Ας απονείμει το «χρυσό πιστόλι» η εφέσεων της ΕΠΟ

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για μια ιστορία που κούρασε και προκαλεί πλέον μόνο οργή

Δεν υπάρχει άλλος δικαστής, εκτός από τον κ. Σκουτέρη, που πριν από την εκδίκαση υποθέσεων, να βγαίνουν ρεπορτάζ συναδέλφων που έχουν έγκυρη πληροφόρηση στο δικαστικό και να αναφέρονται στις σκέψεις του για τα σημεία ενδιαφέροντος της κάθε υπόθεσης και τον τρόπο προσέγγισης τους.

Αυτό έγινε και την Μεγάλη Πέμπτη με τον πάντα καλά πληροφορημένο Κυριάκο Θωμαΐδη, που σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ανάφερε πως ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων θέλει πάλι να καλέσει τον Κομίνη και να δει ό,τι βίντεο ζητάει πάλι ο ΠΑΟΚ.

Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα άλλος μέλος των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ, για το οποίο να μπορείς να βρεις δημοσιευμένα τέτοια ρεπορτάζ, πριν από τις εκδικάσεις υποθέσεων. Και γι’ αυτό λήφθηκαν και πολύ σοβαρά υπόψη αυτές οι πληροφορίες.

Στην αίτηση εξαίρεσης που έκανε η ΑΕΚ, με την υπογραφή του Μηνά Λυσσάνδρου, σημειώνονται τα πάντα όλα. Και για τον τρόπο που δρομολογήθηκε η διαδικασία της έκδοσης απόφασης για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ και για τα σχόλια που προκάλεσε και για τη σημασία της υπόθεσης του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για το ποδόσφαιρο μας διεθνώς.

Και για την πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ φυσικά, που είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο.

Κοιτάξτε να δείτε. Το πράγμα κούρασε. Φάγαμε πέντε ώρες εκδίκαση πρωτόδικα, από τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος αναλώθηκε στο μέγεθος της απειλής και πόσο τρομοκρατημένοι ήταν στην ΑΕΚ. Αυτό αποτελεί πρόκληση.

Και το ποτήρι ξεχειλίζει, όταν προκύπτουν σοβαρές δημοσιογραφικές πληροφορίες, πως πάλι στο μοτίβο του ΠΑΟΚ πάμε και για την δεύτερη εκδίκαση.

Ξεπερνιούνται τα όρια πλέον. Ήρθε η FIFA στην Ελλάδα, υπάρχει πλέον συγκεκριμένος κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, διακόπηκε το πρωτάθλημα συγκεκριμένα για τη συγκεκριμένη ιστορία κι εμείς εδώ έχουμε μπει στο τριπάκι να συζητάμε για το αν γελούσε ο Κονέ.

Και σου γράφουν τώρα, πως θα έχουμε πάλι το ίδιο τροπάρι και χειρότερο. Με το ζόρι δηλαδή να δούμε πως θα γίνει, η ένοπλη εισβολή προέδρου ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, να μην αποτελεί και τίποτε ιδιαίτερο. Ή να αποτελεί αιτία διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά όχι του αγώνα που συνέβη!!!

Πάει πολύ. Και πιστεύω η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν σωστή. Αλλά πρέπει να έχει και συνέχεια. Αν τελικά δικάσει ο κ. Σκουτέρης, η ΑΕΚ για μένα πρέπει να αρνηθεί να απαντήσει και να σχολιάσει οποιαδήποτε ερώτηση για αίσθημα απειλής, τρομοκρατίας κλπ. Από σεβασμό στην λογική και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Κι αν θέλει ο όποιος δικαστής να βγάλει απόφαση που θα λέει πως δεν τιμωρούνται οι ομάδες που οι πρόεδροι τους θα μπαίνουν με όπλο στο γήπεδο και θα κυνηγάνε διαιτητή κι αντιπάλους και μετά την εισβολή τους θα κατακυρώνονται γκολ στα αποδυτήρια, τότε ας την βγάλει. Κι ας γίνει ότι είναι να γίνει. Ας πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ας του δώσουν και κύπελλο.

Ας πούμε αν γίνει τελικός ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, να βγει ο Σαββίδης μία στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι πριν αρχίσει το ματς να κάνει τη γύρα του κι ας του απονείμουν το κύπελλο.

Γιατί όχι; Αν έχει βρεθεί πριν δικαστής που θα του έχει απονείμει το πρωτάθλημα για την ένοπλη εισβολή του, που ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή, γιατί να μη βρεθεί άλλος που να του δώσει το δικαίωμα να το καθιερώσει κιόλας; Σιγά το πράγμα…

Κι ας τη βγάλουμε αύριο να ρωτάμε αν γέλασε κανένας παίκτης της ΑΕΚ, αν είδαν όλοι το πιστόλι, αν μπορούσαν να παίξουν κανονικά μπάλα, όλα αυτά τα ωραία που ακούσαμε και στην πρώτη εκδίκαση και τελικά είχαμε βάσει της σοβαρότητας του γεγονότος μια ποινή εντελώς χάδι.

Το χάδι λοιπόν ας γίνει και επιβράβευση. Κι ας πιαστούμε μετά όλοι μαζί, να χορέψουμε τον χορό του ποδοσφαιρικού Ζαλόγγου. Με το ποδόσφαιρο μας πλέον και με το νόμο, να είναι το ποδόσφαιρο των πιστολιών εντός αγωνιστικών χώρων και με τις ομάδες να τιμωρούνται επειδή… τους κακοφάνηκε που είδαν τον πρόεδρο του αντιπάλου ένοπλο να τους την πέφτει.

Εμπρός λοιπόν, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Γιατί όχι;

Απλά μια υπόμνηση γιατί οι ξυπνητζήδες εντός ΠΑΟΚ άρχισαν πάλι το παραμύθι. Στα χαρτιά το ματς και ζήτησε επιτόπου και κατόπιν προσπαθεί με ένσταση, να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ στο δικαστήριο πήγε γιατί την κάλεσαν να αντικρούσει την ένσταση με την οποία ο ΠΑΟΚ θέλει να τη βγάλει υπαίτια για τη διακοπή.

Αυτό μας λένε δηλαδή. Πως δεν έπρεπε να αντικρούσει η ΑΕΚ την ένσταση τους, με σκοπό να πάρουν το ματς στα χαρτιά

20 Σχόλια

 1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ P

  •Κυριε ΤΣΑΤΑΛΗ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ Η ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ, διαλέξτε..

  Αφου όπως λέτε (μόνο εσείς) είδατε στο βίντεο τον Σαββίδη να κυνηγάει τον Κομίνη κι εντός αποδυτηρίων και να προσπαθεί να εισβάλλει στο γραφείο των διαιτητών, τότε ….γιατί η ΠΑΕ δεν θέλει να προσμετρήσει στη ΔΙκαστική διαδικασία ;
  Αν ισχυε κάτι τέτοιο η δικηγόρος μας θα επέμενε πρωτη αυτή να χρησιμοποιηθεί η χρήση του Βιντεο
  Να όμως που άλλα φαίνονται και αυτό είναι το πρόβλημα

  Ειπαμε …. Να τιμωρηθούν, μην το ξεφτυλίσουμε κιόλας γιατι τρομοκρατία δεν υπηρξε όπως φάινεται και οι παίκτες μας καλά σουλατσάριζαν και μεσα κι εξω από αποδυτήρια

 2. Κ. Takis ευτυχώς που υποστηρίζεις Μπάοκ γιατί τα δικά σου μούτρα προφανώς και δεν αφορούν ανθρώπους φυσιολογικούς. Άντε βρε χαϊβάνι που θα κρίνεις εσύ τα μούτρα ανθρώπων φυσιολογικών. Όσον αφορά στις εκτιμήσεις σου για την τιμωρία της βρωμοομάδας σου, ξέρεις προφανώς αφού εξειδικεύεσαι στα νομικά – τρομάρα σου – ότι η ποινή, λόγω της μπούκας του πιστολέρο προέδρου σας, είναι υποβιβασμός. Το κατάλαβες; Κάθε άλλη ποινή είναι πρόκληση και εσείς αξιώνετε αθώωση!!! Τελικά πρέπει να αλλάξετε τα χάπια σας. Το ίδιο συνιστώ και για τον επίσημο δικηγόρο σας τον κ. Σημαιοφορίδη, ο οποίος προφανώς σας δουλεύει όλο αυτό το διάστημα για να καταπραϋνει το νευρικό σας σύστημα το οποίο αναγνωρίζω ότι έχει δοκιμαστεί σκληρά. Αλλά να τα βάζετε με αυτόν που πριν τον αγώνα, δηλωνε ότι η τιμή της ομάδας σας συνδέεται με τον έλεγχο των συναισθηματικών εξάρσεών σας. Και όπως φάνηκε το τήρησε κατά γράμμα. Βρε δεν πάτε να χαθείτε να ησυχάσουμε και εμείς; Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σας άρρωστοι.

  • A. k. Ο υποβιασμος απο που προεκυψε;;;;;; τι αλλο θα ακουσουμε…

   • Από την μπούκα με όπλο του Σαββίδη, ο οποίος απειλεί ευθέως τους πάντες. Είναι θεσμικός αξιωματούχος ως πρόεδρος ή όχι; Απείλησε έστω και λεκτικά αξιωματούχο του αγώνα όπως είναι ο διαιτητής; Θα μας τρελάνεις; Τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε τέτοιες περιπτώσεις; Μπορείς να μας πεις;Ε\ Επιτέθηκε ο Μίχελς στον διαιτητή λεκτικά απειλώντας τον ότι τελείωσε ή όχι; Ποια η ιδιότητα αυτού του τύπου στην ομάδα σας; Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις γιατί η πρέπουσα τιμωρία είναι ο υποβιβασμός.

    • Καταρχην, το οπλο δεν το ειδε ΚΑΝΕΝΑΣ και ο ιδιος ο κομινης κατεθεσε πως δεν απειληθηκε απο τον Σαββιδη. Επισης ο Μιχελ δεν τιμωρηθηκε για απειλες, αλλα για την εισοδο του στον αγωνιστικο χωρο..

 3. Λοιπον, επειδη ειδα οτι γραφατε πως δεν θα τιμωριθει ο σαββιδης που μπηκε με οπλο κανετε λαθος. Αν δικαιωθει ο ΠΑΟΚ υπαιτιες θα θεωρηθουν και οι δυο ομαδες αλλα για διαφορετικους λογους. Ο ΠΑΟΚ λογο της εισοδου σαββιδη και η αεκ επειδη δεν βγηκε να παιξει. Σε αυτη την περιπτωση η ποινη του ΠΑΟΚ θα παραμεινει η ιδια αλλα θα τιμωρηθει και η αεκ με -10 βαθμους απο οσο γνωριζω τουλαχιστον, δεν ειμαι και κανενας δικηγορος

  • Αγιασοφίτης

   Φυσικά και δεν είσαι δικηγόρος, και δεν θα γινόταν να είσαι γιατί είσαι Ζμπάουγκ. Καμία σχέση με τη Δικαιοσύνη και τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού δηλαδή.

   • Γιωργος 66

    Αγιασοφιτη δωσε κι εσυ οπως ο Takis αλλους -10, ..να δωσω κι εγω αλλους τόσους μειον κι ετσι να εχουμε συνολο -30 και να πεσουμε ξανα Β Εθνικη.
    Ακους εκει το παλιόπαιδο ο Κονέ να ξεκαρδιζεται στα γέλια στα αποδυτηρια τους..

    Μαλλον οι πιο πολλοι εδω μεσα δεν εχετε καταλαβει τι σημαινει ΟΡΚ..
    Ρωτηστε εμας που ζουμε αναμεσα τους…

    Εγω παντως τα εγραφα εδω στο enwsi απο το προηγουμενο καλοκαιρι , για το ποιος θα ειναι ο αντιπαλος μας φέτο…

    • Γιωργο, εγω λεω τι θα γινει σε περιπτωση που θα δικαιωθει ο ΠΑΟΚ (που δεν προκειται). Και αυτη ειναι η ποινη που προβλεπεται συμφωνα με τον κωδικα, δεν την εβγαλα απο το μυαλο μου..

   • Ευτυχως που ειμαι ΠΑΟΚ, γιατι ξερω πως δεν θα γινω ποτε σαν τα μουτρα σας…

 4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΑΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΜΑ ΣΑΒΒΙΔΗ , ΜΙΧΕΛΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΟΤΩΝ ! ΕΣΥ , ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ , ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ , ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΜΕ »ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ» , ΜΕ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΜΕ …. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ !

 5. Ο Σαββίδης και η διοίκηση του παοκ θέλουν οπωσδήποτε το φετινό πρωτάθλημα και θα κάνουν τα πάντα για να το πάρουν. Το φθινόπορο έχει εκλογές και ο Συριζα δεν θα είναι πρώτο κόμμα…Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αυτά που λέει η Γκοντσάρεβα για τσάμπιονς λιγκ και κύπελλο είναι στάχτη στα μάτια. Θα κινήσουν γη και ουρανό για να πάρουν το φετινό πρωτάθλημα. Αν το καταφέρουν θα είναι το πιο χάρτινο, το πιο διαπλεκόμενο και το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και το θύμα της «εφαρμογής του νόμου» θα είναι πάλι η ΑΕΚ. Οπως ήταν το 1988 και το 2008.

 6. Mαγκες μπορει να εχω χασει προ πολλου καθε ελπιδα για αυτον τον τοπο, αλλα μερικα πραγματα απλως δε γινονται…
  Δε γινεται να τιμωρηθει ο θυτης, δε γινεται να διακοψει προεδρος ομαδας τον αγωνα, να μην τιμωρηθει και να παρει το ματσακι δωρο…
  Δε γινεται να δημιουργηθει δεδικασμενο νομιμης μπουκας με οπλο σε γεματο γηπεδο…
  Δε γινεται να συμβει τετοιο σκανδαλο υπο το βλεμμα UEFA και FIFA…
  Δε γινεται να συμβει τετοιο σκανδαλο λιγο καιρο πριν απο τελικο αναμεσα στις 2 ομαδες…Διοτι οσο και να σφαξουν την ΑΕΚ στον ημιτελικο, δε μπορει να ειναι σιγουροι οτι δε θα βρει ενα γκολ…Και διοτι για να γινει ενας τελικος χωρις κοσμο πρεπει να εχει προηγηθει μεγαλο θεμα βιας οπως το ’16…Τωρα με ποια δικαιολογια να τον κανουν κεκλεισμενων τον τελικο?Επειδη αθωωσαν εναν προεδρο που εκανε ρεζιλι τη χωρα διεθνως προκειμενου να δωσουν το πρωταθλημα οπου γουσταρουν???
  Δε γινεται να ρισκαρει η κυβερνηση, ολα τα παραπανω να μεταμορφωθουν (μαζι με τα σκανδαλα που προηγηθηκαν) σε ενα ωραιοτατο προεκλογικο (2019) μπουμερανγκ, απλα για να δωσει στον Ιβαν κατι ελαχιστο σε σχεση με οσα του χει ηδη δωσει…
  Δε γινεται κανενας απο τους δημοσιογραφους του ΠΑΟΚ να μην εχει παρει χαμπαρι οτι ερχεται πρωταθλημα πανω σε Σκουτερ(η) και μαζι με τους παικτες του ΠΑΟΚ να λενε για «κυπελλο και 2η θεση» και να κλαινε τοσο καιρο πανω απ το αρνι…Γιατι οι ιδιοι ηταν σιγουροι οτι στην εφεση με τον αλλο γαυρο θα δικαιωθουν και ω θεοι, δικαιωθηκαν…
  Βεβαιως γινεται η ποινη απο «χαδι» να μετατραπει σε «μακια να περασει»…
  Γινεται να παρει πισω 3 ποντους ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να χρειαστει 7 βαθμους για στεψη αντι για 4…
  Γινεται να μειωθει η ποινη του Σαββιδη ή να κοπει κανα 10χιλιαρο απο το προστιμο του ΠΑΟΚ…
  Γινεται να παρθει πισω το -2 για το πρωταθλημα του χρονου…
  Γινεται να ξανανοιξει η Τουμπα πριν την ωρα της…
  Γινεται να συμβει ενα scandal mix με διαφορα απο τα παραπανω…
  Αλλα να παρει ΑΥΤΟ το ματς και ΑΥΤΟ το πρωταθλημα ο ΠΑΟΚ, απλα ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ…

 7. Αγιασοφίτης

  Αλήθεια ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που πληρώνουμε όλοι μας, ο αθλητικός εισαγγελέας, τι ακριβώς κάνει τόσο καιρό και εν μέσω απειλών για grexit?

 8. Καταλαβα, δεν θα πανε καλα τα πραγματα για εμας. Αυτο ουσιαστικα υπαινισεται το αρθρο. Δικαιωμα προσφυγης σε διεθνη δικαστηρια υπαρχει; Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ οντως παρακολουθουν απο κοντα την υποθεση; Υπαρχει προθεση τιμωριας του παοκ απο τις ευρωπαικες διοργανωσεις; Αν παρει το ματς ο παοκ και το πρωταθλημα και η ΦΙΦΑ τιμωρησει ολο το ελληνικο ποδοσφαιρο τοτε θα ειμαστε και κεραταδες και δαρμενοι.

 9. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ που σας χρειάζονται…
  Τέτοια μεγάλα Κατορθώματα, μονάχα στα πιό Ολοκληρωτικά Καθεστώτα συμβαίνουν…
  Κράτος – σύριζα – υπεράνω των Νόμων…

 10. Ειλικρινά κ. Τσατάλη δεν καταλαβαίνω το πνεύμα του άρθρου σας! Τι θέλετε να μας πείτε; Ότι υπάρχει μία έστω πιθανότητα να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ – αυτή η νέα απάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τους γαύρους – και να μην φάει όπως πρέπει ακόμη μεγαλύτερη ποινή απ’ αυτην την ποινή χάδι που έφαγε πρωτόδικα; Είμαστε σοβαροί; Πρέπει να εξηγήσετε ευθέως τι εννοείτε. Διαφορετικά το άρθρο σας κινείται εκ του πονηρού και αφήνει πολλά υπονοούμενα. Η ομάδα μας έχει χάσει επισήμως με δικαστικές αποφάσεις δύο πρωταθλήματα του 1988 και του 2008. Δεν θα χάσει και τρίτο. Αυτό πρέπει να αναδεικνύετε και όχι να καταφεύγετε σε αμπελοφιλοσοφίες. Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς με τον Ρώσο, κινδυνεύουμε με αποβολή για όσα έγιναν και εσείς λέτε ας βγει απόφαση και να δίνει το πρωτάθλημα στον καφενέ του βορρά ο οποίος έπρεπε να υποβιβαστεί με βάση το γράμμα του νόμου; Καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει;

  • Α.κ θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου. Όντως το άρθρο είναι διφορούμενο. Προϊόν εκνευρισμου ή λεπτή ειρωνεία;
   Κύριε Τσαταλη θεωρώ ότι, είναι απαραίτητη μια νέα τοποθέτηση σας.

 11. trikalinos aektzis

  Ο καθε Τσαταλης κι ο καθε Αεκτζης μετα την εφεσιμη αποφαση Σκουτερη ξημερωματα Κυριακης που ταρακουνησε και την Ουεφα ακομη τα εχει δει ολα σ αυτο το δυσμοιρο Ελληνικο ποδοσφαιρο…Ποσο μαλλον δε η διοικηση της ομαδος που εχει καθε λογο να μην εφησυχαζει οταν καλειται να προεδρευσει ξανα ο Σκουτερης ο οποιος διωκεται πειθαρχικα απο την υπηρεσια του για περιεργες αν μη τι αλλο αποφασεις…Συνεπως μεχρι να τελεσιδικησει η υποθεση λογικο ειναι να παραμενει η αγωνια αν και κατα ποσο θα επικρατησει η λογικη του παραλογου…

 12. Άρα κ.Τσατάλη να ετοιμαζόμαστε για σβήσιμο της ποινής του μπαοκ.Μου αρέσει που εσείς και οι συνάδελφοί σας γράφατε για ΑΕΚ σίγουρη πρωταθλήτρια και τώρα φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε εικασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *