Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Μάχη… με ανεμόμυλους το γήπεδο, αλλά τελικά η ΑΕΚ την κέρδισε λόγω Μελισσανίδη

Ο Τάσος Τσατάλης για το ανέφικτο που έγινε εφικτό, αλλά και την βοήθεια των οργανωμένων της Ένωσης για να μη φύγει ποτέ η ομάδα από την Φιλαδέλφεια

14

Δεν έχει σκοπό να σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο την πίεση στην Περιφέρεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Από την στιγμή που έχουμε περάσει στην φάση που το γήπεδο πλέον είναι έργο του Δημοσίου, το αφεντικό της ΑΕΚ, εκεί έχει πέσει με τα μούτρα.

Ακόμη και σήμερα που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα η υπόθεση, δεν έχασε την ευκαιρία να θυμίσει στον Γιώργο Πατούλη, πως υπάρχει κι άλλη μια διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί, για να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Άλλωστε κι αυτό που είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, πως δηλαδή οι υπογραφές για την υπογειοποίηση ήταν να πέσουν μετά τις Γιορτές, αλλά κατέστη εφικτό να γίνει από τώρα και να προχωρήσει άμεσα το κατασκευαστικό μέρος, αποτέλεσμα της πίεσης της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη είναι.

Μετά την προηγούμενη συνάντηση στην Περιφέρεια, αυτό που κατάλαβε και ο «Τίγρης» και όλοι οι άνθρωποι που τον συνόδευαν, ήταν πως δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε λεπτό να πιέζουν. Γιατί λίγο να το αφήσεις λάσκα, το έργο μπορεί να μπει στους γνωστούς ρυθμούς που κινούνται τα έργα που γίνονται με ευθύνη του Δημοσίου και να χάνονται μήνες για πλάκα.

Χωρίς τον Μελισσανίδη η ΑΕΚ δεν μπορούσε να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ είτε δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ποτέ στην Νέα Φιλαδέλφεια, είτε θα αργούσε για πολλά χρόνια ακόμη, είτε ακόμη και δεν είναι βέβαιο αν ποτέ θα αποκτούσε ξανά δική της ποδοσφαιρική έδρα, χωρίς τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτή είναι η αλήθεια.

Νομικά, οικονομικά, από όποια πλευρά και να το πάρεις, σε οποιονδήποτε είχε ασχοληθεί λίγο με το γηπεδικό της ΑΕΚ και είχε ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι του, με τις συνθήκες που υπήρχαν και γύρω από την Ένωση, η κατασκευή νέου γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια για τις προσεχείς δεκαετίες τουλάχιστον, έμοιαζε με ανέκδοτο.

Για να μη πω νέου γηπέδου γενικώς. Γιατί είδαμε κι αυτή την προοπτική να αποδεικνύεται ανέφικτη, ενώ το projectπροσπάθησε να τρέξει μια επίσης ισχυρή διοίκηση, αυτή του Ντέμη Νικολαίδη, στην οποία συμμετείχαν κάποιοι από τους πιο ισχυρούς οικονομικά φίλους της ομάδας.

Κάτι ανέφικτο που έγινε εφικτό στην πορεία

Ήταν στην πραγματικότητα κάτι περίπου ανέφικτο, που έγινε εφικτό στην πορεία, χάρη στην επιμονή και την ικανότητα του Μελισσανίδη και στην σωστή επιλογή των συνεργατών του, σε αυτή την πολύ δύσκολη ιστορία.

Χάρη επίσης στους αγώνες που έδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Όταν κάποιοι από μας καθόμασταν και ψάχναμε πληροφορίες ή περιμέναμε ειδήσεις, κάποιοι άλλοι έβγαιναν στον δρόμο και πάλευαν.

Πάλευαν με τους εκπρόσωπους πολύ σκοτεινών συμφερόντων. Κανείς ποτέ δεν μπορεί να ξεχάσει την μάχη που έδωσαν τα παιδιά της Original 21 ειδικά, για να μη μπορέσει να διώξει κανείς την ΑΕΚ από την Νέα Φιλαδέλφεια.

Για όποιον είχε κι έχει εικόνα των δυσκολιών, το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο ήταν να τα παρατήσεις και κανείς να μη σου πει και τίποτε.

Αν σκεφθείς πόσες δυνάμεις συσπειρώθηκαν κατά του γηπέδου της ΑΕΚ και πόσα νομικά εμπόδια μπήκαν με κάθε τρόπο, ακόμη κι από «άρρωστες» ψυχές μέσα από την ΑΕΚ, αν σκεφθείς πόσες απογοητεύσεις υπήρξαν εξαιτίας καθυστερήσεων για τις οποίες δεν μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα …

Την ίδια ώρα που ο καθένας έλεγε το κοντο και το μακρύ του και οι καφενόβιοι έβγαζαν το συμπέρασμα πως ο Μελισσανίδης κοροϊδεύει με το γήπεδο, για να κερδίζει χρόνο …Για ποιο πράγμα δεν μας είπαν ποτέ, αλλά τι να κάνεις.

Είχε την ψυχική αντοχή

Ήταν ευτύχημα για την ΑΕΚ πως το έργο το συνέλαβε και το στήριξε συγκεκριμένα ο Μελισσανίδης. Ο μόνος που λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα έκανε ποτέ πίσω από την στιγμή που ξεκίνησε και ο μόνος που το πείσμα μπορούσε να το συνδυάσει με την ικανότητα.

Ο μόνος επίσης που έχει την ψυχική αντοχή να φέρνει σε πέρας το μεγαλύτερο έργο ζωής για την ΑΕΚ, ενώ ακούγονται και γράφονται τόσες γελοιότητες για τα πεπραγμένα του στην Ένωση και με κάθε ευκαιρία εκφράζεται με κάθε τρόπο η εμπάθεια από κομπλεξικές προσωπικότητες.

Ευτύχημα για την ΑΕΚ που ο Μελισσανίδης ..δεν τους βλέπει όλους αυτούς και το πήγε μέχρι τέλους.

Μετά τις τελευταίες υπογραφές, αυτές στις οποίες αναφέρθηκε ο Μελισσανίδης μιλώντας στον Πατούλη, το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι πραγματικότητα ό,τι και να γίνει πλέον. Και φυσικά θα πέσουν σύντομα κι αυτές, για να ξεκινήσουν και οι εσωτερικές εργασίες.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα