Η Βίντι δεν θα γίνει ΑΙΚ

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι την ευκαιρία που έχει η ΑΕΚ με τους Ούγγρους

Όταν έγινε η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή κλήρωση της ΑΕΚ, είχα γράψει πως η Σέλτικ είναι ΤΣΣΚΑ. Όχι ως προς τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά ως προς την ποιότητα και την αξία του ρόστερ, αλλά και την εμπειρία στο Τσου – Λου. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ τώρα προκρίθηκε ενώ πέρυσι είχε αποκλειστεί. Κυρίως διότι τώρα πήγε σ’ αυτές τις διπλές αναμετρήσεις πολύ πιο έτοιμη, σε σχέση με πέρυσι. Και δεν εννοώ ως προς τον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας, από τον οποίο ακόμα η ομάδα απέχει και είναι λογικό.

Η φετινή ΑΕΚ μπήκε σ’ αυτή την μάχη, έτοιμη για να κάνει το βήμα αυτό. Την υπέρβαση αυτή. Κάτι που ξεκίνησε από την αυτοπεποίθηση και τη νοοτροπία που απέκτησε από την φετινή σεζόν και όλα όσα πέτυχε. Συνεχίστηκε από το γεγονός πως δεν υπήρχε κανένας φόβος όταν η κληρωτίδα έφερε την Σέλτικ. Κάτι που φυσικά πιστώνεται πρώτ’ απ’ όλα στον Ουζουνίδη. Και ολοκληρώθηκε με εμφανίσεις, τόσο στην Γλασκώβη, όσο και στο ΟΑΚΑ, που ήταν αντάξιες των περιστάσεων. Με το παραπάνω. Κάτι που επίσης πιστώνεται πρώτα στον Ουζουνίδη και μετά στους ποδοσφαιριστές.

Παρεμπιπτόντως ανοίγω μια παρένθεση. Συνολικά στα δυο ματς, οι Σκωτσέζοι ανέδειξαν mpv τον Λαμπρόπουλο. Ενώ οι άνθρωποι της Σέλτικ, αν είχαν τα περιθώρια, μπορεί να τον έβαζαν φεύγοντας στο αεροπλάνο και να τον έπαιρναν μαζί τους πίσω στην Γλασκώβη. Και ας έχουν τον μουντιαλικό Μπογιάτα και τους Αγιέρ, Σιμούνοβιτς και Χέντρι με τα ακριβά συμβόλαια. Βεβαίως την ίδια στιγμή εδώ ακόμα το ψάχνουμε για το αν είμαστε ευχαριστημένοι. Βλέπετε, σε πολλούς εξ υμών, φαίνεται απολύτως φυσιολογικό ένας παίκτης σαν τον Μανωλά, που δεν είχε θέση στον Θρασύβουλα, να μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τον Ολυμπιακό και να φτάσει σε τοπ επίπεδο. Αλλά είναι αδύνατον ένας παίκτης σαν τον Λαμπρόπουλο, που δεν ήταν καν Μανωλάς όταν ήρθε στην ΑΕΚ, να έχει εξελιχθεί μέσα από την ομάδα. Κλείνω παρένθεση.

Ή μάλλον ανοίγω άλλη παρένθεση. Έγινε μεγάλη κουβέντα για τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Δυστυχώς τον Μπογέ ακόμα δεν μπορέσαμε να τον δούμε. Και ο Πόνσε ακόμα δεν είναι έτοιμος και πολύ σωστά διαχειρίζεται με υπομονή την περίπτωση του ο Μαρίνος. Όμως ο Οικονόμου έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στα δυο ματς με την Σέλτικ. Ενώ ο Άλεφ, όσο είχε δυνάμεις απέναντι στους Σκωτσέζους, έδειξε πως είναι ένα χαφ που έλειπε από την ΑΕΚ. Μπαλάτος (που λέει και ένας γνωστός εκδότης υποβρυχίων), αλλά και χταπόδι αμυντικά. Του λείπουν δυνάμεις. Του λείπει και η ενσωμάτωση στην τακτική. Του λείπει ακόμα και το κουλάντρισμα του ενθουσιασμού του. Αλλά είναι χαφ που μπορεί να δέσει με τον Σιμόες, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει κάνει δυο μαγικά παιχνίδια με την Σέλτικ και πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιό του… χθες. Κλείνω και την δεύτερη παρένθεση.

Πάμε στα δυο ματς με την Βίντι. Για καμία ομάδα που έχει φτάσει μια ανάσα από τους ομίλους του Τσου – Λου και που έχει κάνει δυο σερί προκρίσεις χωρίς να είναι φαβορί, δεν μπορεί ουδείς να υποστηρίξει πως είναι της πλάκας. Ούτε πολύ περισσότερο πως η ΑΕΚ θα κάνει περίπατο στο πάγκο για να ταϊσει παπάκια. Αλλά για να μη κρυβόμαστε και πίσω από τον ποδοσφαιρικό καθωσπρεπισμό, τέτοια ευκαιρία στην ΑΕΚ, για να κουνήσει σεντόνι, δύσκολα θα ξαναβρεθεί. Ή μπορεί να ξαναβρεθεί, όταν θα έχει μαζέψει πολλούς ευρωπαϊκούς βαθμούς και θα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος των ζόρικων χρόνων, της καταστροφής και της περιπέτειας πριν την αναγέννηση.

Η διαφορά δυναμικότητας και ρόστερ της ΑΕΚ με την Βίντι, δεν είναι τόσο μεγάλη όση ήταν με την ΑΙΚ στο μακρινό 1999. Όμως σε περίπτωση που δεν πάνε καλά τα πράγματα, η αποτυχία θα είναι ανάλογου μεγέθους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ωστόσο για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτή η φετινή ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή του 1999. Όχι στη σύγκριση του ρόστερ. Δεν μπαίνω σ’ αυτή την διαδικασία, διότι δεν έχει και νόημα. Η μεγάλη διαφορά είναι στη νοοτροπία αυτής της ομάδας, στην αυτοπεποίθηση της, στην μαχητικότητα της, αλλά και στον προπονητή της. Καλός και χρυσός ο Τουμπάκοβιτς, αλλά την ΑΕΚ την έστειλε στα παιχνίδια μπερδεμένη και ελαφρώς μπλαζέ. Ο Ουζουνίδης θα τσιτώσει τους παίκτες του για το ματς με την Βίντι, περισσότερο απ’ όσο τους τσίτωσε για να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στην Σέλτικ.

Βεβαίως η μπάλα πάντα έχει ροπή προς το αρχαιότερο επάγγελμα. Και αν η ΑΕΚ δεν είχε σπάσει τα δοκάρια με την ΑΙΚ, ή αν ο Μαλαδένης έβαζε τα τετ α τετ, η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Ενώ κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει πως και τώρα δεν θα κάτσει γκαντεμιά με δοκάρια (φτου – φτου). Ωστόσο η κουβέντα για τα ματς με τους Ούγγρους, μπορεί να γίνει μόνο όρους ποδοσφαιρικής λογικής. Αφήστε που η ΑΕΚ δεν άφησε γκαντεμιά για γκαντεμιά στα δυο παιχνίδια με την Σέλτικ. Τρεις παίκτες έχασε με τραυματισμό παραμονές των παιχνιδιών. Το μόνο που δεν της έκατσε, ήταν να χάσει το αεροπλάνο και να κινδυνέψει να χάσει το ματς στα χαρτιά.

Η Βίντι επουδενί δεν είναι Σέλτικ. Είναι μια ομάδα σφικτή, μια ομάδα που με καλή αμυντική λειτουργία και με έφεση στο καλό ποδοσφαιρικό ξύλο. Δεν την έκανε καλά ούτε η Λουντογκόρετς, ούτε η Μάλμε. Η ΑΕΚ έχασε καλύτερη ομάδα και από τους Βούλγαρους και από τους Σουηδούς. Κυρίως όμως, έχει την λογική πως θα μπει στο γήπεδο για να παίξει ακόμα πιο σφικτά από τους Ούγγρους, για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα αμυντικά από τους Ούγγρους και να παίξει και ακόμα καλύτερο ποδοσφαιρικό ξύλο από τους Ούγγρους. Από τις πρώτες κουβέντες του Ουζουνίδη μετά την Σέλτικ, φάνηκε ο τρόπος που θα προσεγγίσει η ΑΕΚ το ματς με την Βίντι. Γενικώς από τη νοοτροπία του Μαρίνου, φαίνεται πως θα το πάει το παιχνίδι με τους Ούγγρους. Μια νοοτροπία που ξεκάθαρα έχει «κουμπώσει» μ’ αυτή που αυτά τα αποδυτήρια της ΑΕΚ έχουν. Δεν βλέπουν απέναντι ονόματα αντιπάλου, ούτε δυναμικότητα. Ούτε μετρούν δυνατούς και αδύνατους. Μια ενδεκάδα βλέπουν, που πρέπει να την διαβάσουν, να την αντιμετωπίσουν και να την κερδίσουν. Αυτό έκαναν με την Σέλτικ, αυτό θα κάνουν και με την Βίντι

42 Σχόλια

 1. Θα κρατήσω την τελευταία σου παραγραφο.Εκεί είναι όλη η ουσία του θέματος που συζητάμε.Όλη η αξία του σχολίου σου περιλαμβάνεται σ αυτή τη παραγραφο.Ίδωμεν.

 2. Θα κρατήσω τη τελευταία σου παραγραφο γιατί απ ότι φαίνεται έχουμε διαφορες στη φιλοσοφία μας.Μάλλον δε μπορώ να σε καταλαβω το πιθανότερο είναι αυτο

 3. Μαζί σας παιδιά δεν είπα εγώ να παίζει βρέχει λιαζει μαλον δε καταλαβατε το σκεπτικό μου αλλά δώστου το χρόνο που πρεπει και αν δε μπορει το παιδί χίλιες φορές να φύγει να αδειάσει και θέση να πάει κάπου αλλού να παίξει Αλλά όχι του τύπου σου καθαρίζω στο τηγάνι και ξαναπαιζω μετα απο 1 μήνα.Μετά από κάνα μήνα ξαναπαιξε και όχι κάτι το ιδιαίτερο κάνα 10λεπτο 15λεπτο.Αν είχε καλυτερη διαχείριση πέρσυ από τον Μανολο και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο και καλύτερος θα ήταν φέτος.Όσο πιο συχνές συμμετοχές κανείς τόσο καλύτερος γίνεσαι.Αυτό ακριβώς τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

  • Αλέξανδρος

   Oι προπονητές βάζουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους με βάση αυτά που δείχνουν στις προπονήσεις.
   Δηλαδή να άφηνε εξω τον Αραούχο μέχρι να μάθει κοντρόλ ο Γιακουμάκης?
   Το παιδί έχει συγκεκριμένες αδυναμίες που δε φτιάχνονται με 20 λεπτά ή με μισάωρα.
   Απο την άλλη κανείς δε θα ρίσκαρε να χάσει βαθμούς τη στιγμή που η ομάδα είχε κρεμάσει και έπαιζε στην κόψη του ξυραφιού.
   Δεν είμαστε ακαδημίες ούτε ο Γιακουμάκης είναι μικρός. Ενα χρόνο μικρότερος απο το Λιβάια είναι.
   Σε οσα ματς τον εβαλε δεν έδειξε τίποτα. Ακόμα και στο κύπελλο με αντιπάλους τραχανοπλαγιάδες.
   Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Πρέπει να αρπάζεις την ευκαιρία απο τα μαλλιά γιατί το χάνεις εύκολα το τρένο.
   Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ένας παίκτης που φαινόταν καλούτσικος σε μια επαρχιακή ομάδα να μη μπορεί να σηκώσει τη φανέλα της ΑΕΚ.
   Να δούμε φέτος πώς θα τον διαχειριστεί ο Ουζουνίδης.

 4. Έχεις δίκιο φίλε μου Αλέξανδρε ο Γιακουμακης μπορεί να μη κάνει για την ΑΕΚ αλλά εμένα θα μου επιτρέψεις να τον τσεκάρω όταν θα στηριχθεί πραγματικά από τον προπονητή όπως στηριχτηκαν και στηρίζονται πολλοί.Μετριότητες εμφανίσεις έκανε και στα 2 ματς και μη μου πεις για το γκολ που του έδωσε στη γραμμή ο Λαμπρόπουλος.Καλό είναι για την ομάδα να γίνει πιο ομαδικός και να πατάει πιο πολύ περιοχή για να γίνεται πιο απειλητικός.Εγώ ανέφερα το Γικουμακη επειδή το πιστεύω το παιδί και επειδή εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε γρηγορα θα θυμηθώ ότι μου χάρισε με το λίγο που έπαιξε πέρυσι 1 πρωτάθλημα μετά από 24 χρονια

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   Και ο Καπετανος μας χαρισε καποτε ενα CHL και εξι μηνες μετα του φωναζαμε εν χορω βαλε ενα γκολ και ας πεθανω. Δεν λεει τιποτα ενα γκολ οσο κρισιμο και να ναι -τυπου Καραγιοζοπουλου και αυτο- χιλιες δυο συναστριες μπορει να το εβαλαν, το ταλεντο του Γιακουμακη, η τυχη της στιγμης, η νωχελικοτητα του Μποτια, το πεπρωμενο του Μανολο κτλ. Αν και φετος δεν δειξει κατι καλυτερο δε νομιζω οτι μπορει η ΑΕΚ να τον περιμενει τριτη χρονια, ειναι 24 πχια.

   Ισως και απο φετος θα μπορουσε να παει πληρωμενος στη βαζελα και να τσιμπισουμε Μπεργκ χωρις ρητρα οπως εγραψε σαν φημη ενα αλλο παιδι. Μακαρι να ισχυσει.

  • Αλέξανδρος

   Τι σημαίνει «να στηριχτεί «? Να τον βάζει βρέξει-χιονίσει μέχρι να δείξει κάτι? Κανένας προπονητής δεν παίρνει τέτοιο ρίσκο εκτός αν αναγκαστεί λόγω τραυματισμων.
   Γι’αυτό υπάρχουν οι καθημερινές προπονήσεις . Το παιδί είναι για ομαδες επιπέδου Πλατανιά.
   Και εκεί δηλαδή μια καλή χρονιά έκανε, μέχρι τα 21 του δεν τον ήξερε κανείς.
   Στήριξη είναι που δεν έφυγε ακόμα δανεικός για καναν Απόλλωνα για να αδειάσει θεση και να πάρουμε κάποιον καλύτερο.
   Ελπίζω κατι να κανει στη συνέχεια γιατί η ομαδα έχει μόνο 2 φορ.

 5. Παιχτη γκολτζη περιοχης θελει να παρει ο Ουζουνιδης, το ιδιο θελει και ο Μπαγιεβιτς, και αυτο θα παρει ο Μελς. Υπαρχουν δυο επιλογες και οι δυο καλες, και εχουν γινει επαφες. Ο ενας ειναι πραγματικα βομβα και θα ερθει ΜΟΝΟ αν μπουμε ομιλους.

  Πριν απο δυο εβδομαδες μιλαγαν και για αμυντικο χαφ αλλα ο Αλεφ βγηκε παιχταρας και ο Μανταλος παει για 8αρι οποτε αντι για χαφ τωρα λενε μπορει εχτρεμ για δευτερη μεταγραφη αλλα τιποτα σιγουρο η καλο.

  • Που εισαι φιλε μου! Χαθηκες μετα τις «εσωτερικες» πληροφοριες τον Ιουνιο για Μπαλοτελι. Χαιρομαι να σε διαβαζω. Γελαω παντα με τις πληροφοριες που εχεις εκ των εσω. Να ΄σαι καλα.

 6. Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για Λιβαγια Περί 8 εκ και τέτοια κορδελιτσα στα χρώματα της Κροατίας και στο καλό αλλά επειδή ακριβώς τον ξέρουν στην Ιταλία σαν χαρακτήρα το βλέπω χλωμο.Καλός παίκτης αλλά μέχρι εκεί.Τα παικταράς και τέτοια που γράφουν οι δημοσιογράφοι εμένα προσωπικά δε με αγγίζουν Εχω άποψη εμπειρία τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη θέση και μπορώ να κρίνω.Με τα χρήματα που κόστισε και που παιρνει κάθε χρόνο μπορείς να βρεις πραγματικό φορ με 20-25 γκολ τη χρονιά.Στο κάτω κάτω ας παίζει και ο Γιακουνακης Ποτέ ποτε που λέει και ο φίλος μου ο Κώστας(φαντάζομαι ότι το έγραψε εκ παραδρομης).

  • Αλέξανδρος

   Καλώς η κακώς ο Λιβάια αυτή τη στιγμή είναι ο πιο καθοριστικός παίκτης της ΑΕΚ απο τη μέση και μπροστά.
   Ποιός Γιακουμάκης.. ούτε τα βασικά δε μπορεί να κάνει ακόμα. Και δεν ξέρω αν θα μπορέσει και ποτέ.
   Εχω ξαναπεί πως δεν είναι παίκτης διαφοράς και δεν κάνει για την ΑΕΚ. Προσωπική άποψη φυσικά.
   Μακάρι να διαψευστώ.

 7. Ωραία να γράφουμε διάφορα ηρωικά αλλά με βάση τα νούμερα η Σελτικ είναι καμιά 30 εκ. πίσω από την Τσσκα .
  Αλήθεια τι έγινε όταν αποκλειστηκαμε από την ΑΙΚ ? Τα εικοσάχρονα εδώ δεν θα έχουν ιδέα βέβαια . Ποιος έφυγε μετά το κάζο ? Αν η ομάδα δεν τα καταφέρει να περάσει στους ομίλους ,κάτι που δεν περνάει καν σαν ενδεχόμενο αυτό από το μυαλό μας ,θα ξέρω ότι οι παίκτες έκαναν το χρέος τους στο ακέραιο ενω η διοίκηση όχι .

 8. Αυτη τη φορα,σε αντιθεση με την Σελτικ,ειμαι αισιοδοξος.Ακομα και για προκριση απ το πρωτο ματς,αν ολα πανε καλα.
  Την ΑΙΚ παντως δεν πρεπει να την ξεχναμε σαν παραδειγμα κι εντος αγωνιστικου χωρου κι εκτος..
  Οχι μονο γιατι ειναι σκληρο να αποκλειεσαι σαν φαβορι,αλλα και γιατι δεν πρεπει να ξεχναμε οτι τοτε πηραμε την μεγαλη κατηφορα που οδηγησε στην Δ’..Ηδη ειχε μια κλιση ο δρομος τα προηγουμενα 2 χρονια,αλλα μετα την ΑΙΚ ηταν πορεια στον γκρεμο.
  5δις δραχμουλες ανοιγμα,καπου 15 εκ ευρω και μετα ψαχναμε διαχειριστη να βγαλει τα κοινοχρηστα..

 9. μια που λετε για βρανιεs…….εγω δεν συνχωρω την ανοητη ( ????? λεμε τωρα ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ) κοκκινη στον τελικο……για εμενα εκει μπηκε ενα μεγαλο Χ. ΤΕΛΟΣ.

  • Η κάρτα ήταν ΕΦΕΥΡΕΣΗ σαν αυτές του Κύρου Γρανάζη από τα Μίκυ Μάους…

   ΔΕΝ έγινε ντόρος λόγω
   1. της κακής εμφάνισης της ομάδας..
   2. του ότι δεν είμαστε ΠΑΟΚ (Βόλος – Τούμπα)

   Καμία ευθύνη δεν είχε ο Ογκνιεν στη φάση εκείνη…. Σε άλλες….

   • Αλέξανδρος

    Φυσικά είχε ευθύνη ο Βράνιες. Δεν είχε καμιά δουλειά να πάει και να μπλέξει σε τσαμπουκάδες που προφανώς είχαν αυτόν ακριβώς το στόχο, δηλαδή να αποβληθεί παίκτης της ΑΕΚ.
    Όταν ξέρεις πως ο άλλος σου την έχει στημένη κάθεσαι στη γωνίτσα σου και κοιτάς τη δουλειά σου. Δεν πας να τσαμπουκαλευτείς για μια φάση που δε σε αφορά στην τελική.

   • Παναγιώτης

    Σωστός!Κόκκινη σε εκείνη τη φάση δεν υπήρχε!Αντιθέτως,κάρτα έπρεπε να είχε πάρει ο Βιερίνια!

 10. Επιπλέον η ρήτρα του Λιβάγια είναι 10 εκ. Αν αληθεύουν τα 8 και με δεδομένο ότι λήγουν οι μεταγραφές στην Ιταλία βλέπω να παίζουμε με βιντι με φορ Γιακουνάκη. Εννοείται ότι είναι παντελώς ανέτοιμοι για το ενδεχόμενο, εδώ εξτρέμ ψάχνουμε από την Άνοιξη και φέραν έναν με σύνδρομο κοιλιακών και κοιτανε τώρα ένα που έχει μείνει εκτός ένα χρόνο με αχίλλειο…

  • Φίλε Κώστα με 8 θα ήταν ήδη στο Ελ. Βενιζέλος και τις αποσκευές θα τις είχε πακετάρει ο Ντούσαν με τον Λύμπε..

   Και εγώ και εσύ θα λέγαμε ναι. Να πληρώσεις 1,8 και σε 2 μήνες να τα κάνεις 8 λέγεται ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ… Μπορεί να μας βάζανε και μέσα…

   Σίγουρα υπάρχει πρόταση… Είναι γνωστός ο Μάρκο στην Ιταλία άλλωστε… Αλλά δεν πιστεύω ότι φτάνει σε αυτά τα νούμερα… Ίσως στα μισά… αλλά εκεί δεν τον δίνεις… Περιμένεις Τσου. Λου και πιθανή κλήση στην ανανεωμένη Εθνική Κροατίας που είναι TOP squad…

   Με 8 μύρια στην αγορά έπαιρνες εύκολα και γρήγορα αντικαταστάτη του παιχταρά Μάρκο…

 11. Να δούμε λίγο τα μεταγραφικά πάρε δώσε…

  1. Πουλήσαμε Βράνιες με 3,2
  2. Αγοράσαμε Λιβάγια με 1,8
  3. Αγοράσαμε Αλμπάνη με 0,4
  4. Ενοίκιο Άλεφ 0,15
  5. Ενοίκιο Μπογέ 0,5 (μη επιβεβαιωμένο)
  6. Ενοίκιο Πόνσε 0 (μη επιβεβαιωμένο – πληρώνουμε 50/50 συμβόλαιο)
  ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ = 0,35 (ΑΝ πληρώθηκε ενοίκιο στον Μπογε ή 0,85 αν δεν έχει ενοίκιο)

  Σε κάθε περίπτωση είμαστε ΑΚΟΜΗ μάλλον στη θετική πλευρά με ΚΕΡΔΗ….

  Στα συμβόλαια
  Βράνιες = Οικονόμου, Λάζαρος = Μπογέ, Αραούχο > (1/2 Πόνσε), Άλεφ = Γιόχανσον, Σβάρνας = Άνταμ, Αλμπάνης = νέο, Ανέστης > Γιαννίκογλου….
  Ανανεώσεις αναμένουμε με αυξήσεις συμβολαίων σε 5

  Αυξημένα έσοδα από φανέλα, τηλεοπτικά, Ευρώπη, εισητήρια (από Τσου. Λου), χορηγοί κλπ….

  Έχουμε να πληρώνουμε ρήτρες θεωρητικά 15,5 μυρια (σε 5-6 μεταγραφικές περιόδους τα πολλά) – πρακτικά νομίζω μέχρι τώρα μάλλον 2,8 (Άλεφ – Οικονόμου).
  Αλλά περιμένουμε και πιθανές πωλήσεις παικτών μας με αυξημένη υπεραξία λόγω Τσου.Λου

  ΚΑΙ από καθαρά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ άποψη ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ να κάνουμε ΔΥΟ υπερβάσεις…
  ΦΕΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 2 ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ…

  ΣΤΟ ΤΣΑΚΊΡ ΚΈΦΙ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡ (το 11 ανοιχτό είναι ακόμη και εικόνα από Πόνσε δεν έχουμε).
  Με προβλημάτισε το γεγονός πως δεν μπήκε ούτε στις αλλαγές με Σέλτικ ο Πόνσε και προτιμήθηκε ο Μάνταλος από τραυματισμό.
  Τόσο πίσω είναι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης?

  • Αλέξανδρος

   Φυσικά είναι πίσω αφού δεν έπαιζε πέρυσι και δεν έκανε προετοιμασία.
   Επειδή είναι μικρός σε ηλικία δε σημαίνει πως με το που πήγε στα Σπάτα σε μια εβδομάδα θα ήταν έτοιμος.
   Ασε που ήρθε σχεδόν με το ζόρι.. παίζει κι αυτό το ρόλο του
   Ελπίζω στη συνέχεια να στρώσει

  • Aν ο Πονσε ειναι τοσο πισω σε θεμα φυσικης καταστασης στις 14 Αυγουστου τοτε δεν θα επρεπε να ειχε μπει ως αλλαγη στο ματς στην Σκωτια μια εβδομαδα νωριτερα…….Υπαρχει και ενα ενδεχομενο να εκρινε ο προπονητης οτι εκεινη την στιγμη ενας αλλος παικτης θα προσφερε περισσοτερτα απο τον Πονσε……Αλλα αν ο καθε ξερολας αποδεχθει και αυτο το ενδεχομενο τοτε δεν θα μπορει να πει την εξυπναδα του.

   • Φίλε Alcyon,

    Ο Πόνσε ήρθε ως ο Αντι-Αραούχο εάν δεν κάνουμε λάθος…
    Εάν ήταν διαθέσιμος ο Σέρχιο θεωρείς ότι δεν θα ήταν βασικός ή έστω δεν θα έπαιρνε ένα 20λεπτο συμμετοχής?

    Εδώ προτιμήθηκε ο Κλωναρίδης και ο Μάνταλος (προερχόμενος από τραυματισμό)… καλώς ή κακώς αυτοί προτιμήθηκαν…

    Εάν εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό ΟΚ.
    Εμένα πάντως με προβληματίζει δεν στο κρύβω σε σχέση με την ετοιμότητα του τουλάχιστον…
    Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε μια εβδομάδα και τα κρίσιμα play off έφτασαν….

    • Καλα κανεις και προβληματιζεσαι. Απλα ειναι ατοπο να θεωρουμε οτι δεν μπαινει αλλαγη στις 14 Αυγουστου λογω μειωμενης φυσικης καταστασης αλλα μπαινει μια εβδομαδα νωριτερα. Ο Σερχιο θα ηταν βασικος ή θα επαιρνε ενα 20λεπτο συμμετοχης μονον εαν ειχε κανει προετοιμασια. Ο Πονσε δεν συμμετειχε στο βασικο σταδιο της προετοιμασιας. Προτιμω να εχω εμπιστοσυνη στο προπονητη που δεν εχει δειξει μεχρι στιγμης δειγματα ασοβαροτητας και ανεπαρκειας απο την στιγμη που δεν ειμαι ο πλεον ειδικος. Το οτι προτιμηθηκε ο Κλωναριδης τι σημαινει; Πολυ καλα προτιμηθηκε ο Κλωναριδης εφοσον ετσι εκρινε ο κοουτς που δουλευει με την ομαδα. Και εκ του αποτελεσματος δικαιωθηκε.

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   Να σου πω απλα οτι ο λαλιστατος ηγετης των 365 ημερων ειπε σημερα στον Σπορ φμ οτι η χρονια βγηκε ηδη οικονομικα απο τωρα (χωρις να περιμενουν εσοδα απο εισιτηρια, μπονους νικων ή ισοπαλιων, εκκαθαριση διαρκειας) και με την διαχειριση που κανει μπορει να βγαλει και την επιομενη αν πανε ολα καλα και μπουμε ομιλους !!!
   Περυσι ο ιδιος ειχε πει στο ραδιοφωνο πως με μερος των φετινων εσοδων των 10εκ. εξοφληθηκαν δυο δανεια που ειχε παρει η ΑΕΚ για τις δυο προηγουμενενς χρησεις..
   Και ομως και ομως το ειπε σημερα αυτο! Δυο χρονιες με τα φετινα εσοδα λοιπον.. Απιθανα πραγματα ομολογουνται οποτε κρατα μικρο καλαθι να δουμε τι θα φερουν για χαφ εξτρεμ (και για φορ θεωρω εγω κατι λειπει).

   • Αλέξανδρος

    To άκουσα και γω αυτό

    • Αν ισχυει αυτο, τοτε μεσα στον επομενο χρονο θα φανει το ποσο σκοπευει να κατσει ο Μελισσανιδης…

     • Αλέξανδρος

      Στο δικό μου το μυαλό ο Μελ θα αποχωρούσε όταν θα τελείωνε το γήπεδο.
      Όταν λεω «θα αποχωρούσε» εννοείται πως θα φρόντιζε για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ και θα τα άφηνε ολα τακτοποιημένα και οχι αυτό το μπουλούκι που βρήκε στην ΠΑΕ όταν πέσαμε στην Β’ εθνική.
      Πιστεύω πως θα αποχωρήσει για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή τα χρόνια περνάνε και δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι μεγαλομέτοχος στην ΑΕΚ αφού είναι ασύμβατη με τις επιχειρήσεις του.
      Αυτή τη στιγμή μεγαλομέτοχοι είναι ο.. Ασλανίδης και η.. Αρκάδη.
      Δηλαδή η ΑΕΚ δε μπορεί να δικαιολογήσει μεγάλα ανοίγματα διότι το πόθεν έσχες των τωρινών μετόχων δεν το καλύπτει. Αλλά μέχρι να τελειώσει το γήπεδο δε μπορεί να σκαλίσει τα διοικητικά για πολλούς λόγους.
      Είναι λοιπόν αναγκασμένη η ΑΕΚ να καταφεύγει σε «δανεισμό» για να κλείνει τρύπες και να επενδύει το κάτι παραπάνω.
      Γι’αυτό πάμε τόσο λάου-λάου κάθε χρόνο. Ενα μικρό βήμα προς τα πάνω αλλά πολύ μαζεμένα.
      Δεν λεω πως αν ήταν μεγαλομέτοχος θα έβαζε εκατομμύρια, ποτέ δεν ήταν τέτοιος. Αλλά είναι αλλιώς να έχεις μεγαλομέτοχο Ασλανίδη και αλλιώς Μελισσανίδη, Σαββίδη, Βαγγέλα κλπ.
      ΌΤαν με το καλό τελειώσει το γήπεδο η ΑΕΚ θα είναι ενα πολύ ελκυστικό project για τον κάθε επιχειρηματία.
      Τότε πιστεύω πως θα έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις όσον αφορά τα διοικητικά, αλλά μέχρι τότε η ομάδα θα ζεί απο τα έσοδά της ακόμα και αν αυτό συχνά-πυκνά μας τσαντίζει.
      Εμένα προσωπικά με τσαντίζει αρκετά συχνά 😛

      • ροστερ πρωταθλητισμου

       Παντως Αλεξ με τα φετινα εσοδα που προβλεπονται απο διαρκειας, χορηγους, εισιτηρια, εσοδα ΤΣΛ (με το καλο), πωλησεις που ερχονται σιγα σιγα επιτελους, θα ξεπερασει τα 35εκ φετος οποτε δε θα υπαρχει προβλημα με Ασλανιδη, λεσχη φιλων ΑΕΚ, Αγγελοπουλο, Γαντζουλα ουτε στο εγγυς μελλον. Αν κανουμε και καμια νικη στο ΤΣΛ βαλε ακομα 2,9εκ. Αν ζουσαμε με τα μισα απο αυτα θα μασταν σουπερ, το θεμα ειναι οτι η ΑΕΚ ζει ουτε με το ενα τριτο αυτων σημερα αν θεωρησουμε οτι το μπατζετ δεν ξεπερναει τα 12εκ.
       Ειχα ακουσει τον Τσακ στο ραδιο που ελεγε οτι ο γιος του Μελ ειναι πιο τρελος με την ΑΕΚ και πολυ πιο απλας απο τον πατερα αλλα τον συγκρατει ο μεγαλος και τον «εκπαιδευει» για να ναι πιο μαζεμενος.Οποτε μπορει και ο γιος να ναι η επομενη μερα με καποιο σχημα μπροστινων μπροστα λογω ΟΠΑΠ. Δε νομιζω θα πουλησει ποτε οσο ειναι κερδοφορα η ομαδα οπως ειναι μεχρι τωρα και θα ναι και σιγουρα με το γηπεδο με το γηπεδο. Ο Κοκκαλης πουλησε 72, ο Μελ ειναι 67 γιατι οχι μια δεκαετια ακομα? Πιο γαλαντoμα λιγακι ομως ??

       • Αλέξανδρος

        Mακάρι, καλά να είμαστε να τα ζήσουμε. Όμως απο τη στιγμή που φτιάχνεται το γήπεδο δεν ανησυχώ για την επομένη μέρα.

       • Αυτο ειναι το θεμα, οτι πλεον θα εχουμε κερδος και μαλιστα μεγαλο…
        Ετσι οπως το βλεπω, αυτο το κερδος ειτε θα επενδυθει στην ομαδα (οχι απραραιτητα για μεταγραφες), ειτε θα συσσωρευτει, ωστε να πουλησει υπερκερδοφορα επιχειρηση με νεο γηπεδο…Δε μπορει να γινει κατι αλλο…
        Αν τα κερδη γυρισουν στην ομαδα, τοτε η οικογενεια Μελισσανιδη θα μεινει για καιρο…Αν τα ψαχνουμε, τοτε σε 3,5 χρονια θα εχουμε τελειως διαφορετικο διοικητικο σκηνικο…Ετσι το βλεπω…

 12. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ-ΕΛΕΟΣ ΜΕΤΗΝ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΑ….

  • Κορίνθιος

   Επιμένεις να διαστρεβλώνεις, στην καλύτερη, ή να μην καταλαβαίνεις, στην χειρότερη για εσένα, τι σημαίνει δανεικός με οψιόν αγοράς. Στην περίπτωση που Μπογιέ, Πόνσε, Άλεφ και Οικονόμου πείσουν πως αξίζουν κι ενεργοποιηθούν οι ρήτρες τους, ποιος θα έχει κάνει τις ακριβότερες μεταγραφές; Θα είναι υπέρβαση για την ομάδα τα 15 εκατομμύρια ή όχι;

  • ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

   Oυστ απο δω μαυροασπρη ……Πηρες τον Βερνμπλουμ………Θα φας κι αλλες βουρτσες οποιον και να παρεις.

 13. Το ρόλο του δημιουργικού χαφ…μπορεί να τον έχει κατά πρώτο λόγο ο μανταλος….η ο μπακασετας κατά δεύτερον. … Το έχει πει ο Μαρίνος σε συνέντευξη του….. πρέπει ο μανταλος να δεχθεί αυτή την πρόκληση….που θα του απογειώσει την καριέρα. .. σε λίγο καιρό με αυτούς που έρχονται. .δεν θα έχει ρόλο αριστερά η δεξιά….. δυστυχώς.

 14. Τα παιχνίδια με τέτοιου τύπου ομάδες μοιάζουν με αυτά του Ελληνικού πρωταθλήματος με ομάδες τύπου Ατρόμητος ή Τρίπολης. Για να ανοίξεις τέτοιες άμυνες πρέπει να έχεις εξτρέμ κάτι που λείπει από το ρόστερ με αποκλειστική ευθύνη του μεταγραφικού επιτελείου.
  Επιπλέον χρειάζεται σκληρό παιχνίδι κάτι που εμείς δεν το έχουμε.
  Είμαστε καλύτερη ομάδα σίγουρα αλλά πάλι περιμένουμε από τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές να τα δώσουν όλα. Η ομάδα είναι ταλαιπωρημένη, έχει 3 παιχνίδια σε επτά ημέρες (βιντι – Πας – βίντι) και περιμένουμε να κάνουμε μεταγραφές τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ενώ οι ανταγωνιστές (με ίδια ή λιγότερα έσοδα) σχεδόν έχουν κλείσει το ρόστερ. Πότε πια θα βοηθηθούν οι παίχτες και πότε θα αποφασίσουμε να πάρουμε
  παίχτες ποιότητας που να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα να παλεύουν για την ομάδα;
  Εννοείται ότι για ανανεώσεις δεν μιλάμε……

 15. Φέτος η ΑΕΚ μέτα την πώληση Βράνιες επέλεξε να στηριχτεί περισσοτερο και να δωσει χωρο σε Λαμπρόπουλο, Τσοσιτς (πολιτικη σαφως κατευθυνομενη κι απο οικονομικους παραγοντες) και να προχωρησει μονο σε μια μεταγραφη κατ εισηγηση του προπονητη της (Οικονόμου), που σιγουρα εμπεριειχε ρισκο αν και αξιολογωντας τη στο παρον αποδεικνυεται απολυτως επιτυχημενη. Στο μυαλο του Ουζουνιδη σιγουρα ο Οικονομου προοριζονταν και για αντιΤσιγκρινσκι (δεδομενης της ευπαθειας του) και ο Λαμπροπουλος εμμεσα ως αντιΒρανιες (αν και πιθανοτατα οταν ειναι ολοι υγιεις το διδυμο θα ειναι Οικονομου Τσιγκρινσκι). Ποσοτικα πλεον η ομαδα ειναι καλυμμενη με 4 σχεδον ισαξιες επιλογες + Σβαρνα, δεδομενου κι οτι ο Ουζουνιδης δε δειχνει να χρησιμοποιει τριαδα. Το μεγαλυτερο μειονεκτημα του Λαμπροπουλου ειναι οτι λεγεται Λαμπροπουλος. Εχει κι αλλα αλλα το μεγαλυτερο ειναι αυτο. Ο Ουζουνιδης παντως τον εμπιστευεται και ο ρολος του φετος θα ναι ενισχυμενος. Ευτυχως με τα πολλα η ΑΕΚ δεν εχασε το ατου της ανασταλτικης της λειτουργιας, κατι που δεν ειχε η Σελτικ και αν το ειχε πολυ πιθανον να ειχε περασει αυτη. Η ομαδα εχει βασεις, προσπαθει να παιξει ποδοσφαιρο, δεν εχει ΤΟΥΣ παικταραδες σε καθε θεση αλλα εχει ενα καποιο επιθετικο προσανατολισμο. Απλα δε θα την ευνοει παντα η τυχη, δε θα βρισκει γκολ απο τον ξεχασμενο Κλωναριδη σε σεντρα του κατα συνθηκη εξτρεμ, αποντος των Μπογιε-Μανταλου, Λοπες, ουτε γκολ-φαουλ που κατεληξε γκολ απο τον εκτακτο Γκαλο σε αντικατασταση αυτη τη φορα του Λοπες. Οφειλει να ενιχυθει μεσοεπιθετικα και, αν αποτελει απαιτηση και του Ουζουνιδη, μ ενα πιο δημιουργικο παικτη στον αξονα. Δε πρεπει να θεωρησει κανεις οτι επειδη η Βιντι λεγεται Βιντι ειμαστε ηδη στους ομιλους. Χαμηλα η μπαλα και παλι προτιστως με συμπαγη αμυνα, αγωνιστικοτητα και ας ελπισουμε με λιγη ακομα τυχη στην επιθεση να προκριθουμε και ν αλλαξουμε για τα καλα επιπεδο σε ολους τους τομεις. Βημα βημα και σταθερα,με ελαχιστο επενδυτικο ρισκο, η ΑΕΚ μεγενθυνεται, δεδομενων ομως των ευνοικων προδιαγραφων, ητοι ενα αξιολογο ροστερ με καποια ομως εμφανη κενα και τη συμμετοχη στο τσουλου, οφειλει να καλυψει αυτα τα κενα για να παγιωθει στο υψηλο επιπεδο που βρισκεται.

 16. Πραγματι ο Λαμπρόπουλος εκανε δυο καταπληκτικα ματς. Αλλα επειδη το ειδαμε εμεις με τα ματια μας, οχο επειδη το λενε οι Σκωτσεζοι. Γιατι αν ειναι να επικαλουμαστε το τι λενε αυτοι,τοτε να δεχτούμε και τα σχολια τους για τους υπολοιπους. Γιατι, αν δεν κανω λαθος, ουτε ο Μπακακης πηρε υψηλο βαθμο ουτε ο Σιμοες.

  • να ρωτήσω ο Ρεχάγκελ πόσες μεταγραφές έκανε από το 2002 μέχρι το 2004 που πήρε το Ευρωπαϊκό ? Μα θα μου πει κάποιος έφυγαν Μανόλο Βράνιες , Αραούχο , Γιόχανσον , Λάζαρος Κονέ Τζανετόπουλος , . Ηρθαν Ουζουνίδης Οικονόμου , Αλμπάνης ,Πονσέ , Μπογε , Αλεφ , Σβάρνας . Πολλές αλλαγές για έναν μικρό οργανισμό όπως είναι μια πετυχημένη ομάδα ποδοσφαίρου . Θα είναι μεγάλη επιτυχία αυτού του οργανισμού να εντάξει όλες τις νέες προσωπικότητες στο πνεύμα της ομάδας . Σε ματς ομίλων με ισχυρούς αντιπάλους είναι πολύ λογικό να δούμε ταυτόχρονα Χουλτ Λοπες και Μπακάκη Γκάλο να παίζουν τις πλευρές , για το Ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν και οι Γούσης και Αλμπάνης που πρέπει να παίζουν αν θέλουμε να εξελίσεται ο οργανισμός . Υ.Γ ο Κονέ θα έρθει ? μεγάλη μου καψούρα για ακραίος ο Μανθάτης μπορεί να βρεί τρόπο να τον πάρει ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *