«Βιάζεις» την ποδοσφαιρική λογική, το πληρώνεις, χαίρετε, τα λέμε του χρόνου…

Ο Τάσος Τσατάλης για όλα τα «κουφά» που οδηγούν σε αυτό που είδαμε και στην Λάρισα

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος κι έτσι πρέπει να κρίνονται κι έτσι ζητούσαμε κι εμείς που αντιμετωπίζαμε με όσο πιο καλή διάθεση μπορούσαμε, όσα γίνονταν (ή δεν γίνονταν…) το καλοκαίρι, απ’ όσους φώναζαν. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν το είδαμε απόψε στην Λάρισα. Έχει γίνει σαφές εδώ κι αρκετό διάστημα.

Απλά η ΑΕΚ είναι τόσο εγκλωβισμένη στις επιλογές όλων των μηνών από τότε που πήρε το πρωτάθλημα, που μετά το Αγρίνιο, λέγαμε άντε να πάρει τα τέσσερα ματς (Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακό) με κάποιο τρόπο, να σταθεί λίγο στα πόδια της, να κλείσει και το θέμα προπονητή αφού δεν θέλει η ΑΕΚ να είναι ανοιχτό, να δούμε τι θα γίνει. Κοινώς να τα βάλουμε κάτω από το χαλί και να δούμε τι θα φέρει η διακοπή των Γιορτών.

Η Ξάνθη και η Λαμία, δεν έδειξαν ικανές να το παλέψουν στο ΟΑΚΑ, για να εκμεταλλευθούν τις χτυπητές αδυναμίες της ΑΕΚ. Περιμέναμε μετά την Λάρισα, το έγραψα από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, για να δούμε αν υπάρχει ζωή… Το συμπέρασμα, δεν χρειάζεται να το σχολιάσω.

Αν σε αυτά τα πλαίσια ο οργανισμός – ΑΕΚ μπορεί να δεχτεί ακόμη και την εικόνα του AEL FC Arena, εντάξει, πάμε πάσο. Θα είναι βέβαια μια επιβεβαίωση πως δεν υπάρχει καμιά φιλοδοξία πλέον για τη φετινή σεζόν.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, τι να γίνει… Να φύγει ο Ουζουνίδης; Για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, η απάντηση παραδοσιακά είναι προφανής.

Αλλά επειδή πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, αν κάτσω να σκεφτώ την πιθανή διαδικασία εξεύρεσης προπονητή με τις προϋποθέσεις που κινείται η ΑΕΚ, θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ, αν το ενδεδειγμένο σε τέτοιες περιπτώσεις «σοκ» αλλαγής προπονητή, μπορεί να φέρει άλλα «σοκ», ακόμη χειρότερα, στην συνέχεια.

Και βέβαια υπάρχουν ένα κάρο ζητήματα που ξεπερνούν αυτό του προπονητή.

Η ΑΕΚ επέλεξε να πλαισιώσει το μοναδικό δοκιμασμένο χαφ που είχε, αλλά με τον οποίο ήταν ήδη σε διαδικασία «διαζυγίου» μήνες πριν αρχίσει η σεζόν, με παίκτες κάτω από το επίπεδο της.

Με κεντρικούς χαφ που δεν θα έπαιζαν βασικοί ούτε κατά διάνοια σε κάποιον από τους ανταγωνιστές της. Ή αν έπαιζε ας πούμε ο Γαλανόπουλος(δυστυχώς δύσκολο), θα έπαιζε δίπλα σε έναν χαφ υψηλού επιπέδου, για να βγάλει το παιδί ό,τι μπορεί να βγάλει, χωρίς να τον έχουν «βαφτίσει» ηγέτη.Και ξέρετε και κάτι; Πιο πιθανό ήταν έτσι να φανεί περισσότερο και να δώσει και στίγμα στην αγορά, αφού είναι στόχος της ομάδας αυτός. 

Κοιτάξτε την εικόνα στην Λάρισα… Τα δύο χαφ της ΑΕΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν… τρία γήπεδα απόσταση από τους μπροστινούς. Που δυνατότητα για γρήγορη μετάβαση μπροστά, εδώ δεν υπήρχε προς τα πίσω… Που δυνατότητα να υποστηρίξουν τους μέσο – επιθετικούς… Τα βλέπουμε σε κάθε ματς.

Για τα χαφ δεν στέκομαι τόσο πολύ επειδή έγινε κυρίως ο θόρυβος το καλοκαίρι κι επειδή τα λέγαμε. Στέκομαι γιατί αντικειμενικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ποια ομάδα στο επίπεδο των απαιτήσεων της ΑΕΚ, δεν έχει τουλάχιστον έναν από τους 3-4 καλύτερους της παίκτες γενικά, στον άξονα; Έναν τουλάχιστον…

Ποιο ποδόσφαιρο να παιχθεί όταν έχεις αυτή την κατάσταση στα χαφ; Και πώς να κρίνεις τους τραγικούς είναι αλήθεια στην Λάρισα Λιβάγια, Μπογέ, τον Κλωναρίδη, όταν όλα κρίνονται από το τι θα δημιουργήσουν μόνοι τους, χωρίς καμιά συνεργασία με τα χαφ, παρά σε κάποιες σποραδικές περιπτώσεις που βρίσκει την δύναμη ο Μοράν να πάει δέκα μέτρα πιο κάτω και να δώσει μια πάσα; Δέκα μέτρα, έτσι; Πιο πολύ δεν πάει…

Χαφ που να μην μπορούν ποτέ να πάνε πρώτοι σε δεύτερη μπάλα, που να μην μπορεί ένας τουλάχιστον να γίνει επιπλέον παίκτης στην επίθεση, να βγει στην μπάλα σε επιστροφή της από την άμυνα του αντιπάλου;                Που τα έχουμε δει αυτά τα πράγματα σε ομάδες με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ;

Υπάρχει ομάδα υψηλού επιπέδου, που να μη είναι το πιο νευραλγικό σημείο του μηχανισμού, το κέντρο; Στην ΑΕΚ καταρρίφθηκε αυτή η λογική. Κι όπως είπαμε και στην αρχή, ιδού τα αποτελέσματα. Να μαστε καλά και του χρόνου, βλέπουμε…

Μέσα σε όλα αυτά, μίκρυνε και το ρόστερ, αφού η μοναδική πρακτική αντίδραση όταν άρχισε… να κατηφορίζει, ήταν η απόφαση για αποχώρηση των τριών. Φυσικά με όλους διαθέσιμους, είχαμε δει και το χάλι στο Αγρίνιο.

Μπορούμε να πούμε πολλά για το τι θα έπρεπε να γίνει από δω και πέρα. Αλλά νομίζω πως δεν έχει τόσο σημασία αυτό, όσο το να εκτιμήσουμε ρεαλιστικά αν μπορεί να γίνει κάτι.

Γιατί κοιτάξτε… Εκτός από το μεγάλο δομικό πρόβλημα της ΑΕΚ, την τεράστια αντίφαση του να έχει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, όμως από την άλλη να λειτουργεί  σα να μην υπάρχει αυτό, είναι και ζήτημα νοοτροπίας και ποδοσφαιρικών επιλογών.

Αν για παράδειγμα  η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του τίτλου και σε χρονιά επιστροφής στο Champions League μετά από 12 χρόνια, κρίθηκε πως  ήταν εντάξει με μόνη μεταγραφή στα χαφ τον Άλεφ, ενώ ο Σιμόες ήταν… στην πόρτα της εξόδου και το ήξεραν οι πάντες, πως θα πεις με σιγουριά ότι τώρα διακρίνεται ποιο είναι το πρόβλημα της ομάδας και θα βρεθούν οι λύσεις;

Μιλάμε για έναν οργανισμό, στον οποίο στα σοβαρά ακούστηκε μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και σκέψη πως θα έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία στον Γιακουμάκη και να μην πάρει φορ. Δεν κάνω πλάκα, είχε ακουστεί κι αυτό. Να ήταν οι φορ της ΑΕΚ Γιακουμάκης και Λιβάγια.  Και δεν έπεσαν τοίχοι, ταβάνια, κτίρια, δεν γκρεμίστηκαν γέφυρες…

Όπως τώρα λέγεται και με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω και να γράφεται από συναδέλφους που πραγματικά εκτιμώ ( και γι’ αυτό απορώ περισσότερο) πως στην θέση του Γκάλο, θα έρθει ο Βασιλαντωνόπουλος και η ΑΕΚ να είναι εντάξει!

Να τον πάρεις τώρα, να του δώσεις λίγο ευκαιρία έτσι όπως πήγαν τα πράγματα, να το καταλάβω. Αλλά να το συζητάς από τώρα ως δεδομένο για το καλοκαίρι; Μιλάμε σοβαρά ή εγώ έχω σαλτάρει τελείως;

Προς Θεού δεν έχω τίποτα με το παιδί. Μια χαρά παιδί και καλός παίκτης είναι.

Αλλά συγγνώμη, έχει κάποιος καθίσει να κοιτάξει σοβαρά τον ρόλο του Γκάλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2015 που ήρθε στην ομάδα; Συγγνώμη και πάλι, αλλά είναι δυνατόν να το έχει κάνει κάποιος και να έρθει σήμερα να εισηγηθεί πως από το καλοκαίρι στη θέση του Γκάλο, στην ΑΕΚ θα παίξει ο Βασιλαντωνόπουλος;

Μιλάμε για μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις ανάγκης αντικατάστασης το καλοκαίρι (αφού δεν ανανεώνεται το συμβόλαιο του…) κι ακούς και διαβάζεις, πως η λύση βρέθηκε, εντάξει. Μάλιστα…

Μπροστά σε τέτοιου είδους εκτιμήσεις, δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα. Γιατί για να λυθεί ένα πρόβλημα, πόσο μάλλον πολλά προβλήματα, πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρχει συνειδητοποίηση τους. Όταν πειστώ πως υπάρχει συνειδητοποίηση τους, θα ασχοληθώ σοβαρά κι εγώ με το τι θα μπορούσε η ΑΕΚ να κάνει για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα της. Προς το παρόν δεν μπορώ να το κάνω.

 

Και δεν έχει και ουσία να βιαστείς και να πιεστείς να το κάνεις, από την στιγμή που με όλα αυτά μειώνεται απελπιστικά και το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι κι ενδιαφέρεται αν θα γίνει κάτι και πότε.

Το καταφέραμε αυτό, μέσα σε λιγότερο από μισό χρόνο από την κατάκτηση της κορυφής και σε ακόμη λιγότερο από την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Champions League.

Να πούμε για μεταγραφές; Τι να πούμε, όταν ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίζεται στο ρεπορτάζ να αναρωτιέται αν πρέπει να γίνει ο ίδιος scout; Γιατί ξέρετε, υπάρχουν κάποιες τέτοιες τοποθετήσεις, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να σχολιάσεις κάτι άλλο. Τα λένε όλα.

Και υπάρχει και κάτι άλλο. Με όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται, με το σκεπτικό και την αποτελεσματικότητα έτσι κι αλλιώς σε αμφισβήτηση και δίκαια, είναι αυτή η κατάλληλη περίοδος για να βρει η ΑΕΚ ποδοσφαιριστές κομβικούς για το μέλλον της; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

ΥΓ1: Οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Ακόμη και αυτοί που δεν ήταν καλοί, προσπαθούσαν, αλλά έβγαζαν και μια απελπισία στις εκφράσεις τους. Νομίζω περάσαμε και το στάδιο που οι παίκτες μπορούσαν να είναι στο επίκεντρο, είναι φανερό πως δεν είναι το επίκεντρο του προβλήματος. Το γιατί οι καλύτεροι, δεν μπορούν να έχουν την συνεισφορά που είναι ικανοί να έχουν, το εξήγησα και μέσα στο κείμενο.

ΥΓ2: Αναρωτήθηκα αν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με την εκτίμηση της σημασίας του Γκάλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ την τελευταία τριετία και κάτι. Με σιγουριά μπορώ να πω μόνο, πως δεν έχει ασχοληθεί ο Ουζουνίδης. Σήμερα με τον τραυματισμό, ήρθε και το επιστέγασμα της ανεξήγητης «εξόντωσης» του Μπακάκη και της εξίσου ανεξήγητης αφαίρεσης των επιθετικών ικανοτήτων του Γκάλο από το όποιου «μενού» της ΑΕΚ, ειδικά σε ματς όπως αυτό της Λάρισας. Δεν υπάρχει αγωνιστική εξήγηση…

ΥΓ3: Ο Ζαχαριάδης πήγε φορτωμένος με τις διαμαρτυρίες της Λάρισας από το περσινό ματς κυπέλλου, αναμενόμενο ήταν τι θα έκανε. Έπιασε τα 42 σφυρίγματα φάουλ, κάτι που ποτέ δεν ευνοεί την ομάδα που θέλει – έστω και θεωρητικά στην περίπτωση μας…- να κάνει παιχνίδι. Στις δε δύο περιπτώσεις με τον Γιαννιώτα, που τον κόβουν με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ και στην άλλη δεν του δίνουν το πλεονέκτημα, ήταν να τραβάς τα μαλλιά σου….

Το γήπεδο «χωράφι», αλλά το συζητούσαμε όλη την εβδομάδα. Να δεχτώ το πρώτο λοιπόν, να είναι η πρώτη σου σκέψη στις δηλώσεις με τη λήξη. Αλλά το δεύτερο, δεν γίνεται. Γιατί τότε δεν προτείναμε στην Λάρισα πριν γίνει το ματς, να συμφωνήσουμε μη τέλεση του και μοίρασμα από ένα βαθμό, λόγω του αγωνιστικού χώρου και να δούμε τι θα μας έλεγαν…

ΥΓ4: Η ισοπαλία είναι επιτυχία για την ΑΕΚ. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Μιλάμε για μια ομάδα που δεν είχε κατά διάνοια τις ευκαιρίες της Λάρισας. Που δεν είχε καν φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Που δεν μπορούσε να δοκιμάσει να πιέσει και να βάλει τον αντίπαλο στην περιοχή στην τελική ευθεία του ματς. Που ο Οικονόμου γύρισε τη μπάλα πίσω στην τελευταία φάση κι ευτυχώς ο Μπαργκάν δεν το έπιασε γεμάτα το σουτ και μετά μπόρεσε ο Οικονόμου να διώξει…  

Αν υποθετικά κάποιος δεν ήξερε τις ομάδες, στο τέλος του ματς θα απορούσε σίγουρα γιατί ήταν στενοχωρημένοι αυτοί με τα κιτρινόμαυρα και γιατί έδειχναν ικανοποιημένοι έστω και για τον βαθμό, αυτοί με τα βυσσινί.

88 Σχόλια

 1. Με το κιλο το σανο

  Δημοσιογραφοι της ΑΕΚ πριν λιγο καιρο σε λογικη του στυλ «εγιναν λαθη η ομαδα μαθαινει και θα τα διορθωσει το εχει αποδειξει αυτο» δημοσιογραφοι της ΑΕΚ σε λογικη του στυλ σημερα «και να φυγει ο ουζουνιδης ειμαστε τοσο αχρηστοι που δεν παιζει να βρουμε καλυτερο ας συνεχισει αυτος»

 2. Να σας θυμίσω τι γράφατε κ Τσατάλη, όταν ΕΠΡΕΠΕ να γράψετε αυτά που λέτε σήμερα;

  «Η ΑΕΚ είναι καλύτερη από πέρσι σε όλα»
  https://www.enwsi.gr/me-tin-ipografi-mas/tasos-tsatalis/i-aek-einai-kalyteri-apo-persi-se-ola-alla-vrisketai-se-pio-dyskoli-thesi/

  «Τελικά, έφερε τους καλύτερους»
  https://www.enwsi.gr/me-tin-ipografi-mas/telika-efere-toys-kalyteroys/

  «Τα «κοράκια» λυπήθηκαν για την «3άρα»
  https://www.enwsi.gr/me-tin-ipografi-mas/ta-korakia-lypithikan-gia-tin-3ara-alla-toys-ekatse-o-lopes/
  «Αλλά και σε καμιά δεν υπάρχει η γλωσσοφαγιά και ο αρνητισμός που υπάρχει στην ΑΕΚ…
  Η απαξίωση των παικτών, η ισοπέδωση τους στα πλαίσια της εμπάθειας για την διοίκηση,…
  Γιατί θα βρεθούν σίγουρα κάποιοι σκατόψυχοι, που θα πουν απόψε με αφορμή τον Λόπες,
  για μεταγραφές, για αδυναμίες κλπ…»

 3. Αλέξανδρος

  Σκέφτομαι τι παρασκήνιο παίχτηκε το καλοκαίρι και πόσα κρύβουν οι δημοσιογράφοι, τα οποία κάποτε θα βγούν στη φόρα.
  Τα γράφαμε και τότε. Αποκλείεται να μην ξέρετε τίποτα εσείς που η δουλειά σας είναι δίπλα στην ομάδα. Εσείς που ακούτε καθημερινά συζητήσεις παικτών, παραγόντων και που σας λένε διάφορα off the record.
  Αλλά ποιός να βρεί το θάρρος να τα γράψει αφού σε μια ωρα θα εξοστρακιστεί στην ανεργία, την ώρα που οι δυο πρώτοι ελέγχουν τουλάχιστον το 80% των ΜΜΕ. Που να πας να δουλέψεις?
  Δύσκολες εποχές και όλοι κάνουν μόκο

  • Καλημέρα Αλέξανδρε.Σ’ιγουρα ο βιοπορισμός του καθενός είναι ιερος,αλλά αυτό που ζήσαμε φέτος ήταν ξεφτίλα ,πλήρης ξεπεσμός του δημοσιογραφικού συναφιού της ΑΕΚ.Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.Δεν ετηρήθησαν ούτε τα προσχήματα.Ολα πρέπει να έχουν ένα όριο.Είμαστε σε ένα οπαδικό site,αντιλαμβανόμαστε το γενικό πλαίσιο,τους όποιους περιορισμούς,αλλά όχι και έτσι βρε αδερφέ.Και βασιλικότεροι του Δημάτου να κουνάμε το δάχτυλο σε όποιον κάνει έστω και λογική κριτική.Ακόμη και για το site τα φετεινά ήταν πρωτοφανή.

   • Αλέξανδρος

    Τα ξέραμε απο την αρχή Γιώργο μου. Ποιός δεν κατάλαβε τι παίχτηκε το καλοκαίρι?
    Μπορεί να μην ξέραμε πχ για την «εισήγηση» να πάει η ΑΕΚ με βασικό φορ τον Γιακουμάκη(!) και να μην κάνει μεταγραφή, εισήγηση η οποία ευτυχώς δεν έγινε δεκτή.
    Μπορεί να μην ξέρουμε λεπτομέρειες για οσα ψιθυρίζονται εντός και εκτός αποδυτηρίων, αλλά απο την προετοιμασία των 12 ημερών έγιναν πράγματα που έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά.
    Με τους παίκτες που ολο έρχονται και δε φαίνονται, με το κρέμασμα στα ίδια και τα ίδια ονόματα..
    Και στις 31 Αυγούστου πλέον είδαν και οι τυφλοί άκουσαν και οι κουφοί.
    Έφεραν την (θεωρητικά) καλύτερη μεταγραφή (δηλαδή δανεισμό) έναν παίκτη με πρόβλημα στους κοιλιακούς που καθόταν 2 μήνες.
    Αλλά τότε με την πρόκριση στους ομίλους η διοίκηση είχε εξασφαλίσει «ασυλία» η οποία φυσικά εξανεμίστηκε γιατί πάμε απο σφαλιάρα σε σφαλιάρα.
    Η πλάκα είναι πως και σήμερα (17 Δεκεμβρίου) πάμε ακριβώς όπως τον Αύγουστο. Δεν διακρίνω καμία διαφορά.
    2-3 ονόματα που μας απασχόλησαν για κανα μήνα και κάηκαν λόγω €€ και όλοι γράφουν «φτου κι απο την αρχή». Χωρίς εναλλακτικές χωρίς σχέδιο χωρίς συνεννόηση χωρίς τίποτα.
    Και στο γήπεδο η ομάδα παραπαίει.
    Όταν Ιούλιο μήνα η πρωταθλήτρια Ελλάδας έφερε μόνο 4 δανεικούς, χρειάζεται να σου εξηγήσει ο δημοσιογράφος για να καταλάβεις που πάει το πράγμα?
    Μια μέση κριτική ικανότητα χρειάζεσαι μόνο.

    • Θυμάμαι ένα αρθρο Τσίλη κάπου στο τέλος του πρωταθλήματος (δεν είμαι και ιδιαίτερα καλός στο να φακελώνω όσους γράφουν εδώ)που περίπου έλεγε ότι για την ΑΕΚ το πιο σημαντικό δεν είναι η αναχώρηση Αραούχο αλλά η αξιοποίηση του project Γιακουμάκη.Διευκρίνιζε βέβαια ότι πρέπει να αποκτηθεί ακόμη ένα φορ,αλλά η βασική προτεραιότητα ήταν ο Γιακουμακούχο,το next big thing στους Έλληνες επιθετικούς(κατά Καζαντζόγλοιυ).

 4. Καλο θα ηταν να γινει ο Μελ. scout ετσι για να μας πει αν με τις – που δινει(λεφτα) αν βαφουν αυγα(μεταγραφες)

 5. Ρε λεβεντες μην μιλατε ασχημα για την Προεδραρα……εχει βρει δυο χαφαρες να φερει. Ο ενας παιζει στα Σουρμενα και ο αλλος στην Γουβα. Οσο για εξτρεμ εναν γρηγορο στην Δοξα Μακρυχωριου !! Θα τρελανουμε κοσμο….ο – ναναι καλα !!! χαχαχαχαχα………

 6. νικος-αρρωστακι

  να κατσεις να ξαναγραψεις τι φταιει και τι οχι,ειναι κουραστικο και ανωφελο..τα εχουμε πει,τα εχουμε ξαναπει,παπαλα..
  το θεμα ειναι απο εδω και εμπρος τι?το να κλαιμε πανω απο χυμενο γαλα,δεν προσφερει κατι..
  ο Μελ,εχει σκοπο μνα μεινει?αν οχι,τοτε ας δουμε την επομενη ημερα..
  αν ναι,τοτε οφειλει διπλα και τριδιπλα να ανασκουμπωσει την κατασταση και να ξεκινησει χθες-οχι σημερα-το χτισιμο..
  ξηλωμα ολων οσων θεωρουν την ομαδα κεφαλι του κασιδη,και θελουν να κανουν καρριερα τεχνικων διευθυντων πανω της και αμεση αντικατασταση τους με ανθρωπουν που ξερουν και μπορουν..αυτο κοστιζει πριν απο καθε μεταγραφη…θες να το κανεις και να δουλεψει το προτζεκτ σωστα και χωρις κενα μεγαλυτερα απο το μουσειο που πας να φτιαξεις?καντο τωρα!ουτε κολλες στους παγκους,ουτε λυμπεροπουλοι με κομπολογια σταυροποδι,ουτε τιποτα..οργανωσε το επιτελειο σε καθε του πλευρα και μετα ξεκινα μια μια να κοσκινιζεις θεσεις,συστηματα,τακτικες..θυσιασε καθε εικονικη ελπιδα για δευτερες θεσεις,μην βαζεις στοχους ουτε καν το κυπελλο(που συνεχως γινεται η κολυμπηθρα του σιλωαμ για καθε μαλακια εκει μεσα) και κερδισε ολο τον δευτερο γυρο ως χρονικη διαρκεια για να προσπαθησεις να φτιαξεις ενα σοβαρο οικοδομημα για του χρονου..αυτο θελει γενναιες αποφασεις και χρημα οπου κρινεται απαραιτητο..ουτε δηματους να καλυπτουν τα χαλια με αρλουμπες,ουτε μπαλωματα και χαδακια δε ποδοσφαιριστες δημ.υπαλληλους..
  η χρονια πηγε ηδη στραφι,οποτε οποιαδηποτε θυσια απο εδω και περα,αν γινει σωστα,θα κερδισεις στο αυριο..
  φερε προπονητη,οχι γιες μαν,αστον να φερει αξιομαχο επιτελειο,διωξε καθε παλαιμαχο που νομιζει οτι επειδη απλα φορεσε τη φανελα,ειναι αλανθαστος και προχωρα..αξιολογησε αυτο το ερμο ροστερ που καταντησε κουρελου,δες ποιοι μπορουν να πουληθουν σε λογικα πλαισια-μην περιμενεις παπαδες-δες ποιο κανουν για να το συμπληρωνουν,δες ποιοι χρειαζονται να αποκτηθουν και ξεκινα απο τωρα τις επαφες..ας μην ερθουν απο τωρα..βολιδοσκοπησε,δες προθεσεις,κοιτα τιμες,ψαξε,ερευνησε…ολα δεν γινονται μεσα σε ενα καλοκαιρι…αρκεσου σε μια απλη παρουσια στο γιουροπα για του χρονου,δες το καλενταρι που θα τεντωσει κ που θα χαλαρωσει και ξεκινα!!!
  με ατακες μαγκιας-κλανιας δουλεια δεν γινεται…ολοι οταν τρωγαμε τους αμετοχους στη μαπα,εναν μελ ονειρευομασταν..αλλα αυτο που γινεται τωρα ειναι παπατζιλικι..κι αν δεν θες να σε μουτζωνουν ακομη και οι πετρες,ξεκαβαλα το αλογο και αφουγκρασου!!ακου τον κοσμο..εχεις την εντυπωση πως ο κοσμος θελει μεσι και ροναλντο?γελιεσαι…
  προλαβαινεις..γιατι αν δεν προλαβεις,θα εισαι ο μονος προεδρος που θα φτιαξει γηπεδο και ο μεσος ορος εισητηριων του θα ειναι χαμηλοτερος απο αυτον που ειχες πριν…

  • Αλέξανδρος

   Για να τους κρατάει εδω και 2 χρόνια αυτό κάτι σημαίνει.
   Νομίζεις πως δεν ξέρει την ανεπάρκεια του κάθε στελέχους που πληρώνει? Αστεία πράγματα..
   Αρα όλοι αυτοί σε κάτι εξυπηρετούν και παραμένουν στις θέσεις τους.
   Κυρίως στο οτι είναι σε όλα κατώτεροι απο τον ίδιο – επομένως κουλαντρίζονται σχετικά εύκολα και δεν έχουν απαιτήσεις.

   • νικος-αρρωστακι

    ναι Αλεξανδρε μου,μεχρι τωρα ετσι ηταν..αλλα απο εδω κ μπρος πρεπει να αλλαξει..δεν νομιζεις?

    • Αλέξανδρος

     Για να αλλάξει χρειάζεται χρήμα. Σε παραπέμπω σε διπλανό άρθρο που γράφει για «ψυχραιμία» και «υπομονή».
     Με λίγα λόγια αυτός που δεν θέλει να πληρώσει απλά το βουλώνει και περιμένει.
     Αυτός που έχει διάθεση για πραγματικές αλλαγές σαρώνει τα πάντα και κάνει ανανέωση.
     Όμως οι ανανεώσεις τέτοιου είδους κοστίζουν.

  • χαίρε Νικόλα. Η ερώτηση είναι μία, λεφτά υπάρχουν?
   Η μόνη άλλη ερώτηση που έχει για μένα πλέον ενδιαφέρον είναι γιατί δεν κινήθηκε η ΠΑΕ εναντίον τουλάχιστον του τυπάκου που πέταξε τη μολότοφ. Αν έρθει βαριά τιμωρία θα είναι συνυπεύθυνοι από τη στιγμή που δεν έκαναν τίποτα και ουπς πολύ βολική κατάσταση για να μην πάρουμε παίκτες.
   Το συναίσθημα είναι ίδιο μ εκείνο τον καιρό που παραμιλούσαμε μεταξύ αμετόχων Αδαμίδη και Bob Kozonis.Yeah. Θυμάμαι τις ατελείωτες συζητήσεις για το αν αξίζει τα 600 χιλιάρικα ο Μπλάνκο και ο Γκερέρο. Τα ίδια σκ..τα και τώρα. Α, χτίζουμε γήπεδο όμως μόνο που δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι σε ποιανού την τσέπη θα μπαίνουν τα εξωφρενικά έσοδα του κουρείου και του καφενέ.

   • νικος-αρρωστακι

    αβε..
    ναι δυστυχως,στο ιδιο εργο θεατες..
    οσον αφορα το ερωτημα σου,η απαντηση κατ’εμε ειναι απλη..διοτι αυτος ο στρατος αρεσει στον πατισαχ για πολλους και διαφορους λογους..εγω πλεον πειστηκα απο εποχη τελικου βολου για ολο αυτο..

 7. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ;;;;

 8. «Εμεις αντιμετωπίζαμε με όσο πιο καλή διάθεση μπορούσαμε αυτά που γινόντουσαν η δεν γινόντουσαν το καλοκαίρι».Αυτό τώρα τι είναι?Αυτοκριτική?Ένα πολύ πολύ κρυμμένο συγνώμη?Τι ακριβώς είναι?Προσπάθεια να επανακτήσουμε ένα μικρό κομμάτι της δημοσιογραφικης μας αξιοπιστίας την οποία πετάξαμε στα βάραθρα στο βωμό της επικοινωνιακής προστασίας Μελ?Δηλαδή βλέπατε τα εγκλήματα Μελ,την αποδόμηση της πρωταθλήτριας,την μείωση του μπάτζετ,τα κερασάκια που δεν είχαν τούρτα και είχατε καλή διάθεση.Βλέπατε το δάχτυλο του Δημάτου που το κούναγε στον κόσμο προκλητικά,τον διαβάζατε να γράφει ότι έχουμε πλήρες ρόστερ,καταλαβαίνατε ότι λέει παραμύθια αλλά είχατε καλή διάθεση.Και μέσα στην καλή σας διάθεση και την καλή χαρά είπατε να το κουνήσετε και σεις για συμπαράσταση.Εύγε παιδιά.Και εις ανώτερα.Σας εύχομαι σε κάθε περίπτωση να έχετε καλή διάθεση.Εξ άλλου οι ευκαιρίες θα σας ξαναδοθούν.Τον επόμενο Μασούντ από τα αζήτητα του Νιόνιου βαφτίστε τον όχι Τάσο Μητρόπουλο αλλά Λόταρ Ματέους και τον Γιαννιώτα από τον σκουπιδοντενεκέ του γάβρου νέο Ρέζενμπρικ.Τότε η καλή σας διάθεση θα φτάσει στα ύψη.Εύγε και πάλι.

 9. η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση από το καλοκαίρι. Η διοίκησ (μελ) δεν έπραξε τα δέοντα!!! Ο προπονητής δεν επέμενε για ενίσχυση, αλλά ακολούθησε τις εντολές της διοίκησης… που πάμε έτσι? ΠΟΥΘΕΝΑ.
  Και το μέλλον δυσοίωνο…. Αν πάρουμε τρεις παίκτες τώρα (ποιοτικούς-όχι σαν αυτούς που παίρνουμε), και άλλους 3-4 το καλοκαίρι και άλλον προπονητή, η ομάδα θα δέσει πότε????
  Οπότε ούτε του χρόνου πρωτάθλημα….. α ρε Μελ…. γιατί το έκανες αυτό???? κατέστρεψες και την ομάδα και την ιστορία που θα γράφαμε… Αποκλειστικός υπεύθυνος…. που δεν διορθώνει (ακόμα) τίποτα!!!!!!!

 10. Οταν η ΑΕΚ από το μαη και μετά βιαζε την ποδοσφαιρική λογική με τις αποφάσεις της Διοίκησης κατ εξακολούθηση εσεις οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ μας το περιγράφετε όλο αυτό ως τον ιδανικό έρωτα και είχατε αναλάβει το ρόλο υπερασπιστη του βιαστη της λογικης σε σχεση με τον κοσμο που εβραζε. Λυπάμαι κυριοι αλλα με εξαιρεση κανα 2 που εκαναν εστω ψειγματα κριτικης ειστε μερος του προβληματος

 11. Α ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ?
  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΗΔΑΤΕ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ
  ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΒΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗ ΥΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΝΑΤΕ

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ =

 12. Φτάσαμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κι ακόμη είναι στον πάγκο ο ηττοπαθής Ουζουνίδης..

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;Ο ΠΟΛΝΤΟ ΤΗΣ ολυμπιακουλας,ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ;ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η….ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 14. Τασο δυστυχως τα πραγματα δεν πανε καλα.δεν υπαρχει αντικειμενικη αξιολογηση στην ομαδα.κοιταγαμε να αποδομησουμε το μαιστοροβιτς που με ιδια οικονομικη πολιτικη εκανε παππαδες(μιλαμε για 1 λαθος με αινταρεβιτς που τετοια γινονται σε ολο τον κοσμο και παλευες 1 χρονο να τον διωξεις).απο την αλλη οι χειρισμοι λυμπε και λοιπων ειναι τραγικοι αλλα ειναι οξυμωρο οτι μετα απο 2 παταγωδως αποτυχημενες μεταγραφικες περιοδους που τον εξεθεσαν ο μελισσαν δεν τους σουταρει.οι δημοσιογραφοι(και εσυ)απο την αρχη της χρονια ειστε πασιφανεστατα πιο θετικοι στον μαρινο(ο οποιος επελεξε ολες τις κρισιμες μεταγραφες αφου εκοβε ποσους παιχτες)σε σχεση με το μανολο που ανεξαρτητα τα τρελα του κολλαει με την ομαδα και εχει μαζι της 3 πετυχημενες χρονιες με 3ο μπατζετ.ξεκινησατε μια ανουσια συγκριση της περσινης με τη φετινη χρονια λες και ξερουμε πως θα ανταποκρινοταν η Αεκ αν ο παοκ πηγαινε καλυτερα περσι.Γενικα τα 2 σημεια που δειχνουν την παρανοια που επικρατει στην ομαδα ειναι οταν το καλοκαιρι μας λεγανε οτι κοιτανε 1-1 τις μεταγραφες(λες και αν και διαπραγματευοβτουσαν με παιχτες σε πολλες θεσεις θα μπερδευοντουσαν!!!!) και ακουσον ακουσον να σταματαει ο μεταγραφικος σχεδιασμος επειδη παιζει η ομαδα στη μοενφικα.προσωπικα ευγνωμονω που μπηκε ο μελισσαν στην ομαδα,μας πηρε κουπακλπ αλλα εχει μεγαλωσει πολυ και θα θεωρουσα ιδανικο αν γινεται σιγα σιγα να μπει πιο ενεργα στο κολπο ο γιος του με αλλη πολιτικη

 15. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δεν ήσαν λίγοι αυτοί που επεσήμαναν από το καλοκαίρι την διοικητική δυσλειτουργία. Το γιατί οι μέτοχοι (βλ. Μελ) δεν αντέδρασαν είναι ένα ερώτημα. Οι άνθρωποι του βεληνεκούς τους έχουν συνηθως την ικανότητα να αντιδρούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Εξαίρεση αν έτσι εξυπηρετείται κάποιο δικό τους σχέδιο -που δεν θέλω να πιστεύω- ή είναι επιρρεπείς στους λιβανωτούς. Στην ανεπαρκή διοικητική λειτουργία εντοπίζεται το πρώτο (και σημαντικότερο) πρόβλημα της ομάδας.
  Για τον Μαρίνο θα πω τα εξής. Η πορεία του στα δύσκολα πέρισυ δημιούργησε την εντύπωση ότι μπορεί να προσαρμόζεται στις δυσκολίες. Φαίνεται από την φετινή πορεία ότι μάλλον δεν μπορεί. Εμένα μου δείχνει ότι έχει ένα σχέδιο το οποίο προσπαθεί να μην εγκαταλείψει έστω και αν δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες να το υπηρετήσουν. Ο Μανόλο δυσκολεύτηκε πέρισυ να ξεκολλήσει αλλά όταν οι τραυματισμοί τον υποχρέωσαν ανακάτεψε την τράπουλα. Ενας ανίδεος θεατής σαν εμένα βλέπει στο κέντρο της ΑΕΚ μια τεράστια τρύπα (ναι δεν έχει παίκτες) αλλά η τρύπα αυτή μεγαλώνει με τον τρόπο που στήνει την ομάδα. (π.χ. 2 αργά σέντερ μπάκ απαιτούν περισσότερα τρεξίματα από πλάγια μπακ και μέσους. Η τοποθέτηση Μπακα-Μάνταλου στα πλευρά δεν δούλεψε για τον Μανόλο, δεν δούλεψε στην Εθνική γιατί θα δούλευε τώρα? Δεν ήταν άραγε εμφανής η διαφορά όταν έστω και οι Λόπεζ/Γκάλο έπαιζαν σαν εξτρέμ που δεν είναι η θέση τους?). Η αποπομπή βέβαια των 3 εφτασε τα πράγματα σε οριακό σημείο. Δεν έχει νόημα πλέον αλλά θεωρώ τεράστιο λάθος το ότι δεν ανανεώθηκαν ΕΓΚΑΙΡΑ (και άρα όχι με τα νούμερα που ακούγονται τώρα) τα συμβόλαια Σιμόες και Λαμπρόπουλου. Η μεταγραφική αξία είναι ένας παράγοντας, η ανταμοιβή της προσφοράς είναι ίσως σημαντικότερος. Η απόδοση ανεβαίνει όταν υπάρχει κίνητρο. Χώρια που πιστεύω ότι τελικά δεν θα αποφύγουμε να πληρώσουμε πολύ περισσότερα για την αντικατάστασή τους.
  Όσον αφορά στο παρόν και το μέλλον. Νομίζω δεν έχει κάτι να χάσει πλέον ο Μαρίνος -αν μείνει (προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα τον διώξουν αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο παραίτησης)- πειραματιζόμενος με άλλους σχηματισμούς (και πρόσωπα ίσως) που πιθανόν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Ενας καλός χαφ πρέπει να έρθει τώρα γιατί πρέπει να προσπαθήσουμε για τις θέσεις 3-5 (ασχέτως πιθανού αποκλεισμού από Ευρώπη) και γιατί το καλοκαίρι θα αναγκαστούμε να πάρουμε αρκετούς (και δεν θα μας βγούν όλοι). με δεδομένο ότι (εκτός ίσως Οικονόμου) και οι δανεικοί μάλλον θα μας «αφήσουν».

 16. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Ετοιμαζόμαστε σιγα σιγά για το 4ο αστέρι στο μπασκετικό μας σήμα, θα έχουμε εκ νέου ραντεβού με την ιστοριά και θα ασχολούμαστε με μανταλομπακασετογαλανοπουλους?? Για όποιον είναι άνω των 30-35 η συμβουλή είναι να ρίχνει μια κλεφτή ματία κάθε μέρα σε εκείνο το παλάτι που σηκώνουμε και να ονειρεύεται το μέλλον. Οι νεότεροι θα καταλάβουν αργότερα..

  Υγ Είναι λίγο γραφικό το να βλέπεις σε νίκες της ΑΕΚ 20-30 σχόλια και σε ήττες δεκάδες η εκατοντάδες που τα μισά γράφουν τη καραμέλα » όταν σας τάλεγα εγω με κράζατε» και αν πείς ποιος είναι αυτός που τάλεγε και ποιοί τον κράζανε τελος πάντων, βλέπεις ψευδώνυμα που δεν υπήρχαν ποτέ εδω μέσα η έγραφαν σπάνια… Αν δεν γίνεται απο τρόλ αυτό και γίνεται απο Αεκτζήδες η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!

  • Αλέξανδρος

   Υπήρχαν αρκετοί που την έπεφταν σε όσους ασκούσαν κριτική.
   Μην κοιτάς τώρα που δεν τους βλέπεις να σχολιάζουν.
   Στα δύσκολα εξαφανίζονται, όταν θα κάνουμε σερί 2-3 νικών θα ξαναγράψουν.

  • South Coast 21 είχες γράψει πριν κάτι εβδομάδες πως υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που βλέπουν τις αντιδράσεις του κόσμου και γελάνε. Μπορείς να μας πεις τι σχεδιάρα έχουν στο μυαλό τους και γελάνε να γελάσει και το χειλάκι ημών των πικραμένων που το μόνο σχέδιο που βλέπουμε μοιάζει με μουντζούρα 3χρονου?Α και οι ίδιοι τύποι βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι τα έσοδα του γηπέδου θα πηγαίνουν στην ομάδα?

   • Δεν είναι »σχεδιάρα», απλά είναι τα πράγματα. Μετά το Γηπεδο ξεκινάει η πραγματική ΑΕΚ. Κανονική ΑΕΚ, κανονικές μεταγραφές, κανονική διοίκηση.. όλο το πακέτο γενικά. Τώρα είμαστε στον αυτόματο. Δεν έγιναν ξαφνικά όλοι έχθροί της ομάδας στη Παε να θέλουν να καταστραφούμε, το μόνο που συμβαίνει είναι ότι υπάρχει στασιμότητα γιατί δεν ασχολούνται σοβαρά. Όσοι είναι insider στα της ομάδας το γνωρίζουν αυτό και γελάνε με όσους βγάζουν τα συκώτια τους για το τι γίνεται σήμερα, και δεν κάνουν λίγο υπομονή. Είναι αλήθεια αστείο να σκάς για τη σημερινή ποδοσφαιρική ΑΕΚ και να μη βλέπεις την ΑΕΚ που έρχεται!!! Υπάρχει και το μπάσκετ παιδιά. Ακόμα και με τα στραβά του, είναι όαση μπροστά στα υπόλοιπα που βιώνουν οι απανταχού Αεκτζήδες.

    • Ποια ΑΕΚ ερχεται και ποτε; Αυτο το οτι μετα το γηπεδο θα δουμε την κανονικη ΑΕΚ ειναι το καινουργιο σανο. Οπως πριν 4 χρονια μας ελεγαν οτι τι επενδυσεις να κανεις οταν υπαρχει η παραγκα του γαυρου. Ε, η παραγκα επεσε και ακομα περιμενουμε τις επενδυσεις. Τωρα βεβαια υπαρχει η παραγκα του ασπρομαυρου γαυρου για την οποια βαλαμε και εμεις το χερακι μας να οικοδομηθει, οποτε δεν μπορει να σταθει ως δικαιολογια.

    • Αλέξανδρος

     Οτι πιστεύεις πως όταν τελειώσει το γήπεδο ο Μελισσανίδης θα αρχίσει να βάζει λεφτά και να φέρνει παικταράδες, εμένα με ξεπερνά.
     Διότι πολύ απλά ο Μελισσανίδης ποτέ δεν το έκανε αυτό στη ζωή του ούτε θα το κάνει.
     Δεν είναι τέτοια η φιλοσοφία του, να ξοδεύει για μεταγραφές.
     Το «φθηνο και καλό» ήταν και θα είναι πάντα το μότο του. Πότε του βγαίνει και πότε δεν του βγαίνει όπως φέτος.
     Το γήπεδο απο μόνο του δεν είναι εγγύηση οτι απο τους Μπακασέτες θα φέρνεις Αραούχους.
     Ασε που το project όπως το κόβω θα αποφέρει ελάχιστα έσοδα.. εκτός αν πουληθεί η ομάδα πακέτο.

    • South Coast 21 ευχαριστώ για την απάντηση αν και θα μπορούσες να μη γράψεις τίποτα γιατί μέσα στη μαυρίλα των ημερών ήμουν μάλλον ειρωνικός αλλά όχι προς εσένα. Απλά φίλτατε όλο αυτό δεν στέκει. Δηλαδή αν το γήπεδο έκανε συνολικά 1- χρόνια θα περιμέναμε 10 χρόνια να δεήσουν να ασχοληθούν σοβαρά? Το πιο λογικό είναι αυτό που γράφει ο Αλέξανδρος να πουλήσουν ακριβά κάτι που πήραν τσάμπα + ένα γήπεδο που εν μέρει δεδομένα χτίζει η ίδια η ομάδα. Αν όμως συνεχίσουμε έτσι όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά η ομάδα θα είναι τόσο ασόβαρη που δε θα αξίζει να ασχοληθούν στα σοβαρά.

  • Ειναι λογικο στις νικες να βλεπεις λιγα σχολια, γιατι ειναι φυσιολογικο να νικαει η ΑΕΚ. Οταν ομως ερχονται συνεχομενες σφαλιαρες ο κοσμος ανησυχει και εκφραζει δυσαρεσκεια. Αν αρχισει να μη γραφει στις ηττες, τοτε να ανησυχεις πραγματικα για την ΑΕΚ.

 17. βασιλης ν.φ

  εσεις κε τσαταλη και οι υπολοιποι συναδελφοι σου γιατι δεν κανετε μια ερωτηση στον κο μελισανιδη τι εννουσε με την φραση θα κανω εγω το σκαουτινγκ…δηλαδη να υποθεσουμε οτι διαθετει χρημα για μεταγραφες αλλα ειναι αχρηστο το επιτελειο ??πρεπει καποτε να μαθομε τι συμβαινει

 18. Ούτε στην Κατούνα Ξηρομέρου δεν παίζουν τέτοια μπάλα…

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   Στην Κατουνα ειμαστε τεχνιτες τυπε…
   στη μπαλα και στα σπληναντερα…

 19. «‘ΒΑΛΕ 70 ΕΚΑΤ ΕΣΥ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΑΛΛΑ 70 ΕΓΩ»…..
  ΣΑΝΟΑΤΑΚΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ,ΠΑΛΙΕΣ ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ

 20. https://www.sport24.gr/Columns/Arnaoutoglou/aek-thn-ekane-na-mh-vlepetai.5391243.html
  χιμενεθ χθες…οχι αυριο ή σημερα…
  ΧΘΕΣ

 21. Συνολικη κριτικη για ομαδα. Μετρια, παλεψε, τοσο μπορει
  ΜΠΑΡΚΑΣ, παραλιγο σοκ στο 90, παιδικο λαθος, τσιντωτοθεραπεια, 6
  ΜΠΑΚΑΚΗΣ, τα εδωσε ολα, παρα πανω δεν μπορει, αυτη ειναι η κλαση του. Ο μπαργκαν του πηρε την ταυτοτητα, ενω οι σεντρες του ηταν για τα πανηγυρια. Απο τρεξιμαρτα καλα παμε.
  XOYLT, σαφως καλυτερος του μπακακη, κρατησε ντελετιτς, 7
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μεσα στο παιγνιδι, εσωσε τον βαθμο, ειναι αργος, 6
  ΤΣΙΝΚΡΙΝΣΚΙ, καλος κρατησε πισω, λαθη εκανε βεβαια, 6
  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ετρεξε, εδψσε μαχες,δεν μπορει επιθετικα, 6
  ΜΟΡΑΝ , φιλοτιμος, ο μονος που εδινε πασσα μπροστα, εκθετει συνεχως αυτους που τον εβαλαν στην ακρη για να παιζουν οι τσατσοι, 7
  ΛΙΒΑΓΙΑ, βαρυς, ομως η ποιοτητα του φαινοταν, δεν μπορει σε βαρυ αγωνιστικο χωρο, 6

  ΜΠΟΓΕ, τιποτε, ατσουμπαλος, λιγος, ακοντρολαριστος, αυτον περιμενεις ουζουνιδη να σου παιξει μπαλλα , θα περιμενεις πολυ, 4

  ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ, εκτος τοπου και χρονου, ενα σουτ η προσφορα του, 3
  ΠΟΝΣΕ, εδωσε μαχες, προσπαθησε, 6

  ουζουνιδης. Με οτι διεθετε κατεβασε το καλυτερο σχημα. Δεν φταιει αυτος αν η ομαδα παιζει χωρις 5 βασικους. Να μεινει μεχρι το τελος, εκτος αν ειναι διαθεσιμος ο χιμενεθ

  μελισσανιδης, κριμα μαστορα, καποτε σε πιστεψα, εισαι στυγνος και αδιστακτος επιχειρηματιας. ΟΙ μερες σου στην αεκ ειναι μετρημενες, η ομαδα απο ντ……ες δεν εχει αναγκη, θα επιβιωσει και χωρις τσαμπα εθναρχη

 22. TO ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚAI ΤΟ ΣΑΝΟ ΕΛΗΞΕ…
  ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΤΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ
  ΑΛΛΙΩΣ
  ΕΞΩΣΗ Κ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

 23. Κώστας Κ.

  Πολύ καλά τα λέτε κύριε Τσατάλη, αλλά πολύ αργά. Για να μην σάς αδικώ, όχι μόνον εσείς, την αξιοπιστία τους την έχουν χάσει όλοι οι συνάδελφοί σας στο site αυτό, προεξάρχοντος του κυρίου Καζαντζόγλου. Όσοι τα λέγαμε από το Σεπτέμβριο ακούσαμε το κράξιμο της ζωής μας. ειρωνίες, βρισίδια. Καιρός τώρα να τα ακούσετε και σεις. Σε ό,τι αφορά το προκείμενο, σιωπώ επίτηδες εδώ και καιρό. Πού να πρωτορρίξει κανείς ευθύνη; Υπάρχει κανένας που να μην ευθύνεται για την πλήρη διάλυση; Και μάλιστα ακριβώς τότε που ο «οργανισμός», όπως λέτε, έδειχνε επιτέλους να ορθοποδίζει, να «κρατάει» οικονομικά και να έχει σχέδιο για το μέλλον; Καταφέραμε, γιατί για κατόρθωμα πρόκειται, να διαλύσουμε ό,τι για να φτιαχτεί χρειάστηκαν 24 χρόνια. Άντε τώρα, με τις δεδομένες συνθήκες και τη συγκεκριμένη εποχή να ξαναξεκινήσεις από το μηδέν….Ποιος έχει κουράγιο (και λεφτά) για τέτοια;

 24. Αλέξανδρος

  Καλά αν γινόταν δεκτή η εισήγηση να πάμε με βασικό τον παλαιστή σούμο Γιακουμάκη, εκεί να δείτε γέλια που θα κάναμε.
  Όταν γράφαμε πως πρόκειται για παικτάκια της σειράς κάποιοι μας την έπεφταν που αδικούσαμε τα υπερταλεντα.
  Α ρε Χιμένεθ.. ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι κατάφερες πέρυσι. Ήσουν και τυχερός αλλά εκμεταλλεύτηκες σωστά τα λάθη των άλλων.
  Φέτος ακόμα και αν ξαναβγεί με καλάσνικοφ στο γήπεδο ο στούμπος, είμαστε τόσο πίσω που ούτε τη σκόνη του δε θα μυρίσουμε.

 25. ΜΙΧΑΗΛ Τ.

  Εγώ πιστεύω ότι αργά(καλοκαίρι) ή γρήγορα ο Ουζουνίδης θα φύγει.Οι λόγοι πολλοί,δεν χρειάζεται ανάλυση.Οποιος έχει μάτια βλέπει.Εσείς οι δημοσιογράφοι που είστε κοντά και στην διοίκηση,μπορείτε να πλασάρετε ένα όνομα που θα ήταν κατά την άποψη μου αυτό που χρειάζεται η ομάδα και έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει,με βάση την δουλειά που έχει επιδείξει ως τώρα.Αναφέρομαι στο σκυλί του πολέμου αυτόν τον Νίκολιτς της Βίντι.Δεν κάνω promotion,την άποψη μου αναφέρω,όπως πιστεύω ότι και ο Κάναντι δεν είναι η καλύτερη λύση για την ομάδα.Αποψη μου…

 26. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
  ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ Κ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
  ΑΛΛΙΩΣ
  ΕΞΩΣΗ Κ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ,Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

 27. Θα μας πει καποιος δημοσιογραφος-ρεπορτερ της ΑΕΚ, ποσα χρηματα ειναι διατεθειμενη η διοικηση να δωσει για μεταγραφες; Οι μαγκιες που μας μεταφερατε οτι λεχθηκαν, του τυπου » εγω θα κανω και τον σκαουτ; » ειναι αλλα λογια ν’ αγαπιομαστε. Χωρις λεφτα παικτη δεν μπορει να σου βρει ουτε ο Μοντσι. Δεν ειναι καθε μερα Πασχαλια να βρισκεις Σιμοες, Γιοχανσον….κι αν ειναι για τη διοικηση της ΑΕΚ, αυτος που τους βρηκε τον εδιωξαν. Αν σκοπευουν να βρουν χαφ και winger με 300-400 χιλιαρκια για να ανεβασουν επιπεδο την ομαδα, καλυτερα να μην παρουν κανενα. Ας βαλουν τον Μποτο και τον Μπαμπη

 28. Ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε να χτίζει μια ομάδα μοντέλο, ο ίδιος την κάνει ομάδα ρδέλο.. Α ρε Μελισσανίδη.. Λυμπερόπουλοι, ουζουνίδηδες και δε συμμαζεύεται.. Αυτό λέγεται ποδοσφαιρική διοίκηση σε μαρασμό και ξεπεσμό. Όπως πάμε θα απολυθεί ο Μαρίνος και θα πάρει τον Παράσχο και αντί για τον Λυμπερόπουλο τον Κατσουράνη. Δε μιλάω καν για σκάουτερς και γυμναστές προπόνησης με ποδοσφιαρικές γνώσεις.. Απορώ γιατί τέτοιο γκρέμισμα της ομάδας.. Τί να πω.. Φέρε και τον ραμπεσαντρατανά για γυμναστή φυσικής κατάστασης.

 29. Η ΑΕΚ Η ΝΤΟΥ με smith+wesson.

  Περσι το κλεψαμε το πρωταθλημα, φετος θα το παρουμε με την αξια μας.

 30. Τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά που λέει και το τραγούδι. Δε νομίζω ότι δεν το βλέπατε να έρχεται αυτό που γίνεται όλοι οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ. Δε ξάρουμε περισσότερο μπάλλα εμείς που τα λέγαμε το καλοκαίρι. Για άλλους λόγους δεν τα γράφατε, κατανοητοί αλλά εντελώς λανθασμένοι. Τώρα όλοι σιγά σιγά θα γράψατε την αλήθεια με τη μόνη διαφορά από δημοσιογράφο σε δημοσιογράφο που θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης. Κι αυτό όμως είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ανάθεμα θα πέσει σε τεχνικό διευθυντή scouts προπονητή παίχτες, διαλέξετε όποια σειρά θέλετε, ένας θα τη βγάλει καθαρή όπως πάντα με έμεσες όχι άμεσες ευθύνες και από τους περισσότερους δημοσιογράφους χωρίς να αναφέρετε καν το όνομα του, τέλος και η δίοικηση (θα γράφουν) έχει κι αυτή τις ευθύνες της. Είδατε και εγώ γράφω τόση ώρα και δεν έχω γράψει το όνομα του και ούτε θα το γράψω γιατί άμα το κάνω θα πρέπει να το συνοδέψω με επίθετα που σίγουρα θα μετετραπούν σε…παύλες από τους διαχειρηστές. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι διαφορετικό ούτε μετά το Γενάρη αλλά ούτε και το καλοκαίρι. Ξεχάστε την ΑΕΚ που ξέρατε, προσευχηθείτε να βρεθεί ένας άνθρωπος σαν τον ΜΠΑΡΛΟ ή τον Αγγελόπουλο του Μπάσκετ να βρεθεί και να μας πάρει γιατί διαφορετικά… το μαρτύριο που θα περνάμε θα είναι κινέζικο, σταγόνα σταγόνα. Επίσης μη νομίζετε ότι θα χαιρόμαστε μόνο με το γήπεδο, θα πάρουμε μεγάλη χαρά τον πρώτο καιρό αλλά να είστε σίγουροι ότι με τέτοια ομάδα θα μας κοπεί σύντομα και δεν θα ευχαριστιόμαστε ούτε αυτό.

 31. Αυτά χρειάζεται η ομάδα:
  1.Αποπομπή Λυμπερόπουλοτ
  2.Επαναπρόσληψη Μαιστόροβιτς
  3.Μπάτζετ αντάξιο του ονόματός της και όχι μπάτζετ Λεβαδειακού

 32. Αλέξανδρος

  Μα γιατί, αφού «στατιστικά είμαστε στα ίδια με πέρυσι «

 33. Μην ανησυχείτε!! Όλα έγιναν από μια παρεξήγηση!Ο πρόεδρος άκουγε το και κατάλαβε ότι έπρεπε να γίνει και η ΑΕΚ…

  • Το …το κατάλαβε ο προεδρος …σαν η ΑΕΚ να γίνει αθλητική Ένωση Νέας Φιλαδέλφειας και γύρω γειτονιας

 34. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ? ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ? ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ? ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ? ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ? ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ? Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ.

 35. Ειδομεν το Φως το αληθινό…

  ΥΓ Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα…

 36. Από το καλοκαίρι τα λέγαμε κάποιοι αλλά μας κραζατε .Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Μελισανιδης .Αυτος επέλεξε να διώξει τη μισή ομάδα και να πάρει όλα τα σαπακια. Για αυτό έφυγε και ο Ντούσαν . Έβλεπε τι γινόταν και που θα πηγαιναμε. Δηλαδή αν φύγει ο Ουζουνίδη ποιος θα έρθει ?.Μην ονειρεύεστε Χιμένεθ. Είναι ακριβός , άλλωστε για τα λεφτά και το μπατζετ έφυγε και αυτός. Άρα διέξοδος δεν υπάρχει. Είμαστε εγκλωβισμένοι στον μεγαλομέτοχο. Περαστικά μας. Οι παλαιότεροι θα θυμάστε το « η Καραμανλής η τα τάνκς « ε! Κάτι τετοιο

 37. Τελικά πόνεσε πολύ το πρωτάθλημα περισυ, ειδικά τους «ΑΕΚτζήδες». Τα σχόλια που βλέπω ή τα κάνουν τρελοί ή τα κάνουν 15 χρόνων παιδιά. Όταν όμως ο καθένας έχει το δικαίωμα έκφρασης μέσω της κάλυψης του ίντερνετ αυτά συμβαίνουν. Με λίγα λόγια αφήστε ήσυχη την ΑΕΚ επικριτες του καναπέ…..

  • Το …το κατάλαβε ο προεδρος …σαν η ΑΕΚ να γίνει αθλητική Ένωση Νέας Φιλαδέλφειας και γύρω γειτονιας

 38. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Η ΑΕΚ θα ξαναγίνει μεγάλη όταν πέσουν λεφτά στην ομάδα και όταν λέμε λεφτά εννοούμε τα λεφτά της ΑΕΚ.
  Με τον οικονομικό διαχειριστή όμως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πέσουν λεφτά στην ομάδα κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να φύγει ο οικονομικός διαχειριστής θα είμαστε ο μίζερος φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος (ότι ήταν ο μπαοκ σε όλη του την ζωή πριν τον Σαββίδη).
  Η ομάδα χρειάζεται πρόεδρο-επενδυτή που με τα έσοδα της ΑΕΚ θα φέρει καλό ξένο τεχνικό διευθυντή, καλό ξένο προπονητή και θα τους αφήσει να τρέξουν το πρότζεκτ με σοβαρές μεταγραφές, χωρίς να κάνει -μαγκιές στους παίχτες σαν τον οικονομικό διαχειριστή. Σίγουρα αν είχαμε κάποιον σοβαρό πρόεδρο αυτή την στιγμή θα φτιαχνόταν ομαδάρα με τα 35 εκατομμύρια της Ευρώπης κάτι που με τον οικομικό διαχειριστή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ διότι ακόμα και λεφτά να ρίξει αυτός δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τα γραφεία των μάνατζερς όπως επίσης δεν πρόκειται ποτέ να φέρει καλό προπονητή και καλό τεχνικό διευθυντή από το εξωτερικό.

 39. ΚΥΡΙΕ ΤΑΣΟ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ,ΟΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΕΣ ,ΟΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΧΑΦ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΧΝ..ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΉΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΗΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.ΤΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΙΛΙΑ ΑΧΝΙΑ.ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΜΑΔΑ,ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ….ΤΕΛΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΕΚ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΞΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ .Η ΟΜΑΔΑ ΝΟΣΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΑ.ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

 40. ωραίο μου πλυντήριο

  αχαχαχαχα, δεν θα μας τρελάνεις εσύ!

  «Η ΑΕΚ δεν ήθελε σώνει και ντε να αλλάξει προπονητή. Ήθελε να πάρει τον Ουζουνίδη. Κι αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα, με τη συγκεκριμένη επιλογή.» 26.05.18

  «Η ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάζεται καλύτερη από πέρσι και ως εικόνα και από πλευράς στατιστικών στοιχείων. Έχει περισσότερους βαθμούς, καλύτερο απολογισμό σε τέρματα υπέρ και κατά, παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο¨ 31.10.18

 41. ειχα γραψει το πρωι, οτι με χ θα πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι. Αρκει να αποφυγουμε διασυρμο. Τελικα το καταφεραμε. Καμμια γκεινια για τα παιδια αυτα που τα εδωσαν ΟΛΑ . Απλα δεν μπορουν παραπανω. ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟΙ και λειπουν παικτες σε θεσεις κλειδια.
  Διαβαζββτα με περισση υποκρισια σχολια των ..δημοσιογραφων της αεκ. Λες και ανακαλυψαν την αμερικη σημερα. Αυτη η ,,εναπομεινασσα αεκ, ειναι για τριτοτεταρτη θεση, οχι παραπανω. Τι οτι σημερα ακομα και να νικουσε μπορουσε[οπως μπορουσε και να χασει]? Θα αλλαζε τιποτε?
  Ενα μετριωτατο συνολο, με αδυναμιες κτυπητες σε πολλους τομεις.Μια ομαδα που θα γινει σακκος του μ ποξ μεσα στο τηγανι.
  Εμεις οι απλοι οπαδοι τα λεγαμε απο το καλοκαιρι, και τα γραφαμε. Φωνη βοωντος εν τη ερημω. Και τωρα οταν εφθασε ο κομπος στο κτενι, ανακαλυψατε την αμερικη, κυριοι δημοσιογραφοι

 42. Άμα έχεις την τέτοιους φιλ(άθλ)oυς τι τους θέλεις τους εχθρούς. Αχ βρε ΑΕΚΑΡΑ μου…… ακόμα και μέσα στα σπλάχνα σου έχεις πολέμιους.

  • Αλέξανδρος

   Αχ βρε ΑΕΚάρα μου γιατί να’χεις τόσο κακούς σχολιαστές και να μη σ’ αφήνουν να κερδίσεις την Κούγιας FC και την Αγρίνιο FC

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   που αναφερεσαι τυπε μου ?
   για ΑΕΚ δεν εχεις κατι να σχολιασεις ????

 43. σηκωμένος

  εγώ πάντως…. τα 25 τα πήρα.
  εσείς κλάψτε.

 44. Γιατι ρε αδερφια απορειτε και σκατε για την εικονα της ομαδας; αυτο το ροστερ και αυτος ο προπονητης αυτα μπορουν να κανουν….ταβανιασαν…..
  Το ροστερ μας ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ φτωχο και λειψο….
  Τα χαφ μας ειναι για την ζουγκλα!
  Καποιοι τα ελεγαν απο το καλοκαιρι και μας βγαλατε γαυρους! Καλως ηρθατε στην πραγματικοτητα λοιπον!

 45. ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ

  Έτσι καλά το πας. Προσπάθησε να στρογγυλέψεις την κατάσταση για τον αγαπημένο σας μαρίνο μην τυχόν και χάσουμε το κελεπούρι. Μη βιάζεστε. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα για την απόλυτη ξεφτίλα.

 46. Μαρίνο Τουμένεθ

  Επιτέλους κάτι σαν κριτική έστω και αν τις προηγούμενες βδομάδες ο ίδιος έγραφες περίπου «τώρα ανέλαβε την ευθύνη αφού και θα δείτε τι θα γίνει» ενώ όλοι γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι επερδη η φατμέ στο γενί τζαμί.

  Και παλι έχω τις ενστάσεις μου σε σημεία όπως φερόμενες δηλώσεις του τύπου «να γίνω εγώ σκάουτ;» Όχι να μη γινεις σκάουτ. Να κάνεις το εξής απλό: Nα βαλεις το χέρι στην τσέπη και να δώσεις σε λογικά μεν πλαίσια -όμως ρεαλιστικά ικανά- τα εφόδια στους υπεύθυνους να ενισχύσουν την ομάδα.

  Όσο για τα περι Γκάλο ειλικρινά δε τα αντιλαμβάνομαι. Καλός παίχτης ο Γκάλο όμως στο πρωτάθλημα υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια τουλάχιστον ένας ξεκάθαρα καλύτερός του για να μην πω περισσότεροι. Ο Μάτος. Ο γκάλο ουδέποτε ήταν το απαν και επι Χιμένεθ ήταν ο παίχτης που έκανε τις γιόμες όταν η ομάδα αδυνατούσε να βρει ορθολογικές λύσεις ανάπτυξης. Μήπως τα ξεχάσαμε; Μήπως δε βλέπουμε ότι ναι μεν είναι ένας σχετικά εγκεφαλικός και κοντρολαρισμένος βραζιλιάνος, όμως ούτε ιδιαίτερα γρήγορος ποτέ υπήρξε ούτε αμυντικά απέραστος. Με την εικόνα των γκαλομπακακαίων φέτος αλλά και από πέρσι αλλά και με την εικόνα του Βασιλαντωνόπουλου, ο τελευταίος έχει φανέλα βασικού του χρόνου εύκολα. Φυσικά και θέλουμε δεξί μπακ υψηλότατου επιπέδου αλλά αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα στους 3 θα επέλεγα τον τρίτο. Λες δηλαδή για χαφ που δε θα έπαιζαν ουτε γι αστείο στους ανταγωνιστές, και συμφωνώ, και αναφέρεις μετά τη σημασία του Γκάλο; Ο 33χρονος Γκάλο δηλαδή θα έπαιζε;

  Εν ολίγοις, ο προπονητής έχει τη μικρότερη ευθύνη στη σουμα στο τέλος της ημέρας. Εσείς που γράφετε, μιλάτε στα ράδια και εκδίδετε έντυπα, φροντίστε να βοηθήσετε ουσιαστικά υπογραμμίζοντας το αληθινό πρόβλημα το οποίο δεν είναι ο ουζουνίδης και ο κάθε ουζουνίδης. Όποιος και να ήταν στη θέση του, το ίδιο ρόιδο θα τα κανε με 1,5 παίχτη στα χαφ. Τη μόνη ευθύνη που του επιρρίπτω είναι ότι εφόσον δεν είχε λύσεις δε πειραματίστηκε. Διότι ακόμη και ο Κλωναρίδης, ακόμα και ο Τσόσιτς ή ακόμα και ο Γκάλο στα χαφ, καλύτερος θα ήταν από αυτό το σκιάχτρο που λέγεται Μοράν. Σε μικρές επι μέρους λοιπόν αποφάσεις που είναι αμφίβολο εαν θα επηρέαζαν τη συνολική μαύρη κι αραχνη εικόνα, έχει τα σφάλματά του όμως είμαι βαθιά σίγουρος ότι δύσκολα θα γύριζε το χαρτί ο οποιοσδήποτε στη θέση του με τέτοια φαρέτρα.

 47. Ας ξεκινήσουν οι εκκαθαρίσεις από το τεχνικό τμήμα ….. Περνάμε στη διοίκηση ( τεχνικός διευθύντης, σκαουτς κτλ …. ) συνεχίζουμε με αποδεδειγμένα παίκτες που δεν μπορούν ( μοράν ) και επειδή έχουν αποδειχτεί παντελώς ανίκανοι να κάνουν κάτι σωστό ας πάει στο διάολο η χρονιά και άς δούν τι θα κάνουμε του χρόνου ……

 48. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  1. Του χρόνου θα είμαστε χωρίς Πόνσε, Μπογέ και σίγουρα αυτοί που θα έρθουν θα είναι φθηνιάρικοι τζαμπατζίδικοι όπως κι αυτοί που θα έρθουν (αν έρθουν) τον χειμώνα. Κάτι που σημαίνει ότι του χρόνου θα είμαστε χειρότερα κι από φέτος.

  2. Δεν υπάρχει κανένα πλάνο για το μέλλον και αυτό φαίνεται από τις μεταγραφές. Όταν παίρνεις Αλμπανογιαννιώτες, Μοράνες, Μασούντιδες, Αλέφες, Σβάρνες επειδή είναι τζάμπα και τους υπογράφεις 3 χρόνια συμβόλαιο δεν σκέφτεσαι το μέλλον αλλά μόνο πως θα βγει πιο οικονομικά το παρόν.

  3. Δεν υπάρχει όραμα στην ομάδα, η ομάδα είναι παρατημένη από τον οικονομικό διαχειριστή και αυτό φαίνεται από τα ίδια και τα ίδια λάθη που γίνονται εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρχει διάθεση ούτε καν προσπάθεια να τα διορθώσει.

  4. Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον οικονομικό διαχειριστή είναι πως θα φτιάξει το γήπεδο ΤΟΥ τζάμπα ώστε να έχει μεγαλύτερο κέρδος διότι το γήπεδο ΔΕΝ θα ανήκει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ θα παίζει στην Φιλαδέλφεια αφού πρώτα θα πληρώνει ένα ακριβό νοίκι (πολύ ακριβότερο από του ΟΑΚΑ) στην εταιρία του οικονομικού διαχειριστή και εννοείται ότι τα έσοδα από τα μουσεία κλπ δεν θα πηγαίνουν στην ΑΕΚ.

  5. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ ενώ ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται σιωπούν και λειτουργούν πάντα ως ασπίδα του οικονομικού διαχειριστή και εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι η προπαγάνδα και το ψέμα έχει γίνει πλέον δουλειά στην οργανισμό ΑΕΚ ο οποίος οργανισμός ΑΕΚ θυμίζει πλέον γαύρους βορρά και νότου.

  6. Ο κόσμος βράζει από το καλοκαίρι και πλέον φαίνεται στο γήπεδο ότι η κοροιδία και τα παραμύθια του οικονομικού διαχειριστή έχουν λάβει τέλος. Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η προκλητική «σιωπή» της Original σε όλα αυτά. Παρ’ όλα αυτά όμως στα τελευταία παιχνίδια το πέταλο έχει αδειάσει επικίνδυνα και στο τέλος θα μείνουν αυτοί οι 10-15 έμμισθοι μόνοι τους να κάνουν κερκίδα για τον οικονομικό διαχειριστή τους.

 49. Οταν εμεις λεγαμε στην αρχη της σεζον συνεχως για το χαφ, διαβαζαμε πως δε γινεται να λαμε συνεχως τα ιδια και τα ιδια. Ομως πως να μη λες τα ιδια οταν καθε μαρς ειναι αποδειξη για το συγκεκριμενο λαθος? Και παιχταραδες να εχεις σε επιθεση και αμυνα, εισαι κομμενος στα 2 αν δεν εχεις κεντρο. Η ΑΕΚ με αυτην την επιλογή καταφερε να ριξει κατακορυφα τη χρηματιστηριακη αξια των περισσοτερων παιχτων. Και αυτο επειδη ολοι φαινονται χειροτεροι απ οσο ειναι λογω του κενου στο κεντρο.
  Και δυστυχως πλεον πραγματικα το μονο που εχουμε να περιμενουμε ειναι το γηπεδο. Οχι φυσικα οτι ειναι λιγο, αλλα μετα την κατακτηση του πρωταθληματος θα επρεπε να περιμενουμε περισσοτερα. Του χρονου η ΑΕΚ θα πρεπει να χει γυρω στους 10 νεους παιχτες. Πως θα παρει τοσους καλους παιχτες οταν δε μπορει να κανει μεταγραφες της προκοπης ουτε οταν εχει να κανει λιγες και στοχευμενες κινησεις?
  Και φυσικα, θα ειναι αδυνατο να φερει και προπονητη επιπεδου. Ο Χιμενεθ ηταν μια προφανης 2πιλογη. Ο Ουζουνιδης επισης. Τωρα δε νομιζω πως υπαρχει προφανης επιλογη. Αν φυγει ο Ουζουνιδης, ειτε γυρναει ο Χιμενεθ ειτε τρωμε μερικές χυλοπιτες και καταληγουμε σε υπηρεσιακο. Προσωπικα εννοειται οτι πιστευω πως δεν ευθυνεται ο Ουζουνιδης. Ωστοσο, εχει χασει τα αποδυτηρια και αναγκαστικα πρεπει να αποχωρήσει. Και η ΑΕΚ θα εχει καψει εναν προπονητη που πιθανοτατα 2ιχε να δωσει αρκετα πραγματα.
  Και πραγματικα απορω με την περιπτωση του Γκαλο. Οταν εχεις τετοιο μπακ που 2ιναι ευκολο να τον κρατησεις, δεν εγκληματεις αφηνοντας τον να φυγει. Και ειδικά στην 2λλαδα ειναι εγκλημα που ο Ουζουνιδης προτιμαει τον Μπακακη που φετος ουτε αμυντικα τα παει καλα. Ο Γκαλο δινει πολλα στην ομαδα, ενω βοηθαει πολυ και μεσω στημενων. Οταν ξερεις οτι θα χρειαστεις γυρω στις 10 μεταγραφες, κρατας τον Γκαλο να σαι ησυχος και να μη χρειαστει να ψαξεις και δεξι μπακ.

 50. Πέτρο Μάνταλε είσαι πρώτος μάγκας. Μόλις είδες τα δύσκολα, τη μυρίστηκες τη κατάσταση.

  Κάθισες εσύ στα ζεστά.. Πού να τρέχεις τώρα χειμωνιάτικα να παίζεις στο χωράφι μέσα στο κρύο..

  Ας βγάλουν οι άλλοι το φίδι από τη τρύπα..

  Και πάλι μπράβο μεγάλε ηγέτη της ΑΕΚ.

  • Νίκος Καλογεροπουλος

   Μπράβο Σάκης, τ’ οπιασες το νόημα, και ο Μπακακης είναι νομίζω στο κόλπο Μπάρκας θα έλεγα επίσης και για Λιβαγια λόγο χρημάτων. Δυστυχώς ο προπονητής νόμιζε πως θα τα βγάλει πέρα αλλά έπεσε έξω, τώρα ο Λυμπερόπουλος μαζί με τον Ούζο – νιδη δεν έχουν και την καλύτερη συνεργασία, το ρόλο του Δημητριάδη δεν ξέρω τι παίζει. Κανείς δεν ευθυνετε γ’ αυτή την κατάντια για να παραιτηθεί?????

 51. Εχετε πλακα οι σουβλακοφαγοι που τωρα πια που το καραβι βουλιαζει αρχισατε να κανετε εστω και καποια κριτικη. Προσπαθειτε να διαφυλαξετε την οποια αξιοπιστια σας για την επομενη μερα. Αυτο κανει τα πραγματα ακομα πιο ζοφερα. Σαν να ξερετε πραγματα που οι υπολοιποι δεν ξερουμε και καποια στιγμη θα σκασουν στη μουρη μας. Τι σε περιμενει ΑΕΚαρα μου;

  • κριτική έχει κάποιο νόημα όταν την κάνεις στον χρόνο που πρέπει.

   όταν την κάνεις μόνο και μόνο για να αποφύγεις τις ντομάτες.. γελάει ο κόσμος.

 52. Γιατι ρε Τσαταλη βιαζουν την ποδοσφαιρικη λογικη; Αφου εγραψες οτι παικτες-λαχεια ηταν και οι Γιοχανσον, Σιμοες κτλ και πηραμε πρωταθλημα!
  Α ξεχασα. Μεσα σε αυτους ειναι και τα δεκαπλασια παλτα τυπου Μοραν, Ντιαζ, Πεκχαρτ, Μασουντ και βαλε.

  Αλλα βγες να μιλησεις ξανα για γλωσοφαγια. Λογικα αυτο θα φταιει. Τι; Οχι;
  Μηπως τελικα ειχανε δικαιο οι «μιζεροι» το καλοκαιρι που τα «ισοπεδωναν» ολα; Μηπως δεν τα ισοπεδωναν αλλα λεγαν οτι βλεπαν μπροστα τους;

  Θλιψις.

 53. Μπράβο Τάσο. Γράφεις πράγματα αληθή και όπως πρέπει.

  Μόνο που.. να.. εμείς τα λέγαμε από τον Σεπτέμβρη.

  Παράξενο ε; Ή μήπως όχι;

 54. Ώρα είναι να μας πεις ότι τα έγραφες εσύ από τον αυγουστο αλλά δεν σε ακούγαμε . Εποχή ΑΕΚ γράφατε και τώρα μιλάτε για τέλος εποχής . Αυτά και ελπίζω του χρόνου όταν τα λέμε να τα εννοούμε

 55. Καλά τα λέτε…λιγο συμαζεμένα όμως…θέλεις ομάδα που να βγάζει ψυχή στο τερέν και όχι μαλ(θ)ακούς παίκτες …και ένα προπονητή με φερεγγυότητα και όχι αναλυτή του φταίνε οι άλλοι ,τα γήπεδα,οι διαιτητές κλπ…
  Χαμένη η χρονιά με πολλά λάθη διοίκησης….και αληθεια φοβάται να τον απολύσει?ας τον στείλει να προπονεί την Κ19 μέχρι το καλοκαιρι
  και επιτελους κάνετε ενα γκάλοπ αν πρέπει συμφωνα με την γνώμη των φιλάθλων να αποληθεί ο προπονητής ..να δουμε τουλαχιστον γνωμες η και αυτό αντίκειται στις επιθυμιες του Μελισσ?

 56. Ποια λεγαμε το καλοκαιρι; Εσυ ελεγες οτι εφερε τους καλυτερους. Τωρα αν ισχυουν αυτα για Γιακουμακη και Βασιλαντωνοπουλο, τοτε πρεπει να ψαχτουμε πολυ. Υπαρχουν προβληματα οικονομικης ή αλλης φυσεως που δεν τα ξερουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *