Ένας χαφ, μα τι χαφ

Ένας χαφ, μα τι χαφ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θα μπω στην διαδικασία να ανοίξω κουβέντα για όσα έγιναν στην Τούμπα. Άλλωστε ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Και υπάρχει πολύ πράγμα μπροστά ως προς τις μάχες που πρέπει να δώσει η ΑΕΚ. Αμέσως, αμέσως, ξεκινά ένα επταήμερο που είναι φωτιά και λάβρα.

Αυτό με τον χρόνο που δεν γυρίζει πίσω, ισχύει με την περιβόητη συζήτηση περί μεταγραφών. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε πίσω στον Αύγουστο και να βγει η ΑΕΚ στην αγορά για να ψωνίσει παίκτες για να καλύψει κενά. Επομένως δεν βρίσκω το νόημα της διαρκούς επανάληψης του συμπεράσματος πως έγινε λάθος στον προγραμματισμό. Έστω και αν η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως.

Βεβαίως εκείνο που έχει μεγάλη σημασία, είναι να καταλήξουμε επιτέλους, τι είναι αυτό που λείπει αγωνιστικά από την ομάδα. Το πιάνω από τα εξτρέμ. Η ΑΕΚ σταθερά από την αρχή των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων, παίζει χωρίς τον Μπογέ και στα περισσότερα ματς χωρίς τον Αλμπάνη. Ενώ η περίπτωση Γιαννιώτα δεν διαφέρει πολύ απ’ αυτή του Κονέ πέρυσι ή του Λάζαρου πρόπερσι. Και οι δυο άρχισαν να παίζουν αυτό που μπορούν, από τον Νοέμβρη – Δεκέμβρη και μετά. Επομένως δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να τον δούμε τον Γιαννιώτα πανέτοιμο μήνα Σεπτέμβρη. Παρόλο που δεν είναι τόσο πίσω τώρα, όσα ήταν οι άλλοι οι δυο στην αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Επί της ουσίας πως ο Ουζουνίδης διαχειρίζεται αγωνιστικά την ομάδα σχεδόν από την αρχή των επίσημων υποχρεώσεων, χωρίς τρεις παίκτες που προορίζονται για τα άκρα της επίθεσης. Συμπτωματικά μάλιστα και οι τρεις αποτελούν μεταγραφές καλοκαιρινές. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ απέκτησε τρια εξτρέμ και ακόμα δεν μπορεί να τους ρίξει στην μάχη. Επομένως στην ερώτηση τι λείπει από τα εξτρέμ, η απάντηση βρίσκεται στους τρεις παίκτες που ακόμα δεν έχουν μπει στην εξίσωση.

Μπορεί ο καθένας εξ ημών να έχει την δική του άποψη για το πόσο θα βοηθήσει κάθε ένας απ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να έχει καλή ή κακή άποψη για την ποιότητα τους. Όμως η ουσία είναι, πως μέσα στο γήπεδο, που είναι και ο μεγαλύτερος κριτής, δεν έχουμε δει κανέναν από τους τρεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις, θεωρίες και κάποια ακόμα και ιστορίες για αγρίους. Πάμε παρακάτω.

Η επόμενη κουβέντα γι’ αυτό που λείπει αγωνιστικά από την ομάδα είναι πιο καυτή και πιο ουσιαστική. Αφορά τα χαφ. Ξεκινάμε από το προφανές. Λείπει ένας παίκτης που δεν αποκτήθηκε στην μεταγραφική περίοδο. Το είπαμε, το συμφωνήσαμε, το εμπεδώσαμε. Όμως ένα ερώτημα που έχει ουσία, είναι τι σόι παίκτης θα έπρεπε να είναι. Χαφ, ναι. Αλλά τι χαφ; Διότι φοβούμαι πως η προσέγγιση που έχει γίνει για τις ανάγκες στα χαφ, είναι σε λάθος δρόμο.

Ακούω και διαβάζω πολλούς να επιμένουν, πως ο Σιμόες θα σκάσει από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως έχει ήδη σκάσει, γι αυτό και οι κακές του εμφανίσεις σε Άμστερνταμ και Τούμπα. Πιθανώς και να είναι έτσι τα πράγματα. Θαρρώ ωστόσο, πως αντικαταστάτης του Σιμόες υπάρχει στο ρόστερ και μάλιστα είναι και (πολύ) καλός. Εννοώ τον Γαλανόπουλο.

Το είχα γράψει ήδη από το καλοκαίρι του 2017 και επιμένω και τώρα που έχει κυλήσει ένας χρόνος και πολλά αγωνιστικά λεπτά του Γαλανό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει ένα αξιοπρεπές οκτάρι, αλλά ένα σούπερ ποιοτικό εξάρι. Δυνατός, με κορμί, με ταχύτητα και με αίσθηση του χώρου. Προφανώς χρειάζεται βελτίωση στον τρόπο διαχείρισης της πρώτης πάσας, αν μιλάμε για «εξάρι». Είναι όμως 21 χρονών. Αλίμονο να μην χρειαζόταν βελτίωση και δουλειά σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού.

Όμως για να μπορέσει να έχει αυτή την βελτίωση, θα πρέπει να μονιμοποιηθεί σ’ έναν ρόλο και να τον δουλέψει. Θυμίζω πως από τότε που ο Γαλανόπουλος ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, λειτουργεί σαν εκκρεμές. Από εξάρι σε οκτάρι και πάλι εξάρι και πάλι οκτάρι. Έτσι δουλειά δεν γίνεται, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του Γαλανό, που είναι πάνω στο ξεπέταγμα του. Θαρρώ πως αυτό ακριβώς είχε εντοπίσει και ο Ουζουνίδης και τον περασμένο Ιούνη ήθελε τον οπωσδήποτε να παραμείνει στο ρόστερ ο Κονέ. Τότε δεν έγινε και μεταξύ μας, δεν ξέρω αν είχε νόημα να γίνει τον Σεπτέμβρη. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ κόφτες μπορεί να έχει. Και τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο αλλά ακόμα και τον Τσόσιτς αν χρειαστεί. Οκτάρια; Εδώ είμαστε. Εδώ υπάρχει το μεγάλο κενό. Υπάρχει ο Άλεφ που ακόμα είναι πολύ άγουρος ποδοσφαιρικά και έχει φανεί όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει σε υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Με τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα πετούσε, με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ παραπατούσε. Στο ρόστερ υπάρχει ο Μοράν και ο Αϊντάρεβιτς. Αμφότεροι εκτός αποστολής από το ματς της Τούμπας. Ο ένας εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Δεν γίνεται ο Μαρίνος να βασιστεί σ’ αυτούς τους δυο, εκτός αν δέκα παίκτες πέσουν στο κρεβάτι με γρίπη και δεν βγαίνουν έντεκα για ενδεκάδα.

Επομένως η τρύπα βρίσκεται στα οκτάρια. Αυτός ο χαφ λείπει από την ΑΕΚ. Αυτόν θα πρέπει να ψάξει στην αγορά τον Γενάρη. Ακόμα όμως είναι Σεπτέμβρης, άντε Οκτώβρης. Μέχρι τότε; Στην Τούμπα ο Ουζουνίδης δοκίμασε τον Μπακασέτα στα χαφ. Έξυπνη ιδέα. Και ο Μπακασέτας ανταποκρίθηκε και ας μην είχε παίξει χαφ ούτε στο δημοτικό. Παρεμπιπτόντως, βρείτε μου μια ομάδα που να έχει ποδοσφαιριστή, που σ’ όποια θέση και αν του πει ο προπονητής να παίξει, να το κάνει χωρίς να βαρυγκωμά ούτε από μέσα του και απλώς να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά για να ανταποκριθεί. Τερματοφύλακα να τον βάλουν τον Μπακασέτα, θα καθίσει και θα κάνει δυο ώρες έξτρα προπόνηση με τον Μιχαηλίδη, για να γίνει καλύτερος.

Θυμίζω πως ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας κάνει σούπερ σεζόν ως δεύτερος επιθετικός. Και αμέσως τον έκαναν εξτρέμ. Ως εξτρέμ έφτασε μέχρι και την εθνική. Διότι στο μυαλό αυτού του παιδιού είναι η μπάλα και τίποτα άλλο. Μπάλα και δουλειά και το καλό της ομάδας. Όλα αυτά δεν περνάνε μέσα από συγκεκριμένη θέση. Γι αυτό και τον σκέφτηκε ο Μαρίνος για τα χαφ. Πέρα από το γεγονός πως είναι παίκτης που σηκώνει το κεφάλι, που μπορεί να περάσει την μπάλα μπροστά και κυρίως μπορεί να απειλήσει με σουτ. Ότι δηλαδή πρέπει να κάνει το σύγχρονο χαφ. Δεν ξέρω αν θα προχωρήσει το πείραμα. Ο Μαρίνος ξέρει καλύτερα. Είναι πάντως μια λύση, που όχι μόνο θα κλείσει το πραγματικό κενό στα χαφ, αλλά θα κάνει και πολύ λειτουργική την ομάδα, όταν θα είναι έτοιμοι Μπογέ, Αλμπάνης και Γιαννιώτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X