Γιατί «καίει» και χρονικά η υπόθεση του Βέρντε

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ανάγκη ο Καρντόσο να έχει όσο το δυνατό πιο γρήγορα τον Βέρντε ή άλλον παίκτη για τα άκρα

Η ΑΕΚ ζει στους ρυθμούς δύο μεταγραφικών υποθέσεων σημαντικών, από αυτές που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Νέλσον Ολιβέιρα και Ντανιέλε Βέρντε. Σημαντικές, αλλά προς το παρόν και οι δύο με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Δεν μπορείς να πεις πως τις ελέγχουν στην Ένωση. Ο Ολιβέιρα ακόμη δεν έχει μείνει ελεύθερος από την Νόριτς, αν και το πιθανότερο είναι πως θα μείνει. Αλλά εκτός από αυτό, ακόμη δεν έχει συμφωνήσει να έρθει στην ΑΕΚ στην περίπτωση που θα μείνει ελεύθερος.

Ο Βέρντε έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ, αλλά προς το παρόν κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο είναι το τι μπορεί να γίνει με την Ρόμα. Το αντίθετο δηλαδή, απ’ ότι συμβαίνει με τον Ολιβέιρα. Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πως στην Ένωση δεν αντιλαμβάνονται πως και για τις δύο περιπτώσεις όλα είναι ανοιχτά και καμιά εγγύηση δεν υπάρχει για θετική έκβαση. Προϋποθέσεις ναι, υπάρχουν. Και μάλιστα πολλές και καλές. Αλλά καμιά ασφαλής εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει.

Οχι απλά να έχει παίκτες, αλλά…

Επειδή λοιπόν σίγουρα το αντιλαμβάνονται κι επειδή η ΑΕΚ φαίνεται να έχει βγει στην αγορά διατεθειμένη να πληρώσει καλά γι’ αυτές τις δύο κινήσεις, το πιθανότερο είναι πως δεν κάθονται απλά να περιμένουν τι θα γίνει με Ολιβέιρα και Βέρντε. Το έχουμε πει ξανά, πως ειδικά για τα άκρα της επίθεσης, η ανάγκη της βασικής προσθήκης το συντομότερο δυνατό είναι μεγάλη. Το ζητούμενο δεν είναι να έχει απλά παίκτες να δουλέψει. Πρέπει να έχει κι αυτόν ή αυτούς, που θα δώσει τον πρώτο λόγο. Το συντομότερο δυνατό.

Και κάτι ακόμη σημαντικό. Επειδή γίνεται κουβέντα και κατά τη γνώμη μου όχι άδικα, για πιθανότητα η ΑΕΚ να χρειάζεται κι άλλον έναν ακόμη ακραίο, αυτή την απόφαση ο προπονητής θα την πάρει ή δεν θα την πάρει, πιο εύκολα, εφόσον έχει εικόνα των ισορροπιών που θα διαμορφώσει η βασική κίνηση. Στα στόπερ για παράδειγμα, που επίσης γίνεται κουβέντα μάλλον εύλογη για πιθανή ανάγκη ακόμη μιας προσθήκης, έχει την ευχέρεια να το διαπιστώσει σύντομα. Δουλεύει με μια τετράδα στόπερ ολοκληρωμένη και μπορεί να τα βάλει σύντομα σε μια σειρά στο μυαλό του, για το αν χρειάζεται και κάτι ακόμη.

Και με Λιβάγια και χωρίς Λιβάγια

Είπαμε, ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι αυτός που έχει το απόλυτο δικαίωμα και περιθώριο να κρίνει και να αποφασίσει. Ό,τι και να αποφασίσει είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει οδηγό για τις κινήσεις της διοίκησης. Μόνο που θα πρέπει τουλάχιστον για τα άκρα της επίθεσης την ευκαιρία όσο γίνεται πιο γρήγορα την ευκαιρία να κρίνει με δεδομένη την παρουσία και της μίας τουλάχιστον βασικής μεταγραφής. Για τον φορ είναι πιο αυτονόητα τα πράγματα. Η ομάδα τον χρειάζεται έτσι κι αλλιώς, υπάρχει και ο Λιβάγια. Ξέρεις δηλαδή πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, με την μεταγραφή που κυνηγά η ΑΕΚ.

Για τα άκρα, δεν ξέρεις. Πρέπει να έχεις όλα τα «εργαλεία» για να αποφασίσεις

Δείτε επίσης

Το πρώτο μεγάλο ζόρι στα πλέι οφ το έχει ο Καρέρα

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει τα δεδομένα για τα πλέι οφ της Super League και την θέση του φορ