Η μαγκιά του Μελισσανίδη με τον κουμπαρά για το γήπεδο!

Η προνοητικότητα και η ορθή οικονομική διαχείριση του «Τίγρη»

Η ΑΕΚ έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες μέσα από τις οποίες αποτυπώνεται ξεκάθαρα η διαδικασία ολοκλήρωσης του στεγάστρου στο βόρειο μέρος της «Αγιά Σοφιάς». Ήδη στο πέταλο όπου παλιά βρισκόταν η Θύρα 21 έχουν τοποθετηθεί τέσσερις μεμβράνες και χθες ολοκληρωνόταν η διαδικασία για την πέμπτη, με συνέπεια στο άνω διάζωμα να δημιουργείται σκιά και να φαίνεται πως θα καλύπτει το στέγαστρο τους φίλους του Δικεφάλου που θα πηγαίνουν στο γήπεδο.

Παράλληλα χθες, έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ έκανε αίτηση στην ΕΕΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει η ίδια η ΠΑΕ την κατασκευή του γηπέδου της! Αυτή διαδικασία απαιτείται, με βάση τον πρόσφατο νόμο Βασιλειάδη, ώστε να μπορεί μια Ανώνυμη Εταιρεία να χρηματοδοτήσει τα έργα ανέγερσης και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΑ το αίτημα της ΑΕΚ θα εξεταζόταν χθες, αλλά τελικά η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 3 Οκτωβρίου.

Περιμένει το «πράσινο» φως

Η ΑΕΚ περιμένει την έγκριση της ΕΕΑ για να είναι καθόλα νόμιμη και να τρέξει τις διαδικασίες δίχως να περιμένει τα χρήματα της Περιφέρειας. Άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το «Enwsi.gr» η «Αγιά Σοφιά» είναι ένα γήπεδο που έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα από ιδιωτικά κεφαλαία, χωρίς ευρώ δανείου ή δημοσίου.

Η κίνηση αυτή δείχνει και κάτι ακόμα. Δείχνει πόσο σωστά λειτούργησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν δημιουργούσε τον περιβόητο κουμπαρά για το γήπεδο τόσο με τα έσοδα των μετοχών, όσο και με αυτά των διαρκείας και των χρημάτων που κέρδισε η ΑΕΚ με τη συμμετοχής της στο Champions League!

Η προνοητικότητα και η ορθή οικονομική διαχείριση του «Τίγρη», δίνει στην ΑΕΚ το δικαίωμα να τρέξει δίχως να πατήσει φρένο ή να πρέπει να περιμένει τις εγκρίσεις της Περιφέρειας για τις δόσεις της επιδότησης του έργου. Έτσι μάλιστα μειώνονται και οι πιθανότητες επιπλέον καθυστέρησης του τεράστιου project της ολοκλήρωσης της «Αγιά Σοφιάς»!

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα έργα της Υπογειοποίησης, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κατασκευή του γηπέδου, αφού το Κτίριο 13 στο οποίο θα κατασκευαστεί το Μουσείο της «Αγιά Σοφιάς» εφάπτεται με το υπόγειο τούνελ που θα δημιουργηθεί.

Ο Ενωσίτης

Δείτε επίσης

Τα πράσινα παραμύθια και η αλήθεια της ΑΕΚ

Ο Ενωσίτης γράφει για όλα τα κωμικοτραγικά που έγιναν χθες στον ΕΣΑΚΕ και τα ψέμματα του Παναθηναϊκού