Τελευταία Νέα

5 (ολογράφως πέντε) γηπεδικά πρότζεκτ, προχωρά αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ!

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, για τις «αετοφωλιές» που θα εκτοξεύσουν τον «δικέφαλο αετό» σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα αθλήματα…

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι το blog αυτό γράφτηκε πολύ πριν από την δύσκολη μπασκετική μάχη με τον ΠΑΟ, οπότε γι’ αυτό και δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο παιχνίδι. Μακάρι να είχαμε καλό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να είναι πληγωμένη αλλά δεν παύει να είναι θηρίο και να έχει ακόμα, διαφορά από την ΑΕΚ. Κι ως γνωστόν, το πληγωμένο θηρίο είναι πάντα και πιο επικίνδυνο.

Ότι και να έγινε βέβαια στο αποψινό ντέρμπι – κάτι που εσείς γνωρίζετε τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές – το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επηρεάζει σε τίποτα, την πορεία και το ασφαλές και εγγυημένο μέλλον της «Βασίλισσας».

Ασφαλές και εγγυημένο χάρη στον Μάκη Αγγελόπουλο. Όπως ασφαλές και εγγυημένο είναι το μέλλον της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως ασφαλές και εγγυημένο είναι το μέλλον του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ χάρη στον Σταμάτη Παπασταμάτη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, προχωράνε πέντε διαφορετικά πρότζεκτ γηπεδικών εγκαταστάσεων που αφορούν στην «Ένωση»! Όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε! Η «Αγιά-Σοφιά», το σπίτι μας, ο Ναός των απανταχού «Ενωσιτών». Το «ΑΕΚ CITY» στο αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα. Το κτίριο που θα στεγάσει την πλειοψηφία των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κοντά στη Ριζούπολη.

Τρία πρότζεκτ, που προχωράνε χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το κλειστό της Πάλης στα Άνω Λιόσια, που από του χρόνου, θα αποτελεί το σπίτι της «Βασίλισσας» χάρη στον Μάκη Αγγελόπουλο. Και το ιδιόκτητο γήπεδο που θα φτιάξει για το χάντμπολ, αλλά και για τα τμήματα του βόλεϊ, ο Σταμάτης Παπασταμάτης.

Μιλάμε δηλαδή για μια κοσμογονία για την ΑΕΚ, που πραγματικά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, σε τι βαθμό θα ανεβάσει επίπεδο το σύλλογο. Ο – εδώ και χρόνια – άστεγος σε όλα τα αθλήματα, «δικέφαλος αετός» αποκτά τη δική του «αετοφωλιά», για κάθε άθλημα και φυσικά, έτσι μπαίνουν οι πιο γερές βάσεις για να πρωταγωνιστεί μόνιμα, παντού.

Το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκα στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του χάντμπολ στο Λεόντειο Λύκειο, προκειμένου να βραβευτεί η ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ της περιόδου 2012-2013, αλλά και να παρουσιαστεί στους νέους αθλητές και στα παιδάκια των Ακαδημιών, η ιστορία του συλλόγου.

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και νομίζω πρωτόγνωρο, να βλέπεις σε εκδήλωση τμήματος χάντμπολ μιας ομάδας, μια αίθουσα κατάμεστη από 400 άτομα και να μαθαίνεις ότι πλέον οι Ακαδημίες της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο άθλημα, αριθμούν 170 παιδάκια!

Και στο κλείσιμο της ομιλίας του Σταμάτη Παπασταμάτη, η σπασμένη από τη συγκίνηση, αλλά γεμάτη με πάθος φωνή του, όταν είπε… «δίνω το λόγο μου ότι την ΑΕΚ θα τη σέβονται και θα τη φοβούνται», καταδεικνύει ότι και στο άθλημα που κράτησε ψηλά τη σημαία του συλλόγου στα δύσκολα χρόνια, υπάρχει μια ηγετική φυσιογνωμία που εγγυάται ένα χρυσό μέλλον.

Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο και νομίζω ότι τον έχουμε αδικήσει από πλευράς δημοσιότητας, γιατί κάνει σπουδαία δουλειά, τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και στα τμήματα υποδομών.

Πάμε να κλείσουμε και με τις καθιερωμένες ευχές, για Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα! Σας εύχομαι, υγεία και ότι καλύτερο για εσάς, τις οικογένειές σας και τους ανθρώπους σας.

Όμως επειδή αφενός οι ευχές δεν αρκούν και αφετέρου, Καλά Χριστούγεννα δεν υφίστανται όταν υπάρχουν παιδιά που πεινάνε και υποφέρουν και συνάνθρωποί μας, που εν έτει 2019 (σε λίγες μέρες) ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και για να ντυθούν, θα ήταν προτιμότερο από τις ευχές, να κάνουμε, ο καθένας μας κάτι προκειμένου να χαμογελάσει ένα παιδί, μια οικογένεια, ένας ηλικιωμένος, ένας έστω συνάνθρωπός μας, που το έχει περισσότερο ανάγκη από εμάς. Θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας και θα δώσει πραγματική ουσία και στην ευχή για Καλά Χριστούγεννα. Ότι θέλει, ότι σκεφτεί, ότι μπορεί ο καθένας.

Κι επίσης, αύριο πρωί, κι ας είναι και από τα ξημερώματα, να θυμηθούμε όλοι μας, τα παιδικά μας χρόνια και πόσο απογοητευόμασταν, όταν δεν μας άνοιγαν την πόρτα για να πούμε τα κάλαντα. Να το θυμηθούμε για να ανοίξουμε σε όλα τα παιδάκια και όσο μπορούμε, να τους προσφέρουμε, ένα χαμόγελο δικό μας και ένα λόγο για να χαμογελάσουν κι αυτά. Γιατί, δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και πιο όμορφο από το χαμόγελο των παιδιών.

Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα! Να προσέχετε!

Δείτε επίσης

Η μπάλα-ψυχολόγος και το καλοκαίρι της ΑΕΚ…

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την ΑΕΚ, αλλά και για το ρόλο της μπάλας στον πόλεμο της πανδημίας…