Ποιος …τρολάρει ποιον;

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην ΑΕΚ

Απόγευμα Τρίτης 12 Ιουλίου στο Όστροβιετς της Πολωνίας. Το γαλλικό δημοσίευμα που αφορά σε ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μαροκινό Μαρουάτ Σαμάκ είναι ο λόγος που οι απεσταλμένοι των ελληνικών ΜΜΕ κάνουν το αυτονόητο. Ρωτούν τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ αν όντως ισχύουν όσα γράφουν οι Γάλλοι. Τι πιο φυσιολογικό! Είναι άλλωστε ο πιο κατάλληλος (λόγω της θέσης του) για να απαντήσει. Η επιβεβαίωση είναι άμεση και λίγη ώρα αργότερα, επίσημα η ΠΑΕ «αδειάζει» τον Μιλοβάνοβιτς. «Το θέμα Σαμάκ από πλευράς διοίκησης δεν επιβεβαιώνεται». Ο τεχνικός διευθυντής δηλαδή λέει ναι και η ΠΑΕ όχι.

Οι πληροφορίες (όχι επίσημα από την ομάδα) για «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν ως φήμες. Λογικό, από τη στιγμή που αντί να στηριχθεί ο τεχνικός διευθυντής και να καλυφθούν αν θέλετε (κατά κάποιο τρόπο) τα λεγόμενά του για τον Σαμάκ, γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πάντως βρίσκεται στο ίδιο μέρος με τον Μιλοβάνοβιτς και την επόμενη μέρα δίνουν …μάχη στο ποδοβόλει, με τον τεχνικό διευθυντή να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Βγάλατε συμπέρασμα; Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος …τρολάρει ποιον! Για μένα πάντως μέση λύση δεν υπάρχει. Ή στηρίζεις τον Μιλοβάνοβιτς προστατεύοντάς τον ή τελειώνεις τη συνέργασία. Καταλαβαίνω βέβαια ότι, όπως φαίνεται, επικρατεί η άποψη για «βελούδινο» διαζύγιο, αλλά αφού υπάρχει τέτοια πρόθεση, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αυτό το άκομψο «άδειασμα».  Κακό στην ΑΕΚ έκανε και όχι καλό.

Για να τα λέμε πάντως όλα, κατά την ταπεινή μου άποψη ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είναι επιτυχημένος ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Με βάση το μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί, ενίσχυσε το ρόστερ με παίκτες ποιότητας όπως οι Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι και Άρθο (ο οποίος άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας για την αξία του, πέρυσι είχε συνολικά 24 συμμετοχές). Επίσης έκανε τη μεταγραφή αεροδρομίου που περίμενε ο κόσμος. Τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ανεξάρτητα απ’ το αν πρόσφερε ή όχι ο Αργεντινός τα αναμενόμενα. Θα πει κάποιος ότι καλά λες τα παραπάνω ονόματα, αλλά έφερε και τον Κρισάντους. Σωστό αλλά δεν μπορεί να είναι επιτυχημένες όλες οι κινήσεις ενός τεχνικού διευθυντή. Κρίνεται όμως από το σύνολο των κινήσεών του. Ειδικά για τους Γιόχανσον και Σιμόες μάλιστα, η ΑΕΚ ίσως να βάλει και λεφτά στο ταμείο της από μια ενδεχόμενη μεταγραφή τους.

Άρα λοιπόν το θέμα δεν είναι ο Μιλοβάνοβιτς, αλλά η συνεννόηση σε ό, τι έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της ομάδας και την ενίσχυση του ρόστερ. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τα διαδοχικά επικοινωνιακά λάθη που έγιναν με τις περιπτώσεις των Μοντανιέ, Κάτσαρ, Τσαβαρία και διαφόρων ακόμα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων της ΑΕΚ, οι οποίοι από κάποιους χαρακτηρίζονταν ως «κλεισμένοι», ενώ για κάποιους άλλους απλά δεν ετίθετο θέμα απόκτησής τους.

Το σημαντικό πάντως αυτή τη στιγμή είναι να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα. Αυτό είναι το πιο βασικό που έχει ανάγκη η Ένωση και όλοι μαζί να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ στις θέσεις που έχει ζητήσει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ό, τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και δεν αλλάζει. Η ομάδα άλλωστε δουλεύει σωστά, βγάζει υγεία στο αγωνιστικό της τμήμα και με τις προσθήκες που θα γίνουν μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστική στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει.

7 Σχόλια

 1. Δεν έχω καταλάβει κάτι.
  Η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση που λίγο πολύ αδειάζει το Μίλο (σωστά ή λάθος, άλλο αυτό). Και επειδή ήταν δημόσια, σημαίνει «κύριε γειά σας». Ο Μίλο δεν παραιτείται. Κουφό αλλά δεν παραιτείται. Και την επομένη παίζει τραλαλά τραλαλό με Ντούσαν. Μάλιστα.
  Και ρωτάω εγώ τώρα:
  Ποιος είναι ο νο 1 στην ΠΑΕ? Ο Ασλανίδης που δεν ασχολείται. Ποιος άλλος? Ο πρόεδρος που κινεί τα νήματα. Μάλιστα.
  Δηλαδή, έχουμε έναν ουσιαστικό πρόεδρο που δεν ασχολείται επίσημα και έναν τυπικό πρόεδρο που επίσης δεν ασχολείται. Τυπικά λοιπόν, μετά τον Ασλανίδη που δεν ασχολείται, το Νο 1 στην ΠΑΕ είναι ο Ντούσαν (τυπικά και ουσιαστικά).
  Βγάζει η ΠΑΕ μια ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση, όπου το οκ το δίνει ο (ή και ο) Ντούσαν λοιπόν και αδειάζει τον Μίλο., οι οποίοι ήταν μαζί ήδη στην Πολωνία και την επομένη παίζουν μαζί τυφλόμυγα, κουτσό, τάβλι κ.λπ. Τι μου ξεφεύγει ρε παιδιά?
  Αν τώρα την ανακοίνωση την έβγαλε ο μη τυπικός πρόεδρος με Δημάτο χωρίς το οκ του Ντούσαν, τότε ο Ντούσαν φαίνεται χθες να στηρίζει τον Μίλο, γράφοντας την παε και την ανακοίνωσή της. Τι μου ξεφεύγει ρε παιδιά?
  Αν τώρα ο Ντούσαν ήξερε για την ανακοίνωση και παρ’ όλα αυτά στηρίζει Μίλο και την γράφει, τότε…… Τι μου ξεφεύγει ρε παιδιά?
  Αν τώρα ο Ντούσαν ήξερε για την ανακοίνωση και δεν συμφωνούσε και παρ’ όλα αυτά κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα….. Τι μου ξεφεύγει ρε παιδιά?
  Ή μήπως ο Ντούσαν διαφωνούσε για την ανακοίνωση και παρ’ όλα αυτά αυτή βγήκε καπελώνοντάς και αυτόν? Τι μου ξεφεύγει ρε παιδιά?

  • Αλέξανδρος

   Νομίζω πως το πράγμα είναι πολύ πιο απλό:
   Δεν θέλουν να δώσουν την εικόνα οτι σκοτώνονται, και θα λύσουν τις διαφορές τους όταν επιστρέψει η ομάδα στην Αθήνα.
   Εξάλλου υπάρχει στη μέση και ενα συμβόλαιο, ίσως και κάποια αποζημίωση.
   Αυτό με το ποδοβόλεϊ και μένα με κούφανε λίγο, αλλά οκ μεγάλοι άνθρωποι είναι, δεν θα τσακωθούνε και μπροστά στις κάμερες

   • Αυτό πιστεύω και εγώ Αλέξανδρε. Ισως η κάθε πλευρά (η μία για να γλιτώσει τα χρήματα και η άλλη για να εισπράξει την αποζημίωση) το παίζουν τρελίτσα και εξωθούν τα πράγματα στα άκρα.
    Εάν συμβαίνει άτι τέτοιο τότε προσωπικά για μένα αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα από οποιαδήποτε μη πρόσληψη προπονητή ή μεταγραφή που δεν έγινε.

  • Που είδες εσύ ανακοίνωση; Εγώ πάντως δεν την είδα γραμμένη πουθενά… Το λέγε λέγε λέμε

 2. Σωστά αλλά με μια επισήμανση τον Γιόχανσον δεν τον εφερε ο Μίλο αλλά ήταν ανακάλυψη ενός φίλου της διοίκησης

 3. Αλέξανδρος

  Με το μπάτζετ που του έδωσαν μια χαρά παίκτες έφερε.
  Το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι άλλο, και οχι ο κάθε αναλώσιμος τεχνικός διευθυντής.
  Σήμερα είναι ο Μίλο, αύριο θα είναι κάποιος άλλος.
  Με το διαθέσιμο μπάτζετ και με την «οργάνωση» που έχει η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή, τα ίδια προβλήματα θα έχει και ο επόμενος.

 4. Η φτώχια φέρνει γκρίνια.
  Αυτή είναι η αλήθεια και η γενεσιουργος αιτία όλων.
  Αν ο Μίλο και ο όποιος Μίλο, είχε να διαχειριστεί ένα ποσό που θα του επέτρεπε να βρει και να πληρώσει τις λύσεις που θα ήθελε για την ομάδα όλα θα ήταν καλά.
  Δυστυχώς η διαχειριστική λογική της διοίκησης με δεδομένα οτι τα διαρκείας δεν φερνουν τα έσοδα που προσδοκούσαν, ο Μπουονανότε δεν εχει φυγει, τα προστιμα που έπεσαν, οι πιθανότητες για εισοδο σε ομίλους στην Ευρώπη είναι ελάχιστες, του διαθέτει ένα μπάτζετ με το οποίο μόνο ο Κοπερφιλντ θα μπορούσε να ενισχύσει πραγματικά την ομάδα.
  Οι αποτυχίες είναι συνεχείς το ίδιο και η γκρίνια και κάποιος πρέπει να αναλάβει το κόστος.
  Επειδή δε ο πραγματικός αίτιος αυτής της λογικής είναι στο απυροβλητο, και απο εσας, βρέθηκε ο Μιλο.

  Το ίδιο θα γίνει και με τον επόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *