Ευχές, μεταγραφές, στόχοι!

Ο ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ στο προσωπικό του blog, για γενέθλια, Κύπελλο, μεταγραφές, μπάσκετ, τα πάντα όλα!

Ξεκινάμε φυσικά και με τη δική μας ευχή για την μεγαλύτερη και ομορφότερη ομάδα του κόσμου, που σήμερα συμπληρώνει τα 95 χρόνια ζωής. Τα Χρόνια Πολλά στην ίδια την ΑΕΚ, δεν χρειάζονται γιατί η ΑΕΚ είναι αθάνατη και θα συνεχίσει να υπάρχει εις τους αιώνες των αιώνων.

Χρόνια Πολλά, λοιπόν, με υγεία στους απανταχού πιστούς της ανά την υφήλιο για να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα πολύ καλύτερα που έχει μπροστά της, η ΑΕΚ. Τα πολύ καλύτερα που δεν μπορούμε, ούτε να τα φανταστούμε.

Στην ίδια την ΑΕΚ, το μόνο που μπορούμε να λέμε, όχι σήμερα που έχει γενέθλια, αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό και σε κάθε μας ανάσα, είναι «ευχαριστούμε που υπάρχεις».

Γιατί πάνω από τα επικά της κατορθώματα, από τη γέννηση της μεγάλης ιδέας και της ίδρυσής της, σαν σήμερα πριν από 95 χρόνια, η ΑΕΚ είναι ο λόγος για να ζούμε καθημερινά με έντονα συναισθήματα ότι και όπου χτυπάει η καρδιά της, η ΑΕΚ είναι ο λόγος για να αισθανόμαστε όμορφα για ότι πιο υπερήφανο και τίμιο έχει απομείνει σε έναν πολύ άσχημο κόσμο.

Η ΑΕΚ, η μάνα όλων των προσφύγων… Η ΑΕΚ, η ιδέα, ο τρόπος ζωής μας… Η ΑΕΚ που μας έχει φέρει στα μάτια, όλων των ειδών τα δάκρυα… Η ΑΕΚ των φιλάθλων, τη μοναδικότητα και τη γνησιότητα των οποίων, δεν μπορεί χωρίς να φταίει, να την καταλάβει φίλαθλος άλλης ομάδας. Η ΑΕΚ, η Οικογένεια, η Ένωσις, η Original 21, με την υπέροχη σημερινή της ανακοίνωση. Να είμαστε καλά, λοιπόν, υγιείς και δυνατοί δίπλα της!

Αύριο, Κυριακή 14 Απρίλη, θα μετράμε 26 και σήμερα, που λέγαμε και στο στρατό, για τον τελικό του Κυπέλλου και την κατάκτησή του από την ΑΕΚ. Δεν είναι υποτίμηση του ΠΑΟΚ αυτό, σε καμία περίπτωση. Απλά, είναι ο «μονόδρομος» της «Ένωσης».

Ο ΠΑΟΚ είναι φέτος, καλύτερη ομάδα και αύριο στη Λάρισα, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ύστερα από 34 χρόνια. Έτσι είναι. Όπως η ΑΕΚ ήταν πέρυσι, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και με διαφορά, όπως αποτυπώθηκε παντού εκτός από τον τελικό Κυπέλλου (πρωτάθλημα, αήττητη στα ντέρμπι, αήττητη πορεία στην Ευρώπη, πρόκριση από όμιλο, τρεις νίκες επί του ΟΣΦΠ), έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα.

Οι αβάντες που έχει είναι μια πραγματικότητα, τις είχε άλλωστε και πέρυσι και πρόπερσι, αλλά εξίσου πραγματικότητα αποτελεί και η σταθερότητα και η διάρκεια της αγωνιστικής του εικόνας.

Υπάρχει μια αντίληψη, σύμφωνα με την οποία, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάθει στον τελικό του Κυπέλλου, ότι ακριβώς έπαθε πέρυσι η ΑΕΚ. Να έχει «αδειάσει» δηλαδή από τους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ενδόμυχα να χαλαρώσει. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ γιατί μιλάμε για δύο διαφορετικές καταστάσεις.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα και έκανε τη φιέστα της, μόλις μια εβδομάδα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου και πολλοί από τους παίκτες της, ήταν ακόμα σε… hangover από το μεθύσι της χαράς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρωτάθλημα και με μαθηματικό τρόπο, αύριο, δηλαδή τέσσερις εβδομάδες πριν από τον τελικό και θα κάνει τη φιέστα του, την άλλη Κυριακή, στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα, δηλαδή τρεις εβδομάδες πριν από τον τελικό. Καμία σχέση λοιπόν, οι δύο καταστάσεις μεταξύ τους, μόνο και μόνο από χρονικής άποψης.

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να στηρίζεται σε τίποτα μα τίποτα άλλο, από το να πορεύεται προς τον τελικό-μονόδρομο, με καλή ψυχολογία, με προσηλωμένο το μυαλό στο στόχο, με ρυθμό, με βελτίωση και με σοβαρότητα.

Έχει αρχίσει να το κάνει, όπως έχει αποτυπωθεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια (τρία για το πρωτάθλημα συν τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την Λαμία) και στην αυριανή αναμέτρηση, με την Λαμία εκτός έδρας, πρέπει να δοθεί ανάλογη συνέχεια.

Τα ίδια στοιχεία που πρέπει να διέπουν την ομάδα αγωνιστικά προκειμένου να καταφέρει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου, το 16ο Κύπελλο στην ιστορία της ΑΕΚ και παράλληλα να δώσει και μια μεγάλη χαρά στον φίλαθλο κόσμο της, θα πρέπει να διέπουν και όσους έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με την ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Κυρίως, το καθαρό μυαλό και η σοβαρότητα, θα έλεγα.

Δικαιολογία για να μην γνωρίζουν στην ΑΕΚ, τα κενά και τις ελλείψεις, δεν υπάρχει. Το αν θα κατακτήσει η ομάδα ή όχι το Κύπελλο δεν μπορεί να έχει καμία σχέση και να επηρεάσει τις εξελίξεις. Υπάρχουν βέβαια, κάποιες θέσεις για τις οποίες συνίσταται υπομονή. Αλλά και γι’ αυτές, θα πρέπει να έχουν εντοπιστεί και να έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές.

Για παράδειγμα, για τη θέση του φορ, θα εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να συμβεί το πολύ δύσκολο της παραμονής του Πόνσε, θα δουλεύεται παράλληλα και η φόρμουλα επιστροφής του Αραούχο, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και εναλλακτικές, με παίκτες φυσικά ανάλογου βεληνεκούς.

Η ΑΕΚ χρειάζεται πέντε μεταγραφές πρώτης γραμμής για το καλοκαίρι του 2019 και αυτή τη φορά πρέπει να συμβεί ότι έγινε το καλοκαίρι του 2017 και όχι αυτό που έγινε το καλοκαίρι του 2018. Παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και που θα πρέπει να αποκτηθούν εγκαίρως ώστε να κάνουν προετοιμασία κανονικά.

Το βιώσαμε και από την καλή (πέρυσι) και από την ανάποδη (φέτος), το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν, η οργάνωση, η μεθοδικότητα και η ξεκάθαρη στόχευση για να μη μείνει κανένα κενό, στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Και φέτος, έχει… σειρά, η θετική όψη του νομίσματος.

Κλείνω με το μπάσκετ. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα βρίσκεται στο διάστημα που προσπαθεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ του τρόπου με τον οποίο αποκλείστηκε από την Μπάμπεργκ, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών. Κι από τη στιγμή που έχει «δέσει» τη 2η θέση, δεν της στοιχίζουν και βαθμολογικά, οι απώλειες που έχει.

Από αύριο ωστόσο, που έρχεται και μπαίνει αμέσως στην ομάδα, ο Γκέιμπ Γιορκ, σταδιακά θα μπει και ο Θίοντορ και με δεδομένο ότι θα αποκτηθεί σύντομα και σέντερ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα μιλάμε σύντομα για μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ. Κι όσο κι αν φαίνεται αυτή τη στιγμή, ουτοπικό, προσωπικά θεωρώ ότι η ομάδα του Μπάνκι, έχει δυνατό στόχο μπροστά της για τη φετινή σεζόν, στόχο που είναι εφικτός να τον πετύχει. Και για να το ξεκαθαρίζω, αναφέρομαι στην είσοδό της στους τελικούς του πρωταθλήματος.

9 Σχόλια

 1. Στην ομαδα ηξεραν και περυσι τις ελλειψεις, αλλα δεν εκαναν κατι. Και γι αυτο δε θα κανουν ουτε φετος. Περυσι αρκουσαν 2 μεταγραφες ακομα. Τωρα θα θελουν γυρω στις 7 μεταγραφες βασικων. Με τι λεφτα θα γινουν αυτες οι μεταγραφες? Και γιατι δε μας λετε ξεκαθαρα πιο ειναι το προβλημα με τον Πονσε. Οταν γραφατε οτι ηταν πολυ συμφερουσα η συμφωνια για την καταβολη της ρητρας υπονοωντας οτι η ΑΕΚ μπορει να την πληρωσει, μας κοροιδευατε? Ο παιχτης δεν εχει υπογραψει και θα το δεχτω να γραψετε οτι η ΑΕΚ δε μπορει να τον παρει επειδη ο ιδιος δε θελει Ελλαδα (δε μπορω να δεχτω ουτε οτι δε θελουν να του δωσουν 1.2 εκ. συμβολαιο). Αλλα δε διαβαζω κατι τετοιο. Γραφετε λες και υπαρχει πιθανοτητα η ΑΕΚ να μην τον παρει και επειδη δε θελει να δωσει τα 6 μυρια.
  Η ΑΕΚ για αλλη μια φορα θα παει να παιξει τα πρωτα ματς χωρις τον βασικο της φορ. Γιατι αποκλειεται να αποφασισει να ριξει χρημα πριν εξαντλησει τις πιθανοτητες να παρει ενα φορ με σχετικα χαμηλο κοστος (δλδ δανεικο με οψιον). Μονο που θα πρεπει να αντιληφθουν στην ΠΑΕ οτι του χρονου μονο η Ευρωπη μπορει να μας σωσει. Και γι αυτο δε γινεται να παμε ελλειπεις στα πρωτα ματς. Με 7 νεους βασικους και χωρις να ναι τιποτα παιχταραδες, δε γινεται να διεκδικησουμε πρωταθλημα απεναντι σε αυτον (ισως και καλυτερο) παοκ και στον οσφπ που, παροτι μας λετε οτι ειναι σε πτωτικη πορεια, θα ειναι καλυτερος απο φετοςς. Παλι θα μεινουμε νωρις εκτος πρωταθληματος και το μονο που μπορει να μας σωσει θα ειναι το να εχουμ ευρωπαικη παρουσια.
  Οσο για τη χρονικη αποσταση απ τις φιεστες ως τον τελικο, ναι δεν εχει καμια σχεση οι δυο καταστασεις. Ωστοσο δεν εχει σχεση και η κατασταση του να παιρνει η ΑΕΚ το 12ο πρωταθλημα της με το να παιρνει ο παοκ το 2ο του. Και 3 μηνες πριν τον τελικο να εκανε φιεστα ο παοκ, πιο λογικο θα ηταν να παρουσιαστει με hangover αυτος παρα εμεις. Για μενα αν ο παοκ μπει στο γηπεδο και τρωει σιδερα (ετσι θα γινει) δε θα ειναι επειδη εκανε νωρις φιεστα. Μη συνεχιζουμε να δικαιολογουμε την περσινη απαραδεκτη εικονα της ΑΕΚ. Γιατι ναι χασαμε 2-0, αλλα αν χαναμε 5-ο πιστεψε με η ξενερα θα τηαν τοσο μεγαλη που δε θα χαμε ορεξη να πανηγυριζουμε το πρωταθλημα.

  • Για τις μεταγραφες να εξηγηθω, μιας και εσυ γραφεις για 5. Δεξι μπακ, 2 στοπερ, χαφ, 2 εξτρεμ και φορ. Χαφ επειδη δε γινεται πλεον να εχεις υψηλους στοχους με τον Σιμοες βασικο. Φανηκε και απο το οτι δε βρηκε καμια προταση της προκοπης και τελικα δεχθηκε αυτη της ΑΕΚ. 2 στοπερ μιας και ο Οικονομου δε νομιζω να εχει δειξει οτι αξιζει θεση βασικου. Παρολα αυτα σε αυτη τη θεση κραταω μια πισινη γιατι ο Οικονομου νομιζω στην πραγματικοτητα ειναι καλυτερος απο αυτο που δειχνει φετος.

 2. Εδώ δεν πήραμε δύο παίκτες το καλοκαίρι που είχαμε την προοπτική του CL και θα πάρει ο τίγρης ΠΕΝΤΕ; Φτάνει το παραμύθι, ο άνθρωπος είναι -… μην πω κάτι πιο βαρύ. Δεν τον ενδιαφέρει η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Το δείχνει με όλους τους δυνατούς τρόπους!!!

  • Δεν παίρνεις δρόμο ρε φίλε. Που θα πεις και κάτι πιο βαρύ. Προσωπικά προτιμώ να πάρεις εσύ –

 3. ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΠΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΝΝΕΑ ΜΕ ΔΕΚΑ?
  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΔΥΟ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ (ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΣΟΣΙΤΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΒΑΡΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΕΚ)
  ΔΥΟ ΧΑΦ (ΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΛΕΦ)
  ΔΥΟ ΕΞΤΡΕΜ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΤΕΣ
  ΔΥΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ (ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΟΝΣΕ
  ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΝΕΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΠΟ

 4. ΕΞΩΤΑΙ ΤΡΟΛΛ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  Ολα ωραία και καλά
  Μόνο μη χρειαστούν χρήματα
  Τότε κλάφτα –

 5. Πανο πως θα έρθουν 2 κανονικοί εξτρεμ επιπέδου αν δεν φύγουν οι Μανταλος Μπακασετας; πως θα έρθουν δύο χαφ με διαφορετικά χαρακτηριστικά αν δεν φύγει ένας από τους Σίμοες Γαλανόπουλος; πως θα έρθουν στόπερ αν δεν φύγει ένας από τους Τσοσιτς Τσιγκρινσκι; βασικά ξέρουν τι σύστημα και τι παίκτες με χαρακτηριστικά θέλουν να πάρουν ( ανεξάρτητα τιμής) ή πάλι θα πάρουν δεκαρια για χαφ και αμυντικό χαφ για να δημιουργεί; το κακό στην ΑΕΚ είναι ότι δεν δέχονται ότι ήρθε το τέλος μιας εποχής και ότι η ομάδα θέλει ανανέωση κάτι το οποίο γίνεται σε όλες τις ομάδες μετά από 5-6 χρόνια.

  • Μάλλον θα πάρουμε 2 έως 3 game changers. Κάπου κάπου θα κάνουμε μεγάλες νίκες πχ με Αρη, και όλα καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *