Η ευκαιρία στα πόδια της και το μυαλό στο γήπεδο

Ο Τάσος Καπετανάκος κάνει break από την πανδημία και αναλύει το πλάνο της ΑΕΚ

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού, τα έκτακτα μέτρα, το #menoumespiti που πρέπει να γίνει νόμος στο μυαλό μας και την υπερ-πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν στον πολύπαθο πλανήτη μας, πρέπει να έχουμε και κάποια… κενά να ξεφεύγουμε. Ναι, τα σημαντικά είναι εκεί και πως θα το ξεπεράσουμε, αλλά οδηγίες και συμβουλές θα ακούτε από τους ειδικούς όχι από τον κάθε μυαλοπώλη των MME. Οτι ζούμε θέλει μυαλό και λογική, τίποτε παραπάνω.

Για αυτό αφήστε να μιλήσουμε για… ΑΕΚ.

Πάμε λοιπόν στα της ΑΕΚ να… ξεφύγει λίγο το μυαλό μας. Με δεδομένη τη διακοπή, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί αργότερα. Αρα θα συμπιεστεί το κενό ανάμεσα στις δύο σεζόν και αυτό μειώνει και το χρόνο που θα έχει μπροστά της να τελειώσει το σχέδιο για τη νέα ομάδα. Για αυτό και ο Ιλια Ιβιτς με τον Μάσιμο Καρέρα (με δεδομένη την ηθική δέσμευση του Ιταλού ότι συνεχίζει μετά και τη δημόσια δήλωση του) πρέπει να… τρέξουν από τώρα. Το ξέρουν σίγουρα καλύτερα από μένα.

Η θέση του Μελισσανίδη

Η ΑΕΚ έχει την ευτυχία να έχουν τα κουμάντα του ποδοσφαιρικού τμήματος, δύο άνθρωποι με γνώσεις, εμπειρία, ψημένοι από πρωταθλητισμού, με παραστάσεις εκτός Ελλάδας που έχουν την φιλοδοξία να φτάσουν ψηλά μαζί με το κλαμπ. Και σίγουρα και οι δύο τους ξέρουν καλύτερα. Πλέον, η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα άλλο στάδιο. Της δημιουργίας της νέας ΑΕΚ και της ομάδας που θα μπει στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή πρέπει να είναι η μεγάλη εικόνα για το κλαμπ. Και ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρέπει να νιώθει ανακούφιση που καταφέρνει να έχει αυτούς τους δύο σε κεντρικό ρόλο στο κλαμπ.

Τι απομένει; Να τους στηρίξει έμπρακτα για τη δημιουργία της νέας ομάδας. Όπως ορθά έκανε και πέρυσι το καλοκαίρι με τις επιλογές του. Έτσι πρέπει να κάνει και φέτος, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής που λειτουργεί η ΠΑΕ ΑΕΚ. Προφανώς και δεν επιθυμούμε το κλαμπ να γίνει σε καμία περίπτωση ΠΑΟΚ που… τρέχει και δεν φτάνει με το FFP και είναι στο όριο της τιμωρίας. Πρέπει να υπάρχει… κίνηση στην αγορά και στο «πάρε» και στο «δώσε» για να μπορείς να λειτουργείς ορθά και σοφά.

Το βήμα προς τα πάνω

Η ΑΕΚ, αν ο Ιβιτς λειτουργήσει όπως έχει στο μυαλό του, θα μπει σε αυτό το πλαίσιο. Η διοίκηση μένει να δώσει και στους δύο τα εφόδια για να καταφέρουν να πλησιάσουν τους… αποπάνω. Θα είναι άδικο για ότι έχει καταφέρει να μην το κάνει.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πρέπει να λειτουργήσει πλέον σε πιο σύγχρονα και επαγγελματικά πρότυπα σε όλα τα επίπεδα, με έμπειρα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά (από το scouting μέχρι μέχρι και την φροντίδα του χλοοτάπητα πχ), ώστε να μπει στο νέο γήπεδο έτοιμη σε κάθε τομέα. Για να κεφαλαιοποιήσει την μεγάλη επένδυση της.

Δείτε επίσης

Δέκα και… νύχτωσε!

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ασχολείται με τα play offs…