Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Αν τον θέλει για «κανονικό προπονητή»

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει για τον προπονητή Κωστένογλου και αυτόν που ψάχνει να βρει ο Ιλια Ιβιτς στην αγορά

24

Δεν ξέρω αν θα είναι προπονητής της ΑΕΚ και σε ένα μήνα. Δεν μπορώ να μαντέψω. Ο Νίκος Κωστένογλου όμως είναι ένας κανονικός προπονητής. Και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δουλευταράς, με πολλές εργατοώρες για κάθε ματς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με μεγάλη πνευματική προετοιμασία της ομάδας και όλα αυτά μπολιασμένα με την ωριμότητα και την εμπειρία που απέκτησε από τους πάγκους πια. Το μάτι του κόβει, το κεφάλι του στρίβει γρήγορα πια στον αγώνα. 48 ετών, από αρχές του 1990 στην οικογένεια της ΑΕΚ.

Κάθε κλαμπ οφείλει να έχει τέτοιους στον οργανισμό του. Από οποιοδήποτε πόστο, για οτιδήποτε χρειαστεί. Αλλά εδώ μιλάμε πια για «κανονικό προπονητή» πια, που ευτυχώς για την ΑΕΚ έχει πάρει στα πολύ σοβαρά και την θέση του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών. Σήμερα μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της Τρίπολης, ήταν στα Σπάτα. Η πρώτη ομάδα είχε ρεπό, αυτός πήγε να δει τα τμήματα Ακαδημιών όπως κάθε μέρα. Χθες βράδυ έδινε εντολή στον Μάρκο Λιβάια, σήμερα το μεσημέρι σε παιδιά της Κ14.

Τι είδε από κοντά ο Ιλια

Ο Ιλια Ιβιτς παίρνει την απόφαση, αν μείνει. Αυτή είναι η δουλειά του. Ούτε καν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αν ήταν απόφαση Μελισσανίδη, θα έμενε στην θέση του ο Κωστένογλου για όλη τη χρονιά, από το βράδυ της Τραπεζούντας. Ο Ιβιτς όμως ήρθε με προοπτική να φέρει ξένο προπονητή και σε τέσσερις ημέρες και 180 λεπτά, μπήκαν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του. Και όχι άδικα.

Είδε από κοντά έναν άνθρωπο που ξέρει εδώ και χρόνια καλά, να έχει γίνει πια ένας έμπειρος προπονητής. Ούτε ο… μαθητευόμενος μάγος του 2007/08 είναι, ούτε καν ο κασκαντέρ του 2011/12. Είδε το ρόστερ της ΑΕΚ ο «Κωστέ». Διέγνωσε ελλείψεις, κενά και δυνατά σημεία. Πήγε αμέσως σε ένα σύστημα που δεν προτιμούσε ποτέ, αλλά εδώ ταίριαζε. 3-5-2 για να μπορεί να μικρύνει το γήπεδο, άρα να μειώσει και τα τρεξίματα, άρα να μεγαλώσει και τη διάρκεια της έντασης της ΑΕΚ. Ηρθαν δύο νίκες, μαζί και δύο επιβλητικές εμφανίσεις. Ολα αυτά τα είδε ο Ιβιτς και σκέφτεται σοβαρά.

Στην αγορά δεν έχει βρει ακόμη αυτό που θέλει. Η ΑΕΚ έχει βγει στην αγορά με συγκεκριμένο ποσό για να δει τι προπονητή μπορεί να πάρει. Αρχές Σεπτέμβρη υπάρχουν επιλογές, όχι οι χαμηλού ρίσκου και υψηλής αποτελεσματικότητας άμεσα ίσως που θέλει ο Σέρβος. Για αυτό η ΑΕΚ να αποφασίσει και να μελετήσει τι θέλει. Το διάστημα της διακοπής ξεκινά αύριο το απόγευμα. Με τον Κωστένογλου. Αν θα τελειώσει και με αυτόν παραμένει άγνωστο.

Να αποφασίσει και να μελετήσει τι θέλει

Αν η ΑΕΚ θέλει να φέρει άλλον προπονητή, ας το κάνει γρήγορα για να έχει χρόνο με την ομάδα και να την μάθει. Να τον μελετήσει, να δει τι προπονητή παίρνει, τι μπορεί να κερδίσει από αυτόν και ας τον φέρει. Αν από την άλλη, θέλει να κρατήσει τον Κωστένογλου, να το κάνει γιατί τον πιστεύει, όχι γιατί βολεύτηκε με 2 νίκες και πάμε όσο μας πάει. Δεν νομίζω να το θέλει και ο ίδιος ο Κωστένογλου πια. Υποπτεύομαι, διότι και η αγάπη του για τον σύλλογο κάμπτει τις αντιστάσεις του πολλές φορές. Αν η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να φέρει ξένο προπονητή, ίσως προτιμά και ο ίδιος να επιστρέψει στο πόστο του στις Ακαδημίες και να παρακολουθεί την ΑΕΚ από πολύ κοντά όπως το έκανε και επί Καρντόσο. Για αυτό ήταν τόσο διαβασμένος.Ανθρωπος του κλαμπ

Ανθρωπος του κλαμπ

Το κλαμπ έχει την ευτυχία να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στον οργανισμό του. Πολλά κλαμπ στο εξωτερικό έχουν τέτοιους και όταν πειστούν τους δίνουν και την ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μείνει στην ΑΕΚ. Το πως άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας μαζί με τον Ηλία Ατματσίδη, πως τροποποίησε τον αγωνιστικό σχεδιασμό προς όφελος όλων μα παραπάνω από όλους της ομάδας, είναι «μάθημα» και κέρδος για την ομάδα.

Εχει η ΑΕΚ την πολυτέλεια να βγει από αυτό τον δρόμο που μπήκε τώρα μετά από ένα σοκ ή θα ρισκάρει να οδηγήσει ένας νέος προπονητής την ομάδα από εδώ και πέρα; Ολα έχουν τα ρίσκα τους. Σε αυτό θα απαντήσει ο Ιλια. Αυτός θα πάρει την ευθύνη, αυτός θα πιστωθεί και το αποτέλεσμα.

ΥΓ: Το βράδυ της Κυριακής ήταν από τις ελάχιστες φορές που είδα με τα μάτια μου μια ΑΕΚ ενωμένη. Από άκρη σε άκρη. Από άνθρωπο, σε άνθρωπο. Και βγήκε αυτό στο γήπεδο. Το πέταλο ήταν βγαλμένο από παλιές εποχές. Ότι ζήσαμε εκεί, μένει στην μνήμη μα και στην καρδιά. Ας φροντίσουμε όλοι να μην είναι εξαίρεση. Ας είναι με την Λαμία, στο Αγρίνιο και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κάθε ματς και ένα μικρό πάρτι για την ομάδα. Όχι για την εξέδρα. Για να βοηθήσουν όλοι, πρώτα από όλα την ομάδα. Όπως στην Τρίπολη.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα