Εχει «θολά» σημεία του Βέρντε, αλλά στην ΑΕΚ συνεχίζουν να το πιστεύουν πολύ

Ο Τάσος Τσατάλης για την υπόθεση του Ιταλού της Ρόμα, αλλά και μερικές επισημάνσεις για τον Καρτάμπια

Δε νομίζω πως το βράδυ της Τρίτης θα είναι αυτό που θα ξεκαθαρίσει το θέμα του Ντανιέλε Βέρντε για την ΑΕΚ. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω, πως οι περισσότερες πιθανότητες εξακολουθούν να είναι υπέρ της ολοκλήρωσης αυτής της σημαντικής μεταγραφής.

Στο παρελθόν έχω κάνει εκτιμήσεις ξεκάθαρες, για πράγματα που ίσως δεν είχαν λειτουργήσει καλά και είχαν οδηγήσει σε κάποιο μεταγραφικό «ναυάγιο». Αλλά στην περίπτωση του Βέρντε, πέρα από το γεγονός πως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε τώρα για «ναυάγιο», πραγματικά απ’ όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ δεν βρίσκω κάτι που να έχει γίνει λάθος από την πλευρά της ΑΕΚ.

Δόθηκε χρόνος στους μάνατζερ του παίκτη να κάνουν πράξη, την εκτίμηση πως θα έπαιρναν τον παίκτη ελεύθερο από την Ρόμα. Απεριόριστος δεν μπορούσε να δοθεί όμως και γι’ αυτό η ΑΕΚ μίλησε και με την ιταλική ομάδα. Έφτασε σε συμφωνία με 1 εκατομμύριο και 30% μεταπώληση.

Προφανώς κατανοεί κανείς πως είναι πρόβλημα αυτό για τους μάνατζερ ως προς τα λεφτά που θα υπολόγιζαν πως θα πάρουν, αν έκαναν πράξη αυτό που είχαν πει στην πλευρά της ΑΕΚ.

Όπως κατανοεί κανείς πως δεν μπορείς να πάρεις την ίδια προμήθεια όταν το κόστος αγοράς είναι «μηδέν» και την ίδια όταν το κόστος είναι 1 εκατομμύριο συν 30% από τα έσοδα μελλοντικής πώλησης.

Τα σίγουρα δεδομένα

Από εκεί και πέρα «θολώνει» αρκετά το τοπίο, προκύπτουν ερωτηματικά για το τι συμβαίνει ακριβώς ανάμεσα στην Ρόμα και τους μάνατζερ του παίκτη και επειδή δεν έχω τις απαντήσεις, θεωρώ άτοπο να αρχίσω να τα θέτω εδώ.

Κρατάω μόνο δύο δεδομένα ως σίγουρα. Το ένα είναι πως η Ρόμα έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Και γι’ αυτό δεν άφησε τον παίκτη να συμμετάσχει στην «πρώτη», παρότι είχε περάσει τις μετρήσεις. Το άλλο δεδομένο που προκύπτει ως τώρα, είναι πως ο Βέρντε είναι απόλυτα ταυτισμένος με τους εκπροσώπους του. Ίσως να πρέπει να προσθέσουμε κι ένα τρίτο. Πως παρά τον εύλογο προβληματισμό που έχουν προκαλέσει τα μπερδέματα των τελευταίων 24ωρων, στην ΑΕΚ θεωρούν πως η μεταγραφή στο τέλος θα γίνει.

Από πλευράς χρόνου, θα πω το εξής. Στην αναζήτηση του ακραίου που πρέπει να αποκτηθεί τώρα, η ΑΕΚ έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Το λέει αυτό καθαρά και το ποιοτικό επίπεδο του παίκτη που είναι στο προσκήνιο και το οικονομικό της συμφωνίας με την Ρόμα. Το λέει και η ανάγκη της ομάδας στο κάτω – κάτω.

Δεν είναι εύκολο όταν έχεις δουλέψει πολύ για μια μεταγραφή την οποία πιστεύεις πολύ, καλύπτει απόλυτα τον προπονητή κι έχεις πετύχει και μια συμφωνία με μια ομάδα όχι εύκολη στις συμφωνίες της, όπως η Ρόμα, να πεις βάζω το τάδε χρονικό όριο. Εντάξει, αν μιλάμε για ανάγκη να περιμένεις …ως τον Αύγουστο, αλλάζει το πράγμα. Αλλά εδώ είμαστε σε μια φάση που από μέρα σε μέρα μπορεί να κλείσει το θέμα. Χωρίς να αποκλείεται αυτό το «μέρα σε μέρα», να φτάσει και σε 4-5 μέρες ας πούμε. Αλλά το αφήνεις;

Υπόθεση Καρτάμπια

Να πούμε και για τον Φεντερίκο Καρτάμπια. Εξίσου υψηλού επιπέδου επιλογή, αν και ως μεταπωλητική αξία η διαφορά των τριών ετών και κάτι στην ηλικία, έχει την σημασία της ίσως. Αλλά ο παίκτης είναι «top» και στα 27 του μια χαρά. Δεν είναι παράδοξο όταν μπορεί να έχει επαφή και για μια τέτοια περίπτωση, να ασχολείται η ΑΕΚ, αλλά εκτιμώ πως από αυτό μέχρι το περί συμφωνίας  που γράφτηκε κάπου στην Ισπανία, η απόσταση είναι μεγάλη.

Εκτιμώ πως αυτό που συμβαίνει, είναι πως η ΑΕΚ ξέρει πως μπορεί να καλύψει τον παίκτη και ο παίκτης ξέρει πως μπορεί να τον καλύψει η ΑΕΚ. Αλλά το πιο δύσκολο μέρος σε περίπτωση που βρεθεί στο προσκήνιο ο Καρτάμπια, είναι η συμφωνία με την Κορούνια.

Στην ισπανική αγορά έχουν δώσει το μήνυμα πως ψάχνουν για 3 εκατομμύρια τουλάχιστον. Δεν  λέω πως μένει εκεί, σίγουρα υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα είναι αρκετά πιο πάνω από τον Βέρντε. Και χωρίς να είναι δεδομένο πως αυτό ανταποκρίνεται και σε κάποια διαφορά στο επίπεδο των παικτών. Έχει να κάνει με το τι ψάχνει η κάθε ομάδα.

Η Κορούνια βγαίνει για να πουλήσει έναν πολύ σημαντικό της παίκτη, η Ρόμα έναν παίκτη που δεν χρησιμοποιεί εδώ κι αρκετές σεζόν και τον δίνει δανεικό, όπως συνέβαινε και με τον Πόνσε. Και λόγω ηλικίας, αλλά ίσως και με το παράδειγμα του Πόνσε στο μυαλό, στην Ρόμα δίνουν σημασία προφανώς και στο μελλοντικό οικονομικό όφελος, πέρα από το 1 εκατομμύριο που θα πάρουν στο χέρι από την ΑΕΚ.

Δείτε επίσης

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει τη νίκη – πρόκριση επί του Παναιτωλικού, την εμφάνιση και την κλήρωση του Κυπέλλου