Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μετά το νέο πάρτι της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ

Είναι πραγματικά τρομερό να παρατηρείς, πως τώρα που η ΑΕΚ βρήκε την ισορροπία και το αγωνιστικό στυλ για να κερδίζει – εύκολα ή δύσκολα, εξαρτάται και από τον αντίπαλο – τα παιχνίδια, η διαφορά από την κορυφή είναι τόσο μεγάλη, που καθιστά απαγορευτική οιαδήποτε σκέψη πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα. Αποδεικνύοντας στην πράξη, πως το ρητό «στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα», αποτελεί τον τίτλο για την ΑΕΚ της τρέχουσας περιόδου.

Τι συνέβη έπειτα από το καταστροφικό καλοκαίρι της ΑΕΚ; Πρώτιστα απομακρύνθηκε ο ανεπαρκής και ακατάλληλος Καρντόσο και ο Λυμπερόπουλος που τον επέλεξε. Ηρθε ο Ιβιτς και έπειτα μπήκε μπροστά ο Κωστένογλου, για να μαζέψει το απόλυτο χάλι. Όπως και έγινε. Αλλά επειδή το πράγμα δεν μπορούσε να προχωρήσει έτσι – για λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε – η ΑΕΚ πήγε στην επιλογή ενός προπονητή που μπόρεσε να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να γίνει το απόλυτο αφεντικό.

Σας το είχα πει πριν από καιρό και το επαναλαμβάνω. Δεν είμαι διόλου βέβαιος, ακόμα και τώρα που σχεδόν όλα μοιάζουν ρόδινα, πως ο Καρέρα είναι ο ιδανικός για να οδηγήσει την ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Δεν αμφισβητώ την εργατικότητα και την αποδοτικότητα του Ιταλού, αλλά περιμένω και άλλα σημαντικά ματς για να τον κρίνω. Συν τοις άλλοις, στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει πολλές φορές ο οργανισμός της ΑΕΚ, δεν ξέρω εάν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή η μεθοδολογία και η λογική του Καρέρα. Αλλά αυτά, είναι μελλοντικές ιστορίες.

Στο σήμερα, βλέποντας πόσα μπορούν να κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ δημιουργικά, δεν μπορείς παρά να βάζεις ένα γαμώτο για τον καιρό που χάθηκε τόσος καιρός και τόσες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν την ομάδα μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος. Εστω και αν ο Βέρντε άργησε πάρα πολύ να ξυπνήσει, έστω και αν ο Ολιβέιρα έχει μεγάλη γκαντεμιά και δεν μπορεί να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, αυτή η ποιότητα που υπάρχει στην επίθεση της ΑΕΚ, είναι μοναδική.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Προπόνηση στο σπίτι για τον Χουλτ (ΦΩΤΟ)

Ο Σουηδός δεν σταματά την προπόνηση