ακόμα και με μετακίνηση σε διαφορετική θέση στο γήπεδο.

Δείτε επίσης

Τι θα γινόταν αν…

Λίγες ώρες πριν την Ριζούπολη, ο Κώστας Τσίλης κάνει σκέψεις για την... Ριζούπολη

28 Σχόλια

 1. το κρισιμο ειναι τι θα γινει στην επομενη φαση του γιουροπα (οι ρουμανοι και με το σκορ ειναι τελειωμενοι) .. αν δεν μπει σε ομιλους η ομαδα θα ειναι καταστροφη ψυχολογικη αλλα και οικονομικη .. περα απο τον στε72 εξακολουθω και βλεπω απο ολους του υπολοιπους κολληματα χοντρα με προσωπα .. εφετος μου φαινοντε σωστα προπονημενοι και αν εχω πεσει μεσα δεν θα ειμαστε σακος του μποξ τουλαχιστον για τον παοκ μεχρι να λυσει τα χοντρα θεματα που εχει με τα μαρκαρισματα απο τους κεντρωους του.. με τον ολυμπιακο ναι δεν τα βγαζουμε περα ακομα και χωρις τον φορτουνη

 2. Ο Λιβαγια είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μας αλλά δεν είναι να στηρίζεσαι πάνω του Πέρσι πήγε να γίνει αυτό αλλά μας έκαψε με τις κάρτες κ τις απουσίες του από κομβικούς αγώνες .Απροβλεπτος πρέπει να έχεις μπακ απ του κάθε λεπτό

 3. Θα πρέπει επίσης να μάθει να κάθεται στον πάγκο και ο Μάνταλος. Μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του, οι πραγματικά καλές εμφανίσεις του σπανίζουν. Προς θεού δεν υποστηρίζω ότι ο Μάνταλος είναι λίγος για την ομάδα μας αλλά πρέπει να μάθει και αυτός τα καρεκλάκια του πάγκου.

 4. Για το αμπαλο τοτεμ καποια κουβεντα; Η την εχει καπαρωμενη την θεση αριστερα ασχετα αν ο Αλμπανης οσες φορες μπηκε και επαιξε (και χωρις προετοιμασια) ηταν 3 φορες πιο παραγωγικος;

 5. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  μια φορα ειναι ακομα νωρις για να κρινουμε τον Ζέρα με ενα επισημο παιγνιδι…
  ολοι λιγο μπαλλιτσα ξερουμε πανω κατω , για να θυμομαστε αντιστοιχες περιπτωσεις που αποδοσανε μετα απο 1,5-2,5 μηνες….
  (κι εγω ειδα οτι εχει τσακωθει μερικες φορες με την πασα ειτε εχει 2-3 απεναντι του ειτε παει επανω του 1 αντιπαλος και περιμενει να δωσει πασα στα 10 εκατοστα απο τον αντιπαλο…Νομιζω θα διορθωθει)

  n’est-ce pas ???

  • C’est bien possible.C’est vrais qu’il est trop tot..
   Παντως αυτο με τα 10εκατοστα που γραφεις..μόνο ποιοτητα δειχνει..
   Ο αντιπαλος που θα ρθει τοσο κοντα του..μενει την ιδια στιγμη μακρυα απ τον συμπαιχτη μας που θα παρει την πασα..
   Αντιθετα οι παιχτες που φοβουνται ή δεν το χουν με τη μπαλα..πασαρουν γρηγορα,πριν φτασει ο αντιπαλος κοντα τους..κι ετσι τον κρατανε μεσα στο παιχνιδι,μετα την πασα τους..δυσκολευοντας τη ζωη του συμπαιχτη μας..
   Για μενα αυτη η διαφορα(αν ειναι αποτελεσματικη)..ειναι 500χ παραπανω συμβολαιο…

 6. Αλέξανδρος

  Ο Λιβάια δε βγαίνει απο την 11άδα εκτός αν είναι τιμωρημένος η τραυματίας.
  Είναι ο εγκέφαλος της ομάδας, ολα σ’αυτόν καταλήγουν. Είναι ο παίκτης-game changer που μπορεί με μια κίνηση να ξεκλειδώσει ενα παιχνίδι.
  Απαγορεύεται να λείπει ειδικά όταν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.
  Οσο για τον Ζεράλδες που μέχρι στιγμής στα δύσκολα νιαουρίζει, το πρόβλημα είναι δικό του και οχι της ομάδας.
  Στο κάτω-κάτω δεν έχει οψιόν αγοράς και δε μας ενδιαφέρει η εξέλιξή του. Προπονήσεις του κάνουμε και θα γυρίσει πίσω.
  Οσο είναι στην ΑΕΚ μπορεί άνετα να γίνει η αλλαγή του Μάνταλου αλλά ως εκεί.
  Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να κάψεις ή να ξενερώσεις κάποιον βασικό για να παίζει αυτός.

 7. Tο προβλημα δεν ειναι οτι ο Ζεραλδες δεν μπορει ν αποδοσει με 2 ή 3 αντιπαλους πανω του.Κανεις δεν μπορει να κανει αυτα που θελει με 2,3 απεναντι του.
  Το προβλημα δημιουργειται τη στιγμη που η αντιπαλη ομαδα εχει διαθεσιμους 2΄3παιχτες,για εναν δικο μας..
  Γιατι για να εχει 2,3 διαθεσιμους για τον Ζεραλδες ή τον Πετρο ή τον Λιβαγια..σημαινει οτι δεν εχουν αλλον εκει κοντα να τους ανησυχει..
  Που με τη σειρα του σημαινει οτι τελικα δεν ειναι και τοσο θεμα ευφυιας των αντιπαλων..αλλα οτι η ομαδα δεν ανεβαινει σωστα.
  Καποιοι βιαζονται..καποιοι αργουν..λιγο κι απ τα 2?
  Ο Πετρος οταν παιρνει τη μπαλα στο κεντρο αριστερα..το πρωτο πραγμα που κανει παντα!ειναι να κοιταει το ανεβασμα του απεναντι,του δεξιου μας μπακ.Αναλογως το ανεβασμα του μπακ ή μη..ή παγωνει το παιχνιδι(δυσκολευοντας συνηθως τη ζωη του επειδη οι αντιπαλοι βρισκουν χρονο) ή βγαινει μπροστα..
  Το μονο που με παραξενευει στον Ζεραλδες ειναι οτι καποιες φορες δινει ενα ρυθμο πιο γρηγορο απ τ ανεβασματα της ομαδας..και χωρις στηριγματα κανει υπεραπαραιτητη την προσωπικη ενεργεια.Κι οσο δυσκολευει ο αντιπαλος,τοσο πιο δυσκολα βγαινει..
  Οσο θα βγαινουν 5(επειδη κραταμε αλλους 5 πισω απ τη μπαλα) κοντρα σε 8,9…αυτο το προβλημα θα χουμε.
  Κι αυτο πρωτ απ ολα αδικει τους 3 πισω απ τον φορ..
  Βεβαια δεν ειναι τυχαιο οτι και με Μανολο και με Μαρινο μας ελειπε ενας παιχτης μπροστα..
  Ο Μανολο βιδωνε εναν μπακ με τον κοφτη και 2 στοπερ πισω απ το κεντρο..
  Ο Μαρινος βιδωνε 2 κοφτες με τα στοπερ..
  Οπότε,απ τη στιγμη που προφανως εχουν δικιο οι προπονητες..η λυση ειναι να χουμε γκολ απ τα μπακ και το 8αρι μας..
  Γιατι αν οι μπακ μας λειτουργουν μονο σαν σποντα μπιλιαρδου για τον εξτρεμ μας κι ο αντιπαλος αμυντικος ξερει οτι απ αυτον γκολ δεν τρωμε..παιζει αλλιως..
  Το ιδιο συμβαινει με το 8αρι μας..Αν ξερεις οτι δεν εχει το γκολ εξω απ την περιοχη ή το μπασιμο..ολα ειναι πιο ευκολα..
  Ο συγχρονισμος θα ερθει..το αν θα διπλωνουν μαρκαρισμα στο μπακ μας ή το 8αρι μας(αν τους φοβουνται)δεν ξερω..
  Χωρις αυτο,παντα ενας απ τους Ζεραλδες-Πετρο θα χουν 2,3 αντιπαλους..

 8. Αν κ νωρις ακόμα εκτος από Σιμαο και Παουλίνιο οι υπολοιποι νεοι δεν εχουν δειξει κατι.Ειδικά για τον Ιταλό εχω πολλους ενδοιασμούς θελαμε ποδοσφαιριστη με αλλα χαρακτηριστηκα και σωματοδομη

 9. Το θεμα Κωστα ειναι πως ο Λιβαγια δε μπορει να παιζει 10ρι σε ανταγωνιστικα ματς. Σε αυτα τα παιχνιδια θα πρεπει να εχουμε κανονικο, συγχρονο 10ρι. Με τρεξιματα που να να γυρναει να παιρνει μπαλα και να τη μοιραζει γρηγορα. Συν την απαιτουμενη αμυντικη συμπεριφορα. Για να χωρεσουν και οι 2 σε αυτα τα ματς, θα πρεπει το συστημα να περιλαμβανει 2 φορ. Ετιε 3-5-2 ειτε 4-4-2.
  Και μη βγαζουμε απο τωρα συμπερασματα. Αν ο Ζεραλδες ειναι ο παιχτης που διαβαζαμε, τοτε οταν δε θα ειναι βαρια τα ποδια θα κανει παπαδες και θα ειναι ο παιχτης με την υψηλοτερη χρηματιστηριακη αξια. Αρα εκεινος θα ειναι που δε θα πρεπει να κουνιεται απο τη θεση του. Αν ξαναλεω, ισχυουν οσα διαβαζαμε. Βεβαια, λογω του μεγαλου κενου που πιθανοτατα θα αποδειχθει οτι εχουμε στο κεντρο, μπορει στη συνεχεια να αποτελεσει μονοδρομος το να καθιερωθει ο Ζεραλδες ως 8ρι.

 10. Εγώ προτείνω να μπούμε εμείς οι οπαδοί στο γήπεδο για να ελευθερωσουμε τον ζεραλδες. 35 χρονιά μπάλα βλέπω, τέτοιο σχόλιο πρώτη φορά ακούω. Πιο γελοία δικαιολογία για την ανυπαρξία του ότι οι Τούρκοι και οι ρουμανοι ήταν διαβασμενοι, δεν έχω ακούσει ξανά. Δλδ κάθε φορά που είναι διαβασμενοι οι αντίπαλοι, εμείς θα πρέπει να παίζουμε με εξαφανισμένο 10αρι.Εγω δεν είδα π. χ για το Λιβαγια να ζητάμε βοήθεια ή οι γαυροι για ποντενσε, βαλμπουενα. Μια χαρά αλωνιζαν στο κέντρο και μάλιστα σε προκριματικά τσαμπιονς λιγκ και μέσα στην Τουρκία. Δεν προκύπτει από πουθενά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η ποιότητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστη. Τι όνειρο έχουν δει οι Πορτογάλοι της Σπόρτινγκ με τον συγκεκριμενο, δεν ξέρω. Ένας παίκτης απελευθερωνεται μέσα στο παιχνίδι στηριζόμενος στο μεγαλύτερο ποσοστό στην ατομική του ποιότητα και δευτερευοντως στη σωστή λειτουργία της ομάδας. Η θέση του με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του είναι στην εξεδρα, ξεκάθαρα πράγματα. Τώρα, τι εμμονή είναι αυτή του καρντοσο μαζί του, θα δείξει η συνέχεια…

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   το οτι η συνεχεια θα καταδειξει και την αξια του Ζεραλδες αλλα και την σωστη ή μη σωστη διαχειριση του απο τον Καρδοζο ….ειναι το μονο σιγουρο…..
   εγω τωρα που βλεπω 55 χρονια μπαλα και σε ενα βαθμο αχολουμαι και ενεργα με το ποδοσφαιρο…..ειναι μυστηριο προς διερευνηση γιατι συμφωνω με την »γελοία δικαιολογία για την ανυπαρξία του» …..οπως εσυ χαρακτηριζεις την αποψη του ποιητη…

   • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

    εννοω οτι συμφωνω με τον »ποιητη»….

    • Η προσωπολατρεία, για μένα προσωπικά, έπαψε να υφίσταται από εποχής Μπαγεβιτς. Πόσο μάλλον για έναν παίκτη μιας χρήσης!!!! Και ποιος δεν θα θελε έναν παίκτη π. χ τύπου Σκοκο ή Κετσπαγια να πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του, κι ας είναι δανεικός για μια χρονιά χωρίς οψιον. Τα παιχνίδια για τους ομίλους του γιουροπα, όπως και τα ντέρμπι είναι κοντά. Τώρα αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι με τέτοιες εμφανίσεις του Ζεραλδες, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δικαιολογούν τον Καρντοσο να ξεκινά απ’ αυτόν την 11αδα αφήνοντας εκτός Λιβαγια, Μανταλο ή κάποιον άλλο, το αφήνω στην κρίση του καθενός. Όλοι το καλό της ομάδας θέλουμε και εννοείται ότι ο προπονητής ξέρει καλύτερα, πλην όμως η καλοπροαιρετη κριτική ποτέ δεν έβλαψε. Ίδωμεν…..

     • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

      ναι βρε συ Κρις…μακρυα κι αλαργα απο προσωπολατρειες…
      απεναντιας προσωπικα δεν θελω στην ομαδα παικτες που δηλωνουν Αεκτζηδες (εξαιρουνται παικτες τυπου Παπαιωαννου-Μαυρου-Ντεμη-Νεστοριδη)
      ….και σαφεστατα ναι στην κριτικη που χωρις αυτην δεν υπαρχει ποδοσφαιρο !!

  • Πέστα γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε

  • Chris πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς μαζί σου.

  • Κώστας Τσίλης

   Αν δεν είχες στο μυαλό σου μόνο το κράξιμο, θα είχες διαβάσει πως το πρώτο που γράφω, είναι πως αν ο Ζεράλδες είναι κακός, όπως ήταν με Μπασακσεχίρ και Κραϊόβα, πρέπει να μείνει στον πάγκο. Επίσης δεν ξέρω πως την βλέπεις εσύ την μπάλα, αλλά όπως την βλέπω εγώ, έχει να κάνει και με την θέση ενός παίκτη και με τον τρόπο που παίζει μια ομάδα, οι χώροι που θα έχει. Αυτά

   • Προσωπικά, ούτε τον Ζεραλδες έχω πρόθεση να στοχοποιησω, ούτε τις απόψεις σου. Έχεις δίκιο γι’ αυτό που λες, πλην όμως έχω εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη όσον αφορά τον ποδοσφαιριστη Ζεραλδες. Αμφισβητώ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, την ποιότητα του εν λόγω παίκτη και δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με τη θέση την οποία αγωνίζεται ή την εν γένει αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Όλοι εμείς οι φίλαθλοι το καλό της ομάδας θέλουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα στην καλοπροαιρετη κριτικη. Θεωρώ λοιπόν ότι με την έως τώρα παρουσία του δεν βοηθά την ομάδα γενικώς. Και εγώ μπορεί να κάνω λάθος εννοείται!!!! Π. χ ακόμη δεν έχω καταλάβει τον παραγκωνισμο του Ντελετιτς. Έχω προσωπική άποψη γι’ αυτόν μιας και έχω δει αρκετά παιχνίδια της Λάρισας πέρυσι. Πίστευα και πιστεύω ακόμη ότι έχει απίστευτη ποιότητα και προσόντα. Και εκεί που πίστευα ότι θα κάνει φέτος τη διαφορά, βρίσκεται εκτός αποστολής. Ίδωμεν….

    • Κώστας Τσίλης

     Μα δεν διαφωνούμε πως ο Ζεράλδες όταν ήρθαν τα δυο πιο σοβαρά ματς, ήταν κακός. Το γράφω κιόλας. Όμως έχει ποιότητα. Το θέμα είναι αν αρκεί αυτή η ποιότητα για να βοηθήσει. Όσο για τον Ντέλετιτς και εγώ τον πίστευα. Αλλά μ’ αυτό που είδα στην προετοιμασία, δεν… Αλλά όπως λες και συμφωνώ, ίδωμεν. Για όλους.

  • ΑΕΚομανης

   Chris αν μου επιτρεπεις νομιζω πως κατι καταλαβες λαθος απ’το σχολιο του Στε72.Το σχολιο του όπως το καταλαβα εγω είναι διαπιστωση-κριτικη στον τροπο που αναπτυσεται-επιτιθεται η ομαδα παρα δικαιολογια για Ζερα και σωστο κατά την αποψη μου και γι αυτο συμφωνησα.Αν δεν κανω λαθος για πρωτη φορα συνηθως τσακωνομαι μαζι του.

 11. Μόνο η παικτούρα ο μάνταλος εχει σίγουρη θέση :p

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   Ειναι οντως μεγαλη παιχτουρα ο Μανταλος ο αγαπημενος μας αρχηγος….
   Αν ηταν και λιγο καλυτερος συντομα θα μας κουναγε και μαντηλι…..

 12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ! ΤΟ ΟΤΙ Ο ΖΕΡΑΛΔΕΣ ΣΕ 2 ΑΓΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ 2 ΚΑΙ 3 ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ,ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η 3η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΑΛΟΣ ,ΒΕΡΝΤΕ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 2-3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ 3 ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΠΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ! ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ »ΛΑΙΜΟ» ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ,ΒΑΖΕΙΣ 1 ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ(ΠΧ ΣΙΜΑΟ Η ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ) ΒΕΡΝΤΕ-ΜΑΝΤΑΛΟ-ΖΕΡΑΛΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΒΕΙΡΑ-ΛΙΒΑΓΙΑ ! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ,Ο ΚΟΟΥΤΣ ΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ »ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΗ ΖΩΗ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!
  ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *