Ο κόσμος δεν (σου) έφταιξε

Ο Κώστας Τσίλης γράφει δυο – τρεις ή και λίγες παραπάνω σκέψεις για τον Λάζαρο και όχι μόνο

Πριν μπω στο θέμα, θα ήθελα να γράψω μόνο ένα πράγμα για τον τελικό του κυπέλλου που οι πρωταθλητές τον έχασαν. Ευχαριστώ τον θεό του ποδοσφαίρου, που οι παίκτες της ΑΕΚ όταν πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επέλεξαν να πετάξουν στον αέρα τον Χιμένεθ. Δηλαδή τον προπονητή τους. Και επίσης ευχαριστώ τον θεό του ποδοσφαίρου, που ο Μελισσανίδης ούτε καν σκέφτηκε, να φέρει τους παίκτες της ΑΕΚ σε τέτοια θέση, ώστε να χρειαστεί να πετάξουν αυτόν στον αέρα, αντί για τον προπονητή τους. Όλες αυτές οι επιλογές δείχνουν πραγματικά ποιος λειτουργεί με ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια και ποιος όχι. Πάμε τώρα και στο θέμα μας.

Δεν πρόκειται επουδενί να μπω στην διαδικασία να κρίνω την απόφαση του Λάζαρου. Αυτό άλλωστε, αν έχω καταλάβει καλά, θα το κάνουν πλέον τα δικαστήρια. Ωστόσο είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που έκρινε πως αυτή η απόφαση είναι προς το συμφέρον του. Γούστο του, αφού έτσι τα ζύγισε και είναι έτοιμος να πάρει και την ευθύνη αυτής της απόφασης. Ούτε, από την άλλη μεριά, θα μπω σε διαδικασία να κρίνω τον τρόπο που λειτούργησε η ΑΕΚ. Απλώς πολλές φορές έχω πει στο ράδιο, πως μου φαίνεται λογικό στο να επιμένει η ΑΕΚ, ακόμα και μετά την σούπερ σεζόν του Λάζαρου, να αξιώνει την τήρηση των συμφωνηθέντων. Για τον απλούστατο λόγο, πως θα ανέβαινα στα κάγκελα και θα θεωρούσα ντροπή, αν ο Λάζαρος είχε κάνει μια κακή σεζόν και η ΑΕΚ τον πίεζε να αλλάξει τα συμφωνηθέντα προς τα κάτω.

Όμως σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ είναι μια οργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα που λειτουργεί με βάση το συμφέρον της και ο Λάζαρος είναι ένας επαγγελματίας, εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που επίσης λειτουργεί με βάση το συμφέρον του. Αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε πλευράς. Τώρα, για το ποια πλευρά κινήθηκε και λειτούργησε νομότυπα, θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Εκεί που, θυμίζω, δεν έφτασε τελικά, η παρόμοια περυσινή ιστορία με τον Ντίντακ. Και δεν έφτασε διότι και ο παίκτης, αλλά και η νέα του ομάδα, η Εσπανιόλ, διαπίστωσαν πως δεν είναι προς το συμφέρον τους να μπουν σε τέτοια διαδικασία. Όπως και να έχει, σ’ ένα ποδόσφαιρο που είναι απολύτως επαγγελματικό, όλοι κοιτάζουν το συμφέρον τους. Το επαγγελματικό τους συμφέρον. Όλοι εκτός από τους οπαδούς. Διότι σ’ αυτή την βιομηχανία του ποδοσφαίρου, οι μόνοι που πληρώνουν και δεν πληρώνονται, είναι οι οπαδοί.

Και εδώ κάπου φτάνουμε στο φάουλ του Λάζαρου. Ότι και αν θεωρεί ο παίκτης πως του έκανε ή δεν του έκανε η ΑΕΚ, το μόνο σίγουρο είναι πως γι αυτό δεν (του) έφταιγε ο κόσμος. Αντίθετα αυτός ο κόσμος όχι απλώς τον αγκάλιασε, αλλά τον λάτρεψε. Μάλιστα σ’ όλη αυτή την διαδικασία της σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Λάζαρο, που έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, ο κόσμος πήρε ξεκάθαρη θέση. Υπέρ του Λάζαρου. Κάτι που ποτέ δεν είναι εύκολο. Προφανές αυτό. Ο Λάζαρος λοιπόν και θα μπορούσε και θα έπρεπε, να έχει μια διαφορετική στάση απέναντι στον κόσμο. Τι εννοώ; Αφού ρε Λάζαρε, το είχες αποφασίσει ήδη πως θα συνέχιζες στον Ολυμπιακό. Αυτό πλέον είναι ηλίου φαεινότερο. Αφού λοιπόν το αποφάσισες και θα το έκανες, προς τι όλο αυτό το ρεσιτάλ ΑΕΚοχαράς στην φιέστα του πρωταθλήματος; Για ποιόν λόγο άραγε, έγινες έναν με τον κόσμο της ΑΕΚ στην πιο ευτυχισμένη στιγμή του (του κόσμου), τα τελευταία 24 χρόνια; Γιατί πάνω από το πούλμαν, γινόσουν μαέστρος στο παραλήρημα της χαράς τους; Γιατί, στο κάτω – κάτω τους άφηνες να εκτίθενται και να ελπίζουν πως όσο πιο δυνατά σου φωνάζουν να μείνεις, τόσο πιο πιθανό είναι να πειστείς; Γιατί;

Και για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Πολύ καλά έκανε ο Λάζαρος και απόλαυσε και πανηγύρισε αυτό το πρωτάθλημα. Αλίμονο. Ήταν άλλωστε και δική του επιτυχία και αποτέλεσμα και του δικού του ιδρώτα και της δικής του σκληρής δουλειάς. Αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε, υπήρχε τρόπος, με την στάση που θα κρατούσε ειδικά στην φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια, να στείλει στον κόσμο το μήνυμα της απόφασης του. Ήξερε πώς να το κάνει. Απλό θα ήταν. Άλλωστε ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Ένα δείχνει ο ποδοσφαιριστής σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δέκα καταλαβαίνει ο οπαδός. Θα μου πείτε τώρα, πως όλο αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα στον κόσμο, πως εκτός απ’ αυτό της ΑΕΚ, δεν πρέπει να βάζει κανένα άλλο όνομα στα συνθήματα του. Όμως από την άλλη μεριά, όταν ζει τόσο έντονες στιγμές και αυτές οι έντονες στιγμές έχουν πρωταγωνιστές, είναι δύσκολο να αποφευχθεί το δέσιμο. Παρόλο που αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά, πως δεν βγάζει σε καλό.

Μακάρι όλο αυτό με τον Λάζαρο, να ήταν ένα μάθημα για τον κόσμο. Και μεταξύ μας, αν ήταν να φωνάξουν για να πιέσουν και την διοίκηση να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή, θα έπρεπε να είναι για τον Αραούχο. Το παιδί έδειξε και στον τελικό του κυπέλλου, ακόμα και χωρίς να σκοράρει, πως έχει ένα σπάνιο πακέτο για σέντερ φορ που έρχεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ταλέντο, τσαγανό, τεχνική, τελειώματα, ηγετικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ μας πάλι, αν δεν είχε λίγο περίεργο χαρακτήρα, ούτε για διακοπές δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. Αλλά στην ΑΕΚ ακόμα και αυτόν τον περίεργο χαρακτήρα βρήκε τρόπο να τον κουλαντρίσει. Λόγω βεβαίως αυτού του πακέτου, η ΑΕΚ θα είναι δύσκολο να τον κρατήσει. Όμως θαρρώ πως πραγματικά είναι μια περίπτωση παίκτη που αξίζει και τον κόπο και την υπέρβαση σε χρήμα.

Βεβαίως στην τελική και για την περίπτωση του Αραούχο και γι αυτή του Λάζαρου, ισχύει ένα βασικό αξίωμα. Αυτό που έχει σημασία, δεν είναι ποιος παίκτης φεύγει από μια ομάδα, αλλά ποιος είναι αυτός που έρχεται στην θέση του. Αν είναι ισάξιος ή καλύτερος, όλα καλά ή καλύτερα.

30 Σχόλια

 1. Φίλτατοι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις οπότε διαφοροποιούνται και οι ενέργειες,
  Ο Johansson δεν υπογράφει ΠΟΤΕ ανανέωση πριν την λήξη των συμβολαίων του, κάπως έτσι τον απέκτησε ελεύθερο η ΑΕΚ,
  Στο ίδιον κανόνα πήγε να κινηθεί και ο Ανέστης και έφαγε πόρτα γιατί για να έχεις διαπραγματευτική ισχύ πρέπει πρώτα να έχεις αξία …
  Για τον Λάζαρο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση καθώς η ισχυρή του αυτοεκτίμηση, το εγώ του και η ματαιοδοξία του δεν είναι καλοί σύμβουλοι σε τόσο καθοριστικές αποφάσεις…

  Το μέλλον θα δικαιώσει τους πάντες !!!

 2. Γιώργος 21

  Κατι για να ελαφρυνουμε λίγο το θεμα Λάζαρος και την νεα του πορεία επαγγελματικα…

  Ο αστικός μυθος λεει οτι ακουστηκε από το στομα του προς τον μεγαλο : 9 εκατομμυρια σου εφερα , θα μου τα σκασεις..Μα αν το κανω σε εσενα , οι αλλοι θα ζητησουν….Δεν με νοιαζει , εγω σου τα εφερα…

  Και ζησαν αυτοι καλά και οι υπολοιποι καλυτερα….

  Ευχαριστουμε για την συμμετοχη του στο πρωταθλημα της ΑΕΚαρας μας , βοηθησε και βοηθηθηκε απο την ομαδα…

  Ισως βγει σε καλο συνολικα , μαζι με την απευκταια απωλεια του κυπελλου για να μην χαλαρωσει κανεις από τους διοικούντες και να ενισχυθει η ομαδα στις θεσεις που ποναει και το ξερουμε…

  Ο καθενας τον δρομο του….

 3. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο πανηγυρισμός του Λάζαρου στην φιέστα συνιστά την οποιαδήποτε προσβολή στον κόσμο μας.Πανηγύρισε έξαλλα ο άνθρωπος που μας πρόσφερε μερικές σπάνιες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και που συνέβαλε στο να γίνουν ΑΕΚ μερικές εκατοντάδες πιτσιρίκια.Γιατί κάτι τέτοιες στιγμές δένουν έναν πιτσιρικά με μιά ομάδα.Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή πικρία γιά τον Λάζαρο,παρά μόνον ευγνωμοσύνη γιά ότι ζήσαμε φέτος.Του εύχομαι καλή πορεία στη νέα του ομάδα και θα τον χειροκροτήσω ζεστά όταν θα έρθει σαν αντίπαλος του χρόνου.
  Δεν θέλω να υπεισέλθω στα νομικά ζητήματα,αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του Λάζαρου ήταν τελείως λάθος.Τα περί λόγου τιμής και εγώ είμαι εδώ δεν είναι τρόπος να προσεγγίζεις έναν παίκτη επαγγελματία εν έτει 2018.Η περίπτωση Λάζαρου είναι ο κρίκος σε μιά αλυσίδα περιπτώσεων που αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ αποτυγχάνει να καρπωθεί οποιαδήποτε υπεραξία από παίκτες της και δεν αντιλαμβάνεται ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και θα προτιμήσουν το διπλανό μαγαζί με το καλύτερο συμβόλαιο.
  Θεωρώ επίσης τελείως υποτιμητική για τον κόσμο μας την διαρροή ότι ο Μελ έδωσε εντολή να έρθουν 2 παικταράδες γιά τα άκρα.Αλήθεια γιατί δεν έδωσε τέτοια εντολή πέρυσι τον Δεκέμβριο που ήταν φανερό το πόσο πονούσε η ομάδα σε αυτές τις θέσεις?
  Συμφωνώ με τον κύριο Τσίλη για τα περί Αραούχο.Είναι με διαφορά ο ποιοτικότερος παίκτης του πρωταθλήματος.Το λυπηρό στην όλη ιστορία είναι ότι η τριπλέτα των ποιοτικών ποδοσφαιριστών που επωμίστηκαν το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και το σκοράρισμα στην περυσινή περίοδο φαίνεται να αποτελεί παρελθόν,ίσως πλην Λιβάγια.

 4. Επιτέλους, απαλλαγήκαμε απο τον Υπερεκτιμημένο…
  Είχαμε κουραστεί απο τα πολλά Λιβανίσματα στον Λάζαρο…
  Ας πάει Αλλού να Ξανα-υπερεκτιμηθεί για να κάνει Καριέρα…

 5. ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΠΟΥ 4 ΣΤΟΥΣ 5 ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..

  • Γειά και σε σένα χουβαρντά!

  • Αλαφούζος δεν θα γίνει όσο κι αν το εύχεσαι κατά βάθος. Αυτό που παροτρύνεις τον Μελισσανίδη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα και σε διαψεύδει αυτή η ίδια. Ο Αλαφούζος άσχετε, έκανε ακριβώς αυτό που προτείνεις στον Μελισσανίδη. Σκόρπαγε αλόγιστα, έδινε τρελά συμβόλαια, και δες πού τον κατάντησε τον ΠΑΟ. Αυτό θέλεις να κάνει και ο Μελισσανίδης. Να στείλει ξανά αδιάβαστη την ομάδα. Είσαι τελικά για γέλια. Καταλαβαίνεις την αντίφασή σου; Προφανώς και δεν θα γίνει Αλαφούζος, μην ανησυχείς! Αν φέρεις ως άλλο παράδειγμα τον Μαρινάρα, πάλι το αποτέλεσμα σε διαψεύδει. Το περίφημο ρόστερ του καλοκαιριού το ξεσκίσαμε τρεις φορές σε 10 μέρες. Όσο για τον πιστολέρο τα σκορπά τόσα και ούτε ένα στημένο υπέρ του δεν μπορεί να πάρει και με τόσα φιλικά. Άραξε λοιπόν ή στέλνε τις «σοβαρές» σκέψεις σου στα γαύρικα σάιτ ή στις φυλλάδες τους. Εδώ έχουμε μυαλό και κρίνουμε!

 6. KAI O NTINTAK ΤΑ ΊΔΙΑ ΈΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΈΦΥΓΕ ΣΑΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΛΕΦΤΑ

 7. ωραίο μου πλυντήριο

  Γιατί η Α.Ε.Κ και ο κόσμος της όχι μόνο ανεχτηκαν, αλλά και αποθέωσαν έναν άνθρωπο που συμπεριφερθηκε με παρόμοιο τρόπο κ σήμερα έχει ποστο στην παε που εργάζεται ο Λάζαρος.

 8. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΑΡΑΟΥΧΟ ΒΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΑ ΛΑΧΕΙΑ ΜΟΡΑΝ ΜΑΣΟΥΝΤ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ

 9. stavros karakitsos

  Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα των ερωτημάτων που θέτετε κύριε Τσίλη. Δικαίωμά του να πανηγυρίσει όπως θέλει ένα πρωτάθλημα στο οποίο είναι ο mvp. Αναφορικά με το +1 έχω την εντύπωση ότι η ΟΥΕΦΑ δεν αναγνωρίζει μονομερείς ανανεώσεις. Ειλικρινά δε θυμάμαι αν είχε βγει ανακοίνωση επίσημα είτε από εμας είτε από την Εσπανιόλ για το ποσό που καρπωθήκαμε απο τον Ντίντακ. Συγχωρ’εστε με αν κάνω λάθος. Μακάρι να ισχυει όντως το +1 και να μην κάναμε γκάφα

  • Κώστας Τσίλης

   Σταύρο τι εννοείς είναι δικαίωμα του να πανηγυρίζει όπως θέλει. Προφανώς και είναι. Δεν είναι καθόλου δικαίωμα του, να παίζει με την καψούρα και την αγάπη του κόσμου. Όχι, αυτό δεν είναι δικαίωμα του. Όσο για τις ανακοινώσεις για τον Αύγουστο, ανατρέξτε στον περασμένο Αύγουστο

 10. Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

  ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΛΑΣΗ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΙΩΣΗ

  ΟΥΣΤ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑ

  ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΛΙΜΑΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ

 11. trikalinos aektzis

  Εφ οσον στον Ολυμπιακο ηταν σιγουροι πως ο Λαζαρος ειναι ελευθερος προς τι το εξωδικο ; Επειδη η υποθεση θα τραβηξει σε περιπτωση που θα κληθει η Ουεφα να παρει θεση βγαζοντας το φιδι απο την τρυπα , ο Ελληνας αξιωματουχος της Ουεφα υπαρχει περιπτωση να παιξει ρολο ; Φανταζεστε για ποιον Ελληνα αναφερομαι.

 12. Πογιετ, Γιόχανσον, Ανέστης, Λάζαρος…
  Όλοι οι παραπάνω θεώρησαν ότι η ΑΕΚ δεν τους δίνει όσα αξίζουν και αποχώρησαν.Και όλοι κρίθηκαν από τρελοί και ψυχροί επαγγελματίες έως αχάριστα κωλοπαιδα…
  Και κάπου στη μέση ο Βρανιες που από σποντα δεν έφυγε τον Γενάρη…
  Σόρρυ ρε παιδιά αλλά στους πόσους δυσαρεστημένους επαγγελματίες θα σκεφτούμε ότι μπορεί ο γιαλός να μην μπατάρει???
  Καμία σχέση ο Λάζαρος με τον Ντιντακ.Ο Ντιντακ αντί να πει «κύριοι γέννησε η γυναίκα μου πρέπει να γυρίσω στην πατρίδα μου, ελάτε να δούμε πως θα γίνει» επέλεξε τη φουστια….
  Καμία σχέση ο Λάζαρος με τον Γιόχανσον.Ο Σουηδός αντί να πει «θέλω να πάω σε καλύτερο πρωτάθλημα ελάτε να δούμε πως θα γίνει» το παιζε γκόμενα που σε φτύνει για να κολλήσεις και να σε έχει και για καβατζα.
  Καμία σχέση ο Λάζαρος με τον Ανέστη.Ο Αβερελ νόμιζε ότι θα κατακτήσει την Αγγλία με δύο χρόνια γκελες και 90 καλά λεπτά στην Ιταλία.
  Και όχι, δεν αντιφασκω ως προς Γιόχανσον-Ανεστη γιατί στην τελική και τους δύο τους ήθελε η ΑΕΚ.Και ούτε τους κράτησε, ούτε πήρε έστω 1€, άρα δεν κέρδισε τίποτα…
  Ο Λάζαρος ήταν ο καθοριστικοτερος παίκτης φέτος.Και δε ζήτησε τίποτα εξωφρενικό.200 χιλιάρικα παραπάνω απ’τον Αστριτ ζήτησε, 140 παραπάνω από τα προβλεπε…
  Φανταστείτε να χάσει η Λίβερπουλ τον Σαλάχ για το 1/10 των εσόδων που απέκτησε απ’το Ch.L
  Μετά φανταστείτε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο απολογισμός της χρονιάς χωρίς μόνο 3 γκολ του Λαζάρου (Ριέκα, γαύρος,ΑΕΛ) όχι τα 16 που βάλε…
  Για να μην ξαναθιξω το πονεμένο ζήτημα των αργών αντανακλαστικών.Ο Λάζαρος των 7 γκολ υπέγραφε σε 10 δευτερόλεπτα.Και σπεύσαμε να ανανεώσουμε τον Τσιγκρινσκι που ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ δε θα έβρισκε συμβόλαιο με λεφτά πρωταθλητισμό και Ευρώπη καλύτερο από εμάς…Τα δευτερόλεπτα έγιναν αιώνες επειδή τα 7 γκολ έγιναν 16…
  Θα φέρει λέει καλύτερους του Λαζάρου… Μα και έτσι να γίνει, που το ευχόμαστε, θα έχει δώσει παραπάνω λεφτά απ’ότι αν έδινε τα 140 και έφερνε έναν ισάξιο ή έστω απλα καλύτερο του Πατιτο… Άρα κανένα νόημα…
  Υ.Γ Ούτε στάλα προσωπολατρείας το σχόλιο. I don’t give a shit ούτε για τον Λάζαρο ούτε πχ για τον Αραουχο.Ολοι οι βασικοί μας θέλω να μείνουν, αλλά για κανέναν δε θα κλάψω.Το παγκοσμιοποιημένο ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια δεξαμενή ευκαιριών.Αρκει αυτός που θα κληθεί να βρει την ευκαιρία, να πάει και κάπου πιο μακριά απ’το Κερατσίνι και τα Πετράλωνα…
  Ομως οι καουμποΐστικες τακτικές του περασμενου αιώνα δε νομίζω ότι έβγαλαν, βγάζουν ή θα βγάλουν πουθενά.Και η συνεχόμενη έλλειψη επιβράβευσης σε ανθρώπους που τίμησαν τον Δικέφαλο , λυπάμαι, αλλά δεν με εκφράζει ούτε σαν άνθρωπο ούτε σαν οπαδό.
  Υ.Γ.2 Όσο θέση δεν έχουν παίκτες που μιλάνε με το γαύρο, άλλο τόσο θέση δεν έχουν στελέχη που κάνουν την ομάδα να πορεύεται στο χρόνο με βάση υπογεγραμμένα κουρελοχαρτα… Λυπάμαι αλλά αυτοί που έφεραν στο προσκήνιο τα +1 του Ντιντακ και του Λαζάρου έπληξαν το ποδοσφαιρικό, εταιρικό και οικονομικό προφίλ της ΑΕΚ…

  • Ωστοσο, οι παντες κρινονται εκ του αποτελεσματος.
   Και, η απλη αληθεια, οσο και να μην συμφωνεις με καποιες ενεργειες η πρακτικες -και σε αλλες να μην συμφωνω εγω- της διοικησης, το αποτελεσμα δικαιωνει την διοικηση και οχι εσενα η εμενα.
   Αν πριν απο 4-5 χρονια καποιος ερχοταν και μου περιεγραφε αυτη την εξελιξη των πραγματων θα εκανα τουμπες. Σαφως βοηθησαν οι συγκυριες, με το συνολο του ελληνικου ποδοσφαιρου να εχει πιασει πατο, αλλα αυτος ειναι ο ανταγωνισμος σου.
   Οποτε, ενω σε χαλαει η αντιμετωπιση της διοικησης προς τον Λαζαρο, πρεπει και να παραδεχτεις οτι η διοικηση ηταν αυτη που τον εφερε, με τους περισσοτερους να αναρωτιουνται γιατι παιρνει τον πρωην ποδοσφαιριστη αντι να σκασει μερικα εκατομμυρια για παιχταραδες απο αυτους που κουβαλησε ο χοντρος στον γαυρο.
   Επισης, ενω εμενα με χαλαει ο Μανολο κ τον θεωρω λιγο για την ΑΕΚ, ο Μανολο ηταν που πηρε την κουπα, παιρνοντας τον Λαζαρο σε κατασταση τραγωδιας και ανασταινοντας τον.

   υγ: παικτης που προτιμαει να παει στον ΓΑΥΡΟ επειδη του δινει παραπανω φραγκα δεν ειναι παικτης που θελω στην ομαδα. ειδικα απο την στιγμη που μιλαμε για ελληνα και οχι καποιον ξενο που δεν εχει γνωση των ισορροπιων στην ελλαδα. Στο καλο και να μας γραφει.

   • Σαφώς και η μεγάλη εικόνα των έργων της διοίκησης είναι υπέρ του δέοντος θετική.ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να το διαγράψει αυτό.Η ουγια γράφει «Μελισσανίδης» και γιατί έφερε τους σημερινούς πρωταθλητές και γιατί θωράκισε την ομάδα από παλιούς και νέους χαλιφιδες.
    Αυτό που με ενοχλεί πολυ περισσότερο από ένα ελάχιστο μέρος των πράξεων της ΠΑΕ είναι η μεταφορά του 100% των ευθυνών και η παντελής έλλειψη κριτικής.Δεν πιστεύω ότι θα μας πάει μπροστά όλο αυτό.Αν ο Λάζαρος δεν ήταν ο 4ος αχάριστος Μ****ας σε 3 χρόνια και γίνονταν αναφορές στο μέρος της ευθύνης που έχει η ΑΕΚ για το ότι έφτασε εκεί η κατάσταση, το σχόλιο μου θα ήταν παντελώς διαφορετικό…

  • Εκτος τόπου και χρόνου εισαι αδελφέ!!!!για πες μου γιατι φταει η αεκ στην περιπτωςη Γιόχανσον;;;επειδη ο παιχτης θέλει να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα;;;;γιατι φταει η αεκ για Ανέστη;;;επειδη το Δεκέμβριο ειχε πρόταση απο Αγγλία για 700000€ και ηθελα περιπου τόσα για να μείνει;;;;μήπως εισαι και ένας απο αυτούς που εδω και 4 χρονια βρίζουν τον Ανέστη και τωρα λες γιατι φεύγει;;;γιατι φταει η αεκ που ο λαζαρος δεν τιμάει την υπογραφή του;;;;οταν ήρθε παρακαλαγε γιατι δεν έβρισκε ομάδα..υπέγραψε για 320000€ και ενώ ήξερε οτι τον πρώτο χρόνο δε θα έπαιζε τουλάχιστον μεχρι το Δεκέμβρη…εκει ο λαζαρος γιατι δεν ζήτησε μείωση;;;ή μήπως θα ζήταγε μείωση αν δεν έκανε τη χρονια που έκανε;;;ή μήπως μετα τον αγώνα με τους γαύρους τον3-2 έλεγε οτι υπάρχει οψιον ανανέωσης και τωρα μας λεει οτι ειναι ελεύθερος;;;;συνέλθετε μερικοί γιατι δεν ξέρετε τι λετε και τι γράφετε!!!

   • Μα γράφω ξεκάθαρα τα λάθη που έκαναν οι Γιόχανσον και Ανέστης. Δεν είμαι κανας ρήτωρ αλλά και πιο σαφής αδυνατω να γίνω.Τον Ανέστη τον βρίζω ακόμα.Και γράφω ο άνθρωπος, ότι δεν κρίνω το εάν αποτέλεσαν καλώς ή κακώς παρελθόν.Κρινω την επιθυμία της ΑΕΚ να τους κρατήσει καθώς και την ανάγκη της να μην τους χάσει τσάμπα.Και το ότι τελικά δεν κατάφερε τίποτα απ’τα δύο.Οσο για το Λάζαρο θα φανεί.Αν βρεθεί ομοσπονδία και δικαστήριο που θα μας δώσει το ΟΚ να του κόψουμε τη μπάλα, εγώ θα κάνω κωλοτουμπα.Εχωκανει κι άλλες λάθος εκτιμήσεις και συχνά τις αναφέρω γιατί δεν διεκδικώ ούτε αλάθητο ούτε παντογνωσία… Αλλά είναι άλλο πράγμα η οψιόν ανανέωσης και άλλο πράγμα η μονομερής ανανέωση…

  • Αγαπητέ Mike και οι λοιποί συγγενείς αυτές σας οι απόψεις είναι που δικαιώνουν όλο αυτόν το συρφετό
   των δήθεν φίλων της ΑΕΚ που θα την καταδικάζουν μια ζωή να προσκυνάει Αλεξανδρήδες , Βασιλόπουλους,
   και λοιπούς καραγκιόζηδες. Φίλε μου το μοναστήρι να είναι καλά και από καλογήρους…..

   • Να ξερες πόσο συμφωνώ…
    Κανένα προσκύνημα…
    Το μοναστήρι όμως στα 10 καλά που κάνει, έχει και μια αστοχία…
    Αν δεν αναδείξεις την αστοχία βοηθοντας το να προοδεύσει, το καταδικάζεις να το επαναλάβει…
    Και η ΑΕΚ ξαναλέω, έχει κάνει το ίδιο λάθος 4 φορές.Σε κανένα δεν έφταιγε εξ ολοκλήρου και το σημειώνω… Όμως δεν γίνεται να φταίνε 100% όλοι οι άλλοι συνέχεια…

   • Άλλο λέει ο MIKE φίλε.
    Χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις κλειδιά όπως «αντανακλαστικά» κλπ.
    Άμα πιάσεις το νόημα της σκέψης του το πιθανότερο να συμφωνήσεις μαζί του.

    • Πως να κάνω κατανοητό ότι κανένας από τους παίκτες που αναφέρω δε με ενδιαφέρει, και πως θεωρώ ότι η ΑΕΚ βγαίνει χαμένη απ’όλο αυτό και δεν την προστατεύουμε πετοντας κουραδες στον κάθε παίκτη που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι?

 13. Αυτη τη στιγμη η σταση της ΑΕΚ ειναι απολυτα ορθη. Αρκει να χει δικιο με το συμβολαιο. Γιατι μς προβληματιζει το εξώδικο του οσφπ. Αν δεν ηταν σιγουροι οτι ουσιαστικα ειναι ελευθερος, γιατι να στείλουν ςξωδικο και να θεσουν την ομαδα τους σε κινδυνο? Γιατι, αν δεν κανω λαθος, η ΑΕΚ.μπορει να κινηθει εναντιον τους απο τη στιγμη που αποδεικνύεται πως μιλουσαν μαζι του. Ομως, εχουν τις ακρες στην ΟΥΕΦΑ και ισως τους εχουν διαβεβαιωσει απο εκει πως δεν ισχυουν οι μονομερείς οψιον.
  Παντως νομιζω πρεπει να γιν2ι και μια κριτική στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Κατι καν2ι λαθος και αυτη για να χει χασει δυο τοσο σημαντικους παιχτες (Λαζαρος, Γιοχανσον). Δεν πρεπει να καθυστερεί. Και τωρα εχουμε και αλλες περιπτωσεις σαν και αυτη του Βρανιες. Αν δεν ανανεωσει, ειτε θα πρεπει να φυγ2ι με μικρο σχετικα ποσο ειτε θα φυγει και αυτος του χρονου ελευθερος.

 14. Το μοναστήρι να ναι καλά Κώστα, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να βγει χαμένη σε βάθος χρόνου γιατί έχει στιβαρή διοίκηση με γνώση του αντικειμένου. Αλίμονο αν ολόκληρη ΑΕΚ υπέκυπτε στα νάζια του κάθε ποδοσφαιριστή της ακόμα κι αν είναι ο mvp του πρωταθλήματος. Και στο κάτω κάτω τι την έβαλε την υπογαρφή του τότε στο συν ένα αν δεν το αναγνώριζε, για αυτόγραφο; Ας πάει να δει την γλύκα του…έκτου στόλου.

 15. Το 2018 όπως και να το κάνουμε θα μας μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας γιατί ήταν μαγική χρονιά για όλο τον οργανισμός ΑΕΚ!! Αν φεύγει ένα αρκετά σημαντικό μέλος (Λάζαρος ) σίγουρα δεν έγινε και κάτι.Θα βρεθεί ένας άξιος αντικαταστάτης και όλα καλά. Αν αυτός όμως πάει στο λιμάνι και φορέσει την φανέλα του Γαύρου τότε θα είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ και δυστυχώς το 2018 εκτός από καλές αναμνήσεις θα μας αφήσει και κακίες αναμνήσεις, δυστυχώς. Αν φύγει που έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι το πιθανότερο μακάρι να μην πάει στον Γαύρο, αν και το βλέπω χλωμό. Και όταν λέω Γαύρο εννοώ και τον γαύρο του βορρά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *