Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Λίβερπουλ : Η τεχνολογία θα… ανοίξει το Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ φυσικά και αυτή έχει δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα

0

Η Λίβερπουλ – μετά από προτροπή και του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος ενημερώθηκε από συμπατριώτες του για την τεχνολογία της εταιρείας G2K που εδρεύει στο Βερολίνο – βρίσκεται σε συζητήσεις με την συγκεκριμένη εταιρεία, για να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία της με σκοπό να ανοίξει μερικώς το Άνφιλντ για τον κόσμο την επόμενη σεζόν.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε η G2K συνδυάζει αυτοματοποιημένους ελέγχους θερμοκρασίας και μάσκας με ηλεκτρονική διαχείριση πλήθους και έχει δοκιμαστεί επιτυχώς μέχρι στιγμής από την Ντόρτμουντ αλλά και την Χέρτα Βερολίνου.

Εξασφαλίζει επίσης ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τηρούνται στο στάδιο και αναμένεται να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στα σχέδια της Μπουντεσλίγκα για να επιτρέψουν σταδιακά οι οπαδοί στα γήπεδα της χώρας την επόμενη σεζόν.

Η Λίβερπουλ φυσικά και αυτή έχει δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας και αναζητά λύσεις για την προσέλευση του κόσμου.

Τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας και οι εφαρμογές smartphone επεξεργάζονται αυτήν τη στιγμή από νεοσύστατες εταιρείες και θα μπορούσαν επίσης να είναι καθοριστικής σημασίας για την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια.

Ένα ψηφιακό διαβατήριο υγείας με τη μορφή εφαρμογής smartphone θα βοηθήσει στην παρακολούθηση του ιστορικού δοκιμών Covid-19 του κατόχου, της ανοσολογικής απόκρισης και άλλων σχετικών πληροφοριών για την υγεία και οι θαυμαστές θα πρέπει να το έχουν και να έχουν πιστοποίηση ότι είναι υγιείς για να μπουν στα γήπεδα.

Το εξελιγμένο G2K σύστημα που διερευνά η Λίβερπουλ απαιτεί εγκατάσταση θερμικών καμερών και η τεχνολογία θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε στάδια εντός δύο εβδομάδων με κόστος περίπου 100.000 ευρώ ανά παιχνίδι.

Παλαιότερες δοκιμές της τεχνολογίας αποκάλυψαν ακρίβεια 98,3% του αυτοματοποιημένου ελέγχου θερμοκρασίας σε σύγκριση με τους πιο χρονοβόρους μεμονωμένους ελέγχους.

Δεν χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου, συλλέγει δεδομένα εντελώς ανώνυμα και μπορεί επίσης να εντοπίσει με ακρίβεια τις αυξημένες θερμοκρασίες και τα άτομα που δεν φορούν μάσκες και βρίσκονται μέσα σε μεγάλο πλήθος.

Μοιάζει εντυπωσιακό και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο για να μπορέσουν να αναπνεύσουν οικονομικά και οι σύλλογοι.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα